29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Občas čtu charakteristiku osobnosti podle data narození. Sebe samé, přátel, o kterých vím, kdy se narodily atd... Překvapilo mne, jak hodně se shoduji s danými vlastnostmi podle zvěrokruhu dané narozením - a to jak v našem kalendáři, tak čínském nebo mayském.
Myslíte si, že člověka hodně ovliňuje to, kdy se narodí? Teď neberu v úvahu výchovu rodičů a jiné aspekty, které se týkají výchovy...
Není tady
Myslím, že horoskopy mají něco do sebe, hlavně ty dělané přesně na míru (podle minuty a místa narození). U obecných přehledů (jaké jsou Panny, co Vodnáři a tak) to vnímám tak, že hodně věcí na konkrétní lidi sedne - ale deset jiných vět by možná sedlo stejně... Tím obecným a kusým přehledem se určitě nevyčerpá celá osobnost člověka, ale je hodně pravděpodobné, že třeba půlka toho prostě sedět bude.
Jinak podle názvu tvého tématu jsem si v první chvíli myslela, že se ptáš, jestli se člověk vlastně nemůže svému horoskopu "přizpůsobit" - i to je podle mě možné.
Vcelku solidní horoskopy jsou k mání třeba na www.najdise.cz www.zverokruh.sk i jinde.
IlonaN napsal(a):
Občas čtu charakteristiku osobnosti podle data narození. Sebe samé, přátel, o kterých vím, kdy se narodily atd... Překvapilo mne, jak hodně se shoduji s danými vlastnostmi podle zvěrokruhu dané narozením - a to jak v našem kalendáři, tak čínském nebo mayském.
Myslíte si, že člověka hodně ovliňuje to, kdy se narodí? Teď neberu v úvahu výchovu rodičů a jiné aspekty, které se týkají výchovy...
urcite ilono, je to jedna ze zasadnich veci, ktere by se podle me meli ucit ve skole uz od prvni tridy..
Není tady
no jo, ale to treba lidi, kteri se na rodi ve stejny den a rok, tak to kdybych se s nimi chtěla setkat, museli by být pravděpodobně stejní povahově, že?
Není tady
nejde jen o stejnej den, ale i hodinu narození a také místo narození... většinou se tam najde nějakej i když drobnej rozdíl
Není tady
Taky si myslím, že to asi bude o společných všeobecně daných vlastnostech, a člověk jako osobnost se s nimi ztotožní - buďto uplně, částečně, nebo vůbec.
No, stejně, přišlo mi divný, kdybych si představila všechny ty lidi na zemi narozeni jako já, třeba i ve stejnou hodinu a minutu, no to by tady muselo být střelených střelcoopiček
Není tady
IlonaN napsal(a):
no jo, ale to treba lidi, kteri se na rodi ve stejny den a rok, tak to kdybych se s nimi chtěla setkat, museli by být pravděpodobně stejní povahově, že?
tak to jsme byly ve tride na zakladce 3 holky narozene ve stejny den a rok a uplne povahove odlisne
Není tady
sunyata napsal(a):
IlonaN napsal(a):
tak to jsme byly ve tride na zakladce 3 holky narozene ve stejny den a rok a uplne povahove odlisne
Tak to je fakt nasup: tri holky ve stejny den a rok narozene, chodící do stejne tridy To snad nemohla být ani náhoda:D
No jo, tak i tady to jedině potvrzuje to, že horoskopy je nutné brát jako zábavnou inspiraci
Není tady
... a narozene ve stejne porodnici a vsechny 3 maminy lezely spolu na pokoji!
Není tady
IlonaN napsal(a):
Potíž je v tom, že astrologové dodnes vnímají jenom osobnostní charakteristiky. Ty tvoří jenom malou část poselství horoskopu. Kromě nich jsou tam mnohé další informace, nepříklad časový plán evoluce osobnosti, záměr osobnosti, záměr duše, oblasti, v nichž mohou být karmické problémy nebo talenty, a mnoho, mnoho dalšího...
Bohužel, tradiční astrologické směry s podobnými tématy neumí pracovat, nejlépe jsou na tom snad psychoastrologické školy a školy esoterní astrologie, kterých je jako šafránu... no, já se snažím tyto informace rozšifrovat v horoskopu již asi 12 let, a stejně jsem neobjevil ještě všechno...
Na druhé straně... mnoha lidem opravdu stačí, aby jim astrolog řekl jejich charakterové vlastnosti dané zejména Sluncem nebo planetami, případně, aby jim řekl, kdy je potká jaká láska, a jestli už konečně vyhrají v té sportce...
Zdali člověka hodně ovlivňuje, ky se narodí??? Mne fascinuje ten fakt, že ačkoli fungování hvězdné obohy a jej vliv na člověka známe již tisce let, a někdo se může zeptat na něco takového...! To jako kdyby ses zeptala, zdali opravdu je možno plout vzduchem až do Ameriky... ačkoli tento fakt je mnohem více zpochybnitelný, protože letadla tady jsou jenom nějakých 100 let, zatímco o vlivech hvězd již věděli Summerové před 6 tisíci lety. Takže nevím, kde je problém...
Dle mých zkušeností čím je člověk méně pokročilý, pak je více ovlivněn vlivy hvězd a opačně. Nejlépe v tomto jsou vysoce pokročilé bytosti, kteří se vymaňují z vlivu planet a svůj život si řídí samy. Ale těch je tak možná několik desítek na celé Zemi.
Jo, a výchova... no to je něco, co se obvykle hodně přeceňuje... Málo je známo, že člověk se rodí již jako hotová bytost a výchovou na tom můžeš změnit jenom velmi málo, řekněme tak 15-20%. Během života se stane to, že člověk vlastně "doroste do svých vzorců chování". Nic víc. Nejmarkantnější je to u adopcí dětí z dětských domovů. Znám povícero případů, kdy tyto děti (třebas odložené romské, ale nejenom ty,) dostanou normální výchovu, ovšem ony stejně začnou krást, lhát apod... (čímž nechci říct, že všichni romové tak činí...)
Takže, když někdo chce mít dítě, pak zaručeně dostane takové, které mu patří, se kterým je jeho osud jistým způsobem svázán, což u adopce neplatí.
Není tady
Judita napsal(a):
Myslím, že horoskopy mají něco do sebe, hlavně ty dělané přesně na míru (podle minuty a místa narození). U obecných přehledů (jaké jsou Panny, co Vodnáři a tak) to vnímám tak, že hodně věcí na konkrétní lidi sedne - ale deset jiných vět by možná sedlo stejně... Tím obecným a kusým přehledem se určitě nevyčerpá celá osobnost člověka, ale je hodně pravděpodobné, že třeba půlka toho prostě sedět bude.
Poku máme opravdu přesnou minutu narození, pak dle mých zkušeností horosop sedí na 100%. Tam není žádných pochyb... Pozor, nemusí sedět obecné charakteristiky týkající se všeobecně vnímaného působení na osobnost, ale po zhodnocení horoskopu jako celku vždy zjistím, že horoskop sedí naprosto přesně i v nejmenších nuancích vývojového plánu.
Pak záleží na kvalitě astrologa a na způsobu jeho práce, a také na tom, jak je důkladný, v jaké míře a na jaké úrovni dokáže interpretovat radix svého klienta.
Když z všeobecně známých charakteristik odhadujeme osobnost klienta, pak se nemůžeme strefit na více jak 60%, což je logické. Kdybychom brali jenom Slunce ve znamení, pak je pravděpodobnost odhadu osobnosti zcela bulvární - možná kolem 20 - 40%. Ale podobným způsobem o člověku nezjistíme nic podstatného. To zjistíme teprve, když s ním pracujeme delší čas, když studujeme jeho horoskop jako knihu... proto měli králové své astrology, ti měli možnost znát krále a jejich odhady bývaly hodně dobré... a to i přesto, že ty doby neměli moderní prostředky a lidé byli relativně málo vzdělaní vzhledem k součanosti.
Není tady
Salvator napsal(a):
Potíž je v tom, že astrologové dodnes vnímají jenom osobnostní charakteristiky. Ty tvoří jenom malou část poselství horoskopu. Kromě nich jsou tam mnohé další informace, nepříklad časový plán evoluce osobnosti, záměr osobnosti, záměr duše, oblasti, v nichž mohou být karmické problémy nebo talenty, a mnoho, mnoho dalšího...
Bohužel, tradiční astrologické směry s podobnými tématy neumí pracovat, nejlépe jsou na tom snad psychoastrologické školy a školy esoterní astrologie, kterých je jako šafránu... no, já se snažím tyto informace rozšifrovat v horoskopu již asi 12 let, a stejně jsem neobjevil ještě všechno...
Na druhé straně... mnoha lidem opravdu stačí, aby jim astrolog řekl jejich charakterové vlastnosti dané zejména Sluncem nebo planetami, případně, aby jim řekl, kdy je potká jaká láska, a jestli už konečně vyhrají v té sportce...
Myslím, že ve hře je mnohem víc aspektů, než je současná astrologie schopna pojmout. Vliv planet, které ani neznáme, vliv dalších energetických systému ...Proto je tak důležitá osobnost astrologa (není to záležitost jedného života), hloubka jeho vhledu, intuice, dokonce bych řekla duchovnost...Vnímám astrologii jako duchovní vědu a myslím, že v dávných dobách byla taky tak vnímáná a dnes se k tomu jen vracíme ...
Salvator napsal(a):
Jo, a výchova... no to je něco, co se obvykle hodně přeceňuje... Málo je známo, že člověk se rodí již jako hotová bytost a výchovou na tom můžeš změnit jenom velmi málo, řekněme tak 15-20%. Během života se stane to, že člověk vlastně "doroste do svých vzorců chování". Nic víc. Nejmarkantnější je to u adopcí dětí z dětských domovů. Znám povícero případů, kdy tyto děti (třebas odložené romské, ale nejenom ty,) dostanou normální výchovu, ovšem ony stejně začnou krást, lhát apod... (čímž nechci říct, že všichni romové tak činí...)
Takže, když někdo chce mít dítě, pak zaručeně dostane takové, které mu patří, se kterým je jeho osud jistým způsobem svázán, což u adopce neplatí.
Myslím, že platí , akorát to dítě přijde jinou cestou ... nic není náhoda.
Není tady
IlonaN napsal(a):
no jo, ale to treba lidi, kteri se na rodi ve stejny den a rok, tak to kdybych se s nimi chtěla setkat, museli by být pravděpodobně stejní povahově, že?No jo, tak i tady to jedině potvrzuje to, že horoskopy je nutné brát jako zábavnou inspiraci
Ty jsi celá zábavná inspirace... :D To je přesně ta situace, kdy člověk něčemu nerozumí a hodností na základě špatných předpokladů. Nevím, proč jsou lidi tolik fixovaní na povahu, že musí být povahově stejní... to je kravina, která vyplývá z plochého a povrchního pohledu a velkého zjednodušování astrologie.
Úkolem astrologie není aby určovala tvou povahu, ale aby ti pomohla žít efektivnější život tím, že objeví tvá specifika pro současnou inkarnaci...
Měl jsem dvojčata narozená od sebe na 5 minut. Jedným rozdílem v horoskopech byla pozice jejich ascendentu, která se lišila o jediný stupeň. Ten jeden stupeň činil rozdíl, který markantním způsobem ovlivňoval jejich vývoj. Ale i kdyby ne, stejně, každý dítě, narozené ve stejné porodnici ve stejnou minutu má JINOU MINULOST a bude jinak zpracovávat své životní úkoly. Vyvine jinou povahu, protože je usazeno do jiného prostředí...
sunyata napsal(a):
IlonaN napsal(a):
tak to jsme byly ve tride na zakladce 3 holky narozene ve stejny den a rok a uplne povahove odlisne :rock:
Tak to je fakt nasup: tri holky ve stejny den a rok narozene, chodící do stejne tridy :D To snad nemohla být ani náhoda:D
To snad není třeba komentovat... tos mohla rovnou říct: pili jsme v dětství mlíko od stejné krávy a jedna z nás nosí mikádo, druhá culíky a třetí copek... a žádné z nás nenarostly rohy... :supr: :D
No, nedivím se tomu, co povídáte, když v televizi ukazují v Jílkové bombastickém pořadu naše vědátory, kteří jdou diskutovat o astrologii a nedají si ani tu námahu, aby si o ní něco málo přečetli... diskutují o něčem, co viděli jenom z rychlíku, ale jsou chytří, jak bečka kytu... jak má pak národ vědět o astrologii víc???
Kdysi byla astrologie základem všeobecného vyššího vzdělání. Dnes se z ní stal komerční bulvár. Co jiného bychom pak mohli čekat než, že lidi ji budou brát jako "zábavnou inspiraci"...???
Upravil(a) Salvator (3. 3. 2009 8:39)
Není tady
Salvator napsal(a):
Myslím, že platí, akorát to dítě přijde jinou cestou ... nic není náhoda.
To není, já jsem měl na mysli něco jiného: geneticko-karmické vazby v rodině. Tam to neplatí. Pak ovšem že lidi si adoptují někoho, kdo jim patří a komu třeba mají pomoct.. a on jim...o tom není pochyb...
Není tady
Salvator napsal(a):
No, nedivím se tomu, co povídáte, když v televizi ukazují v Jílkové bombastickém pořadu naše vědátory, kteří jdou diskutovat o astrologii a nedají si ani tu námahu, aby si o ní něco málo přečetli... diskutují o něčem, co viděli jenom z rychlíku, ale jsou chytří, jak bečka kytu... jak má pak národ vědět o astrologii víc???
Kdysi byla astrologie základem všeobecného vyššího vzdělání. Dnes se z ní stal komerční bulvár. Co jiného bychom pak mohli čekat než, že lidi ji budou brát jako "zábavnou inspiraci"...???
Salve jsou to odborníci na svém místě. Oni mají za úkol zesměšnit tuto oblast aby mohli pak aplikovat své "pavědecké" myšlení do všech.
Není to tak dávno co s návrhu nového občanského zákoníku byla pasáž o léčitelství. Na základě "vědeckých" poznatků, že tahle oblast neléčí (hlavně netřeba u ní chemických léků a druhého nejdůležitějšího odvětví byznisu) je tato pasáž pod záminkou nemožnosti prokázat "škodu" z nového zákoníku odstraněna.
Není tady
Koloběžka.1 napsal(a):
Salvator napsal(a):
Myslím, že platí
, akorát to dítě přijde jinou cestou ... nic není náhoda.
Dite adoptovane je totiz takove jake ho jeho vlastni rodice svou energii vytvorili,to znamena to same- jako vymysleli.
Kdyz pak ale dite nekoho prijde jinou cestou k adoptujicim rodicum a proc,to uz je vec jina.
Myslim teda ze mluvis kolobezko o necem jinem nez Salv.
Není tady
Pisatel napsal(a):
Salve jsou to odborníci na svém místě. Oni mají za úkol zesměšnit tuto oblast aby mohli pak aplikovat své "pavědecké" myšlení do všech.
Není to tak dávno co s návrhu nového občanského zákoníku byla pasáž o léčitelství. Na základě "vědeckých" poznatků, že tahle oblast neléčí (hlavně netřeba u ní chemických léků a druhého nejdůležitějšího odvětví byznisu) je tato pasáž pod záminkou nemožnosti prokázat "škodu" z nového zákoníku odstraněna.
Ano, to je ono! Zesměšnit! Veškeré pořady tohoto typu souží k zesměšnění tzv. "pavěd". Jenom jak jsem e na to díval, Baudyš senior jim to pěkně tehdy nandal... vypadali jak kreténi... ovšemže Jílková se nezapomněla do toho nepatřičně vkládat, aby náhodou páni dktoři neutrpěli veké šrámy... no fraška nad frašku...
Není tady
hirondel napsal(a):
Koloběžka.1 napsal(a):
Salvator napsal(a):
Myslím, že platí
Dite adoptovane je totiz takove jake ho jeho vlastni rodice svou energii vytvorili,to znamena to same- jako vymysleli.
Kdyz pak ale dite nekoho prijde jinou cestou k adoptujicim rodicum a proc,to uz je vec jina.
Toto tvrzení mi přijde jako velmi nesmyslné, ale předpokládám, že je to jen tím, že máš "vlastní" terminologii vyjádřování...
Není tady
Salvator napsal(a):
Pisatel napsal(a):
Není to tak dávno co s návrhu nového občanského zákoníku byla pasáž o léčitelství. Na základě "vědeckých" poznatků, že tahle oblast neléčí (hlavně netřeba u ní chemických léků a druhého nejdůležitějšího odvětví byznisu) je tato pasáž pod záminkou nemožnosti prokázat "škodu" z nového zákoníku odstraněna.Ano, to je ono! Zesměšnit! Veškeré pořady tohoto typu souží k zesměšnění tzv. "pavěd". Jenom jak jsem e na to díval, Baudyš senior jim to pěkně tehdy nandal... vypadali jak kreténi... ovšemže Jílková se nezapomněla do toho nepatřičně vkládat, aby náhodou páni dktoři neutrpěli veké šrámy... no fraška nad frašku...
Tak Jílková to je kapitola sama pro sebe. Doufám, že nebudeme rozebýrat ji.
Není tady
hirondel napsal(a):
Koloběžka.1 napsal(a):
Salvator napsal(a):
Myslím, že platí
Já jenom že adopce je něco jiného... spojování dvou karmicky odlišných rodových linií... tam to funguje jinak než u normálního narození, byť je jasné, že rodiče dostanou to, co jim patří.
Měl jsem možnost sledovat jednu z těch "maminek" a její rodinku, co v sedmdesátých letech byla v Dubí matkou asi dvaceti adoptovaným dětem... tam se dalo jasně vidět, jaké ty děti jsou a kdo jak je zatížen...
Není tady
Salvator napsal(a):
Já jenom že adopce je něco jiného... spojování dvou karmicky odlišných rodových linií... tam to funguje jinak než u normálního narození, byť je jasné, že rodiče dostanou to, co jim patří.Měl jsem možnost sledovat jednu z těch "maminek" a její rodinku, co v sedmdesátých letech byla v Dubí matkou asi dvaceti adoptovaným dětem... tam se dalo jasně vidět, jaké ty děti jsou a kdo jak je zatížen...
Ano, tak to chápu i já.
Není tady
Ty Salve, možná jsem out, možná to tu už bylo, ale řekni mi prosím tě jak to bude s jedincem, takto počatým. Matka příjme vajíčko cizí dárkyně, oplodněné in vitro otcem a zároveň manželem matky.
Není tady
Salvator napsal(a):
já jsem měl na mysli něco jiného: geneticko-karmické vazby v rodině.
Jj - zrovna nedávno mě taky napadlo, že tělo(a rod) má svou paměť a duše taky, takže to musí být kombinace...a daleko větší guláš, než jsme si mysleli Tak mě připadá, že všichni, kdo se dneska zaobírají duší a její léčbou, jsou na tom jako středověcí anatomové:
"Jejda! Ony jsou uvnitř nějaké trubky!!
"
Není tady