Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#201 10. 3. 2009 16:02

baba.jaga
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Prazska ves

Re: Uz půl roku hledám práci - psychicky na dně

PetrV napsal(a):

To je jasné, že praxe dá každému nejvíc. Asi taky záleží na škole, my jsme na technické VŠ měli tři roky obecné informace z mnoha oborů, z nichž některým jsem nerozuměl a jiné nepotřeboval smile Teprve poslední dva roky byly opravdu specializované velmi úzce na tu oblast, kterou jsem chtěl. Přitom mám stejný pocit jako ty, tzn. první tři roky těžké a poslední dva lehčí. Ale znalosti z prvních tří let jsem mohl rovnou vypustit, už jsem je pak nepotřeboval.

Mne uz pak ta konkretni specializace moc nezajimala, protoze to, co jsem potrebovala o veci vedet, jsem uz mela jaksi nastudovany predtim a taky jsem tomu tak nejak rozumela. A neverim ani tomu, ze ti na te skole dali v poslednich 2 letech nejake super specificke znalosti, ktere by ses jinde nenaucil.

42!

Není tady

#202 10. 3. 2009 16:06

baba.jaga
♥♥♥♥♥♥-

PetrV napsal(a):

baba.jaga napsal(a):

PetrV napsal(a):

Nevím, na co se Modroočka cítí nebo v jakém oboru chce studovat. Studovat VŠ v pozdějším věku podle mě není pro nikoho vůbec jednoduché, člověk se těžko donutí k učení a navíc do toho musí pracovat nebo se starat o domácnost.

Povestny optimisticky pristup

Nepleť si optimistický přístup s lhaním si do kapsy smile Můžeme předstírat, že VŠ ve 30 nebo 40 letech je přeci lehká věc a každý to zvládne. Nicméně praxe je úplně jiná, málokdo na to má čas a nervy. Optimisticky se na to musí dívat hlavně Modroočka, naše názory jsou v tomhle docela podružné. Ona se musí rozhodnout a pokud do toho půjde s chutí, tak jen dobře.

Nemyslim si, ze by si ty prekazky neuvedomovala. Optimisticky pristup spociva prave ve vire, ze i pres to proste zvladne.

42!

Není tady

#203 10. 3. 2009 16:09

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

PetrV napsal(a):

Můžeme předstírat, že VŠ ve 30 nebo 40 letech je přeci lehká věc a každý to zvládne. Nicméně praxe je úplně jiná, málokdo na to má čas a nervy. Optimisticky se na to musí dívat hlavně Modroočka, naše názory jsou v tomhle docela podružné. Ona se musí rozhodnout a pokud do toho půjde s chutí, tak jen dobře.

Souhlasím, v pozdějším věku studuje hůř gratergratergratergrater .

Není tady

#204 10. 3. 2009 16:15

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

baba.jaga napsal(a):

PetrV napsal(a):

Nevím, na co se Modroočka cítí nebo v jakém oboru chce studovat. Studovat VŠ v pozdějším věku podle mě není pro nikoho vůbec jednoduché, člověk se těžko donutí k učení a navíc do toho musí pracovat nebo se starat o domácnost.

lol Som rada, že nie som so svojím dojmom osamelá...

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#205 10. 3. 2009 16:16

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

PetrV napsal(a):

Selima napsal(a):

A čo jej teda radíš? Aby si ju len neodrádzal... lebo to je najjednoduchšie. ( Mmch - ty toho bakalára máš? wink )...

Ne, já jsem VŠ normálně dodělal (Ing.). A právě vím, že po tříletém studiu nebyly moje znalosti o moc větší než na střední škole.

Ahá, čiže som mala pravdu: všetko nad 30 sa môže v podstate zastreliť; hlavne neštudovať, neučiť sa nič nové, neplatiť a neprepínať... stolt .

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#206 10. 3. 2009 16:21

PetrV
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Selima napsal(a):

PetrV napsal(a):

Selima napsal(a):

A čo jej teda radíš? Aby si ju len neodrádzal... lebo to je najjednoduchšie. ( Mmch - ty toho bakalára máš? wink )...

Ne, já jsem VŠ normálně dodělal (Ing.). A právě vím, že po tříletém studiu nebyly moje znalosti o moc větší než na střední škole.

Ahá, čiže som mala pravdu: všetko nad 30 sa môže v podstate zastreliť; hlavne neštudovať, neučiť sa nič nové, neplatiť a neprepínať... stolt .

Kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde, viď? smile

Tedy znovu: opravdu fandím každému, kdo se v "pozdějším" věku (míněno více než několik let po skončení studií, týká se to tedy i mě) vrhne do učení nebo poznávání čehokoliv jiného. Jen nesdílím takové to americké nadšení "to zvládneš, jsi dobrá, je to lehké". Jsem optimista, ale pragmatik.

Není tady

#207 10. 3. 2009 16:23

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

PetrV napsal(a):

baba.jaga napsal(a):

PetrV napsal(a):

Nepleť si optimistický přístup s lhaním si do kapsy smile Můžeme předstírat, že VŠ ve 30 nebo 40 letech je přeci lehká věc a každý to zvládne. Nicméně praxe je úplně jiná, málokdo na to má čas a nervy. Optimisticky se na to musí dívat hlavně Modroočka, naše názory jsou v tomhle docela podružné. Ona se musí rozhodnout a pokud do toho půjde s chutí, tak jen dobře.

Mne moja VŠ nepripadala ako brnkačka ani vo veku, kedy som nemala veľa iných starostí... Hoci štátnice som si robila už ako žena v domácnosti s jedným nevlastným, vyženeným (vyvdatým?) dieťaťom. Ale prax mi samozrejme dala oveľa viac, hlavne pokiaľ ide o konkrétne skúsenosti. Pozri, úlohou VŠ je podľa mňa v prvom rade - naučiť ľudí študovať a to, ako zvládať to, keď potrebujú nejaké informácie. Plus samozrejme aj konkrétne poznatky, ale... proste skôr ide o systém štúdia a práve o ten celkový prehľad v danej oblasti. Ak sa niekto cíti na balakára(alebo aj magistra/magistru) aj v neštudentskom veku, tak klobúk dolu. A nevidím dôvod, prečo sa do toho nepustiť.
Moja švagriná sa pustila v strednom veku, popri dovch deťoch, študovať môj vysnený odbor, kynológiu, ktorý jednak uplatňuje v praxi, ale hlavne ju naviedol na ďalšie diaľkové štúdium, ktoré si robí, respektíve ho uplatňuje, ako prvá na Slovensku - prírodné liečebné metódy a prostriedky pre malé domáce zvieratá. Obdovujem ju a nemálo jej aj závidím, akurát ja by som toto štúdium nemala potom ako uplatniť... inak by som sa na to hneď dala.

Upravil(a) Selima (10. 3. 2009 16:24)

Brita

Není tady

#208 10. 3. 2009 20:38

shinden
Host

baba.jaga napsal(a):

PetrV napsal(a):

Selimo, já s tebou naprosto souhlasím. Já jsem jenom ve svých předchozích výrocích korigoval očekávání někoho, kdo třeba pět let dělá sekretářku nebo si myslí, že umí jeden jazyk a všichni padnou na zadek. Zároveň jsem prezentoval zkušenosti z naší firmy, kde praxe není vůbec potřeba a "dlouholeté zkušenosti" jsou spíš na škodu.

Mimochodem, schopnost vydělat peníze ani v nejmenším nesouvisí se vzděláním. To jen tak na okraj.

baba.jaga: jestli jsi z humanitního Mgr. přesedlala do IT, tak máš můj upřímný obdiv smile

No pockej, to se jeste uvidi, jak nakonec dopadnu. Ale z diplomovane feministky se ze me nakonec mozna jednou stane certifikovana linuxova adminka ;-))) to je celkem muj sen

A máš vlčice alespoň nějaké finanční rezervy?

#209 10. 3. 2009 21:06

baba.jaga
♥♥♥♥♥♥-

shinden napsal(a):

A máš vlčice alespoň nějaké finanční rezervy?

Neboj, jsem vcelku nenarocna a jsem zvykla setrit.

42!

Není tady

#210 10. 3. 2009 22:20

Blossom
Host

Sleduju tady tu diskusi, zda je Bc k něčemu, nebo je potřeba i Mgr, případně Ing.....
Já myslím, že vše je relativní. Sice vám ten titul zajistí poněkud lepší startovní pozici, tedy zejména ve státní správě,kde se jede dle tabulek. Ale jinak myslím, že mít dobrou práci (= dost peněz za něco, co mě baví a naplňuje) je spíš o schopnostech, pracovitosti, přizpůsobivosti...
A v podnikání se na tituly nejede skoro vůbec, tam je to o nápadech, podnikatelské intuici, schopnosti a ochotě zariskovat....a taky o štěstí, samozřejmě.
Ve svém okolí znám i pár nezaměstnaných VŠ, a na druhé straně taky hodně schopných, dobře vydělávajících  a uznávaných řemeslníků, dále jednoho podnikatele zaměstnávajícího asi 20 lidí (a přitom má "jen" učňák). Prostě o titulech život až tak moc není.

Nakonec - pro příklady nemusím chodit daleko: Před 20 lety jsem získala titul ing., a pak mě osud zavál do naprosto jiného oboru, kde jsem se za pochodu musela naučit všechno coby samouk. Mezitím jsem všechno z původního oboru zapoměla, fakt z toho už nevím vůbec nic. Když to tak vezmu, mě VŠ byla vlastně skoro k ničemu - tedy to co dělám, bych stejně dobře dělala i bez ní.
Na druhou stranu, kdybych teď přišla o práci, tak by se mi zaškrtnutá kolonka VŠ při hlednání práce nové mohla hodit, to je fakt.

#211 10. 3. 2009 22:58

majkafa
Host

Takže to JE o titulech. Kurnik, nechme na hlavě. A neznevažujme svá studia. Víme moc dobře, že při hledání práce se na tohle dívá v první řadě. Až když je člověk přijatý, má šanci ukázat, co v něm je nebo není. Ale dokud tu šanci nedostane, může umět hory přenášet a nic. Nenalhávejme sobě ani ostatním, že s tituly nemáme lepší výchozí postavení.
A víme moc dobře, většina "titulovaných", že studium nebyla brnkačka.
Svůj titul nepoužívám, nemám to ráda, titul člověka nedělá. Ale při hledání nového zaměstnání je velmi důležitý. Zvlášť v době, kdy se práce hledá hůř.

Upravil(a) majkafa (10. 3. 2009 23:01)

#212 10. 3. 2009 23:32

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Ja som si titul ani nevybavila(za mojich čias sa nedával ešte automaticky, musela som si ho dodatočne vybaviť na študijnom) a nepoužívala by som ho, ani keby mi ho boli prifarili bez špeciálnej žiadosti. Ale je fakt, že keď odo mňa v živote chceli diplom, vytiahla som ho a mám ho aj v CV. Väčšinou na to ani nedošlo, ale párkárt už hej. Pri práci v zahraničí - tiež tabuľková pozícia, svojím spôsobom - mi pomohol k lepšiemu platu. Niekedy je dôležitý a inokedy nie. Schopnosti nezaručí, ale v personálnych agentúrach a v Cv zrejme dáko pomáha. Málokto totiž asi robí v IT. Alebo povedzme nie všetci... wink
Bývalý bol podnikateľ bez maturity, dorábal - a nedorobil - si ju v pokročilom veku. Nepotreboval a nepotrebuje ju zrejme dodnes, ale zasa nie každý má jeho schopnosti a guráž(alebo gule big_smile ) - vybavil si živnosť ešte za socíku... Takže - titul môže a nemusí mať význam, zasa to záleží na jednotlivej profesii a človeku.

Brita

Není tady

#213 27. 3. 2009 16:08

IlonaN
♥♥♥----

Pro mne dobra zprava: nasla jsem praci v miste bydliste a jeste, dle meho usudku, docela dobre placenou.
Pro ostatni, co praci nemaji a zoufaji: nebujte, jestli se opravdu snazite, prace se JEDNOU DOSTAVI.

Není tady

#214 27. 3. 2009 18:49

Blossom
Host

IlonaN napsal(a):

Pro mne dobra zprava: nasla jsem praci v miste bydliste a jeste, dle meho usudku, docela dobre placenou.
Pro ostatni, co praci nemaji a zoufaji: nebujte, jestli se opravdu snazite, prace se JEDNOU DOSTAVI.

GRATULUJU !!!! tummenupp

#215 28. 3. 2009 14:09

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

vendulinda napsal(a):

když už se ti nedaří tu práci momentálně najít, zkus se třeba učit nějaký nový jazyk, určitě to tvému seběvědomí jen prospěje :-) A nevěš hlavu, určitě si brzo něco najdeš!

mila Vendulindo

tak pisatelka uz dva jazyk umi. Zrejme obstojne,kdyz pracovala v zahranici. Me ta rada zrovna od tebe tak trochu nesedi. Zvlaste kdyz jsi dole napsala : Was du heute kannst besorgen, das verschiebe nicht auf morgen!

Na jednu vetu je tu dost nejzakladnejsich gramatickych kopancu. Kolik let jsi se ucila nemcinu? Jeden?

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#216 28. 3. 2009 14:27

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Máš asi pravdu, Sahleb, len si zúfalo offtopic - a nechápem, prečo si sa rozhodla riešiť vendulindu namiesto rady zakladateľke vlákna... Potrebuješ si niečo dokázať, pohádať sa, alebo...? Okrem toho táto už si prácu našla, takže... ideš "s křížkem - alebo L. Křížkme - po funuse".

Brita

Není tady

#217 28. 3. 2009 15:22

xxxx
♥♥♥♥♥♥-

Selima napsal(a):

PetrV napsal(a):

baba.jaga napsal(a):

Mne moja VŠ nepripadala ako brnkačka ani vo veku, kedy som nemala veľa iných starostí... Hoci štátnice som si robila už ako žena v domácnosti s jedným nevlastným, vyženeným (vyvdatým?) dieťaťom. Ale prax mi samozrejme dala oveľa viac, hlavne pokiaľ ide o konkrétne skúsenosti. Pozri, úlohou VŠ je podľa mňa v prvom rade - naučiť ľudí študovať a to, ako zvládať to, keď potrebujú nejaké informácie. Plus samozrejme aj konkrétne poznatky, ale... proste skôr ide o systém štúdia a práve o ten celkový prehľad v danej oblasti. Ak sa niekto cíti na balakára(alebo aj magistra/magistru) aj v neštudentskom veku, tak klobúk dolu. A nevidím dôvod, prečo sa do toho nepustiť.
Moja švagriná sa pustila v strednom veku, popri dovch deťoch, študovať môj vysnený odbor, kynológiu, ktorý jednak uplatňuje v praxi, ale hlavne ju naviedol na ďalšie diaľkové štúdium, ktoré si robí, respektíve ho uplatňuje, ako prvá na Slovensku - prírodné liečebné metódy a prostriedky pre malé domáce zvieratá. Obdovujem ju a nemálo jej aj závidím, akurát ja by som toto štúdium nemala potom ako uplatniť... inak by som sa na to hneď dala.

selimo dva roky tu čtu, že ti je čtyřicet a si bezdětná slečna, teď najednou tu čtu, že si vyvdala  dítě...tak mám krátkou paměť já?

dum spiro spero

Není tady

#218 28. 3. 2009 15:26

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Nemám vlastné dieťa, nevlastné dieťa je už dospelé, vyvdala som ho - neoficiálne, s jeho otcom sme žili na psiu knižku - a ty keď ma riešiš, apsoň čítaj poriadne. Ja stále píšem to isté...

Brita

Není tady

#219 28. 3. 2009 15:30

xxxx
♥♥♥♥♥♥-

Selima napsal(a):

Nemám vlastné dieťa, nevlastné dieťa je už dospelé, vyvdala som ho - neoficiálne, s jeho otcom sme žili na psiu knižku - a ty keď ma riešiš, apsoň čítaj poriadne. Ja stále píšem to isté...

no já právě čtu, že si ho vyvdala,  vdát se neznamená žít na psí knížku...takže čítam poriadně len ty zle písáš

dum spiro spero

Není tady

#220 28. 3. 2009 15:39

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

big_smile Ani vy nemáte sloveso, ktoré by opísalo túto skutočnosť a okrem toho my sme to pôsolužitie brali kao manželstvo... ale neviem, prečo ťa to tak trápi...
Vôbec neviem, prečo tak prežívaš môj život a upínaš sa na jeho detaily. wink Mne je úplne fuk nielen, či si vydatá, slobodná, vdova alebo nebožka, ale ani či si detná, bezdetná, s adoptovaným dieťaťom alebo či si odložila nejaké decko do hniezda záchrany. Proste mi to žily netrhá a úprimne nechápem, že tebe moje súkromie tak strašne trhá žily, že dokonca kvôli tomu preliezaš staré, odumrelé vlákna. hmm

Upravil(a) Selima (28. 3. 2009 15:40)

Brita

Není tady

#221 28. 3. 2009 16:36

Želvička17
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Ústí nad Labem

Selima napsal(a):

Ja som si titul ani nevybavila(za mojich čias sa nedával ešte automaticky, musela som si ho dodatočne vybaviť na študijnom) a nepoužívala by som ho, ani keby mi ho boli prifarili bez špeciálnej žiadosti. Ale je fakt, že keď odo mňa v živote chceli diplom, vytiahla som ho a mám ho aj v CV. Väčšinou na to ani nedošlo, ale párkárt už hej. Pri práci v zahraničí - tiež tabuľková pozícia, svojím spôsobom - mi pomohol k lepšiemu platu. Niekedy je dôležitý a inokedy nie. Schopnosti nezaručí, ale v personálnych agentúrach a v Cv zrejme dáko pomáha. Málokto totiž asi robí v IT. Alebo povedzme nie všetci... wink
Bývalý bol podnikateľ bez maturity, dorábal - a nedorobil - si ju v pokročilom veku. Nepotreboval a nepotrebuje ju zrejme dodnes, ale zasa nie každý má jeho schopnosti a guráž(alebo gule big_smile ) - vybavil si živnosť ešte za socíku... Takže - titul môže a nemusí mať význam, zasa to záleží na jednotlivej profesii a človeku.

Při hledání práce na určitých pozicích je VŠ myslím  nezbytnost. A jedna z nejlepších investic, které člověk může v životě udělat :-)
Akorát pak to oslovování: paní inženýrko, pane docente.... brrr smile

http://lb5m.lilypie.com/TikiPic.php/gSkVyMR.jpghttp://lb5m.lilypie.com/gSkVp2.png
http://lb2m.lilypie.com/TikiPic.php/sNH41tS.jpghttp://lb2m.lilypie.com/sNH4p2.png

Není tady

#222 28. 3. 2009 17:49

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Zasa nie každý má záujem o "určité pozice". Ja nie, ani keby ma na kolenách prosili... vissla A o niektoré zasa hej. C´ est la vie. Proste kto záujem má, musí študovať a investovať do seba.

Brita

Není tady

#223 29. 3. 2009 1:04

amba
♥♥♥♥♥--

Nechápu, jak se někdo může ošklíbat nad oslovení s titulem. U nás v práci je to naprosto běžná (a nutná) věc a nikdo se nad tím nepozastavuje.  Ani nechápu, že někomu VŠ  nic  nového nedala. Ono asi záleží na tom, jaký obor kdo studoval, jakou měla univerzita úroveň ( některé mají opravdu úroveň lepší střední školy) a  na odpovědnosti sama k sobě. To ale nelze považovat za obecnou pravdu.  Většinou student chce, aby v oboru,který studuje byl i odborník, s širším rozhledem. Je pravda, že i samotný titul vypovídá o určité samostatnosti ve studiu a určité píli a  schopnosti soustředění. Dá se předpokládat, že tyto vlastnosti bude zaměstnanec s VŠ vzděláním uplatňovat i v praxi. Pak  už je jen na každém jednotlivci,  jestli je schopen dál na sobě pracovat a jak své vzdělání  zúročí.

Modroočka:
Nenech se zmást, pokud máš chuť do studia, tak se do něho pusť. Máš ještě mnoho let práce před sebou a v každém případě výhodnější startovací pozici, zvláště tam, kde jsou tabulkové platy. Ani není  obecně pravda, že u soukromníků nemá VŠ význam. Možná v menších firmách odborníky s VŠ  vzděláním nepotřebují, ale tomu také odpovídá výsledná činnost firmy.  Věř tomu, že i u  mnohých soukromníků jsou potřeba odborníci s VŠ vzděláním. Věř tomu, že po skončení VŠ budeš mít větší přehled v oboru a tím se ti otevřou další možnosti a příležitosti. Nevěř tomu, že všechno je jen věcí praxe, jak tu mnohé babinetky rády zdůrazňují a poukazují s chutí na ty blbé inženýrky, doktorky  a  magistry. To je jen závist, že mají vyšší nástupní plat, na který ony se svou praxí nedosáhnou.

Není tady

#224 29. 3. 2009 9:17

Želvička17
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Ústí nad Labem

ambo... v ČR je to opravdu naprosto běžná věc, to máš pravdu big_smile

Čím formálnější struktura, tím víc pánů inženýrů, magistrů, možná i panů bakalářů smile

Já beru VŠ jako základ, základní předpoklad, titulování nechápu...

V zahraničních firmách už se to ale moc nenosí - v mém posledním zaměstnání jsme o sobě tedy vůbec nevěděli, kdo má VŠ a kdo ne - na dveřích byla jenom cedulka se jménem a funkcí - a bylo to tak fajn smile

Upravil(a) Želvička17 (29. 3. 2009 9:17)

http://lb5m.lilypie.com/TikiPic.php/gSkVyMR.jpghttp://lb5m.lilypie.com/gSkVp2.png
http://lb2m.lilypie.com/TikiPic.php/sNH41tS.jpghttp://lb2m.lilypie.com/sNH4p2.png

Není tady

#225 29. 3. 2009 14:33

amba
♥♥♥♥♥--

Želvička:
Zkus přijít k lékaři a říct mu pane Novák... tam to každý považuje za samozřejmost a nikoho ani nenapadne neříct pane doktore. Funguje to i v řadě jiných oborů, kde klient potřebuje vědět, nejen  s kým, ale také  na jaké odborné úrovni jedná.
Jinak samozřejmě v běžném životě není třeba titul používat, tam je to jedno, v profesním životě vždycky ne.
Nemohu souhlasit, že u zahraničních firem se titul nenosí, setkala jsem se s pravým opakem. Je pravda, že v zahraničí má většina absolventů titul Bc a ten se opravdu moc nepoužívá. Když máš ovšem titul vyšší, to by ses možná divila, co to udělá, přinejmenším hned získáš větší respekt jako odborník.
Nemohu souhlasit ani s tvrzením, že čím formálnější struktura, tím víc zaměstnanců s VŠ vzděláním. Mám zkušenost, že čím specializovanější struktura, tím vyšší počet odpovídajících odborníků, jinak by  se tato struktura dost těžko udržela v konkurenčním prostředí.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí