Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#176 10. 3. 2009 14:45

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

Re: Uz půl roku hledám práci - psychicky na dně

A  tímto tvrzením:"K zaškrtnutí kolonky to určitě stačí, ale v praxi to moc znalostí navíc neznamená a naopak to může přitížit, protože firmy na hůře kvalifikovanou pozici často radši dají méně náročného středoškoláka, jak už se tady probíralo. - má PetrV naprostoiu pravdu,je to přímo z praxe,zažila jsem to i osobně,bohužel.
Bc mi připadne jako přechytralý sš a nedokonalý vš,no ale na nějakou podřadnější práci,o kterou nemají vš zájem,by ho třeba vzali,pokud ho teda nepřebije nějaký draveček se sš a známostmi.

Není tady

#177 10. 3. 2009 14:59

PetrV
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Selima napsal(a):

PetrV napsal(a):

K zaškrtnutí kolonky to určitě stačí, ale v praxi to moc znalostí navíc neznamená a naopak to může přitížit, protože firmy na hůře kvalifikovanou pozici často radši dají méně náročného středoškoláka, jak už se tady probíralo.

Bože, ty si ale negativista... Okrem teba sú tučím VŠETCI HLUPÁCI. Ženy určite... a aj väčšina chlapov nad 30... a mnohí pod 30. Čiže - áno, všetci sme idioti, okrem Petra V. No, jem štrúdľu po dobrom a ľahkom obede, tak s tým snáď dokážem žiť.

Selimo, vůbec nejsem negativista, jsem šťastný optimista, na rozdíl od některých přispěvovatelek tady. O kterém mém výroku konkrétně pochybuješ?

Není tady

#178 10. 3. 2009 15:08

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Nejde o pochybnosti, ale prečítala som si práve VIACERO tvojich výrokov - a ich súhrn ma dostal. Podľa teba sa proste každý, kto nemá dve VŠ, neovláda perfektne apsoň tri jazyky a nemá pritom 25 rokov(kedy by to akosi všetko stihol naštudovať nie je jasné) môže ísť rovno odstreliť. Ja to proste vidím inak. Našťasatie je realita - aspoň na Slovensku - naozaj trochu inde. Šancu na trhu majú hlavne flexibilní ľudia, ochotní učiť sa nové veci, skúšať ich, poznajúci seba a svoje prednosti a nedostatky a hlavne tí, ktorí majú guráž a zdravý sedliacky rozum. Trh nepotrebuje len ITčkárov alebo 24-ročných managérov, ktorí majú nulové skúsenosti s medziľudskými vzťahmi, zvládaním konfliktov v kolektíve a riešením krízových situácií (prípadne 22-ročné asistentky, ktoré vedia akurát robiť masáže a dobrý make-up). big_smile

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#179 10. 3. 2009 15:09

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

A Modroočko - zvládneš to a ešte si polepšíš...

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#180 10. 3. 2009 15:10

baba.jaga
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Prazska ves

Kuty napsal(a):

baba.jaga napsal(a):

PetrV napsal(a):

K zaškrtnutí kolonky to určitě stačí, ale v praxi to moc znalostí navíc neznamená a naopak to může přitížit, protože firmy na hůře kvalifikovanou pozici často radši dají méně náročného středoškoláka, jak už se tady probíralo.

To zalezi na konkretnim pripadu. Tipuju, ze u Modroocky by se zrejme jednalo jen o doplneni vzdelani, cili fakticky jen ziskani 'papiru' na to co uz davno dokazala i bez nej.

Co znamena,  ze Bc. vzdelani neda moc znalosti? Asi jak na ktere skole. Studovala jsem Bc. a pak jeste navazujici Mgr. studium, ktere dnes povazuju za celkem zbytecne. Ten Bc. by mi celkem stacil. Vyprofilovala jsem se tim Mgr. do oblasti, kterou sice vyborne teoreticky ovladam, ale v realnem zivote je mi celkem k nicemu. Ten cas venovany Mgr. bych radeji venovala necemu uzitecnejsimu.

To si uhodila hřebíček přesně na hlavičku,i když si na to ke své smůle přišla dost pozdě,ale přišla.Je to velmi obvyklý postup,že spousta lidí si myslí,že když udělá pokud možno co nejlehčí vš,tak že si před nimi co by před vš většinou sednou zaměstnavatelé na zadek.A napadlo mě to i u Modroočky,jestli ta vynaložená energie,čas a peníze na studium v jejím věku budou adekvátní výledku a spíš jsem v tomto skeptická, nebude-li studovat nějaký velmi žádaný a poptávaný obor.

No vazne? Ja delala humanitni skolu a nakonec pracuju v IT, coz mi teda neprijde o moc lehci, nez to, co jsem studovala na VS. Ano, radeji bych cas vynalozeny na studium Mgr. vynalozila na odborne certifikace z oblasti siti, nebo operacnich systemu. Jde o to, ze k tomu, co jsem ve skole vystudovala se muzu vratit dycky. A s mou dosavadni praxi toho Mgr. k tomu tuplem nepotrebuju.
Jinak, nazor, ze Bakalar je lepsi stredoskolak podle me zastavaji hlavne lidi starsi generace. Studium na me fakulte bylo koncipovane primarne jako bakalarske, magisterske bylo chapane jako spis takova nadstavba, predmety byly velmi volitelne a spis byly prohlubenim nejake jedne konretni oblast z te teoreticke baze, kterou jsme dostali na bakalari. Ale ty nejzakladnejsi predmety meho oboru se ucily jiz na bakalari. S odstupem casu si rikam, ze z hlediska znalosti mi ten Mgr. nedal v podstate nic, krom toho titulu. Na konci studia jsem se strasne nudila a to byl taky duvod, proc jsem odelsa delat neco uplne diametralne odlisneho.

42!

Není tady

#181 10. 3. 2009 15:16

PetrV
♥♥♥♥♥♥-

Selimo, já s tebou naprosto souhlasím. Já jsem jenom ve svých předchozích výrocích korigoval očekávání někoho, kdo třeba pět let dělá sekretářku nebo si myslí, že umí jeden jazyk a všichni padnou na zadek. Zároveň jsem prezentoval zkušenosti z naší firmy, kde praxe není vůbec potřeba a "dlouholeté zkušenosti" jsou spíš na škodu.

Mimochodem, schopnost vydělat peníze ani v nejmenším nesouvisí se vzděláním. To jen tak na okraj.

baba.jaga: jestli jsi z humanitního Mgr. přesedlala do IT, tak máš můj upřímný obdiv smile

Není tady

#182 10. 3. 2009 15:16

baba.jaga
♥♥♥♥♥♥-

Koneckoncu, proc nekteri maji zapotrebi vykladat Modroocce co by mela delat. Ja ji moc fandim. At si ji klidne udela i navzdory vam a ten titul si ziska!

42!

Není tady

#183 10. 3. 2009 15:17

baba.jaga
♥♥♥♥♥♥-

PetrV napsal(a):

Selimo, já s tebou naprosto souhlasím. Já jsem jenom ve svých předchozích výrocích korigoval očekávání někoho, kdo třeba pět let dělá sekretářku nebo si myslí, že umí jeden jazyk a všichni padnou na zadek. Zároveň jsem prezentoval zkušenosti z naší firmy, kde praxe není vůbec potřeba a "dlouholeté zkušenosti" jsou spíš na škodu.

Mimochodem, schopnost vydělat peníze ani v nejmenším nesouvisí se vzděláním. To jen tak na okraj.

baba.jaga: jestli jsi z humanitního Mgr. přesedlala do IT, tak máš můj upřímný obdiv smile

No pockej, to se jeste uvidi, jak nakonec dopadnu. Ale z diplomovane feministky se ze me nakonec mozna jednou stane certifikovana linuxova adminka ;-))) to je celkem muj sen

42!

Není tady

#184 10. 3. 2009 15:19

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

Babajaga-no o tom to přesně je,jak sama píšeš,dnes víš,žes měla jít radši studovat něco od IT a ne humanitní školu,kterou studuje většina národa a tak potom mají problém s uplatněním.Protože ne každý je tak flexibilní jako ty a není ochoten se "převrbit" a naučit něco nového.taky nepochybuju o tom,že si měla i hodně štěstí,když tě na tuhle práci vzali,ne?

Není tady

#185 10. 3. 2009 15:20

PetrV
♥♥♥♥♥♥-

baba.jaga napsal(a):

PetrV napsal(a):

No pockej, to se jeste uvidi, jak nakonec dopadnu. Ale z diplomovane feministky se ze me nakonec mozna jednou stane certifikovana linuxova adminka ;-))) to je celkem muj sen

Linuxoví administrátoři vypadají obvykle jako postižení lidé; jestli někdy potkám linuxovou administrátorku ve formě příjemné dívky, tak se asi radostí ožeru smile

Není tady

#186 10. 3. 2009 15:21

baba.jaga
♥♥♥♥♥♥-

Kuty napsal(a):

Babajaga-no o tom to přesně je,jak sama píšeš,dnes víš,žes měla jít radši studovat něco od IT a ne humanitní školu,kterou studuje většina národa a tak potom mají problém s uplatněním.Protože ne každý je tak flexibilní jako ty a není ochoten se "převrbit" a naučit něco nového.taky nepochybuju o tom,že si měla i hodně štěstí,když tě na tuhle práci vzali,ne?

Mela. U nas ve firme chteli, aby tam zenskych bylo 50% a tak si je proste nabrali a vyskolili ;-) Ale to uz je minulost.

42!

Není tady

#187 10. 3. 2009 15:23

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

baba.jaga napsal(a):

Koneckoncu, proc nekteri maji zapotrebi vykladat Modroocce co by mela delat. Ja ji moc fandim. At si ji klidne udela i navzdory vam a ten titul si ziska!

Titul samotný ji bude na 2věci.Umět vydělat peníze je v něčem jiném a bude se pak muset postarat,aby ten titul i dobře prodala.

Není tady

#188 10. 3. 2009 15:25

baba.jaga
♥♥♥♥♥♥-

PetrV napsal(a):

Linuxoví administrátoři vypadají obvykle jako postižení lidé; jestli někdy potkám linuxovou administrátorku ve formě příjemné dívky, tak se asi radostí ožeru smile

Celkem obvykly stereotyp. Kazdopadne z meho pohledu bude zen v IT pribyvat.

42!

Není tady

#189 10. 3. 2009 15:29

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

PetrV napsal(a):

baba.jaga napsal(a):

PetrV napsal(a):

há, tak toto je ten tvoj šťastný optimizmus. Tak potom som sa zle vyj(ň?)adrila - si hyperkritický a zovšeobecňuješ skúsenosti z vášho podniku, ktorý - vďakabohu - zďaleka nie je na trhu jediný...
Medzi "všetci padnú na zadok" a nájsť si prácu je podľa mňa dosť veľký rozdiel... odhliadnuc od nespočetných odtienkov, ktoré sa medzi nimi nachádzajú. Mne sa tiež nezdá bohviečo sedieť doma a čakať na rozprávkovú ponuku, ale ak to tak niekto má a je presvedčený, že má čo ponúknuť - tak prečo nie? Ja mám inú filozofiu - niet podradnej práce, len ľudí, čo ju podradne robia... ale to neznamená, že niekto iný to nemôže mať inak. Navyše - ešte nikdy nebola táto moja filozofia podrobená vážnejšej skúške.

Brita

Není tady

#190 10. 3. 2009 15:30

baba.jaga
♥♥♥♥♥♥-

Kuty napsal(a):

baba.jaga napsal(a):

Titul samotný ji bude na 2věci.Umět vydělat peníze je v něčem jiném a bude se pak muset postarat,aby ten titul i dobře prodala.

Sorry, ale ty snad vis, k cemu ji ten titul doopravdy bude? A vydelavat penize uz Moodrocka ve svych skoro 40 (?)  uz umi ne? Nechapu proc z ni porad delate nesvepravnou.

42!

Není tady

#191 10. 3. 2009 15:32

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Kuty napsal(a):

baba.jaga napsal(a):

Keď to nevieš predať, je ti na dve veci zhruba všetko - prehnané sebavedomie, skúsenosti, pozícia... wink

Brita

Není tady

#192 10. 3. 2009 15:35

PetrV
♥♥♥♥♥♥-

Selima napsal(a):

PetrV napsal(a):

baba.jaga napsal(a):

há, tak toto je ten tvoj šťastný optimizmus. Tak potom som sa zle vyj(ň?)adrila - si hyperkritický a zovšeobecňuješ skúsenosti z vášho podniku, ktorý - vďakabohu - zďaleka nie je na trhu jediný...
Medzi "všetci padnú na zadok" a nájsť si prácu je podľa mňa dosť veľký rozdiel... odhliadnuc od nespočetných odtienkov, ktoré sa medzi nimi nachádzajú. Mne sa tiež nezdá bohviečo sedieť doma a čakať na rozprávkovú ponuku, ale ak to tak niekto má a je presvedčený, že má čo ponúknuť - tak prečo nie? Ja mám inú filozofiu - niet podradnej práce, len ľudí, čo ju podradne robia... ale to neznamená, že niekto iný to nemôže mať inak. Navyše - ešte nikdy nebola táto moja filozofia podrobená vážnejšej skúške.

To z mé strany vůbec nebyl pesimismus, ale jen sarkasmus, protože se v oboru IT pohybuju a ty poměry znám smile Optimistické je právě to, že do oboru pronikají lidé jako baba.jaga a to je jenom dobře.

A ani nechci nezvšeobecňovat zkušenosti z naší firmy. Ale když někdo řekne, že bez praxe nikoho nevezmou, tak přece musím namítnout, že u nás je to naopak. Že jsme v menšině, to je dost možné. Ale je třeba vidět všechny strany. Někde berou bez praxe, někde s praxí, někde vysokoškoláky, někde lidi se základním vzděláním. Práce se vždycky najde.

Není tady

#193 10. 3. 2009 15:39

PetrV
♥♥♥♥♥♥-

Ještě zpět k Modroočce. Vůbec ji nechci od studia odradit, chraň bůh. Ale jestli na to půjde s přístupem "udělám si papír, až můžu v kolonce zaškrtnout VŠ vzdělání", tak jí to pravděpodobně v životě nijak nepomůže. A pokud se chce něco opravdu naučit, tak Bc. podle mě není nejlepší volba.

Není tady

#194 10. 3. 2009 15:41

baba.jaga
♥♥♥♥♥♥-

PetrV napsal(a):

Ještě zpět k Modroočce. Vůbec ji nechci od studia odradit, chraň bůh. Ale jestli na to půjde s přístupem "udělám si papír, až můžu v kolonce zaškrtnout VŠ vzdělání", tak jí to pravděpodobně v životě nijak nepomůže. A pokud se chce něco opravdu naučit, tak Bc. podle mě není nejlepší volba.

Tak to si preci, co puvodne psala.
jinak miprijde, ze i mnozi SS se vypracuji a pak delaji pomerne slozitou praci, ale bohuzel prave absence titulu jim brani v tom, aby za tu stejnou praci dostavali stejne penez. Tyka se to statni spravy apod. Vime to. Proc by si treba tihle lidi nemohli udelat uz jen ten papir?

Upravil(a) baba.jaga (10. 3. 2009 15:42)

42!

Není tady

#195 10. 3. 2009 15:41

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

A čo jej teda radíš? Aby si ju len neodrádzal... lebo to je najjednoduchšie. ( Mmch - ty toho bakalára máš? wink )...

Brita

Není tady

#196 10. 3. 2009 15:44

PetrV
♥♥♥♥♥♥-

Selima napsal(a):

A čo jej teda radíš? Aby si ju len neodrádzal... lebo to je najjednoduchšie. ( Mmch - ty toho bakalára máš? wink )...

Ne, já jsem VŠ normálně dodělal (Ing.). A právě vím, že po tříletém studiu nebyly moje znalosti o moc větší než na střední škole.

Nevím, na co se Modroočka cítí nebo v jakém oboru chce studovat. Studovat VŠ v pozdějším věku podle mě není pro nikoho vůbec jednoduché, člověk se těžko donutí k učení a navíc do toho musí pracovat nebo se starat o domácnost.

Upravil(a) PetrV (10. 3. 2009 15:45)

Není tady

#197 10. 3. 2009 15:49

baba.jaga
♥♥♥♥♥♥-

PetrV napsal(a):

Selima napsal(a):

Ne, já jsem VŠ normálně dodělal (Ing.). A právě vím, že po tříletém studiu nebyly moje znalosti o moc větší než na střední škole.

Nevím, na co se Modroočka cítí nebo v jakém oboru chce studovat. Studovat VŠ v pozdějším věku podle mě není pro nikoho vůbec jednoduché, člověk se těžko donutí k učení a navíc do toho musí pracovat nebo se starat o domácnost.

A ty dalsi 2 roky teda te nekam extremne posunuli?
Mela jsem ze skoly presne opacny pocit. Prvni 3 roky byly nabusene, nejtezsi predmety, zkousky, dalo mi to nejvic. Ale pak uz takove flakanicko...Stejne si myslim, ze nejvic te posune praxe.

42!

Není tady

#198 10. 3. 2009 15:55

baba.jaga
♥♥♥♥♥♥-

PetrV napsal(a):

Povestny optimisticky pristup

42!

Není tady

#199 10. 3. 2009 15:56

PetrV
♥♥♥♥♥♥-

To je jasné, že praxe dá každému nejvíc. Asi taky záleží na škole, my jsme na technické VŠ měli tři roky obecné informace z mnoha oborů, z nichž některým jsem nerozuměl a jiné nepotřeboval smile Teprve poslední dva roky byly opravdu specializované velmi úzce na tu oblast, kterou jsem chtěl. Přitom mám stejný pocit jako ty, tzn. první tři roky těžké a poslední dva lehčí. Ale znalosti z prvních tří let jsem mohl rovnou vypustit, už jsem je pak nepotřeboval.

Není tady

#200 10. 3. 2009 15:58

PetrV
♥♥♥♥♥♥-

baba.jaga napsal(a):

PetrV napsal(a):

Povestny optimisticky pristup

Nepleť si optimistický přístup s lhaním si do kapsy smile Můžeme předstírat, že VŠ ve 30 nebo 40 letech je přeci lehká věc a každý to zvládne. Nicméně praxe je úplně jiná, málokdo na to má čas a nervy. Optimisticky se na to musí dívat hlavně Modroočka, naše názory jsou v tomhle docela podružné. Ona se musí rozhodnout a pokud do toho půjde s chutí, tak jen dobře.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí