6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Je pravda ta, e nechci nastoupit jako prodavačka, uklízečka atd.. Jak by to potom vypadalo v mém profesním ivotopise...
Já teda nevím, jak kdo posuzuje profesní ivotopis - ale prostým rozumem bráno, podle mě líp a moná zodpovědněji vypadá rok "podřadného" zaměstnání s odchodem na MD, ne rok na ÚP, kde následná mateřská působí spí jako "východisko z nouze".
Není tady
Tak já budu nez práce u v létě, plánuju si intenzivní kurz angličtiny, chci opráit němčinu a rutinu, V nemám, jen maturitu. Ale na druhou stranu, klidně budu dělat nějaký čas i uklizečku nebo prodavačku. Je to taky práce, taky potřebná, já jí, Ilono, nepohrdám, mně toti nevadí ádná práce. Sedět doma na zadku, fňukat, e nemám práci, ít z dávek, ale ofrňovat se nad obyčejnou prodavačkou, to není umění. Umění je makat, třeba dočasně i v tak "podřadné" práci, za jakou povauje tu prodavačku a u toho hledat lepí místo. Ale to se musí chtít dělat. Ví co, Ilono, kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody. Klidně půjdu i nějkam do pekárny plést vánočky, klidně i na směnný provoz. Je mi to jedno, co budu dělat, ale dělat chci, nechci sedět doma, být na ÚP a skuhrat, e nemám práci, protoe mám poadavky, který jsou momentálně nerealizovatlelný. Ono je to fakt o tom, e buď chci dělat, tak moná budu muset dočasně dělat i to, co není zrovna reprezantativní, nebo dělat nechci a pak sedím doma a skuhrám, protoe zrovna mi nikdo nenabízí manaerský post a já jiný nechci, protoe jiná práce je pod mojí úroveň.
Není tady
ambo děkuju
heh jinak...včera jsem byla v lékárně...mám tam kamarádku a kdy jsem se ji řekla e budu bez práce hned mi řekla e je u nich místo - úklid
nechala jsem si zavolat vedoucí...fakta jsou taková e je to uklid + lelepní nálepek na léky, chození na potu, popř. pro obědy kdy je frmol, odnáení léku do nemocnice...krásná nápln práce BI! ale pracovní doba jen na 6,5hodiny . od 7,30 do ..a odpoldní do 16,30 plat 6700kč + nějaký odměny tzn. cca 8000 hrubého...co by pro mě bylo řeení na chvíli páč vzhledem hypotece potřebuju aspon o 3000 více...ale ta nápln se mi líbila ...
Ilono...jak by to asi vypadalo mít v profesním ivotopise e jsi uklízela....???? pokud to bere takto tak to chápu e nemůe najít práci.Před kým by to jako vypadalo? před potencionálním zaměstnavatelem??před rodiči, přítelem/manelem...Tebou?
a třeba to prodávání...prodávala jsem jeden čas v cukrárně...to byla krásná práce...vonavá a bavila mě!! práce s lidmi...prodávání je fajn..BI
určitě to Ilono není lehké...ale není to těké...hlavu vzhuru a slev:-)))))
Není tady
Mám V a taky mám v "profesním ivotopisu" e jsem rok a půl uklízela. Dítě bylo nemocné, nemohlo do jeslí a mateřská byla 600,- Kč jen do jednoho roku prvního dítěte. Peníze jsme potřebovali. NO A CO? Je to nějaká ostuda? Naopak. Kadá práce je důleitá, kdy ji děláme pořádně.
Ale taky jsem se setkávala s názory typu - ty, inenýrka a uklízečka? Chjo, ty předsudky.
Pak jsme vezli dcerku na operaci srdce do Motola, ptali se mě do papírů na mé zaměstnání, já hrdě řekla - uklízečka a paní doktorka - kapacita v dětské kardiologii, bez jakéhokoliv vysvětlování s pochopením řekla - co by člověk neudělal kvůli dítěti, a usmála se.
PetrV napsal(a):
IlonaN - jak píou ostatní, přestaň hledat "adekvátní" práci a vezmi prostě to, co je. Ekonomů je tady ve státě tak milión a práci nemůou najít často ani vysokokoláci; maturita v ekonomickém oboru je dneska úplně nanic. Dva jazyky jsou samozřejmostí (učí se je ve kole kadý).
Mýlí se. Aspoň pro nás, Ústecký kraj se rozhodně mýlí. A co teprve Praha. Má dcerka by mohla vyprávět. A milion nás fakty není. Nemám ráda, kdy někdo přehání.
P.S. absolvent obchodní akademie NENÍ ekonom.
Upravil(a) majkafa (3. 3. 2009 8:30)
Mám úklid jako přivýdělek a i kdy jsem to v CV neuváděla, vichni zaměstnavatelé se to dřív či později dozvěděli. A a jsem pracovala kdekoli, nikdo z nich to nebral jako něco "podřadného", co by mi mělo kodit v práci. Naopak jsem spí nacházela pochopení.
Není tady
Svoji práci,která mě baví a je adekvátní k mému vzdělání,dělám 3,5roku.Nala jsem si ji a 11 let po MD.
Mezi MD a touto prací jsem byla taky nezaměstnaná,
ale taky jsem v M uklízela+příprava na oběd+pomoc učitelkám s dětmi,
potom jsem dělala ve výrobě zdravé výivy jako dělnice+vyřizování objednávek.
Někdy musíme slevit ze svých nároků,ale nevzdávat se.
Není tady
Jsou ivotní situace, kdy se musí opravdu vzít to, co je potřeba. Já je fakt, takovou ivotní situaci ZROVNA teď nemám. Dříve ano, teď ale ne. Dříve jsem taky vzala, co se dalo, ale k tomu u se nechci vracet. Nepohrdám prací jako uklízečka, prodavačka.. taky jsem ji dělala. Za studií. Chvíli po studiu.
Ano, mám nároky a chci je dodret, mám co nabídnout. Ale i při tomto přístupu sama k sobě na mě dolehnou chvilky, kdy se cítím na dně, protoe jsem měla jiné představy a realita je také jiná. Kdy to jetě nějakou dobu potrvá, asi budu muset slevit a jít dělat to, čím nepohrdám, ale co mne opravdu nebaví a finanční ohodnocení taky stojí za prdlačku
Není tady
IlonaN napsal(a):
Jsou ivotní situace, kdy se musí opravdu vzít to, co je potřeba. Já je fakt, takovou ivotní situaci ZROVNA teď nemám. Dříve ano, teď ale ne.
Pak nevím, z čeho jsi na dně.
IlonaN napsal(a):
Ano, mám nároky a chci je dodret, mám co nabídnout.
Takových je spousta, i já mám určitý nároky a taky mám dost co nabídnout, přesto slevím, aspoň dočasně, ne najdu to, co chci, ale z něčeho ít musím a viset na krku nikomu nechci. To je zase pod mojí úroveň.
Prostě buď dělat chci, tak dělám, nebo dělat nechci, tak nedělám, pak si ale nestěuju. Kdy tě má kdo ivit, tak o co ti jde?
Není tady
protoe jsem měla jiné představy a realita je také jiná
Nojo, Ilono, ale takhle na tom je nebo byla větina z nás. Myslím, e "do praktického ivota" jsme skoro vichni li s představou, jak světu ukáeme, jak máme moře po kolena a co vechno dokáem. Pak jsme narazili čumáčkem na tvrdou vodu a zjistili, e na nějaký kompromis přistoupit musíme. Neříkám, e se ty představy nedají zrealizovat, ale málokdy okamitě tehdy, kdy si vzpomeneme.
asi budu muset slevit a jít dělat to, čím nepohrdám, ale co mne opravdu nebaví a finanční ohodnocení taky stojí za prdlačku
Nebaví a jetě za málo peněz... ono by se snad dalo najít něco, co by tě buď bavilo nebo bylo za sluný peníz. nejsou přece vechny práce blbý a jetě skoro zadarmo.
Není tady
tak začínám uvaovat o té lékárně...jak to tady čtu...tak to začínám videt jako velmi dobrou příleitost...kadá kačka dobrá a nemusím tam zustat navěky e:-)) a miluju změny...kdy ue teda nastanou ... příprava ně mě - musím přiznat - docela nervuje:-)))
a ta funkce má - Ilonko...velmi zajímávý název...instrumentářka....přes to e je to předevím uklid líbí se mi to
Není tady
Adro...instrumentářka zní zajímavě
Není tady
Adro, pokud to nevezme, tak mi dej vědět
Instrumentářku v lékarné s tak zajímavouo a pestrou pracovní náplní jsem fakt jetě nevyzkouela, to mi v mé hitparádě zaměstnání jetě chybí Jen se prosím zeptej majitele/ky, zda mu/ji nebude vadit mediální reklama
Není tady
Tak v lékárně jsem něco podobného dělala před moc lety při kole. Báječná práce - ádná velká dřina (teda velký peníze taky ne, ale...), bílej plá, známý po vech obchodech, co tehdy bylo terno - kadý od kadého něco potřeboval a navíc, kdy jsem měla hotovo, nikdo netrval na tom, e tam musím čumákovat od - do.
Není tady
Pan, pokud to nevezmu tak dám vedet...ale moc s tím nepočíej
mno ono taky záleí na tom zda oni vezmou mě:-))))
kdy budu uklízet musím mít bílý plá???
no tak to je u vubec zajímavý
Není tady
Daniela S. napsal(a):
Taky, jestli clovek hleda opravdu cokoli, pak je potreba zivotopis upravit... Je to sice nefer vuci zamestnavateli, ktery hleda neambiciozni usmevavou recepcni, ale kdyz neni na chleba... Ja mam zivotopisu nekolik verzi a kdyz tece do bot, skrtnu vysokou skolu a dva-tri jazyky. Taky mi mnohokrat rekli, ze "s takovym zivotopisem je vas na prodavacku skoda".
Aj ja som sa dozvedela, e som "príli kvalifikovaná"... a e tá práca sa k mojim schopnostiam a ambíciám nehodí. Ja pritom momentálne túim hlavne ma prácu, kde po X hodinách za sebou zabuchnem dvere a s čistou hlavou pôjdem domov, ale zrejme to je Mission Impossible. Som stále na tom istom mieste a vlastne neviem, ako a kam sa z neho pohnú... Akoby kariérne ambície boli pri vyom vzdelaní samozrejmosou v kadom veku a situácii.
Není tady
Teda já jsem u 6 měsíců na úp, a nemůu najít nic, tím myslím ani prodavačku ani úklid. Nejsem typ, který se za kadou cenu musí vrátit k oboru(jsem sekretářka), předtím jsem pracovala v kuchyni jako pomocná kuchařka za 6500,- a musela jsem odejít(kvůli zdravotnímu stavu), a přesto, e nemám vysoké nároky, tak mám pocit, e je to s prací fakt v pr..., 27. února, to bylo 6 měsíců, a s paní na úp jsem se domluvila, e nastoupím na kurz.
Není tady
adra napsal(a):
Pan, pokud to nevezmu tak dám vedet...ale moc s tím nepočíej
Njn...hele 6,5 hod, to je tak akorát, abych to v práci vydrela, mám jinak toti dost jiné práce, bohuel zatím jen seju, sklízet se bude tak za pár let
Není tady
Seli ty má práci ale chce změnu?
já to takto vyřeím spíe z krátkodobého hlediska...a dojde odstupné (ne dojde) musím si najít něco za více penez.
dinosaurus jaký kurz si chce udělat?
já jsem si udělala na podzim rekvalifikační kurz na modelá nehtů take by se nabízelo se věnovat tomuhle.Hrozně me to baví ALE tady u nás je nehtařek jak hub po deti...a já mám zatím jen pár zákaznic...přemýlela jssem - být na pú - tak si jetě k tomu udělat něco...
taky jsem prola lecčíms od prodavačky v cukrárně přes rovnání cihel v cihelně, sázení kytiček v zahradnictví, hospodářky v mateřské kolce...a po sekretářku - vyjma ní to byli dlouhodobé brigády...a vechno jsem dělala ráda, ráda poznávám nové lidi
ale stejně je to divný pocit po 15-ti letech skončit ve firmě.
Není tady
Nemám práci víc, ne 8 měsíců, na jakékoli příspěvky od ÚP či socky můu zapomenout.
Snaím se vzít cokoli, i brigády, zatím si vydělám sotva na dům a jídlo, ale nevzdávám se.
Jojo, jsem příli kvalifikovaná... ani na pokladnu mě nevzali .
Tak si volný čas vyplňuju vím moným, hlavně prací pro různá sdruení, a věřím, e bude líp.
Holky, nevzdávejte se.
A jo, vezmu jakoukoli práci, která mi přispěje do rozpočtu. Dělám účto, zapisuju kníky do knihovny, občas uklidím kancl, pomůu napsat projekt, sestavit rozpočet, rozesílám infobalíčky... atd. Za pár korun, ale kadá zkuenost dobrá.
Jak to bude vypadat v mém profesním ivotopise? Tak, jak to napíu, vynechám, okecám, vysvětlím.
Nejhorí (pro mě psychicky) pohovor byl na prodavačku za pult do supermarketu - dělat ze sebe blbou, aby mě vzali . Nechat se utěovat, e ty dva jednoduché prográmky do měsíce v klidu zvládnu a tisknout čárové kódy taky. Uvidíme, jak dopadnu.
Jak to tady tak čtu, tak u se nebojím hledání práce. Prostě budu hledat cokoliv - uklízečku, prodavačku a na kadé práci sse dá najít něco hezkého, co by mě bavilo. A ten čas bez práce anebo s pro mě provizorní prací vyuít studiem - třeba jazyka.
Jen ty peníze? Ale zase - lepí něco neli nic, aspoň pár tisícovek přinést do rodinného rozpočtu.
A s tím ivotopisem - myslím,e opravdu, jak někde uvidí V, tak si řeknou, na takové místo je vás koda, ale já teda taky nejsem kariérní typ, ani nemusím mít bůhvíjakou zodpovědnou vysoce odbornou práci, prostě nějakou tu kancelářskou práci, ale vyloeně poskoka bych zase dělat nechtěla.
Není tady
Selima napsal(a):
Daniela S. napsal(a):
Taky, jestli clovek hleda opravdu cokoli, pak je potreba zivotopis upravit... Je to sice nefer vuci zamestnavateli, ktery hleda neambiciozni usmevavou recepcni, ale kdyz neni na chleba... Ja mam zivotopisu nekolik verzi a kdyz tece do bot, skrtnu vysokou skolu a dva-tri jazyky. Taky mi mnohokrat rekli, ze "s takovym zivotopisem je vas na prodavacku skoda".
Aj ja som sa dozvedela, e som "príli kvalifikovaná"... a e tá práca sa k mojim schopnostiam a ambíciám nehodí. Ja pritom momentálne túim hlavne ma prácu, kde po X hodinách za sebou zabuchnem dvere a s čistou hlavou pôjdem domov, ale zrejme to je Mission Impossible. Som stále na tom istom mieste a vlastne neviem, ako a kam sa z neho pohnú... Akoby kariérne ambície boli pri vyom vzdelaní samozrejmosou v kadom veku a situácii.
Stejný problém mám i já,u mě nebaví se pořád za něčím honit,plnit plány,atd;chtěla bych u klídek a klidně za míň ne dosud a jak píe,čistá hlava.A stejně jako Tobě se mi stalo,e mě nepozvali ani na pohovor a to jen kvůli tomu (kdy jsem chtěla slyet proč),e by mě tam bylo koda,nevyuíti mých dovedností a zkueností.take poučení pro přístě s poupravením CV.Ale kdyby to bylo tak jednoduché a strefila se zrovna do jejich poadavků.
Není tady
IlonaN: já se ti vlastně ani nedivím, e nechce vzít podřadné zaměstnání (pokud tedy nejsi v situaci, e obrací kadou korunu), ale musí respektovat, e maturitu má skoro kadý, dva jazyky u z lidí s maturitou pod 25 let věku umí kadý (na větině středních kol jsou 2 jazyky povinné) a 8 let praxe jako "asistentka" můe klidně znamenat, e jsi osm let vařila kafe a otvírala dveře návtěvám. Nepřeceňuj svoji kvalifikaci, podle mě je přinejlepím v průměru a ani se nedivím, e v kombinaci s chystaným mateřstvím má problém práci sehnat. Na druhou stranu má solidní "základ" a pokud kvalifikaci rozíří nějakým zajímavým směrem (a na to můe stačit 1-2 kurzy za pár tisícovek), tak můe nad ostatními uchazečkami získat rozhodující výhodu.
Není tady
PetrV napsal(a):
IlonaN: já se ti vlastně ani nedivím, e nechce vzít podřadné zaměstnání (pokud tedy nejsi v situaci, e obrací kadou korunu), ale musí respektovat, e maturitu má skoro kadý, dva jazyky u z lidí s maturitou pod 25 let věku umí kadý (na větině středních kol jsou 2 jazyky povinné) a 8 let praxe jako "asistentka" můe klidně znamenat, e jsi osm let vařila kafe a otvírala dveře návtěvám. Nepřeceňuj svoji kvalifikaci, podle mě je přinejlepím v průměru a ani se nedivím, e v kombinaci s chystaným mateřstvím má problém práci sehnat. Na druhou stranu má solidní "základ" a pokud kvalifikaci rozíří nějakým zajímavým směrem (a na to můe stačit 1-2 kurzy za pár tisícovek), tak můe nad ostatními uchazečkami získat rozhodující výhodu.
Mnozi mladi absolventi strednich (i vysokych) skol sice 2 jazyky studovali, ale nijak mistrne jimi nevladnou (je fakt, ze anglictina na urovni FCE je uz celkem bezna, ale s tim druhym jazykem to nebyva tak horke). Zvlaste kdyz jsou to lide, kteri nejsou humanitne zalozeni. Je s podivem kolik mladych budoucich lekaru ma problem prelouskat clanek v AJ, a ze by ovladali jeste dalsi jazyk, to fakt nehrozi.
Jinak souhlas s prispevkem.
Není tady
PetrV napsal(a):
Má pravdu Petře s těmi jazyky,e se větinou na kolách učí 2 jazyky;ovem jen málo absolventů je schopno tyto jazykyaktivně pouívat,jejich znalosti jsou minimální,by se teoreticky učili AJ a NJ např.Ve ale zůstává pouze v této teoretické rovině.Za tuto potupnou úroveň je vinna jak kola tak rodiče,ze kterých ovem větina např.anlicky neumí a tak nejsou schopni dítěti pomoci.
osobně jsem doučovala několik děti AJ a nestačila jsem se děsit úrovni výuky,postupovaly slímáčím tempem,kantorky to evidentně měly na háku (a na druhé straně chtějí chudnky víc peněz) a bylo mi líto nadaných dětí,kterým tahle výuka o ničem nedá nic.
A pak jsou tu býv.au-pair+dalí lidi,kteří byli za prací za hranicemi a jazyk se naučili.Ti si zas větinou myslí e tím pádem pobrali vekerou moudrost ale ve skutečnosti bývají v praxi nepouitelní.Neplatí to ale samozřejmě ploně u vech.
Upravil(a) Kuty (3. 3. 2009 15:14)
Není tady