Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 2. 3. 2009 8:20

PetrV
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Re: Uz půl roku hledám práci - psychicky na dně

Angličtina je v době internetu naprostá nutnost, ale umět k tomu třeba výborně rusky nebo průměrně japonsky, to by na trhu práce určitě mělo svou cenu.

Není tady

#27 2. 3. 2009 10:14

Daniela S.
♥♥♥♥♥--

Taky, jestli clovek hleda opravdu cokoli, pak je potreba zivotopis upravit... Je to sice nefer vuci zamestnavateli, ktery hleda neambiciozni usmevavou recepcni, ale kdyz neni na chleba... Ja mam zivotopisu nekolik verzi a kdyz tece do bot, skrtnu vysokou skolu a dva-tri jazyky. Taky mi mnohokrat rekli, ze "s takovym zivotopisem je vas na prodavacku skoda".

Není tady

#28 2. 3. 2009 11:09

PetrV
♥♥♥♥♥♥-

Daniela S. napsal(a):

Taky, jestli clovek hleda opravdu cokoli, pak je potreba zivotopis upravit... Je to sice nefer vuci zamestnavateli, ktery hleda neambiciozni usmevavou recepcni, ale kdyz neni na chleba... Ja mam zivotopisu nekolik verzi a kdyz tece do bot, skrtnu vysokou skolu a dva-tri jazyky. Taky mi mnohokrat rekli, ze "s takovym zivotopisem je vas na prodavacku skoda".

To mě pobavilo - ale máš pravdu smile

Není tady

#29 2. 3. 2009 12:13

amba
♥♥♥♥♥--

Dcera mojí známé má stejné vzdělání jako ty a po návratu z ciziny byla také na ÚP. Nečekala , co jí z ÚP nabídnou, ale sama aktivně obcházela různé firmy. Jednoduše vešla do firmy, která se jí zvenku líbila, vyhledala šéfa a řekla mu co chce. Dokonce si sama - až drze - kladla požadavky. Během týdne  našla  několik firem, kde o ni měli zájem, tak si jednu vybrala a už pracuje.  Dělá to tak vždycky, když se vrátí z ciziny. Nejednou dělá konkurz, ale její sebevědomí z ní jen září, protože se žádného konkurzu nebojí.  Také  se jí také stane, že konkurzem neprojde, ale jí je to jedno, vůbec to neřeší a jde dál. Ani to nepovažuje za neúspěch, natož aby ji to dostalo do deprese. 
V dnešní době platí: Sedávej panenko v koutě, budeš-li hodná, zůstaneš tam. Tak vylez z toho kouta a buď víc sebevědomá, uvidíš, že se zadaří, i když to nemusí být hned napoprvé.

Není tady

#30 2. 3. 2009 12:38

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Kdybych bývala čekala, co mi nabídne ÚP, pravděpodobně bych skončila na plný úvazek u mytí černého nádobí nebo podobné povznášející práce. Paní ouřednice mi jasně řekla "Nic pro vás nemám a když si do 3 měsíců nenajdete místo sama, musíte vzít to, co vám nabídneme."

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#31 2. 3. 2009 12:48

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

IlonaN: viz SZ

Není tady

#32 2. 3. 2009 13:13

PetrV
♥♥♥♥♥♥-

amba napsal(a):

Dcera mojí známé má stejné vzdělání jako ty a po návratu z ciziny byla také na ÚP. Nečekala , co jí z ÚP nabídnou, ale sama aktivně obcházela různé firmy. Jednoduše vešla do firmy, která se jí zvenku líbila, vyhledala šéfa a řekla mu co chce. Dokonce si sama - až drze - kladla požadavky. Během týdne  našla  několik firem, kde o ni měli zájem, tak si jednu vybrala a už pracuje.  Dělá to tak vždycky, když se vrátí z ciziny. Nejednou dělá konkurz, ale její sebevědomí z ní jen září, protože se žádného konkurzu nebojí.  Také  se jí také stane, že konkurzem neprojde, ale jí je to jedno, vůbec to neřeší a jde dál. Ani to nepovažuje za neúspěch, natož aby ji to dostalo do deprese. 
V dnešní době platí: Sedávej panenko v koutě, budeš-li hodná, zůstaneš tam. Tak vylez z toho kouta a buď víc sebevědomá, uvidíš, že se zadaří, i když to nemusí být hned napoprvé.

Přesně tak. Ale ne každý na to má povahu. Introvert to asi neudělá. Ale je to podobný způsob jako vyjednávání o platu. Pokud se zaměstnanci plat nelíbí, sjedná si schůzku se šéfem nebo s personalistou a na rovinu řekne "chci přidat 3000 měsíčně" a zdůvodní to. A věřte tomu, že pokud to zdůvodnění je logické, tak ty peníze dostane (tedy pokud není firma v krizi, samozřejmě).

Není tady

#33 2. 3. 2009 13:31

Jeňýk
♥♥♥♥♥♥-
Web

IlonaN napsal(a):

NEMUZU najít práci..... Jsem vedena na ÚP, před půl rokem jsem se vrátila se ze zahraničí, bylo to moje  poslední zaměstnání a teď tady v ČR hniju půl roku doma a nemůžu najít adekvátní uplatnění...

Čoveče co mám říkat já?
Diplomovaný blb, nevhodný k jakémukoliv vzdělávání, poslední čtyři roky na rodičovský dovolený, předtím podnikající v autodopravě zaměřené především na exportní firmy, automobilky a firmy jim přidružené. Roky největšího ekonomického růstu jsem strávil výměnou plen, strouháním mrkvičky, stavěním věží z Lega a na pískovišti.
Nu a teď v době kdy se ekonomika v pr.... obrací se pokouším o slavný návrat mezi dravé byznysmeny.
Zkus si tipnout jak to jde...... wink

Tak už nebul. cool

Psychiatři říkají, že každá čtvrtá osoba má nějakou mentální poruchu, pokud jste se třemi přáteli a nepozorujete nic zvláštního, pak ten blbec jste Vy.

Není tady

#34 2. 3. 2009 14:15

amba
♥♥♥♥♥--

PetrV:
Ano, máš pravdu, každý na to povahu nemá. Nicméně, i introvert si může důkladně promyslet a  připravit si alespoň obecně přijímací pohovor. Může při něm i lehce naznačit, že je introvert a raději pracuje tiše. Dokonce se to může stát i výhodou, chytrý zaměstnavatel dobře ví, že neustálým klábosením se moc práce neudělá.( Samozřejmě, pokud pracovní pozice nevyžaduje aktivní komunikaci, ale tu většinou introvert nevyhledává.)

Introvert se může poradit i s psychologem, každý může projít kurzem asertivního chování atd., možností je plno, jak zaujmout.

Není tady

#35 2. 3. 2009 14:24

Chucky.x
♥♥-----

Mám opačný problém...  nedaří se mi obsadit volné místo.  životopisů mraky ale při pohovoru s každým druhým uchazečem dojdu k názoru, že pracovat vlastně ani nechce..  Vlastní aktivita nebo nejdej bože iniciativa, která je finančně ohodnocena nikomu nevoní....   Prostě každý chce nástupní plat min. 20tis a zaměstnavateli ostatní je na tobě...   A když tak o otm přemýšlím  tak už jen to že je tak mladý člověk tak dlouho na UP mi přijde podezřelé...  na tvém místě bych nic takového do životopisu nepsala...

Myslím na budoucnost, neboť v ní chci strávit zbytek svého života....

Není tady

#36 2. 3. 2009 14:29

adra
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: moje krásné město:-))

amba napsal(a):

tummenupp

já končím ted po 15-ti letech ve firmě a čeká mě hledání práce....a docela se na to období těším...kanceláře jsem si užila dost a dost,splnila jsem si sen delat asistentku ale je čas jít dál...beru to jako výzvu...velkou výzvu páč ačkoliv jsem v jedné firmě prošla skladem, nákupčím, remamačním oddelením jezdila jsem ješterkou ... tak mi je líto opouštet "jistotu"...ale musím pro nadbyečnost..a výzvou to je pro mě o to vetší že jsem samoživitelka s hypotékou na krku...ale prostě to beru jak ukončení nečeho co mě svým způsobem již nenaplnovalo a budu hledat jinde...tonguewink

Ilono...je to tak...pravdepodobě budeš MUSET slevit ze svých požadavků...já jefiné co nebudu moci akceptovat bude vícesmnný provoz...jinak beru vše...a to bez pardonu.

Co uděláme v životě pro sebe, to si s sebou vezmeme do hrobu. Co uděláme v životě pro druhé, to tu zůstane na věky...

"Pri milování zavři oci a užívej ho plnými doušky, je to dar co teď v tuhle chvilku mas, ale jak skonci vic nedoufej. Milování je dar...ne slib..."

Není tady

#37 2. 3. 2009 14:49

vendulinda
♥♥♥----
Místo: ta naše Morava :-)

ambo připoměla jsi mi dobu, kdy jsem se jako 21letá vrátila z ciziny a též jsem si tímto způsobem práci našla, prostě jsem si sebrala životopis a šla a práci jsem našla za 14 dní. A v kanceláři. A neměla jsem praxi. A měla jsem tenkrát jen maturu. A že na mě někteří čuměli jak na vola  stolt , ale našla jsem ji   wink

Není tady

#38 2. 3. 2009 16:11

amba
♥♥♥♥♥--

Vendulina:
No vidíš, jak jsi byla šikovná už před nějakou dobou.

Není tady

#39 2. 3. 2009 16:37

amba
♥♥♥♥♥--

Adra:
Moc ti přeju, abys něco slušného sehnala, ráda tě čtu.

Není tady

#40 2. 3. 2009 17:23

Iveta X
♥♥♥♥♥♥-

Tohle je asi mimo mísu, já nevím, jestli jste tady všichni pracovnice v kancelářích, ať už na jakýchkoliv pozicích, od asistentek po šéfky či šéfy, ale zdá se mi, jako by se časopisy a noviny zaobíraly jen touto profesí. To jsou rady, jak se obléci do kanceláře, jak se připravit na pohovor, jak stmelovat kolektiv pracovníků, jak si zařídit po návratu z MD zkrácený úvazek, klouzavou pracovní dobu, či jak pracovat z domova. Dost mi chybí, aby se taky takhle radilo i pracujícím v ostatních profesích např. co má po návratu z MD dělat a jak má být úspěšná v profesi prodavačka Teska, pracovnice u linky ve Škodovce či jiné fabrice, servírka, zdravotní sestra .... A hlavně se mi líbí ty řeči v časopisech, jak je je důležitý ten pocit uspokojení, když se zmiňovaná zaměstnankyně vrátí z práce domů, je seberalizovaná a má výbornou náladu na rodinu. Ukažte mi seberealizovanou prodavačku v Tesku.... Nesnáším už ty rozhovory s úspěšnými manažérkami, kterým pomáhá chůva, babička, mají paní na úklid a nebo je dokonce manžel na mateřské. To přeci potom není umění na sobě pracovat a dostat se v profesi výš. Třeba právě dneska v Ona dnes je článek Zpátky do práce - je podtitulek Konec žvatlání, už jen manažérština a opět další věty jen o tom, co má dělat kancelářská pracovnice po MD.... No nic, asi to píšu k ničemu, mám dneska nějakou rejpavou depku a bilancuju.

Iveta X

Není tady

#41 2. 3. 2009 17:58

x256987
Host

Iveto, ony obecně řeči v časopisech bývají dost mimo realitu - miluju takové ty kosmetické dvoustánky, co všechno na sobě za půl dne spáchat, nebo povrchní články o tom, jak řešit partnerské problémy... wink

Jedna z životních cest je brát práci jenom jako zdroj obživy a realizovat se v oblasti svých zájmů, i kdyby to měla být "jenom" poctivě a s láskou udržovaná zahrádka. Není to o nic horší život než být nějakou tou manažérkou smile

V každé profesi mi přijde důležité být zvídavý, otevřený různým možnostem, udržovat se v mentální kondici. V práci se nám střídá několik vrátných, všechny jsou asi tak ve stejném věku (starší paní). Krásně je na nich vidět ani tak ne to, jakým vzděláním nebo profesí prošly, ale spíš ty životní postoje. Většina z nich jsou více či méně zapšklé baby, které dokážou udělat světový problém z nedovírajících dveří, nadávat na celý svět a komandovat, pokud se jim naskytne příležitost. Jedna mezi nimi úplně září - je čilá, bystrá, zvídavá, vstřícná, optimistická. Je to taky "jenom" vrátná, ale hádej, komu se žije líp?

#42 2. 3. 2009 18:15

IlonaN
♥♥♥----

Já tady nechápu některé výroku typu: nesedet na zadku, nespoléhat se na ÚP atd.. Být více sebevědomá... To sem myslím nepatří, protože TOHLE zásadně není můj styl.
Právě naopak: aktivně rozesílám Životopisy, na pohovorech mluvím Anglicky, někdy i Německy: ale jakmile začnu sama mluvit bez výzvy personalisty, nenechají mne mluvit ani minutu.. Pak je tu to, že mne větší společnosti pozvou i na druhé kolo.. nedostanu ale finále. U menších společností nevím, proč mne nechtějí, asi je to tím, že si myslí, jak zde někdo psal, že jim brzo uteču....plat si říkám takový, který je průměrný na danou pozici a taky kolik mi mohou nabídnout. Zdroj beru z MERCES Cz.

Je pravda ta, že nechci nastoupit jako prodavačka, uklízečka atd.. Jak by to potom vypadalo v mém profesním Životopise...To přiznávám, ale určitě se nespoléhám na ÚP, ale na svojí aktivitu.
Stejně ale nerozumím tomu, proč mi nikdo nechce vzít, a když tohle kolečka probíhá pořád dokola a výsledek žádný.
Soucítím s těmi, kteří se taky snaží hledat práci a nedaří se... Myslím ty, kteří OPRAVDU chtějí pracovat... Jo, asi je tu taky jeden aspekt: je mi 28 a chceme dítě...

Upravil(a) IlonaN (2. 3. 2009 18:18)

Není tady

#43 2. 3. 2009 18:25

mala.popelka
Moderátor(ka)
Místo: krásné Podbeskydí

Ilon, ta poslední věta může být taky problém hmm
chtě nechtě, prostě zaměstnavatel se podívá..... vidí, holka v nejlepších letech.... my do ní investujeme (zaškolení) a ona nám za rok, dva zdrhne na MD sad
Je to smutné, ale je to tak a dokonce když já (a to mi bylo teprve 23) jsem mluvila poprvé se svým poté šéfem, samozřejmě padla otázka "a za jak dlouho plánujete rodinu?"

"Proti bolestem duše jsou jen dva léky: naděje a trpělivost" - Pythagoras

http://www.ticker.7910.org/as1cMbUuM2B0010MjAzZHwwMDAwMjY2N2R8TmFzIHphenJhayBLcnlzdHVmZWsgbWE.gif

Není tady

#44 2. 3. 2009 18:45

Iveta X
♥♥♥♥♥♥-

Judito, díky za pěkný slova a sympatický postoj, tvůj příspěvek mě pohladil na duši.

Iveta X

Není tady

#45 2. 3. 2009 18:55

vendulinda
♥♥♥----
Místo: ta naše Morava :-)

IlonaN napsal(a):

Já tady nechápu některé výroku typu: nesedet na zadku, nespoléhat se na ÚP atd.. Být více sebevědomá... To sem myslím nepatří, protože TOHLE zásadně není můj styl.
Právě naopak: aktivně rozesílám Životopisy, na pohovorech mluvím Anglicky, někdy i Německy: ale jakmile začnu sama mluvit bez výzvy personalisty, nenechají mne mluvit ani minutu.. Pak je tu to, že mne větší společnosti pozvou i na druhé kolo.. nedostanu ale finále. U menších společností nevím, proč mne nechtějí, asi je to tím, že si myslí, jak zde někdo psal, že jim brzo uteču....plat si říkám takový, který je průměrný na danou pozici a taky kolik mi mohou nabídnout. Zdroj beru z MERCES Cz.

Je pravda ta, že nechci nastoupit jako prodavačka, uklízečka atd.. Jak by to potom vypadalo v mém profesním Životopise...To přiznávám, ale určitě se nespoléhám na ÚP, ale na svojí aktivitu.
Stejně ale nerozumím tomu, proč mi nikdo nechce vzít, a když tohle kolečka probíhá pořád dokola a výsledek žádný.
Soucítím s těmi, kteří se taky snaží hledat práci a nedaří se... Myslím ty, kteří OPRAVDU chtějí pracovat... Jo, asi je tu taky jeden aspekt: je mi 28 a chceme dítě...

Ilono, to si ale nevybereš neutral . Jako ženská jsi budeš vždycky znevýhodněná....... Mě je taky 28 smile a budu se teď vracet po mateřské do práce, naštěstí se mám kam vrátit. Ale klidně se může stát, že budu mít třeba výpověď na stole a pak mě nikdo nebude chtít vzít, protože mám malý dítě, který bude furt nemocný, nebo si bude potencionální zaměstnavatel myslet, že chci ještě jedno. Ale pořád mě drží nad vodou, že znám případy, který si i v dnešní době dokážou po mateřské najít supr místo. Když se chce všechno jde, až že si třeba budeš muset ještě chvíli počkat, to neva wink

Není tady

#46 2. 3. 2009 18:55

IlonaN
♥♥♥----

mala.popelka napsal(a):

Ilon, ta poslední věta může být taky problém hmm
chtě nechtě, prostě zaměstnavatel se podívá..... vidí, holka v nejlepších letech.... my do ní investujeme (zaškolení) a ona nám za rok, dva zdrhne na MD sad
Je to smutné, ale je to tak a dokonce když já (a to mi bylo teprve 23) jsem mluvila poprvé se svým poté šéfem, samozřejmě padla otázka "a za jak dlouho plánujete rodinu?"

Nu, tak tohle mne napadlo taky, už po těch různých kolečkách hledání práce: Nechtějí mne ve finále proto, že si porovnají v klidu dané kandidátky a řeší pro a proti: vybírají určitě z více jak třech, které si pozvou k pohovoru - to je můj názor - a co to? no jo, je dobrá, něco umí, ale: vdaná, po praxi v zahraničí, bezdětná, ta za chvíli prchne na MD...

A mají pravdu, chtěla bych tak rok pracovat a pak mít dítě.. Ale to jim samozřejmě nemůžu říct: říkám, že rodinu chci, ale ještě si chci budovat kariéru, ale to tak trochu lžu....

Nu, tohle může být důvod, ale neříkejte mi, že jenom tohle by mohl být problém.. musím přeci jednou narazit na
:blbce: big_smile

Není tady

#47 2. 3. 2009 19:00

Leri
♥♥♥♥♥♥-
Místo: střední Morava

Jo, je to problém. Ale co já? Já mám VŠ ekonomickou vystudovanou za komunistů a můžu říct, že mi pro praxi nedala nic! Jedině snad že nás tam naučili samostatně studovat a pracovat. Nastoupila jsem jako účetní a účtařinu a daně dělala celé roky, nikdy nic jiného. A můžu říct, že mě to bavilo a naplňovalo můj život. Práce u mě byla na prvním místě.
Ale teď se ptám: co budu dělat za 2 roky? Kromě toho účta neumím nic (podotýkám že z jazyků skoro nic, jen maličko AJ - dáno tím, že jsem ji nikdy nepotřebovala), když budu chtít do práce, budu už pro trh práce stará (navíc s malým dítětem) a na trhu práce je spousta mladých s lepším vzděláním i praxí.
Na směny (rozuměj nepravidelné) to nepřipadá v úvahu, větší dojíždění také ne  - kvůli dítěti, jinak by mi nic z toho nevadilo. Taky by mi nevadilo vzít neadekvátní práce (nějak se živit přece musím, ne?), vzala bych ji a doufala a dělala všechno pro to, abych získala práci lepší - nejlépe zase takovou, která by mě i bavila.
Někdy si fakt taky říkám, že abych nějaké místo dostala, tak tu VŠ budu muset v životopise škrtnout - já nemám ambice např. na vedoucí místo apod., ale chci místo, kde se zahrabu do papírů a budu makat sama.

Co mě nezabije, to mě posílí.

Není tady

#48 2. 3. 2009 19:04

Leri
♥♥♥♥♥♥-
Místo: střední Morava

Ilono, slev ze svých nároků na super místo, zkus shánět něco "podřadnějšího" a pak se těš na miminko. Já v tom žádnou tragédii nevidím.
Ale uvidíš, nakonec to bude tak, že když už budeš chtít hodit flintu do žita, najednou se objeví něco bezva....

Co mě nezabije, to mě posílí.

Není tady

#49 2. 3. 2009 22:49

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

Leri napsal(a):

Jo, je to problém. Ale co já? Já mám VŠ ekonomickou vystudovanou za komunistů a můžu říct, že mi pro praxi nedala nic! Jedině snad že nás tam naučili samostatně studovat a pracovat. Nastoupila jsem jako účetní a účtařinu a daně dělala celé roky, nikdy nic jiného. A můžu říct, že mě to bavilo a naplňovalo můj život. Práce u mě byla na prvním místě.
Ale teď se ptám: co budu dělat za 2 roky? Kromě toho účta neumím nic (podotýkám že z jazyků skoro nic, jen maličko AJ - dáno tím, že jsem ji nikdy nepotřebovala), když budu chtít do práce, budu už pro trh práce stará (navíc s malým dítětem) a na trhu práce je spousta mladých s lepším vzděláním i praxí.
Na směny (rozuměj nepravidelné) to nepřipadá v úvahu, větší dojíždění také ne  - kvůli dítěti, jinak by mi nic z toho nevadilo. Taky by mi nevadilo vzít neadekvátní práce (nějak se živit přece musím, ne?), vzala bych ji a doufala a dělala všechno pro to, abych získala práci lepší - nejlépe zase takovou, která by mě i bavila.
Někdy si fakt taky říkám, že abych nějaké místo dostala, tak tu VŠ budu muset v životopise škrtnout - já nemám ambice např. na vedoucí místo apod., ale chci místo, kde se zahrabu do papírů a budu makat sama.

Leri-když si celý život účtovala,tak se ti další cesta přece nabízí sama-dělat účetní na vl.noze.A o dobré účetní je zájem stále,to vím.

Není tady

#50 2. 3. 2009 22:54

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

Iloně-úplně chápu tvé stesky a na trhu práce to tak bohužel je.Když seš mezi 20-30 lety, tak jsme moc mladé,hrozí mimino,nemoce,atd.Pak najednou uteče MD a zase máme problém,kdo zaměstná matku s malým dítětem.Pak máš dítě už soběstačné a už si pro změnu zase stará a neperspektivní,všude v inzerátech hlásí "mladé" kolektivy.Život je boj a jestli něco někomu závidím,tak ženským,pro které není nutností pracovat.Já bych to brala hned,nemám problém s vyplněním času a i schrupáním v posteli to dopoledne rychle uteče.
Radím ti Ilono,buď na ně pes,když budou vyzvídat,jestli bude mimčo.Zapři to v sobě a klidně řekni,že děti mít nemůžeš a blabla bla.Bohužel je to dnes tak,s poctivostí nejdál dojdeš,zatímco co ostatní se vezou.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí