Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 28. 2. 2009 22:17

IlonaN
♥♥♥----

Uz půl roku hledám práci - psychicky na dně

V roce 2000 jsem vystudovala střední ekonomickou školu, domluvím se v normálních životních situacích německy, na Angličtinu mám certifikát - studovala jsem měsíc na anglické škole - , mám praxi 1,5 roku v zahraničí na pozici Asistentky, a v ČR průběžně osmiletou praxi jako Asistentka ve větších společnostech a také v péči o zákazníky.

NEMUZU najít práci..... Jsem vedena na ÚP, před půl rokem jsem se vrátila se ze zahraničí, bylo to moje  poslední zaměstnání a teď tady v ČR hniju půl roku doma a nemůžu najít adekvátní uplatnění... Sice si mne na pohovory pozvou, dokonce i do druhých kol, ale finále nadále uniká....
Je mi 28, nemám děti a jsem vdaná. Zoufalá, co bude dál. Jsem v psychické depresi, protože si připadám méněcenná, nepotřebná, jako příživnice. A vzhledem k situaci, která teď je - krize - , to nevidím moc růžově.
Nikdy bych nevěřila, že se ocitnu v takové beznadějné situaci, pro ambiciozního člověka jako jsem já je to hrozná rána.
Jestli je tu někdo jako já, tak napište, ať si nepřipadám v tom tak sama....

Upravil(a) IlonaN (28. 2. 2009 22:21)

Není tady

#2 1. 3. 2009 7:15

kalupinka
♥♥♥♥♥♥-

Re: Uz půl roku hledám práci - psychicky na dně

Vždycky může být hůř...nepoddávej se tomu, měla bys pak na pohovorech méně šancí, bylo by to na Tobě znát. Je třeba vzít zpočátku jakoukoli práci, nelpět na svých odbornostech a zahraniční praxi. Třeba právě ona Tě brzdí v úspěšnosti. Nemají potencionální zaměstnavatelé podobný náhled jako...TA SE ANI NEROZKOUKÁ A PLÁCHNE ZASE DO CIZINY....LIDI CHTĚJÍ VYDĚLAT MAMON A PRÁCE JIM U NÁS MOC NEVONÍ....

Není tady

#3 1. 3. 2009 9:18

mashanka
Zablokovaný
Místo: Praha

IlonaN napsal(a):

V roce 2000 jsem vystudovala střední ekonomickou školu, domluvím se v normálních životních situacích německy, na Angličtinu mám certifikát - studovala jsem měsíc na anglické škole - , mám praxi 1,5 roku v zahraničí na pozici Asistentky, a v ČR průběžně osmiletou praxi jako Asistentka ve větších společnostech a také v péči o zákazníky.

NEMUZU najít práci..... Jsem vedena na ÚP, před půl rokem jsem se vrátila se ze zahraničí, bylo to moje  poslední zaměstnání a teď tady v ČR hniju půl roku doma a nemůžu najít adekvátní uplatnění... Sice si mne na pohovory pozvou, dokonce i do druhých kol, ale finále nadále uniká....
Je mi 28, nemám děti a jsem vdaná. Zoufalá, co bude dál. Jsem v psychické depresi, protože si připadám méněcenná, nepotřebná, jako příživnice. A vzhledem k situaci, která teď je - krize - , to nevidím moc růžově.
Nikdy bych nevěřila, že se ocitnu v takové beznadějné situaci, pro ambiciozního člověka jako jsem já je to hrozná rána.

Problém asi bude, co přesně si představuješ pod pojmem adekvátní. Prostě musíš asi trochu slevit ze svých ambicí. Dneska je absolventů střední ekonomické školy strašně moc.

Upravil(a) mashanka (3. 3. 2009 9:19)

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#4 1. 3. 2009 13:33

D.
♥♥♥♥---
Místo: Praha-východ

K mashance bych dodala, že moje přítelkyně taky hledá +- půl roku práci s ekonomkou. Má dlouholetou praxi jako účetní, pár let podnikala a teď chodí na výběrová řízení a zatím(..) to nevyšlo. A protože pracovat chce i potřebuje, tak dělá servírku, zatím. Pamatuji, že když jsem kdysi byla delší dobu nezaměstnaná, tak mi to na psychice opravdu nepřidalo..

Lidé jsou tak svobodní, jak chtějí. James Baldwin

Není tady

#5 1. 3. 2009 14:13

vendulinda
♥♥♥----
Místo: ta naše Morava :-)

když už se ti nedaří tu práci momentálně najít, zkus se třeba učit nějaký nový jazyk, určitě to tvému seběvědomí jen prospěje :-) A nevěš hlavu, určitě si brzo něco najdeš!

Není tady

#6 1. 3. 2009 14:33

pacicka
♥♥-----

neklesej na mysli, nakonec něco najdeš. Stalo se mi něco podobného, půl roku jsem byla doma na podpoře,měla jsem malé dítě a jeho otec se rozhodl že mus snižujeme životní úroven a podal žádost o rozvod a chtěl abychom se odstěhovaly.
Nebylo to lehké, taky jsem pořád brážela konkurzy a mnofo míst jsem nedostala jen proto, že mám dceru.
Ale nakonec se povedlo. Jestli ti můžu poradit, zkus dát životopis na www.jobs.cz
Já to udělala a dostala jsem velmi zajímavou nabídku a od 1. tam nastupuju.
Budu na tebe myslet a držet ti palce

Není tady

#7 1. 3. 2009 14:59

Heluška
♥♥♥♥♥♥-

Možná budeš muset vzít i neadekvátní práci a pomalu se pilnou prací na požadovaný post vypracovat.
Někdy je jakákoliv práce lepší, než žádná. Dá Ti šanci promyslet v klidu spoustu věcí, zatímco budeš vykonávat práci, která Tě moc nezatíží. Pravdaže vyděláš méně, ale někdy je potřeba na sobě vnitřně máknout, udělat si v sobě pořádek  a náročná práce to odsune opět do pozadí.

Mám v zásobě příběh mladé ženy, vzdělané, hovořící plynule několika jazyky, ale  tlaky náročného postavení nezvládla psychicky dobře. Po šílených peripetiích udělala přesně toto a dává si pomalu život do pořádku.

Přečti si knihu Úžasná síla emocí, možná Ti spousta věcí docvakne a vše se může dát krásně do pohybu

Není tady

#8 1. 3. 2009 15:17

Iveta X
♥♥♥♥♥♥-

Znám několik žen s maturitou na ekonomce nebo na gymnaziu, který pracujou ve fabrice, na tři směny, víkendy.... a jejich plat je něco kolem 10 000 Kč hrubého. Znám paní, která maturovala na ekonomce a vystudovala psychologii a prodává v drogerii. Další paní s maturitou na ekonomce pracuje v kuchyni a vydává obědy a jiná paní s maturitou na gymplu uklízí na městském úřadě. Je to bída a je to smutný a asi to nejhorší na tom je to, že tyhle paní, co znám, už to vzdaly a přestaly se snažit o změnu. A já je i chápu, jsme malé město a hodně věcí (nejenom práce) tady závisí na známostech. A i tady mám příklad - mladá, právě vyučená holka si uděla přes ÚP kurz na počítač a hned sehnala místo na MěU v kanclu, protože byla něčí příbuzná (jak je asi té uklízečce s maturitou, když u ní v kanclu uklízí...). Další, právě do města přistěhovaná přítelkyně syna pracovnice na finančním úřadu měla do měsíce právě tam pěkné místo. Je to náhoda?
Iloně bych poradila, ať se zkusí ptát na dalších zajímavých místech, které sice neodpovídají jejímu vzdělání, ale můžou jí dát zkušenost - např. asistentka ve zvláštní škole, pomocnice v lékárně, průvodkyně, sociální pracovnice  atd. A při tom hledej práci, po které toužíš.

Iveta X

Není tady

#9 1. 3. 2009 15:20

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Iveta X napsal(a):

Znám několik žen s maturitou na ekonomce nebo na gymnaziu, který pracujou ve fabrice, na tři směny, víkendy.... a jejich plat je něco kolem 10 000 Kč hrubého. Znám paní, která maturovala na ekonomce a vystudovala psychologii a prodává v drogerii. Další paní s maturitou na ekonomce pracuje v kuchyni a vydává obědy a jiná paní s maturitou na gymplu uklízí na městském úřadě. Je to bída a je to smutný a asi to nejhorší na tom je to, že tyhle paní, co znám, už to vzdaly a přestaly se snažit o změnu. A já je i chápu, jsme malé město a hodně věcí (nejenom práce) tady závisí na známostech. A i tady mám příklad - mladá, právě vyučená holka si uděla přes ÚP kurz na počítač a hned sehnala místo na MěU v kanclu, protože byla něčí příbuzná (jak je asi té uklízečce s maturitou, když u ní v kanclu uklízí...). Další, právě do města přistěhovaná přítelkyně syna pracovnice na finančním úřadu měla do měsíce právě tam pěkné místo. Je to náhoda?
Iloně bych poradila, ať se zkusí ptát na dalších zajímavých místech, které sice neodpovídají jejímu vzdělání, ale můžou jí dát zkušenost - např. asistentka ve zvláštní škole, pomocnice v lékárně, průvodkyně, sociální pracovnice  atd. A při tom hledej práci, po které toužíš.

Bohužel v dnešní době je maturita (stará tak 15-20 let )  fakt dobrá jenom na úklid kapitulationkapitulationkapitulationkapitulation .

Není tady

#10 1. 3. 2009 15:26

D.
♥♥♥♥---

Takže ty tisíce a tisíce lidí, kteří s maturitou starou 15 let nepracují v úklidu jsou co, aprill? Mlha, přelud, klingoni? To je stejné jako říct, že každý s maturitou musí najít práci odpovídající jeho vzdělání. Nemusí, ale pokud to nevzdá, má šanci.

Upravil(a) D. (1. 3. 2009 15:27)

Není tady

#11 1. 3. 2009 15:32

Heluška
♥♥♥♥♥♥-

Aprill

Já mám maturitu starou víc než 30 let a nemyslím si, že mladé holky toho ví převratně víc. Jen jsou čerstvé , ale tu praxi co mám já nemají. A ta dělá u dětí opravdu hodně.

Není tady

#12 1. 3. 2009 15:32

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

D. napsal(a):

Takže ty tisíce a tisíce lidí, kteří s maturitou starou 15 let nepracují v úklidu jsou co, aprill? Mlha, přelud, klingoni? To je stejné jako říct, že každý s maturitou musí najít práci odpovídající jeho vzdělání. Nemusí, ale pokud to nevzdá, má šanci.

Jen jsem chtěla říct, že jenom maturita nestačí, že zaměstnavatel má vyšší požadavky než jenom maturitu.

Není tady

#13 1. 3. 2009 15:36

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

Heluška napsal(a):

Aprill

Já mám maturitu starou víc než 30 let a nemyslím si, že mladé holky toho ví převratně víc. Jen jsou čerstvé , ale tu praxi co mám já nemají. A ta dělá u dětí opravdu hodně.

Máš praxi a to je hodně, ale jsou jedinci, kteří si myslí, že po třech mateřských ,deseti letech v domácnosti a jen s maturitou si z jejich nabídky zaměstnavatel sedne na pr....

Není tady

#14 1. 3. 2009 15:36

D.
♥♥♥♥---

Každý zaměstnavatel nemá vyšší požadavek, než je maturita. Některý má dokonce i nižší nebo se pletu? Zevšeobecňování nemusí být vždy ku prospěchu věci..

Není tady

#15 1. 3. 2009 15:59

mala.popelka
Moderátor(ka)
Místo: krásné Podbeskydí

IlonaN napsal(a):

Ilono, ono to dneska opravdu není med - maturitu už má kdekdo ... Zkusila sis položit otázku, proč dali v těch druhých kolech nakonec přednost jiným uchazečům ? Co mohli nabídnout zaměstnavatelům více než ty.... ?
Pokud jsi tak ambiciozní, jak píšeš, co třeba zkusit se v době, kdy jsi na ÚP sama vzdělávat v oblastech, které můžou být třeba napomoci najít tu "práci na úrovni" - co já vím, třeba nějaký specializovaný kurz z oblasti PC (nemyslím ty, kde tě naučí základy WORD, EXCEL a internetu, to jistě umíš z dob školy), účetnictví, daně.... něco podobného..... další jazyk..... máš třeba řidičák ? ten taky spousta zaměstnavatelů uvítá....

Můžeš se i zamyslet nad tím, jestli tady nemáš závazky, co takhle se vydat zase do zahraničí ? Případně se přestěhovat v rámci ČR někam, kde třeba práci na úrovni seženeš snáze....
A v neposlední řadě si opravdu srovnat, co je práce na úrovni a za jakých okoností z těchto požadavků jsi ochotná slevit..... Protože předpokládám, že roky na ÚP strávit nechceš.

"Proti bolestem duše jsou jen dva léky: naděje a trpělivost" - Pythagoras

http://www.ticker.7910.org/as1cMbUuM2B0010MjAzZHwwMDAwMjY2N2R8TmFzIHphenJhayBLcnlzdHVmZWsgbWE.gif

Není tady

#16 1. 3. 2009 16:02

REŇAS
Host

Ne,Ilon,nejsi v tom sama. Je nás víc. Jsem momentálně bez práce,brala bych i cokoliv,ale mám změněnou pracovní schopnost-zdrav.důvodya ještě k tomu na Kavinsku.. To je můj příběh. Kdo tohle nezažije na vlastní kůži bude mít zase zas jisté námitky.  Přesto Ilon,já to nevzdávám,hledám si něco sama,teď uvažuji o nějaké rekvalifikaci a sama jsem si zatím našla brigádu.Ilon,nevěš hlavu,někdo je nezaměstnaný měsíc,hold někdo dýl a nemusí to být jen půl roku..ale i míň nebo taky víc.. Záleží taky z jaké jsi oblasti. Já bych u Tebe vzhledem k věku,vzdělání,že nemáš děti a jsi asi zdravá,šance viděla,ale zřejmě to nebude,tak hned,jak by sis přála.
Každopádně máš jisté vzdělání,praxi,tak bych to zkusila ještě nějak prohlubovat,možná bys měla,zkusit i něco úplně nového. Opravdu se poohlídnout i po práci v jiném oboru,než je Tvůj.  Na pracáku mají i motivační kurzy pro nezaměstnané. Ale hlavně bych na pracák,nespoléhala,ale spíš sama na sebe (má zkušenost,mi řekli,že pro mně žádné vhodné místo nemají a že někdy ani není dobré uvádět ZPS..) Tak,hledám raději sama,jo a že jsem,už kolikrát byla odmítnutá a dost nehezkým způsobem,jakože,jéžiš vy máte zps a jéžiš dvě ještě celkem malé děti..a taky jsem v u chvíli měla zlost a pak jsem cítila bezmoc..(i když by se natohle ptát neměli,ale jaksi dvě mateřské,té díry si každý všimne).. Jinak podívej se na stránky,ministerstva práce. Je tam toho dost. Kdybys chtěla,přesný odkaz,pošlu ti ho do SZ. Ale,neboj,určitě na Tebe ještě nějaká práce čeká a příjde,když to budeš nejmíń čekat.wink

Upravil(a) REŇAS (12. 11. 2012 13:05)

#17 1. 3. 2009 16:18

PetrV
♥♥♥♥♥♥-

IlonaN - jak píšou ostatní, přestaň hledat "adekvátní" práci a vezmi prostě to, co je. Ekonomů je tady ve státě tak milión a práci nemůžou najít často ani vysokoškoláci; maturita v ekonomickém oboru je dneska úplně nanic. Dva jazyky jsou samozřejmostí (učí se je ve škole každý). Takže s tvou kvalifikací to není moc slavné - ale to pořád neznamená, že bys nemohla najít uplatnění. Jen to zpočátku bude asi v "podřadném" oboru, prostě budeš třeba dělat někde v baru. Překousneš to, z nějakých ušetřených peněz si doplníš kvalifikaci (a nemyslím tím kurzy na úřadu práce, ty asi opravdu za moc nestojí) a vrhneš se do toho znovu. Pokud nebydlíš někde na vesnici, tak šance máš dobré. Dívej se na to pořád tak, že nezaměstnaných (kteří chtějí pracovat) je teď tak 5-6% - extrémně malé číslo. A určitě mezi nimi je spousta těch, kteří mají horší kvalifikaci než ty. Tudíž statisticky bys práci měla sehnat určitě.

Proč vlastně nestuduješ ekonomickou VŠ? Můžeš jí dělat dálkově, není to nijak moc těžké a zvládla bys to časově bez problémů i při případné práci. A je to kvalifikace zdarma smile

Není tady

#18 1. 3. 2009 16:24

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

vážně Petře ? a jak jsi přišel na to, že tak malý počet nezaměstnaných chce pracovat ? ty asi nejsi z oblastí, kde ta práce prostě fakt není, viď ?

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#19 1. 3. 2009 16:32

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

PPavlaa napsal(a):

vážně Petře ? a jak jsi přišel na to, že tak malý počet nezaměstnaných chce pracovat ? ty asi nejsi z oblastí, kde ta práce prostě fakt není, viď ?

S Petrem souhlasím , bohužel je to tak butter .

Není tady

#20 1. 3. 2009 16:44

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

hmm, já s tím nesouhlasím ... jasně, kdo má práci a žije tam, kde se dá bez větších problémů sehnat tomu nevěří

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#21 1. 3. 2009 18:52

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

Iloně N-kandidátů s aj se fakt všude hlásí plno;když jde ale člověk k jádru pudla,je nakonec dotyčný pro speciikum práce nepoužitelný,protože krom té aj třeba potřebujem,aby člověk taky uměl alespo%n číst tech.výkresy a takového kandidáta aby člověk hledal jak jehlu v kupce sena.
Takže ti doporučuji nějakou tech.rekvalifikaci a nabídky se ti pohrnou,nepřeháním.A dodám,zapomeň říkat že něco nejde - to jen malé děti,které se musí nosit;teda pokud chceš,aby si nemusela hledat do budoucna práci ty,ale aby sis ještě z nabídek mohla vybírat.
Hodně poptávek je také po obch.zástupcích,atd.-je to možnost jak si vydělat pěkné peníze a být pánem svého času;narozdíl od místa řad.referentky za pár klacků..Ale to sis určitě na netu při hl.práce taky všimla předpokládám

Není tady

#22 1. 3. 2009 18:54

majka.r.63
♥♥♥♥---

Napíši zkušenost z druhé strany barikády.

Provozujeme zařízení pro volnočasové aktivity. Když jsme sháněli ženu/dívku na pozici pokladní-recepční, sešlo se nám hodně žádostí o místo.
Práce je to pěkná, naši klienti jsou většinou slušní a pohodoví, nicméně plat za tuto práci je  nízký. Z tohoto důvodu jsme okamžitě vyřazovali zájemkyně s VŠ, s ukončenými kurzy všeho možného a děvčata toužící po kariéře. S vědomím, že u nás není možný další kariérní postup a plat je malý, by nám bylo hanba vzdělané a aktivní ženy/dívky zaměstnávat . Naše pracovnice jsou středoškolačky, někdy mají i vyšší odb. školu, ale jsou spokojené s jednodušší prací, usměvavé a zcela bez ambicí. Zatím je spokojenost na obou stranách.

Když jsme sháněli pracovníky do restaurace, drtivá většina uchazečů z pracáku chtěla jenom razítko, že je nechceme. Ani jeden nenastoupil.
Nakonec ještě byli agresivní, když jsem jim odmítla dát razítko a negativní vyjádření do průkazu.

Není tady

#23 1. 3. 2009 19:00

vendulinda
♥♥♥----

Kuty napsal(a):

Iloně N-kandidátů s aj se fakt všude hlásí plno;když jde ale člověk k jádru pudla,je nakonec dotyčný pro speciikum práce nepoužitelný,protože krom té aj třeba potřebujem,aby člověk taky uměl alespo%n číst tech.výkresy a takového kandidáta aby člověk hledal jak jehlu v kupce sena.
Takže ti doporučuji nějakou tech.rekvalifikaci a nabídky se ti pohrnou,nepřeháním.A dodám,zapomeň říkat že něco nejde - to jen malé děti,které se musí nosit;teda pokud chceš,aby si nemusela hledat do budoucna práci ty,ale aby sis ještě z nabídek mohla vybírat.
Hodně poptávek je také po obch.zástupcích,atd.-je to možnost jak si vydělat pěkné peníze a být pánem svého času;narozdíl od místa řad.referentky za pár klacků..Ale to sis určitě na netu při hl.práce taky všimla předpokládám

Je pravda, že technické obory jsou strašně žádané. Manžel měl v úmyslu minulý rok změnit místo, je konstruktér s VŠ a měl tolik nabídek, že si nakonec nevybral žádnou, v práci mu přidali, protože o něj nechtěli přijít. A podotýkám, že ač se učí už několik let AJ, tak teda nic moc dumbom . Takže AJ určitě není vše wink

Není tady

#24 1. 3. 2009 21:49

PetrV
♥♥♥♥♥♥-

PPavlaa napsal(a):

Všechno je to samozřejmě o průměru. Je jasné, že zatímco někde v Karviné to může být každý pátý, tak v Praze je naopak docela umění práci nesehnat. Mluvím obecně, ta čísla jsou známá. Je nějaké číslo udávající nezaměstnanost a z toho nemalá část osob (zhruba třetina) je nezaměstnaná dobrovolně, protože dávky v tomhle státě umožňují docela pohodlný život.

majka.r.63 má navíc pravdu, na hůře placené místo každý radši vezme osobu s nižším vzděláním, protože dotyčná bude spokojená i s menším platem a nebude mít ambice za měsíc odejít za lepším.

Není tady

#25 1. 3. 2009 22:58

vendulinda
♥♥♥----

jo a ještě je rozdíl umět AJ a "umět AJ" - to si do životopisu může napsat každej.....a vůbec existují i jiný jazyky, že?   wink

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí