19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
pacicka napsal(a):
Slávku, hodila by se rada
JAK ZMĚNIT TU STRATEGII ???
Tréninkem v asertivitě? ... Nestačí se jen tvářit, e ti některé věci nevadí.
On to bude nejspí jetě dost dlouho zkouet. Ne to vzdá.
A vzdá to jen tehdy, kdy to na tebe přestane zabírat, kdy zjistí, e u tě tím nenatve...
Je třeba to skutečně natrénovat, abys to dokázala překousnout s ledovou tváří.
Zvládne to sama?
Není tady
O JÉ ani neví jak ráda jsem
kadé výročí rozvodu oslavuju jako den vítězství
nespolehlivost je to pokud je to občas,ale pokud je to pořád je to docela obyčejné týrání
je mi úplně jedno co vykřikuje, kdy mi 10 krát denně volá a nadává ten telefon má takový červené tlačítko
mě prostě vadí e ubliuje naí dceři a s tím musím něco udělat, jetě nevím jak mu v tom zabráním ale nakonec něco vymyslím
Není tady
to opravdu nevím
pro některé lidy je mlčení a asertivita jen slabost a strach
Není tady
čím konkrétně ubliuje dceři ?
Není tady
PPavlaa napsal(a):
pacičko, ale to, e tvrdí e pije, střídá chlapy, to bys měla řeit s ním, nebo jinde. to je od něj sprostý a nechutný, to ano.
...
jinak se nezlob, ale abys ukazovala dítěti co vykládal u soudu . to se snad nedělá. vůbec takhle malému..
Pavla má pravdu... Dcerka je dítě. Dospělácké starosti na ni nepřeváděj. Má to těké dost!
Stačí, e se musí vyrovnat s livým pomlouváním tvé osoby ze strany otce.
Ber to s nadhledem a věř dcerce, e ona ví, zda střídá chlapy jako ponoky. Myslím, e o tomto s ní lze v klidu promluvit.
Vysvětlit jí, e děti si hledají kamarády a dospělí zase partnery je normální. A e to není nic proti ní.
Blabla.. atd. - vak ví!
Není tady
to e odjede bez dcery protoe měl udělat pár cvičení aby dohnala to co zamekala pobytem v nemocnici to není týrání???
at chce po tátovi cokoliv i dvacku na časopisa on to pokadé odmítne to není týrání ?
to e mi vyčetl v její přítomnosti e jsem jí zaplatila krouek flétny (prý jí to k ničemu nebude)do kterého tolik chtěla a jemu pak odmítla příspěvek ne něco( u ani nevím na co) to není týrání ??? jen tak na ena jeho dcery je o 5 let mladí a na tu flétnu taky chodí
to e si nechal koupit ode mě lístky na její baletní vystoupení a pak hodinu před tím řekl e nepřijde to není týrání???
e jí dal spousty slibů a nesplnil ani jeden to není týraní????
tohle nestačí??
Není tady
pacicka napsal(a):
to opravdu nevím
pro některé lidy je mlčení a asertivita jen slabost a strach
No jo... to je fakt.
Chce to spolupráci s rodinným poradcem. Probrat to s ním. A dobře poslouchat, co doporučí. Fakt!
Kdo z nás je profesionálním rodičem?! - Vdy jsme skoro vichni jen snaiví amatéři!!!!
(někdy bohuel a přespříli snaiví!)
Není tady
pacicka napsal(a):
to e odjede bez dcery protoe měl udělat pár cvičení aby dohnala to co zamekala pobytem v nemocnici to není týrání???
at chce po tátovi cokoliv i dvacku na časopisa on to pokadé odmítne to není týrání ?
to e mi vyčetl v její přítomnosti e jsem jí zaplatila krouek flétny (prý jí to k ničemu nebude)do kterého tolik chtěla a jemu pak odmítla příspěvek ne něco( u ani nevím na co) to není týrání ??? jen tak na ena jeho dcery je o 5 let mladí a na tu flétnu taky chodí
to e si nechal koupit ode mě lístky na její baletní vystoupení a pak hodinu před tím řekl e nepřijde to není týrání???
tohle nestačí??
Ne - nestačí. Je to nespolehlivý, lehkomyslný mamlas. Není to ale tyran.
A ty, váně, furt a pořád kokola jen přehání!
Zabrzdi u !!!
A rychle si leda hledej poradnu. Váně!
Jeho selhání se obrátí proti němu samému.
V očích dcerky dříve či později ztratí mnoho. - Nepřidávej se k taení proti němu. - Sám a si vyere, co zasévá....
Ty jen miluj své dítě. Věrně a nesobecky.
Věř, e to je víc ne dost!
Upravil(a) Slavek17 (1. 3. 2009 16:59)
Není tady
pacicka napsal(a):
tohle nestačí??
Ne, tohle není týrání.
Není tady
Psychické týrání jsou situace, při které jsou nedostatečně saturovány či frustrovány základní psychické potřeby dítěte. Jsou to situace při kterých je dítě vystaveno nadávkám, poniování, opovrhování, ikanování.
Upravil(a) aprill (1. 3. 2009 17:00)
Není tady
pacicka napsal(a):
tohle nestačí??
to jsi s ní měla dohnat ty, nezlob se. za dalí on kromě alimetnů ji nemusí dávat ani tu dvacku na časák, je to jen a jen jeho dobrá vůle. e ti vyčetl v její přítomnosti krouek flétny dělat neměl, nic méně názor na to mít můe, nebo ne ? monmá na to vystoupení chtěl, ale prostě to nevylo. ano, lístky ti v tom případě měl zaplatit.
myslím, e zbytečně přehání, nezlob se.
Není tady
Slavek17 napsal(a):
pacicka napsal(a):
tohle nestačí??Ne - nestačí. Je to nespolehlivý, lehkomyslný mamlas. Není to ale tyran.
A ty, váně, furt a pořád kokola jen přehání!
Zabrzdi u !!!
A rychle si leda hledej poradnu. Váně!
Jeho selhání se obrátí proti němu samému.
V očích dcerky dříve či později ztratí mnoho. - Nepřidávej se k taení proti němu. - Sám a si vyere, co zasévá....
Ty jen miluj své dítě. Věrně a nesobecky.
Věř, e to je víc ne dost!
Není tady
Věř, e bude mnohem lepí, pro vás obě, kdy otcova selhání nazve tie a s klidem, leč se smutkem v očích, prostým selháním.
A přestane to nazývat týráním.
Je ti to líto! - Pamatuj! - A ty dobře ví, e dcerce je to určitě taky moc líto!
Taky bys byla radi, kdyby její táta byl spolehlivějí!
Upravil(a) Slavek17 (1. 3. 2009 17:04)
Není tady
vak Kačka ví e je to le jako vě,ale myslí e se tím netrápí ???
před 2 měsíci se jim narodil chlapeček, pro Kačku nevlastní bráka
přila za mnou e by chtěla koupit pro malého Dominička nějaký dárek, tak jsem se zeptala co by to mělo být a domluvily se, e za 2 dny a půjdeme z baletu se spolu podíváme v obchodním centru, je tam pár obchodů s hračkami a oblečky pro mimča
jak jsem slíbila tak jsem učinila, pomohla jsem vybrat jí pěknou soupravičku dupačky a kabátek, a kdy jsem u pokladny platila, řekla mi : "mami, to by táta nikdy neudělal"
poněkud nechápavě jsem ze zatvářila a zeptala se co má na mysli, " No kdyby se narodilo miminko tobě, táta by mi pro něj ádný dárek nekoupil "
téměr vechny mé přítelkyně, včetně mé matky si klepaly na čelo, protoe jsem podle nich pratěná, po tom vem co se navyváděl, kdy nepřispěje Kačce absolutně na nic kupuju dárky pro jeho dítě
a víte co jsem odpověděla ? e jsem to neudělala kvůli němu ale kvůli Kátě
Není tady
a kdy jsem to podle tebe měla dohnat ?? ve čtvrek jí pustili z nemocnice a pátek měla odjet ??
já nejsem Superman a nedokáu něco je tak na týden dohnat za 1 večer
Není tady
tak jsi to mohla posunout, něják zařídit, nebo by se to pro jednou nepotento ... ve kole snad neporpadá, dohnat najednou by to stejně nelo, spí průběně ...
a k tomu oblečku pro mimi ... co čeká, pochvalu ? vdycky v ivotě snad nemusí být něco za něco, nebo ano ? udělala jsi co jsi cítila a lus. co by udělal on, tím bych se nazabývala.
Není tady
pacicka napsal(a):
vak Kačka ví e je to le jako vě,ale myslí e se tím netrápí ???
před 2 měsíci se jim narodil chlapeček, pro Kačku nevlastní bráka
přila za mnou e by chtěla koupit pro malého Dominička nějaký dárek, tak jsem se zeptala co by to mělo být a domluvily se, e za 2 dny a půjdeme z baletu se spolu podíváme v obchodním centru, je tam pár obchodů s hračkami a oblečky pro mimča
jak jsem slíbila tak jsem učinila, pomohla jsem vybrat jí pěknou soupravičku dupačky a kabátek, a kdy jsem u pokladny platila, řekla mi : "mami, to by táta nikdy neudělal"
poněkud nechápavě jsem ze zatvářila a zeptala se co má na mysli, " No kdyby se narodilo miminko tobě, táta by mi pro něj ádný dárek nekoupil "
téměr vechny mé přítelkyně, včetně mé matky si klepaly na čelo, protoe jsem podle nich pratěná, po tom vem co se navyváděl, kdy nepřispěje Kačce absolutně na nic kupuju dárky pro jeho dítě
a víte co jsem odpověděla ? e jsem to neudělala kvůli němu ale kvůli Kátě
... tak je hodná! ... Tak za tohle tě chválím !!! - Výborně! - Zabodovalas!!!
Není tady
ch jo, tohle miluju ...
Není tady
Milá pacičko, to co tady popisuje fakt nemá s týráním co dělat. Spí bych řekla, e čeká, e ti tady potvrdíme, e jsi světice, zatímco tvůj bývalý je lump a vyvrhel...
Ale pochybuju, e se toho tady dočká.
Spí byste měli oba dospět a přestat před dítětem prát pinavé prádlo z vaeho manelství a nasazovat si vzájemně
psí hlavu...
pacicka napsal(a):
teda Pavlo tys asi ten můj článek vůbec nečetla nebo nepochopila ? Můj ex Kačce tvrdí e piju ( jsem téměř 100% abstinebt), tvrdí e střídám chlapy jako ponoky ( měla jsem od rozvodu 2 vztahy a oba byly dlouhé) to není týrání ???
at chce po tátovi cokoliv i dvacku na časopis to není týrání ?
závidím Vám, máte asi dokonalé děti, které nepotřebují dohled, dělají úkoly zcela sami a vy jen podpisujete
moje dítě takové není, je ikovná a chytrá ale na ty ukoly tak trochu lajdák, potřebuje dozor
a jen tak na okraj, kdybych dceři řekla co vykřikoval u soudu, aby nemusel platit větí alimenty, u nikdy by s ním ani nepromluvila
a je na to písemný záznam od soudu, vechny ty pitomost jsou úředně zaprotokolované,nebyl by v tom ani kousek li
jo soudkyně ho "dala do azuru" a ty alimenty zvýili
proč jsem to neudělala ??? přece protoe jsem zlá a zapklá, chci dělat naschvály a kydat pínu
Ohováranie teba mi pripadá závané, nekontrolovanie úloh nie. Nehnevaj sa, ale ak dcéra nezvláda SAMA v piatej triede prehod z jednejkoly na druhú, mono by s amala vráti na slabiu. Nemá zmysel pokazi decku detstvo sovjimi mabíciami.
Niečo celkom iné je, ako a bývalý zhadzuje a napáda. O tom by som sa s ním porozprávala niekde na neutrálnej pôde BEZ DCĚRY a keby nebol ústretový, zala za detskou psychologičkou, do rodinnej poradne a rípadne aj na sociálku. To môe malej ukodi oveža viac ako trochu samostatnosti pri obliekaní či robení úloh.
Není tady
Ví, jedna moje známá vychovává tři děti.
Ta nejmladí milovala rozvedeného otce nejdéle. Druhé dvě děti ho u dávno samy odepsaly.
Jen ta nejmladí za ním chodila dlouho - a e ho nezastihla větinou doma - tak do hospody.
Nakonec s tím, jak jinak, přestala i ona...
O tom to je. Dobré skutky jsou víc, ne zlé řeči. A patné skutky se nebudou omlouvat věčně.
Nakonec to odhalí i to dítě a zařídí se podle toho samo.
Není tady
ví já to před dcerou týráním nenazývám
já vdycky jen pokrčím rameny,splním její přání sama a pokadé kdy řekne e o to či ono řekne tátovi, pokusím se jí od toho odradit,vím e bude zas zklamaná
někde jsem četla e psychycké násilí je i oto, kdy ti pořád někdo bude říkat e jsi hloupý a oklivý a mě to prostě přijde stejné
Není tady
No,Pacičko,já nic moc kloudného asi nevymyslím,jen Tě chci trochu podpořit. Protoe co tady jiného čekat ne e to není moné,e Tvá dcera ty úkoly nenapíe,kdy ty jejich děti,to ,u v té době tak zvládly..(já mám děti jedničkáře,u syna jsem nemusela dohlíet,téměř od 1.třídy a u dcery,přesto,e je jedničkářka a ve 2.třídě trochu dohlíet,přece jen musím a to na víc věcí)
Nebo,jsi to ty,nakonec,která má na ní přehnané nároky..(e si má plnit své povinnosti )
Nebo jsi Ty ta zapklá a Tvůj manílek,on je vlastně takový docela normální chlap..a nemusí vlastně nic..
To by mě fakt někdy bodlo,jak to ve a vechno perfektně vichni ví..a jak by to mělo být..,oni tam snad i s váma ijou,znají vás..a neuvědomí si,e písmenka můou vyznít jinak,ne je ta realita přímo ve vaem ivotě..vdy z toho krátkého Tvého příspěvku,je ve tak jasné..
Já ti napíu,e vím kulový,protoe jsem v téhle situaci nikdy nebyla.a doufám,e snad nebudu,ale to člověk nikdy neví.. Tak Ti jen napíu,jak bych tohle asi já řeila a ty semnou vůbec nemusí souhlasit,taky se můu normálně mýlit,vdy´t,co o vás vím..,jen to z těch pár písmenek. Já bych zkusila bych moná pozměnit pravidla hry,pokud to půjde. Opravdu,bych trvala natom,e dcera by jela třeba k otci později,a po vyřeení úkolů do koly nebo bych trvala natom,e ji doveze dřív v neděli,aby si je v klidu stihla udělat..(zeptala bych se i dcerky,jestlito i pro ní,takhle nebude lepí A V KLIDU) Myslím,e jej nezmění,e by pro něj nebyl najednou problém,nějaký ten úkol udělat,pokud on sám se změnit nebude chtít..
Dále,myslím,e jakoby jste neměli ve dořeené mezi dváma dvěma,připadá mi to jako kdo z koho..co pro dcerku moc není dobré..
Ale potom,co jsi popisovala i BM..fakt jedná někdy neuváeně,bezohledně(co se týká dcerky),vymýlet li,nebo si něco přikralovat,pomlouvat,to dcerce dělá teda v hlavě,pěkný zmatek.. Taky to odjede,jak trucovitý,malý kluk,pak nebere telefon a a na popud nynějí manelky se vrátí,toho nenapadne,jak se cítí asi dcerka?? Tady fakt ani tak nejde o vás a vae ega. To je fakt od něj dost nezralé..nebo jak to napsat. Zas nějaké ty oteplovačky na ruby,to bych fakt neřeila,hlavně,e nezmrzla.
Dále nechápu Tvou formuli o napadení..jakoe,co Ti udělal a před zraky dcery? No,rozhodně tohle pomlouvání,nedej boe fyzické napadení,by si dovolit neměl..a ani ty bys to dovolit neměla.
Pacičko,ale s dcerou,vzhledem i k tomu pobytu v nemocnici(a předpokládám,e ji nic nezjistili,či pouze e je to psychického rázu),nečekala bych a začala sní chodit někam k dětské psycholoce,která můe hlouběji proniknout do její duičky a dozvědět se,co ji natom vem nejvíce trápí a jak by si to předtavovala.
A taky bych být tebou zala do nějaké poradny na vztahy,protoe vy byste,měli mezi sebou se snait lépe domluvit,u kvůli klidu a spokojenosti dcerky,která za nic nemůe a evidentně se vztahem mezi Tebou a BM.. trápí. No,ovem,pokud BM..nebude chtít vůbec o ničem diskutovat,bude to velmi těké. Ale kvůli dcerce to za pokus,stojí aspoń se zajít někam poradit,co a jak.. Tak to je můj názor,ale nevím,zda je k něčemu a nebudu trvdit,e takhle je to správné. Jen si myslím,e tam není na místě,boj mezi vámi,ale spí klid zbraní a to předevím kvůli dcerce.
pro Selimu :
vzala jsem jí z t koly proto, e úroven koly nestála za nic a nechodí do 5 ale do 4 třídy
Není tady
Týranie - tam musí by dokázaný zlý úmysel alebo vedomé hrubé zanedbanie. Nemyslím, e by tvoj mu mal akékožvek úmysly - on je proste len žahkomysežný a nemyslí ani na teba, ani vežmi na svoje starie diea. Mrzuté, ale nič výnimočné, obávam sa.
Není tady