Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 1. 3. 2009 16:39

Slavek17
♥♥♥♥♥♥-

Re: psychické týrání

pacicka napsal(a):

Slávku, hodila by se rada

JAK ZMĚNIT TU STRATEGII ???

Tréninkem v asertivitě? ... Nestačí se jen tvářit, že ti některé věci nevadí.
On to bude nejspíš ještě dost dlouho zkoušet. Než to vzdá.
A vzdá to jen tehdy, když to na tebe přestane zabírat, když zjistí, že už tě tím nenaštve...
Je třeba to skutečně natrénovat, abys to dokázala překousnout s ledovou tváří.

Zvládneš to sama?

Není tady

#52 1. 3. 2009 16:40

pacicka
♥♥-----

O JÉ ani nevíš jak ráda jsem

každé výročí rozvodu oslavuju jako den vítězství
nespolehlivost je to pokud je to občas,ale pokud je to pořád je to docela obyčejné týrání
je mi úplně jedno co vykřikuje, když mi 10 krát denně volá a nadává ten telefon má takový červené tlačítko

mě prostě vadí že ubližuje naší dceři a s tím musím něco udělat, ještě nevím jak mu v tom zabráním ale nakonec něco vymyslím

Není tady

#53 1. 3. 2009 16:43

pacicka
♥♥-----

to opravdu nevím

pro některé lidy je mlčení a asertivita jen slabost a strach

Není tady

#54 1. 3. 2009 16:46

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

čím konkrétně ubližuje dceři ?

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#55 1. 3. 2009 16:48

Slavek17
♥♥♥♥♥♥-

PPavlaa napsal(a):

pacičko, ale to, že tvrdí že piješ, střídáš chlapy, to bys měla řešit s ním, nebo jinde. to je od něj sprostý a nechutný, to ano.
...
jinak se nezlob, ale abys ukazovala dítěti co vykládal u soudu . to se snad nedělá. vůbec takhle malému..

Pavla má pravdu... Dcerka je dítě. Dospělácké starosti na ni nepřeváděj. Má to těžké dost!
Stačí, že se musí vyrovnat s lživým pomlouváním tvé osoby ze strany otce.
Ber to s nadhledem a věř dcerce, že ona ví, zda střídáš chlapy jako ponožky. Myslím, že o tomto s ní lze v klidu promluvit.
Vysvětlit jí, že děti si hledají kamarády a dospělí zase partnery je normální. A že to není nic proti ní.
Blabla.. atd. - však víš!

Není tady

#56 1. 3. 2009 16:48

pacicka
♥♥-----

to že odjede bez dcery protože měl udělat pár cvičení aby dohnala to co zameškala pobytem v nemocnici to není týrání???
at chce po tátovi cokoliv i dvacku na časopisa on to pokaždé odmítne to není týrání ?
to že mi vyčetl v její přítomnosti že jsem jí zaplatila kroužek flétny (prý jí to k ničemu nebude)do kterého tolik chtěla a jemu pak odmítla příspěvek ne něco( už ani nevím na co) to není týrání ??? jen tak na žena jeho dcery je o 5 let mladší a na tu flétnu taky chodí
to že si nechal koupit ode mě lístky na její baletní vystoupení a pak hodinu před tím řekl že nepřijde to není týrání???
že jí dal spousty slibů a nesplnil ani jeden to není týraní????

tohle nestačí??

Není tady

#57 1. 3. 2009 16:52

Slavek17
♥♥♥♥♥♥-

pacicka napsal(a):

to opravdu nevím

pro některé lidy je mlčení a asertivita jen slabost a strach

No jo... to je fakt.
Chce to spolupráci s rodinným poradcem. Probrat to s ním. A dobře poslouchat, co doporučí. Fakt!
stolt

Kdo z nás je profesionálním rodičem?! - Vždyť jsme skoro všichni jen snaživí amatéři!!!!
(někdy bohužel až přespříliš snaživí!)

Není tady

#58 1. 3. 2009 16:55

Slavek17
♥♥♥♥♥♥-

pacicka napsal(a):

to že odjede bez dcery protože měl udělat pár cvičení aby dohnala to co zameškala pobytem v nemocnici to není týrání???
at chce po tátovi cokoliv i dvacku na časopisa on to pokaždé odmítne to není týrání ?
to že mi vyčetl v její přítomnosti že jsem jí zaplatila kroužek flétny (prý jí to k ničemu nebude)do kterého tolik chtěla a jemu pak odmítla příspěvek ne něco( už ani nevím na co) to není týrání ??? jen tak na žena jeho dcery je o 5 let mladší a na tu flétnu taky chodí
to že si nechal koupit ode mě lístky na její baletní vystoupení a pak hodinu před tím řekl že nepřijde to není týrání???

tohle nestačí??

Ne - nestačí. Je to nespolehlivý, lehkomyslný mamlas. Není to ale tyran.
A ty, vážně, furt a pořád kokola jen přeháníš!
Zabrzdi už !!!
A rychle si leda hledej poradnu. Vážně!
Jeho selhání se obrátí proti němu samému.
V očích dcerky dříve či později ztratí mnoho. - Nepřidávej se k tažení proti němu. - Sám ať si vyžere, co zasévá....
Ty jen miluj své dítě. Věrně a nesobecky.
Věř, že to je víc než dost!

Upravil(a) Slavek17 (1. 3. 2009 16:59)

Není tady

#59 1. 3. 2009 16:55

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

pacicka napsal(a):

tohle nestačí??

Ne, tohle není týrání.

Není tady

#60 1. 3. 2009 17:00

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Psychické týrání jsou situace, při které jsou nedostatečně saturovány či frustrovány základní psychické potřeby dítěte. Jsou to situace při kterých je dítě vystaveno nadávkám, ponižování, opovrhování, šikanování.

Upravil(a) aprill (1. 3. 2009 17:00)

Není tady

#61 1. 3. 2009 17:01

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

pacicka napsal(a):

tohle nestačí??

to jsi s ní měla dohnat ty, nezlob se. za další on kromě  alimetnů ji nemusí dávat ani tu dvacku na časák, je to jen a jen jeho dobrá vůle. že ti vyčetl v její přítomnosti kroužek flétny dělat neměl, nic méně názor na to mít může, nebo ne ? možnmá na to vystoupení chtěl, ale prostě to nevyšlo. ano, lístky ti v tom případě měl zaplatit.
myslím, že zbytečně přeháníš, nezlob se.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#62 1. 3. 2009 17:02

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Slavek17 napsal(a):

pacicka napsal(a):

tohle nestačí??

Ne - nestačí. Je to nespolehlivý, lehkomyslný mamlas. Není to ale tyran.
A ty, vážně, furt a pořád kokola jen přeháníš!
Zabrzdi už !!!
A rychle si leda hledej poradnu. Vážně!
Jeho selhání se obrátí proti němu samému.
V očích dcerky dříve či později ztratí mnoho. - Nepřidávej se k tažení proti němu. - Sám ať si vyžere, co zasévá....
Ty jen miluj své dítě. Věrně a nesobecky.
Věř, že to je víc než dost!

stolt

Není tady

#63 1. 3. 2009 17:03

Slavek17
♥♥♥♥♥♥-

Věř, že bude mnohem lepší, pro vás obě, když otcova selhání nazveš tiše a s klidem, leč se smutkem v očích, prostým selháním.
A přestaneš to nazývat týráním.

Je ti to líto! - Pamatuj! - A ty dobře víš, že dcerce je to určitě taky moc líto!
Taky bys byla radši, kdyby její táta byl spolehlivější!
stolt tummenupp

Upravil(a) Slavek17 (1. 3. 2009 17:04)

Není tady

#64 1. 3. 2009 17:03

pacicka
♥♥-----

však Kačka ví že je to lež jako věž,ale myslíš že se tím netrápí ???

před 2 měsíci se jim narodil chlapeček, pro Kačku nevlastní bráška
přišla za mnou že by chtěla koupit pro malého Dominička nějaký dárek, tak jsem se zeptala co by to mělo být a domluvily se, že za 2 dny až půjdeme z baletu se spolu podíváme v obchodním centru, je tam pár obchodů s hračkami a oblečky pro mimča

jak jsem slíbila tak jsem učinila, pomohla jsem vybrat jí pěknou soupravičku dupačky a kabátek, a když jsem u pokladny platila, řekla mi : "mami, to by táta nikdy neudělal"
poněkud nechápavě jsem ze zatvářila a zeptala se co má na mysli, " No kdyby se narodilo miminko tobě, táta by mi pro něj žádný dárek nekoupil "

téměr všechny mé přítelkyně, včetně mé matky si klepaly na čelo, protože jsem podle nich praštěná, po tom všem co se navyváděl, když nepřispěje Kačce absolutně na nic  kupuju dárky pro jeho dítě

a víte co jsem odpověděla ? že jsem to neudělala kvůli němu ale kvůli Kátě

Není tady

#65 1. 3. 2009 17:05

pacicka
♥♥-----

a kdy jsem to podle tebe měla dohnat ?? ve čtvrek jí pustili z nemocnice a pátek měla odjet ??

já nejsem Superman a nedokážu něco je tak na týden dohnat za 1 večer

Není tady

#66 1. 3. 2009 17:08

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

tak jsi to mohla posunout, něják zařídit, nebo by se to pro jednou nepotento ... ve škole snad neporpadá, dohnat najednou by to stejně nešlo, spíš průběžně ...

a k tomu oblečku pro mimi ... co čekáš, pochvalu ? vždycky v životě snad nemusí být něco za něco, nebo ano ? udělala jsi co jsi cítila a šlus. co by udělal on, tím bych se nazabývala.

Není tady

#67 1. 3. 2009 17:11

Slavek17
♥♥♥♥♥♥-

pacicka napsal(a):

však Kačka ví že je to lež jako věž,ale myslíš že se tím netrápí ???

před 2 měsíci se jim narodil chlapeček, pro Kačku nevlastní bráška
přišla za mnou že by chtěla koupit pro malého Dominička nějaký dárek, tak jsem se zeptala co by to mělo být a domluvily se, že za 2 dny až půjdeme z baletu se spolu podíváme v obchodním centru, je tam pár obchodů s hračkami a oblečky pro mimča

jak jsem slíbila tak jsem učinila, pomohla jsem vybrat jí pěknou soupravičku dupačky a kabátek, a když jsem u pokladny platila, řekla mi : "mami, to by táta nikdy neudělal"
poněkud nechápavě jsem ze zatvářila a zeptala se co má na mysli, " No kdyby se narodilo miminko tobě, táta by mi pro něj žádný dárek nekoupil "

téměr všechny mé přítelkyně, včetně mé matky si klepaly na čelo, protože jsem podle nich praštěná, po tom všem co se navyváděl, když nepřispěje Kačce absolutně na nic  kupuju dárky pro jeho dítě

a víte co jsem odpověděla ? že jsem to neudělala kvůli němu ale kvůli Kátě

stolt ... tak je hodná! ... Tak za tohle tě chválím !!! - Výborně! - Zabodovalas!!!

Není tady

#68 1. 3. 2009 17:12

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

ch jo, tohle miluju ... smile

Není tady

#69 1. 3. 2009 17:13

x56325
Host

Milá pacičko, to co tady popisuješ fakt nemá s týráním co dělat. Spíš bych řekla, že čekáš, že ti tady potvrdíme, že jsi světice, zatímco tvůj bývalý je lump a vyvrhel...
Ale pochybuju, že se toho tady dočkáš.
Spíš byste měli oba dospět a přestat před dítětem prát špinavé prádlo z vašeho manželství a nasazovat si vzájemně
psí hlavu...

#70 1. 3. 2009 17:14

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

pacicka napsal(a):

teda Pavlo tys asi ten můj článek vůbec nečetla nebo nepochopila ? Můj ex Kačce tvrdí že piju ( jsem téměř 100% abstinebt), tvrdí že střídám chlapy jako ponožky ( měla jsem od rozvodu 2 vztahy a oba byly dlouhé) to není týrání ???

at chce po tátovi cokoliv i dvacku na časopis to není týrání ?

závidím Vám, máte asi dokonalé děti, které nepotřebují dohled, dělají úkoly zcela sami a vy jen podpisujete
moje dítě takové není, je šikovná a chytrá ale na ty ukoly tak trochu lajdák, potřebuje dozor

a jen tak na okraj, kdybych dceři řekla co vykřikoval u soudu, aby nemusel platit větší alimenty, už nikdy by s ním ani nepromluvila
a je na to písemný záznam od soudu, všechny ty pitomost jsou úředně zaprotokolované,nebyl by v tom ani kousek lži

jo soudkyně ho "dala do azuru" a ty alimenty zvýšili

proč jsem to neudělala ??? přece protože jsem zlá a zapšklá, chci dělat naschvály a kydat špínu

Ohováranie teba mi pripadá závažné, nekontrolovanie úloh nie. Nehnevaj sa, ale ak dcéra nezvláda SAMA v piatej triede prehod z jednejškoly na druhú, možno by s amala vrátiť na slabšiu. Nemá zmysel pokaziť decku detstvo sovjimi mabíciami.
Niečo celkom iné je, ako ťa bývalý zhadzuje a napáda. O tom by som sa s ním porozprávala niekde na neutrálnej pôde BEZ DCĚRY a keby nebol ústretový, zašla za detskou psychologičkou, do rodinnej poradne a rípadne aj na sociálku. To môže malej uškodiť oveľa viac ako trochu samostatnosti pri obliekaní či robení úloh.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#71 1. 3. 2009 17:16

Slavek17
♥♥♥♥♥♥-

Víš, jedna moje známá vychovává tři děti.
Ta nejmladší milovala rozvedeného otce nejdéle. Druhé dvě děti ho už dávno samy odepsaly.
Jen ta nejmladší za ním chodila dlouho - a že ho nezastihla většinou doma - tak do hospody.
Nakonec s tím, jak jinak, přestala i ona...

O tom to je. Dobré skutky jsou víc, než zlé řeči. A špatné skutky se nebudou omlouvat věčně.
Nakonec to odhalí i to dítě a zařídí se podle toho samo.

Není tady

#72 1. 3. 2009 17:17

pacicka
♥♥-----

víš já to před dcerou  týráním nenazývám

já vždycky jen pokrčím rameny,splním její přání sama a pokaždé když řekne že o to či ono řekne tátovi, pokusím se jí od toho odradit,vím že bude zas zklamaná

někde jsem četla že psychycké násilí je i oto, když ti pořád někdo bude říkat že jsi hloupý a ošklivý a mě to prostě přijde stejné

Není tady

#73 1. 3. 2009 17:27

REŇAS
Host

No,Pacičko,winkjá nic moc kloudného asi nevymyslím,jen Tě chci trochu podpořit. Protože co tady jiného čekat než že to není možné,že Tvá dcera ty úkoly nenapíše,když ty jejich děti,to ,už v té době tak zvládly..(já mám děti jedničkáře,u syna jsem nemusela dohlížet,téměř od 1.třídy a u dcery,přesto,že je jedničkářka a ve 2.třídě trochu dohlížet,přece jen musím a to na víc věcí)
Nebo,jsi to ty,nakonec,která má na ní přehnané nároky..(že si má plnit své povinnosti )
Nebo jsi Ty ta zapšklá a Tvůj manžílek,on je vlastně takový docela normální chlap..a nemusí vlastně nic..
To by mě fakt někdy bodlo,jak to vše a všechno perfektně všichni ví..a jak by to mělo být..,oni tam snad i s váma žijou,znají vás..a neuvědomí si,že písmenka můžou vyznít jinak,než je ta realita přímo ve vašem životě..vždyť z toho krátkého Tvého příspěvku,je vše tak jasné..
Já ti napíšu,že vím kulový,protože jsem v téhle situaci nikdy nebyla.a doufám,že snad nebudu,ale to člověk nikdy neví.. Tak Ti jen napíšu,jak bych tohle asi já řešila a ty semnou vůbec nemusíš souhlasit,taky se můžu normálně mýlit,vždy´t,co o vás vím..,jen to z těch pár písmenek. Já bych zkusila bych možná pozměnit pravidla hry,pokud to půjde. Opravdu,bych trvala natom,že dcera by jela třeba k otci později,až po vyřešení úkolů do školy nebo bych trvala natom,že ji doveze dřív v neděli,aby si je v klidu stihla udělat..(zeptala bych se i dcerky,jestlito i pro ní,takhle nebude lepší A V KLIDU) Myslím,že jej nezměníš,že by pro něj nebyl najednou problém,nějaký ten úkol udělat,pokud on sám se změnit nebude chtít..
Dále,myslím,že jakoby jste neměli vše dořešené mezi dváma dvěma,připadá mi to jako kdo z koho..což pro dcerku moc není dobré..
Ale potom,co jsi popisovala i BM..fakt jedná někdy neuváženě,bezohledně(co se týká dcerky),vymýšlet lži,nebo si něco přikrašlovat,pomlouvat,to dcerce dělá teda v hlavě,pěkný zmatek.. Taky to odjede,jak trucovitý,malý kluk,pak nebere telefon a až na popud nynější manželky se vrátí,toho nenapadne,jak se cítí asi dcerka?? Tady fakt ani tak nejde o vás a vaše ega. To je fakt od něj dost nezralé..nebo jak to napsat. Zas nějaké ty oteplovačky na ruby,to bych fakt neřešila,hlavně,že nezmrzla. wink
Dále nechápu Tvou formuli o napadení..jakože,co Ti udělal a před zraky dcery? No,rozhodně tohle pomlouvání,nedej bože fyzické napadení,by si dovolit neměl..a ani ty bys to dovolit neměla. va
Pacičko,ale s dcerou,vzhledem i k tomu pobytu v nemocnici(a předpokládám,že ji nic nezjistili,či pouze že je to psychického rázu),nečekala bych a začala sní chodit někam k dětské psycholožce,která může hlouběji proniknout do její dušičky a dozvědět se,co ji natom všem nejvíce trápí a jak by si to předtavovala. hjarta
A taky bych být tebou zašla do nějaké poradny na vztahy,protože vy byste,měli mezi sebou se snažit lépe domluvit,už kvůli klidu a spokojenosti dcerky,která za nic nemůže a evidentně se vztahem mezi Tebou a BM.. trápí. No,ovšem,pokud BM..nebude chtít vůbec o ničem diskutovat,bude to velmi těžké. neutral Ale kvůli dcerce to za pokus,stojí aspoń se zajít někam poradit,co a jak.. Tak to je můj názor,ale nevím,zda je k něčemu a nebudu trvdit,že takhle je to správné. Jen si myslím,že tam není na místě,boj mezi vámi,ale spíš klid zbraní a to především kvůli dcerce. wink

#74 1. 3. 2009 17:28

pacicka
♥♥-----

pro Selimu :

vzala jsem jí z t školy proto, že úroven školy  nestála za nic a nechodí do 5 ale do 4 třídy

Není tady

#75 1. 3. 2009 17:46

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Týranie - tam musí byť dokázaný zlý úmysel alebo vedomé hrubé zanedbanie. Nemyslím, že by tvoj muž mal akékoľvek úmysly - on je proste len ľahkomyseľný a nemyslí ani na teba, ani veľmi na svoje staršie dieťa. Mrzuté, ale nič výnimočné, obávam sa.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí