29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Iveta X napsal(a):
Možná si nerozumíme. Je samozřejmý, že pokud má matka dítě v péči, tak se s ním učí ona, o tom žádný diskuse. Spíš jde o ten jeden, dva víkendy v měsíci, kdy si dítě bere k sobě otec. I přes tyto víkendy má dítě školní úkoly a musí se naučit na pondělí. Pokud si otec dítě vyzvedne dejme tomu v pátek V 16 - 17 hodin, kdy matka přiběhne z práce a v těchto souvislostech prostě úkoly s dítětem nestíhá, tak se mi zdá normální, že si dítě úkoly napíše u otce. Vždyť má na to času dost přes ty dny. Ono opravdu psát úkoly někdy v 8 hodin večer v něděli - to tedy nic moc. A nebo se domluvit, že otec dítě vrátí už v neděli odpoledne, aby na tyhle věci byl čas a klid.
Nevím jak ty, ale já jsem se s dětmi učila možná tak v prní třídě . Taková velká holka je schopna si napsat úkoly a učit se sama, matka jen dohlíží a to zvládne i v neděli. Holka je s tátou 2x za měsíc a to fakt málo času a ten určitě chtějí využít jinak .
Pacička nenapsala v kolik hodin si otec dceru bere a v kolik ji vrací a ani nenapsala jaké má dcera studijní výsledky.
Není tady
aprill napsal(a):
Iveta X napsal(a):
Možná si nerozumíme. Je samozřejmý, že pokud má matka dítě v péči, tak se s ním učí ona, o tom žádný diskuse. Spíš jde o ten jeden, dva víkendy v měsíci, kdy si dítě bere k sobě otec. I přes tyto víkendy má dítě školní úkoly a musí se naučit na pondělí. Pokud si otec dítě vyzvedne dejme tomu v pátek V 16 - 17 hodin, kdy matka přiběhne z práce a v těchto souvislostech prostě úkoly s dítětem nestíhá, tak se mi zdá normální, že si dítě úkoly napíše u otce. Vždyť má na to času dost přes ty dny. Ono opravdu psát úkoly někdy v 8 hodin večer v něděli - to tedy nic moc. A nebo se domluvit, že otec dítě vrátí už v neděli odpoledne, aby na tyhle věci byl čas a klid.
Nevím jak ty, ale já jsem se s dětmi učila možná tak v prní třídě . Taková velká holka je schopna si napsat úkoly a učit se sama, matka jen dohlíží a to zvládne i v neděli. Holka je s tátou 2x za měsíc a to fakt málo času a ten určitě chtějí využít jinak
.
Pacička nenapsala v kolik hodin si otec dceru bere a v kolik ji vrací a ani nenapsala jaké má dcera studijní výsledky.
Ani, s tím dohledem souhlasím, dodatečně jsem příspěvek ještě upravila. Pacička psala,že psát úkoly s dítětem v neděli večer není dobrý, na to reaguju, otatní je jen moje dedukce...
Není tady
pacicka napsal(a):
babička s úkoly pomáhá, ty myslíš že jsem se nepokoušela s ním domluvit? snad tisíckrát jenže naprosto nanic
jde o to že je dcera pryč a musí to být udělané než půjde do školy, umíš si představit že bude v 18 hod večer poté co se v neděli večer vrátí od táty vypracovávat cca 6 stran příkladů z matematiky které má v pondělí mít hotové?
já se potřebuju bránit tomu psychickému násilí, jen nevím jak
Na tohle jsem reagovala.
Není tady
Podle mě si desetiletá holčina už může napsat sama domácí úkoly v pátek, ještě než maminka dorazí domů z práce a ta pak úkoly už jen ZKONTROLUJE. Tak velké dítě už má být vedeno k samostatnému plnění svých školních povinností a ne, aby se "po něm muselo jít" až do devátého ročníku.
Stejně to na mě dělá dojem, že problém "učení" je v případě Pacičky pouze zástupný problém, jehož kořeny jsou úplně někde jinde
Není tady
Kiara napsal(a):
Podle mě si desetiletá holčina už může napsat sama domácí úkoly v pátek, ještě než maminka dorazí domů z práce a ta pak úkoly už jen ZKONTROLUJE. Tak velké dítě už má být vedeno k samostatnému plnění svých školních povinností a ne, aby se "po něm muselo jít" až do devátého ročníku.
Stejně to na mě dělá dojem, že problém "učení" je v případě Pacičky pouze zástupný problém, jehož kořeny jsou úplně někde jinde
Taky mi to tak připadá, problém je asi ten, že dcera k otci chce a Pacička neví jak ji to zpříjemnit . Celou situaci by vyřešila střídavá výchova
.
Upravil(a) aprill (1. 3. 2009 11:34)
Není tady
pacicka napsal(a):
a ještě vzkaz pro Ivetu, zkusila jsem i to co navrhuješ, apelovala jsem u dcery na jají spolehlivost, jenže se objevil další problém i když se snažila něco napsat nebylo jí umožněno aby to dělala v klidu, dle jejích slov jí bud otravuje dcera jeho nové ženy která je o 5 let mladší nebo jí táta řekně že to nemá dělat, protože 5 jsou taky známky
když jsme se na to ptala ex nepopřel to
No, nechci se dohadovat, Pacičku neznám, ale pokud si nevymýšlí a to výše je pravda, tak nevím jak by otec při střídavé výchově obstál. Jasně, dítě by třeba netpělo hlady, vyrůstalo by u otce, který jí má rád, ale chyběly by jí hranice a povinnosti. No ale třeba kdyby to ve výsledku bylo na otci, tak by musel změnit přístup. Někdy mi přijde, že si tady některý hrajou na superženy, který všechno stíhají, všechno jim jde, všechno vyřeší a mají samostatný, vychovaný a chytrý děti. Já se tedy přiznám, že můj jedenáctiletý syn ve čtvrtletí propadal. Výchovný problémy vůbec nemá, naopak v tomhle směru slyším jen chválu, ale v učení je lajdák, potřebuje každý den připomínat, jestli se učil, zkontrolovat rozvrh, vyzkoušet a dohlídnout na úkoly. Denně jsem takhle s ním strávila minimálně hodinu a nakonec to v pololetí vytáhl na trojky a dvojky, neměl dokonce ani jednu čtyřku. Ale byla to dřina. Každý dítě je prostě jiný. Samozřejmě někdo úkoly a samostatnou přípravu zvládne už od druhé třídy, druhý potřebuje neustále pošťuchovat a kontrolovat i na druhém stupni. Takže já Pacičku chápu, že třeba její dcera ten dohled potřebuje, Pacička z ní nemusí chtít hned mít premiantku, jen třeba chce, aby slušně prospívala a nezanedbávala úkoly. A "normální" otec by tohle mohl pochopit a tu chvíli u úkolů dceři pomoct. Je to o dobré vůli a ne o tom, že by si otec s dcerou neměli kazit zábavu, když jsou spolu jen dva víkendy v měsíci. Když v tomhle s otcem není řeč, tak bych trvala na tom, aby dceru vracel matce v neděli kolem 16. hodiny, aby matka mohla s dcerou úkoly udělat v klidu.
Není tady
Iveta udeřila hřebík na hlavičku.Přesně tak to je. A to učení dcerka dohání proto že přešla ze školy na školu a urověn vědomostí o obou školách je propastná. Jak dlouho jí budou ve škole tolerovat to že neumí dobrou polovinu věcí, ne proto že by se nesnažila nebo na to neměla,ale prostě proto že v té původní škole se to prostě neučili.
A Slávku to co radíš jsem dávno udělala. Jen dcerku zatím ani nenapadlo požádat mě o tu omluvenku. My si totiž v případě nutnosti sedneme a ten úkol prostě uděláme i když je třeba pozdě.
Ale vážení mě ve své postatě ani tak netrápí ty úkoly, jako spíš to že nás otec neustále psychicky týrá.
A pro Misulinku u toho psychloga už dcera byla, byla to ona, která mě upozornila na to že nutno přitáhnout dceru víc k učení a já se podle tebe možná ponížila,ale neudělala bys to kvůli dceři? Ona se na ty hory s tátou tak těšila a ted tam sedí a brečí protože jí tam táta nechal??
Odjela a volá mi každý den.
Není tady
a ještě k té střídavé péči, u nás naštěstí nepřipadá v úvahu neb bydlíme 40 km od sebe
Ale otec by rozhodně neobstál,tohle je historka velmi usměvná. Byl s ní loni a horách a ona celý týden chodila v oteplovačkách naruby.A to navzdory tomu že mají dlouhý zip a nechápu jak to zapínali.A ještě k tomu měla na zádech přišitou poměrně velkou cedulku se svým jménem, jak je měla chvilku před tím na škole v přírodě.každá dospělá osoba, která by věnovala dítěti minimum pozornosti by si všimla.Když mi ten poslední den poslala mmsku, bylo to první na co jsem se zeptala : Proč máš kalhoty naruby?
Není tady
Prepáč, ale pred rokom mala tuším 9 rokov. Ja som sa ako 9-ročná už vedela obliecť sama, bez dozoru... Nemala by sa dcérka vedieť už aspoň sama obliecť poriadne a rozoznať, kde je rub a líc?
Otca nekomentujem, ale viem, že niektorým chlapom stačí, že dieťa má niečo na sebe a netrasie sa zimou a vôbec neriešia ČO má na sebe. Ja vidím väčší problém naozaj v nesamostatnosti dcéry. (Mmch - v škole v prírode tiež chodila v otepľovačkách naruby? Ani tam sa nepodairlo naučiť ju, kam patrí nápis s jej menom? ).
Není tady
ne ve škole v přírodě měla oteplovačky správně
ani si tak nemyslím že by byla nesamostatná,doma se nám nikdy nic podobmého nestalo, taky jsem nad tím kroutila hlavou
ale sáhni si do svědomí tobě se nikdy nestalo že si oblečeš tričko naruby nebo tzv, zadkem dopředu?
mě ano a to mi je už opravdu dost.
Není tady
aha, tak z toho mám vyrozumět co ? že tatík je nesvéprávný a jako otec k ničemu, když měla dcera kalhoty naruby
já souhlasím se Selimou, že v 9 letech, tohle mají děti zmáknutý
Není tady
aprill napsal(a):
Holka ve 4 třídě je schopná si úkoly napsat sama i před odjezdem k otci
.
přesně tak
a já bych po ex ani nechtěla, aby se synem dělal úkoly a učil se. je v mé péči, pokud něčemu nerozumí, učíme se spolu.
Není tady
pacicka napsal(a):
a Iveta to vystihle naprosto správně, matky se musí starat a otcové si jen hrají
a dokud es proti tomu nebudem bouřit asi se to nikdy nezmění
a to ještě čekám kdy ho napadne kvůli svému malému synkovi žádat snížení alimentů
pacičko já nevím, nechci ti křivdit, ale zdáš se mi co se týká ex zlá, zapšklá, jakobys hledala důvody na něj kydat špínu, dělat naschvály. o co ti jde ? o to, že s ní neudělá úkoly ? s tím, že když máš dítě v péči ty, tak bude většina věcí na tobě jsi musela počítat, nebo ne ? co tě žere ? ty jsi s dcerou sama, ex má novou rodinu a to je důvod, proč tak vyvádíš ??
Upravil(a) PPavlaa (1. 3. 2009 15:28)
Není tady
Kiara napsal(a):
Není tady
aprill napsal(a):
Kiara napsal(a):
Stejně to na mě dělá dojem, že problém "učení" je v případě Pacičky pouze zástupný problém, jehož kořeny jsou úplně někde jindeTaky mi to tak připadá, problém je asi ten, že dcera k otci chce a Pacička neví jak ji to zpříjemnit
. Celou situaci by vyřešila střídavá výchova
.
střídavá výchova neřeší všechno a kromě plusů má i svoje mínusy ...
Není tady
pacicka napsal(a):
a ještě k té střídavé péči, u nás naštěstí nepřipadá v úvahu neb bydlíme 40 km od sebe ...
Pořád nechápu, jak vás (specielně tebe) může BM psychicky týrat (když žije 40km daleko)... ?!
Není tady
no Slávku, týrá, nechce se s dcerou učit a dělat domácí úkoly
Není tady
PPavlaa napsal(a):
no Slávku, týrá, nechce se s dcerou učit a dělat domácí úkoly
Leda tak...
Já že moje BM taky při různých příležitostech uváděla, že ji týrám, psychicky i fyzicky.
Pohříchu však to byly vždy příležitosti, které si vyhlédla či naplánovala.
Aby mě zdiskredditovala (nejčastěji a nejprve před dětmi, pak před tchyní, poté před soudem).
A vždy šlo o prohřešky, které byly jen z nepatrné části založené na pravdivé informaci.
Jinak řečeno - přeháněla až hanba.
A víte, co bylo zajímavé? - Když jsme byli spolu sami dva, byla jak mílius. Klid a pohoda.
Soptit začala vždy až se na scéně objevily děti.
(velká chyba, že jsem už tehdy nezašel do rodinné poradny za psychložkou poradit se, proč to dělá?!)
No a tak mě napadlo, jestli to pacička nedělá podobně (jestli jí nepopadá amok vždy ve chvíli, kdy se na scéně objeví její BM?)
Upravil(a) Slavek17 (1. 3. 2009 16:27)
Není tady
nebožku už Slávku neřeš už jedete každej po svým
Není tady
teda Pavlo tys asi ten můj článek vůbec nečetla nebo nepochopila ? Můj ex Kačce tvrdí že piju ( jsem téměř 100% abstinebt), tvrdí že střídám chlapy jako ponožky ( měla jsem od rozvodu 2 vztahy a oba byly dlouhé) to není týrání ???
to že odjede bez dcery protože měl udělat pár cvičení aby dohnala to co zameškala pobytem v nemocnici to není týrání???
at chce po tátovi cokoliv i dvacku na časopis to není týrání ?
to že mi vyčetl v její přítomnosti že jsem jí zaplatila kroužek flétny (prý jí to k ničemu nebude)do kterého tolik chtěla a jemu pak odmítla příspěvek ne něco( už ani nevím na co) to není týrání ??? jen tak na žena jeho dcery je o 5 let mladší a na tu flétnu taky chodí
to že si nechal koupit ode mě lístky na její baletní vystoupení a pak hodinu před tím řekl že nepřijde to není týrání???
že jí dal spousty slibů a nesplnil ani jeden to není týraní????
závidím Vám, máte asi dokonalé děti, které nepotřebují dohled, dělají úkoly zcela sami a vy jen podpisujete
moje dítě takové není, je šikovná a chytrá ale na ty ukoly tak trochu lajdák, potřebuje dozor
a jen tak na okraj, kdybych dceři řekla co vykřikoval u soudu, aby nemusel platit větší alimenty, už nikdy by s ním ani nepromluvila
a je na to písemný záznam od soudu, všechny ty pitomost jsou úředně zaprotokolované,nebyl by v tom ani kousek lži
jo soudkyně ho "dala do azuru" a ty alimenty zvýšili
proč jsem to neudělala ??? přece protože jsem zlá a zapšklá, chci dělat naschvály a kydat špínu
Upravil(a) pacicka (1. 3. 2009 16:30)
Není tady
No jo... ... Já jen, jestli to pacičky údajné psychické týrání není jen její přehnaná reakce na přítomnost BM?!
A nepsaní úkolů jen záminka (teda klidně pravdivá - on ji taky může provokovat - že jo?! - ne že ne?!)
Možná by pacička mohla změnit strategii... mohla by mu tuhle fintu přestat baštit - pomohlo by to jí i jejich dceři.
Není tady
a jsem sama , protože sama být chci, novou rodinu mu rozhodně nezávidím
nápadníků mám že je musím smetákem odhánět
Není tady
Slávku, hodila by se rada
JAK ZMĚNIT TU STRATEGII ???
Není tady
Nespolehlivost tvého BM, pacičko, ne - to není týrání.
Věř mi.
Je to jen nespolehlivost. Nic víc a nic míň.
Tak buď ráda, že už se s tím nespolehlivým chlapem otravuje jiná!
Není tady
pacičko, ale to, že tvrdí že piješ, střídáš chlapy, to bys měla řešit s ním, nebo jinde. to je od něj sprostý a nechutný, to ano. v tomto jsi v právu.
jinak, co se týká úloh, dohánění, to je opravdu na tobě, máš ji v péči. že ji nedá dvacku na časák, sice o něm něco vypovídá, ale pochybuju, že pokud platí alimetny, tak s tímhle někde uspěješ, myslím, že tohle už dává prostě navrch. nevymůžeš to z něj, pokud on sám nechce a nezdá se mu hloupý ji ty peníze nedat.
to s tou flétnou jsem od tebe moc nepochopila, ale kroužky kam své dítě přihlásím já se svým ex neřeším. taky je ale já sama platím.
jinak si myslím, že s těmi sliby je to bohužel víceméně všude. s tím nic moc nenaděláš.
jinak se nezlob, ale abys ukazovala dítěti co vykládal u soudu . to se snad nedělá. vůbec takhle malému. nejsem pro do těchhle konfliktů zatahovat děti. pokud mezi sebou něco máte, tak to řešte vy dva, ne přes dceru.
trochu z vás mám pocit, že bojujete kdo z koho, není to zbytečný ? proč si znepříjemňovat život ?
a co se týká úloh, nemáme všichni dokonalé děti jen ty úlohy bych s ní udělala než půjde k tátovi, nečekala bych s tím až ji doveze a vikend bude v háji, zvlášť, když víš, že ji vozí pozdě.
Upravil(a) PPavlaa (1. 3. 2009 16:42)
Není tady