29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
sahleb napsal(a):
morpheus napsal(a):
...a jeste se zeptam, procpak se vdavate kdyz neumite zit ve vztahu a proc se pote rozvadite, kdyz pak nezvladate vychovu potomku ?
To je otazka pro muze vseoibecne nebo pro manzela Pacicky????
Odkdy se MUZI VDAVAJI ???
Není tady
od teď
Není tady
sahleb napsal(a):
javena napsal(a):
Sahleb, nechci rýpat, ale pokud mají oba stejné povinnosti, jak lze otce donutit platit výživné ve stanovené výši a to nejlépe pravidelně.? Docela by mě to zajímalo a několik mých kamarádek taky...
Naprosto nechapu otazku, ktera na mne miri. Sorry..
Moje odpoved byla na kategoricke tvrzeni "kdyz mas dite v peci tak pecuj, otec nemusi".
Protoze to neni proste pravda. O nemicne dite se napr. musi starat i otec a zcela urcite, kdyz onemocni u nej.
Píšeš, že mají oba rodiče stejné povinnosti. Jenže, kdo donutí toho, kdo nechce, aby se staral? O finančním plnění nemluvě... Tak jsem to myslela.
A jestli znáš tatínka, co měl dítě na víkend a bral si ošetřovačku, protože dítě onemocnělo, tak jseš snad jediná. Znám spíš případy, kdy se dítě nemocné vrátí mamince, která si následně bere ošetřovačku...
Není tady
O nemicne dite se napr. musi starat i otec a zcela urcite, kdyz onemocni u nej.
Musí, jo? Prd a vořech - někteří tatínkové, kteří neplatí výživné, neplní ani povinnost danou zákonem, tudíž trestně postižitelnou, natož pak něco tak pofidérního jako "povinnost" morální.
Není tady
javena napsal(a):
sahleb napsal(a):
javena napsal(a):
Sahleb, nechci rýpat, ale pokud mají oba stejné povinnosti, jak lze otce donutit platit výživné ve stanovené výši a to nejlépe pravidelně.? Docela by mě to zajímalo a několik mých kamarádek taky...
Naprosto nechapu otazku, ktera na mne miri. Sorry..
Moje odpoved byla na kategoricke tvrzeni "kdyz mas dite v peci tak pecuj, otec nemusi".
Protoze to neni proste pravda. O nemicne dite se napr. musi starat i otec a zcela urcite, kdyz onemocni u nej.Píšeš, že mají oba rodiče stejné povinnosti. Jenže, kdo donutí toho, kdo nechce, aby se staral? O finančním plnění nemluvě... Tak jsem to myslela.
A jestli znáš tatínka, co měl dítě na víkend a bral si ošetřovačku, protože dítě onemocnělo, tak jseš snad jediná. Znám spíš případy, kdy se dítě nemocné vrátí mamince, která si následně bere ošetřovačku...
To je fakticky fakt, ze se otec musi starat o nemoc nebo o ukoly. Samozrejme. Opakuji proste, ze Mashanka a asi dalsi tvrdi, "mas peci, tak se starej". Ukoly ma dcera na pondeli a otec je s ditetem neudela. To je jeden z probelmu a to mi presne ilustruje otce, ktery nechce mit povinnosti. A sabotuje timto , myslim si, vedome vychovu. A matce pridelava stres a starosti.
A otcove ty povinnosti opravdu v realu ignoruji a neberou je vazne a nikdo a nic je nedonuti. A taky neznam tatinka, ktery si bere nemocenskou na dite PO rozvodu, neznam dokonce tatinka, ktery si bere nemocenskou v normalnim manzelstvi.
To je druha strana, bohuzel nevim, jak je k tomu donutit. Kdybych ten patent mela, rozhlasim to v televizi.
Ovsem reseni neni ve vykriku a urazce typu: "Mas peci, tak se starej". Ktery je miren jen a jen na matky a navic na matku, ktera si zoufa.
Není tady
brát to tu vážně, tak si člověk jen zkazí jinak hezký den
Není tady
Sahleb, tak právě to je ono. Teoreticky mají oba rodiče stejná práva a povinnosti. Prakticky je to tak, že se stará ten, kdo má děti v péči.
Vždy záleží na domluvě. S někým se domluvíš, s někým ne. S tím je nutno počítat - ve prospěch dítěte. Nemá cenu domáhat se čehokoli, pokud na druhé straně není vůle.
Nakonec, s tatínkama jsme žily, měly bychom vědět jací jsou. Ne každý se změní až tak moc.
Není tady
sahleb, to je tvoje fotka ?
Není tady