Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 28. 2. 2009 11:57

pacicka
♥♥-----

psychické týrání

Vážené
mám takový problém a opravdu už nevím co s tím.Jsem rozvedená skoro 4 roky, máme společně 10 letou dcerku.Je v mojí v péči. Až posid by bylo všechno v klidu. problém je v tom že nás její otec neustále a systematicky psychicky týrá.Neustále vykládá dceři různé lži o mě, jako např. že se tahám s milenci, že je střídám jak ponožky, že jsemse opíjela, vyvolává konflikty, jezdí pro dceru neustále pozdě, vrací jí pozdě, o její školní prospěch zcela nedbá a zcela ignoruje její školní přípravu pokud je u něj.Většinou tvrdí že nevěděl že má nějaký úkol a podobné výmluvy.Dcerka už má kvůli tomu různé psychosomatické problémyjako jsou bolesti bříška a hlavy, dokonce už byla i v nemocnici. Takže nám pí. učitelka poslala seznem probraného učiva a úkoly , které má dcera dodělat.Ještě navíc měnila školu, tak že je ta příprava do školy opravdu nutná.Celá situace vyvrcholila včera.Chtěla jsem po otci aby mi potvrdil že ví o jejích úkolech, svým podpisem na emailu od učitelky.Měla s ním totiž odjet na týden.Odmítl a fyzicky mě před dcerou napadl.Poněkud mi ujeli nervy a poslala jsem ho .......no víte asi kam.Požádala jsem dceru aby se mnou ještě zašla domů abychom si ještě promluvily a jemu jsem řekla aby na ní chvíli počkal než to tedy vyřešíme jinak. Dcerka tedy poslechla a šla se mnou do chodby.On se však sebral a odjel pryč.Bez ní. Původně jsem myslela že se chce v tom mezičase obrátit, ale on odjel a pryč. Dcerka se pochopitelně rozplakala a já netušila co ted. Volala jsem mu aby se pro ní vrátil, jenže nebral telefon a ni jí ani mě. Nakonec jsem tedy zavolala jeho nové manželce, aby byla tak laskava zavolala mu, aby se pro dceru okamžitě vrátil. Ona tak učinila a on se skuečně cca za 40 min vrátil a dcera tedy nakonec odjela.
tak a ted poradtě  jsem v právu, když požaduji po otci, aby se dcerou učil a když to pořád ignoruje,jak se mám bránit?
jak řešíte úkoly vy ? Asi bych měla ještě napsat že je dcera ve 4 třídě

Není tady

#2 28. 2. 2009 12:29

Tari
♥♥-----
Místo: Praha

Re: psychické týrání

tak a ted poradtě  jsem v právu, když požaduji po otci, aby se dcerou učil a když to pořád ignoruje,jak se mám bránit?

když někdo něco nechce, tak se proti tomu nedá nijak bránit, jen to přijmout a zařídit se podle toho. nejsem rodič, ale co jsem vyčetla, tak to neustálé přemlouvání až doprošování otce vaší dcery, aby se o ni více zajímal, je na škodu všem, zejména potom vaší holčině.
asi bych to řešila tak, že bych se nejdřív snažila o samotě mezi čtyřma očima s bývalým manželem v klidu promluvit, zeptat se, proč nemá větší zájem, jestli chce/nechce a podle jeho reakce se zařídit dál. ale rozhodně se snažit miminalizovat řešit podobné scény před dítětem, nemá z toho ještě takovej rozum, může to vést až k tomu, že si to bude samo klást za vinu atd.

myslím, že je spouta maminek, které se učí se svým dítětem samy i když chápu, že to musí být časově a pak i psychicky někdy náročné. co třeba babička, přibuzní, že by občas s úkoly pomohli?

Není tady

#3 28. 2. 2009 12:42

pacicka
♥♥-----

babička s úkoly pomáhá, ty myslíš že jsem se nepokoušela s ním domluvit? snad tisíckrát jenže naprosto nanic
jde o to že je dcera pryč a musí to být udělané než půjde do školy, umíš si představit že bude v 18 hod večer poté co se v neděli večer vrátí od táty vypracovávat cca 6 stran příkladů z matematiky které má v pondělí mít hotové?

já se potřebuju bránit tomu psychickému násilí, jen nevím jak

Není tady

#4 28. 2. 2009 12:51

rainbow
♥♥♥----

Tohle je opravdu vážné - znám to od kamarádky. Tvůj bývalý chce za každou cenu dělat problémy, to je evidentní.
Nejdříve si s ním zkus pohovořit po dobrém - a pokud to nepůjde, asi bych se obrátila na odbor péče o matku a dítě.

Okamžik, kdy je člověk pánem svého osudu, se nevyskytuje nikdy dvakrát. /Zeyer/

Není tady

#5 28. 2. 2009 12:53

Tari
♥♥-----

a co jeho nová paní, domluvit se s ní, požádat, aby kdyžtak na manžela i na dcerku dohlédla?
nevím, co poradit, bránit se dá nejlépe tak, že se přeruší kontakty, ale je to otec a má povinnosti k dítěti. a když nepomohlo domlouvání a přesvědčování, tak být s manželem v kontaktu jen po dobu nezbytně nutnou (v kolik si dcerku vyzvedne, kdy se vrátěj, ...) a víc nic. a školní povinnosti stihnout před tím, než s tátou někam pojede, když se dopředu ví, že v tomhle se na něj spolehnout nedá. ale docela se divím, že váš bývalý manžel vůbec stojí o to s dcerou takhle někam jezdit, z toho příběhu mi spíš připadá, že je to neurvalej cholerik, kterej nemá o své dítě nejmenší zájem. vaše dcera s ním jezdí ráda?

Není tady

#6 28. 2. 2009 13:26

pacicka
♥♥-----

zkoušela jsem i to, ale ona má vlastní dceru a spolu ještě malé miminko

dcera svého otce miluje a na ty hory se těšila, celá tahle situace by nejspís nevznikla kdyby nebyla dcera tento týden 3 dny v nemocnici
já se samozřejmě snažím udělat s ní všechno před odjezdem
neurvalej cholerik je, v tomhle vidí asi doboru zábavu jak mě týrat

Není tady

#7 28. 2. 2009 13:30

pacicka
♥♥-----

a s tou sociálkou jsem ti už zkoušela taky, řekla mu že je to rodičovská zodpovědnost a že by se měl podílet

výsledek : nula

Není tady

#8 28. 2. 2009 14:02

Iveta X
♥♥♥♥♥♥-

Rada - udělat sama s dcerou úkoly ještě než odjede s otcem - je asi jediná možná. Ono taky co Pacičce zbývá, že a už to tak dávno asi praktikuje. Spíš bych se zaměřila na dceru v tom, že bych jí dala školní úkoly sebou a apelovala na její spolehlivost, že se úkoly pokusí napsat. Snad otec nebude takový mezek, aby dceři nepomohl, pokud nad tím bude sedět a nebude si vědět rady.
Taky mě napadlo, poprosit jeho novou paní, aby trochu dohlédla, ale na druhou stranu proč by měla mít ona další starosti na krku, v tomhle je spíš vidím s Pacičkou na jedné lodi.

Iveta X

Není tady

#9 28. 2. 2009 14:56

mashanka
Zablokovaný

pacicka napsal(a):

Vážené
mám takový problém a opravdu už nevím co s tím.Jsem rozvedená skoro 4 roky, máme společně 10 letou dcerku.Je v mojí v péči. Až posid by bylo všechno v klidu. problém je v tom že nás její otec neustále a systematicky psychicky týrá.Neustále vykládá dceři různé lži o mě, jako např. že se tahám s milenci, že je střídám jak ponožky, že jsemse opíjela, vyvolává konflikty, jezdí pro dceru neustále pozdě, vrací jí pozdě, o její školní prospěch zcela nedbá a zcela ignoruje její školní přípravu pokud je u něj.Většinou tvrdí že nevěděl že má nějaký úkol a podobné výmluvy.Dcerka už má kvůli tomu různé psychosomatické problémyjako jsou bolesti bříška a hlavy, dokonce už byla i v nemocnici. Takže nám pí. učitelka poslala seznem probraného učiva a úkoly , které má dcera dodělat.Ještě navíc měnila školu, tak že je ta příprava do školy opravdu nutná.Celá situace vyvrcholila včera.Chtěla jsem po otci aby mi potvrdil že ví o jejích úkolech, svým podpisem na emailu od učitelky.Měla s ním totiž odjet na týden.Odmítl a fyzicky mě před dcerou napadl.Poněkud mi ujeli nervy a poslala jsem ho .......no víte asi kam.Požádala jsem dceru aby se mnou ještě zašla domů abychom si ještě promluvily a jemu jsem řekla aby na ní chvíli počkal než to tedy vyřešíme jinak. Dcerka tedy poslechla a šla se mnou do chodby.On se však sebral a odjel pryč.Bez ní. Původně jsem myslela že se chce v tom mezičase obrátit, ale on odjel a pryč. Dcerka se pochopitelně rozplakala a já netušila co ted. Volala jsem mu aby se pro ní vrátil, jenže nebral telefon a ni jí ani mě. Nakonec jsem tedy zavolala jeho nové manželce, aby byla tak laskava zavolala mu, aby se pro dceru okamžitě vrátil. Ona tak učinila a on se skuečně cca za 40 min vrátil a dcera tedy nakonec odjela.

Bohužel - máš ji ve své péči, takže, za její učení odpovídáš ty

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#10 28. 2. 2009 15:03

pacicka
♥♥-----

to vím taky, to je prima rada

a co mám teda podle tebe dělat ? dívat se na to jak každých 14 dní nedělá holka nic a dohánět to sní večer ??

Není tady

#11 28. 2. 2009 15:17

mashanka
Zablokovaný

Chtěla jsem tím říct, že prostě nemůžeš dělat nic.  Jezdí k otci na každý druhý víkend  - to je jasné, že ho nechtějí trávit nad učením.
Já bych to řešila tak, že by psala úkoly předtím, než odjedou, pokud je s tím jinak nějaký problém. Pokud by to spadalo do "jeho času", nechala bych ho, aby byl u toho, kdyby chtěl a pak teprve si ji odvezl. Nevím. Taky jsem vychovávala syna sama, jezdil k tátovi na víkendy, ale v životě si s sebou nebral učení. Nějak jsem nezaregistrovala, kvůli dvěma dnům v měsíci, nějakou kalamitu

Není tady

#12 28. 2. 2009 15:45

Iveta X
♥♥♥♥♥♥-

Matka na povinnosti, zákazy a příkazy a otec na zábavu..... Asi tak?

Iveta X

Není tady

#13 28. 2. 2009 17:46

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

pacicka napsal(a):

to vím taky, to je prima rada

a co mám teda podle tebe dělat ? dívat se na to jak každých 14 dní nedělá holka nic a dohánět to sní večer ??

pacička: nechápu, v čem spatřuješ problém. Je logické, že pokud máš dcerku v péči musíš se jí každý večer cca dvě hodiny věnovat ty stolt o tom žádná. Jednou za čtrnáct dnů si snad holčina může "dát oraz", ostatně mordovat desetileté dítě s učením i přes víkendy se mi zdá nepřiměřené. Po Tobě přeci taky nikdo nechce, abys chodila do práce i o sobotách a nedělích s podivným odůvodněním, že je to přece pro Tvoje dobro.
Jestli považuješ za nespravedlivé, že veškerá starost o dceřin prospěch ve škole padá na Tvoji hlavu a tatínek si s dcerou ve vymezený čas "jenom hraje", "nespravedlivé" to v určitém slova smyslu sice je, ale na světě je takových nespravedlností určitě podstatně víc.
Daleko závažnější fakt je ten - jak píšeš - že Tě BM před dcerou nechutně špiní, dochází mezi vámi v její přítomnosti ke konfliktům a dokonce Tě před ní fyzicky napadl. V tom případě bych tomu učinila ráznou přítrž, protože takováhle divadla se zcela logicky podepisují na psychice dítěte a jeho následném neprospěchu ve škole. Tady je úplně šumafuk, jestli se s dcerou imrvere učíš až do půlnoci každý den sedm dní v týdnu nebo ne - jestli takovéhle tyjátry budou pokračovat, dcera v té škole nebude prospívat nikdy. Pokud se tatínek nebude ochoten ve svých výlevech mírnit, navštiv psychologickou poradnu a hledej způsob, jak tohle všechno zarazit.
Docela se pozastavuju i nad tím, že kontaktuješ novou ženu svého BM v případě konfliktů mezi vámi dvěma va Probůh, vždyť ta paní je pro Tebe úplně cizí člověk a není kompetentní řešit vaše problémy, navíc má svoje dítě plus miminko a tím pádem vlastních starostí až nad hlavu roll

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#14 28. 2. 2009 18:13

pacicka
♥♥-----

a to je to o co tu jde, jak má zarazit to otcovo očernování mě, jak zarazit ty nechutné scény které nechci

je snad špatné že chci aby z naší dcery vyrostla chytrá a vzdělaná žena? jsem snad špatná proto že chci aby plnila úkoly ?

Musela jsem dát dceru do jiné školy, v původní škole byla naprosto katastrofální morálka, musí toho hrozně moc dohánět a to že se prostě u táty nic nemusí strašně rozkládá morálku

a komu jsem tak asi měla zavolat když nebral telefon,co jsem měla dělat když doma brečela dcera že jí tam táta nechal
tady přece nejde o úkol ale to šílené psychické násilí, nebo snad považuje za normální co udělal ?

Není tady

#15 28. 2. 2009 18:18

pacicka
♥♥-----

a Iveta to vystihle naprosto správně, matky se musí starat  a otcové si jen hrají
a dokud es proti tomu nebudem bouřit asi se to nikdy nezmění

a to ještě čekám kdy ho napadne kvůli svému malému synkovi žádat snížení alimentů

Není tady

#16 28. 2. 2009 18:25

pacicka
♥♥-----

a ještě vzkaz pro Ivetu, zkusila jsem i to co navrhuješ, apelovala jsem u dcery na jají spolehlivost, jenže se objevil další problém i když se snažila něco napsat nebylo jí umožněno aby to dělala v klidu, dle jejích slov jí bud otravuje dcera jeho nové ženy která je o 5 let mladší nebo jí táta řekně že to nemá dělat, protože 5 jsou taky známky

když jsme se na to ptala ex nepopřel to

Není tady

#17 28. 2. 2009 18:43

misulinka21
♥♥♥♥---
Místo: Střední Čechy - Neratovice

Nevím, já bych se tatínka nedoprošovala, napadl tě a ty ho ještě naháníš, aby se pro dceru vrátil?
Přeci se nemusíš ponižovat ....
Vzala bych rozhodně dceru k psychologovi .... její problémy s učením jsou jistě způsobeny i problémy mezi vámi .... ta hospitalizace tomu nasvědčuje ... tím, že se bude hodiny mučit nad úkoly nic nevyřešíte ... akorát bude z toho všeho vyčerpaná ... nemůže za svýho tátu, nemůže za to, že ho má ráda. Ona se zoufale snaží vyhovět vám oběma, ale to nejde a na 10-ti letou holku to musí být pořádný nápor ...

Podle pohovoru s psychologem bych se dál zařídila, i za cenu dočasného omezení styku s otcem ...než by dohnala učení ..... ale je fakt otázka, PROČ musí to učení dohánět ... jestli opravdu nemá psychické problémy i z vašeho odloučení, ať je otec jaký chce, to dítě najednou doma nemá to zázemí, tu jistotu, tatínek tam není a předtím tam byl.... i když je vám bez něj relativně lépe .... ale ona byla zvyklá, že tam byli oba rodiče, jestli mi rozumíš ... je to pro ni změna a to někdy trvá dlouho, než si zvykne... nemusí to být všechno jen důsledek vašich hádek ... možná se prostě s touto skutečností ještě vnitřně nesrovnala....

K nám taky jezdí manželova dcera a NIKDY neměla sebou úkoly ... ty jsme dělaly jen pokud u nás byla během týdne a druhý den musela jít od nás do školy.... pokud by úkoly dovezla sama, bych dohlédla na to, aby je s tatínkem vypracovali... ale moje povinnost to rozhodně není, a už vůbec bych to neřešila s manželou ex ... to je jen a jen jejich věc, já se starám, když tu holka je, plánujeme jídlo, výlety ... jsem pro ni spíš kamarádka a ona mne respektuje (ve 14 letech jsem ráda, že jí to ještě takhle drží lol).

http://www.ticker.7910.org/an1cxzS0g410010Mjg4ZHw0NzQ3NTE3amF8SmVuaWNrb3ZpIGpl.gif

http://www.ticker.7910.org/an1cqk60g410010Mjg3ZHw0MjAwNzlqYXxFbGluY2UgamU.gif

Není tady

#18 28. 2. 2009 18:45

Slavek17
♥♥♥♥♥♥-

Týrání, psychické i fyzické... To je to, o čem je tu řeč...
kapitulation
No já nevím, připadá mi to, že kdyby to pacička všechno nehrotila, tak by nebylo tak zle.
Zdalipak vůbec zkusila dcerce v klidu vysvětlit důležitost zvládnutí látky a vyhotovení domácích úkolů.
Zdalipak ji samotnou vyzvala, aby se ty úkoly snažila zvládnout podle možností kdykoli a kdekoli - neb jsou to její domácí úkoly.
Nejde o úkoly pro tatínka ani maminku.

Ponecháním svobody v rozhodnutí kdy a jak udělat úkoly lze dítěti i prospět.
A sobě ostatně taky.

Není tady

#19 28. 2. 2009 18:51

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

pacicka napsal(a):

Vážené

Nezlob se, ale mě se zdá, že ty problémy má z tebe kapitulationkapitulationkapitulationkapitulation . Měla by jsi zvolnit.

Není tady

#20 28. 2. 2009 18:51

pomněnka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ústecký kraj

Vžij se do role své dcery.... myslíš, že je v pohodě, když to blbé učení je na prvním míště u tebe? Se ani nedivím, že má neurotické problémy. Z jedné strany ty se svým učením a z druhé strany otec se svým očerňováním. Ona musí především cítit tvojí lásku, bezpečí, zázemía taky bezstarostnost a lehkost.
A to chování tvého BM k tobě, nenech si to líbit, ale bez emocí a věcně a rázně mu to říct.

Jsme slepí a hluší k tomu nejkrásnějšímu co je ukryto v nás samých.

Není tady

#21 28. 2. 2009 18:57

Slavek17
♥♥♥♥♥♥-

Vem, milá pacičko, rozum do hrsti... a zajdi za třídním učitelem(-kou) své dcery a požádej ji o radu, jak zvládnout
domácí školní povinnosti i v případě víkendu s otcem.

Já si myslím, že nějaké řešení spolu vymyslíte, naleznete. Třídní bude znát vaši dceru a možná i vaši rodinnou situaci
lépe, než kdokoli. Na některých školách už jsou i výchovní poradci.

Možnosti jsou - a je dobré hledat je tam, kde to má největší šanci na úspěch. tummenupp

Není tady

#22 28. 2. 2009 19:05

Slavek17
♥♥♥♥♥♥-

pomněnka napsal(a):

Vžij se do role své dcery.... myslíš, že je v pohodě, když to blbé učení je na prvním míště u tebe? Se ani nedivím, že má neurotické problémy. Z jedné strany ty se svým učením a z druhé strany otec se svým očerňováním. Ona musí především cítit tvojí lásku, bezpečí, zázemía taky bezstarostnost a lehkost.
A to chování tvého BM k tobě, nenech si to líbit, ale bez emocí a věcně a rázně mu to říct.

Přesně - promluv s dcerkou, pohlaď ji po vlasech a řekni jí, že ji máš moc ráda... a že ti trhá srdce, když s bys s ní zase někdy měla
po jejím návratu z víkendu stráveném s tátou ještě řešit nějaké úkoly...

Co myslíš, že udělá - jak se dcerka zachová, když jí nikoli výhružně, nýbrž s láskou vysvětlíš, že nedělní večer není vhdoný k psaní
domácích úkolů???
Myslíš, že pak po tobě bude chtít, abys jí napsala omluvenku?

Jak by se na ni spolužáci asi dívali - kdyby místo úkolu přinesla omluvenku?
Omluvte dceru - nemá úkol, protože ho s otcem nestihla za víkend vypracovat.
dumbom

Není tady

#23 28. 2. 2009 19:10

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Holka ve 4 třídě je schopná si úkoly napsat sama i před odjezdem k otci stolt .

Není tady

#24 1. 3. 2009 9:24

mashanka
Zablokovaný

Iveta X napsal(a):

Matka na povinnosti, zákazy a příkazy a otec na zábavu..... Asi tak?

Prostě to tak je, že když s dítětem žiješ, máš holt povinnosti. Ostatně, vždyť se to tak i jmenuje "V PÉČI". Když je to třeba obráceně, že otce štve, že matka se s dítětem málo učí a on nemá možnost to ovlivnit, protože dva dny v měsíci to nevytrhne, taky nemůže nic dělat

Není tady

#25 1. 3. 2009 11:01

Iveta X
♥♥♥♥♥♥-

Možná si nerozumíme. Je samozřejmý, že pokud má matka dítě v péči, tak se s ním učí ona, o tom žádný diskuse. Spíš jde o ten jeden, dva víkendy v měsíci, kdy si dítě bere k sobě otec. I přes tyto víkendy má dítě školní úkoly a musí se naučit na pondělí. Pokud si otec dítě vyzvedne dejme tomu v pátek V 16 - 17 hodin, kdy matka přiběhne z práce a v těchto souvislostech prostě úkoly s dítětem nestíhá, tak se mi zdá normální, že si dítě úkoly napíše u otce. Vždyť má na to času dost přes ty dny. Ono opravdu psát úkoly někdy v 8 hodin večer v neděli - to tedy nic moc. A nebo se domluvit, že otec dítě vrátí už v neděli odpoledne, aby na tyhle věci byl čas a klid. Copak otec nemá mít zájem, aby bylo dítě připravený do školy? Snad se taky má podílet na výchově. Z Pacičky příspěvku se mi nezdá, že je učení a známky její dcery nějak přehnaně na prvním místě, chce jen, aby dcera nebyla stresovaná, měla školní povinnosti v pořádku hotový a ráda by, kdyby se otc trochu zapojil. Neberu to tak, že by dceru nutila se u otce jen učit a odpírala jim zábavu. Vždyť v té 4. třídě opravdu škola ještě nezabere tolik času a přitom už dítě zvládne dost věcí samo. Spíš je třeba jen trochu dohlédnout a popřípadě trochu poradit.

Upravil(a) Iveta X (1. 3. 2009 11:09)

Iveta X

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí