19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
Váené
mám takový problém a opravdu u nevím co s tím.Jsem rozvedená skoro 4 roky, máme společně 10 letou dcerku.Je v mojí v péči. A posid by bylo vechno v klidu. problém je v tom e nás její otec neustále a systematicky psychicky týrá.Neustále vykládá dceři různé li o mě, jako např. e se tahám s milenci, e je střídám jak ponoky, e jsemse opíjela, vyvolává konflikty, jezdí pro dceru neustále pozdě, vrací jí pozdě, o její kolní prospěch zcela nedbá a zcela ignoruje její kolní přípravu pokud je u něj.Větinou tvrdí e nevěděl e má nějaký úkol a podobné výmluvy.Dcerka u má kvůli tomu různé psychosomatické problémyjako jsou bolesti bříka a hlavy, dokonce u byla i v nemocnici. Take nám pí. učitelka poslala seznem probraného učiva a úkoly , které má dcera dodělat.Jetě navíc měnila kolu, tak e je ta příprava do koly opravdu nutná.Celá situace vyvrcholila včera.Chtěla jsem po otci aby mi potvrdil e ví o jejích úkolech, svým podpisem na emailu od učitelky.Měla s ním toti odjet na týden.Odmítl a fyzicky mě před dcerou napadl.Poněkud mi ujeli nervy a poslala jsem ho .......no víte asi kam.Poádala jsem dceru aby se mnou jetě zala domů abychom si jetě promluvily a jemu jsem řekla aby na ní chvíli počkal ne to tedy vyřeíme jinak. Dcerka tedy poslechla a la se mnou do chodby.On se vak sebral a odjel pryč.Bez ní. Původně jsem myslela e se chce v tom mezičase obrátit, ale on odjel a pryč. Dcerka se pochopitelně rozplakala a já netuila co ted. Volala jsem mu aby se pro ní vrátil, jene nebral telefon a ni jí ani mě. Nakonec jsem tedy zavolala jeho nové manelce, aby byla tak laskava zavolala mu, aby se pro dceru okamitě vrátil. Ona tak učinila a on se skuečně cca za 40 min vrátil a dcera tedy nakonec odjela.
tak a ted poradtě jsem v právu, kdy poaduji po otci, aby se dcerou učil a kdy to pořád ignoruje,jak se mám bránit?
jak řeíte úkoly vy ? Asi bych měla jetě napsat e je dcera ve 4 třídě
Není tady
tak a ted poradtě jsem v právu, kdy poaduji po otci, aby se dcerou učil a kdy to pořád ignoruje,jak se mám bránit?
kdy někdo něco nechce, tak se proti tomu nedá nijak bránit, jen to přijmout a zařídit se podle toho. nejsem rodič, ale co jsem vyčetla, tak to neustálé přemlouvání a doproování otce vaí dcery, aby se o ni více zajímal, je na kodu vem, zejména potom vaí holčině.
asi bych to řeila tak, e bych se nejdřív snaila o samotě mezi čtyřma očima s bývalým manelem v klidu promluvit, zeptat se, proč nemá větí zájem, jestli chce/nechce a podle jeho reakce se zařídit dál. ale rozhodně se snait miminalizovat řeit podobné scény před dítětem, nemá z toho jetě takovej rozum, můe to vést a k tomu, e si to bude samo klást za vinu atd.
myslím, e je spouta maminek, které se učí se svým dítětem samy i kdy chápu, e to musí být časově a pak i psychicky někdy náročné. co třeba babička, přibuzní, e by občas s úkoly pomohli?
Není tady
babička s úkoly pomáhá, ty myslí e jsem se nepokouela s ním domluvit? snad tisíckrát jene naprosto nanic
jde o to e je dcera pryč a musí to být udělané ne půjde do koly, umí si představit e bude v 18 hod večer poté co se v neděli večer vrátí od táty vypracovávat cca 6 stran příkladů z matematiky které má v pondělí mít hotové?
já se potřebuju bránit tomu psychickému násilí, jen nevím jak
Není tady
Tohle je opravdu váné - znám to od kamarádky. Tvůj bývalý chce za kadou cenu dělat problémy, to je evidentní.
Nejdříve si s ním zkus pohovořit po dobrém - a pokud to nepůjde, asi bych se obrátila na odbor péče o matku a dítě.
Není tady
a co jeho nová paní, domluvit se s ní, poádat, aby kdytak na manela i na dcerku dohlédla?
nevím, co poradit, bránit se dá nejlépe tak, e se přeruí kontakty, ale je to otec a má povinnosti k dítěti. a kdy nepomohlo domlouvání a přesvědčování, tak být s manelem v kontaktu jen po dobu nezbytně nutnou (v kolik si dcerku vyzvedne, kdy se vrátěj, ...) a víc nic. a kolní povinnosti stihnout před tím, ne s tátou někam pojede, kdy se dopředu ví, e v tomhle se na něj spolehnout nedá. ale docela se divím, e vá bývalý manel vůbec stojí o to s dcerou takhle někam jezdit, z toho příběhu mi spí připadá, e je to neurvalej cholerik, kterej nemá o své dítě nejmení zájem. vae dcera s ním jezdí ráda?
Není tady
zkouela jsem i to, ale ona má vlastní dceru a spolu jetě malé miminko
dcera svého otce miluje a na ty hory se těila, celá tahle situace by nejspís nevznikla kdyby nebyla dcera tento týden 3 dny v nemocnici
já se samozřejmě snaím udělat s ní vechno před odjezdem
neurvalej cholerik je, v tomhle vidí asi doboru zábavu jak mě týrat
Není tady
a s tou sociálkou jsem ti u zkouela taky, řekla mu e je to rodičovská zodpovědnost a e by se měl podílet
výsledek : nula
Není tady
Rada - udělat sama s dcerou úkoly jetě ne odjede s otcem - je asi jediná moná. Ono taky co Pacičce zbývá, e a u to tak dávno asi praktikuje. Spí bych se zaměřila na dceru v tom, e bych jí dala kolní úkoly sebou a apelovala na její spolehlivost, e se úkoly pokusí napsat. Snad otec nebude takový mezek, aby dceři nepomohl, pokud nad tím bude sedět a nebude si vědět rady.
Taky mě napadlo, poprosit jeho novou paní, aby trochu dohlédla, ale na druhou stranu proč by měla mít ona dalí starosti na krku, v tomhle je spí vidím s Pacičkou na jedné lodi.
Není tady
pacicka napsal(a):
Váené
mám takový problém a opravdu u nevím co s tím.Jsem rozvedená skoro 4 roky, máme společně 10 letou dcerku.Je v mojí v péči. A posid by bylo vechno v klidu. problém je v tom e nás její otec neustále a systematicky psychicky týrá.Neustále vykládá dceři různé li o mě, jako např. e se tahám s milenci, e je střídám jak ponoky, e jsemse opíjela, vyvolává konflikty, jezdí pro dceru neustále pozdě, vrací jí pozdě, o její kolní prospěch zcela nedbá a zcela ignoruje její kolní přípravu pokud je u něj.Větinou tvrdí e nevěděl e má nějaký úkol a podobné výmluvy.Dcerka u má kvůli tomu různé psychosomatické problémyjako jsou bolesti bříka a hlavy, dokonce u byla i v nemocnici. Take nám pí. učitelka poslala seznem probraného učiva a úkoly , které má dcera dodělat.Jetě navíc měnila kolu, tak e je ta příprava do koly opravdu nutná.Celá situace vyvrcholila včera.Chtěla jsem po otci aby mi potvrdil e ví o jejích úkolech, svým podpisem na emailu od učitelky.Měla s ním toti odjet na týden.Odmítl a fyzicky mě před dcerou napadl.Poněkud mi ujeli nervy a poslala jsem ho .......no víte asi kam.Poádala jsem dceru aby se mnou jetě zala domů abychom si jetě promluvily a jemu jsem řekla aby na ní chvíli počkal ne to tedy vyřeíme jinak. Dcerka tedy poslechla a la se mnou do chodby.On se vak sebral a odjel pryč.Bez ní. Původně jsem myslela e se chce v tom mezičase obrátit, ale on odjel a pryč. Dcerka se pochopitelně rozplakala a já netuila co ted. Volala jsem mu aby se pro ní vrátil, jene nebral telefon a ni jí ani mě. Nakonec jsem tedy zavolala jeho nové manelce, aby byla tak laskava zavolala mu, aby se pro dceru okamitě vrátil. Ona tak učinila a on se skuečně cca za 40 min vrátil a dcera tedy nakonec odjela.
Bohuel - má ji ve své péči, take, za její učení odpovídá ty
Není tady
to vím taky, to je prima rada
a co mám teda podle tebe dělat ? dívat se na to jak kadých 14 dní nedělá holka nic a dohánět to sní večer ??
Není tady
Chtěla jsem tím říct, e prostě nemůe dělat nic. Jezdí k otci na kadý druhý víkend - to je jasné, e ho nechtějí trávit nad učením.
Já bych to řeila tak, e by psala úkoly předtím, ne odjedou, pokud je s tím jinak nějaký problém. Pokud by to spadalo do "jeho času", nechala bych ho, aby byl u toho, kdyby chtěl a pak teprve si ji odvezl. Nevím. Taky jsem vychovávala syna sama, jezdil k tátovi na víkendy, ale v ivotě si s sebou nebral učení. Nějak jsem nezaregistrovala, kvůli dvěma dnům v měsíci, nějakou kalamitu
Není tady
Matka na povinnosti, zákazy a příkazy a otec na zábavu..... Asi tak?
Není tady
pacicka napsal(a):
to vím taky, to je prima rada
a co mám teda podle tebe dělat ? dívat se na to jak kadých 14 dní nedělá holka nic a dohánět to sní večer ??
pacička: nechápu, v čem spatřuje problém. Je logické, e pokud má dcerku v péči musí se jí kadý večer cca dvě hodiny věnovat ty o tom ádná. Jednou za čtrnáct dnů si snad holčina můe "dát oraz", ostatně mordovat desetileté dítě s učením i přes víkendy se mi zdá nepřiměřené. Po Tobě přeci taky nikdo nechce, abys chodila do práce i o sobotách a nedělích s podivným odůvodněním, e je to přece pro Tvoje dobro.
Jestli povauje za nespravedlivé, e vekerá starost o dceřin prospěch ve kole padá na Tvoji hlavu a tatínek si s dcerou ve vymezený čas "jenom hraje", "nespravedlivé" to v určitém slova smyslu sice je, ale na světě je takových nespravedlností určitě podstatně víc.
Daleko závanějí fakt je ten - jak píe - e Tě BM před dcerou nechutně piní, dochází mezi vámi v její přítomnosti ke konfliktům a dokonce Tě před ní fyzicky napadl. V tom případě bych tomu učinila ráznou přítr, protoe takováhle divadla se zcela logicky podepisují na psychice dítěte a jeho následném neprospěchu ve kole. Tady je úplně umafuk, jestli se s dcerou imrvere učí a do půlnoci kadý den sedm dní v týdnu nebo ne - jestli takovéhle tyjátry budou pokračovat, dcera v té kole nebude prospívat nikdy. Pokud se tatínek nebude ochoten ve svých výlevech mírnit, navtiv psychologickou poradnu a hledej způsob, jak tohle vechno zarazit.
Docela se pozastavuju i nad tím, e kontaktuje novou enu svého BM v případě konfliktů mezi vámi dvěma Probůh, vdy ta paní je pro Tebe úplně cizí člověk a není kompetentní řeit vae problémy, navíc má svoje dítě plus miminko a tím pádem vlastních starostí a nad hlavu
Není tady
a to je to o co tu jde, jak má zarazit to otcovo očernování mě, jak zarazit ty nechutné scény které nechci
je snad patné e chci aby z naí dcery vyrostla chytrá a vzdělaná ena? jsem snad patná proto e chci aby plnila úkoly ?
Musela jsem dát dceru do jiné koly, v původní kole byla naprosto katastrofální morálka, musí toho hrozně moc dohánět a to e se prostě u táty nic nemusí straně rozkládá morálku
a komu jsem tak asi měla zavolat kdy nebral telefon,co jsem měla dělat kdy doma brečela dcera e jí tam táta nechal
tady přece nejde o úkol ale to ílené psychické násilí, nebo snad povauje za normální co udělal ?
Není tady
a Iveta to vystihle naprosto správně, matky se musí starat a otcové si jen hrají
a dokud es proti tomu nebudem bouřit asi se to nikdy nezmění
a to jetě čekám kdy ho napadne kvůli svému malému synkovi ádat sníení alimentů
Není tady
a jetě vzkaz pro Ivetu, zkusila jsem i to co navrhuje, apelovala jsem u dcery na jají spolehlivost, jene se objevil dalí problém i kdy se snaila něco napsat nebylo jí umoněno aby to dělala v klidu, dle jejích slov jí bud otravuje dcera jeho nové eny která je o 5 let mladí nebo jí táta řekně e to nemá dělat, protoe 5 jsou taky známky
kdy jsme se na to ptala ex nepopřel to
Není tady
Nevím, já bych se tatínka nedoproovala, napadl tě a ty ho jetě nahání, aby se pro dceru vrátil?
Přeci se nemusí poniovat ....
Vzala bych rozhodně dceru k psychologovi .... její problémy s učením jsou jistě způsobeny i problémy mezi vámi .... ta hospitalizace tomu nasvědčuje ... tím, e se bude hodiny mučit nad úkoly nic nevyřeíte ... akorát bude z toho veho vyčerpaná ... nemůe za svýho tátu, nemůe za to, e ho má ráda. Ona se zoufale snaí vyhovět vám oběma, ale to nejde a na 10-ti letou holku to musí být pořádný nápor ...
Podle pohovoru s psychologem bych se dál zařídila, i za cenu dočasného omezení styku s otcem ...ne by dohnala učení ..... ale je fakt otázka, PROČ musí to učení dohánět ... jestli opravdu nemá psychické problémy i z vaeho odloučení, a je otec jaký chce, to dítě najednou doma nemá to zázemí, tu jistotu, tatínek tam není a předtím tam byl.... i kdy je vám bez něj relativně lépe .... ale ona byla zvyklá, e tam byli oba rodiče, jestli mi rozumí ... je to pro ni změna a to někdy trvá dlouho, ne si zvykne... nemusí to být vechno jen důsledek vaich hádek ... moná se prostě s touto skutečností jetě vnitřně nesrovnala....
K nám taky jezdí manelova dcera a NIKDY neměla sebou úkoly ... ty jsme dělaly jen pokud u nás byla během týdne a druhý den musela jít od nás do koly.... pokud by úkoly dovezla sama, bych dohlédla na to, aby je s tatínkem vypracovali... ale moje povinnost to rozhodně není, a u vůbec bych to neřeila s manelou ex ... to je jen a jen jejich věc, já se starám, kdy tu holka je, plánujeme jídlo, výlety ... jsem pro ni spí kamarádka a ona mne respektuje (ve 14 letech jsem ráda, e jí to jetě takhle drí ).
Není tady
Týrání, psychické i fyzické... To je to, o čem je tu řeč...
No já nevím, připadá mi to, e kdyby to pacička vechno nehrotila, tak by nebylo tak zle.
Zdalipak vůbec zkusila dcerce v klidu vysvětlit důleitost zvládnutí látky a vyhotovení domácích úkolů.
Zdalipak ji samotnou vyzvala, aby se ty úkoly snaila zvládnout podle moností kdykoli a kdekoli - neb jsou to její domácí úkoly.
Nejde o úkoly pro tatínka ani maminku.
Ponecháním svobody v rozhodnutí kdy a jak udělat úkoly lze dítěti i prospět.
A sobě ostatně taky.
Není tady
pacicka napsal(a):
Váené
Nezlob se, ale mě se zdá, e ty problémy má z tebe . Měla by jsi zvolnit.
Není tady
Vij se do role své dcery.... myslí, e je v pohodě, kdy to blbé učení je na prvním mítě u tebe? Se ani nedivím, e má neurotické problémy. Z jedné strany ty se svým učením a z druhé strany otec se svým očerňováním. Ona musí předevím cítit tvojí lásku, bezpečí, zázemía taky bezstarostnost a lehkost.
A to chování tvého BM k tobě, nenech si to líbit, ale bez emocí a věcně a rázně mu to říct.
Není tady
Vem, milá pacičko, rozum do hrsti... a zajdi za třídním učitelem(-kou) své dcery a poádej ji o radu, jak zvládnout
domácí kolní povinnosti i v případě víkendu s otcem.
Já si myslím, e nějaké řeení spolu vymyslíte, naleznete. Třídní bude znát vai dceru a moná i vai rodinnou situaci
lépe, ne kdokoli. Na některých kolách u jsou i výchovní poradci.
Monosti jsou - a je dobré hledat je tam, kde to má největí anci na úspěch.
Není tady
pomněnka napsal(a):
Vij se do role své dcery.... myslí, e je v pohodě, kdy to blbé učení je na prvním mítě u tebe? Se ani nedivím, e má neurotické problémy. Z jedné strany ty se svým učením a z druhé strany otec se svým očerňováním. Ona musí předevím cítit tvojí lásku, bezpečí, zázemía taky bezstarostnost a lehkost.
A to chování tvého BM k tobě, nenech si to líbit, ale bez emocí a věcně a rázně mu to říct.
Přesně - promluv s dcerkou, pohlaď ji po vlasech a řekni jí, e ji má moc ráda... a e ti trhá srdce, kdy s bys s ní zase někdy měla
po jejím návratu z víkendu stráveném s tátou jetě řeit nějaké úkoly...
Co myslí, e udělá - jak se dcerka zachová, kdy jí nikoli výhruně, nýbr s láskou vysvětlí, e nedělní večer není vhdoný k psaní
domácích úkolů???
Myslí, e pak po tobě bude chtít, abys jí napsala omluvenku?
Jak by se na ni spoluáci asi dívali - kdyby místo úkolu přinesla omluvenku?
Omluvte dceru - nemá úkol, protoe ho s otcem nestihla za víkend vypracovat.
Není tady
Holka ve 4 třídě je schopná si úkoly napsat sama i před odjezdem k otci .
Není tady
Iveta X napsal(a):
Matka na povinnosti, zákazy a příkazy a otec na zábavu..... Asi tak?
Prostě to tak je, e kdy s dítětem ije, má holt povinnosti. Ostatně, vdy se to tak i jmenuje "V PÉČI". Kdy je to třeba obráceně, e otce tve, e matka se s dítětem málo učí a on nemá monost to ovlivnit, protoe dva dny v měsíci to nevytrhne, taky nemůe nic dělat
Není tady
Moná si nerozumíme. Je samozřejmý, e pokud má matka dítě v péči, tak se s ním učí ona, o tom ádný diskuse. Spí jde o ten jeden, dva víkendy v měsíci, kdy si dítě bere k sobě otec. I přes tyto víkendy má dítě kolní úkoly a musí se naučit na pondělí. Pokud si otec dítě vyzvedne dejme tomu v pátek V 16 - 17 hodin, kdy matka přiběhne z práce a v těchto souvislostech prostě úkoly s dítětem nestíhá, tak se mi zdá normální, e si dítě úkoly napíe u otce. Vdy má na to času dost přes ty dny. Ono opravdu psát úkoly někdy v 8 hodin večer v neděli - to tedy nic moc. A nebo se domluvit, e otec dítě vrátí u v neděli odpoledne, aby na tyhle věci byl čas a klid. Copak otec nemá mít zájem, aby bylo dítě připravený do koly? Snad se taky má podílet na výchově. Z Pacičky příspěvku se mi nezdá, e je učení a známky její dcery nějak přehnaně na prvním místě, chce jen, aby dcera nebyla stresovaná, měla kolní povinnosti v pořádku hotový a ráda by, kdyby se otc trochu zapojil. Neberu to tak, e by dceru nutila se u otce jen učit a odpírala jim zábavu. Vdy v té 4. třídě opravdu kola jetě nezabere tolik času a přitom u dítě zvládne dost věcí samo. Spí je třeba jen trochu dohlédnout a popřípadě trochu poradit.
Upravil(a) Iveta X (1. 3. 2009 11:09)
Není tady