29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Potřebovala bych radu. Mám doma 2 morčátka (holky). Jenže to jedno já nemám vůbec ráda. Pominu-li, že vzhledově není nejpřitažlivější, hrozně mi na něm vadí jeho povaha. Je velice nespolečenské, stále kručí, otravuje to druhé morče, nevylejzá z domku, pomazlit se nenechá... Prostě tam jen tak žije, já mu dávám jídlo a tím náš veškerý kontakt končí. Uvažovala jsem, že bych ho zkusila prodat a koupila si nové morče. Jenže zase na druhou stranu si říkám, jestli je to vůči tomu zvířeti fér. Ještě jsem neslyšela, aby se někdo zbavil domácího mazlíčka, protože mu "nesedl". Jak byste se zachovali vy?
Není tady
Aknella napsal(a):
Potřebovala bych radu. Mám doma 2 morčátka (holky). Jenže to jedno já nemám vůbec ráda. Pominu-li, že vzhledově není nejpřitažlivější, hrozně mi na něm vadí jeho povaha. Je velice nespolečenské, stále kručí, otravuje to druhé morče, nevylejzá z domku, pomazlit se nenechá... Prostě tam jen tak žije, já mu dávám jídlo a tím náš veškerý kontakt končí. Uvažovala jsem, že bych ho zkusila prodat a koupila si nové morče. Jenže zase na druhou stranu si říkám, jestli je to vůči tomu zvířeti fér. Ještě jsem neslyšela, aby se někdo zbavil domácího mazlíčka, protože mu "nesedl".
Jak byste se zachovali vy?
to jen valím voči
co všechno se může probírat na psychologickém fóru.
Aknello, přeju ti, abys nikdy neměla větší problém, než s morčetem, se kterým jste si nesedli...
A nebo si tady někdo dělá srandu...
Zašla bych určitě za psychologem - s tím morčetem pochopitelně. A pak, pokud by se snažilo, tak bych mu zaplatila masáž tlapek a trvalou ondulaci.
Není tady
Dala jsem to asi do špatného fóra:) No samozřejmě, že tohle není nic důležitého, jen mě zajímaly názory...
Není tady
Já mám dvě činčily. Jedna je taková přítulná, hned přiběhne a čmuchá tím čumáčkem, čmuch čmuch... no a ta druhá... mě vždycky rafne a toho druhýho taky... taže asi nebudou činčilátka na jaře... Přemýšlím, jestli tedy na ponožky použít obě nebo jenom tu co nemám ráda... přijde mi nefér, aby to odnesly obě...
Není tady
Potřebovala bych radu. Mám doma 1 chlapa (samce). Jenže já ho nemám vůbec ráda. Pominu-li, že vzhledově není nejpřitažlivější, hrozně mi na něm vadí jeho povaha. Je velice nespolečenský, stále kručí, otravuje okolí, nevylejzá z domku... Prostě tam jen tak žije, já mu dávám jídlo, peru mu a uklízím a tím náš veškerý kontakt končí. Uvažovala jsem, že bych ho zkusila darovat a už si nekoupila nového. Jenže zase na druhou stranu si říkám, jestli je to vůči tomu zvířeti fér...
Není tady
proste je take!!! asi mu nieco u teba chyba, co ked citi ze ho nemate radi? a moze mat napr. nador, kedze tieto male tvory su krizom krazom krizene. tak ho skus vziat k lekarovi.
Není tady
Ještě jsem neslyšela, aby se někdo zbavil domácího mazlíčka, protože mu "nesedl". Jak byste se zachovali vy?
Jestli to celé není legrace, tak tě možná uklidní fakt, že my jsme se zbavili andulky, koupili ji a po pár měsících vrátili do obchodu. Důvod? Alergie.
Není tady
aknel - tak pokud máš výčitky, tak napiš inzerát, který vyvěsíš někde v obchodě, že daruješ morče do dobrých rukou.
A dej na pocity morčete, jak se bude cukat, tak ho nenuť jít do nové rodiny.
Není tady
dixina napsal(a):
Ještě jsem neslyšela, aby se někdo zbavil domácího mazlíčka, protože mu "nesedl". Jak byste se zachovali vy?
Jestli to celé není legrace, tak tě možná uklidní fakt, že my jsme se zbavili andulky, koupili ji a po pár měsících vrátili do obchodu. Důvod? Alergie.
Já jsem se ale na tohle vůbec neptala.
Není tady
annie napsal(a):
aknel - tak pokud máš výčitky, tak napiš inzerát, který vyvěsíš někde v obchodě, že daruješ morče do dobrých rukou.
A dej na pocity morčete, jak se bude cukat, tak ho nenuť jít do nové rodiny.
Já jsem to právě myslela nějak takhle, že bych ho darovala, nebo možná u nás ve škole by ho chtěli. Jen právě si říkám, že už ho jednou mám a asi by to pro něj bylo těžký si zvykat na nové prostředí...
Není tady
Aknella napsal(a):
annie napsal(a):
A dej na pocity morčete, jak se bude cukat, tak ho nenuť jít do nové rodiny.Já jsem to právě myslela nějak takhle, že bych ho darovala, nebo možná u nás ve škole by ho chtěli. Jen právě si říkám, že už ho jednou mám a asi by to pro něj bylo těžký si zvykat na nové prostředí...
To rozhodně bude těžký
Není tady
Aknel - průměrnou délku života píšou na netu 5 - 10 let - tak nchcete to spolu doklepat?
A kdyby to neklapalo, tak jsem někde četla recept na morčacie prsia....
Není tady
mňoo tak 10 let je asi trochu přehnaný...právě že jemu je asi 9 měsíců teprva. Noo taky jsem koukala na ty recepty taková pečinka by nebyla špatnáá
Není tady
dixina napsal(a):
Alergie nebo "alergie"
Není tady
My jsme vraceli a g a p o r n i s e - taky z důvodu alergie - ne na peří, ale na řev.
Je to krásný pták, leč hu.., resp. zobák nezavřel. Takže putoval zpět. Naštěstí jsme jej měli od známého, který se zabývá jejich chovem, takže nebyl problém poslat jej "dál".
Upravil(a) annie (26. 2. 2009 15:13)
Není tady
annie napsal(a):
My jsme vraceli a g a p o r n i s e - taky z důvodu alergie - ne na peří, ale na řev.
Je to krásný pták, leč hu.., resp. zobák nezavřel. Takže putoval zpět. Naštěstí jsme jej měli od známého, který se zabývá jejich chovem, takže nebyl problém poslat jej "dál".
Mám Alexandra modrého... řve jak pominutej... ale teda bych ho nedala...
Není tady
Jsem vyčetla v historii, že ti bude tak 21. Nejdříve jsem si myslela, že jsi malá holčička, tak je pochopitelné, že takhle píšeš.
Ale teď tě podezírám, že si děláš prču.
Dobrá zábava?
Nechápu, co je pro Vás tak nepředstavitelné. Já jsem si pořídila morčata jako něco, co by mě mělo rozptýlit, když mám špatnou náladu, něco, na co se budu těšit, až se vrátím domů... Ale pokud mi to tohle zvíře prostě nesplňuje, spíše vzbuzuje opačné pocity, tak se mi ztrácí smysl ho mít... A pokud k tomu nemáte co říct, tak prosím nereagujte! Děkuji.
Není tady
Aknello, asi bych se snažila nějak zjistit, jestli jsou ty moje dvě morčata zvyklá na sebe navzájem - i když to vypadá, že to jedno to druhé otravuje, třeba se takhle navzájem doplňují. Jestli máš tu možnost, zkusila bych je dát každé do jiné místnosti, na pár dní. Třeba zjistíš, že jedno druhému chybí. Nebo že se takhle o samotě i to "nevrlé" dokáže chovat přítulně, když má svůj klid a prostor. (Ani nemoc bych nevylučovala, ale takový expert na morčata fakt nejsem.)
Sama cítíš, že dát pryč zvíře je něco trochu jiného než vyměnit v obchodě svetr, jinak bys to asi takhle neřešila. Napadají mě tedy i psychologičtější stránky věci, vždycky mi trochu zatrne, pokud někdo podmiňuje přijímání živé bytosti nějakou permanentní přítulností či plněním nějakých představ, ba dokonce fyzickou přitažlivostí, ale to už bych asi opravdu zabíhala
pokud nemáš morče ráda, bylo by mu asi lépe jinde
Není tady
Želvi - manžel má alexandry zelené - jsou krásní, ale jak píšeš, docela uřvaní. Naštěstí nejsou s náma v bytě.
Tam mi stačí korela, ta "vítá" člověka i když jde z WC.
Aknell - tak co morče - budou prsia nebo půjde do lepí rodiny?
Není tady
sugar napsal(a):
dixina napsal(a):
Jestli to celé není legrace, tak tě možná uklidní fakt, že my jsme se zbavili andulky, koupili ji a po pár měsících vrátili do obchodu. Důvod? Alergie.Alergie nebo "alergie"
Jsem alergik, takže vážně alergie - nemoc
Není tady
No já nevím, jak se morče vyrovná s přechodem do cizího prostředí, asi bude sedět, hlavu v tlapkách a plakat :-). A teď vážně, morče není pes, když bude mít svojí klec ( nebo akvárko ), vodu a jídlo, je mu srdečně šumák, kde je.
Není tady