|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Ahoj, prosím, máte někdo radu, jak přimět přítele k návštěvě zubaře? Trpí paradentozou, takže by to potřeboval jak sůl, ale když na toto téma zavedu řeč, chová se jak malé dítě....:-( Díky moc...
Není tady
NO to je dost blbé. Pokud nefungují logické argumenty a vysvětlení. Ještě bys mohla zjistit, proč má takový strach nebo proč tam nechce. A dál už je to asi na něm....
Není tady
Tak mu najdi pracoviště, kde ošetřujou pod narkózou. Je to sice nadstandard za víc peněz, ale třeba by to zabralo.
Upravil(a) helena (26. 2. 2009 8:24)
Není tady
Omráčit palicí přes hlavu a za vlasy ho dotáhnot do ordinace 
Pokud nechce sám, tak s tím asi nic nenaděláš, třeba se tam někdy doplazí po čtyřech, až mu bude nejhůř 
viz můj BM 
Upravil(a) dixina (26. 2. 2009 8:25)
Není tady
.
Upravil(a) dixina (26. 2. 2009 8:25)
Není tady
Já jsem to uělala tak, že jsem našla zubaře, objenala a oznámila. To stačilo, sám už tam pak došel
třeba by to na něj zabralo...
Není tady
Neuděláš nic, musí na to přijít sám (viz vlastní zkušenost). Měla jsem panickou hrůzu ze zubařů (podmíněnou ne příliš dobrými zkušenostmi, o kterých snad raději ani nebudu psát). Prostě jsem nechodila. Jenže roky běží, zuby se samozřejmě kazí, pak už šlo o to, že jsem se i styděla někam jít
No ale jak už taky bylo uvedeno, přinutí ho to. I mě přinutilo. Dva dny před tím jsem nespala hrůzou, ale šla jsem. A jsem ráda. Je důležité najít zkušeného doktora, asi raději staršího, který má už praxi. Chodím teď delší dobu pravidelně, a co je pro mě šok - já tam chodím RÁDA, protože vidím, jak mi to prospívá, a jsem hrdá sama na sebe, jak jsem to překonala. Perlička na závěr, měla jsem jít teď v úterý, musela jsem to zrušit, neb mám těžkou angínu....a věřte, mě to bylo líto, že tu návštěvu ruším. Asi jsem se zbláznila 

Není tady
Definitiv napsal(a):
Já jsem to uělala tak, že jsem našla zubaře, objenala a oznámila. To stačilo, sám už tam pak došel
třeba by to na něj zabralo...
Já jsem u jednoho bývalého přítele taky orodovala, ať si nechá spravit vyražený zub.Jinak to byl dost pěkný chlap, ale když se usmál, vypadal jak bezdomovec, štvalo mě to, měl to takto už prý 8 let. Nejdřív, že prý nejsou teď zubaři, kteří by brali nové pacienty. Tak jsem mu jednu zubařku v blízkém okolí našla. Pak tvrdil, že má ze zubařů panickou hrůzu (ale kdo nemá, že?), tak jsem ho nabádala, aby si to tedy nechal tedy udělat pod narkózou. Přišlo mi to i takové zbabělé, že se tak bojí a neřeší to.. Říkala jsem mu, že ženské rodí, a chlapi dřív chodili do války a proti tomu je zubař úplná prkotina. Zkoušela jsem to po dobrým, po zlým, a za celý rok, co jsme spolu chodili, se nikde ani neobjednal. Kašlal na to absolutně. A jelikož se ukázalo, že takový laxní přístup má úplně ke všemu, a navíc se ke mě v rámci své lenosti, laxnosti a asi i sobeckosti hodně blbě zachoval, tak jsem se s ním rozešla. Ten zub a hlavně jeho přístup k řešení problémů (= neřešení) byl jeden z důvodů rozchodu.
teda promiň, ale nechováš se k němu ty, jak k malému dítěti??? Já si neumím představit, že bych svému PARTNEROVI říkala, kdy má jít k zubaři. To snad ví každý dospělý člověk sám. A naopak, kdyby mi třeba můj partner řekl, měla by jsi se objednat tam a tam....
to bych asi pěkně čučela. Nevím, já bych to neřešila. Nechce, nechce, je to jeho zdraví, jeho zuby a má na to plné právo si ho i zničit, no ni? 
Není tady
Můj přítel nebyl u zubaře víc jak osm let, ani není u nikoho registrovaný, naštěstí má zuby jak z reklamy na zubní pastu. A je to jeho věc, až bude mít potřebu, tak to bude řešit. Stejně to udělá asi i ten tvůj.
Není tady
tempora napsal(a):
teda promiň, ale nechováš se k němu ty, jak k malému dítěti??? Já si neumím představit, že bych svému PARTNEROVI říkala, kdy má jít k zubaři. To snad ví každý dospělý člověk sám. A naopak, kdyby mi třeba můj partner řekl, měla by jsi se objednat tam a tam....
to bych asi pěkně čučela. Nevím, já bych to neřešila. Nechce, nechce, je to jeho zdraví, jeho zuby a má na to plné právo si ho i zničit, no ni?
Jo, to je pravda, ale kdo se má na to denně koukat? A kdo má třeba čichat ten "nevonný dech" u lidí, co na zubaře prostě kašlou?
Myslím, že jako malé dítě se chová především petronilin přítel sám. Ale co s tím?? Jak tedy na takového chlapa "správně" reagovat?
no dobře ať se chová jako malej....je to on, takový asi je. Buď mi to va nebo neva
Jestli mu jde cítit z pusy, řekla bych mu, že mi to vadí, že mi pak vadí i intimní kontakt s ním atd....pak je to zas jen a jen na něm. Nevíme jak velké má problémy, jestli je to extrém...mně by se zhnusil a problém by se vyřešil sám. Ale opravdu mně přijde úvodní otázka divná....jooo kdyby se petronila ptala na synka, jak na něj, ale na partnera????? 
Není tady

petronila napsal(a):
Ahoj, prosím, máte někdo radu, jak přimět přítele k návštěvě zubaře? Trpí paradentozou, takže by to potřeboval jak sůl, ale když na toto téma zavedu řeč, chová se jak malé dítě....:-( Díky moc...
Zkus mu za to slíbit obrázek 
Není tady
Snad už nežijeme v době kdy injekce na umrtvení zubu byla otázkou protekce a známostí.Já už chodím bez obav,nechám si dát injekci a mám klid
.A zubařka taky
.

Není tady
chodíme s manžou k výborné zubařce, a má dobré injekce, tak se už bolesti nebojím 
Není tady

Chce to vybrat opravdu citlivou doktorku, která příteli sedne.
My jsme měli ještě na základce "přidělenou" zubařku a doteď si z ní léčím mindrák.
Zvala si nás do ordinace po pěti a zbylí čtyři se dívali, co tomu dotyčnému dělá. Hlavně u vrtání se naše dětská dušička tetelila strachem. Navíc minimálně na nás pět používala jedno zrcátko, jeden háček.
Fobii ze zubařky mi vyléčil až jeden doktor, který když viděl, jak jsem ztvrdlá strachem, mi začla vypravovat o kartáčcích, čištění a podobně, potom mi vzpomněl, že jde do kina a až jsem se trochu zklidnila, začal s prohlídkou.
Bojím se pořád, ale dokážu ten strach potlačit.
A je taky pravda, že čím dýl člověk u zubaře nebyl, tím je ten strach horší.
Není tady
Nejhorší jsou osobní zkušenosti z minula, to máme se zubařem asi skoro všichni. Za komunistů ty dětské "preventivní" prohlídky, jak píše annie, to byla tragédie. To nebyly lékařky, ale spíš nějaké zasloužilé soudružky školnice. Dnes se pohodlně objednáš na hodinu, u zubaře to vypadá skoro jako někde doma v obýváku, na žádost ti dá injekci proti bolesti, všechno ti vysvětlí, je to skvělé. Navíc práci hradí pojišťovna a materiály nejsou drahé, pokud tedy mluvíme jen o kazu. Zubaře nenávidím, ale už jsem si zvykl a když zuby bolí, tak se na něj přímo těším :-)
Není tady
Taky jsem se bála jako dítě prohlídek u zubaře, nebyli moc hodní. A jeden vždycky řval, že kdo bude břečet tak toho neprohlédne
. Některé děti z něj měli trauma. Později byli všichni rádi, že začal ošetřovat zuby dospělým.
Není tady
Petronila: nech přítele, ať se o svoje zuby postará sám... Jestli mu teda nechceš dělat maminku... to vztahu moc neprospívá.
Není tady

Máte pravdu - nech přítele - jsou to jeho zuby, jeho zdraví...ale - mít chlapa s podobnými zájmy a pohledy na svět, se kterým si rozumím, ale jen do chvíle, než se usměje - případně se ocitne v těsné blízkosti a ucítím příšerný odér...asi by mi to jedno nebylo.
Ale taky v tomto případě by to nemělo být jedno ani jemu, že? 
Není tady

annie napsal(a):
Ježiš, co já bych za to dala!!!! Ono se to lehce řekne, ale někde hůř dělá... já sháním zubaře, obvolala jsem už celé město a nikdo nepřibírá a já už bych tak nutně potřebovala jít a nikdo nebere 
Není tady
Soukromých zubařů je všude akutní nedostatek, přitom je to lukrativní zaměstnání. Díra na trhu práce. Máte-li potomky ve správném věku, zkuste jim navrhnout studium medicíny :-) Zubař nezaměstnaný nikdy nebude.
Není tady
Barborka napsal(a):
annie napsal(a):
Ježiš, co já bych za to dala!!!! Ono se to lehce řekne, ale někde hůř dělá... já sháním zubaře, obvolala jsem už celé město a nikdo nepřibírá a já už bych tak nutně potřebovala jít a nikdo nebere
Něco ti poradím, dělá to spousta lidí, kteří nemají svého zubaře, když je bolí zuby, tak jsou na pohotovost. A ti je ošetřit musí.
Není tady
mashanka napsal(a):
petronila napsal(a):
Zkus mu za to slíbit obrázek

To u 90% mužů zabírá (vzhledem k tomu, že jim ty ženy dělají stejně maminku) :-)
PS: já ty kecy o mamince či rodiči moc nemusím. I když to má své racionální jádro postavené na principu partnerské vyzrálo-rovnoprávnosti a dospělosti, že lidé od 15 let mají občanku a od 18 let mohou volit.
Nechat partnera za vsech okolností, at si nechá svojí blbostí upadnout zub, vypíchnout oko, useknout ruku apod. mi přijde skvělé proto, aby se naučil nést za své činy dospělou odpovědnost. Ale uplne se mi tím vytratila vzájemnost, péče a sdílení partnerské.
Takže mi na druhou stranu mi přijde vhodné partnera/ku upozornit, že jeho chování může mít za následek vyhnití zubu, vypíchnutí oka apod. Samozřejmě ho nemůžu donutit, aby zvedl zadek a k doktorovi sám zašel. Snad jen ten obrázek mi přijde OK :-)
Není tady
topazio napsal(a):
Barborka napsal(a):
annie napsal(a):
Něco ti poradím, dělá to spousta lidí, kteří nemají svého zubaře, když je bolí zuby, tak jsou na pohotovost. A ti je ošetřit musí.
Na pohotovosti ti udělají jen nezbytně nutný zákrok .
Není tady