29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Tomáš Marný.
Anjika napsal(a):
A ja zase zareagujem. Viac ľudí sa takto kumne správa. Napríklad máme sp priateľom spoločnúznámu. V utorok jej pošlem sms, žesa s noou chceme stretnúť a aby napísala,ktorý den jej to vyhovuje. Odpoved od nej nedošla, tak som sms podslala včera znova a čakám do poludnia, ak sa neozve, nechcem s ňou mať nič už spoločné. A čosa týka tohočasu na odpoveď, tak tú minútu si človek nájsť môže. A inak človeka,ktorý mi nie je ochotný odpovedať ani za 12 hodín, nepokladám za svojho priateľa - toje druhý prípad - tak prečo by som sa s ním mala naďalej kontaktovať?
....pes jitrničku ukrad.........
Holka, TEBE MY TADY nevyřešíme, to se musíš obrátit jinam...
Upravil(a) mia (26. 2. 2009 8:00)
Není tady
Anjiko, zbytečně si to moc bereš. Já mám své přátele a známé ráda, ale kolikrát se mi stane, že odpovím až další den nebo několikrát se mi stalo, že jsem si sms přečetla a pak jsem na ni bohužel zapomněla a odepsala až za několik dnů. Není to o tom, že by mi na druhých nezáleželo...a oni to vědí a rozhodně mě kvůli tomu nevymažou ze seznamu.
Nezlob se na mě, ale takhle akorát přicházíš o přátele, protože oni to mohou brát třeba právě jako já...potom co jim napíšeš sms, že s nima nechceš už komunikovat, tak se nediv, že už se ti neozvou. Já chápu, že jsi zřejmě přecitlivělá, ale pokud to budeš přehánět, bude to jen k tvé škodě, zkus si to uvědomit .
Upravil(a) Tiffany (26. 2. 2009 8:08)
Není tady
Já naprosto nesnáším psaní SMS. Raději zavolám, když už se přinutím odepsat na SMS, tak mě vytočí, když mi píšou zase další, na kterou bych měla odpovídat. Navíc každý má plno starostí, stesů, atp, takže se jednoduše stane, že na to zapomene. U mě to je běžné, třebas si po týdnu vzpomenu, že mi přišla SMS. A to by mě museli asi zabít
Není tady
Anjika napsal(a):
A ja zase zareagujem. Viac ľudí sa takto kumne správa. Napríklad máme sp priateľom spoločnúznámu. V utorok jej pošlem sms, žesa s noou chceme stretnúť a aby napísala,ktorý den jej to vyhovuje. Odpoved od nej nedošla, tak som sms podslala včera znova a čakám do poludnia, ak sa neozve, nechcem s ňou mať nič už spoločné. A čosa týka tohočasu na odpoveď, tak tú minútu si človek nájsť môže. A inak človeka,ktorý mi nie je ochotný odpovedať ani za 12 hodín, nepokladám za svojho priateľa - toje druhý prípad - tak prečo by som sa s ním mala naďalej kontaktovať?
Anjiko...... přestala jsi ji považovat za svoji přítelkyni (kamarádku) .... ale uvažovala jsi někdy nad tím, že kamarádství musí (mělo by být) stejně jako láska oboustranný vztah..... pokud ti neodpověděla a neodpoví ani napodruhé, že by to tak ona necítila a neměla potřebu se s tebou potkat ?
Zrovna včera mi přišel mail od kámošky, která se mě ptala, co dělám příští týden a lákala mě do hospody...... ještě jsem nestihla odpovědět....
a co myslíš, že se stane ? Příště mě bude lákat zase
Protože takhle se chovají kamarádi...
Není tady
Kdybych měla ztratit přátele jen kvůli nezodpověděné smsce, už jsem polárník... Já zapomenu kolikrát i to, co si zvýrazním... Mí známí už mě berou- vědí, že pokud se neozývám jsem někde mimo a napíšou třeba smsku s otazníky po pár dnech. Už bez textu , jen otazník a smajlíka......
Není tady
No já se domnívám, že problém je někde úplně jinde, než v tom, že ty lidi jednoduše zapomenou anebo právě nemají čas Anjice odepsat
Není tady
Anjiko, mě zas docela vadí, když si někdo osobuje právo na to, abych mu odpovídala, a to ještě v nějakém časovém limitu. Často s sebou ani mobil nenosím, nebo se na něj celý den nepodívám, nejsem přece otrok svého mobilu, že. Když píšu kamarádům sms, jestli se nechtějí sejít, tak třeba odpověď přijde za pár dnů, kdy už znají přesně svoje časové možnosti, nebo nepřijde vůbec, a je mi to fakt jedno- moji přátelé jsou svobodní lidé a nemusejí se mi zpovídat, proč nenapsali. Třeba zapomenou (kdo nezapomíná?), nebo se jim prostě nechce.
Není tady
Pokud někomu napíšu, že se s ním chci stretnúť a nedostanu odpověď, tak nějak mi dojde, že o to asi ten druhý 2x nestojí
Není tady
mashanka napsal(a):
Pokud někomu napíšu, že se s ním chci stretnúť a nedostanu odpověď, tak nějak mi dojde, že o to asi ten druhý 2x nestojí
Ale tak to fakt nemusí být
Já třeba o setkání stojím- jenže -nejdřív popřemýšlím, jestli vůbec budu moct, pak si řeknu- ještě to proberu doma, jestli něco v tomhle termínu nemáme a pak, než dorazím domů mám 15 hovorů a 20dalších smsek a tak na to zapomenu...
Vím, jsem skleróza, ale mě už tak berou....
Není tady
Jasně, ale přece nebudu někoho bombardovat - přece, až si to promyslí, ozve se sám, pokud má zájem
Není tady
Anjiko, ty čekáš sebepotvrzení.....ale to ti nikdo nedá, to si musíš dát ty sama
Z pohledu, jak jses mi jevila tady na Babi - ti lidé ti neodpovídají už úmyslně, neboť s tebou nechtějí mít už nic do činění (tvrdé ? ale podle mě je to pravda....)
Možná to bylo zpočátku, že nestíhali, neměli náladu...... Pokud však nezareagovali pokud možno týž den, jak sis přála, už byli odstřihnuti a asi s tebou pak měli jen problémy....(výčitky, byla jsi uražená, možná nějaké nelichotivé slovo padlo....) Ty bys vážně stála o další kontakt s takovou osobou...S takovou,
která si "dupne" : "já chci, abys zareagoval takhle, přece je to podle mě slušnost, a když né, kašlu na tebe, jsi pro mě vzduch"
Přijmi sama sebe, buď pokorná k životu druhých (tím ti přece nikdo nebuližuje, když nesplní, co bys ráda - každý dospělý člověk má svobodnou volbu....), pak se k tobě budou chovat jinak.
Dřív ne, to mi věř!
Upravil(a) Račice dračice (26. 2. 2009 10:05)
Není tady
a taky ne každý je typ na psaní sms, nebo mají lidé hodně práce nebo starostí na to aby odepisovali, stava se a to tedy spis memu priteli, ze nekdo mu napise, od ma hodne prace, no a pak zapomene, ze mel tu sms a mel by na ni odepsat... proste se to stava.... Jsou horsi veci a trapeni se vztahy mezi lidmi (at uz jakehokoli razu)
Není tady
a co takhle misto psani sms zavolat osobe od ktere opravdu cekam odpoved... ?
Není tady
Anjiko - asi bys měla poslechnout rady, které Ti tu ostatní dávají a vyhledat psychologa.
Máš se sebou velký problém a trápíš se možná zbytečně. I když někdy mám pocit, že si v tom libuješ.
Jak jsem proletěla témata, která jsi tu za posledních několik měsíců řešila, tak se patláš úpo*ně v "chybách" druhých. Tedy pro hodně lidí jsou to běžné situace, pro Tebe je to konec kamarádství, někdy konec světa.
Zkus řešit sama sebe - proč Tě vytočí někdo, kdo Ti okamžitě neodpoví na tvou Sms, tak, že s ním přerušíš kontakty. Proč máš "nervy" z Rakušana kouřícího na zastávce? Možná se Ti podaří s pomocí terapie být více nad věcí, mít lidi nezištně ráda, dávat a nečekat okažité vracení.
Najdi si nějakou zálibu, do které se ponoříš a budeš se z ní těšit a né sledovat na mobilu každou ubíhající minutu, kdy Ti kdokoliv neodpověděl.
Ale stejně si myslím, že si z jakéhokoliv příspěvku uděláš "svůj výcuc" a pojedeš dál. Promiň, ale mě připadá, že vlastně řešení podobných záležitostí je vlastně to tvoje hobby, ze kterého se těšíš.
Tak ať se Ti daří.
Není tady
annie napsal(a):
Anjiko - asi bys měla poslechnout rady, které Ti tu ostatní dávají a vyhledat psychologa.
Máš se sebou velký problém a trápíš se možná zbytečně. I když někdy mám pocit, že si v tom libuješ.
Jak jsem proletěla témata, která jsi tu za posledních několik měsíců řešila, tak se patláš úpo*ně v "chybách" druhých. Tedy pro hodně lidí jsou to běžné situace, pro Tebe je to konec kamarádství, někdy konec světa.
Zkus řešit sama sebe - proč Tě vytočí někdo, kdo Ti okamžitě neodpoví na tvou Sms, tak, že s ním přerušíš kontakty. Proč máš "nervy" z Rakušana kouřícího na zastávce? Možná se Ti podaří s pomocí terapie být více nad věcí, mít lidi nezištně ráda, dávat a nečekat okažité vracení.
Najdi si nějakou zálibu, do které se ponoříš a budeš se z ní těšit a né sledovat na mobilu každou ubíhající minutu, kdy Ti kdokoliv neodpověděl.
Ale stejně si myslím, že si z jakéhokoliv příspěvku uděláš "svůj výcuc" a pojedeš dál. Promiň, ale mě připadá, že vlastně řešení podobných záležitostí je vlastně to tvoje hobby, ze kterého se těšíš.
Tak ať se Ti daří.
Není tady
annie: na tom neco je, vzpominam na dobu, kdy sem cela odpoledne travila doma a cekala na odpoved na mobilu, nyni mam malou dracici a presto ze jsem doma tak fakt nemam cas sleovat mobil, mnohdy ho necham v loznici omylem, staram se o sto veci, malou, uklid, uvarit, nakoupit, mobil si vezmu,ale neprohlizim a pak vecer si ctu smsky, nekdy si omylem necham zapnuty tichy rezim, takze i kdyz mi treba nekdo vola, vim prdlajs...
Zivot neni o odepisovani na sms, mobil je i k volani, tak to vyuzij.
Není tady
Anjika napsal(a):
niekomu pošlem sms - samozrejme človeku, ktorého poznám - a on nieje schopný a ochotný odpovedať ani za 12hodín. To sa mi už stalo s viacerými ľuďmi. Ja to beriem osobne a som smutná z toho, že ma nikto nemá rád.
Anjiko, ty jsi výborná
Vždycky mě pobavíš,co v tý hlavince vykoumáš
Není tady
Myslím, že nejlepší by bylo na Anjiku vůbec nereagovat. Časem by ji možná přestalo bavit psát si sama se sebou.
Ale - kdo z nás odolá? Přiznám se, že já to občas taky nedokážu.
Dumám nad tím, jak to udělat, aby se na sebe podívala zvenčí a aby konečně uviděla.
Tady pomůže jenom psycholog. Ne-li už i psychiatr, protože se to dle mého názoru stupňuje.
A jé je, zase se tu řeší chrousti
Není tady
Pročítám Anjiky diskuze od počátku, koukla jsem i na její blog.............a po dnešku je můj nejsilnější dojem takový, že Anjika je takový ten klasický, neustále pozornost vyžadující vysávač energie..........taková kamarádka, se kterou se po hodině povídání cítíš jako vyždímaný citrón. To pak není divu, když se jí lidi raději vyhnou........ a protože málokdo má natolik silnou náturu, aby kamarádce řekl, že ji nechce vidět, je lepší hrát si na mrtvého brouka - neodepisovat na sms, nevolat, nekontaktovat na facebooku..............protože jakýkoli náznak vstřícnosti by mohl znamenat lavinu Anjičiny přízně. Ještě tady na babi je pár duší ochotných naslouchat a potěšit, ale to je pouze díky anonymitě.
Anjiko, myslím, že bys opravdu potřebovala odbornou pomoc. Nebo za chvilku od sebe odeženeš i ty poslední lidi, a zůstaneš sama. A to Ti teprve ublíží. Přeji Ti hodně štěstí.
Není tady
Anjika napsal(a):
Tenhle příspěvek je odpověď na to, proč máš tak málo přátel
Teď jsem si ještě všimla:
pošlem sms, žesa s noou chceme stretnúť a aby napísala,ktorý den jej to vyhovuje
to myslíš jako vážně?
Nezeptáš se "Maruško, nechtěla bys jít na kafe?"
Píšeš "chci se s Tebou sejít, kdy máš čas?"
Vidíš ten rozdíl???
Kamarádce nařizuješ že se s Tebou musí sejít, protože Ty chceš. Ani náznak otázky, jestli chce taky ona.
Když neodpověděla tak zřejmě nechce.
Upravil(a) Martinka1 (26. 2. 2009 12:24)
Není tady
stella.a napsal(a):
Anjiko, mě zas docela vadí, když si někdo osobuje právo na to, abych mu odpovídala, a to ještě v nějakém časovém limitu. Často s sebou ani mobil nenosím, nebo se na něj celý den nepodívám, nejsem přece otrok svého mobilu, že. Když píšu kamarádům sms, jestli se nechtějí sejít, tak třeba odpověď přijde za pár dnů, kdy už znají přesně svoje časové možnosti, nebo nepřijde vůbec, a je mi to fakt jedno- moji přátelé jsou svobodní lidé a nemusejí se mi zpovídat, proč nenapsali. Třeba zapomenou (kdo nezapomíná?), nebo se jim prostě nechce.
Není tady
človeka,ktorý mi nie je ochotný odpovedať ani za 12 hodín, nepokladám za svojho priateľa
Dovedeš připustit, že si skutečně nenašel čas, zapomněl telefon... jakoukoli objektivní příčinu, která primárně NENÍ namířena proti tobě?
Není tady
Vraj to nemám brať osobne, nemám byť urážlivá a som ako malé decko. :-(
Není tady