Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 25. 2. 2009 13:18

marmelada.m
♥------

Tichá domácnost-poradíte?

Mám přítele sedm let. Před dvěma lety jsem se k němu přistěhovala z města na vesnici. Změnila jsem tím podstatně svůj dosavadní život. Změna zaměstnání, přátel, s dětmi se vídám také méně. Bylo a je to pro mě těžké, ale jsme konečně spolu. Postupem času, jak už to tak bývá, nějaký ten mráček připlul a zase odplul. Ale minulý týden v úterý připlul mrak a zůstal. Přijela nás navštívit "má" dcera. Přifrčela si to v zánovním autě a já, matka, jsem jí to ze srdce přála. Neboť doposud jezdila starouškem Favoritem. Myslela jsem, že i přítel bude mile překvapen, jak se dítko činí. Byl! Jeho reakce - Čím to přijela? Čí to je? Kdo jí na to dal? Tys to věděla, že si to kupuje?. Odpověděla jsem na všechny dotazy i na ten poslední, že věděla a tím naše komunikace skončila. Od té doby mi neodpověděl ani na pozdrav. Totální ignorace a to i dcery. Přestal spát v ložnici a jsem vzduch. Až v sobotu, a to zřejmě jen proto, že jsme zase měli doma "jeho" syna se vzmohl aspoň na pozdrav. A tak máme doma tichou domácnost. Jeho reakci jsem nepochopila, nevím co si mám myslet. Tak mě to zasáhlo, že mlčím a přemýšlím co s tím.

Není tady

#2 25. 2. 2009 13:55

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

Re: Tichá domácnost-poradíte?

Tak se ho zeptej, co to má znamenat? Nikdo jiný než on by to asi nevěděl.
Může to být  uražená chlapská pýcha, ješitnost- pokud má dcera lepší auto než on... Ale každopádně, jeho reakce je poněkud neadekvátní. Možná bych tichou domácnost pochopila, pokud bys kvůli dceřinnému autu vybílila váš společný účet....  Jestli to je její investice, její auto a tvoje pouze radost z ní, tak je tvůj chlap poněkud zvláštní.... va

Není tady

#3 25. 2. 2009 14:01

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

Viděla bych to možná na závist z jeho strany nebo mě napadá,jestli si nemyslí,žes jí na to auto přispěla z vašeho společ.rozpočtu,těžko říct,je málo informací.jak si třeba vede jeho syn-má setaky tak dobře nebo tře bídu s nouzí?
Každopádně si myslím,že milující partner normálně se chovající se takto nemůže ze dne na den změnit,už dřív u Vás se museli podobné problémy objevit,byť si jim možná nevěnovala takovou pozornost,ne?
Vím o čem mluvím,když se moje matka podruhé vdala tak se bála mi zaplatit (když jsem byla ještě ve škole)i zápis do bytového družstva 3000Kč tehdá,aby nebylo zle, a díky tomu jsem o pár let později byla nucena tak skončit místo ve městě na vesnici vzdálené téměř 100km.

Upravil(a) Kuty (25. 2. 2009 14:03)

Není tady

#4 25. 2. 2009 14:12

annie
♥♥♥♥♥♥-

Asi bych s ním zkusila promluvit - jestli není naprdnutý kvůli něčemu jinému, a pokud to je kvůli dceřinu autu, tak ať si dá nohu za krk. tongue
Jak děcka na písku: a ona má lepší autíííkooo. dumbom
A to stěhování z ložnice...to je fakt síla. Aby ses bála říct, že si vlastní dítě koupilo novou sedačku, bundu a nedejbože bydlení...
Dřív tak na Tvou dceru nereagoval?

Není tady

#5 25. 2. 2009 14:26

marmelada.m
♥------

Auto si dcera financuje sama, jako všechno ostatní. Pravdou je, že když jseme si s bývalým vypořádali majetek a všechny jsem spravedlivě podělila, dohodli jsme se s mladší dcerou, že peníze dáme dohromady a pořídíme si byt. Druhá dcera a bývalý chtěli raději peníze. No a protože nám nějaký ten tisíc do koupi chyběl, tak nám druhá dcera ze svého podílu chybějící částku půjčila. Po nějakém čase, ale sama měla velké vydání a ty peníze potřebovala a tak jsem si vzala půjčku, abych jí je mohla vrátit. Půjčku teď splácíme napůl. Ale když jsem si tu půjčku byla zřizovat, tak přítele dost zajímalo kam jsem dala ty peníze z vypořádání. A přitom mu bylo jasné, že byt zadarmo nebyl. Tak nevím jak se zachovat. Kdyby bylo něco takového s "jeho" synem tak budu pyšná jaké máme fajn děti. Ten chodí ještě do školy. No a mě těší jaké tam má výsledky a netěší když tam zlobí. Prostě jako každou mámu. Tak si tak pro sebe říkám, že byla asi potřeba nějaká záminka a zavděk vzal čímkoli, třeba i tím autem.

Není tady

#6 25. 2. 2009 14:46

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Přítele nemá co zajímat, co jsi udělala se svými penězi - teda pokud tě neživí od A do Z, což asi ne, že? Ale reagoval jako malej uraženej kluk - vona má nový autíčko a já néééé... Takhle blbne často?

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#7 25. 2. 2009 14:54

marmelada.m
♥------

Přítel mě neživí. Chodím do rachoty.  Jestli blbne takhle často? No fakt je, že když řeknu třeba, že přístí tyden přijede dcera asi v úterý, tak je na švestky z toho že to nevím určitě. To už jsme diskutovali několikrát, až jsem mu řekla, že já jsem ráda když dorazí kdykoliv, hlavně v pořádku a když má potřebu tak číslo na mobil na ní má tak ať jí zavolá a zeptá se.

Není tady

#8 25. 2. 2009 17:30

sisi21
♥♥♥♥♥♥♥

Přijde mě to,že začíná být žárlivej,..že se prostě dcera má líp..nejlepší by bylo se ho opravdu zeptat co mu vadí.a hned budeš vědět oč jde!!!
Jinak budeš jen přemýšlet a stejně  nic nevymyslíš..wink

http://www.inglene.dk/billed.asp?PrivatBilled=7195271

Není tady

#9 26. 2. 2009 6:31

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Nemyslím, že žárlí a závidí. Podle toho "je na švestky z toho že to nevím určitě" bych spíš usuzovala, že by rád měl všechno pod kontrolou. Ne, že by chtěl samovládně rozhodovat - ale spíš ho frustruje, že přesně neví kdo, co, kdy, kde... Buď je puntičkář od přirození, nebo z nějakýho důvodu nejistej - ale to musíš vědět ty.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#10 26. 2. 2009 9:27

mala.popelka
Moderátor(ka)
Místo: krásné Podbeskydí

mermalado...... jednak nechápu, proč přítele zajímá, jak naložíš (naložila jsi) s penězi z vypořádní....... I kdyby jsi je všechny dala dceři, ptotože jsi se tak rozhodla, může to tak akorát respektovat, jsou to tvoje peníze...
A podle další odpovědi bych taky řekla, že má pocit, že musí mít všechno pod kontrolou a o všem mít přesný přehled..... o vypořádání, o tom, kde vzala dcera na auto.....
Otázkou je, proč chce být za každou cenu pánem situace .... ?

"Proti bolestem duše jsou jen dva léky: naděje a trpělivost" - Pythagoras

http://www.ticker.7910.org/as1cMbUuM2B0010MjAzZHwwMDAwMjY2N2R8TmFzIHphenJhayBLcnlzdHVmZWsgbWE.gif

Není tady

#11 26. 2. 2009 9:51

Citronka
♥♥♥----

Každopádně bych si s ním promluvila, proč se tak chová, co mu vadí, atd...

Není tady

#12 26. 2. 2009 10:21

Santala
♥♥♥♥♥♥-

marmelada.m napsal(a):

Mám přítele sedm let. Před dvěma lety jsem se k němu přistěhovala z města na vesnici. Změnila jsem tím podstatně svůj dosavadní život. Změna zaměstnání, přátel, s dětmi se vídám také méně. Bylo a je to pro mě těžké, ale jsme konečně spolu. Postupem času, jak už to tak bývá, nějaký ten mráček připlul a zase odplul. Ale minulý týden v úterý připlul mrak a zůstal. Přijela nás navštívit "má" dcera. Přifrčela si to v zánovním autě a já, matka, jsem jí to ze srdce přála. Neboť doposud jezdila starouškem Favoritem. Myslela jsem, že i přítel bude mile překvapen, jak se dítko činí. Byl! Jeho reakce - Čím to přijela? Čí to je? Kdo jí na to dal? Tys to věděla, že si to kupuje?. Odpověděla jsem na všechny dotazy i na ten poslední, že věděla a tím naše komunikace skončila. Od té doby mi neodpověděl ani na pozdrav. Totální ignorace a to i dcery. Přestal spát v ložnici a jsem vzduch. Až v sobotu, a to zřejmě jen proto, že jsme zase měli doma "jeho" syna se vzmohl aspoň na pozdrav. A tak máme doma tichou domácnost. Jeho reakci jsem nepochopila, nevím co si mám myslet. Tak mě to zasáhlo, že mlčím a přemýšlím co s tím.

závist je hrozá věc usch

Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz yikes)

Není tady

#13 5. 3. 2009 21:05

IlonaN
♥♥♥----

Je to opravdu divná reakce. My ti tady můžeme naznačit, co s ním může být, ale spíš bych se rovnou zeptala. A proč se od Tebe stěhoval z ložnice? No tomu už vůbec nerozumím...
Pouze jen pro to, že tvoje dcera přijede v novém autě, se takhle normální člověk nemůže chovat, i kdyby záviděl, chtěl mít vše pod kontrolou a já nevím co ještě. Neřekla jsi mu třeba něco ošklivého? Co ho naštvalo?

Ale možná už to máte vyřešený, protože už je to taky pár dní, co se to tu probíralo..

Upravil(a) IlonaN (5. 3. 2009 21:08)

Není tady

#14 6. 3. 2009 12:17

Décima
♥♥♥♥♥--

Nevím, jak máte společnou domácnost zafinancovanou, ale mám takový dojem, že on má pocit, že dcera svým novým auťákem zřejmě ujedla z jeho, t.j. že si jí nějak "tajně" pomohla .... Jo  zřejmě se bude mít moc rád a na druhým místě je zase on, pak nic..... možná pak partnerka (sex, servis), vadí mu i pomoc dětem, o n evlastních ani nemluvě...To je hrozná vlastnost, není on náhodou ve znamení Štíra ?

Ale to jsou jen tak moje úvahy, jestli je jinak docela fajn a jsi s ním spokojená, tak nic neřeš, ať si teda chvíli zastávkuje... přece chytrá ženská si  s  mužským poradí... je to jen mužstký...stolt

Upravil(a) Décima (6. 3. 2009 12:25)

Není tady

#15 6. 3. 2009 15:44

Pimpa
♥------

Nedělá si náhodou tak trochu nároky na tvoje peníze? Možná sis toho ani nevšimla...

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí