6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj holky...
Nevím, zda ji toto téma zde zaznělo, ale chtěla bych znát vae zkuenosti, popř. názory na porod s dulou.
Sice mám do porodu jetě dost času, přece jen bych se na Vae zkuenosti, názory ráda zeptala ji teď. Můj manel bohuel nechce být přímo u porodu, co mě dost mrzí, kadopádně ho přemlouvat nechci, pokud je to jeho rozhodnutí, které bych stejně ádným nátlakem nezlomila. Já si ale přece jen přeji mít někoho u porodu, pro nějakou fyzickou i psychickou podporu, proto uvauji právě o dule. Vude jsem se dočetla jen o samých výhodách. Neznám vak nikoho, kdo by dulu u porodu měl a ani nevím, jak to vlastně v její přítomnosti chodí, jak dopředu se shání, apod. Poradíte ??
Není tady
Keks,do posledni chvile jsem o dule uvazovala i ja, dokonce jsem s ni byla i hodne dopredu domluvena. Manzel k porodu chtel jit,ja vahala,prosli jsme si i predporodnim kurzem,aby vedel,jak me namasirovat a uvolnit a kdyz prisel porod o tyden driv nestihali jsme pomalu do porodnice dojet,takze bych ji ve ctyri rano vzbudila zbytecne,protoze nez by dorazila,tak uz by byl Matyasek nejakou dobu na svete. Jsem nadmiru stastna,ze jsem tam mela muze, stal mi celou dobu u hlavy, nechtel videt co se deje dole a to me uklidnovalo, krome toho jsem vedela,ze tam jsme spolu, dlouho jsem uvazovala i o sve vlastni mame,ale pak jsem si rikala,ze zadna mama nechce videt trpet svoje vlastni dite. Pokud manzel nezmeni nazor,tak si myslim,ze dula je moc dobra duse u porodu. Kde hledat? Ja na ni narazila v predporodnim kurzu a vzhledem k tomu,ze ho vedla,tak mela i moji duveru. Zkus to touto cestou,jestli mas moznost. Ta duvera je hodne potrebna v takovou hodne intimni a nezvyklou situaci. Drzim pesticky.
Není tady
Ahoj Keks, pracuji na porodnici a i kdy sama nemám (coby matka) nemám zkuenost s dulou, tehdy jetě nebyly "v módě" mám zkuenost s jejich přítomností u porodu u některých rodiček na naí porodnici a musím říct, e jen a jen dobrou zkuenost. Maminky, které u nás rodily v doprovodu duly byly mnohem klidnějí, připravené, spolupracující a porodník se díky nim mohl soustředit opravdu jen a jen na dobrý průběh porodu a maminky dostávaly dostatek informací v jaké fázi porodu se právě nachází, co je jetě před nimi apod. Tyto informace by samozřejmě měly dostávat od por. asistentek popř. porodníka, ale upřímně ne vdy na dotatečné informování maminky má personál čas. Zatímco dula je tam jen a jen pro ni. Take z mého pohledu mohu jen doporučit.
Není tady
Děkuji vám moc za odpovědi a zkuenosti. Já o dule opravdu váně uvauji (vy jste mě o tom jenom utvrdily ) a jsem přesvědčená, e se pro ni nakonec rozhodnu, i kdyby manel s přítomností u porodu souhlasil.
Jetě jednou děkuji.
Není tady
Keks, já souhlasím s Babs. Já osobně s dulou jetě nerodila, ale mám to v úmyslu. Hodně se o toto téma zajímám a mám i několik známých dul.
Jedno doporučení - zajdi do porodnice, kde bude rodit a zeptej se, jaké tam mají zkuenosti, jestli ti tam dulu vůbec pustí apod. Známá porodní asistentka mi řekla i konkrétní duly, které fungovali u porodu a jak s nimi vycházel personál a tak. Je dobré to vědět a třeba si podle toho i dulu vybrat. Protoe kdy tam dovede někoho, koho tam znají a mají s ním patné zkuenosti, tak si sama proti sobě.
Není tady
Rozhodovala jsem se, jestli budu mít u porodu dulu, kamarádku nebo sestru (dlouho byla favoritkou právě dula). Nakonec jsem se rozhodla, e budu u porodu sama.
Nejhorí část porodu, kdy jsem svého rozhodnutí litovala, bylo vyvolávání, kdy jsem cca 15 hodin lezla bolestí po zdi a přitom jsem se vůbec neotvírala. To jsem jetě byla na normálním pokoji se "spolupacientkou", take tam by se mnou dula ani nikdo jiný být nemohl (předpokládám). Kdy se porod rozjel, byla to oproti té úvodní části opravdu pohoda, leela jsem u TV a koukala na olympiádu a byla jsem ráda, e jsem sama. Přiměřeně často za mnou chodila jedna PA, ale udělala co musela a odela, moc jsme si nepovídaly a tak mi to vyhovovalo. Nějaká pomocná ruka u porodu mi chyběla jen ke konci 2. doby porodní, protoe jsem měla straně sucho v krku, a bylo mi trapné, pořád dokola PA říkat, a mi podá vodu.
Zpětně jsem ráda, e jsem tam tu dulu neměla, protoe nevím, co bych tam s ní dělala a o čem bychom si vlastně povídaly. Zvládla jsem to i sama a myslím, e by mě jako cizí člověk, který je pořád u mě, dost znervózňovala.
Yellow, já myslím, e s dulou je dobrý začít spolupracovat u v těhotenství, abyste se u porodu u trochu znali. Větina dul nabízí i těhotenské cvičení, předporodní přípravu, apod. take se to dá spojit. No a potom u u porodu není co řeit.
Ale já budu mít asi smůlu - doslechla jsem se, e primář v naem pitále zakázal duly na porodní. Jetě si to zjistím, ale mám obavy, e on je schopnej veho a je to pravda.
Není tady
Ivko, yellow té děkuji za příspěvky a názory - i ty negativní...Abych pravdu řekla, mě ani nenapadlo se ptát v nemocnici, jestli tam dula můe...brala jsem to jako samozřejmost... Určitě se tedy zeptám....
Zatím jsem o dule stále přesvědčená, ale do porodu daleko, uvidíme...
Není tady