|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
javena napsal(a):
Sonri, řekni příteli, že je na společné bydlení brzy, s ohledem na děti. To si i myslím, děti v tom musí mít pěknej guláš, vzali jste to hopem.
Manželovi bych řekla asi toto:
Miluju tě, jsi otec mých dětí, chtěla jsem s tebou zestárnout, ale po tom, co jsi mi předvedl poslední měsíc/dva, nevím. Pokud nechceš být s ní, vezmi si podnájem, můžeme se stýkat, chci jen zjistit, že jsi se jako srab a blbec choval kvůli ní, protože já tě takhle neznám.
A uvidíš.
Já taky viděla... a nestačila se divit... hodně mi to pomohlo uvědomit si, že jsem se rozhodla správně.
Už ho nechci.
..........asi takhle nějak.
A příteli to taky řekni, že je brzy na vše, už kvůli dětěm a i tvé nedořešené situaci...
Není tady
jj, já vím, moc brzy, a tohle já nechci , další nějaký vztah..... o kterém nějak vím, že nemá budoucnost.... buď to pochopí nebo ne, uvidíme.... sice mi šíleně psychicky pomáhá, ale..... to je asi všechno, připadám si moc špatná, zkažená jako můj manžel.... je mi z toho zle, ze mě samé je mi zle.... blbnu a nevím jak z toho ven.....
javena: děkuju moc, přesně tak nějak to cítím, jen jsem nevěděla jak na to, použiju tvou radu.....třeba jej pak zpátky chtít nebudu,....
zítra si přijede pro děti, celkem se bojím setkání s ním, mám strach že budu brečet, dneska se mi chtělo moc plakat jak mi volal......ale udržela jsem se.....a dnes večer mě čeká rozhovor s přítelem.... asi mu ublížím, ale nic jiného se nedá dělat, nejsem na žádný vztah ještě připravená, chci být sama.... třeba občas s ním, ale bydlet jen s dětmi a třeba se pokusit o návrat manžela? Hmmmm to už asi nepůjde.....
Není tady

Nemusíš byť sama - medzi byť sama a nasťahovať si hneď - je to krátko!!! - domov chlapa je dosť veľká škála možností. Ja nemám dieťa a mám sovj byt, ale chlapa by som si po pár týždňoch domov nesťahovala... všetko má svoj čas. Už som raz preskočila tú logickú postupnosť, a nerobilo to dobrotu. 
Není tady
sonriso, myslím, že ty jsi také přeskočila logickou posloupnost a našla sis "partnera" velmi, velmi brzy.
Měla jsem tenkrát taky takovou potřebu - hlavně nebýt ani vteřinu sama. Měla jsem pár schůzek, ale pokaždé jsem jela domů a říkala si znovu - ten můj, ten je stejně nejlepší. To mě drželo. Jsem ráda. Neublížila jsem sobě ani jiným. Když je rozchod s dlouholetým partnerem takhle čerstvý, když se nedodrží aspoň nějaká pauza, vymstí se to člověku samotnému a je mu ze sebe ještě hůř. Někomu se to povede, ale ty evidentně ten typ nejsi. Myslím, že potřebuješ být nejdříve sama, zjistit, že jsi schopna stát sama na svých vlastních nohou a až pak se nechat obejmout převozníkem.
Upravil(a) majkafa (6. 4. 2009 19:48)
majkafa napsal(a):
sonriso, myslím, že ty jsi také přeskočila logickou posloupnost a našla sis "partnera" velmi, velmi brzy.
Měla jsem tenkrát taky takovou potřebu - hlavně nebýt ani vteřinu sama. Měla jsem pár schůzek, ale pokaždé jsem jela domů a říkala si znovu - ten můj, ten je stejně nejlepší. To mě drželo. Jsem ráda. Neublížila jsem sobě ani jiným. Když je rozchod s dlouholetým partnerem takhle čerstvý, když se nedodrží aspoň nějaká pauza, vymstí se to člověku samotnému a je mu ze sebe ještě hůř. Někomu se to povede, ale ty evidentně ten typ nejsi. Myslím, že potřebuješ být nejdříve sama, zjistit, že jsi schopna stát sama na svých vlastních nohou a až pak se nechat obejmout převozníkem.
JJ, to máš naprostou pravdu, bála jsem se být prostě sama a teď mám z toho šíleně děsnej pocit, je mi hrozně, nevím jak mu to říct, oddaluju to..... ach joooo, je mi fakticky na nic.....
Není tady
Řekni mu to nejdříve. Netrap se víc než musíš, jak píše Pan.
Pustila sis ho moc rychle moc blízko.
Já bych mu nalila čistého vína. Popravdě.
Upravil(a) majkafa (6. 4. 2009 21:51)
majkafa napsal(a):
Řekni mu to nejdříve. Netrap se víc než musíš, jak píše Pan.
Pustila sis ho moc rychle moc blízko.
Já bych mu nalila čistého vína. Popravdě.
jj, dneska večer...... uvidíme jak to vezme....
Není tady
Držím palce.
majkafa napsal(a):
Držím palce.
Děkujůůůůů, budu to potřebovat.....
Není tady
No, tak s přítelem vyřešeno, moc se mu to nelíbilo, ale pochopil to, připadá mi rozumnější než starší chlapi.....strávili jsme spolu víkend....hry, monopoly, filmy... bylo fajn, teda fajn, no aspoň jsem nebyla sama.... připadám si, že ho spíš zneužívám, no nevím, sohlasil s mým "free" životem, tak uvidíme jak dlouho.....
No ale víkend bez dětí teda nic moc... manžel měl děti, dnes odpoledne mi je "vrátil" to že byli špinaví a krásně unavení a že jsou nemocní.... to bych i přešla, patří to k tomu, byli někde na horách na chatě, ještě lyžovali.....ale mě je moc smutno, že jsem nemohla být s nima, že jsme nemohli být spolu jako rodina.....chjoooo, kdy mě to sakryš přejde? Pak jak odjížděl s ní.....pořád to moc bolí....
Nechápu se... pořád ho moc miluju a chvílema jej pořád chci zpátky, moc bych chtěla, aby se vrátil domů.... proč sakra?
Není tady

Son, to všechno je proto, že je to moc čerstvé. Ono to ještě nějakou dobu bude bolet, ale časem míň a míň. Nejlepší je, pořádně se zaměstnat 
Není tady
Ahojky, jen jdu pozdravit a nahlásit, že mám nějaké depresivní období.... je mi pořád smutno, byli jsme s dětmi na výletě a mě se tak zastesklo, že nemáme sebou tatínka.... po tom všem co mi udělal a dělá a já hloupá jej pořád ještě miluju, chjoooo kdy to přejde? Dal mi výživné.... samo, že je to málo, teď se tady zase objeví někdo a řekne tak mazej do práce..... to bohužel nejde.... a proč? Proto.....
Děti jsou nemocné, je jim smutno po tátovi, táta je sám s tetou na dovolené a mě je z toho zle, my nikdy nebyli nikde spolu jen sami dva, asi to byla veliká chyba, ale on moc dobře věděl, že děti jsou pro mě vše a že nemáme "hlídání a peníze" najednou to jde, my nemáme pomalu co do huby a on si užívá,..... spíš mě ale asi štve to, že je s ní a sám.....chjo.....nevím co dělat....chtěla bych úplnou rodinu, koukám na "přítele" jak si s nima hraje a říkám si, že by s nima přece takhle měl hrát táta, tak by mě měl objímat apod.....
Jsem zmatená, asi to jaro....
Není tady

Son, první reakce co mě napadla byla .... proto není odpověď. A nejde jenom malé dítě a nenatažený budík.
Jsi už dospělá ženská, která má děti. Tak je třeba se postavit, narovnat a jít. Ano, život se ti teď zamotal a převrátil úplně naruby. Ale je jen na tobě jak dlouho se v tom budeš plácat. Chceš žít nebo jen přežívat?
Není tady
Sonris, četla jsem tady co píšeš a zdá se mi to všechno nějak špatně.. deprese, málo peněz, myšlenky na užívání si manžela, "ublížíš " rozhovorem příteli...atd.. - všechno šejdrem.
Já bych na tvém místě přítele moc neřešila. přibrala bych ho na výlet, nechala se pozvat na večeři, zcela nezávazně a HLAVNĚ bych pracovala na sobě.
Jestli tvůj muž jel nebo nejel na dovolenou, s kým, std, - to vůbec neřeš. To je mimo tvůj okruh, který je v tvé kompetenci. Tvůj okruh jsi ty a děti. To bys pak musela řešit všechny děti v Africe, politiku v Iránu i záchranu ohrožených druhů zvířat, a to si přiznejme, to nepůjde.
Ty a tvé sebevědomí, ty a tvá soběstačnost, děti. To by měla být tvá náplň.
Alimenty - v pořádku, je povinnen přispívat, což dělá - píšeš. . Výši částky , nestačí-li je možné domlouvat. Nebo to řešit za pomocí soudu.
Všechno se postupem času srovná a vyřeší. Ale je velmi důležité teď, při začátku nové etapy živoita udělat solidní a pevné základy. Na těch pak budeš krásně postupně pomaličku (bo rychle..) stavět. 
Tak se holka vzchop a využij svého nového "narození" - byť nedobrovolného...držím ti palce.
Není tady
Wiki, děkuji, napsala jsi asi to, co jsem potřebovala slyšet...respektive číst... dnešek je už zase takový lepší den, no až na to, že jsem se dozvěděla, že manžel podal žádost o rozvod.... no říkal že to udělá, tak čemu se divím, že? Já tak nějak prostě pořád doufala, že se vrátí..... nevrátí..... a já buduju nový život....bez něj....bude to asi ještě hodně těžký, bojím se příštího týdne, to máme soud o děti, manžel chce střídavou péči, já s tím nesouhlasím, nelíbí se mi to, zdají se mi na to ještě malí, časem ano, jak si najdu práci spíš mi to pak bude asi i vyhovovat, ale momentálně je to pro mě nepřijatelné, ale nechci mu bránit ve styku s dětmi a aby chodil pro ně 1x za 14 dní, to ne, ať jsou s tátou jak jen nejvíc to půjde....no uvidíme jak dopadne soud....chjoo bojím se toho a moooooc....
Není tady
Sonris, dobrá zpráva. Rozvod - pohne se to a vyřeší...
Vem si právníka - to stojí za to, anebo zajdi na OPD , já tam narazila na perfetní hodnou a laskavou paní (neuvěřitelné)a hodně mi pomohla.
Tam by tě mohli na rozvod připravit. Nepodceňuj to.
Spočítej si veškeré náklady na děti, sepiš si je, ať máš podklady.
Mně osobně by střídavá péče nevadila, ale jen když děti budou spokojené a budou mít svůj řád, což potřebují. Získala bys tím také čas, to zvaž, a pokud je otec - dobrý táta a mají hezký vztah tak proč ne?
Určitě si napiš a naplánuj předem jak bys navrhla ty kalendář a plán pro děti u tebe a táty, včetně Vánoc, dovolené, jarňáků, atd...
Samozřejmě pokud jste se již s tátou nedohodli. Dohoda je vždy nejlepší. Ale každopádně si ji nechte soudně potvrdit.
Teď emoce a city stranou. Ty do toho nemůžeš pustit. A jak rozhodne soud ??
A píšeš - "uvidíme jak dopadne soud" 
Já bych tedy na tvém místě chtěla, aby soud rozhodnul tak, jak navrhnu já, ty ne? proto nabídni soudu svoji variantu a svůj návrh ke schválení. Nezní to lépe? Připrav si návrh a obhaj si ho! (neříkám sedři z kůže muže a pomsti se...!!!-to probůh ne! ). To celé píšu o, dětech.
Není tady
Wiki napsal(a):
Sonris, dobrá zpráva. Rozvod - pohne se to a vyřeší...
Vem si právníka - to stojí za to, anebo zajdi na OPD , já tam narazila na perfetní hodnou a laskavou paní (neuvěřitelné)a hodně mi pomohla.
Tam by tě mohli na rozvod připravit. Nepodceňuj to.
Spočítej si veškeré náklady na děti, sepiš si je, ať máš podklady.
Mně osobně by střídavá péče nevadila, ale jen když děti budou spokojené a budou mít svůj řád, což potřebují. Získala bys tím také čas, to zvaž, a pokud je otec - dobrý táta a mají hezký vztah tak proč ne?
Určitě si napiš a naplánuj předem jak bys navrhla ty kalendář a plán pro děti u tebe a táty, včetně Vánoc, dovolené, jarňáků, atd...
Samozřejmě pokud jste se již s tátou nedohodli. Dohoda je vždy nejlepší. Ale každopádně si ji nechte soudně potvrdit.
Teď emoce a city stranou. Ty do toho nemůžeš pustit. A jak rozhodne soud ??
A píšeš - "uvidíme jak dopadne soud"
Já bych tedy na tvém místě chtěla, aby soud rozhodnul tak, jak navrhnu já, ty ne? proto nabídni soudu svoji variantu a svůj návrh ke schválení. Nezní to lépe? Připrav si návrh a obhaj si ho! (neříkám sedři z kůže muže a pomsti se...!!!-to probůh ne! ). To celé píšu o, dětech.
Já ho ani sedřít s kůže nechci, to ne.....
Děti mají s tátou hezký vztah, hodně mi ta sřídavá péče vrtá hlavou, jen si to nějak s ním neumím představit, ještě ani jednou nepřijel pro děti v kolik jsme se dohodli a zpátky to samé, pořád pozdě .... Časem možná jo, momentálně na to nejsem ještě připravená.... Kalendář by jsme naplánovali spolu, pokud by se sním dalo mluvit, zrovna před chvílí mi volal, no a co jiného, než hádka.... on mi řekl, že se nestarám o děti, že je chci jen kvůli výživnému,to není pravda....Jinak mo hodně pomáhá a radí naše paní ze sociálky, půjde taky se mnou příští týden k tomu soudu, a právníka k rozvodu si rozhodně vezmu!
Není tady
Dobře Son, aspoň takto.
Já vím, že je to na obou stranách teď živé a rozumně se domlouvat vám moc nepůjde. proto je dobré nechat napsat vše na papír. Kdy děti, od-do, jak prázdniny. atd. Jednoduše - budete-li oba chtít - uděláte vyjímky.Ale ať je to pevně stanovené. Usnadní vám to život a nervy.
Jeho argumenty ohledně tvého starání - nestarání se o děti by musel podložit fakty. Půjde spíš o určitý pocit bezmocnosti a strachu, který se nějak ventiluje. Třeba i takto. ...
Pokud by pán měl nepříjemný pocit, že peníze dává tobě, a ty je užíváš na solárko a dovolené (jako já), tak mu navrhni, aby klidně část peněz dával třeba na stav. spoření dětem.Což jsem já udělala, a hle táta nechtěl...Pokud by ale dětem dát peníze chtěl, tak to udělá.
Tak já ti držím palce, ale ono těch starostí a problémů pak tolik nebude, postupně začne převažovat příjemno...
Není tady
Ahojky zlatíčka, tak dnes proběhl soud.....ufff....všechno v klidu, s manželem jsme se odhodli, takže soudce uznal dohodu..... děti jsou svěřeny do mé péče...jupíííí..... ale pořád mi moc chybí manžel.... šli jsme po soudě společně pro děti do školky, mě zabylo tak moc smutno, že tohleto už jako rodina spolu nezažijeme..... No tak ještě rozvod je přede mnou..... sakra.... já se ale nechci rozvádět.....
Není tady

Drž sa, kočka...
Není tady
Bude to všechno dobrý. Ještě to bude chvíli bolet a pak příjde úleva. Drž se. 
Není tady

Nabuko0 napsal(a):
Bude to všechno dobrý. Ještě to bude chvíli bolet a pak příjde úleva. Drž se.
To sonrisa: A Nabuko můžeš věřit, před časem byla v p.r.d.e.l.i. (promiň, Nabuko, já to rozhodně nemyslím nijak ve zlým
) stejně jako Ty, ne-li hůř, protože byla u toho těhulka... a kde je teď... 
Upravil(a) Mikeš (5. 5. 2009 22:28)
Není tady
Son, když to vezmeš z druhé strany, tak co vlastně znamená rozvod? Je to jen administrativní úkon. Pokud oba budete chtít si vyjádřit sympatie, či něco víc, tak vám v tom nic nezabrání. Rozvod přece není žádná definitiva. ískáte tím oba- budete moci k sobě být víc tolerantní , protože už si jako "nepatříte". Teď cokoliv se mezi vámi stane, bude jen z jasného osbního zájmu, nikoli z povinnosti či kvůli někomu.
A klidně si běž pobrečet, když tě cosi nutí, ale třeba jen 18.00 až 18.15. Nebo si vyber jinou čtvrthodinku , kdy nedávaj žádnou detektivku..
A prober se!! Je tolik radostí na světě!
A jsou lidé, kteří zažívají opravdové tragédie...vždyť víš určitě sama...
Není tady
Já za to nemůžu - vždycky, když mi oko padne na titulek "jak žít po partnerově nevěře", mě napadne odpověď: hlavně lépe a radostněji! 
Není tady
Vy jste takový zlatíčka..... já si tady vždycky pobrečet, když je mi nejhůř a vždycky mi dodáte energii a naději, že to prostě zvládnu..... jj zvládnu!!!! Se přece kvůli jednomu chlapovi nezblázním, no ne? :-)) Krásný víkend všem!!!!
Není tady