|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|

Selima napsal(a):
No, to už je hardcore...
To jo... 
Je mi jasný, že v době kolem rozvodu lidé dokážou asi často kydat na sebe různou špínu, ale nedovedu si představit situaci, kdy bych se (z jakéhokoliv důvodu) měl rozvádět, že bych nějak záměrně štval svého syna proti mé ženě, nebo ji před ním sprostě pomlouval... 
Drž se, Sonriso...
Není tady
To že proti mně štvou děti, je asi to nejhorší.... hrozně to bolí.... když jsem mu volala a žádala jej, aby před dětmi o mě nemluvil, jen mi vynadal....Nějak se můžu smířit s tím, že tady není, ale ať mi proboha nebere děti..... prý se mu mstím, nabídla jsem mu co jsem jen mohla.... a on takhle.... sám neví co chce.... a mě dává další a další rány pod pás.....
Není tady
Jen by mě ještě zajímalo, jak si představuje, že budu s dětmi žít s tím co mi dal..... Dal mi 5000, mateřskou mám 5000, skoro 8000 platím nájemný s inkasem, 1500školka, 900 pojistky na děti.... to mi ještě chybí 400 a z čeho máme žít? Ani nevím, z čeho tento měsíc zaplatím nájemný.... budu si muset půjčit.....
Není tady
Sonrisa, je mi to moc líto,ale drž se. Rad moc není, jen se nehádat a snažit se to ustát.
Není tady

sonrisa_1976 napsal(a):
Jen by mě ještě zajímalo, jak si představuje, že budu s dětmi žít s tím co mi dal..... Dal mi 5000, mateřskou mám 5000, skoro 8000 platím nájemný s inkasem, 1500školka, 900 pojistky na děti.... to mi ještě chybí 400 a z čeho máme žít? Ani nevím, z čeho tento měsíc zaplatím nájemný.... budu si muset půjčit.....
Promiň, nechci být nějak protivný nebo tak něco... Ale napadlo mne jedno slovo: práce. Nic ve zlém.

Není tady

sonrisa_1976 napsal(a):
Taky jsem byla v situaci jako jsi ty ,.....a ver je spousta moznosti ,...ostatne jsou zde socialky ...kdyz muzou ze socialek cerpat jine nezaopatrene matky ,...tak proc by jsi ve sve svizelne situaci sama nemohla zadat o pomoc od statu
Život je šance - využij ji
Život je krása - obdivuj ji
Život je blaženost - užívej ji
Život je sen - uskutečni ho
Život je výzva - přijmi ji
Život je povinnost - naplň ji
Život je hra - hrej ji
Život je bohatství - ochraňuj ho
Život je láska - potěš se s ní
Život je záhada - pronikni ji
Život je slib - splň ho
Život je smutek - překonej ho
Život je hymna - zpívej ji
Život je boj - přijmi ho
Život je štěstí - zasluž si ho
Život je život - žij ho.
Upravil(a) Charlota (23. 3. 2009 22:42)
Není tady
klokan napsal(a):
sonrisa_1976 napsal(a):
Promiň, nechci být nějak protivný nebo tak něco... Ale napadlo mne jedno slovo: práce. Nic ve zlém.
jj, práce.... jsem ještě na mateřské a potřebovala bych jen ranní, nemám hlídání... takže trochu boj..... ale něčím mi připomínáš mého muže, práci mi vyčítal... i přesto jak sliboval jak se o nás postará.... a malýho si budu brát asi sebou....
Není tady
Charlota napsal(a):
sonrisa_1976 napsal(a):
Taky jsem byla v situaci jako jsi ty ,.....a ver je spousta moznosti ,...ostatne jsou zde socialky ...kdyz muzou ze socialek cerpat jine nezaopatrene matky ,...tak proc by jsi ve sve svizelne situaci sama nemohla zadat o pomoc od statu
Život je šance - využij ji
Život je krása - obdivuj ji
Život je blaženost - užívej ji
Život je sen - uskutečni ho
Život je výzva - přijmi ji
Život je povinnost - naplň ji
Život je hra - hrej ji
Život je bohatství - ochraňuj ho
Život je láska - potěš se s ní
Život je záhada - pronikni ji
Život je slib - splň ho
Život je smutek - překonej ho
Život je hymna - zpívej ji
Život je boj - přijmi ho
Život je štěstí - zasluž si ho
Život je život - žij ho.
tohleto je moc krásnýýýýý, děkujíííí 
Není tady
jeje, dalsi "prudko zalubeny vsevedko"
sonrisa, ja by som byt v tvojej situaci,tak tvojej zakonitej polovicke na druhy den s usmevom odovzdam zbalene deti s tym, ze od 1.4.2009 zacinam pracovat na plny uvazok a teda, ze je to vlastne super napad, ze sa bude starat o deti, pretoze inac tuto novu situaciu neutiahnes. A ze sa tesis na vikend na deti.....aj si trufam predpovedat ich dalsi prudko hormonalny vykyv 
Není tady

sonrisa_1976 napsal(a):
jj, práce.... jsem ještě na mateřské a potřebovala bych jen ranní, nemám hlídání... takže trochu boj..... ale něčím mi připomínáš mého muže, práci mi vyčítal... i přesto jak sliboval jak se o nás postará.... a malýho si budu brát asi sebou....
Tušil jsem, že budeš namítat.. Ale opravdu nic ve zlém, prosím - a vůbec už to neměla být výčitka, leč jiné běžné legální způsoby, jak přijít rozumně k penězům, mne nenapadají (zbývá ještě například něco vyhrát, ale to není jisté, navíc musíš vsadit a je to tím pádem riziko, a různé typy zlodějen zase nejsou legální..). Je mi jasné, že to není ani trochu jednoduché, kdyby tomu tak bylo, nedebatovali bychom tu o tom.. 
Ještě doplním - samozřejmě, že ke slovu "práce" řadím i různé typy podnikání, nebo třeba i jen brigádu či přivýdělek (napadá mne takhle třeba šití doma nebo něco psát za autorskou odměnu atd atd atd..)..
Upravil(a) klokan (24. 3. 2009 8:26)

Není tady

Debata o penězích ,...tak to tady dlouho nebylo ,....to nám tady fakt scházelo ..... už to zase začíná 
Není tady

Charlota napsal(a):
Debata o penězích ,...tak to tady dlouho nebylo ,....to nám tady fakt scházelo ..... už to zase začíná
No jo, prachy holt hýbou světem... 
Není tady
sonrisa- názory padly různé. Já sama za sebe vidím nejrozumnější -
starat se vzorně o děti ( pokud máš obavy z toho, že by je chtěl do péče).
Zajít OKAMŽITĚ na sociály a zažádat o příspěvek v nouzi - dají - nedají , ale za zkoušku to stojí. Lépe než nechat nabalit dluhy z nájmu atp.
Psát si výdaje, schovávat veškeré doklady od nákupů.
Pokusit se PO DOBRÉM sdělit manželovi, že nájem je vysoký a nezbývá ti mnoho na ostatní věci.
Pokud chce rozvod říci mu ať zažádá on.Ty pouze zažádej o svěření dětí do péče + o výživné na sebe a děti
Začni shánězt menší byt. Zcela určitě se budeš muset s dětmi uskrovnit. Lepší garsonka přeplněná lidmi, než dluhy a fenďáci za krkem....
To jsou věci , které MOŽNÁ budeš potřebovat. Možná vůbec ne. Ale budeš mít nějakou perspektivu toho, CO dál.
O děti se neboj. Psala jsi , že máš 3- to si ta "dobrodějka" určitě po pár návštěvách rozmyslí , vzít si naráz tři "cizí" děcka na krk. Vůbec neber v potaz, co ti dětičky řeknou po návratu od nich- jsou zmatené. Nebraň styku s tátou a "tou novou"- Čas , který protrpíš doma v breku bez dětí vyměň za usilovnou činnost- ukliď ,navař si na 3 dny dopředu,upeč perník, udělej jarní výzdobu- a´t se mají děti domů na co těšit. Ty zatlučeš čas, nebudeš mít tolik času na černé myšlenky a děťátka uvítají klidnou a pohodovou mámu. Jako brečící troska utěšující se s novým přítelem je moc táhnout k sobě nebudeš.....
Je to děsně těžké, stavět se na vlastní nohy, když má člověk pocit, že vše kolem jde napříč cestu, ale ono to půjde. Držím pěsti..
Není tady

Mikeš napsal(a):
No jo, prachy holt hýbou světem...
Jojo Mikši.. Bohužel je to tak. Kdyby jich nebylo, vůbec by mi to nevadilo, ale je na tom postavený současný způsob života v našich končinách - takže: co naděláš.
Tlak stoupá, přístroje se protáčí - všichni jsme lovci a sběrači.. 

Není tady

zuzi777a : 

Není tady

Zuza to napsala perfektně.
Rozvod neřeš. On ho chce, ať si zažádá. Ty si jen požádej na sociálce o svěření dětí do péče (paní ti tam s tím určitě poradí) a taky o přídavky na děti a na tebe. Tohle by to mělo pomoct, jelikož jsi maminka na mateřské se 3 dětmi.
To jak se chová tvůj muž teď je mazec. Bohužel se to při rozvodu občas vymkne a lidi kolem sebe kopou. Taky jsem jednou zažila výstup mého ex, že bude chtít syna do své péče. Opravdu to bylo ale jen jednou a pod vlivem alkoholu a druhý den se mi potom strašně omlouval. Ale tvůj muž na to, že bude takový charakter nevypadá. Já bych možná pro začátek přistoupila na tu střídavou péči a můžete s tím začít rovnou hned. 3 děti je určitě síla a je to něco jiného než je mít na víkendy. Ještě pokud ona sama třeba nějaké děti má a v jak velkém bytě vůbec žijí.
Není tady

klokan napsal(a):
sonrisa_1976 napsal(a):
Tušil jsem, že budeš namítat.. Ale opravdu nic ve zlém, prosím - a vůbec už to neměla být výčitka, leč jiné běžné legální způsoby, jak přijít rozumně k penězům, mne nenapadají (zbývá ještě například něco vyhrát, ale to není jisté, navíc musíš vsadit a je to tím pádem riziko, a různé typy zlodějen zase nejsou legální..). Je mi jasné, že to není ani trochu jednoduché, kdyby tomu tak bylo, nedebatovali bychom tu o tom..
Ještě doplním - samozřejmě, že ke slovu "práce" řadím i různé typy podnikání, nebo třeba i jen brigádu či přivýdělek (napadá mne takhle třeba šití doma nebo něco psát za autorskou odměnu atd atd atd..)..
V čase krízy sa všetci asi potrhajú o to, aby jej ponúkli prácu na doma... Keď na mnohých miestach nie je dosť práce ani pre bezdetných a na plný úväzok. 
Není tady

Selima napsal(a):
V čase krízy sa všetci asi potrhajú o to, aby jej ponúkli prácu na doma... Keď na mnohých miestach nie je dosť práce ani pre bezdetných a na plný úväzok.
Nic proti, akorát mi dost často připadá, že se tou krizí dneska pomalu zdůvodňuje i to, že je blbý počasí a špatný televizní signál... Sorry, chtěl jsem jen poradit nejschůdnější a podle mne normální postup, jak přijít k financím.. Pokud jste všichni přesvědčení, že ta nej nej nej cesta je opravdu žebrání po úřadech a očesání chlapa, tak prosím, jen do toho... (Tím rozhodně nemyslím, že by se stát a otec měli přestat starat..)

Není tady
klokan napsal(a):
Selima napsal(a):
Nic proti, akorát mi dost často připadá, že se tou krizí dneska pomalu zdůvodňuje i to, že je blbý počasí a špatný televizní signál... Sorry, chtěl jsem jen poradit nejschůdnější a podle mne normální postup, jak přijít k financím.. Pokud jste všichni přesvědčení, že ta nej nej nej cesta je opravdu žebrání po úřadech a očesání chlapa, tak prosím, jen do toho... (Tím rozhodně nemyslím, že by se stát a otec měli přestat starat..)
Klokane, řečeno zdejším slovníkem- ty ses v tom tak trochu našel, ne?
Ono je rozdíl, když tě ten druhý vědomě škube zaživa o poslední kačku, nebo když tě nechá s půjčkami, nájmem a třemi dětmi na krku s rodičovským příspěvkem.... 
Myslím, že pokud Sonrisa někam půjde shánět práci jako máma třech dětí s nejmladší pod 4 roky, tak ji všude pošlou na psychiatrii.... Musela by mít hlídání, štěstí a při troše kliky si k rodičáku s vypětím všech sil jako uklízečka přivydělá tak jednonásobek rodičáku. ...
Je jasné, že bude muset slevit z požadavků- ale to neudělá bez rozumné domluvy s mužem, bez výměny bytu za levnější, bez nějaké časové rezervy.... Na tu dobu by měla využít všechny rozumné možnosti, včetně sociálních příspěvků. Furt to bude lepší než nějaké kreditní karty, nebo dluh na nájmu....
Není tady

Pardon....

Není tady
klokan napsal(a):
Zřejmě jsi nikdy nebyl matka i táta na plný úvazek se třemi dětmi. Ani já ne, ale se dvěmi ano, a malými, takže si dovedu trošku představit, co je to chodit do práce, najít ji vůbec v dnešní době po mateřské, se třemi dětmi a starat se o domácnost a tak vůbec.
Sociální dávky nepokládám za "žebrání po úřadech". Pokud mám na ně zákonný nárok v mé situaci, tak to není žebrání.

Nenapsal jsem "chodit do práce", napsal jsem jen "práce" a mínil jsem tím, že by se mělo něco dělat, něco, co lze zpeněžit. A omlouvám se, že jsem chtěl příliš - aby si někdo jen uvědomil, že práce je prozatím běžný prostředek, jak přijít k penězům..

Není tady
Jo SE? Toho znám, ten je v naší firmě nejvýkonnější, ačkoliv ho ještě nikdy nikdo neviděl. 
klokan napsal(a):
Nenapsal jsem "chodit do práce", napsal jsem jen "práce" a mínil jsem tím, že by se mělo něco dělat, něco, co lze zpeněžit. A omlouvám se, že jsem chtěl příliš - aby si někdo jen uvědomil, že práce je prozatím běžný prostředek, jak přijít k penězům..
Až porodíš 3 děti a zůstaneš s nimi sám a budou malé, pak si můžeme povyprávět. Do té doby sytý hladovému neuvěří. 

Tohleto nemá cenu...
Majkafo, omlouvám se, že jsem měl fakt tak blbý nápad - poradit někomu, aby vytvořil nějakou hodnotu, kterou by mohl zpeněžit a nazýval jsem to prací. Co se týče toho "SE" - neznám možnosti sonrisy, netuším, co umí a co zná.. Těžko můžu radit něco konkrétního. Pokud si vážně myslíte, že je pro ni lepší, když bude stát s napřaženou rukou a žádat pomoc, tak proč ne. Jde to. Jistě. Nějakou dobu (i dlouhou) to fungovat může - znám ze svého okolí několik případů, kde se spoléhá jen na tuto pomoc. Ale přesto si myslím, že dokud to jde, tak je lepší si prostě živobytí zajistit vlastními silami. Mimochodem - copak jsem někoho odrazoval od toho, aby požádal o nějaké dávky - tuplem, když na ně má nárok ?? Neřekl bych..

Není tady