|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
majkafa napsal(a):
Bacha na to, aby toto pojmenování některých exemplářů některými exempláři jednou někdo nepoužil pro pojmenovávající exempláře.
![]()
Nebudu opakovat, že co vysíláme, to se nám vrací.
Drahá majkafo, k tomu, aby došlo, musel by být ten pojmenovávací exemplář hodně slabá povaha a hlavně by sám nevěděl, co od života chce...a těch je tu hodně, viď? 
Není tady
Nevím. Já si statistiky nedělám. 
Omlouvám se za 
Martinka1 napsal(a):
Zklamaná: a taky jsi svému muži sehnala zaměstnání jako Sonrisa? To už podle mě přesahuje rámec toho, co by manželka měla pro manžela dělat. Aby ona jemu sháněla zaměstnání. Aby on ji mohl živit? :-)
No nezlob se, ale já a můj muž jsem jeden celek - takže pokud například vím o dobrém kšeftu pro něj, tak mu ho předložím-dohodím(pracovat už musí sám) a pokud on ví zase o dobrém kšeftě pro mě, tak mi také dá vědět. U nás to není problém...ale jak vidno, u tebe to bude...no a si třeba představ situaci - tvůj muž na ÚP - a ty pujdeš okolo vývěsky, kde někdo zrovna hledá fachmana formátu tvého muže...ty mu to nedohodíš? Protože by to bylo nad rámec tvých, nebo zásah do jeho hranic? Ty si taky velký Jájista, viď? Hrabat na vlastním písku...
No ale ono to bude možná v tom, že já i muž jsme xxxxxxxxx a máme naprosto jiné myšlení, než yyyyyyyy...
(co tím chtěl asi autor říci?)
Není tady
majkafa napsal(a):
Nevím. Já si statistiky nedělám.
Omlouvám se za
No a to já už mám dávno rozškatulkováno a setříděno - kdo je slabota, kdo je silný a kdo si jen na něco hraje

Není tady
Já jsem prostě věděla, že dneska tady bude fajn...
Nejlepší je ovšem ta pasáž o tom, že dva dokonalí budou mít ideální vztah (jsem v háji).
Není tady
Zklamaná napsal(a):
Selima napsal(a):
sonrisa_1976 napsal(a):
opět můžu jen poděkovat....holka moje, mluvíš mi z duše....Fakt? Fakt máš takýto pocit OBETE? Lebo to je niečo, čo MOŽEŠ urobiť: rozhodnúť sa, ako sa k tomu postavíš, ako vezmeš svojho manžela, seba samú, prípadne milenku(hoci tú by som ja osobne nebrala jednoducho do úvahy) a ako si to nastavíš pre ďalší život: Či sa staneš doživotne zatrpknutou obeťou a kyslou hubou, alebo či sa staneš ženou schopnou samostatného života, hrdou, sebavedomou a samostatnou jednotkou(nepliesť s osamelosťou alebo singlovstvom). Bez ohľadu na to, či ostanete spolu, rozídete sa ako priatelia alebo v zlom a už sa nikdy neuvidíte: o tomto si môžeš rozhodnúť sama.
A s pocitom obete sa nežije dobre, už len preto by som sa snažila tomu vyhnúť(bez ohľadu na deti, psov, mačky, hmotné majetky, apod.).
Bože Selimo, co se to tady snažít vpáčit Sonrise do hlavy? Vždyť ty si ani nedokážeš domyslet, na co vlastně Sonrisa reagovala...
![]()
![]()
Sonrisa určitě nemá pocit, že se stala obětí - tak se ji to tu nesnažte vtloukat do hlavy - ona totiž žádnou obětí není - možná ji nečteš pořádně, nebo ti to dělá problémy, ale já jsem od ní právě tyto nějaké "nářky" neslyšela...možná postesk nad tím, co vše tedy pro něj dělala...dobrá, ale určitě v konkrétní době tyhle obětní nářky neházela manžýelovi k večeři. To, že to napsala, že objednávala třeba manžela k zubaři,...co je na tom? Mě například objednává k zubaři muž, dokonce se mnou i po doktorech jezdí...mám ho brát chudáka jako obět, co že to pro mě všechno dělá? Nemůžeš ani na špetku připustit, že to dělala PRO VZTAH, že to takto třeba měli nastavené - on do večera vydělával peníze, ona se tedy starala - na mateřské - o domácnost a děti, popřípadě při procházce to vzala kolem ordinace a objednala manžela, protože třeba věděla (jojo - asi ji natlučete, že se i pro něj stala maminkou), že v závaliu práce na to zase zapomene? Není žádná zatrpklá obět a kyslá huba....
Ted už je to pryč - no tak si posteskla, že když už se tu o tom zavedla řeč, že vlastně tohle všechno také dělala (mimochodem, já to taky dělala a dělám - pro mě je to prostě normální - já si nehraji na vlatsním písečku, jak singl baby) - pokud vidím a čtu pořádně, tak musím zjistit, nebo alespoň vycítit, že už to není tak, jak bylo z počátku, když tu začala Sionrisa psát...
opět děkuji.... rozhodně se nepovažuji za oběť..... prostě jsme to tak měli, nechápu co je na tom špatného, když manžel pracoval od rána do večera.....
a že jsem mu našla práci? No a co je na tom špatného? Chdil ještě do práce a chtěl jinou, tak jsem brouzdala po internetu a odepsala na pár inzerátů, co je na tom proboha špatného?????
Není tady
solkla napsal(a):
Nejlepší je ovšem ta pasáž o tom, že dva dokonalí budou mít ideální vztah (jsem v háji).
taky tě to minulo....
nejste oba dokonalí a jen sama víš, kdo tím nedokonalým je 
Není tady
Zklamaná napsal(a):
Martinka1 napsal(a):
Zklamaná: a taky jsi svému muži sehnala zaměstnání jako Sonrisa? To už podle mě přesahuje rámec toho, co by manželka měla pro manžela dělat. Aby ona jemu sháněla zaměstnání. Aby on ji mohl živit? :-)
No nezlob se, ale já a můj muž jsem jeden celek - takže pokud například vím o dobrém kšeftu pro něj, tak mu ho předložím-dohodím(pracovat už musí sám) a pokud on ví zase o dobrém kšeftě pro mě, tak mi také dá vědět. U nás to není problém...ale jak vidno, u tebe to bude...no a si třeba představ situaci - tvůj muž na ÚP - a ty pujdeš okolo vývěsky, kde někdo zrovna hledá fachmana formátu tvého muže...ty mu to nedohodíš? Protože by to bylo nad rámec tvých, nebo zásah do jeho hranic? Ty si taky velký Jájista, viď? Hrabat na vlastním písku...
![]()
No ale ono to bude možná v tom, že já i muž jsme xxxxxxxxx a máme naprosto jiné myšlení, než yyyyyyyy...(co tím chtěl asi autor říci?)
Pro mě "sehnat zaměstnání" znamená, domluvit mu práci, kam už jenom nastoupí a pracuje. Nikoli upozornění na inzerát.
Není tady
sonrisa_1976 napsal(a):
Zklamaná napsal(a):
Selima napsal(a):
Fakt? Fakt máš takýto pocit OBETE? Lebo to je niečo, čo MOŽEŠ urobiť: rozhodnúť sa, ako sa k tomu postavíš, ako vezmeš svojho manžela, seba samú, prípadne milenku(hoci tú by som ja osobne nebrala jednoducho do úvahy) a ako si to nastavíš pre ďalší život: Či sa staneš doživotne zatrpknutou obeťou a kyslou hubou, alebo či sa staneš ženou schopnou samostatného života, hrdou, sebavedomou a samostatnou jednotkou(nepliesť s osamelosťou alebo singlovstvom). Bez ohľadu na to, či ostanete spolu, rozídete sa ako priatelia alebo v zlom a už sa nikdy neuvidíte: o tomto si môžeš rozhodnúť sama.A s pocitom obete sa nežije dobre, už len preto by som sa snažila tomu vyhnúť(bez ohľadu na deti, psov, mačky, hmotné majetky, apod.).
Bože Selimo, co se to tady snažít vpáčit Sonrise do hlavy? Vždyť ty si ani nedokážeš domyslet, na co vlastně Sonrisa reagovala...
![]()
![]()
Sonrisa určitě nemá pocit, že se stala obětí - tak se ji to tu nesnažte vtloukat do hlavy - ona totiž žádnou obětí není - možná ji nečteš pořádně, nebo ti to dělá problémy, ale já jsem od ní právě tyto nějaké "nářky" neslyšela...možná postesk nad tím, co vše tedy pro něj dělala...dobrá, ale určitě v konkrétní době tyhle obětní nářky neházela manžýelovi k večeři. To, že to napsala, že objednávala třeba manžela k zubaři,...co je na tom? Mě například objednává k zubaři muž, dokonce se mnou i po doktorech jezdí...mám ho brát chudáka jako obět, co že to pro mě všechno dělá? Nemůžeš ani na špetku připustit, že to dělala PRO VZTAH, že to takto třeba měli nastavené - on do večera vydělával peníze, ona se tedy starala - na mateřské - o domácnost a děti, popřípadě při procházce to vzala kolem ordinace a objednala manžela, protože třeba věděla (jojo - asi ji natlučete, že se i pro něj stala maminkou), že v závaliu práce na to zase zapomene? Není žádná zatrpklá obět a kyslá huba....
Ted už je to pryč - no tak si posteskla, že když už se tu o tom zavedla řeč, že vlastně tohle všechno také dělala (mimochodem, já to taky dělala a dělám - pro mě je to prostě normální - já si nehraji na vlatsním písečku, jak singl baby) - pokud vidím a čtu pořádně, tak musím zjistit, nebo alespoň vycítit, že už to není tak, jak bylo z počátku, když tu začala Sionrisa psát...opět děkuji.... rozhodně se nepovažuji za oběť..... prostě jsme to tak měli, nechápu co je na tom špatného, když manžel pracoval od rána do večera.....
a že jsem mu našla práci? No a co je na tom špatného? Chdil ještě do práce a chtěl jinou, tak jsem brouzdala po internetu a odepsala na pár inzerátů, co je na tom proboha špatného?????
To víš, že na tom není nc špatného - proč by taky mělo, dělala si to pro něj, kdyby ty si byla od rána do večera v jednom kole a večer padla na hubu, tak bys taky byla ráda, kdyby tvůj muž, který by byl třeba doma, ti našel a odepsal na pár inzerátů ...čehokoliv...a nemusela by to být třeba práce, mohlo by se to týkat tvého koníčku a on by věděl, že bys to ocenila. Kdyb si můj muž třeba stěžoval na to, že musí dojíždět za prací a já našla na netu, že je něco poblíž - a věděla bych, že to ocení, taky bych odepsala...to jen tady ty sufražetky mají jiné myšlení 
Není tady
Martinka1 napsal(a):
Zklamaná napsal(a):
Martinka1 napsal(a):
![]()
No ale ono to bude možná v tom, že já i muž jsme xxxxxxxxx a máme naprosto jiné myšlení, než yyyyyyyy...(co tím chtěl asi autor říci?)
Pro mě "sehnat zaměstnání" znamená, domluvit mu práci, kam už jenom nastoupí a pracuje. Nikoli upozornění na inzerát.
Pro tebe problém - pro náš vztah ne...stačí?
Není tady
Son, na tom není nic špatného. Jako jednotlivá věc.
Ale většinou si nacházejí milenky takoví chlapi, kteří mají doma spíš "maminku" než "partnerku".
Všimla sis toho?
Je toho tady celý Babinet...
A některé Tvoje chování tomu trošku naznačuje... samozřejmě, že kdybych viděla inzerát s nabídkou práce, po které můj chlap touží... tak mu ji ukážu. ALE - už nechám jeho, aby na to odepsal, pokud bude chtít. - možná, že to je rozdíl mezi partnerkou a maminkou? Nevím. Jen mě to tak napadlo.
Ale v žádném případě nechci rejpat. Ono partnerský vztah založený na rolích "maminka - synáček" jak tady čtu, je dost častý...
Není tady
Teda nechci se v tom moc babrat. Ale zajímalo by mě, jak budoucí zaměstnavatel bude reagovat na chlapa, za nějž poptávku po práci pošle jeho žena... - nebo máš přístup k jeho email. schránce?
Tomu ani rozumět snad nechci... ale jestli vám to tak vyhovuje, nic proti nemám.
Já jen, že manželství Son to prostě nevyšlo... - takže PRO NĚ DVA to asi nebylo to pravý ořechový.
No a nebo je to něčím jiným. Kdo ví?
Jinak nechápu, Zklamaná, proč seš tak jedovatá, NIKDO tady na Tebe neútočí... - tak proč se bráníš?
Možná ale už chápu proč máš takový nick...
Není tady
Martinka1 napsal(a):
Teda nechci se v tom moc babrat. Ale zajímalo by mě, jak budoucí zaměstnavatel bude reagovat na chlapa, za nějž poptávku po práci pošle jeho žena... - nebo máš přístup k jeho email. schránce?
Tomu ani rozumět snad nechci... ale jestli vám to tak vyhovuje, nic proti nemám.
Já jen, že manželství Son to prostě nevyšlo... - takže PRO NĚ DVA to asi nebylo to pravý ořechový.
No a nebo je to něčím jiným. Kdo ví?
Jinak nechápu, Zklamaná, proč seš tak jedovatá, NIKDO tady na Tebe neútočí... - tak proč se bráníš?
Možná ale už chápu proč máš takový nick...

další hvězda, kterou nennechá spát můj nick...víš co? Přečti si moje nějaké psaní z dřívější doby a možná tam najdeš, proč jsem se nepřejmenovala...já ti to řeknu, ať nemusíš pátrat - nechala jsem si ho kvůli stejným šťouralům, jako si ty 
Bože Martinko, je vidět, že si ještě hodně mladá a nemáš páru, co všechno může obnášet vztah....klidně i to, že jménem svého muže napíšu dopis...nebo mail....nebo podepíšu převzetí peněz...nebo mám přístup k účtu....ty s tím svým hraním na písku se radši nevdávej....jednou budeš na tom písku sama, jako mnohé zdejší. 
Není tady
Tvůj muž je tak neschopnej, že si ani mail nedokáže napsat sám?
Tímto končím. S Tebou :-)
Užívej si dokonalý vztah...
Není tady
Zklami- chápu to dobře, že se vnímáš jako dokonalá a svého muže jako nedokonalého?

Není tady
Zklamaná napsal(a):
Bože Martinko, je vidět, že si ještě hodně mladá a nemáš páru, co všechno může obnášet vztah....klidně i to, že jménem svého muže napíšu dopis...nebo mail....nebo podepíšu převzetí peněz...nebo mám přístup k účtu....ty s tím svým hraním na písku se radši nevdávej....jednou budeš na tom písku sama, jako mnohé zdejší.
Martinka je mladá - až jí skoro závidím, klidně se Marti vdej, účet si nech klidně svůj a manžel taky svůj - praktikujeme to tak už 18 let - takže žádná teorie. A nestraš jí Zklamčo, maká na sobě, má "načteno" a život to obrousí. Kéž bych měla před svatbou aspoň polovinu jejího náhledu na život - to je povzdech pro mě.
Není tady
Son, pokud je to tak, a necítíš se jako oběť, je to výborné.
Kdybys k tomu sklouzla (něco v tom duchu tam bylo...kdesi..), tak se zastavíš na místě a zdržuješ. Netipla bych tě na toho, kdo půjde touto cestou - a to je dobře. Udrž si svou úroveň a nevybírej ničí míče. Nemusíš.
Pokud si uvědomíme, že všechno to , co se kolem nás a s námi děje je naše práce a výsledky našeho žití, tak nebudeme oběť nikdo a všichni si krásně budeme konstruovat a sestrojovat svůj vlastní život se všemi důsledky.
Také se mi nelíbí nadávky a přisprostlé označení pro kohokoliv (tady např. milenka) a o uživateli (a samozřejmě o autorovi) tohoto označení to vypovídá mnohem víc, než o oné milence, kterou těžko kdo z nás může přesně klasifikovat. Pokud se do urážek a tím přenášení viny pustím - tak jsme zase u role oběti, kterou sice nikdo z nás nechce být, ale mnozí se jako oběť přesto chovají a navíc to ani netuší. Nadávky a urážky do této kategorie spadaJÍ taktéž.
Není tady
Martinka1 napsal(a):
Tvůj muž je tak neschopnej, že si ani mail nedokáže napsat sám?
Tímto končím. S Tebou :-)
Užívej si dokonalý vztah...
Je hezké od tebe, že víš mnohem víc o neschopnosti mého muže, než já....doufám, že toho svého budoucího máš už v lati a nastavené hlavně své hranice, kam on nesmí....byť by to byla prkotina, která by ti mohla někdy ušetřit hodně času.
Svůj vztah si užívám, to mi věř. 
No a k tomu , že se mnou končíš...milá Mrtinko - neměla sis vůbec začínat 
Není tady
Nharte napsal(a):
Zklami- chápu to dobře, že se vnímáš jako dokonalá a svého muže jako nedokonalého?
ano, můj muž je nedokonalý...měl jednu mouchu, kterou se snad podařilo již přilepit na mucholapku...jinak je po všech ostatních stránkách naprosto dokonalý...jak já 
ale tohle je Sonrisino vlákno - opět se tu bude probírat Zklamaná a Zklamaný? Co bys ještě ráda věděla, co ještě nevíš a tápeš?
Není tady
Selima napsal(a):
Tercila napsal(a):
Tercila Smutno je nám přece za fajn férovým člověkem, a ne za takovým.... No ni? Drž se."
Vanilka: "To vytučněné je pravda, která ale platí i pro něho. Neodchází se lehce od fajn férové ženské (navíc na mateřské a s dalším malým dítětem). Potřebuje si proto Sonrisu v mysli nějak očernit a znemožnit, to je normální reakce......a Sonrisa mu na tu jeho hru přistupuje a pěkně mu ten odchod usnadňuje... Čímž neříkám, že to Sonrisa dělá špatně, ono v její situaci zůstat v klidu, příjemná, chápavá a nad věcí je spíš role pro anděla, ne pro člověka..."
Vanilko, máš pravdu, jistě. Pro Sonrisu je to celé těžší v tom, že ona si tuto situaci dobrovolně nevybrala, viď.
Určitě hodně rozumných ženských, které se dokázaly včas nadechnout a tuto pro ně překvapivou a složitou situaci jakžtakž kočírovat, chtělo být pro toho svého partnera, byť odcházejícího, fajn a férovými. Otázka je, jestli za to ten očerňující chlap vůbec stojí, že...Neviem, či za to stojí ten hclap, ale mne za to stojí MOJ OSOBNÝ pocit. Ja budem musieť až do smrti žiť so sebou a s tým, aká som - trebárs aj v záťažových situáciách. Ono nie je až ťaké ťažké byť milý, ústretový a úžasný človek, keď nám všetko vychádza, ale byť frajer/ka, keď to máme pos.r.a.n.ý.m navrch - to už je, panečku, niečo. Ja si takých ľudí vážim, aj keď s nimi nie som schopná alebo ochotná vytvoriť partnerský vzťah(trebrás preto, že to sú ženy
). Ľudsky si ich vážim.
jj, Selima může být mým tiskovým mluvčím
Není tady
solkla napsal(a):
Tak ti nevím, proč mi "naskočil" právě dokonalý Osgood Fielding 
A musím se opravdu smát 

Není tady

Přestat se smát ale zatím nemůžu 
Jojo, na světě je stejně krásně a kupa srandy.
Son, kéž se nenechaš zblbnout a na tuhle křižovatku už se nemusíš vrátit 
Držím palce.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
![]()
Přestat se smát ale zatím nemůžu
Jojo, na světě je stejně krásně a kupa srandy.
Son, kéž se nenechaš zblbnout a na tuhle křižovatku už se nemusíš vrátit
Držím palce.
Jo já mám taky veselý večer, asi si půjdu pustit Někdo to rád horké - ať mi to ještě chvíli vydrží - to je dneska materiál...
Není tady
(ale cítím se maličko provinile)
Žít s "dokonalou" znamená zahýbat za každým rohem, protože jednou se mě zeptají- cos dělal pro udržení rovnováhy? A tohle mi šlo samo. T.H. Parnell, Bizárium: rovnováha technologie a magie

Není tady
Nharte napsal(a):
(ale cítím se maličko provinile)
Žít s "dokonalou" znamená zahýbat za každým rohem, protože jednou se mě zeptají- cos dělal pro udržení rovnováhy? A tohle mi šlo samo. T.H. Parnell, Bizárium: rovnováha technologie a magie
děkuju že ses mě zastal náčelníku (co budeme dělat bez míče?) - dostávám záchvaty 

a tohle mi nějak naskakuje (omlouvám se Son už Ti nebudu zaneřáďovat vlákno)
Není tady