|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
son, sice asi budu nosit dříví do lesa, ale jako matka-samoživitelka 3 dětí (nebo budoucí samoživitelka) nebudeš mít nárok na nějaké sociální dávky? Abyste měli co jíst :-)
Není tady
Martinka1 napsal(a):
son, sice asi budu nosit dříví do lesa, ale jako matka-samoživitelka 3 dětí (nebo budoucí samoživitelka) nebudeš mít nárok na nějaké sociální dávky? Abyste měli co jíst :-)
naštěstí vyřízeno, sociální dávky mám a dostávám i na bydlení.... ale je to tak tak.... na spoustu věcí nemám, takže některé dluhy narůstají..... pojistky nemám zaplacené... prostě jen nájemný + služby a něco málo na jídlo...nebýt moji mamky, která mi moc pomáhá tak nevím....na oblečení a na boty už mi nezbývá nic, a to teď potřebujeme léky, jsme nemocní.... no škoda mluvit....
Není tady
Je to sice z jiného sudu, ale neodpustím si: Když nezaplatím třeba jen 1měsíc sociální ( u zdravotního snad ještě platí 90dní možná prodleva,aspoň si to myslím..), vysmahnou mi úřady penále a nikdo se se mnou nemaže... Když nějaký rodič(- úmyslně říkám rodič, protože jsou i ženy, které se neobtěžují platit na potomky tatínkům , kteří je mají v péči) sabotuje placení výživného, neexistuje v tomhle státě možnost jak se finanční částky dobýt.. Nějaké soudní vymáhání je směšné- soudy trvají roky a mezitím dítě vyroste a částka, o kterou se původně jednalo je při míře inflace absolutně směšná!
Nechápu, proč naši "úžasní zákonodárci", kteří jinak v cizině obšlehnou kdejakou pitomost, už dávno nezakotvili povinnost rodiče přispívat tak, jako je to v některých státech směrem na sever a na západ: Když táta ( máma) neplatí- a je fuk, jestli se vyhýbá placení, nebo je nezvěstný, nebo jinak zarputile manévrující před péčí o potomky- tak stát platí adekvátní částku za něho a potom peníze lomcuje přímo z dlužníka. Pečujícímu rodiči ubyde starost a stát si dlužníka dohoní ( nebo nedohoní), ale není to na úkor toho dítěte..
Víte kolika mámám, by se ulevilo jen u nás??? Já momentálně řeším, zda po tolika letech mám znovuotevřít souboj o finance na dceru. Jen na internát a dojíždění dám měsíčně přes 4 tisíce. Nepočítám vůbec mimoškolní aktivity ( tancovačky, hadříky, šminkování), ale jen škola pořádá během roku akce, na které padne přes dalších 20 tisíc... Chce jít ze střední dál. Te´d má dělat řidičák..Sice se snažíme s mým nynějším mužem aby měla jakž takž všechno, ale přijde mi šíleně nefér, že ten bastard, který ji zplodil se pochechtává a peníze , které by jí měl dávat si v klidu prochlastá... Pokud zas dorazím na sociály a oni mi sdělí, že si mám pro soud uchystat svoje daňové přiznání ke dni soudu(!- to mě zas bude stát peníze pro účetní navíc) výčet všech nákladů s potvrzeními a na soudě, kam se pan otec nedostaví mi řeknou, že si ho musím dohonit sama aby se potvrdilo zda pracuje, tak čtěte černou kroniku- protože někoho zabiju!!!! 
Není tady
stát platí adekvátní částku za něho a potom peníze lomcuje přímo z dlužníka
Ale tenhle návrh tady už byl - a zakousla ho ODS. Tady si počti
http://zpravy.ods.cz/prispevek.php?ID=1045
Host (Michal Doktor):
Ten návrh zákona se tváří nebo je obhajován tak, jako že má pomoci především dětem, žijícím v neúplných rodinách, kde jeden z rodičů takzvaných povinných osob, si neplní své vyživovací povinnosti. My však tvrdíme, že ten navržený způsob řešení dětem především ublíží.
Moderátor (Petra Škraňková): A v čem jim ublíží?
Host (Michal Doktor):
A hned v několika rovinách a já je uvedu. Za prvé se především zvýší absolutní objem nezaplaceného výživného. Přenese-li se odpovědnost placení výživného na stát, tak prostě přibyde těch rodičů, kteří se nechtějí starat, nechtějí plnit vyživovací povinnosti a platit nebudou.
Moderátor (Petra Škraňková):
Ale nakonec ty děti na tom budou lépe, když jim stát alimenty pošle namísto neplatících rodičů.
Host (Michal Doktor):
Já si myslím, že to není mnohem lepší situace než ta, která je dnes. Protože se zvýší i počet dětí, žijících v takto tíživé situaci a přestože je pravdou, že takováto úprava platí v některých zemích v zahraničí, ta zkušenost říká jednu naprosto zásadní věc - děti žijící v takovémto modelu, kde jednu z rolí rodičovských supluje stát, byť tím, že platí dlužné výživné, si zvyknou žít v situaci, kde stát je něco jako chůva, která se vždy postará a to je model, který neodpovědný a model, který učit žít ty děti v situacích, kdy si nezvykají řešit problémy samy za sebe.
Není tady
Heleno- já mám chuť toho pana Doktora nakopat do zajisté dobře v teple posazené zadnice...... 
Mám pocit , že stát se k dětem chová spíš jak macecha, než chůva pečovatelka- a to nejen v případě výživného, ale i v případě náhradní péče ...

Je to přesně jak říkám- nezajímá je to- protože ten pečující rodič se raději přetrhne( pokud mu síly vydrží) než aby nechal dítě strádat.. A ten druhý vyčůránek - rodič- si může oddechnout, protože moc dobře ví jak v tomhle státě s povinností vydusat.... Kdyby byla vymahací síla rovná síle při vymáhání sociálního a zdravotního, to by se povinní rodiče fofrem smekali svou povinnost splnit!!!
Není tady

A ako si to pekne vedia ošetriť v USA: Tam sa rozvádzajúci - tí, ktorí sú na tom finančne lepšie, či už je to muž alebo žena - občas nakoniec ani nerozvedú pre predstave, že VŠETKO, ČO KEDY DO SMRTI ZAROBIA, sa vydelí dvoma mínus aliemnty na deti...
Proste tam ctia pravidlo, že manželia majú mať rovnakú životnú úroveň aj PO ROZVODE (hoci trebárs ocko na tú úroveň maká a mamka je v domácnosti až do dospelosti "detí" alebo až do dôchodku).
Ale už sa deje aj naopak, že vyčuránkovia sa dobre oženia s prosperujúcou osamelou ženuškou a potom si nechávajú platiť apanáž.
To sa mi vidí ako druhý extrém.
Inak, keď je bez práce, tak to bude s peniazmi asi horšie - ak len nedostal odstupné(z toho by mohol pustiť chlp, nie?). To by som mu asi ani nezazlievala, ide o to, aby to nebol "setrvalý stav".
Není tady
zuzi, z bývalého zaměstnání mám zkušenost, kdy na 2-3 nezaplacené dny na sociálním a zdravotním (pravidelně kluci po návratu z vojny, než znovu nastoupili od 1. do práce) se instituce neobtěžovaly upozornit - počkaly si tak tři roky a vyšvihly penále jak krávu... Jenomže to jsou peníze do státní kasičky, ze kterých je mimo jiné placena mzda hádej komu?
Nehledě k tomu, že když se o dítě řádně nepostará ten, kdo ho má v péči, bude okamžitě popotahován a buzerován právě tím státem, který nezajímá, že druhý rodič na svoje povinnosti se..
Myslím, že tím placením by stát naopak leckteré dítě naučil, že je tu od toho, aby svým občanům v problémech pomohl - ne, že jim je přidělává, jak to učí dneska.
Upravil(a) helena (12. 5. 2009 13:27)
Není tady
Já už radši nebudu nic psát. Mě to totiž tak s******ééééé , že bych snad šla s fanglí do ulic!!!!
Je jasné, že vidím hlavně tu svoji holku a o co je ošizená, ALE když si představím, že jsou desítky těch, kteří nemají třeba ani možnost takového výdělku jako já, a také chtějí aby se jejich děti mohli mít dobře.... A na druhou stranu armády vychcánků, kteří dokáží podojit stát o úlevy, sociální dávky, podpory aniž by je fakticky potřebovali..... Nevím- prostě mi přijde, že to je uměle udržovaný stav sloužící k nasr*****ní lidí.....

Odcházím se uklidnit do diskuzí o vaření... tady bych brzy dostala ban za sprostá slova!!!

Není tady
Ono to z hlediska státu není k nas... občanů - naopak. Občas se jim totiž někde uleví, nějaký drobeček podhodí a oni jsou zas chvíli vděční. Ověřeno staletími aneb chléb a hry.
Není tady
zuzi777a napsal(a):
Já už radši nebudu nic psát. Mě to totiž tak s******ééééé , že bych snad šla s fanglí do ulic!!!!
Je jasné, že vidím hlavně tu svoji holku a o co je ošizená, ALE když si představím, že jsou desítky těch, kteří nemají třeba ani možnost takového výdělku jako já, a také chtějí aby se jejich děti mohli mít dobře.... A na druhou stranu armády vychcánků, kteří dokáží podojit stát o úlevy, sociální dávky, podpory aniž by je fakticky potřebovali..... Nevím- prostě mi přijde, že to je uměle udržovaný stav sloužící k nasr*****ní lidí.....
Odcházím se uklidnit do diskuzí o vaření... tady bych brzy dostala ban za sprostá slova!!!![]()
Úplně mi píšete z duše.... co já už se kvůli tomuhle navztekala, i před pár lety, když si chtěl můj nynější muž mou dceru osvojit, to bylo lítání a papírování a nakonec z toho po těch letech vyřizování a tahání a hádání se s našimi "úředníky" nic nebylo... a hádejte proč...no protože má přece otce-zploditele, který od jejího narození nejeví ani prd zájmu, který nemá absolutně zájem o dceru, ale ten parchant poslal z kriminálu vzkaz, že žádný cizí chlap si nebude osvojovat jeho dceru a soudkyně mu vyhověla...takže naše zákony jsou eňo ňůňo....Kde je ta uklidňující diskuze o vaření? Jdu tam taky :-))
Není tady
Sonrisa - já se chodím uklidňovat třeba semhle: http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=33710
Ty holky jsou tááák šikovné..... 
Není tady
Tak co jste, holky, uvařily? 
Zuzi, a tam se chodíš uklidňovat, jo? Vždyť ty krásné výrobky člověku vezmou i tu poslední hrstku naděje, že něco vůbec umím
Kdybych měla ráda sladké, projevila by se u mě snad závist
.
No, jak to tu píšete o alimentech, je to strašný
Moje veselejší kámoška by řekla, že ten Martin Doktor by měl dostat po ku.ách

Obzvlášť mě nadzvedla jeho věta: "děti žijící v takovémto modelu, ..., si zvyknou žít v situaci, kde stát je něco jako chůva,"
A v čem si jako zvykli žít ti jejich neplatící tatínci, to ten "doktor" neřeší? Ááách jo. Vlastně - vždyť on je taky chlap, že. Měla bych jít žehlit; mám vyzkoušeno, že když se vytočím, jde mi to rychleji

Není tady
zuzi777a napsal(a):
Sonrisa - já se chodím uklidňovat třeba semhle: http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=33710
Ty holky jsou tááák šikovné.....
TÉÉDA, JÁ TAM NAKOUKLA, TAKOVÝ NÁDHERNÝ DORTÍKY.... asi se budu muset naučit péct :-)
Není tady
Chjoooo, už jsem tu zas..... zase brečím..... a mám pocit, že to nezvládám... zase se mi zdál sen, že se ke mě vrátil....
Pokaždé jak přijede a je sám, tak se i chvilinku zdrží, jakmile přijede a ona sedí v autě, strašně spěchá a je to poznat i když si telefonujeme, že je jiný, když je ona někde poblíž..... chjooo a já kráva bych ho pořád chtěla zpátky...... nevím co s tím, vyrážíme ven, mezi lidi, mám spoustu nových známých, mám kamarádky, ale stejně na něj pořád myslím..... Dětem je moc smutno a on řekl, jen že to zvládají dobře.....prd a ne dobře....ale to on nevidí..... je slepý.....pokaždé jak najdu něco jeho doma abalím mu to do tašky chce se mi brečet..... bolí mě, že odešel.....
Není tady
zuzi777a napsal(a):
sonri- jdi ven! Na sluníčko, nezalézej s brekem domů... Ono bude líp, fakt...
Já jem právě venku pořád.... doma mě to užírá.... Byli jsme s dětmi v pohádkovém lese a mě tam zabylo šíleně smutno jak jsem viděla ty úplné rodinky.....
Není tady
"Dětem je moc smutno a on řekl, jen že to zvládají dobře.....prd a ne dobře....ale to on nevidí..... je slepý....."
Son, tak mu to řekni!! A důrazně!
Není tady

Myslím, že tomu nebude věřit. Věří tomu, čemu věřit chce.
Není tady
Tercila napsal(a):
"Dětem je moc smutno a on řekl, jen že to zvládají dobře.....prd a ne dobře....ale to on nevidí..... je slepý....."
Son, tak mu to řekni!! A důrazně!
Já mu to řekla.... on mi na to sdělil, že dětma se rozhodně nenechá vydírat....prostě to nechápe.... ale sám mi řekl, že mu bylo líto, když měl děti u sebe a oni mu řekli, že chtějí maminku.....
Není tady
Son: "Já mu to řekla.... on mi na to sdělil, že dětma se rozhodně nenechá vydírat....prostě to nechápe.... "
Hmmmmm.....
myslím, že rozumím. On je teď "jinde". Ale časem pochopí. Špatné na tom je, že ten čas utíká i dětem.
Není tady
Tercila napsal(a):
Son: "Já mu to řekla.... on mi na to sdělil, že dětma se rozhodně nenechá vydírat....prostě to nechápe.... "
Hmmmmm.....myslím, že rozumím. On je teď "jinde". Ale časem pochopí. Špatné na tom je, že ten čas utíká i dětem.
jj já vím, ale on to neche chápat.... až na to přijde, bude pozdě.....
Není tady
Son, já bych mu na tvém místě (dle pocitů) nevytvořila situaci , aby mi mohl říct něco o tom, že ho vydírám přes děti.
Myslím, že bys mu naopak měla ukázat, že je vše v pořádku, že s dětmi to zvládneš dobře, i PŘES TO, že je jim smutno po tátovi. Já bych rozhodně nechtěla, aby si myslel, že ho chci dál. Nezavdala bych k tomu jedinou příčinu.
Ještě navíc (tenkrát jsem to řekla) bych řekla, že je vlastně dobře, že se tak stalo, že nejte spolu....že to tak má být.. Bez dalšího vysvětlování. Já to řekla s pochopením, mile, přátelsky, trošku smutně a dost věrohodně..i když jsem o tom nebyla úplně přesvědčená (tehdy).
Vzpomínám si...to byl šok. Tenkrát se bm nezmohl na jedinou reakci. Už jsem nebyla ta submisivní.
Není tady
Chjoooo včera nádhernej den a dnes zase černo.... volal mi muž a prý jestli nechci podepsat dohodu o rozvodu, já mu řekla, že ne, že se rozvádět nechci..... a nevím, jestli jsem neudělala hloupost, ale já někde v koutku duše pořád doufám, že se mi vrátí domů......
Není tady

sonrisa_1976 napsal(a):
Chjoooo včera nádhernej den a dnes zase černo.... volal mi muž a prý jestli nechci podepsat dohodu o rozvodu, já mu řekla, že ne, že se rozvádět nechci..... a nevím, jestli jsem neudělala hloupost, ale já někde v koutku duše pořád doufám, že se mi vrátí domů......
Než jsem napsal tento svůj příspěvek, tak jsem si ještě jednou pro osvěžení paměti pročetl celé Tvé vlákno, a můj názor zní: Podepiš mu to.
Není tady
sonriso, já jsem v první chvíli taky mému BM řekla, že nepodepíšu.
Ale pak se mi to rozleželo. Tvůj manžel může podat žádost o rozvod tak jako tak. A pokud nebude n.e.s.p.o.r.n.ý, akorát se budete před soudem tahat kvůli důvodům rozvodu. Je to zbytečné.
Ale než budete mít rozvod, musíte mít vyřešené svěření dítěte do péče a při n.e.s.p.o.r.n.é.m rozvodu musíte dodat k žádosti i dohodu o majetkovém vyrovnání s ověřenými podpisy.
Upravil(a) majkafa (27. 5. 2009 19:13)