Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#101 23. 2. 2009 15:49

Veranna
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: ve stínu Plzeňské věže
Web

Re: Chybama se člověk učí...

Kukačka napsal(a):

žádný ústav to nebyl, spolubydlící nevěděli, že je nemocná.

Asi to bude hnusný, ale vy jste se jich ptaly, jestli ví, že K. je HIV pozitivní??? to musel bejt docela masakr! Ale chápu, že o tom asi nechcete moc mluvit.

Není tady

#102 23. 2. 2009 15:52

vendulinda
♥♥♥----
Místo: ta naše Morava :-)

toto celé by bylo docela zajímavé zfilmovat..............

Upravil(a) vendulinda (23. 2. 2009 15:58)

Není tady

#103 23. 2. 2009 15:53

Kukačka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Veranna napsal(a):

Kukačka napsal(a):

Asi to bude hnusný, ale vy jste se jich ptaly, jestli ví, že K. je HIV pozitivní??? to musel bejt docela masakr! Ale chápu, že o tom asi nechcete moc mluvit.

myslím, že když tam s ní Daky šla, tak jí Estela výslovně žádala, aby o její nemoci nemluvila, že to nikdo neví. Zajímavé, že?

Není tady

#104 23. 2. 2009 15:53

Kukačka
♥♥♥♥♥♥-
Web

vendulinda napsal(a):

toto celé bylo docela zajímavé zfilmovat..............

konečně správný nápad!

Není tady

#105 23. 2. 2009 15:54

Maryt
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Já jsem si hned ráno chtěla přečíst další Esteliny příspěvky. Hrklo ve mě, že se od pátku neozvala..hmm

http://lb4f.lilypie.com/TikiPic.php/UVbiIdT.jpghttp://lb4f.lilypie.com/UVbip2.png

http://lb2f.lilypie.com/TikiPic.php/me94swj.jpghttp://lb2f.lilypie.com/me94p2.png

Není tady

#106 23. 2. 2009 15:54

petulacka
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha-východ
Web

Kukačka napsal(a):

Veranna napsal(a):

Kukačka napsal(a):

myslím, že když tam s ní Daky šla, tak jí Estela výslovně žádala, aby o její nemoci nemluvila, že to nikdo neví. Zajímavé, že?

A já jsem myslela, že se odstěhovala do ústavu, protože E. tady psala ja jí tam pomůžou, přebalí podávají jídlo a čaj atd.. va ...teď už je to stejně jedno..

http://af.2i.cz/nahledy/832/832_1131110566.jpghttp://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;54;101/st/20100326/n/Madlenka/k/1eed/age.png

25.7. navečer na testu objeveny // 24.9. NT screening a triple testy, velký UTZ 4.2. , bude to holčička Madlen...... áááá 26.3.2010 se nám naše zlatíčko v 10:30h narodilo hjarta

Není tady

#107 23. 2. 2009 15:57

Somaia
Host

Reginko, Ronjo... děkuji za vaše příspěvky, které jsou skutečně účelné a konstruktivní k chápání všech zúčastněných i Estelky samotné tummenupp

#108 23. 2. 2009 16:09

x25635
Host

Mně tohle vlákno stejně naději dalo. Ukázalo mi, že jsou lidi, co pomůžou. Tohle trvá, takže díky. :-)

#109 23. 2. 2009 16:13

PetrV
♥♥♥♥♥♥-

Tohle je tedy masakr. Musím říct, že už jsem jednou něco takového zažil, znal jsem nepřímo ženu, která se na odvolávala na smrtelnou nemoc (nevím, jestli rakovinu nebo AIDS) a znal jsem lidi, kteří pro ni dělali první a poslední, než se zjistilo, že to celé bylo fabulace. Bylo to dost ošklivé a ta žena to dostala hodně "vyžrat", protože zklamala a zaměstnala velké množství lidí včetně "VIP", které pro ni udělaly charitativní akci.

Estela byla v roli evidentně pořád a výborně. Já jsem jí věřil celou dobu až na poslední týdny, protože jak někdo psal - když si někdo nemůže dojít ani na záchod, tak těžko pojede skládat zkoušku na VŠ.

Je otázkou, jestli to Estela udělala schválně nebo je to součást nějaké vážné psychické nemoci. Někdo nadhodil paranoiu. Nemá paranoia stavy, kdy ten člověk ví, jaká je pravda? A že svým nejbližším lže? Estela to hrála perfektně celou dobu a podle vyjadřování je to velmi inteligentní holka. Pokud je to nemoc, proč vypíná mobil a odmítá vysvětlovat? Pokud by přiznala nějaké léčení nebo psychické onemocnění, tak jí určitě spousta lidí pomůže i teď. Takhle akorát dává prostor ke spekulacím, které nejsou moc pozitivní. Podvedených lidí je tu spousta a je mi jich líto. Na druhou stranu to alespoň zvýšilo povědomí o AIDS.

Není tady

#110 23. 2. 2009 16:17

vendulinda
♥♥♥----
Místo: ta naše Morava :-)

já si právě představovala, jak jí na vozíku vezou na zkoušku, fuj, to je nechutný, hanba.........

Není tady

#111 23. 2. 2009 16:22

haiel
♥♥♥♥♥♥-

Míša Kulička napsal(a):

haiel napsal(a):

Škoda té knihy. Je to dobrý příběh. Četla jsem tehdy až do rána big_smile Svůj účel mohl splnit. Kdyby spisovatelé měli psát jen to, co je pravda.....Prostě použila ich formu, to vše. Kdo ví, možná to dopíše.

Jestli to skutečně psala ona hmm

A sakriš, tebe jsem přehlídla, Míšo.  Já jsem ještě blbější, než jsem si myslela. Tohle mě fakt nenapadlo. lol

Upravil(a) haiel (23. 2. 2009 16:26)

Není tady

#112 23. 2. 2009 16:22

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Ronja napsal(a):

Nelituju, udělala bych to znova, ale naučila jsem se být opatrnější. Přesto radši tu pomocnou ruku podám i tam, kde není třeba, než se kvůli pochybnostem vybodnout na někoho, kdo to opravdu potřeboval.

Díky Ronjo, přesně takhle, jak doufám, to všechny teď máme.
Srovnané.

Sama za sebe: napříště poslechnu svou intuici, která mi, holky to vědí, od počátku říkala: tohle děvče ale vůbec nemusí zemřít.

A co považuji za velmi podstatné: Estel NENÍ psychicky těžce nemocná, by oklamala nejen nás, ale zpočátku i odborníky. Ona MَE svůj život vzít do svých rukou a něco s ním udělat.
Ale proč by to dělala, že?

Páchání dobra, pomoc tam, kde už vím, jen možná nemohu stále uvěřit, že to není na místě, to je to nejhorší, co pro ni teď kdokoliv z nás může udělat.
Myslím to naprosto vážně.

Pokud mi je něčeho líto, je to fakt, že člověk s takhle obrovským potenciálem jaký má ona,ho promarňuje právě takovýmhle způsobem...

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#113 23. 2. 2009 16:28

jitulak
Zablokovaný
Místo: Jižní Morava
Web

Nějak se mi nedostava slov va  va va  Ta Estelka o kterou se tady každy bal?věnoval energii k boji s nemocí?přemyšlel o ní,jak se ma,když se dlouho neozyvala???daval ji za vzor,jak je houževnata a vytrvala??  usch Ještě nedavno jsem se jí zastala proti nějakemu Bobovi lol ten musí byt ted na koni stolt No hlavně,že nikdo neumřel a byl to jen špatny vtip.Přeji at se Estel uzdraví  tummenupp Všechno jsem ji spolkla i s navijakem dumbom

http://www.ticker.7910.org/an1cHgw0g410020MDQyODI0ZHwwMDAwMTExZGF8VGVyZXprYQ.gifhttp://http://
   Terezka se narodila 28.1. v 9.13.Važila 3250 a měřila 51 cm.6M-8,5 kg,69 cm,8 M-9,80kg,72 cm

Není tady

#114 23. 2. 2009 16:28

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Můj známý psycholog nesouhlasí s určováním psychických diagnóz (jako nemoci) a je toho názoru, že pro to, co se lidem v životě děje - tzn. jaké mají psychické problémy - je vždy vysvětlení v jejich minulosti, v tom, co se jim v minulosti stalo. Plně s tím souhlasím... :-)

Akorát my nikdo nevíme, co se v minulosti Estel ve skutečnosti stalo, a proč teď se chová tak, jak se chová... ale i když to nevíme, vysvětlení určitě existuje.

Není tady

#115 23. 2. 2009 16:29

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

wafula napsal(a):

Mně tohle vlákno stejně naději dalo. Ukázalo mi, že jsou lidi, co pomůžou. Tohle trvá, takže díky. :-)

Mně dalo hodně i Estelino vlákno.

"Každý něco miluje, třeba jenom chleba." Čögyam Trungpa rinpoče
"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton
“Vede-li tě skuhrající havran, dojdeš k mršině.“ Arabské přísloví

Není tady

#116 23. 2. 2009 16:30

majkafa
Host

.

Upravil(a) majkafa (23. 2. 2009 22:23)

#117 23. 2. 2009 16:33

mala.popelka
Moderátor(ka)
Místo: krásné Podbeskydí

hmmm, tak se nestačím divit, co se tady během odpoledne událo.......
jediné pozitivum, které na tom celém vidím já, je, že i v dnešní době existují lidé, kteří dokáží obětovat hodně ze sebe, aby pomohli by cizímu člověku....

a mám jednu malou otázečku - existuje vysvětlení, proč na jejím blogu je náhle jen stejné vysvětlení jako tady ? Sdružení Eva 21.století platilo hosting, nebo proč do obsahu blogu někdo zasáhnul ? Díky za vysvětlení.

"Proti bolestem duše jsou jen dva léky: naděje a trpělivost" - Pythagoras

http://www.ticker.7910.org/as1cMbUuM2B0010MjAzZHwwMDAwMjY2N2R8TmFzIHphenJhayBLcnlzdHVmZWsgbWE.gif

Není tady

#118 23. 2. 2009 16:34

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

haiel napsal(a):

Míša Kulička napsal(a):

haiel napsal(a):

Škoda té knihy. Je to dobrý příběh. Četla jsem tehdy až do rána big_smile Svůj účel mohl splnit. Kdyby spisovatelé měli psát jen to, co je pravda.....Prostě použila ich formu, to vše. Kdo ví, možná to dopíše.

Jestli to skutečně psala ona hmm

A sakriš, tebe jsem přehlídla, Míšo.  Já jsem ještě blbější, než jsem si myslela. Tohle mě fakt nenapadlo. lol

Se úplně stydím, že mě to vůbec napadlo rodna ... Pořád věřím tomu, že to byla jen taková blbost, co jí (nes)mírně přerostla přes hlavu...
A dost jsme tomu napomohly i my ... utvořily jsme kolem ní auru nedoknutelnosti a hvězdnosti a bylo to. Kdo by odolal?

"Každý něco miluje, třeba jenom chleba." Čögyam Trungpa rinpoče
"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton
“Vede-li tě skuhrající havran, dojdeš k mršině.“ Arabské přísloví

Není tady

#119 23. 2. 2009 16:35

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

Zkusím být prorokem, myslím, že Etela se neozve. Už jsem dvakrát podobnou srážku s realitou zažila. Smyšlená identita, odhalení. Nevyšlo to. Jednou to byo myšleno dobře, podruhé spíše hyenismus páchaný na těhulích. Ani v jednom případě autorka nenašla odvahu vylízt znova na forum.

Něco mě to naučilo. Obrovským darem je soucit a pocit sounáležitosti a to, že víra v dobré lidi, ochotné pomoci, je správná. Dalším obrovskm darem je opětovné pochopení, v čem spočívá pomoc. Snad tohle odhalení pomůže i Estelíně pochopit, že pomoci si může jen ona sama... když bude chtít.

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#120 23. 2. 2009 16:37

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

popelko, moc do toho nevidím, ale myslím si, že je to dobře. Jen odstřižení od jejího příběhu může být pro Estel prospěšné. Přestat žít její příběh....

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#121 23. 2. 2009 16:42

Oxi
♥♥♥♥♥♥♥

mala.popelka napsal(a):

a mám jednu malou otázečku - existuje vysvětlení, proč na jejím blogu je náhle jen stejné vysvětlení jako tady ? Sdružení Eva 21.století platilo hosting, nebo proč do obsahu blogu někdo zasáhnul ? Díky za vysvětlení.

Ta domena patri mne a ja som sa tak rozhodol. Staci?

http://www.kolobok.us/smiles/artists/snoozer/koo-koo.gif ... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't.  ... http://www.xko.sk/emoticons/bbq.gif

Není tady

#122 23. 2. 2009 16:42

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

mala.popelka napsal(a):

hmmm, tak se nestačím divit, co se tady během odpoledne událo.......
jediné pozitivum, které na tom celém vidím já, je, že i v dnešní době existují lidé, kteří dokáží obětovat hodně ze sebe, aby pomohli by cizímu člověku....

Vysvětlení existuje.
Majitelem blogu není Estel. Dokonce ona už není v podstatě ani majitelkou jeho obsahu, protože licence na vydání blogu - textu - patří dle řádné a Estel podepsané smlouvy sdružení.

Není tady

#123 23. 2. 2009 16:44

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Oxi smile
Takže můj text ber popelko jen jako doplňující.

Není tady

#124 23. 2. 2009 16:45

mala.popelka
Moderátor(ka)
Místo: krásné Podbeskydí

Pandorro díky, tohle mi stačí stolt

přesto bych osobně být na vašem místě postupovala tak, že bych tam nechala nějaké přesměrování k původnímu textu.... takto to může být dost nepochopitelné.

"Proti bolestem duše jsou jen dva léky: naděje a trpělivost" - Pythagoras

http://www.ticker.7910.org/as1cMbUuM2B0010MjAzZHwwMDAwMjY2N2R8TmFzIHphenJhayBLcnlzdHVmZWsgbWE.gif

Není tady

#125 23. 2. 2009 16:46

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Pre mňa je toto rýchlokurz vyrovnania sa s chybami - vlastnými i tých druhých. Drsný, ale možno o to účinnejší. Snáď nebude školné privysoké. A som - mmch - vďačná za spolužiakov. stolt godlike

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí