6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Kukačka napsal(a):
ádný ústav to nebyl, spolubydlící nevěděli, e je nemocná.
Asi to bude hnusný, ale vy jste se jich ptaly, jestli ví, e K. je HIV pozitivní??? to musel bejt docela masakr! Ale chápu, e o tom asi nechcete moc mluvit.
Není tady
toto celé by bylo docela zajímavé zfilmovat..............
Upravil(a) vendulinda (23. 2. 2009 15:58)
Není tady
Veranna napsal(a):
Kukačka napsal(a):
Asi to bude hnusný, ale vy jste se jich ptaly, jestli ví, e K. je HIV pozitivní??? to musel bejt docela masakr! Ale chápu, e o tom asi nechcete moc mluvit.
myslím, e kdy tam s ní Daky la, tak jí Estela výslovně ádala, aby o její nemoci nemluvila, e to nikdo neví. Zajímavé, e?
Není tady
Já jsem si hned ráno chtěla přečíst dalí Esteliny příspěvky. Hrklo ve mě, e se od pátku neozvala..
Není tady
Kukačka napsal(a):
Veranna napsal(a):
Kukačka napsal(a):
myslím, e kdy tam s ní Daky la, tak jí Estela výslovně ádala, aby o její nemoci nemluvila, e to nikdo neví. Zajímavé, e?
A já jsem myslela, e se odstěhovala do ústavu, protoe E. tady psala ja jí tam pomůou, přebalí podávají jídlo a čaj atd.. ...teď u je to stejně jedno..
Není tady
Reginko, Ronjo... děkuji za vae příspěvky, které jsou skutečně účelné a konstruktivní k chápání vech zúčastněných i Estelky samotné
Mně tohle vlákno stejně naději dalo. Ukázalo mi, e jsou lidi, co pomůou. Tohle trvá, take díky. :-)
Tohle je tedy masakr. Musím říct, e u jsem jednou něco takového zail, znal jsem nepřímo enu, která se na odvolávala na smrtelnou nemoc (nevím, jestli rakovinu nebo AIDS) a znal jsem lidi, kteří pro ni dělali první a poslední, ne se zjistilo, e to celé bylo fabulace. Bylo to dost oklivé a ta ena to dostala hodně "vyrat", protoe zklamala a zaměstnala velké mnoství lidí včetně "VIP", které pro ni udělaly charitativní akci.
Estela byla v roli evidentně pořád a výborně. Já jsem jí věřil celou dobu a na poslední týdny, protoe jak někdo psal - kdy si někdo nemůe dojít ani na záchod, tak těko pojede skládat zkouku na V.
Je otázkou, jestli to Estela udělala schválně nebo je to součást nějaké váné psychické nemoci. Někdo nadhodil paranoiu. Nemá paranoia stavy, kdy ten člověk ví, jaká je pravda? A e svým nejbliím le? Estela to hrála perfektně celou dobu a podle vyjadřování je to velmi inteligentní holka. Pokud je to nemoc, proč vypíná mobil a odmítá vysvětlovat? Pokud by přiznala nějaké léčení nebo psychické onemocnění, tak jí určitě spousta lidí pomůe i teď. Takhle akorát dává prostor ke spekulacím, které nejsou moc pozitivní. Podvedených lidí je tu spousta a je mi jich líto. Na druhou stranu to alespoň zvýilo povědomí o AIDS.
Není tady
já si právě představovala, jak jí na vozíku vezou na zkouku, fuj, to je nechutný, hanba.........
Není tady
Mía Kulička napsal(a):
haiel napsal(a):
koda té knihy. Je to dobrý příběh. Četla jsem tehdy a do rána Svůj účel mohl splnit. Kdyby spisovatelé měli psát jen to, co je pravda.....Prostě pouila ich formu, to ve. Kdo ví, moná to dopíe.
Jestli to skutečně psala ona
A sakri, tebe jsem přehlídla, Mío. Já jsem jetě blbějí, ne jsem si myslela. Tohle mě fakt nenapadlo.
Upravil(a) haiel (23. 2. 2009 16:26)
Není tady
Ronja napsal(a):
Nelituju, udělala bych to znova, ale naučila jsem se být opatrnějí. Přesto radi tu pomocnou ruku podám i tam, kde není třeba, ne se kvůli pochybnostem vybodnout na někoho, kdo to opravdu potřeboval.
Díky Ronjo, přesně takhle, jak doufám, to vechny teď máme.
Srovnané.
Sama za sebe: napřítě poslechnu svou intuici, která mi, holky to vědí, od počátku říkala: tohle děvče ale vůbec nemusí zemřít.
A co povauji za velmi podstatné: Estel NENÍ psychicky těce nemocná, by oklamala nejen nás, ale zpočátku i odborníky. Ona MŮE svůj ivot vzít do svých rukou a něco s ním udělat.
Ale proč by to dělala, e?
Páchání dobra, pomoc tam, kde u vím, jen moná nemohu stále uvěřit, e to není na místě, to je to nejhorí, co pro ni teď kdokoliv z nás můe udělat.
Myslím to naprosto váně.
Pokud mi je něčeho líto, je to fakt, e člověk s takhle obrovským potenciálem jaký má ona,ho promarňuje právě takovýmhle způsobem...
Není tady
Nějak se mi nedostava slov Ta Estelka o kterou se tady kady bal?věnoval energii k boji s nemocí?přemylel o ní,jak se ma,kdy se dlouho neozyvala???daval ji za vzor,jak je houevnata a vytrvala?? Jetě nedavno jsem se jí zastala proti nějakemu Bobovi ten musí byt ted na koni No hlavně,e nikdo neumřel a byl to jen patny vtip.Přeji at se Estel uzdraví Vechno jsem ji spolkla i s navijakem
Není tady
Můj známý psycholog nesouhlasí s určováním psychických diagnóz (jako nemoci) a je toho názoru, e pro to, co se lidem v ivotě děje - tzn. jaké mají psychické problémy - je vdy vysvětlení v jejich minulosti, v tom, co se jim v minulosti stalo. Plně s tím souhlasím... :-)
Akorát my nikdo nevíme, co se v minulosti Estel ve skutečnosti stalo, a proč teď se chová tak, jak se chová... ale i kdy to nevíme, vysvětlení určitě existuje.
Není tady
wafula napsal(a):
Mně tohle vlákno stejně naději dalo. Ukázalo mi, e jsou lidi, co pomůou. Tohle trvá, take díky. :-)
Mně dalo hodně i Estelino vlákno.
Není tady
.
Upravil(a) majkafa (23. 2. 2009 22:23)
hmmm, tak se nestačím divit, co se tady během odpoledne událo.......
jediné pozitivum, které na tom celém vidím já, je, e i v dnení době existují lidé, kteří dokáí obětovat hodně ze sebe, aby pomohli by cizímu člověku....
a mám jednu malou otázečku - existuje vysvětlení, proč na jejím blogu je náhle jen stejné vysvětlení jako tady ? Sdruení Eva 21.století platilo hosting, nebo proč do obsahu blogu někdo zasáhnul ? Díky za vysvětlení.
Není tady
haiel napsal(a):
Mía Kulička napsal(a):
haiel napsal(a):
koda té knihy. Je to dobrý příběh. Četla jsem tehdy a do rána Svůj účel mohl splnit. Kdyby spisovatelé měli psát jen to, co je pravda.....Prostě pouila ich formu, to ve. Kdo ví, moná to dopíe.
Jestli to skutečně psala ona
A sakri, tebe jsem přehlídla, Mío. Já jsem jetě blbějí, ne jsem si myslela. Tohle mě fakt nenapadlo.
Se úplně stydím, e mě to vůbec napadlo ... Pořád věřím tomu, e to byla jen taková blbost, co jí (nes)mírně přerostla přes hlavu...
A dost jsme tomu napomohly i my ... utvořily jsme kolem ní auru nedoknutelnosti a hvězdnosti a bylo to. Kdo by odolal?
Není tady
Zkusím být prorokem, myslím, e Etela se neozve. U jsem dvakrát podobnou sráku s realitou zaila. Smylená identita, odhalení. Nevylo to. Jednou to byo myleno dobře, podruhé spíe hyenismus páchaný na těhulích. Ani v jednom případě autorka nenala odvahu vylízt znova na forum.
Něco mě to naučilo. Obrovským darem je soucit a pocit sounáleitosti a to, e víra v dobré lidi, ochotné pomoci, je správná. Dalím obrovskm darem je opětovné pochopení, v čem spočívá pomoc. Snad tohle odhalení pomůe i Estelíně pochopit, e pomoci si můe jen ona sama... kdy bude chtít.
Není tady
popelko, moc do toho nevidím, ale myslím si, e je to dobře. Jen odstřiení od jejího příběhu můe být pro Estel prospěné. Přestat ít její příběh....
Není tady
mala.popelka napsal(a):
a mám jednu malou otázečku - existuje vysvětlení, proč na jejím blogu je náhle jen stejné vysvětlení jako tady ? Sdruení Eva 21.století platilo hosting, nebo proč do obsahu blogu někdo zasáhnul ? Díky za vysvětlení.
Ta domena patri mne a ja som sa tak rozhodol. Staci?
Není tady
mala.popelka napsal(a):
hmmm, tak se nestačím divit, co se tady během odpoledne událo.......
jediné pozitivum, které na tom celém vidím já, je, e i v dnení době existují lidé, kteří dokáí obětovat hodně ze sebe, aby pomohli by cizímu člověku....
Vysvětlení existuje.
Majitelem blogu není Estel. Dokonce ona u není v podstatě ani majitelkou jeho obsahu, protoe licence na vydání blogu - textu - patří dle řádné a Estel podepsané smlouvy sdruení.
Není tady
Pandorro díky, tohle mi stačí
přesto bych osobně být na vaem místě postupovala tak, e bych tam nechala nějaké přesměrování k původnímu textu.... takto to můe být dost nepochopitelné.
Není tady
Pre mňa je toto rýchlokurz vyrovnania sa s chybami - vlastnými i tých druhých. Drsný, ale mono o to účinnejí. Snáď nebude kolné privysoké. A som - mmch - vďačná za spoluiakov.
Není tady