6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
dixina napsal(a):
Netvrďte vy zainteresované známé Estely, e se vás to aspoň troku nedotklo
Mně ne - ale uvidím, a mě přejde to ohromení.
Ale je pravda, e já jsem se a tak citově neangaovala
Není tady
Veranna napsal(a):
Taky mě napadlo, e to, jak to dopadlo, na obsahu a výpovědní hodnotě deníku moc nemění, ovem pod podmínkou, e by byl i patřičný závěr, pro čtenáře jistě v mnoha směrech okující. Nevím, nedomýlím důsledky, je to jen nápad. Ale pokud byste se náhodou i přesto vechno rozhodly deník s epilogem vydat (co by ovem asi podléhalo souhlasu Estely), tak opět nabízím, e tu korekturu udělám. Ale jen pod podmínkou, e bude v závěru ve vysvětleno.
Kontakt na mne máte v mailu z Vánoc.
I o tom se uvaovalo, ale z právního hlediska to není tak jednoduché a navíc........... není to její příběh.To víme. Za sebe napíu , můe to být příběh někoho jiného, nebo je to opravdu smylený příběh - pravdu zná jen Estel. Vydávat něco, kdy neví .......... nemusím dál vysvětlovat.
Haiel - s tím, e je deník dílo Estely, má jistě pravdu, na druhou stranu musím zbaběle přiznat, e bez dodatečného vysvětlení by to mohl být fakt průser (pokud pominu onu hořkou pravdu), a sice, e tím, e ve skutečnosti NENI HIV pozitivní, pak údaje v tom deníku nejsou pravdivé a pro mnohé by mohly být zavádějící. Protoe to prostě nebude ze ivota HIV pozitivního člověka, protoe tam mohou být chyby jak z lékařského, tak z psychologického hlediska... Prostě by to byla jen kniha člověka, který si o AIDS jen někde dobře načetl (to není útok, tak nějak to muselo být, a u pohnutky k tomu byly jakékoliv)
Není tady
.
Upravil(a) majkafa (23. 2. 2009 22:22)
haiel napsal(a):
koda té knihy. Je to dobrý příběh. Četla jsem tehdy a do rána Svůj účel mohl splnit. Kdyby spisovatelé měli psát jen to, co je pravda.....Prostě pouila ich formu, to ve. Kdo ví, moná to dopíe.
Jestli to skutečně psala ona
Není tady
Misa II - není to její příběh? Ajajaj - tak to je fakt těký
Není tady
Já nemám slov ... musí si to ve mě sednout, s tímto jetě nemám zkuenost..
Není tady
Ale jo Míi, asi jo, to myslím fakt psala sama jako součást své online identity HIV pozitivního. Takových příběhů je Internet plný, narvaný. Lidi si budují novou dientitu, která jim poskytuje to, co v reálném ivotě chybí. Dva roky si můj kamarád kadý den psal a povídal s holkou z Filipín, kterou si chtěl vzít, posílal peníze, podporoval na dálku, kd tam konečně přiletěl na svatbu, myslíte, e dotyčná "existovala"?
Takových příněhů jsou mraky a co tihle "online bludaři" dokáou je neuvěřitelný. Estelin příběh je v tom výjimečný jen tím, e ona tohle fikci přetáhla i do reality a vydrela ji poměrně dlouho hrát.
Upravil(a) Ronja (23. 2. 2009 15:34)
Není tady
No teda, to je maso
Není tady
Ronja napsal(a):
Já jen k těm pochybnostem - to je fakt těký. Měla jsem je hodně na začátku, protoe mi ta story nepřila pravděpodobná, Kdy ale pak Oxi a ostatní začali podávat hláení z osobních setkání, v duchu jsem se propleskla, e jsem nedůvěřivá a e jak k tomu chudák E. přijde.
měla jsem to tak stejně, ikdy jsem si říkala, kolik má energie se setkávat s lidma, u toho studovat, psát na net....přila mi a nadlidská....
Není tady
Ronja napsal(a):
Ale jo Míi, asi jo, to myslím fakt psala sama jako součást své online identity HIV pozitivního. Takových příběhů je Internet plný, narvaný. Lidi si budují novou dientitu, která jim poskytuje to, co v reálném ivotě chybí. Dva roky si můj kamarád kadý den psal a povídal s holkou z Filipín, kterou si chtěl vzít, posílal peníze, podporoval na dálku, kd tam konečně přiletěl na svatbu, myslíte, e dotyčná "existovala"?
Takových příněhů jsou mraky a co tihle "online bludaři" dokáou je neuvěřitelný. Estelin příběh je v tom výjimečný jen tím, e ona tohle fikci přetáhla i do reality a vydrela ji poměrně dlouho hrát.
A sakra dobře hrát ... hele, Estelo, nezvolilas tu kolu ňáko blbě?
Není tady
Ronja napsal(a):
jo, dlouho, jene to nebylo udritelné dlouhodobě. Tady se to ukázalo.
Kdo z nás nemá podobnou zkuenost z netu? Virtuální ivot je mocné lákadlo.
Není tady
to je fičák
třeba podá vysvětlení
Není tady
Ronja napsal(a):
Já to tak myslela , věřím tomu, e to psala ona. Ale mohla to psát o někom ..... nebo si to vymyslet. Jsem to patně asi napsala já , u mi to taky nemyslí
Já myslela, e jste jí některé v tom jejím novém ústavu kam se údajně přestěhovala navtívili
Není tady
Není tady
Ronji tak holky asi poznali jestli je to ústav pro lidi s HIV nebo ne? jsem nějak u asi mimo...
Není tady
Račice dračice napsal(a):
Ronja napsal(a):
Já jen k těm pochybnostem - to je fakt těký. Měla jsem je hodně na začátku, protoe mi ta story nepřila pravděpodobná, Kdy ale pak Oxi a ostatní začali podávat hláení z osobních setkání, v duchu jsem se propleskla, e jsem nedůvěřivá a e jak k tomu chudák E. přijde.
měla jsem to tak stejně, ikdy jsem si říkala, kolik má energie se setkávat s lidma, u toho studovat, psát na net....přila mi a nadlidská....
a studuje vůbec? Nevymyslela si to taky
Není tady
Za sebe - to přestěhování byla poslední kapka. Není to ustav.
Není tady
K Estelce do diskuze jsem nikdy nenapsala, kadé slovo co bych napsala se mi toti zdálo straně málo. Celou dobu od prvního příspěvku jsem si ale říkala, e je hrozné, e se nemůe vyléčit. e ta diskuze nikdy neskončí jako některé ostatní, kdy po roce po dvou člověk přijde a řekne: "tehdy jste mi moc pomohli a teď u jsem na tom mnohem líp". A jak na zázraky nevěřím, tak pokadé kdy jsem do její diskuze vstoupila, jsem si přála, aby ten dobrý konec přeci jen mohl přijít. Tak teď ho tady mám. Moná ne dobrý konec, ale alespoň anci na něj.
Není tady
*
Upravil(a) haiel (23. 2. 2009 16:28)
Není tady