19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
Jak tady ji někdo psal.... pokud Estela není HIV pozitivní, musí jít o to, e na sebe chtěla nějakým způsobem upozornit a vzbudit lítost.
Neodsuzuji nikoho, ale připadá mi to zvrhlý. S takovými věcmi se přece nezahrává!
Není tady
Kukačka napsal(a):
Ano, vichni pomáhali z vlastní vůle.
Nicméně je pravda, e spousta babinetek do toho investovala svůj čas, city, a v nemalé řadě i peníze. Občas se na virtuálním poli objeví lidé, kteří ijí své ivoty prostřednictvím druhých, právě skrze internet, fóra a diskuze.
Je to varování pro vechny. Neplýtvejme zbytečně svou účastí, někdy a pokrytecky. Řekla bych, e si prostřednictvím tohohle rozuzlení můe hodně z nás říct - ano, bylo to k něčemu. K tomu, abych si uvědomil/a, e projikuji do jiného svoje pocity, páchám dobro přes sílu a mocí mermo se chci cítit hodný/á, chápající, pomáhající a vykupuji tím vlastní svědomí....
Ano, tak to taky můe být ...nebo naopak někdo v sobě objevil soucit a účast, o kterých nevěděl, e je jich schopen ... v kadém případě, pokud to cítění bylo úpřimné, nikam se nestratí ...dobré posílí dobré...a vrátí se k původci
Není tady
Sem taky:
Jetě bych k tomu dodala, e tady je vidět, jak nám VOS plní nae přání....
No, nepřála si větina z nás, aby Estel neměla AIDS?
Fflyy, já myslím, e na tomhle vysvětlit ani nic nejde.....tohle je čin duevně nemocného člověka, který tomu celému opravdu mohl uvěřit a její psychika se podle toho mohla začít chovat, potamo i tělo.... Můe klidně trpět bludy, paranoiou a klidně se můe divit, proč ji teď nevěříte, protoe ona tomu můe věřit dál.... /tohle znám od své mamky...../
Prostě, myslím, e jde přijmout jen fakt, e je nemocná..... a přát ji, aby se zpátky vrátila do reality.... na tohle se vysvětlení prostě dát nedá.... je podle mě zbytečné to vůbec po ní chtít....
Není tady
Ano Rači přesně tak to cítí větina (troufám si tvrdit).
bazalka napsal(a):
Sem taky:
Není tady
Hodně pozitivních věcí tady u zaznělo: holky ze sdruení udělaly super věc, spousta lidí přispěla svými city, časem, penězi na věc, kterou povaovali za dobrou. To mi připadá jako skvělý výsledek a obrázek o nich, a u byl příjemcem této pomoci kdokoli.
Dakoto a vichni ostatní, kteří jste do toho investovaly hlavně citově - říká to něco hezkého o vás a jen o vás. Posílám hubana a to zklamání nebolí. Vím jaké to je, mám za sebou pro mě hodně bolestivou zkuenost podobného rázu. Tenkrát mi trvalo měsíce ne jsem se z toho psychicky oklepala, dnes u bych to řeila jinak. Nelituju, udělala bych to znova, ale naučila jsem se být opatrnějí. Přesto radi tu pomocnou ruku podám i tam, kde není třeba, ne se kvůli pochybnostem vybodnout na někoho, kdo to opravdu potřeboval.
Z mýho pohledu jste tu předvedly velkej kus obyčejný lidskosti, soucitu a schopnosti pomoc a tohle mě hřeje, a u se "realita" za příběhem jakákoli. A smekám před váma, fakt e jo.
Není tady
bazalka napsal(a):
Sem taky:
Tak to je přesný
A navíc, nenaučila tu "Estel" spoustu lidí, přesně tak, jak ji Estel popsala, e máme brát ivot hravě, máme být rádi za to, co máme, máme se učit mít rádi ivot v maličkostech atakpod. ?
Já myslím, e Estel s příběhem smylené "Estel", Babinetu jenom prospěl
A taky myslím, e jí můeme i tak poděkovat.....Berte, e tahle "Estel" takto nemocná není, ale minimálně vyprávěla příběh lidí, kteří takto postiení doopravdy jsou.....
A city vůči nemocné Estel, tak jak byla vykonstruovaná - nemusí být přece vůbec poramocené/tedy neměly by být - milujeme přece bezvýhradně.... neočekáváme nic na oplátku
Tedy, kdy u se Estel "rozplynula", mohou se i city k ní pouze rozplynout, nemusí být poramocené, protoe se dají investovat jinde, no né
Není tady
koda té knihy. Je to dobrý příběh. Četla jsem tehdy a do rána Svůj účel mohl splnit. Kdyby spisovatelé měli psát jen to, co je pravda.....Prostě pouila ich formu, to ve. Kdo ví, moná to dopíe.
Není tady
Taky mě napadlo, e to, jak to dopadlo, na obsahu a výpovědní hodnotě deníku moc nemění, ovem pod podmínkou, e by byl i patřičný závěr, pro čtenáře jistě v mnoha směrech okující. Nevím, nedomýlím důsledky, je to jen nápad. Ale pokud byste se náhodou i přesto vechno rozhodly deník s epilogem vydat (co by ovem asi podléhalo souhlasu Estely), tak opět nabízím, e tu korekturu udělám. Ale jen pod podmínkou, e bude v závěru ve vysvětleno.
Kontakt na mne máte v mailu z Vánoc.
Není tady
haiel napsal(a):
koda té knihy. Je to dobrý příběh. Četla jsem tehdy a do rána
Taky jsem si ten příběh přečetl se zatajeným dechem, docela dost mě to vzalo, a přiznávám, e jsem o autentičnosti Esteliných proitků ani na okamik nezapochyboval... holt je to ikovná spisovatelka, no...
Není tady
.
Upravil(a) majkafa (23. 2. 2009 22:20)
.
Upravil(a) majkafa (23. 2. 2009 22:21)
Aj mňa ten blog chytil, ale zasa ďakujem intuícii, prozretežnosti alebo komu, e som nedala link svojim tudentom(ako som mala v úmysle). Dnes by som mala čo vysvetžova.
Není tady
haiel napsal(a):
koda té knihy. Je to dobrý příběh. Četla jsem tehdy a do rána
Svůj účel mohl splnit. Kdyby spisovatelé měli psát jen to, co je pravda.....Prostě pouila ich formu, to ve. Kdo ví, moná to dopíe.
taky myslím, e má ta holka nadání.....a je čtivá.
Není tady
Veranna napsal(a):
Taky mě napadlo, e to, jak to dopadlo, na obsahu a výpovědní hodnotě deníku moc nemění, ovem pod podmínkou, e by byl i patřičný závěr, pro čtenáře jistě v mnoha směrech okující. Nevím, nedomýlím důsledky, je to jen nápad. Ale pokud byste se náhodou i přesto vechno rozhodly deník s epilogem vydat (co by ovem asi podléhalo souhlasu Estely), tak opět nabízím, e tu korekturu udělám. Ale jen pod podmínkou, e bude v závěru ve vysvětleno.
Kontakt na mne máte v mailu z Vánoc.
Raději vůbec, ne s epilogem. Ten by to znehodnotil. Myslím si. Je to dílo Estel, její dítě, má právo to dovést do konce v tom duchu, jaký si sama zvolí.
Není tady
Majko:
"Nebo taky můou zůstat city k té Kačence, kterou osobně znám.
Protoe, kdo známe doopravdy jiné? Kdo doopravdy známe sami sebe takové, jací skutečně jsme? "
Samozřejmě, e ano, take bych poopravila, k té Katce, jak ji vidí ty..... (protoe troufám si říct, e ona ani nemusí vědět, kým vlastně je....)
Není tady
O jé, věnujeme jí stejně energii, po které tak touí, toti POZORNOST. Chápu to u malého dítěte, ne u dospělé osoby.
Teď mě asi někteří zaiva seerou:
Estel, přila jsi o významný přívod energie, jestli jsi kádr a má něco z té koly , co má natudovanou, naučeno, tak se nám postaví do očí a řekne, e s tím něco udělá. Proto se ti lidi věnovali, aby ses uzdravila. Ale tobě se nechtělo. Být hýčkán a litován je tak příjemné...
Nebo bude iviti svou bezmoc z dalích soucitných srdcí????
Jsi paní svého ivota, jen ty s ním něco udělá. Chození kanálama(ptrosí politika) nebo páchání nějaké demonstrační sebevrady tě neosvobodí.
Přijď a řekni: Udělala jsem chybu, ale chci to změnit!
Mám tě stále ráda a cítím s tebou (ne lítost, ale soucit).
Ale postav se tomu, jinak to vechno byl ukradený čas!
Jsi to dluná sama sobě.
Upravil(a) Regina (23. 2. 2009 15:33)
Není tady
Selima napsal(a):
Aj mňa ten blog chytil, ale zasa ďakujem intuícii, prozretežnosti alebo komu, e som nedala link svojim tudentom(ako som mala v úmysle). Dnes by som mala čo vysvetžova.
no mně se to podařilo rozeslat asi 10 známejm včetně maminky Tak teď jdu poctivě napsat, jak to nakonec dopadlo.
Není tady
Regina napsal(a):
O jé, věnujeme jí stejně enrgii, po které tak touí, toti POZORNOST. Chápu to u malého dítěte, ne u dospělé osoby.
Teď mně asi někteří zaiva seerou:
Estel, přila jsi o významný přívod energie, jestli jsi kádr a má něco z té koly , co má natudovanou, naučeno, tak se nám postaví do očí a řekne, e s tím něco udělá. Proto se ti lidi věnovali, aby ses uzdravila. Ale to bě se nechtělo. Být hýčkán a litován je tak příjemné...
Nebo bude ivoti svou bezmoc z dalích soucitných srdcí????
Jsi paní svého ivota, jen ty s ním něco udělá. Chození kanálama(ptrosí politika) nebo páchání nějaké demonstrační sebevrady tě neosvobodí.
Přijď a řekni: Udělala jsem chybu, ale chci to změnit!
Mám tě stále ráda a cítím s tebou (ne lítost, ale soucit).
Ale postav se tomu, jinak to vechno byl ukradený čas!
Jsi to dluná sama sobě.
Teda Regi klobouk dolu takovou tě neznám, ale co písmeno ko moudrost sama.
Není tady
dixina napsal(a):
Zneuila vae city, netvrdím, e musíte cítit nenávist a zlobu, to ne v ádném případě, ale ta bolest, ta musí být ílená
Ale houby, obrovská úleva, e je v pořádku, e neumře ... a pak se mi tomu vemu chtělo straně smát ... v podstatě jsem si a později uvědomila, e já na tom jsem jetě dobře, e jsou lidé, kteří se angaovali daleko víc - nechtěla bych být na místě učitelů, kteří s tím příběhem seznamovali své áky, probírali s nimi celou tu situaci, pořádali sbírky ... co jim teď říct? e je to celé výplod chorého mozku? A to je jetě ta nejlepí varianta...
Není tady
.
Upravil(a) majkafa (23. 2. 2009 22:22)
Tohle, co napíu je za mě osobně.
Pro mě bylo vechno velkým poučením, e v krizích se lámou charaktery. Ti, o které jsem se nejvíc bála a bylo mi jich líto, jak jim bude, jsou pro mě velké hvězdy.
Protoe si uvědomili, e nelitují a udělali by to znovu. Nepáchali dobro, ale pochopili, e kdy něco ze sebe dám, tak nemám za to něco chtít.
Vechny proč jsou mi jedno. Kadý má nějaký důvod. Estel myslím ví, kde má dveře dokořán pokud bude chtít...
Regina napsal(a):
Chápu to u malého dítěte, ne u dospělé osoby.
Pokud si neměla nikdy co do činění s duevně nemocným člověkem, je to asi zbytečné, snait se pochopit, stačí to jen přijmout, e asi neuměla jinak. Je zbytečné se nad tím jinak psychicky vysilovat....
Upravil(a) Račice dračice (23. 2. 2009 15:30)
Není tady
Já jen k těm pochybnostem - to je fakt těký. Měla jsem je hodně na začátku, protoe mi ta story nepřila pravděpodobná, a protoe mám osobní zkuenost s podobnými typy lidí, kteří na Internetu vyhledávají pozornost a soucit, kterého by se jim jaksi v reálu nedostalo. I kdy s těmito lidmi můu do určité míry soucítit, nepopiratelný fakt je, e citově (a časově, ve vyhrocenných případech i finančně) parazitují na ostatních, kteří mají dobré srdce a vůli pomoct. Kdy ale pak Oxi a ostatní začali podávat hláení z osobních setkání, v duchu jsem se propleskla, e jsem po svých patných zkuenostech nedůvěřivá a e jak k tomu chudák E. přijde.
Zrovna nedávno jsme tohle řeili s jedním kamarádem, který se na v internetových komunitách pohybuje léta a zároveň pracuje jako poradce na linkách bezpečí a ten mi řekl jednoduché pravidlo, jak řeit případy, kdy opravdu neví, jestli si ten člověk vymýlí, nebo ne. Řekl mi "pokud má jakékoli pochyby, tak jsou na 90% pravdivé". Take asi tak...a to tenhle příběh neznal.
Jinak Majko, nebojím se e by E. jetě někdy zkontaktovala lidi, které prostřednioctvím babi zná a nebojím se ani, e by "provedla něco neuváeného". Nejpravděpodobnějím vývojem je přesun na jinou "obě", tak to větinou chodí....i kdy bych si i pro ni přála, aby to bylo jinak.
Není tady