Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 23. 2. 2009 14:24

x21365
Host

Re: Chybama se člověk učí...

dixina napsal(a):

Netvrďte vy zainteresované známé Estely, že se vás to aspoň trošku nedotklo va

Dotklo, hodně. A některým to bude trvat, jak psala Alosek.
Koloběžko pussastolt

#27 23. 2. 2009 14:24

petra72
Host

Dixino - DOTKLO A HODNĚ.... není to příjemné a citová vazba byla u některých opravdu silná.

#28 23. 2. 2009 14:26

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Videla som ju párkrát osobne... a pôsobila na mňa dojmom chorej osoby. Na druhej strane - nič, čo by šikovný človek nevedel zasimulovať. Možno je naozaj chorá, ale inak... wink Pre mňa je to tiež taká radostno-smutná správa, ale viem, čo necítim-hnev. Skôr smútok(a aj to hlavne kvôli ľuďom, ktorí k nej mali najbližiše grater ). Ale ako napísal a zaspieval Freddie Mercury, ktorý naozal mal AIDS: Show must go on! godlike

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#29 23. 2. 2009 14:29

Sirius
Host

Alosek napsal(a):

Jako Ffly - protože jsem ji znala osobně, některé věci/informace přímo od Estel mi nesouhlasily.
To neznamená, že už ji nemám ráda, nebo že ji odsuzuju. Pro své chování má nějaký důvod, já jsem ráda, že neumírá. Přinejmenším herečka a spisovatelka je dost dobrá, bez ironie.
Moc mě to mrzí kvůli lidem, kteří investovali důvěru, city, lásku a péči mnohem více, než já.
Ale jak napsala Koloběžka - nakonec je všechno, jak má být.

tummenupp pussa

#30 23. 2. 2009 14:29

dixina
♥♥♥♥♥♥-

Zneužila vaše city, netvrdím, že musíte cítit nenávist a zlobu, to ne v žádném případě, ale ta bolest, ta musí být šílená sad

Jsem něžný, jsem krutý, ale jsem ŽIVOT. Pláčeš? I v slzách je síla, tak jdi a žij....!

Není tady

#31 23. 2. 2009 14:29

tina
Moderátor(ka)
Místo: Brno
Web

uff - tak nevím, co říct...

http://lb4m.lilypie.com/TikiPic.php/gndx.jpghttp://lb4m.lilypie.com/gndxp2.png
http://lbym.lilypie.com/TikiPic.php/JTqs.jpghttp://lbym.lilypie.com/JTqsp2.png

Není tady

#32 23. 2. 2009 14:30

sisi21
♥♥♥♥♥♥♥

majkafa napsal(a):

Prosím. Nesuďme. .

va no nevím pokud je to pravda,tak ten člověk hodně ublžil..mě osobně až tak né..ale jiní se na to mohou opravdu dívat jinak...

a já osobně nemám ráda lidi co lžou ..dumbomdumbom

http://www.inglene.dk/billed.asp?PrivatBilled=7195271

Není tady

#33 23. 2. 2009 14:30

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha

Vzpomněla jsem si na jednoho kamaráda (bohužel měl ve 24 letech smrtelnou autonehodu, takže už není mezi námi).
Vídala jsem se s ním v letech kolem 20-ti... a ten byl chronický lhář. Vymýšlel si, kudy chodil. Nejdřív jsem se ho trochu bála... ale jakmile jsem ho prohlídla... tak jsem si prostě jeho výmysly filtrovala... a dalo se s ním docela dobře vycházet.
Dokonce se tomu prý říká "hysterie":

"Hysterie může být součástí poruchy osobnosti (hysterická psychopatie) projevující se neustále způsobem chování a jednání (značná prolhanost, intrikánství, předstírání), nebo o důsledek drastického zážitku (hysterická reakce) nebo dlouhodobě neuspokojivé situace (hysterická neuróza). Protože hysterie častěji postihuje ženy, původně lékaři spojovali uvedené jevy s pohlavními orgány ženy (děloha – řecky hystera); dnes se soudí, že půjde o poruchu v určitých oblastech mozku (hypothalamu, limbickém systému)."

- viz wikipedie...

Prostě JE TO NEMOC...

Ale to neznamená, že to ta osoba dělala schválně s úmyslem někomu ublížit atd.

Navíc, všichni jí pomáhali z vlastní vůle, ne? :-) ...

Není tady

#34 23. 2. 2009 14:33

Alosek
Host

Martinka1 napsal(a):

...Navíc, všichni jí pomáhali z vlastní vůle, ne? :-) ...

A udělala bych to znovu, kdyby bylo potřeba - důvěru v lidi neztrácím, i když jsem zase o kousek poučenější... stolt

Upravil(a) Alosek (23. 2. 2009 14:34)

#35 23. 2. 2009 14:33

vitto
♥♥♥♥♥--

Ženský neblbněte, tahleta celá situace přece vypovídá něco hezkého hlavně o vás, o vaší empatii, soucitu a lidskosti. Vyznamenaly jste se a to, že si celou story někdo vymyslel, je přeci úplně vedlejší! smile A navíc je přece dobře, že ta holka není tak těžce nemocná...

Není tady

#36 23. 2. 2009 14:35

Malaika
♥♥♥----

ale je ještě jedna diskuze (na jinem foru nez Babinet), kde se take objevila pred casem a znala ji (nebo alespon tvrdila) jina osoba s HIV,  ktera do te diskuze dlouhodbe prispivala, meli spolecne zname s AIDS, kteri jiz zemreli atd...

Není tady

#37 23. 2. 2009 14:38

petra72
Host

Martinko, máš pravdu - je to nějaká nemoc. Patrně Estela trpí touto nebo podobnou nemocí.

Já sama osobně jsem se s takovým člověkem také setkala. Po tom, co jsem zjistila jeho "nepravdy", začala jsem ho tu na babi nazývat BAJKAŘEM... Možná si někdo vzpomínáte.

Jsem přesvědčená o tom, že sdružení a ti, co byli osobně zapojeni do projektu kalendáře, Estelu nechtějí soudit ani odsoudit. Jen se tímto uvádí na pravou míru změna plánu v projektu.

Ať si každý udělá svůj závěr sám. Já osobně se na Estel nezlobím. Pro mě je a zůstane nemocným člověkem - ale jinak nemocným, než uváděla.

Upravil(a) petra72 (23. 2. 2009 14:41)

#38 23. 2. 2009 14:38

Malaika
♥♥♥----

mohu se zeptat, zda se Estel ozývá Vám, kteří jste jí osobně znali....

Není tady

#39 23. 2. 2009 14:38

Račice dračice
♥♥♥♥♥♥-

Fakt nevím, co napsat...

Myslím si, že úmyslně (z hecu) někoho obalamutit, nebylo jejím záměrem....

Nevím, proč, ale připomělo mi to mou mámu..... Trpěla paranoiou a věřila věcem, scénářům, které si v hlavě vytvořila....
Myslím, že Estel musí být takto postižená stejně....je možné, že tomu, jak si v hlavě tu nemoc vykonstruovala,až uvěřila......

Nesoudím, neboť asi nemůžeme pochopit zcela....  Každopádně takovému člověku se asi nedostávalo potřebné množství lásky a pozornosti, kterou si takhle (ikdyž možná neúmyslně - kdoví) obstarala....

Jsem ráda, ale že peníze za kalendář přijdou i tak na pomoc potřebným.... stolt
Estel přeji hodně zdraví, zejména toho duševního....

18.12.2009 přišel na svět náš Ondrášek dudlik hjarta

"Chcete-li být šťastny s mužem, musíte mít pro něho spoustu pochopení a trošku lásky,
  chcete-li být šťastni s ženou, musíte ji zahrnout spoustou lásky a vůbec se nesnažit
  o pochopení"   MAUROIS

Není tady

#40 23. 2. 2009 14:38

Kukačka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Ano, všichni pomáhali z vlastní vůle.
Nicméně je pravda, že spousta babinetek do toho investovala svůj čas, city, a v nemalé řadě i peníze. Občas se na virtuálním poli objeví lidé, kteří žijí své životy prostřednictvím druhých, právě skrze internet, fóra a diskuze.
Je to varování pro všechny. Neplýtvejme zbytečně svou účastí, někdy až pokrytecky. Řekla bych, že si prostřednictvím tohohle rozuzlení může hodně z nás říct - ano, bylo to k něčemu. K tomu, abych si uvědomil/a, že projikuji do jiného svoje pocity, páchám dobro přes sílu a mocí mermo se chci cítit hodný/á, chápající, pomáhající a vykupuji tím vlastní svědomí....

Vám nepřišlo v poslední době divné, jak to kolem toho vlákna tichne?

Není tady

#41 23. 2. 2009 14:39

jája-pája
♥♥♥♥♥--
Místo: pražák jako poleno :)

Alosek napsal(a):

A udělala bych to znovu, kdyby bylo potřeba - důvěru v lidi neztrácím, i když jsem zase o kousek poučenější... stolt

také bych tu pomoc nabídla znovu, jen už bych tak slepě nevěřila.
(nějak mě napadá-důvěřuj, ale přesto prověřuj) ale to už je teď jedno. Každá z nás to dělala se srdcem na dlani a to je důležité

Není tady

#42 23. 2. 2009 14:39

Kukačka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Malaika napsal(a):

mohu se zeptat, zda se Estel ozývá Vám, kteří jste jí osobně znali....

ne

Není tady

#43 23. 2. 2009 14:40

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

dixina napsal(a):

Zneužila vaše city, netvrdím, že musíte cítit nenávist a zlobu, to ne v žádném případě, ale ta bolest, ta musí být šílená sad

City človeku nikto druhý nemôže vziať, nemôže ich urobiť horšími, menejcennými... a zneužila...? Neviem, možno proste naozaj túžila po pozornosti a kamarátstve - a nedošlo jej, že na to, aby to mala, nemusí umrieť... Že sa zoznámila s ľuďmi, ktorí ju majú radi takú, aká je, aj bez umierania, súcitu a obdivu k tomu, čo všetko stíha... Tá materiálne stránka je trochu ošemetnejšia, ale myslím tiež, že sa nestalo nič, čo by nešlo napraviť. stolt

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#44 23. 2. 2009 14:40

x52658
Host

Za sebe můžu říct, že nenávist a zlobu nikde nemám. Estelu jsem neznala nijak osobně, viděla jsem ji, myslím jednou, ale sledovala její vlákno, četla... Teď cítím hořkost. Nic víc, nic míň. I ta pomine... stolt

#45 23. 2. 2009 14:42

majkafa
Host

.

Upravil(a) majkafa (23. 2. 2009 22:19)

#46 23. 2. 2009 14:44

majkafa
Host

.

Upravil(a) majkafa (23. 2. 2009 22:20)

#47 23. 2. 2009 14:46

x62358
Host

Rači myslím, že máš pravděpodobně pravdu ohledně obstarávání lásky a pozornosti. Ale bohužel vzhledem k tomu, že Estela nic vysvětlit nechce - možná ani neumí - nemůžeme se dobrat skutečné pravdy. Pravda je sice důležitá, ale myslím, že v tomto případě asi podružná. Důležitejší je vyléčet pošramocené city (peníze vem čert). Ani já zlobu ani zášť necítím. Prostě to je tak jak to je a nic s tím neuděláme.

Račice dračice napsal(a):

Fakt nevím, co napsat...

Myslím si, že úmyslně (z hecu) někoho obalamutit, nebylo jejím záměrem....

Nevím, proč, ale připomělo mi to mou mámu..... Trpěla paranoiou a věřila věcem, scénářům, které si v hlavě vytvořila....
Myslím, že Estel musí být takto postižená stejně....je možné, že tomu, jak si v hlavě tu nemoc vykonstruovala,až uvěřila......

Nesoudím, neboť asi nemůžeme pochopit zcela....  Každopádně takovému člověku se asi nedostávalo potřebné množství lásky a pozornosti, kterou si takhle (ikdyž možná neúmyslně - kdoví) obstarala....

Jsem ráda, ale že peníze za kalendář přijdou i tak na pomoc potřebným.... stolt
Estel přeji hodně zdraví, zejména toho duševního....

#48 23. 2. 2009 14:46

x56325
Host

Račice dračice napsal(a):

Napadlo mě totéž... hmm

#49 23. 2. 2009 14:47

Sirius
Host

Lidé kolem Estelky jednali v dobré víře. Je dobře, že žije a žít bude. Projekt se využije a poskytne prostředky jinam, kde jsou potřeba. A jsem přesvědčen, že většina lidí stejně bude dál pomáhat. Pokud si Estelka řekne, tak jí jistě nikdo z nás neodmítne.
Celá tato kauza jen dokazuje, že ve většině lidí je cit a ne hyenismus. Je dobře, že se najdou lidé, kteří jsou ochotni kdykoliv přiložit ruku k dílu a napřít svoje úsilí ku pomoci druhým. Holky, děkuju.

#50 23. 2. 2009 14:48

Somaia
Host

Kukačka napsal(a):

Ano, všichni pomáhali z vlastní vůle.
Nicméně je pravda, že spousta babinetek do toho investovala svůj čas, city, a v nemalé řadě i peníze. Občas se na virtuálním poli objeví lidé, kteří žijí své životy prostřednictvím druhých, právě skrze internet, fóra a diskuze.
Je to varování pro všechny. Neplýtvejme zbytečně svou účastí, někdy až pokrytecky. Řekla bych, že si prostřednictvím tohohle rozuzlení může hodně z nás říct - ano, bylo to k něčemu. K tomu, abych si uvědomil/a, že projikuji do jiného svoje pocity, páchám dobro přes sílu a mocí mermo se chci cítit hodný/á, chápající, pomáhající a vykupuji tím vlastní svědomí....

Vám nepřišlo v poslední době divné, jak to kolem toho vlákna tichne?

tummenupp tummenupp tummenupp tummenupp

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí