19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
dixina napsal(a):
Netvrďte vy zainteresované známé Estely, e se vás to aspoň troku nedotklo
Dotklo, hodně. A některým to bude trvat, jak psala Alosek.
Koloběko
Dixino - DOTKLO A HODNĚ.... není to příjemné a citová vazba byla u některých opravdu silná.
Videla som ju párkrát osobne... a pôsobila na mňa dojmom chorej osoby. Na druhej strane - nič, čo by ikovný človek nevedel zasimulova. Mono je naozaj chorá, ale inak... Pre mňa je to tie taká radostno-smutná správa, ale viem, čo necítim-hnev. Skôr smútok(a aj to hlavne kvôli žuďom, ktorí k nej mali najbliie
). Ale ako napísal a zaspieval Freddie Mercury, ktorý naozal mal AIDS: Show must go on!
Není tady
Alosek napsal(a):
Jako Ffly - protoe jsem ji znala osobně, některé věci/informace přímo od Estel mi nesouhlasily.
To neznamená, e u ji nemám ráda, nebo e ji odsuzuju. Pro své chování má nějaký důvod, já jsem ráda, e neumírá. Přinejmením herečka a spisovatelka je dost dobrá, bez ironie.
Moc mě to mrzí kvůli lidem, kteří investovali důvěru, city, lásku a péči mnohem více, ne já.
Ale jak napsala Koloběka - nakonec je vechno, jak má být.
Zneuila vae city, netvrdím, e musíte cítit nenávist a zlobu, to ne v ádném případě, ale ta bolest, ta musí být ílená
Není tady
majkafa napsal(a):
Prosím. Nesuďme. .
no nevím pokud je to pravda,tak ten člověk hodně ublil..mě osobně a tak né..ale jiní se na to mohou opravdu dívat jinak...
a já osobně nemám ráda lidi co lou ..
Není tady
Vzpomněla jsem si na jednoho kamaráda (bohuel měl ve 24 letech smrtelnou autonehodu, take u není mezi námi).
Vídala jsem se s ním v letech kolem 20-ti... a ten byl chronický lhář. Vymýlel si, kudy chodil. Nejdřív jsem se ho trochu bála... ale jakmile jsem ho prohlídla... tak jsem si prostě jeho výmysly filtrovala... a dalo se s ním docela dobře vycházet.
Dokonce se tomu prý říká "hysterie":
"Hysterie můe být součástí poruchy osobnosti (hysterická psychopatie) projevující se neustále způsobem chování a jednání (značná prolhanost, intrikánství, předstírání), nebo o důsledek drastického záitku (hysterická reakce) nebo dlouhodobě neuspokojivé situace (hysterická neuróza). Protoe hysterie častěji postihuje eny, původně lékaři spojovali uvedené jevy s pohlavními orgány eny (děloha řecky hystera); dnes se soudí, e půjde o poruchu v určitých oblastech mozku (hypothalamu, limbickém systému)."
- viz wikipedie...
Prostě JE TO NEMOC...
Ale to neznamená, e to ta osoba dělala schválně s úmyslem někomu ublíit atd.
Navíc, vichni jí pomáhali z vlastní vůle, ne? :-) ...
Není tady
Martinka1 napsal(a):
...Navíc, vichni jí pomáhali z vlastní vůle, ne? :-) ...
A udělala bych to znovu, kdyby bylo potřeba - důvěru v lidi neztrácím, i kdy jsem zase o kousek poučenějí...
Upravil(a) Alosek (23. 2. 2009 14:34)
enský neblbněte, tahleta celá situace přece vypovídá něco hezkého hlavně o vás, o vaí empatii, soucitu a lidskosti. Vyznamenaly jste se a to, e si celou story někdo vymyslel, je přeci úplně vedlejí! A navíc je přece dobře, e ta holka není tak těce nemocná...
Není tady
ale je jetě jedna diskuze (na jinem foru nez Babinet), kde se take objevila pred casem a znala ji (nebo alespon tvrdila) jina osoba s HIV, ktera do te diskuze dlouhodbe prispivala, meli spolecne zname s AIDS, kteri jiz zemreli atd...
Není tady
Martinko, má pravdu - je to nějaká nemoc. Patrně Estela trpí touto nebo podobnou nemocí.
Já sama osobně jsem se s takovým člověkem také setkala. Po tom, co jsem zjistila jeho "nepravdy", začala jsem ho tu na babi nazývat BAJKAŘEM... Moná si někdo vzpomínáte.
Jsem přesvědčená o tom, e sdruení a ti, co byli osobně zapojeni do projektu kalendáře, Estelu nechtějí soudit ani odsoudit. Jen se tímto uvádí na pravou míru změna plánu v projektu.
A si kadý udělá svůj závěr sám. Já osobně se na Estel nezlobím. Pro mě je a zůstane nemocným člověkem - ale jinak nemocným, ne uváděla.
Upravil(a) petra72 (23. 2. 2009 14:41)
mohu se zeptat, zda se Estel ozývá Vám, kteří jste jí osobně znali....
Není tady
Fakt nevím, co napsat...
Myslím si, e úmyslně (z hecu) někoho obalamutit, nebylo jejím záměrem....
Nevím, proč, ale připomělo mi to mou mámu..... Trpěla paranoiou a věřila věcem, scénářům, které si v hlavě vytvořila....
Myslím, e Estel musí být takto postiená stejně....je moné, e tomu, jak si v hlavě tu nemoc vykonstruovala,a uvěřila......
Nesoudím, nebo asi nemůeme pochopit zcela.... Kadopádně takovému člověku se asi nedostávalo potřebné mnoství lásky a pozornosti, kterou si takhle (ikdy moná neúmyslně - kdoví) obstarala....
Jsem ráda, ale e peníze za kalendář přijdou i tak na pomoc potřebným....
Estel přeji hodně zdraví, zejména toho duevního....
Není tady
Ano, vichni pomáhali z vlastní vůle.
Nicméně je pravda, e spousta babinetek do toho investovala svůj čas, city, a v nemalé řadě i peníze. Občas se na virtuálním poli objeví lidé, kteří ijí své ivoty prostřednictvím druhých, právě skrze internet, fóra a diskuze.
Je to varování pro vechny. Neplýtvejme zbytečně svou účastí, někdy a pokrytecky. Řekla bych, e si prostřednictvím tohohle rozuzlení můe hodně z nás říct - ano, bylo to k něčemu. K tomu, abych si uvědomil/a, e projikuji do jiného svoje pocity, páchám dobro přes sílu a mocí mermo se chci cítit hodný/á, chápající, pomáhající a vykupuji tím vlastní svědomí....
Vám nepřilo v poslední době divné, jak to kolem toho vlákna tichne?
Není tady
Alosek napsal(a):
A udělala bych to znovu, kdyby bylo potřeba - důvěru v lidi neztrácím, i kdy jsem zase o kousek poučenějí...
také bych tu pomoc nabídla znovu, jen u bych tak slepě nevěřila.
(nějak mě napadá-důvěřuj, ale přesto prověřuj) ale to u je teď jedno. Kadá z nás to dělala se srdcem na dlani a to je důleité
Není tady
dixina napsal(a):
Zneuila vae city, netvrdím, e musíte cítit nenávist a zlobu, to ne v ádném případě, ale ta bolest, ta musí být ílená
City človeku nikto druhý nemôe vzia, nemôe ich urobi horími, menejcennými... a zneuila...? Neviem, mono proste naozaj túila po pozornosti a kamarátstve - a nedolo jej, e na to, aby to mala, nemusí umrie... e sa zoznámila s žuďmi, ktorí ju majú radi takú, aká je, aj bez umierania, súcitu a obdivu k tomu, čo vetko stíha... Tá materiálne stránka je trochu oemetnejia, ale myslím tie, e sa nestalo nič, čo by nelo napravi.
Není tady
Za sebe můu říct, e nenávist a zlobu nikde nemám. Estelu jsem neznala nijak osobně, viděla jsem ji, myslím jednou, ale sledovala její vlákno, četla... Teď cítím hořkost. Nic víc, nic míň. I ta pomine...
.
Upravil(a) majkafa (23. 2. 2009 22:19)
.
Upravil(a) majkafa (23. 2. 2009 22:20)
Rači myslím, e má pravděpodobně pravdu ohledně obstarávání lásky a pozornosti. Ale bohuel vzhledem k tomu, e Estela nic vysvětlit nechce - moná ani neumí - nemůeme se dobrat skutečné pravdy. Pravda je sice důleitá, ale myslím, e v tomto případě asi podruná. Důleitejí je vyléčet poramocené city (peníze vem čert). Ani já zlobu ani zá necítím. Prostě to je tak jak to je a nic s tím neuděláme.
Račice dračice napsal(a):
Fakt nevím, co napsat...
Myslím si, e úmyslně (z hecu) někoho obalamutit, nebylo jejím záměrem....
Nevím, proč, ale připomělo mi to mou mámu..... Trpěla paranoiou a věřila věcem, scénářům, které si v hlavě vytvořila....
Myslím, e Estel musí být takto postiená stejně....je moné, e tomu, jak si v hlavě tu nemoc vykonstruovala,a uvěřila......
Nesoudím, nebo asi nemůeme pochopit zcela.... Kadopádně takovému člověku se asi nedostávalo potřebné mnoství lásky a pozornosti, kterou si takhle (ikdy moná neúmyslně - kdoví) obstarala....
Jsem ráda, ale e peníze za kalendář přijdou i tak na pomoc potřebným....
Estel přeji hodně zdraví, zejména toho duevního....
Račice dračice napsal(a):
Napadlo mě toté...
Lidé kolem Estelky jednali v dobré víře. Je dobře, e ije a ít bude. Projekt se vyuije a poskytne prostředky jinam, kde jsou potřeba. A jsem přesvědčen, e větina lidí stejně bude dál pomáhat. Pokud si Estelka řekne, tak jí jistě nikdo z nás neodmítne.
Celá tato kauza jen dokazuje, e ve větině lidí je cit a ne hyenismus. Je dobře, e se najdou lidé, kteří jsou ochotni kdykoliv přiloit ruku k dílu a napřít svoje úsilí ku pomoci druhým. Holky, děkuju.
Kukačka napsal(a):
Ano, vichni pomáhali z vlastní vůle.
Nicméně je pravda, e spousta babinetek do toho investovala svůj čas, city, a v nemalé řadě i peníze. Občas se na virtuálním poli objeví lidé, kteří ijí své ivoty prostřednictvím druhých, právě skrze internet, fóra a diskuze.
Je to varování pro vechny. Neplýtvejme zbytečně svou účastí, někdy a pokrytecky. Řekla bych, e si prostřednictvím tohohle rozuzlení můe hodně z nás říct - ano, bylo to k něčemu. K tomu, abych si uvědomil/a, e projikuji do jiného svoje pocity, páchám dobro přes sílu a mocí mermo se chci cítit hodný/á, chápající, pomáhající a vykupuji tím vlastní svědomí....
Vám nepřilo v poslední době divné, jak to kolem toho vlákna tichne?