Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 23. 2. 2009 13:47

hrosanek
Host

Chybama se člověk učí...

Vážený čtenáři,

dovoluji si jménem sdružení „Eva 21.století“ podat vysvětlení, proč je v současné chvíli zastaven projekt Kalendář pro Estelku.

Estel jsme jako většina Babineťáků poprvé četli 16.12.2007, kdy přišla na Babinet. Přišla s velmi silným příběhem, který bychom nikdo v osobním životě nechtěli zažít. Příběh ženy, která se před deseti lety nakazila HIV od svého prvního partnera. V období svého příchodu byla její choroba dle jejího sdělení ve třetím stádiu, kdy tělo už není schopno bojovat a dostane se do stádia AIDS- selhání imunity. Během roku 2008 jsme se začali s Estel setkávat i osobně, z vlastního rozhodnutí ji poskytli svou podporu, začal vznikat web s jejím příběhem. Stala se součásti party babinetek, které pořádají akce v Praze.

V říjnu 2008 se babinetky z této partičky rozhodly vydat kalendář. Původní záměr byl zcela soukromý, pro naše nejbližší. Při vzniku tohoto projektu jsme se od počáteční recese dostaly k touze vydat kalendář na nějaký bohulibý počin. Napadlo nás, že takovým projektem by mohlo být vydání knihy sestavené z Estelina blogu. Příběh je čtivě napsaný, velmi poučný pro dnešní generaci dětí a vlastně i pro nás dospělé. Vydání kalendáře se tak stalo prvním velkým projektem nově vzniklého občanského sdružení „Eva-21.století“.

Kalendář jsme vydali a výtěžek této akce měl sloužit k finacování vydání knihy. Bohužel během doby, kdy byla již celá akce v běhu a kalendáře prodané, se objevily skutečnosti, které jsou v realitě úplně jiné než v příběhu Estely. Po prověření všech pochybností, po konzultacích s odborníky – klinickými lékaři a psychology - musíme napsat závěr, který je vysvětlením skončení projektu na vydání knihy.
Estel podle našich současných poznatků není člověk s HIV.Většina skutečností, které ze svého života udává, je zcela nepravděpodobná, neslučuje se s životním režimem člověka HIV pozitivního a je s největší pravděpodobností jejím výmyslem. Nejde o člověka s HIV, AIDS a ani těžkou psychickou nemocí způsobující tento stav. K vydání knihy z těchto důvodů nedojde. Čistý výtěžek z této akce zašleme dne 20. března po konečném vyúčtování na nadaci „Česká společnost Aids pomoc“.

Kdokoliv, kdo přispěl a bude mít pocit, že chce odstoupit od svého příspěvku, prosím obraťte se na mail eva-21@seznam.cz do 19.března 2009. Celá zbývající částka půjde na konto výše uvedené veřejně známé nadace, jejíž projekty souvisí s lidmi s HIV. Původní záměr tím pro nás bude naplněn.

Píšu toto vysvětlení jako odůvodnění skončení projektu na vydání blogu Estely. Pohnutky člověka, který přijde s takto smyšleným příběhem nechceme a ani nám nepřísluší soudit. Pro nás osobně je zadostiučiněním, že přese všechny problémy Estel neumírá. Okolnosti odtajnění smyšlené nemoci a veškeré podrobnosti vedoucí k tomuto zjištění s dovolením neuvedeme.

Eva Zientková
místopředsedkyně sdružení „Eva 21.století“

Upravil(a) hrosanek (24. 2. 2009 9:50)

#2 23. 2. 2009 14:00

Spina
♥♥♥♥♥--

Re: Chybama se člověk učí...

Tak to je hustý....

Není tady

#3 23. 2. 2009 14:03

Romča
♥♥♥♥♥♥-
Místo: ostravsko

Došly mi slova va

Není tady

#4 23. 2. 2009 14:04

dixina
♥♥♥♥♥♥-

Hmmmm, mazec..... va

Jsem něžný, jsem krutý, ale jsem ŽIVOT. Pláčeš? I v slzách je síla, tak jdi a žij....!

Není tady

#5 23. 2. 2009 14:05

Fidorka
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: mater urbium
Web

hrosanek napsal(a):

Přišla s velmi silným příběhem, který bychom nikdo v osobním životě nechtěli zažít.

To je hodně tristní.
Mě právě ten příběh přišel na samém počátku tak silný a tak dobře napsaný, že se mě ani nějak nedotkl.  neutral

Není tady

#6 23. 2. 2009 14:08

Veranna
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: ve stínu Plzeňské věže
Web

Tak z toho je mi fakt šoufl sad Ale mám takové deja-vu, že to tu už někdo kdysi říkal... Někdo, kdo vystupoval pod vícero přezdívkami vissla Nicméně to nic nemění na tom, že podle mne šlo o hyenismus (chudinky hyeny).

Upravil(a) Veranna (23. 2. 2009 14:09)

Není tady

#7 23. 2. 2009 14:09

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha

A podle čeho jste na to přišli? Že není nemocná... Nechápu, že by si zdravý člověk tohle všechno vymyslel a víc než rok nás všechny tahal za nos?
Nezpochybňuju jak to je, to nevím, mám jenom názor toho, kdo píše pod nickem Estela (osobně jsem ji neviděla) a názor babinetek pod vedením Pandory...

Není tady

#8 23. 2. 2009 14:10

Veranna
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: ve stínu Plzeňské věže
Web

Počkejte ale vždyť se s ní několik lidí sešlo, ne? Myslím, že zrovna Klubko s ní určitě mluvila....

Není tady

#9 23. 2. 2009 14:10

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Tak MNĚ žádný slova nedošly, protože jsem tomu NEVĚŘILA ani na sekundu, okamžitě po začátku prvního vlákna jsem to tam napsala a od té doby jsem se k tomuto tématu již nikdy nevyjádřila, až teď.  Zřejmě tomu nebudete věřit, ale někdy mívám takové zvláštní "tušení"  to tušení mi hned po přečtení jejích prvních příspěvků tak silně napadlo, že lže a tahá vás všechny za nos. Určitě můj příspěvek půjde vyhledat

Strach je malá smrt...

Není tady

#10 23. 2. 2009 14:13

rainbow
♥♥♥----

A co vyjádření samotné Estely?

Okamžik, kdy je člověk pánem svého osudu, se nevyskytuje nikdy dvakrát. /Zeyer/

Není tady

#11 23. 2. 2009 14:13

haiel
♥♥♥♥♥♥-

Tak Estel už není marod? To je dobrá zpráva big_smile

Není tady

#12 23. 2. 2009 14:15

petra72
Host

Estela měla na vyjádření a doložení pochybností 3 dny. Proto zveřejnění neproběhlo dříve. Do dnešního poledne mohla udělat cokoliv - vyvrátit, potvrdit, zde vysvětlit - prostě cokoliv.

Neudělala nic.

Vzhledem k tomu, že na její příběh byly napojeny i jiné věci - jako třeba prodej kalendáře - muselo být vše zveřejněno.

Mnoho lidí přispělo na kalendář v dobré víře.

Upravil(a) petra72 (23. 2. 2009 14:17)

#13 23. 2. 2009 14:15

majkafa
Host

.

Upravil(a) majkafa (23. 2. 2009 22:18)

#14 23. 2. 2009 14:15

dixina
♥♥♥♥♥♥-

Docela mě to zajímá, to přeci nemohla hrát, vždyť za ní několik lidí odsud jezdilo. Tak se vyjádřete vy co ji znáte osobně.

Jsem něžný, jsem krutý, ale jsem ŽIVOT. Pláčeš? I v slzách je síla, tak jdi a žij....!

Není tady

#15 23. 2. 2009 14:16

x21365
Host

rainbow napsal(a):

A co vyjádření samotné Estely?

Estel dostala možnost se vyjádřit a sama celou situaci uvést na pravou míru ještě před zveřejněním.
A pro nás to bylo možná ještě težší, právě proto , že jsme se s ní stýkali a někteří se o ni opravdu starali. A pitvat to nemá cenu.

Upravil(a) Misa II (23. 2. 2009 14:21)

#16 23. 2. 2009 14:17

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Martinka1 napsal(a):

A podle čeho jste na to přišli? Že není nemocná... Nechápu, že by si zdravý člověk tohle všechno vymyslel a víc než rok nás všechny tahal za nos?
Nezpochybňuju jak to je, to nevím, mám jenom názor toho, kdo píše pod nickem Estela (osobně jsem ji neviděla) a názor babinetek pod vedením Pandory...

Asi častejší osobný kontakt ťa prinúti rozmýšľať... porovnávať.. mne to tiež pripadá ako sci-fi, ale verím, že nie je. Možno skôr nejaká mentálna diagnóza než hyenizmus, ale to fakt neviem posúdiť. Len mi to pripomenulo jednu moju smutnú skúsenosť s "tiežkamarátkou".

Upravil(a) Selima (23. 2. 2009 14:19)

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#17 23. 2. 2009 14:18

Koloběžka.1
♥♥♥♥---

Já Estel věřila a držela ji ze srdce palce ...jestli není nevyléčitelně nemocná, jsem ráda. Jestli je jinak nemocná, držím ji palce nadále.
A ta dobročinná akce taky nakonec najde adresáta ...všechno je jak má být  smile

Zázrak je, když žijeme se zásadami, které necítíme jako okovy.

Není tady

#18 23. 2. 2009 14:18

x62358
Host

Právě proto, že se s ní spousty lidí stýkala - mě nevyjímaje - nastaly pochybnosti. Které bylo nutné ověřit.

#19 23. 2. 2009 14:19

Malaika
♥♥♥----

To je nějaký vtip snad.. já příběh Estely sleduju dlohodobě, i jsem četla její blog, kde je vše podrobně napsané, četla jsem již její první příspěvky, jak je napsala myslím předlonske Vánoce, pak už se tam utvořila parta a do diskuze jsem se nezapojovala, ale občas nakouknu a co vím, tak se mnozí s Estel scházejí, viděli když jí bylo špatně.... to přece není možné.....

Není tady

#20 23. 2. 2009 14:19

sisi21
♥♥♥♥♥♥♥

Tomu se snad ani nedá věřit ,,četla jsem její příběh ..Držela jí palce..

Vždyť takových lidí se sní potkávalo..a toto nechala dojít tak daleko..?????
a je to vůbec pravda ,myslíte si holky ,že je někdo něčeho takový schopný..že by tak lhala??? a vymýšlela si???
Vždyť kdo jí snad poznal Oxi,klubko. Pandora...co vy na to říkáte???
.
opravdu nemám slov ,že by někdo mohl být takový..grater

http://www.inglene.dk/billed.asp?PrivatBilled=7195271

Není tady

#21 23. 2. 2009 14:20

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

majkafa napsal(a):

Za sebe - nevím, jakou má Estel nemoc. Věřila jsem jí. Znám ji osobně a myslím si, že nemocná nějakým způsobem je. Nejsem odborník, soudím jen z mých osobních setkání, četných telefonátů a psaní.
Jestli to není AIDS, díkybohu, bude žít. To je nejdůležitější. Začít se léčit, skutečně léčit z nemoce, kterou má a napravit, jestli bylo něco "pokaženo", na to je čas vždycky. Věřím, že si to Estel, uvědomíš, jestli to v tuto chvíli jde.
Ať je to jakkoliv, mám tě stále ráda. Neměj strach, každý děláme ve svém životě chyby. Žitot nám dává spoustu šancí napravovat.
Mám tě ráda. graterpussahjarta

stolt

Není tady

#22 23. 2. 2009 14:22

dixina
♥♥♥♥♥♥-

Netvrďte vy zainteresované známé Estely, že se vás to aspoň trošku nedotklo va

Není tady

#23 23. 2. 2009 14:22

Alosek
Host

Jako Ffly - protože jsem ji znala osobně, některé věci/informace přímo od Estel mi nesouhlasily.
To neznamená, že už ji nemám ráda, nebo že ji odsuzuju. Pro své chování má nějaký důvod, já jsem ráda, že neumírá. Přinejmenším herečka a spisovatelka je dost dobrá, bez ironie.
Moc mě to mrzí kvůli lidem, kteří investovali důvěru, city, lásku a péči mnohem více, než já.
Ale jak napsala Koloběžka - nakonec je všechno, jak má být.

Upravil(a) Alosek (23. 2. 2009 14:24)

#24 23. 2. 2009 14:24

majkafa
Host

.

Upravil(a) majkafa (23. 2. 2009 22:19)

#25 23. 2. 2009 14:24

x62358
Host

Dotklo samozřejmě, že dotklo a to výrazně. Ale bohužel s tím nic neuděláme, jen se smířit, víc nezbývá.

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí