27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Elo,
myslím, e příčinu toho, co se v tobě začalo měnit a poté hroutit, není moné bagatelizovat na pouhou "zvědavost a touhu po nepoznaném". Bylo to mnohem víc. Byla to tvoje due a tvoje hrdost, tvoje sebeláska, která v tobě podnítila to puzení po změně. Vdy jaký by tě čekal ivot s muem, ze kterého se ti zvedá aludek (a je úplně jedno, e je to bezva chlap - prostě není ten pravý.)
Kdy neklape sex, holky, je to NA PRD. Je to vdycky začátek konce. Pak u se jen liíme v tom, zda celý ivot "končíme" a nebo to skončíme hned a něco nového začneme. eny, které vydrí v manelství i přesto, e nejsou astné, si nezaslouí pochvalu za své "hrdinství". Podle mého je to zbabělost. Omluvitelná, pochopitelná, veobecně akceptovaná - ale zbabělost.
Kdy poslechnete svůj vnitřní hlas (který třeba říká aludku, teď se zvedni, protoe přiel manel domů), tak budete ít tak, abyste byly astné. My toti neumíme tenhle hlas poslouchat - proto nám musí přivodit psychosomatické příznaky, abychom si ho vůbec vimly.
Ty ses Elo rozhodla správně. Moná, e teď taky nemá uspokojivý vztah, ale fakt, e jsi ukončila své manelství je pozitivní. Udělala jsi toti něco SAMA PRO SEBE. Můe být na sebe pyná.
Není tady
Avalonko,
určitě má pravdu v tom, e v mém manelství asi od základu nebylo něco v pořádku. Jene je fakt, e do té doby ne jsem se vyspala s jiným, jsem si to vůbec neuvědomovala a ila spokojeně a "astně".
Můj odchod od manela leí u osm let zpátky, dnes mám nový vztah (i kdy vlastně tak nový taky není - tento rok budeme s mým partnerem slavit sedmé výročí) a k tomu jetě jednu malinkou dceruku 1,5 roku.
Ono je vůbec těké druhému nějakým způsobem radit, ale fakt je ten, e tím, e si zde na babinetu lidičky sdělují zkuenosti a názory, ohromně těm "bezradným" pomáhají. Sama jsem měla koncem listopadu 2005 jeden váný problém - a světe div se, poprala jsem se s tím a velký podíl na tom, e jsem to zvládla, mají zdejí úasné diskuze a příspěvky (mimo jiné i ty tvé, Avalonko)!!!
Není tady
Taky si myslím, e Babinet moc pomáhá.......stačí číst a čerpat zkuennosti těch, ktěří si proli tím v čen teď po kolena stojíme my....
Není tady
Elo, děkuju :-)
(dceruku ti moc závidím - mně se zatím nedaří otěhotnět, ale neházím flintu do ita - určitě ničeho nelituje a jsi mnohem astnějí ne v prvním manelství, a to je dobře
Není tady
Ačo,
omlouvám se za tu drzost radit. Ale já si myslím, e ten článek jste napsala jako alibi sama před sebou. Mám pocit, e do toho spoluáka jste se u trochu zamilovala a teď chcete zkusit jaké by to bylo. Mám nápad, pokud Vám jde o sex, jak říkáte, zaplate si gigola... lehko si zničit krásný ivot... I kdy mám pocit, jako by tu někdo něco podobného psal.
Avalonko, určitě flintu do ita neházej, nevím sice kolik je ti let atd., ale pokud se bude snait a hlavně věřit, je ance veliká.
Kdy jsem porodila svou druhou dceru, bylo mi u 38 let a trvalo mi rok a půl ne jsem tenkrát otěhotněla. Vím, e to nepatří do tohoto fóra, ale - pomohly mi vitamíny (E, kyselina listová - to určitě ale ví sama), "prstíčková metoda" z www.rodina.cz, měření bazální teploty... a hlavně paní doktorka, která mi předepsala hormonální tablety.
No a tento rok se chci snait o dalí mimčo. Doufám, e mě nikdo neodsoudí, e u jsem moc stará... Ale vím, e na babinetu jsou tolerantní eny a mui.
Není tady
Mladinká, díky i za tvůj názor. Díky vám vem za názory, je to přesně to, co jsem potřebovala, slyet různé názory. Já se normálně moc nesvěřuju, kamarádkám, sestře, mamince atd. nato potom s něčím takovým, o čem teď stále přemýlím. A zase - stejně by to byl názor jen jedné osoby (nebo dvou, třech... podle toho, komu vemu bych to vyvanila - musela bych být úplný idiot), tady se dozvím názory mnoha zkuených, nebo i nezkuených lidiček, které moje téma oslovilo a mají chu mi k tomu něco říct. Musí vám vem být jasné, e pokud se s tím takto zabývám a poprvé v ivotě jsem poádala o radu v diskudním fóru, e nejsem nezodpovědná nána, která chce zahodit 15 let spokojeného manelství pro něco, co třeba jen vzduným zámkem.... Ty, mladinká, má pravdu, e s tím spoluákem to byla láska u kdysi (ta studentská, nenaplněná, bez dramatického rozchodu) a proto najednou, kdy se ozval, probudil ve mne sentimentální vzpomínky a snadno mezi námi mohla vzniknout debata typu "proč jsme tenkrát spolu do toho neli, kdy jsme oba chtěli..." nebo "jaké by to vlastně bylo, kdybychom tenkrát spolu.." a nebylo daleko k tématu "jestlipak by se to dalo dohonit..." (nelo, pokud chcete někdo rozvinout debatu na tohle téma..) a "co kdybychom to zkusili spolu teď.." Ne spolu ít, ale právě "jen" to milování. A následovaly dost erotické maily, co vechno bychom spolu teď.... , které ve mně vzbudily touhu po tom popisovaném a velkou zvědavost, jestli to vlastně je uskutečnitelné :-), onen dotyčný mě ujiuje, e je...
Elo, díky, e jsi napsala svoji zkuenost, napsala jsi tam přesně to, čeho já se moc bojím, a to je, aby si mi nezprotivilo to "nae", stereotypní, přesto příjemné milování s manelem.
Zatím vem moc dík, pokračujte, prosím v názorech.
Ahoj, jsem tu uplne nova a zatim jen od pondelka pilne procitam prispevky.
Elo,zrejme jsem ted v podobne situaci jako ty pred 8-mi lety.Prosla jsem si dvema vztahy pricemz oba skoncili neverou partnera. jeden po 7-mi letech, dalsi po 2 letech. ted mam noveho pritele, jsme spolu pul roku, vsechno bylo moc hezky a fajn, do doby nez jsem potkala cloveka, ktereho jsem delsi dobu nevidela a do ktereho jsem byla zamilovana..Vim, ze si asi najde spousta tech kteri me odsoudi, ale skoncila jsem s nim v posteli a od Te doby je ten vztah jiny..a ja jsem totalne rozpolcena a absolutne bezradna..mam sveho pritele rada,ale citim ze se vztah dostal nekam do slepe ulicky a vice touzim po tom druhem..nevim co mam delat, jsem zahnana do kouta, lepe receno jsem se tam zahnala sama a nevim jak ven.. trpim hroznym pocitem viny vuci svemu priteli a ani ne tak jako tim ze jsem byla neverna, ale tim co ted citim, co se mi honi hlavou,a taky tim jak mi pomalu uz zacina vadit kdyz se me dotyka..
Ačo ja jsem ta posledni co by mohla radit, a myslim ze tady to snad ani nejde..nikdy dopredu clovek nevi co s nim to pomilovani jinde udela..nekdo to ustoji s nohama pevne na zemi, jiny se zacne vznaset s hlavou v oblacich..a dokud to clovek nevyzkousi tak na to nikdy nebude mit dopredu odpoved..ja to bohuzel neustala a placam se ve vztahu-nevztahu a popravde vlastne ani nevim co presne chci
Není tady
Beruko - neměla jsi to, koukám, lehký! Ale jste spolu se současným přítelem "teprve" půl roku a věř, e kdy u teď s ním nejsi astná - bě za svým srdíčkem - jestli teda za to stojí (určitě jo, kdy jsi zamilovaná - teda a pokud to nemá dalí komplikace -dítě, e je Tvůj milenec zadaný ap).
Není tady
Berka napsal(a):
Beruko - neměla jsi to, koukám, lehký! Ale jste spolu se současným přítelem "teprve" půl roku a věř, e kdy u teď s ním nejsi astná - bě za svým srdíčkem - jestli teda za to stojí (určitě jo, kdy jsi zamilovaná - teda a pokud to nemá dalí komplikace -dítě, e je Tvůj milenec zadaný ap).
Berko diky moc za radu,bohuzel je tam ta komplikace ze on je zadany.prijde mi ze jsem oba uvezneni nekde o cem nejsme presvedceni ze je to to prave, ale nedokazu posoudit jestli bysme spolu byli schopni zit a jestli on by to vubec udelal. Vis ja mám v sobě íleny zmatek. Mám ráda svého přítele, ale cítím e se z toho vztahu něco vytratilo a e se ocitl na slepé koleji.Zkouela jsem si s nim promluvit,samozřejmě ne o nevěře,ale o tom e mám pocit e ten vztah nefunguje tak jak by měl, a e bysme měli něco udělat a on jediný co dělá tak brečí e mě nechce ztratit.mě u jen tahle reakce straně vadí..e fňuká a naříká..mam straný pocit z toho e mě miluje a já mu ubliuju..on pořád říká e jsem pro něj ta pravá,ale já to tak necítím.
Není tady
Beruko,
no - myslela jsem si to - ale a u bys s tím novým pak byla nebo ne (otázka, zda by on se rozeel) - tak Tvůj současný vztah se mi moc perspektivní nezdá.
Souč. přítel cítí, e něco není v pořádku, ale brečením tomu nepomůe... Nevím, mohla bys s ním být jen ze soucitu??
Tak tohle u se přesně hodí na mě - já opustila po 3,5 letech přítele (by jsem měla pohodlnej ivot - ale astná jsem nebyla a mladá na to, abych si říkala, e víc od ivota nechci) a zamilovala se do souč. manela (tenkrát i on byl zadanej).
A by to stálo spoustu nervů - STÁLO TO ZA TO!
Býv. tenkrát taky brečel, e beze mě nemůe být.. a mohl - za 2 měs. si nael holku taky...
To je ale citové vydírání a závislost - to bys přece nechtěla!
Jo, taky jsem řeila - co s bytem, co na to řeknou lidi, komu to ublíí - ale musí být trochu sobec!! A děti jetě nemá - o to je to jednoduí!
Jestli chce vědět něco blí, napi!
Hodně síly!
Není tady
Berka napsal(a):
Beruko,
no - myslela jsem si to - ale a u bys s tím novým pak byla nebo ne (otázka, zda by on se rozeel) - tak Tvůj současný vztah se mi moc perspektivní nezdá.
Souč. přítel cítí, e něco není v pořádku, ale brečením tomu nepomůe... Nevím, mohla bys s ním být jen ze soucitu??
Tak tohle u se přesně hodí na mě - já opustila po 3,5 letech přítele (by jsem měla pohodlnej ivot - ale astná jsem nebyla a mladá na to, abych si říkala, e víc od ivota nechci) a zamilovala se do souč. manela (tenkrát i on byl zadanej).
A by to stálo spoustu nervů - STÁLO TO ZA TO!
Býv. tenkrát taky brečel, e beze mě nemůe být.. a mohl - za 2 měs. si nael holku taky...
To je ale citové vydírání a závislost - to bys přece nechtěla!
Jo, taky jsem řeila - co s bytem, co na to řeknou lidi, komu to ublíí - ale musí být trochu sobec!! A děti jetě nemá - o to je to jednoduí!
Jestli chce vědět něco blí, napi!
Hodně síly!
Jsi moc hodna, diky za podporu, to pomaha ze vsechno nejvic..
Ja mam proste strach ze mu ublizim a to moc..a to nechci, ale teky navim jestli chci byt s nim..
ted me ceka v sobotu jeho rodinna oslava ze ktere se snazim vykroutit sec to jde,ale bohuzel nedari se ( tak uvidim jak to dopadne..
Jsem rada ze jsem tu nasla spriznenou dusi, to je to co ted nevic potrebuju
Není tady
Beruko - jo, to je potřeba - taky mi pomáhá se vypovídat..
No, ber to tak - teď na chvíli ublíí Ty jemu - ale vdy sobě bude ubliovat v neastném vztahu jetě víc!!
Ví, já nechci - aby to vypadalo - e ho odepisuju - to na dálku nejde - jen vycházím z toho, co mám za sebou já...
Jo - ta oslava mi připomněla troku ná rozchod...
My s manelem jsme to nakonec utnuli v létě:po dovolené:
on se svou ex těsně po návratu..
a já se svým ex jetě na dovolené - vraceli jsme se dřív... (take jsem jetě zkazila i dovču..)
Pak jsme si s manelem vyčítali - e jsme to měli udělat před ní - a jet pak spolu- e to byly zbytečně vyhozený peníze ;-))!!!
Ale byla to prostě taková tečka za minulostí!!
Take tam bě, zvauj, přemýlej a uvidí!
Přeju hodně těstí!
Není tady
Naprosto souhlasím s Avalonkou...a přesně podle zkueností...milování se s novým partnerem bude pro tebe naprosto euforický záitek, i kdyby to pro zkuenou enskou měl být břídil...bude to prostě "jiné", nové, musí být eroticky hrozně vyprahlá..a věř mi, nebude schopná zabránit změnám, které se v tobě budou dít, začne být posedlá touhou, je to pořád jen chemie, hormony, endorfiny...kdepak za rok, jestli se ti to podaří zatajit jednou, udělá to přítě zas, a kdepak za půl roku... to je pak snění den co den...
Vznítit oheň v manelovi po letech je jasně těké, i kdy bych neřekla nemoné..jen bych na to nela otevřeně z očí do očí, styděli byste se moná oba...ale co takhle začít mírně erotické mailiky či smsky posílat do práce i manelovi? začít tím, e se mění tvůj pohled na současný stav sexu mezi vámi, ne hned si stěovat, e ti to nestačí, popisovat, jak se projevuje tvé tělo, tvá mysl, co bys s ním ráda prováděla...tobě se bude spí lépe psát ne mluvit a on bude mít čas nad tím přemýlet a připravit se...jen bycha, aby poznal, e je ten mail opravdu pro něj, abys ho neuvedla v nedůvěru, e ses spletla a patří to někomu jinému :-)
Berka napsal(a):
VIs Berko ja tak nejak podvedome citim ze to driv nebo pozdeji dopadne tim ze ten vztah skonci,ale bohuzel vubec nedokazu odhadnout jak by pokracoval ten vztah jiny,
ale mas pravdu v tom ze nemuzu byt s nekym ze soucitu, jenze ja nemuzu rict ze bych ho nemela rada..
doufam ze se mi podari tuhle situaci vyresit co nejdriv protoze se akorat oba trapime..uvidime jak dopadne ten vikend, treba zrovna to bude to rozhodujici. Vis ja bych ten vztah i chtela zachranit a urovnat, ale ja proste nevim jak
asi ti pripadam hloupa a zmatena, pripadam tak i sama sobe, ale ja se nejak necitim na to rict je konec..co kdyz to taky neni ta spravna cesta??
MOc otazek a zadne odpovedi, a za vsechno si muzu sama.. ja to zkomplikovala a ja ho podvedla
me to tak moc pomaha povidat si s tebou
Není tady
Beruko, bohuel musím teď pryč, ale jetě napíu večer!
Dr se, myslím na Tebe!
A věř, e i já ho MĚLA RÁDA a cítila se zmatená....
to je normální...
Není tady
Ačo,koho by nelákala nevěra,já myslím e větinu jo.Ale představ si ty následky kdyby se na to přilo.Můj názor je,zůstat jen u představ,ty nikomu neukodí
Není tady
Beruko, bohuel musím teď pryč, ale jetě napíu večer!
Dr se, myslím na Tebe!
A věř, e i já ho MĚLA RÁDA a cítila se zmatená....
to je normální...
Není tady
Beruko - ty tu dnes u určo nejsi - ale chtěla jsem jen říct, e je jasné, e se cítí zmateně - honí se Ti hlavou - co bylo, co je - co by mohlo být. Bohuel, nikdo Ti opravdu neodpoví, co je správný.
A co zkusit navrhnout souč. příteli pauzu? Promluví si s druhým klukem (muem) a zjití, jak to vidí on. Nemám s tím sice zkuenost, ale třeba by to bylo řeení.. nebo moná není...
No, můe to dopadnout tak, e získá druhého, nebo zjistíte s prvním, e bez sebe nemůete být a nebo příjde někdo třetí... a nejlepí!! Co se u mockrát stalo...
Beruko - budu na Tebe myslet a dret pěsti!!
Není tady
To Berka: jsem tu,pred chvilkou jsem dorazila... ja to s tou pauzou nemam odvahu zkusit. kamoska mi taky rika ze je to asi to nejlepsi co udelat,ale podle me se to nesetka s odezvou.. je to asi 14dni co jsem mu rikla ze bych potrebovala aby u me prespala kamoska s pritelem tak jestli by se nemohl dve noci vyspat doma u rodice kde bydlel predtim/ponevadz mam opravdu maly bytecek/rekace me prekvapila nevadz mi bylo sdeleno ze jak by doma vypadal a co by tomu rekli, ze by si mysleli ze je s nama neco spatne a ze by si pripadal jako blbec...tak ani nemam odvahu rict aby se tam zkusil na nejaky cas vratit..
k tomu novemu: ja vim ze bych byla sama a mela ho akorat obcas..nechci ho omlouvat,ale vim ze kdyby se ted rozvedl udelal by tu nejvetsi hloupost,asi si myslis ze jsem blazen, ja bych ti to rada vysvetlila,ale bohuzel tohle je natolik verejne misto ze to nechci presne popisovat.. nikdy jsme spolu nezili,vlastne ani nechodili takze ani nevim jestli by to fungovalo..asi me ma opravdu rad, jinak by nevydrzel byt takovou dobu v me vblizkosti aniz by se o neco pokusil..
ja uz si myslela ze to mam za sebou a nic takoveho uz resit nebudu, ale je to tu zase, akorat ted stojim ja na te druhe strane a delam veci ktere predtim tak strasne boleli kdyz je nekdo delal me..uz 2x jsem musela tyhle veci resit, teda z te druhe tranky, co uz bylo slz a trapeni a uz je to zase, jako kdybych se porad vracela,ale proc to nevim
Není tady
Beru, nezoufej...
Hmm, vím, e Tě to trápí, ale neuírej se tím, co bylo - to, čím sis u prola. Prostě to se stává, jsme jenom lidi...
Já u zas vidím tu "závislost" - ten byt je jen Tvůj nebo společný? Proč by jsi nemohla ubytovat kámoku s přítelem?
Vdy to tak svazuje... jsi svobodná a nemusí se někomu zpovídat - jen kdy chce...
No, být sama je těký - ale na čas to má své výhody.
Jestli chce napsat víc, klidně napi na mail - pod nickem.
Já si nemyslím, e jsi blázen - dokáu si představit, e nechce, aby se kvůli Tobě hned rozváděl - děti, majetek, práce, peníze... a u z jakéhokoliv důvodu...
Ale jednou to třeba udělá - nebo bude opravdu někdo třetí! Ale to nezjistí, kdy to nezkusí!
Není tady
naprosto souhlasím z avalonkou..já to zaívám u pár let...manel byl také můj první, ale funguje to a jsme vichni spokojeni...
hlavně mě nekamenujte...
avalonka:
Chtěl bych reagovat na tvůj příspěvek z 2.2.
Větina en se tady ohání tím, e jim a tak moc nejde o sex. Ale podle mě to není pravda. Vím, e u en je sex více spjat s hlavou ne u muů, ale podle větiny příspěvků sex u en hraje také velmi významnou roly. Co je samozřejmě pochopitelné.
Zeptám se zde přítomných vdaných en.
Příklad:
Seznámíte se s muem, a vypline z toho něco víc ne přátelství. Potom se s ním pomilujete a zjistíte, e v posteli je to s ním nic moc. Bez nápadu, vlané, krátké.
Bude vás stále tolik přitahovat jako před tím?
Není tady
Ela napsal(a):
Ačo, dokáu se úplně vít do tvé situace. Také jsem kdysi neodolala pokuení a po esti letech pohodového vztahu jsem manela podvedla. Ze začátku se jednalo pouze o sex, ale pak jsem se zamilovala... Od manela jsem sice tenkrát neodela, měli jsme spolu v té době dvouletou holčičku, ale svým dobrodrustvím, které nemělo vlastně nic znamenat, jsem své manelství zničila. Na venek bylo ve v pořádku, můj manel se nedozvěděl vůbec nic, svého milence jsem také u potom nikdy nevyhledala a zapomněla na něj, ale přesně jak napsala Avalonka, to co se začalo dít ve mně, postupně celý manelský vztah odrovnalo. Po tom, co jsem měla jiného mue a zaila jiný sex, nebyla jsem schopná, se svým manelem spát. Musela jsem se vak překonat, aby neměl podezření, ale tím se můj přístup k sexu s manelem víc a víc zhoroval, a jsem nakonec měla takovou averzi, e mi ji při pomylení na to, e by se se mnou chtěl večer milovat, dělalo ji ráno patně od aludku!! A přitom jsem svého manela před svou nevěrou milovala a sex s ním byl krásný (nebyl to můj první chlap, take to dokáu posoudit). Manelství jsem se pokouela zachránit, přestoe jsem věděla, e u nic není jako dřív, ale po dalích sedmi letech jsem nakonec stejně od manela odela... Nevím, třeba bychom i bez mé nevěry nebyli u dnes spolu, ale příčina toho, e se ve mně začalo něco měnit a poté hroutit, byla jen zvědavost a touha po nepoznaném.
Drím palce, aby ses správně rozhodla a ve udělala lépe ne já.
Tohle přesně se stalo mojí kamarádce,rozdíl byl v tom, e nebyla vdaná a neměla s přítelem děti. Nicméně po sedmileté známosti se ke svatbě schylovalo a ona začala mít pocit, e ji drtí stereotyp. Nachomýtl se "báječný" muský, který nabízel příjemné zpestření. Ale kamarádka propadla jeho kouzlu, ze svatby selo, protoe se nedokázala ke svému příteli chovat jako dřív a paradoxně to, co mělo vztah oivit, ho totálně zničilo. Take pozor, takové experimenty nejsou opravdu pro kadého!
Není tady
Ačo, docela ti rozumím, e tě láká nepoznané. Já toto posoudit nemohu, protoe jsem před svatbou měla partnerů docela hodně, take jsem do svazku vstupovala jako u vybouřená. Stejně tak můj manel. Ale kde bere tu jistotu, e můe tomu dotyčnému, kterého jsi spoustu let osobně nevidela a neznala, e se zachová korektně. Co kdy se do tebe zamiluje, začne delat naschvály a bude se snait tvé spokojené manelství rozvrátit. Mluvím z vlastní zkuenosti - můj manel se také dohodl s jednou dotyčnou, e si jen tak uijí 1 noc a tím to hasne. Jene dotyčné, obstaroní, rozvedené, s dítětem na krku, v pidibytečku a bez peněz se rozleelo v hlavě, e ten můj, finančně zajitěný, bezdětný a pohledný muský by se ji docela hodil. Tak se tak dloho snaila si zjistit telefony, adresy pod., a se mi to podařilo zjistit. Take můj manel si sice prý vůbec kvůli výčitkám svědomí neuil, ale podařilo se mu zničit, do té doby, spokojené a astné manelství, trvající 8 let. Tak bacha, aby jsi nedopadla stejně.