6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Zdravím vechny, určitě mnou zaloené téma není nové, ale chci znát názor Vás, co sem dáváte příspěvky pravidelně. Zde je můj příběh (zkusím velmi zkráceně). S manelem jsem ji 15 let, byl můj první sexuální partner. Máme dvě malé děti. Nae manelství funguje, troufám si říci, dobře, manel je vzorný tatínek a vůči mne se chová pozorně a myslím, e se máme stále rádi. Vím, e ta zamilovanost opadla u někdy před 14 lety, ale v posledním roce stále častěji pociuji nedostatek sexu v naem manelství, chtěla bych ho častěji, třeba trochu zpestřit, ale manel na to moc není a mám obavu, e u se u nás jedná o zvyk. Opravdu jiný problém nemám. Úplnou náhodou jsem se zkontaktovala se svou studentskou láskou a po výměně mailů jsme doli k závěru, e jsme tenkrát po sobě oba touili, ale nějak na to nedolo. On je na druhém konci republiky, komunikujeme spolu pomocí chatu a mailů a SMS, po dvou měsících výměny zpráv písemnou formou (a dva telefonáty) jsem zjistila, e stále funguje mezi námi ta přitalivost a on mi naprosto otevřeně navrhuje milování. Oba víme, e by se jednalo o ojedinělé schůzky (třeba 2 x za rok), moná by dolo pouze k jedné a nikdy víc dalí. Straně moc mne to láká, manelovi jsem nikdy nebyla nevěrná ani jsem to nikdy neměla v úmyslu. Ale je mi 35 a představa, e budu stále jen snít o tom, e aspoň jednou v ivotě proiju něco jiného v sexu, mne dost děsí. Je moné, e mi opravdu bude stačit jedna zkuenost a dojdu k závěru, e to zase tak jiné není, e to za to nestojí... Vím, e si zahrávám s ohněm, ale mám jistotu, e můj poncionální milenec mne nebude tahat od rodiny, nebude vztah prohlubovat a také tu velkou vzdálenostmezi námi vnímám jako velké plus. Manelovi bych to nikdy neřekla! Stále o tom přemýlím a myslím si, e moná ubliuju manelovi (a sobě taky) víc tím, e o tom sním, e kdybych to opravdu jednou zkusila, tak by mne to přelo a byl by třeba na dalích 15 let klid, nebo navdy... Rodinu opravdu rozbíjet nechci! Prosím Vás o názory, zkuenosti, vím e mne spousta z Vás odsoudí...ale zatím stále jen sním a patřím mezi ty naprosto věrné, které měly pouze jediného partnera.Díky.
Ačo,
a co se pokusit iniciovat změnu v sexu pro začátek sama? A neřeit to milencem?
Není tady
Nemám ádné výhrady k tomu, kdy je někdo nevěrný(měla jsem jene ivot mě naučil:-))) ale Tobě,milá Ačo chci napsat, e nechápu proč si chce komlikovat tak, řekla bych celkem dost spokojený ivot a tastné manelství??Láká to vím, ale takle hodně riskovat?Pokud bych měla to co ty,rozhodně bych to nedělala.
Tohle je asi snem kadého z nás-mít normální astnou rodinu,manela, děti...a mnohým z nás by to bohatě stačilo...nebýt...touhy, chtíče, pudů, atp. Za sebe říkám-hoď zpátečku.
Alčo, asi mě tu kadý ukamenuje, ale ...... já si myslím, e taková nevěra - pokud je to jak to píe nikomu neublíí a dokonce to můe pomoci zaehnat manelskou krizy (konkrétně k tomuto případu). Jinak nevěru neschvaluji.
Není tady
jo zkus to doma"oivit" a na nevěru se vykali, píe e máte malé děti.Jo a docela mě zaujala věta:
"Vím, e ta zamilovanost opadla u někdy před 14 lety"
a vdaná jsi 15 let, to ta zamilovanost opadla po roce??
Nejsem ádná mladá holka co věří na zamilovanost na celý ivot, je to pak spí o důvěře, toleranci, pochopení blablabla...ale po roce?
Jasně, pokouela jsem se o to, ale jsou zkrátka věci, které můj manel nedělal ani "za mlada" a nebude je dělat teď, a je docela zajímavé, e se některé věci stydím mu říct i po těch letech, nebo moná ho nechci zranit, bojím se, e kdybych mu řekla, e bych chtěla něco jiného, e tím zraním jeho muskou jeitnost a bude to mít opačný efekt... Opravdu ho mám ráda a ve vem ostatním to klape, váím si ho a mám opravdu strach, aby moje návrhy na změnu nebral jako kritiku toho dosavadního... Vidí, e o tom hrozně moc přemýlím a nevrhám se hned do náruče milenci, který mi píe velmi krásné erotické maily... Mám strach abych neuletěla, ale na druhou stranu to chci zkusit... jsem pitomá
Ača napsal(a):
Jasně, pokouela jsem se o to, ale jsou zkrátka věci, které můj manel nedělal ani "za mlada" a nebude je dělat teď, a je docela zajímavé, e se některé věci stydím mu říct i po těch letech, nebo moná ho nechci zranit, bojím se, e kdybych mu řekla, e bych chtěla něco jiného, e tím zraním jeho muskou jeitnost a bude to mít opačný efekt... Opravdu ho mám ráda a ve vem ostatním to klape, váím si ho a mám opravdu strach, aby moje návrhy na změnu nebral jako kritiku toho dosavadního... Vidí, e o tom hrozně moc přemýlím a nevrhám se hned do náruče milenci, který mi píe velmi krásné erotické maily... Mám strach abych neuletěla, ale na druhou stranu to chci zkusit... jsem pitomá
Ačo,
a co kdy to tvůj manel cítí stejně? Taky by chtěl změnu, ale bojí se ti to říct, aby sis o něm nemyslela nějaké "oklivé" věci.
Já bych si zkusila dát do pořádku sexuální ivot s partnerem a a by to i přes to nelo, pak bych hledala jiné "řeení".
Kdo nic nezkusí, nic nezkazí, e? Jenome na druhou stranu: kdo nic nezkusí, nic nezjistí.
Není tady
To e opadla taková ta zamilovanost, kdy má člověk růové brýle a nevidí na tom druhém ádnou chybičku, jsem měla na mysli. Postupně ná vztah vyzrál právě v takovou tu trvalou lásku, určitě si jeden druhého váíme, jsme přátelé, ale zkrátka ta váeň se vytratila a já mám právě obavy z krize, kterou opravdu nechci zaít. Nejsem blbá, vím, e vztah po 15 letech nemůe být stejný jako v prvních měsících (a mezi námi - asi by to bylo dost náročné), ale zkrátka ten pocit, e u nic takového neproiju, hrozně hrye. Ví, říkám si, teď mám jetě anci, někdo mne chce ukázat tajemnství sexu, jaké jsem nikdy nezaila, ale co třeba za 5, za 10 let... budu si říkat, e jsem to přece jen měla zkusit. Fakt nevím
Ačo, tajemství sexu? A proč nezkusit to tajemství poodhalit společně s manelem? Nebo ti sex s ním nevyhovoval ji dříve, ale a teď je to markantnějí? A jak ví, e ti právě onen dotyčný to tajemství poodhalí? Co kdy to nesplní tvá očekávání? Ono je něco jiného si o tom psát a něco jiného to proít. Nechci tě nijak moralizovat, stejně udělá to, co chce a jak to cítí. Mně to jen přijde jako útěk od problému s partnerem k někomu jinému. A tím se to stejně nevyřeí.
Není tady
Jo takové erotické maily, smsky...hmmm, ale to jsou jen slova...
Ne váně, to nemá moc lehký mate zajeté určité koleje, manel je zvyklý na to svoje a hodně těko se bude chít "učit" a zkouet něco nového by by to bylo ku prospěchu vám oběma. Tak si tak teď říkám, zda není lepí ho nechat v poklidu at si jede v tom svém "klídku" a ty si odskoč. Je to napsané asi hodně hnusně, ale pokud se o něco začne doma snait, bude manel ve střehu a rozvíří to vae stojaté vody letitého manelství, a jde o to aby to bylo rozvíření tím správným směrem.
Pokud si pujde uít jinak, bude spokojená ty(moná), manel se nic(doufej) nedozví a bude mít svůj klid a pohodovou(taky doufej) manelku.
Pokud by jsi dala na váhy maneltví a monost zkusit to s milencem myslím e by manelství jaké má ty jednoznačně zvítězilo.Ono to táhne za nepoznaným, ale to se dá udělat vdycky.U vás v manelství je tolik skrytých rezerv, e se přimlouvám za to - počkej a dlouze rozmýlej ne "do toho spadne".Drím pěstičky:-))
Sandro, cením si tvých názorů, to jsou vechno věci, o kterých samozřejmě také přemýlím. Samozřejmě, e vím, e psát erotický mail a pak to uskutečnit je rozdíl, ale pokud mne to zklame, tím lépe, u více hledat nebudu... Manel je můj první, ale já jeho ne, u byl po vysoké kole a po vojně, kdy jsme se seznámili. Jinak s tou spokojeností ... upadá to postupně. Ale já se nějak nechci smířit s tím, e provozujeme sex jako důchodci (kdy to přeenu). Jinak mne zasvětil velmi citlivě a ohleduplně, ze začátku naeho vztahu byl sexuální ivot dost bouřlivý (i v přírodě a tak). Jen dál do mě!!!
Kolko, díky, napsala jsi to přesně tak, jak jsem to potřebovala slyet! Není to napsaný hnusně, jen tak, jak se to říká běně a bez hledání zbytečných odborných termínů. Ví, tady jde o právě ten stereotyp. Na jednu stranu je to úasná věc, protoe je dobrý vědět, co bude doma, a přijdu z práce, znát vechny manelovy denní rituály, vědět, jak ráno vstává, myslím, e kde v měných věcech nevládne stereotyp, tam jde docela o nervy, pořád si říkat při příchodu domů "co bude dneska?" , ale v sexu je ten stereotyp asi trochu dost na závadu... jasně, e kdybych dala na váhu manelství s rodinou a zkuenost (velmi lákavou) s milencem, tak 100% vyhraje úplná rodina. O tom nepochybuju ani teď, ani můj "virtuální" milenec ví, e nic na svém rodinném ivotě měnit nechci, a myslím, e mu to vyhovuje. Zatím dík, pokračuj v názorech.
Ača napsal(a):
Sandro, cením si tvých názorů, to jsou vechno věci, o kterých samozřejmě také přemýlím. Samozřejmě, e vím, e psát erotický mail a pak to uskutečnit je rozdíl, ale pokud mne to zklame, tím lépe, u více hledat nebudu... Manel je můj první, ale já jeho ne, u byl po vysoké kole a po vojně, kdy jsme se seznámili. Jinak s tou spokojeností ... upadá to postupně. Ale já se nějak nechci smířit s tím, e provozujeme sex jako důchodci (kdy to přeenu). Jinak mne zasvětil velmi citlivě a ohleduplně, ze začátku naeho vztahu byl sexuální ivot dost bouřlivý (i v přírodě a tak). Jen dál do mě!!!
Ačo, já to vůbec nemyslela takhle : "jen dál do mě". Já taky chodila s bývalým 7 let, byl to můj první. A u v té době jsem věděla, e kdyby jsme se vzali a zůstali spolu navdy, e ho stejně jednou podvedu, protoe budu chtít vědět,jaké to je s jiným muem. Kruté, ale je to tak.
Já tím vím chtěla jen říct, e milencem se vae problémy nevyřeí (i kdy moná ano).
Není tady
Sandro, to "jen dál do mě!!" jsem nemyslela vůbec zle, jsem ráda, e mi říká své názory, byla to výzva k dalí tvé reakci, ví...
Spí mě zaujal ten úplný konec tvého příspěvku "...i kdy moná ano.." zkus mi k tomu napsat víc. Dík.
No vidí Ačo, já zase stereotyp bytosně nesnáím, přesto ti takt trochu závidím. V dobrém.
Tím příspěvkem chtěla asi Sandra říct to e to vae manelství mue provětrat, e vám to třeba prospěje. Jo a taky někdo psal, e třeba i tvuj manel by chtěl nějakou změnu ale bojí se stydí to dát najevo a říct ti něco. Má třeba obavy e by jsi to brala přesně tak jak popisuje ty z tvé strany.Těko říct.
Někde jsem četla e bychom si měli vzít toho člověka, se kterým se nám dobře komunikuje, protoe na stáří nám stejně nic jiného nezbude.A komunice je základem veho...Take první krok který udelej je promluv si s manelem.
Pokud ale v duchu sní o tom co by bylo s milencem, tak ti "nic nepomue" a udělá to.
Tím moná ano jsem myslela to stejné, co psala Kolka: a sice e ty bude spokojená, e jsi poznala něco nového a tvůj manel bude taky spokojený, e ty jsi spokojená a nezkousí a nechce po něm po x letech nové věci. Take asi tak:-)
Není tady
udělá to-tím jsem myslela e milenci podlehne.
Pokud bych měla psát víc, a za sebe, tak to podlehnutí je neksuteně krásné, sladké, okouzlující, omamující,vysilující, těstím a slastí naplnující ...prostě nááádhera...já měla tu "výhodu" e jsem to tak nějak dokázala ukočírovat.trpěla jsem posléze to ano a myslím e jsem stále dokázala stát nohama na zemi.
P. S. Samozřejmě za předpokladu, e se tvůj manel nic nedozví. Já tě v tomhle trochu chápu. Moná to teď trochu zjednoduím, ale je to stejný, jako kdy člověk celý ivot jí jen gulá a najednou má monost a má i chu ochutnat knedlo, zelo, vepřo. Pokud jsem tím někoho urazila, tak se omlouvám. Bylo to jen pro zjednoduení a snad i pro zasmání. S.
Není tady
Kolko, já jsem pyná na to, kolik času se svým manelem propovídáme! Opravdu, jsme oba dost uvanění a povídáme si o vem moném, jenom o tom naem sexu nám to moc nejde, povídat si, bohuel. Take o té komunikaci ve stáří nemám strach, mým obrovským přáním je zestárnout po boku svého manela, opravdu!
A co tvůj i ostatních názor na to, e nás s milencem dělí 400 km? Já si myslím, e je to výhoda, e se neuvidíme často, nemělo by to ohroovat rodinný ivot...to si myslím já, a co vy?
myslím e neexistuje dostatečná vzdálenost na to aby nevěra neohrozila maneltví, asi tak.Je pravda e se neuvidíte často ale existují mobily-nezapomen mazat smsky:-)))
Jinak ta komunikace-pro mě není nic lepího(řečeno s nadsázku) ne si s přítelem o milování sexu a vem co se nám líbí a nelíbí popovídat, pro mě on jen je knedlo, zelo, vepřo:-)))))))))hiiíííííí
Ahoj Ačo,
jo, je hrozně riskantní a těký rozhodnout se pro nevěru - ale člověk ije jen jednou!! Já podvedla bývalého partnera (a to nebyl vůbec první) a díky tomu mám skvělého manela! Vím, e to neni Tvůj případ - přesto to udělej, protoe po tom touí - jinak si dlouho bude vyčítat nepoznané!
Ale hlavně opatrně - a si nepokazí jinak bezvadné manelství! V zamilovanosti člověk leccos přehlídne.... a neuírej se výčitkama a manelovi to nikdy neříkej!!
Uvidí sama - nakonec na tom nic není - moná pozná, e to není nic moc - horí, kdy to bude super....
Největí chybu vidím v tom, e mladí se vezmou a nevyzkouí nic jiného.. o to víc to láká! ale to je jen můj názor...
Omlouvám se, jestli můj názor někoho rozhořčil - ale tak to cítím!
Není tady
Ahoj Ačo,
jak to tak čtu, tak jsi se stejně u rozhodla. Kdy to neudělá, bude o tom celý dalí ivot snít....a moná by to bylo pro tvůj vztah s manelem jetě horí. Tak do toho, moná zjistí, e to za to nestálo(po pár schůzkách), představy jsou obvykle lepí ne skutečnost. Průvih by byl opak......
Není tady
Ačo, ne se odhodlá pro to podlehnutí tomu krásnému, zva co Ti to přinese a o co eventuelně můe přijít. Moná, e se příli řídím rozumem, ale představ si, e se to Tvůj mu dozví. Přečti si na jiných fórech, co to přináí. Věř, e u muů jsou reakce jetě daleko horí, větina muů to nerozdýchá. Pak Ti ta chvilka radosti pěkně zhořkne. A nedejboe abys zjistila, e ten milenec není to pravé ořechové a es kvůli němu přila o to nejcennějí a nejblií, co teď má a tak trochu lehkomyslně s tím hazarduje. Z vlastní zkuenosti moc nevěřím na to, e to utají, mu se to nikdy nedozví. On se vdy najde někdo, kdo poreferuje, zapomenutá sms, prořeknutí se apod. A taky, pokud je Tvůj potencionální milenec enatý, uva co můe způsobit jemu, jeho eně, dětem.
Tvým netěstím je, es před svatbou nepoznala nic jiného. Moná, e to bude super, potkáte se, odbouráte na chvíli manelský stereotyp, pak se zase rozejdete a ve bude ok. Ale, co kdy ne?
Není tady
Ačo,
píe "sním, e kdybych to opravdu jednou zkusila, tak by mne to přelo a byl by třeba na dalích 15 let klid, nebo navdy...".
Tak tady pozor. Kdy to zkusí, tak tě to nepřejde a místo 15 let klidu tě čeká 15 let neklidu. Jakmile toti jednou zaije krásný sex (a ve vaem případě si troufnu říct, e půjde spí o krásné milování - a to u je hodně osvěující koktejl pro vyprahlou enskou duičku), tak na to nikdy nezapomene a bude to chtít pořád víc.
Nebála bych se ani tak toho, e on nebo ty budete nutit druhého k rozchodu. Věřím, e i ty i tvůj potenciální milenec jste zodpovědnými rodiči i partnery. Take zřejmě nebude takový problém udret to v tajnosti a frekvenci 1-2x do roka.
Ale kočko zlatá - V TOBĚ UVNITŘ se začnou dít věci! Erotika je v eně těsně spojena se srdcem. Nevěř tomu, e to osloví jen tvojí čičinku - osloví to hlavně tvojí hlavu a dui. Erotika je ivotadárný pramen energie a kdy se z něj jednou napije plným doukem, nebude u chtít nikdy íznit.
To neznamená, e tě od nevěry zrazuju, ale je dobré vědět, jaká kolesa osudu tím můe rozhýbat. Pak u to nemusí být o tom, e se bojí, aby milenec nenaléhal na tvůj rozvod. Pak to můe znamenat, e bude chtít od manela po těch letech odejít sama. To, co ti radí Sandra je dle mého utopie. Nemůe (a znám to podle sebe) v sobě znovu vznítit oheň váně k někomu, kde nebyla nikdy ani jiskra. Není z čeho křesat. Znáte se u příli dobře a pokud tvůj manel není na sex, nemůe ho nutit k "perverzním" experimentům. Myslím, e by to vyznělo spí trochu směně. U je ti určitě víc kamarádem/bratrem ne partnerem.
Vidí - jsi přesně ten případ holky, která si vezme svou první lásku. Já se vybouřila dostatečně po rozvodu a teprve teď vím, jaký sex mám ráda, který partner mi (nejen v posteli) vyhovuje a teprve teď (kdy jsem vyzkouela x chlapů a x poloh) jsem připravená být věrná.
Drím ti palce!
Není tady
Ačo, dokáu se úplně vít do tvé situace. Také jsem kdysi neodolala pokuení a po esti letech pohodového vztahu jsem manela podvedla. Ze začátku se jednalo pouze o sex, ale pak jsem se zamilovala... Od manela jsem sice tenkrát neodela, měli jsme spolu v té době dvouletou holčičku, ale svým dobrodrustvím, které nemělo vlastně nic znamenat, jsem své manelství zničila. Na venek bylo ve v pořádku, můj manel se nedozvěděl vůbec nic, svého milence jsem také u potom nikdy nevyhledala a zapomněla na něj, ale přesně jak napsala Avalonka, to co se začalo dít ve mně, postupně celý manelský vztah odrovnalo. Po tom, co jsem měla jiného mue a zaila jiný sex, nebyla jsem schopná, se svým manelem spát. Musela jsem se vak překonat, aby neměl podezření, ale tím se můj přístup k sexu s manelem víc a víc zhoroval, a jsem nakonec měla takovou averzi, e mi ji při pomylení na to, e by se se mnou chtěl večer milovat, dělalo ji ráno patně od aludku!! A přitom jsem svého manela před svou nevěrou milovala a sex s ním byl krásný (nebyl to můj první chlap, take to dokáu posoudit). Manelství jsem se pokouela zachránit, přestoe jsem věděla, e u nic není jako dřív, ale po dalích sedmi letech jsem nakonec stejně od manela odela... Nevím, třeba bychom i bez mé nevěry nebyli u dnes spolu, ale příčina toho, e se ve mně začalo něco měnit a poté hroutit, byla jen zvědavost a touha po nepoznaném.
Drím palce, aby ses správně rozhodla a ve udělala lépe ne já.
Není tady