Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 2. 2. 2006 13:20

Ača
Host

Láká mne nevěra

Zdravím všechny, určitě mnou založené téma není nové, ale chci znát názor Vás, co sem dáváte příspěvky pravidelně. Zde je můj příběh (zkusím velmi zkráceně). S manželem jsem již 15 let, byl můj první sexuální partner. Máme dvě malé děti. Naše manželství funguje, troufám si říci, dobře, manžel je vzorný tatínek a vůči mne se chová pozorně a myslím, že se máme stále rádi. Vím, že ta zamilovanost opadla už někdy před 14 lety, ale v posledním roce stále častěji pociuji nedostatek sexu v našem manželství, chtěla bych ho častěji, třeba trochu zpestřit, ale manžel na to moc není a mám obavu, že už se u nás jedná o zvyk. Opravdu jiný problém nemám. Úplnou náhodou jsem se zkontaktovala se svou studentskou láskou a po výměně mailů jsme došli k závěru, že jsme tenkrát po sobě oba toužili, ale nějak na to nedošlo. On je na druhém konci republiky, komunikujeme spolu pomocí chatu a mailů a SMS, po dvou měsících výměny zpráv písemnou formou (a dva telefonáty) jsem zjistila, že stále funguje mezi námi ta přitažlivost a on mi naprosto otevřeně navrhuje milování. Oba víme, že by se jednalo o ojedinělé schůzky (třeba 2 x za rok), možná by došlo pouze k jedné a nikdy víc další. Strašně moc mne to láká, manželovi jsem nikdy nebyla nevěrná ani jsem to nikdy neměla v úmyslu. Ale je mi 35 a představa, že budu stále jen snít o tom, že aspoň jednou v životě prožiju něco jiného v sexu, mne dost děsí. Je možné, že mi opravdu bude stačit jedna zkušenost a dojdu k závěru, že to zase tak jiné není, že to za to nestojí...  Vím, že si zahrávám s ohněm, ale mám jistotu, že můj poncionální milenec mne nebude tahat od rodiny, nebude vztah prohlubovat a také tu velkou vzdálenostmezi námi vnímám jako velké plus. Manželovi bych to nikdy neřekla! Stále o tom přemýšlím a myslím si, že možná ubližuju manželovi (a sobě taky) víc tím, že o tom sním, že kdybych to opravdu jednou zkusila, tak by mne to přešlo a byl by třeba na dalších 15 let klid, nebo navždy... Rodinu opravdu rozbíjet nechci! Prosím Vás o názory, zkušenosti, vím že mne spousta z Vás odsoudí...ale zatím stále jen sním a patřím mezi ty naprosto věrné, které měly pouze jediného partnera.Díky.

#2 2. 2. 2006 13:37

sandra
♥♥♥♥♥♥-

Re: Láká mne nevěra

Ačo,
a co se pokusit iniciovat změnu v sexu pro začátek sama? A neřešit to milencem?

Není tady

#3 2. 2. 2006 13:42

kolka
Host

Nemám žádné výhrady k tomu, když je někdo nevěrný(měla jsem jenže život mě naučil:-))) ale Tobě,milá Ačo  chci napsat, že nechápu proč si chceš komlikovat tak, řekla bych celkem dost spokojený život a štastné manželství??Láká to vím, ale takle hodně riskovat?Pokud bych měla to co ty,rozhodně bych to nedělala.
Tohle je asi snem každého z nás-mít normální šastnou rodinu,manžela, děti...a mnohým z nás by to bohatě stačilo...nebýt...touhy, chtíče, pudů, atp. Za sebe říkám-hoď zpátečku.

#4 2. 2. 2006 13:43

Feuria
♥♥♥♥♥♥♥

Alčo, asi mě tu každý ukamenuje, ale ...... já si myslím, že taková nevěra - pokud je to jak to píšeš nikomu neublíží a dokonce to může pomoci zažehnat manželskou krizy (konkrétně k tomuto případu). Jinak nevěru neschvaluji.

Život je boj, tak se tady klidně pozabíjejte a já bych zdovolením prošla....

Není tady

#5 2. 2. 2006 13:47

kolka
Host

jo zkus to doma"oživit" a na nevěru se vykašli, píšeš že máte malé děti.Jo a docela mě zaujala věta:

"Vím, že ta zamilovanost opadla už někdy před 14 lety"

a vdaná jsi 15 let, to ta zamilovanost opadla po roce??
Nejsem žádná mladá holka co věří na zamilovanost na celý život, je to pak spíš o důvěře, toleranci, pochopení blablabla...ale po roce?

#6 2. 2. 2006 13:48

Ača
Host

Jasně, pokoušela jsem se o to, ale jsou zkrátka věci, které můj manžel nedělal ani "za mlada" a nebude je dělat teď, a je docela zajímavé, že se některé věci stydím mu říct i po těch letech, nebo možná ho nechci zranit, bojím se, že kdybych mu řekla, že bych chtěla něco jiného, že tím zraním jeho mužskou ješitnost a bude to mít opačný efekt... Opravdu ho mám ráda a ve všem ostatním to klape, vážím si ho a mám opravdu strach, aby moje návrhy na změnu nebral jako kritiku toho dosavadního... Vidíš, že o tom hrozně moc přemýšlím a nevrhám se hned do náruče milenci, který mi píše velmi krásné erotické maily... Mám strach abych neuletěla, ale na druhou stranu to chci zkusit... jsem pitomá

#7 2. 2. 2006 13:55

sandra
♥♥♥♥♥♥-

Ača napsal(a):

Jasně, pokoušela jsem se o to, ale jsou zkrátka věci, které můj manžel nedělal ani "za mlada" a nebude je dělat teď, a je docela zajímavé, že se některé věci stydím mu říct i po těch letech, nebo možná ho nechci zranit, bojím se, že kdybych mu řekla, že bych chtěla něco jiného, že tím zraním jeho mužskou ješitnost a bude to mít opačný efekt... Opravdu ho mám ráda a ve všem ostatním to klape, vážím si ho a mám opravdu strach, aby moje návrhy na změnu nebral jako kritiku toho dosavadního... Vidíš, že o tom hrozně moc přemýšlím a nevrhám se hned do náruče milenci, který mi píše velmi krásné erotické maily... Mám strach abych neuletěla, ale na druhou stranu to chci zkusit... jsem pitomá

Ačo,
a co když to tvůj manžel cítí stejně? Taky by chtěl změnu, ale bojí se ti to říct, aby sis o něm nemyslela nějaké "ošklivé" věci.
Já bych si zkusila dát do pořádku sexuální život s partnerem a až by to i přes to nešlo, pak bych hledala jiné "řešení".
Kdo nic nezkusí, nic nezkazí, že? Jenomže na druhou stranu: kdo nic nezkusí, nic nezjistí.

Není tady

#8 2. 2. 2006 13:57

Ača
Host

To že opadla taková ta zamilovanost, kdy má člověk růžové brýle a nevidí na tom druhém žádnou chybičku, jsem měla na mysli. Postupně nᚠvztah vyzrál právě v takovou tu trvalou lásku, určitě si jeden druhého vážíme, jsme přátelé, ale zkrátka ta vášeň se vytratila a já mám právě obavy z krize, kterou opravdu nechci zažít. Nejsem blbá, vím, že vztah po 15 letech nemůže být stejný jako v prvních měsících (a mezi námi - asi by to bylo dost náročné), ale zkrátka ten pocit, že už nic takového neprožiju, hrozně hryže. Víš, říkám si, teď mám ještě šanci, někdo mne chce ukázat tajemnství sexu, jaké jsem nikdy nezažila, ale co třeba za 5, za 10 let... budu si říkat, že jsem to přece jen měla zkusit. Fakt nevím

#9 2. 2. 2006 14:04

sandra
♥♥♥♥♥♥-

Ačo, tajemství sexu? A proč nezkusit to tajemství poodhalit společně s manželem? Nebo ti sex s ním nevyhovoval již dříve, ale až teď je to markantnější? A jak víš, že ti právě onen dotyčný to tajemství poodhalí? Co když to nesplní tvá očekávání? Ono je něco jiného si o tom psát a něco jiného to prožít. Nechci tě nijak moralizovat, stejně udělᚠto, co chceš a jak to cítíš. Mně to jen přijde jako útěk od problému s partnerem k někomu jinému. A tím se to stejně nevyřeší.

Není tady

#10 2. 2. 2006 14:08

kolka
Host

Jo takové erotické maily, smsky...hmmm, ale to jsou jen slova...
Ne vážně, to nemᚠmoc lehký mate zajeté určité koleje, manžel je zvyklý na to svoje a hodně těžko se bude chít "učit" a zkoušet  něco nového by by to bylo ku prospěchu vám oběma. Tak si tak teď říkám, zda není lepší ho nechat v poklidu at si jede v tom svém "klídku" a ty si odskoč. Je to napsané asi hodně hnusně, ale pokud se o něco začneš doma snažit, bude manžel ve střehu a rozvíří to vaše stojaté vody letitého manželství, a jde o to aby to bylo rozvíření tím správným směrem.
Pokud si pujdeš užít jinak, budeš spokojená ty(možná), manžel se nic(doufej) nedozví a bude mít svůj klid a pohodovou(taky doufej) manželku.
Pokud by jsi dala na váhy manželtví a možnost zkusit to s milencem myslím že by manželství jaké mᚠty jednoznačně zvítězilo.Ono to táhne za nepoznaným, ale to se dá udělat vždycky.U vás v manželství je tolik skrytých rezerv, že se přimlouvám za to - počkej a dlouze rozmýšlej než "do toho spadneš".Držím pěstičky:-))

#11 2. 2. 2006 14:15

Ača
Host

Sandro, cením si tvých názorů, to jsou všechno věci, o kterých samozřejmě také přemýšlím. Samozřejmě, že vím, že psát erotický mail a pak to uskutečnit je rozdíl, ale pokud mne to zklame, tím lépe, už více hledat nebudu... Manžel je můj první, ale já jeho ne, už byl po vysoké škole a po vojně, když jsme se seznámili. Jinak s tou spokojeností ... upadá to postupně. Ale já se nějak nechci smířit s tím, že provozujeme sex jako důchodci (když to přeženu). Jinak mne zasvětil velmi citlivě a ohleduplně, ze začátku našeho vztahu byl sexuální život dost bouřlivý (i v přírodě a tak). Jen dál do mě!!!

#12 2. 2. 2006 14:23

Ača
Host

Kolko, díky, napsala jsi to přesně tak, jak jsem to potřebovala slyšet! Není to napsaný hnusně, jen tak, jak se to říká běžně a bez hledání zbytečných odborných termínů. Víš, tady jde o právě ten stereotyp. Na jednu stranu je to úžasná věc, protože je dobrý vědět, co bude doma, až přijdu z práce, znát všechny manželovy denní rituály, vědět, jak ráno vstává, myslím, že kde v měžných věcech nevládne stereotyp, tam jde docela o nervy, pořád si říkat při příchodu domů "co bude dneska?" , ale v sexu je ten stereotyp asi trochu dost na závadu... jasně, že kdybych dala na váhu manželství s rodinou a zkušenost (velmi lákavou) s milencem, tak 100% vyhraje úplná rodina. O tom nepochybuju ani teď, ani můj "virtuální" milenec ví, že nic na svém rodinném životě měnit nechci, a myslím, že mu to vyhovuje. Zatím dík, pokračuj v názorech.

#13 2. 2. 2006 14:25

sandra
♥♥♥♥♥♥-

Ača napsal(a):

Sandro, cením si tvých názorů, to jsou všechno věci, o kterých samozřejmě také přemýšlím. Samozřejmě, že vím, že psát erotický mail a pak to uskutečnit je rozdíl, ale pokud mne to zklame, tím lépe, už více hledat nebudu... Manžel je můj první, ale já jeho ne, už byl po vysoké škole a po vojně, když jsme se seznámili. Jinak s tou spokojeností ... upadá to postupně. Ale já se nějak nechci smířit s tím, že provozujeme sex jako důchodci (když to přeženu). Jinak mne zasvětil velmi citlivě a ohleduplně, ze začátku našeho vztahu byl sexuální život dost bouřlivý (i v přírodě a tak). Jen dál do mě!!!

Ačo, já to vůbec nemyslela takhle : "jen dál do mě". Já taky chodila s bývalým 7 let, byl to můj první. A už v té době jsem věděla, že kdyby jsme se vzali a zůstali spolu navždy, že ho stejně jednou podvedu, protože budu chtít vědět,jaké to je s jiným mužem. Kruté, ale je to tak.
Já tím vším chtěla jen říct, že milencem se vaše problémy nevyřeší (i když možná ano).

Není tady

#14 2. 2. 2006 14:30

Ača
Host

Sandro, to "jen dál do mě!!" jsem nemyslela vůbec zle, jsem ráda, že mi říkᚠsvé názory, byla to výzva k další tvé reakci, víš...
Spíš mě zaujal ten úplný konec tvého příspěvku "...i když možná ano.." zkus mi k tomu napsat víc. Dík.

#15 2. 2. 2006 14:37

kolka
Host

No vidíš Ačo, já zase stereotyp bytosně nesnáším, přesto ti takt trochu závidím. V dobrém.
Tím příspěvkem chtěla asi Sandra říct to že to vaše manželství muže provětrat, že vám to třeba prospěje. Jo a taky někdo psal, že třeba i tvuj manžel by chtěl nějakou změnu ale bojí se stydí to dát najevo a říct ti něco. Má třeba obavy že by jsi to brala přesně tak jak popisuješ ty z tvé strany.Těžko říct.
Někde jsem četla že bychom si měli vzít toho člověka, se kterým se nám dobře komunikuje, protože na stáří nám stejně nic jiného nezbude.A komunice je základem všeho...Takže první krok který udelej je promluv si s manželem.
Pokud ale v duchu sníš o tom co by bylo s milencem, tak ti "nic nepomuže" a udělᚠto.

#16 2. 2. 2006 14:37

sandra
♥♥♥♥♥♥-

Tím možná ano jsem myslela to stejné, co psala Kolka: a sice že ty budeš spokojená, že jsi poznala něco nového a tvůj manžel bude taky spokojený, že ty jsi spokojená a nezkousíš a nechceš po něm po x letech nové věci. Takže asi tak:-)

Není tady

#17 2. 2. 2006 14:40

kolka
Host

udělᚠto-tím jsem myslela že milenci podlehneš.
Pokud bych měla psát víc, a za sebe, tak to podlehnutí je neksutešně krásné, sladké, okouzlující, omamující,vysilující, štěstím a slastí naplnující ...prostě nááádhera...já měla tu "výhodu" že jsem to tak nějak dokázala ukočírovat.trpěla jsem posléze to ano a myslím že jsem stále dokázala stát nohama na zemi.

#18 2. 2. 2006 14:40

sandra
♥♥♥♥♥♥-

P. S. Samozřejmě za předpokladu, že se tvůj manžel nic nedozví. Já tě v tomhle trochu chápu. Možná to teď trochu zjednoduším, ale je to stejný, jako když člověk celý život jí jen gulᚠa najednou má možnost a má i chu ochutnat knedlo, zelo, vepřo. Pokud jsem tím někoho urazila, tak se omlouvám. Bylo to jen pro zjednodušení a snad i pro zasmání. S.

Není tady

#19 2. 2. 2006 14:45

Ača
Host

Kolko, já jsem pyšná na to, kolik času se svým manželem propovídáme! Opravdu, jsme oba dost užvanění a povídáme si o všem možném, jenom o tom našem sexu nám to moc nejde, povídat si, bohužel. Takže o té komunikaci ve stáří nemám strach, mým obrovským přáním je zestárnout po boku svého manžela, opravdu!
A co tvůj i ostatních názor na to, že nás s milencem dělí 400 km? Já si myslím, že je to výhoda, že se neuvidíme často, nemělo by to ohrožovat rodinný život...to si myslím já, a co vy?

#20 2. 2. 2006 14:51

kolka
Host

myslím že neexistuje dostatečná vzdálenost na to aby nevěra neohrozila manželtví, asi tak.Je pravda že se neuvidíte často ale existují mobily-nezapomen mazat smsky:-)))
Jinak ta komunikace-pro mě není nic lepšího(řečeno s nadsázku) než si s přítelem o milování sexu a všem co se nám líbí a nelíbí popovídat, pro mě on jen je knedlo, zelo, vepřo:-)))))))))hiiíííííí

#21 2. 2. 2006 17:20

Berka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Olomoucko
Web

Ahoj Ačo,

jo, je hrozně riskantní a těžký rozhodnout se pro nevěru - ale člověk žije jen jednou!! Já podvedla bývalého partnera (a to nebyl vůbec první) a díky tomu mám skvělého manžela! Vím, že to neni Tvůj případ - přesto to udělej, protože po tom toužíš - jinak si dlouho budeš vyčítat nepoznané!

Ale hlavně opatrně - a si nepokazíš jinak bezvadné manželství! V zamilovanosti člověk leccos přehlídne.... a neužírej se výčitkama a manželovi to nikdy neříkej!!

Uvidíš sama - nakonec na tom nic není - možná poznáš, že to není nic moc - horší, když to bude super....

Největší chybu vidím v tom, že mladí se vezmou a nevyzkouší nic jiného.. o to víc to láká! ale to je jen můj názor...

Omlouvám se, jestli můj názor někoho rozhořčil - ale tak to cítím!

http://lb3f.lilypie.com/TikiPic.php/BKkFeVB.jpghttp://lb3f.lilypie.com/BKkFp1.png
Tomášek nar. út 3.3.2009, 51cm, 3630g; 22.9.(18m) 79cm, 11,5kg, 24m, 86cm, 12,5kg 19 zoubků! wink
http://lb1f.lilypie.com/WlEGp2.png

Není tady

#22 2. 2. 2006 17:43

jane.sm
♥♥-----
Místo: Olomouc
Web

Ahoj Ačo,
jak to tak čtu, tak jsi se stejně už rozhodla. Když to neuděláš, budeš o tom celý další život snít....a možná by to bylo pro tvůj vztah s manželem ještě horší. Tak do toho, možná zjistíš, že to za to nestálo(po pár schůzkách), představy jsou obvykle lepší než skutečnost. Průšvih by byl opak......

Všechno, čeho se dotkne láska, je zachráněné od smrti. Romain Rolland

Není tady

#23 2. 2. 2006 18:15

blanch2006_1
♥♥♥----

Ačo, než se odhodlᚠpro to podlehnutí tomu krásnému, zvaž co Ti to přinese a o co eventuelně můžeš přijít. Možná, že se příliš řídím rozumem, ale představ si, že se to Tvůj muž dozví. Přečti si na jiných fórech, co to přináší. Věř, že u mužů jsou reakce ještě daleko horší, většina mužů to nerozdýchá. Pak Ti ta chvilka radosti pěkně zhořkne. A nedejbože abys zjistila, že ten milenec není to pravé ořechové a žes kvůli němu přišla o to nejcennější a nejbližší, co teď mᚠa tak trochu lehkomyslně s tím hazarduješ. Z vlastní zkušenosti moc nevěřím na to, že to utajíš, muž se to nikdy nedozví. On se vždy najde někdo, kdo poreferuje, zapomenutá sms, prořeknutí se apod. A taky, pokud je Tvůj potencionální milenec ženatý, uvaž co můžeš způsobit jemu, jeho ženě, dětem.
Tvým neštěstím je, žes před svatbou nepoznala nic jiného. Možná, že to bude super, potkáte se, odbouráte na chvíli manželský stereotyp, pak se zase rozejdete a vše bude ok. Ale, co když ne?

Není tady

#24 2. 2. 2006 18:44

avalonka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Ačo,

píšeš "sním, že kdybych to opravdu jednou zkusila, tak by mne to přešlo a byl by třeba na dalších 15 let klid, nebo navždy...".

Tak tady pozor. Když to zkusíš, tak tě to nepřejde a místo 15 let klidu tě čeká 15 let neklidu. Jakmile totiž jednou zažiješ krásný sex (a ve vašem případě si troufnu říct, že půjde spíš o krásné milování - a to už je hodně osvěžující koktejl pro vyprahlou ženskou dušičku), tak na to nikdy nezapomeneš a budeš to chtít pořád víc.

Nebála bych se ani tak toho, že on nebo ty budete nutit druhého k rozchodu. Věřím, že i ty i tvůj potenciální milenec jste zodpovědnými rodiči i partnery. Takže zřejmě nebude takový problém udržet to v tajnosti a frekvenci 1-2x do roka.

Ale kočko zlatá - V TOBĚ UVNITŘ se začnou dít věci! Erotika je v ženě těsně spojena se srdcem. Nevěř tomu, že to osloví jen tvojí čičinku - osloví to hlavně tvojí hlavu a duši. Erotika je životadárný pramen energie a když se z něj jednou napiješ plným douškem, nebudeš už chtít nikdy žíznit.

To neznamená, že tě od nevěry zrazuju, ale je dobré vědět, jaká kolesa osudu tím můžeš rozhýbat. Pak už to nemusí být o tom, že se bojíš, aby milenec nenaléhal na tvůj rozvod. Pak to může znamenat, že budeš chtít od manžela po těch letech odejít sama. To, co ti radí Sandra je dle mého utopie. Nemůžeš (a znám to podle sebe) v sobě znovu vznítit oheň vášně k někomu, kde nebyla nikdy ani jiskra. Není z čeho křesat. Znáte se už příliš dobře a pokud tvůj manžel není na sex, nemůžeš ho nutit k "perverzním" experimentům. Myslím, že by to vyznělo spíš trochu směšně. Už je ti určitě víc kamarádem/bratrem než partnerem.

Vidíš - jsi přesně ten případ holky, která si vezme svou první lásku. Já se vybouřila dostatečně po rozvodu a teprve teď vím, jaký sex mám ráda, který partner mi (nejen v posteli) vyhovuje a teprve teď (když jsem vyzkoušela x chlapů a x poloh) jsem připravená být věrná.

Držím ti palce!

http://lilypie.com/pic/080125/ivPB.jpghttp://b1.lilypie.com/33HPp1/.png

Není tady

#25 2. 2. 2006 20:29

Ela
♥♥-----

Ačo, dokážu se úplně vžít do tvé situace. Také jsem kdysi neodolala pokušení a po šesti letech pohodového vztahu jsem manžela podvedla. Ze začátku se jednalo pouze o sex, ale pak jsem se zamilovala... Od manžela jsem sice tenkrát neodešla, měli jsme spolu v té době dvouletou holčičku, ale svým dobrodružstvím, které nemělo vlastně nic znamenat, jsem své manželství zničila. Na venek bylo vše v pořádku, můj manžel se nedozvěděl vůbec nic, svého milence jsem také už potom nikdy nevyhledala a zapomněla na něj, ale přesně jak napsala Avalonka, to co se začalo dít ve mně, postupně celý manželský vztah odrovnalo. Po tom, co jsem měla jiného muže a zažila jiný sex, nebyla jsem schopná, se svým manželem spát. Musela jsem se však překonat, aby neměl podezření, ale tím se můj přístup k sexu s manželem víc a víc zhoršoval, až jsem nakonec měla takovou averzi, že mi již při pomyšlení na to, že by se se mnou chtěl večer milovat, dělalo již ráno špatně od žaludku!! A přitom jsem svého manžela před svou nevěrou milovala a sex s ním byl krásný (nebyl to můj první chlap, takže to dokážu posoudit). Manželství jsem se pokoušela zachránit, přestože jsem věděla, že už nic není jako dřív, ale po dalších sedmi letech jsem nakonec stejně od manžela odešla... Nevím, třeba bychom i bez mé nevěry nebyli už dnes spolu, ale příčina toho, že se ve mně začalo něco měnit a poté hroutit, byla jen zvědavost a touha po nepoznaném.
Držím palce, aby ses správně rozhodla a vše udělala lépe než já.   smile

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí