Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 23. 2. 2009 11:27

zlomenesrdce
♥------

rozchod - zlomené srdce

Chodili jsme spolu 6 a půl roku, přes 3 roky spolu bydlíme. Mě je teď 23, jemu 27. Vždycky jsem si myslela, že jsme ideální pár, prostě pro sebe stvořeni. Máme rádi stejné filmy, máme stejné názory skoro na všechno, prostě se máme i po tolika letech o čem bavit až do noci. Žádné větší problémy (nevěra, lži) jsme neměli, občas nějaká ta ostřejší hádka i s nějakou tou fackou (oboustraně), ale za hodinu to už bylo dobrý. On je strašně hodný a nerad mluví o svých pocitech a vztazích, já naopak.
Problém je, že jsem na něm už od začátku vztahu závislá. Kam jde on, jdu já. Raději než jít s někým jiným na pivo, sedím s ním před televizí i po tolika letech. Pár dní bez něho bylo trápení, nesnáším samotu. Nemám žádné pořadné kamarádky, spíš známé. On je můj nejlepší kamarád.
Před pár dny jsem přišla domů, on seděl na gauči, vypadal  jako kdyby někdo umřel, a řekl mi, že odchází. Už měl všechno odstěhované (k rodičům). Bez jakéhokoli upozornění nebo náznaku. Prostě mě má rád jako kamarádku, ale necítí ke mě to co dřív, prostě už mě nemiluje, je prázdný. Pořád tomu nemůžu uvěřit. Už jsem s ním plánovala budoucnost, děti,vlastní bydlení apod, ale nestrašila jsem ho, protože jsem vždycky připoměla, že chci děti až po třicítce.
Vůbec to nechápu, takhle z ničeho nic. Samozřejmě že jsem psychicky úplně v pr... Nedokážu se na nic soustředit, několik dní skoro nejím. Samozřejmě sem se s ním už druhý den setkala a snažila se ho přemluvit, že mu dám víc volnosti, víc času na jeho koníčky a kamarády, že mu nebudu nic vnucovat, že oddělíme finance (protože mi pořád vyčítal, že všechno utrácím jenom já) atd... Přiznala jsem mu, že jsem se k němu nechovala tak hezky, jak si zaslouží, a že jsem mu příliš diktovala život a že vím, že to tak není správně a proto to chci zkusit napravit. Jenže on nevěří, že to pomůže, respektive že se změním, ani neví, jestli je to opravdu tím, nebo mě jen prostě přestal milovat. Zajít společně do poradny kategoricky odmítnul.
Nejhorší na tom je, jak je pořád hodný. Nechal mi tady věci (různou elektroniku), kterou jsme koupili společně, a nic za ni nechce. Ještě 2 měsíce mi bude platit polovinu nájmu, abych měla čas si najít něco jiného levnějšího. Prý se budem dál vídat, pořád jsem superkamarádka, se kterou si rozumí a nechce mě odstranit ze svýho života.
Řekla jsem mu, že takhle rychle to nejde, že je to moc narychlo, že potřebuju čas si zvyknout na to, že jsem sama a že se mnou není. A on souhlasil, takže poslední dny za mnou vždycky přišel a strávili jsme spolu skoro celý den, zůstal i přes noc, a jsme domluveni že mě bude chodit navštěvovat.
Já stále věřím, že je to jen krize, kterou můžeme překonat, třeba si od sebe jen odpočinout, ale že to půjde....on tomu nevěří. Jinou určitě nemá.
Nevím co mám dělat, chci aby se do mě znovu zamiloval. Napadlo mě, že bychom se třeba neměli měsíc vůbec vidět, aby si to v hlavě utřídil, jestli mu chybím nebo jestli je mu líp beze mě. Jenže to bych zase nezvládla já, úplně sama. Nechci jen tak zahodit 6 let života, chci to zkusit nějak napravit. Jsem zoufalá.... dávám si to za vinu, jak jsem se k němu chovala a myslím si, že to byl jeden z hlavních důvodů, proč už mě nemiluje.
Prosím poraďte, znáte třeba někoho, kdo se dal znovu dohromady?
Jestli taky znáte nějakého dobrého psychologa v Praze, který se tímhle zabývá, napište mi prosím kontakt (jen hrazený pojišťovnou).

Není tady

#2 23. 2. 2009 12:08

Peťuli
♥♥♥♥---

Re: rozchod - zlomené srdce

Samozřejmě sem se s ním už druhý den setkala a snažila se ho přemluvit, že mu dám víc volnosti, víc času na jeho koníčky a kamarády, že mu nebudu nic vnucovat, že oddělíme finance (protože mi pořád vyčítal, že všechno utrácím jenom já) atd... Přiznala jsem mu, že jsem se k němu nechovala tak hezky, jak si zaslouží, a že jsem mu příliš diktovala život a že vím, že to tak není správně a proto to chci zkusit napravit.

Podle tohoto popisu bych si tipla, že ten vztah nebyl zas až tak bezproblémový. Je otázkou jestli ti tohle všechno v průběhu vztahu řekl, že mu to vadí, nebo se to jen domýšlíš. Trochu mi připomínáš mého teď už expřítele (nějak si na to oslovení nemůžu zvyknout, protože jsme se rozešli minulý týden). Já mu už tři roky vysvětlovala co mi vadí a proč (moje chyba - neměla jsem to řešit tak dlouho) a on byl k tomu co říkám hluchý. Buď se  se mnou pohádal, že si vymýšlím hlouposti, nebo mi to odsouhlasil, slíbil změnu, chvilku se snažil, pak přestal dohodu dodržovat a tak pořád dokola. Přesto, že to co mi vadí věděl a řešili jsme to neskutečně dlouho, tak se divil, že jsem to nakonec ukončila a dokonce náš rozchod bral jako zradu z mé strany, protože on se mnou chtěl zůstat napořád. Zkus to vzít trochu z nadhledu a říct si jak to skutečně bylo. Rozhodně bych ho neuháněla a nechtěla s ním trávit každou volnou chvilku. Dala bych mu najevo, že ti na něm záleží a pokud by to chtěl ještě zkusit, tak budeš ráda a pak si promluvit o tom co komu vadí a proč.

Není tady

#3 23. 2. 2009 12:08

zlomenesrdce
♥------

poraď te prosím. Jsem psychicky i fyzicky úplně na dně.

Není tady

#4 23. 2. 2009 12:11

Kukačka
♥♥♥♥♥♥-
Web

tak to v životě chodí...násilím ničeho nedosáhneš. Rozchod ve 23 letech je docela přirozená věc, zvlášť, když ho znáš od 16 - 17.
Něco nového začíná, to staré končí.
Radu nemám. Dnes ne.

Není tady

#5 23. 2. 2009 12:14

Nabuko0
♥♥♥♥♥--

Taky  jsem začala psát a pak to smazala, protože tady rada není.

Je to první rozchod v přiměřeném věku. Máš teď čas na to se věnovat sobě, poznat další muže. Ber to jako začátek, ne konec.

Není tady

#6 23. 2. 2009 12:16

zlomenesrdce
♥------

to Peťuli:
Vím, že si teď ten vztah asi trochu zidealizovávám. On nedokázal mluvit o problémech. Prostě v sobě vždycky něco dusil. Pak jen zminil jen taky mimochodem, že bych měla to a ono... ale nikdy si nechtěl vážně popovídat a vyřešit to... Neřekl mi:hele cítím, že už to není jako dřiv... a myslím že je to proto a proto.
On teda aspoň teď sám říká, že neví proč.
Já jen nemůžu uvěřit, že v něm ta láska není...poslední týdny, normálně jsme se milovali, mazlili se, objímali, prostě žádný náznak. I teď když sme se viděli po rozchodu, mi říká "naší" přezdívkou a blbneme, vtipkujeme tak jako předtím.

Není tady

#7 23. 2. 2009 12:18

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Turnov
Web

Já bych mu dala nějaký čas být sám, aby si mohl ujasnit, zda je to opravdu jen krize nebo zda už tě opravdu nemiluje. Teď asi nemůžeš dělat nic a hlavně ne "tlačit na pilu".

Žiju svůj život naplno bez strachů.

Není tady

#8 23. 2. 2009 12:19

dixina
♥♥♥♥♥♥-

Tulipánka napsal(a):

Já bych mu dala nějaký čas být sám, aby si mohl ujasnit, zda je to opravdu jen krize nebo zda už tě opravdu nemiluje. Teď asi nemůžeš dělat nic a hlavně ne "tlačit na pilu".

Jako bych to psala já stolttummenupp

Jsem něžný, jsem krutý, ale jsem ŽIVOT. Pláčeš? I v slzách je síla, tak jdi a žij....!

Není tady

#9 23. 2. 2009 12:21

zlomenesrdce
♥------

to: Kukačka a Nabuko

jenže já jsem slaboch. Vždycky jsem měla psychické problémy (s jídlem, deprese,střídání nálady), a on byl taková moje záchrana, neposlal mě do pr... jenom proto, že mám špatnou náladu. Obětoval se pro mě, i teď se obětuje, i když by mi mohl říct..hele já tě nebudu utěšovat, chci svůj život.
včera večer už jsem i začala přemýšlet, jaké by to bylo randit s jinýma chlapama (doopravdy jsem totiž nikdy nerandila a on byl můj první a jediný). A docela sem se těšila. Ale teď...celý den sama doma (v práci směnný provoz), nemůžu se na nic  soustředit, dneska jsem se zvážila - od  středy 4kg dolu.

Není tady

#10 23. 2. 2009 12:26

zlomenesrdce
♥------

vím, že 6 let je hodně často doba, po které se spousta vztahů rozpadá. Pak slyším příběhy, jak si někoho najdou a za 2 roky mají svatbu, rodinu atd.
Znáte ale někoho, kdo se rozešel a pak se k sobě vrátil?

Není tady

#11 23. 2. 2009 12:31

Peťuli
♥♥♥♥---

Pokud se k sobě vrátíte a nezměníte váš vztah tak, aby skutečně fungoval, tak je ten návrat zbytečný. Museli by jste chtít návrat oba, mluvit spolu o tom co chcete, kde jste schopni kompromisu ... Je to běh na dlouhou trať a za sebe můžu říct, že u mě to nefungovalo. My jsme se rozešli loni v létě, pak jsem se nechala zlomit jeho sliby, které zůstaly jen sliby a teď už je to pro mě definitivní.

Není tady

#12 23. 2. 2009 12:37

dixina
♥♥♥♥♥♥-

zlomenesrdce napsal(a):

vím, že 6 let je hodně často doba, po které se spousta vztahů rozpadá. Pak slyším příběhy, jak si někoho najdou a za 2 roky mají svatbu, rodinu atd.
Znáte ale někoho, kdo se rozešel a pak se k sobě vrátil?

Ano znám - SEBE.
S jedním jsem se rozešla a sešla celkem 4x. Dnes už nejsme spolu, k ničemu to nevedlo, je to skoro rok a já jsem v pohodě. Taky jsem na něm byla závislá, teď kroutím hlavou, jak jsem mohla být tak dětinská (v mém věku wink ).
Musíš si na to příjít sama.

Jsem něžný, jsem krutý, ale jsem ŽIVOT. Pláčeš? I v slzách je síla, tak jdi a žij....!

Není tady

#13 23. 2. 2009 12:39

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Obětoval se pro mě, i teď se obětuje, i když by mi mohl říct..hele já tě nebudu utěšovat, chci svůj život.
A co potřebuješ víc? Normální vztah nebo psa-záchranáře? On možná chce svůj život - to by neodešel - ale zároveň je mu tě (asi) líto. A být s někým jen z lítosti, to je celkem na... víš co.
Jste spolu od puberty, jenže tehdy jste byli děti a on, jak to tak vypadá, dospěl dřív. Už mu asi nevyhovuje a nestačí to, co byl tehdy "zázrak" a zbyla z toho jen holka, která mu (sorry) visí na krku a neudělá bez něj krok.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#14 23. 2. 2009 12:40

sandra
♥♥♥♥♥♥-

zlomenésrdce,

můj první vztah taky trval 6,5 roku. Začali jsme spolu chodit, když mi bylo 15 let, jemu skoro 18. Milovala jsem ho opravdu hodně, byl ve všem první a nedokázala jsem si svůj život bez něj představit. Ale pak jsme se rozešli z mnoha důvodů a musím upřímně říct, že jsem OPRAVDU ráda, že se to stalo...mohla jsem tak potkat i jiné lidi, zjistit, co mi vyhovuje a nevyhovuje, co chci a nechci....Neber to jako tragický konec, ale jako začátek něčeho nového pussa Navíc, buď ráda, že se k tobě chová takhle hezky i po rozchodu, který vlastně zinscenoval on....hlavně "netlač na pilu", jak už tu někdo napsal....držím palce,ať ti tahle zkušenost dá to,co má hjarta

Není tady

#15 23. 2. 2009 12:40

Luisa
♥♥-----

zlomenesrdce napsal(a):

to: Kukačka a Nabuko

jenže já jsem slaboch. Vždycky jsem měla psychické problémy (s jídlem, deprese,střídání nálady), a on byl taková moje záchrana, neposlal mě do pr... jenom proto, že mám špatnou náladu. Obětoval se pro mě, i teď se obětuje, i když by mi mohl říct..hele já tě nebudu utěšovat, chci svůj život.
včera večer už jsem i začala přemýšlet, jaké by to bylo randit s jinýma chlapama (doopravdy jsem totiž nikdy nerandila a on byl můj první a jediný). A docela sem se těšila. Ale teď...celý den sama doma (v práci směnný provoz), nemůžu se na nic  soustředit, dneska jsem se zvážila - od  středy 4kg dolu.

Pokud se ve vztahu někdo obětuje, to teda není vůbec dobře. Chápu, že je Ti děsně. Vybreč se, klidně se vztekni, smiř se s tím, že to bude nějakou dobu bolet. Ale čas je na tohle nejlepší. Moje rady - psycholog je určitě dobrej nápad, potřebuješ se nejen vyrovnat s rozchodem a taky se trochu přenastavit, když se nazýváš slabochem a byla jsi na svém příteli závislá. Začni na sobě pracovat, ale ne proto, aby se k tobě přítel vrátil, ale kvůli sobě, aby si se měla ráda taková jaká jsi. Najdi si něco, co Tě těší. Nemáš kamarádky? Najdi si je, třeba i na netu, pokud nejsi společenská. Ale choď i ven, neseď jen u počítače, dělej něco fyzicky. Když se unavíš, nebudeš muset tolik myslet na rozchod. Kup si knížku od Jeronýma Klimeše - Partneři a rozchody, to Ti pár věcí taky objasní.
Oplakej váš vztah a pak vstaň a jdi dál, jsi mladá. Ber to jako životní výzvu, objevuj sebe, objevuj život. Hledej na tom pozitiva, jsou tam:)

Není tady

#16 23. 2. 2009 12:44

zlomenesrdce
♥------

Peťuli napsal(a):

Pokud se k sobě vrátíte a nezměníte váš vztah tak, aby skutečně fungoval, tak je ten návrat zbytečný. Museli by jste chtít návrat oba, mluvit spolu o tom co chcete, kde jste schopni kompromisu ... Je to běh na dlouhou trať a za sebe můžu říct, že u mě to nefungovalo. My jsme se rozešli loni v létě, pak jsem se nechala zlomit jeho sliby, které zůstaly jen sliby a teď už je to pro mě definitivní.

já si prostě nemyslím, že jsem do toho vztahu dala maximum. prostě sem jen tak spokojeně proplouvala. Sice jsem si uvědomovala, že není ideální, že s ním trávím všechen svůj volný čas, ale nedávala jsem tomu takovou váhu.
Teď jde jen o to, jestli to bylo opravdu tím. Já si vyčítám, že za to můžu já, proto bych to chtěla zkusit znovu...a když to nepůjde, tak to nepůjde, ale bez toho aniž bych to zkusila si to budu pořád vyčítat, že jsem 6letý vztah zničila JÁ

Není tady

#17 23. 2. 2009 12:54

sandra
♥♥♥♥♥♥-

zlomenesrdce napsal(a):

Peťuli napsal(a):

já si prostě nemyslím, že jsem do toho vztahu dala maximum. prostě sem jen tak spokojeně proplouvala. Sice jsem si uvědomovala, že není ideální, že s ním trávím všechen svůj volný čas, ale nedávala jsem tomu takovou váhu.
Teď jde jen o to, jestli to bylo opravdu tím. Já si vyčítám, že za to můžu já, proto bych to chtěla zkusit znovu...a když to nepůjde, tak to nepůjde, ale bez toho aniž bych to zkusila si to budu pořád vyčítat, že jsem 6letý vztah zničila JÁ

zlomenesrdce, vztah mají většinou 2 lidi a ti se také vzájemně podílí na fungování/nefungování vztahu. Takže to není jen tvá chyba...

Není tady

#18 23. 2. 2009 13:04

Luisa
♥♥-----

zlomenesrdce napsal(a):

Peťuli napsal(a):

ja vím, že tohle nechceš slyšet, ale furt to takhle nepitvej. Ty pořád hledáš něco, co bys mohla napravit, aby jste se k sobě vrátili. Zkus se smířit s tím, že se prostě nevrátí. A že jsi zničila 6letý vztah je blbost. Ve vztahu jsou dva. Ten jeho přístup jak se Ti obětoval, jak Ti ustupoval, to taky není dobrý.

Není tady

#19 23. 2. 2009 13:09

zlomenesrdce
♥------

já vím, že máte pravdu. ale pravda je tvrdá
kromě vztahu samotného ztrácím i jeho rodinu, se kterou jsem si rozuměla. Jeho 3 malé synovce.
On sice říká, že se budeme dál vídat, ale až si najde přítelkyni, tak předpokládám, že ona bude proti (což zcela chápu).
Další věc jsou finance. Pracuju na poloviční úvazek a studuju VŠ, když budu na nájem sama, tak mi zbyde z platu pár stovek. Samozřejmě chci teď víc pracovat, než doma ležet v posteli.

Není tady

#20 23. 2. 2009 13:11

Peťuli
♥♥♥♥---

Přesně tak, zkus popřemýšlet nad tím, co jsi měla udělat ty pro to, aby vztah fungoval a co bys potřebovala od přítele, ale popřemýšlej nad tím pro sebe, ne proto, aby on se vrátil. Máš první zkušenost se vztahem, ze které se můžeš poučit a je na tobě, co si z toho vezmeš.

Není tady

#21 23. 2. 2009 13:13

macík*
♥♥♥♥---

Já jsem se znovu po rozchodu dala dohromady s přítelem. Náš rozchod byl pro mě taky rána z čistýho nebe. Po 4 letech vztahu, který byl z těch "nám by mohl každý závidět" mi řekl ať se vezmu a odstěhuju, že chce být sám a ještě si něco užít. Bylo to děsný, no někde jsem to tady už psala.
Jsme zase spolu, jsou to dva měsíce, kdy jsme spolu zase začali chodit. Ale není to vůbec jednoduchý. Chvíli dobrý, chvíli špatný,pořád se mi vrací náš rozchod a věci co se kolem toho děly. Jsem jako na houpačce.
Radím ti, aby jsi začla žít sama za sebe. Z rozchodu se vzpamatuješ, chce to čas. Nechoď za ním prosit. Postav se na vlastní nohy a žij si svůj život.
Po obdnovení vztahu si na mě můj přítel hodně cení toho, že jsem si  zařídila vlastní život, vlastní bydlení, že se sama uživím.

Není tady

#22 23. 2. 2009 13:18

macík*
♥♥♥♥---

zlomenesrdce napsal(a):

kromě vztahu samotného ztrácím i jeho rodinu, se kterou jsem si rozuměla. Jeho 3 malé synovce.
On sice říká, že se budeme dál vídat, ale až si najde přítelkyni, tak předpokládám, že ona bude proti (což zcela chápu).
Další věc jsou finance. Pracuju na poloviční úvazek a studuju VŠ, když budu na nájem sama, tak mi zbyde z platu pár stovek. Samozřejmě chci teď víc pracovat, než doma ležet v posteli.

Taky žiju od výplaty k výplatě, ale jde to. Musím se holt víc snažit. Ber to jako zkušenost, jako výzvu. Když jí zvládneš, budeš na sebe pyšná.
Jeho rodinu jsem považovala skoro za vlastní. Nedovedla jsem si představit že už si s jeho mámou nedám kafe.......no došlo mi,že je to JEHO máma, jeho rodina. Já mám svojí rodinu.

Není tady

#23 23. 2. 2009 13:19

rainbow
♥♥♥----
Místo: Praha

Zažila jsem něco podobného a taky jsem se v tom plácala nehezky (za 3 týdny zhubla 10 kg apod.) ... dnes se na to dívám tak, že bylo nejlepší řešení úplně utnout kontakt - alespoň by to dříve přebolelo. Jenomže já jsem ses tím prostě nemohla a dnes vidím, že ani nechtěla srovnat.
Byla jsem úplně stejný případ "závislého chování" jako ty... partner mě potom cítil jako balvan, což asi prožívá i tvůj expřítel. Je to asi kruté, ale tak to prostě v životě je. Jak je to v tý písničce? V lásce vyhrává, kdo má rád míň.
Smiř se s tím, třeba vyhledej pomoc psychiatra, ale jdi dál. Držim palec.

Okamžik, kdy je člověk pánem svého osudu, se nevyskytuje nikdy dvakrát. /Zeyer/

Není tady

#24 23. 2. 2009 13:29

Luisa
♥♥-----

zlomenesrdce napsal(a):

Jo, pravda je tvrdá. A ten tvůj bývalej přítel mě trošku štve, říká Ti, že se budete vídat dál, chodí za Tebou, dokonce jsi myslím psala, že u Tebe přespal. To je podle mě hrozná chyba, dává Ti tím falešné naděje a Ty se od něj tím pádem nemůžeš odstřihnout. Zbytečně si protahuješ bolest.
A nečekej, že Tě někdo jinej udělá šťastnou, na svým štěstí musíš zapracovat sama, neházej tu odpovědnost na nikoho jinýho. Partner má být opora, fajn, ale Ty VŠECHNO stavíš na něm, na jeho rodině. Musíš mít i svůj život.

Není tady

#25 23. 2. 2009 13:33

dixina
♥♥♥♥♥♥-

Luisa napsal(a):

zlomenesrdce napsal(a):

Jo, pravda je tvrdá. A ten tvůj bývalej přítel mě trošku štve, říká Ti, že se budete vídat dál, chodí za Tebou, dokonce jsi myslím psala, že u Tebe přespal. To je podle mě hrozná chyba, dává Ti tím falešné naděje a Ty se od něj tím pádem nemůžeš odstřihnout. Zbytečně si protahuješ bolest.
A nečekej, že Tě někdo jinej udělá šťastnou, na svým štěstí musíš zapracovat sama, neházej tu odpovědnost na nikoho jinýho. Partner má být opora, fajn, ale Ty VŠECHNO stavíš na něm, na jeho rodině. Musíš mít i svůj život.

jj stoltstoltstolt

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí