Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#76 9. 3. 2009 12:47

lavský
♥♥♥♥♥--

Re: Chat: Psychologická poradna v Praze (pokud možno bezplatná)2

PavlaH napsal(a):

Tak začni počítat, kolik by tě stál samostatný život a koukej si na něj vydělat. JInak svoji zodpovědnost za svůj život nenajdeš. jak jsi dokázal zaplatit anglii? Že by zase rodiče zachraňovali?

Tršku zachraňovali, ale asi 85% jsem si hradil já !!! z našetřeného (o efektivitě výdajů nemluvě radši)

Upravil(a) lavský (9. 3. 2009 12:47)

Není tady

#77 15. 3. 2009 2:30

lavský
♥♥♥♥♥--

Prosím, je socializace důležitá? Přijde mi, že jsem se nikdy s ničím takovým neztotožnil. Vše jsem dělal proto, že mi to bylo říkáno ... a já jsem poslušně vyhovoval ... a teď? Nic z toho není

Vždycky jsem totiž chtěl NEZMĚNIT se. Nikdy se nenechat ovlivnit, ať žiji kdekoliv, zůstat nedotčený, čistý ...
Zůstat univerzální, nikdy se nespecializovat, zvládnout všechno, znát všechno. Abych vynikal a nebyl horší

Lidí nevzdělanými, ... pohrdám, vím, že to není správné, ale pohrdám, naopak s lidmi vzdělanými a úspěšnými se ztotožňuji. Pokud dojde ke konfliktu, změním roli a začnu je pro něco zatracovat. I když nevím ... vždy se dám tak nějak do kontaktu (a nemusí to být vyhledávané !!) s lidmi takovími pochybnými ... můžete namítnout "vrána k vráně sedá", ale když se ještě dva neznají ...

Posral jsem si rozjezd života a posral jsem si tím i zbytek života ...
Chci se zeptat: když máte nadřízeného a jste podřízení (ať už máte vy další zaměstnance nebo jste ten konečný zaměstnanec), necítíte se někdy blbě? Já ano, hlavně když vím, že nejsem hloupý, nebo možná si dávám měřítko jiné (ve kterém pochopitelně exceluji) a ne to profesní.

TAKÉ UTÍKÁTE RADŠI OD SVÉHO EGA A SVÝCH MOŽNOSTÍ, JEN ABYSTE SE VYHNULI USPOKOJENÍ CTIŽÁDOSTI? JE TOHLE PROJEV LENOSTI?

P.S. Jo a s tím ovlivněním v rámci socializace ... proto jsem nechtěl být ovlivněn, rpotože jsem nevěděl, zda nebudu ovlivněn špatně, protože kdybych byl ovlivněn špatně, mohlo by mi utéct to ovlivnění dobré, díky kterému se kvůli předchozímu ovlivnění špatného "minu"

P.P.S. Prosím, když odpovíte, odpovězte na všechny odstavečky. Díky

P.P.P.S. - možná byhc si nemusel myslet, že jsem nejlepší, že?

Upravil(a) lavský (15. 3. 2009 2:48)

Není tady

#78 15. 3. 2009 10:32

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha

Měla jsem rozepsanou dlóóóuhou odpověď, ale zavadila jsem o klávesnici a je v pr....
Takže podruhé už jen krátce:
Socializace - ano, myslím si, že je důležitá. Socializace (podle slovníku cizích slov) = "proces osvojení jazyka, lidských forem, norem chování, hodnot a mezilidských vztahů". Bez toho ve společnosti žít nemůžeš.
Nenechat se ovlivnit - to nejde. Ovlivňuje Tě všechno kolem Tebe, ať chceš, nebo nechceš. Nelze se tomu vyhnout.
Nelze poměřovat lidi podle vzdělání... vzdělání je totiž pouze schopnost vystudovat školu - nic víc, nic míň. Neříká to nic o osobnosti člověka jako takového. A taky vzdělání nerovná se úspěšnost!!! To jsou taky 2 rozdílné věci. Může být úspěšný člověk ze základní školou a bezdomovec se třemi vysokoškolskými tituly. Vzděláním - jenom vzděláním - to není.
"Vrána k vráně sedá" - to platí, i když toho člověka neznáš. Funguje to PODVĚDOMĚ a podvědomí nikdy nelže!!! :-) Ti druzí lidé, se kterými se setkáváš, jsou Tvoje "zrcadlo"... Ukazují Ti, co máš Ty sám v sobě, i když si to nechceš přiznat.
Dnešek je prvním dnem zbytku Tvého života... je na Tobě, co s tím zbytkem života uděláš... bez ohledu na minulost. BEZ OHLEDU NA MINULOST. BEZ OHLEDU NA MINULOST!!!
Ano, mám nadřízeného a ano, cítím se někdy blbě. Ale to je podle mě normální, to se děje spoustě lidem. Nejsi výjimka.
A moje rada, i když možná těžko uskutečnitelná, zní: "práce je jenom práce"!!! Netahej svoje osobní problémy a pocity do zaměstnání, tam je potřeba dospělého člověka... Samozřejmě je to těžká rada. Děláme to všichni. Ale je dobře, když si uvědomíš, kdy si do práce taháš svoje osobní problémy a snažíš se je skrz práci "řešit" (i podvědomě)...
Už jsem Ti několikrát radila, ale je to házení hrachu na zeď: rodinné konstelace. Mohly by Ti pomoct začít rozmotávat to klubko... ale komu není rady, tomu není pomoci viď? Pokud dostaneš odvahu se sebou něco dělat, napiš mi SZ, někoho Ti doporučím...
Ego = já; centrum osobnosti (slovník cizích slov). Utíkáš od já a od svého centra osobnosti? Nevím, téhle otázce nerozumím, formuluj prosím jasněji!
Ovlivnění - ještě jednou: NELZE NEBÝT OVLIVNĚN. Tečka. S tím nic neuděláš. A navíc - jak víš, že tohle ovlivnění je "správné" a tohle "špatné"? Každé ovlivnění je správné i špatné, každá věc má vícero různých vysvětlení. A tak tím, že ses bránil být ovlivněn... tak tím jsi byl taky ovlivněn - aniž by sis to připustil :-)
Odpověděla jsem na všechny odstavečky. Spokojen? stolt
No, nemusel by sis myslet, že jsi nejlepší... ono je totiž už jenom to srovnávání, nejlepší: v čem? Kdy? :-)
Každý je dobrý takový, jaký je... a každý může být V NĚČEM nejlepší (např. v házení šipek)... ale nikdy nemůžeš říct, kdo je "jako člověk" nejlepší... podle čeho bys to chtěl srovnávat? :-)

Pěkný den.

Není tady

#79 15. 3. 2009 15:10

lavský
♥♥♥♥♥--

Martinka1

Nemyslím, že bys mohla být ovlivněná, když nechceš ... možná minimálně. Někdo tě něco učí a chce nahradit tím, co tě učí tvé dosavadní přesvědčení, představy (ať už jde o cokoliv). Tím, že to neregistruješ, nevnímáš, tak se prostě nenecháš ovlivnit

Není tady

#80 15. 3. 2009 15:37

majkafa
Host

Už ti nedokážu psát. Protože ty se sebou neděláš nic. Dokud ti nedojde, že musíš změnit sebe, ani tisíce příspěvků či "odpovědí na každý odstavec", ti nepomůžou. sad

#81 15. 3. 2009 18:00

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

lavský napsal(a):

Martinka1

Nemyslím, že bys mohla být ovlivněná, když nechceš ... možná minimálně. Někdo tě něco učí a chce nahradit tím, co tě učí tvé dosavadní přesvědčení, představy (ať už jde o cokoliv). Tím, že to neregistruješ, nevnímáš, tak se prostě nenecháš ovlivnit

Ten člověk může ovlivnit Tvé podvědomí...

Není tady

#82 15. 3. 2009 19:05

lavský
♥♥♥♥♥--

Martinka1 napsal(a):

lavský napsal(a):

Martinka1

COŽE?? A JAK? hmmsad

Není tady

#83 15. 3. 2009 21:29

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

lavský napsal(a):

Martinka1 napsal(a):

lavský napsal(a):

Martinka1

COŽE?? A JAK? hmmsad

Jakkoliv :-)
Vědomím vnímáš jenom část reality... ale Tvoje pod-vědomí vnímá 100 procent... Jenom k tomu v tu chvíli nemáš vědomě přístup...

Ovlivňuje Tě všechno co se v každou chvíli děje, jenom o tom nemusíš vědět...

Ale to nemá cenu zkoumat, protože to co je pod-vědomím, prostě nevíš...

Leda bys s tím začal pracovat, techniky na to existují.

Není tady

#84 15. 3. 2009 21:46

lavský
♥♥♥♥♥--

Martinka1 napsal(a):

lavský napsal(a):

Martinka1 napsal(a):

COŽE?? A JAK? hmmsad

Vědomím vnímáš jenom část reality... ale Tvoje pod-vědomí vnímá 100 procent... Jenom k tomu v tu chvíli nemáš vědomě přístup...

Jo, a taky z toho můžou být docela hnusné stavy co??
Lepší se do toho nehrabat

Není tady

#85 15. 3. 2009 21:49

majkafa
Host

O moc hnusnější, než ty už máš, být nemůžou. Ale to je jako házení perel sviním.

#86 15. 3. 2009 22:34

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

lavský napsal(a):

Martinka1 napsal(a):

lavský napsal(a):

COŽE?? A JAK? hmmsad

Můžou... ale když tím projdeš, tak je Ti pak líp...

Takže si můžeš vybrat: chvilku hnusné stavy... a pak lepší život... nebo hnusný celý život... výběr je na Tobě :-)

Není tady

#87 16. 3. 2009 0:05

lavský
♥♥♥♥♥--

Martinka1 napsal(a):

lavský napsal(a):

Martinka1 napsal(a):

Můžou... ale když tím projdeš, tak je Ti pak líp...

Takže si můžeš vybrat: chvilku hnusné stavy... a pak lepší život... nebo hnusný celý život... výběr je na Tobě :-)

anebo trvale hnusné stavy, viz nějaké to otevření energie nebo co ... fuj ... ruce pryč

Není tady

#88 16. 3. 2009 9:56

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

lavský napsal(a):

anebo trvale hnusné stavy, viz nějaké to otevření energie nebo co ... fuj ... ruce pryč

Když máš dobrého terapeuta, tak je to bezpečný... Osobní zkušenost.

Není tady

#89 16. 3. 2009 13:10

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

No trochu se nám tu pleteš, lavský, ty utíkáš ke svému Egu, a že teda řádí.

Sleroza zafungovala, takže ještě doplnění:

Až najdeš nějakou buchtu a nějak zplodíš děti, taky  to nějak ušolícháš a zaplatíš 85% výdajů? Kdo bude trvale a celý život doplácet zbytek?

Upravil(a) PavlaH (16. 3. 2009 13:12)

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#90 16. 3. 2009 23:23

lavský
♥♥♥♥♥--

PavlaH napsal(a):

Až najdeš nějakou buchtu a nějak zplodíš děti, taky  to nějak ušolícháš a zaplatíš 85% výdajů? Kdo bude trvale a celý život doplácet zbytek?

ne, ale rodiče neustále se snaží ze mě toho malého dělat, je to trošku v jejich zájmu no ... pak budu pořád takový blbeček ... a bude to
dudlikva

Není tady

#91 17. 3. 2009 8:14

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

lavský napsal(a):

PavlaH napsal(a):

ne, ale rodiče neustále se snaží ze mě toho malého dělat, je to trošku v jejich zájmu no ... pak budu pořád takový blbeček ... a bude to
dudlikva

Ale to záleží na Tobě, jestli ze sebe toho malého a blbečka necháš dělat. Ne jen na nich. Každý na tom máte svůj podíl!
Jejich podíl nezměníš, jediný co můžeš dělat, změnit SEBE.

Ale zatím o tom jenom kecáš, jasně jsem Ti nabídla že Ti doporučím nějaké kurzy/terapeuty a NIC... tak budeme dalších 1000 příspěvků jenom prázdně mlátit slámu, místo toho abys se sebou začal něco dělat dumbom

Není tady

#92 17. 3. 2009 11:15

Majja
♥♥♥♥♥--

Pěkná symbióza, lavský fňuká a zachránkyně zachraňují a pořád dokola big_smile

"There are no limits, you are only limited by however far you want to be limited." - Chuck Schuldiner

Není tady

#93 17. 3. 2009 11:22

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Majja napsal(a):

Pěkná symbióza, lavský fňuká a zachránkyně zachraňují a pořád dokola big_smile

No jo, ale nás to bavííí :-)

Není tady

#94 17. 3. 2009 13:26

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

dumbom třeba těch ran bude tolik, nebo některá tak velká že ho to probere ... big_smilebig_smilebig_smile chceš taky do palice, Majjo? big_smilebig_smilebig_smile

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#95 17. 3. 2009 13:37

Račice dračice
♥♥♥♥♥♥-

PavlaH napsal(a):

dumbom třeba těch ran bude tolik, nebo některá tak velká že ho to probere ...

Tomu sand PavloH ani sama nevěříš big_smile big_smile big_smile
Lavskému přesně tenhle styl, kdy skuhrající našel záchrance, řekla bych,právě vyhovuje big_smile big_smile big_smile

Dokud to tak bude, nemusí přece nic měnit, v klidu může skuhrat dál big_smile rock

18.12.2009 přišel na svět náš Ondrášek dudlik hjarta

"Chcete-li být šťastny s mužem, musíte mít pro něho spoustu pochopení a trošku lásky,
  chcete-li být šťastni s ženou, musíte ji zahrnout spoustou lásky a vůbec se nesnažit
  o pochopení"   MAUROIS

Není tady

#96 17. 3. 2009 13:49

Račice dračice
♥♥♥♥♥♥-

lavský napsal(a):

Martinka1

Lavský, škoda, že když to tak víš, že se podle toho taky neumíš chovat big_smile big_smile big_smile- viz. tví rodiče...a jak moc tě dokážou ovlivňovat, manipulovat tebou, či já nevím, co to ještě pořád píšeš... big_smile big_smile big_smile

Upravil(a) Račice dračice (17. 3. 2009 13:51)

18.12.2009 přišel na svět náš Ondrášek dudlik hjarta

"Chcete-li být šťastny s mužem, musíte mít pro něho spoustu pochopení a trošku lásky,
  chcete-li být šťastni s ženou, musíte ji zahrnout spoustou lásky a vůbec se nesnažit
  o pochopení"   MAUROIS

Není tady

#97 17. 3. 2009 15:12

lavský
♥♥♥♥♥--

No už jsem se pohádal s matkou, tak mě asi moc nebude podporovat ...
Děda také ne ....
// dneska mi volali kvůli práci, je to "obchodník s cennými papíry - až 50.000,-" , tak zněl název inzerátu ... a ptali se mě, kolik si chci vydělat. ale základ je 500 dolarů a prý budu mít mnohem víc. Spíš si myslím, že chytají blbečky ...

když jsem jim řekl, že bych radši měl 20 000,- hrubého a jistých, tak koukali divně ....

Není tady

#98 17. 3. 2009 15:21

jitulak
Zablokovaný
Místo: Jižní Morava
Web

lavský napsal(a):

Děda také ne ....
// dneska mi volali kvůli práci, je to "obchodník s cennými papíry - až 50.000,-" , tak zněl název inzerátu ... a ptali se mě, kolik si chci vydělat. ale základ je 500 dolarů a prý budu mít mnohem víc. Spíš si myslím, že chytají blbečky ...

když jsem jim řekl, že bych radši měl 20 000,- hrubého a jistých, tak koukali divně ....

Tak tudy cesta nejspíš nepovede usch
Ty se nechaš podporovat i od dědečka ??????????A to se Ti nedivím,že se Ti do žadne větší akce nechce vissla 

Ještě jsi to ani pořadně nezkusil a už jsi to zavrhl sad 

Ja bych teda taky kluka nepodporovala v jeho nic nedělaní !!A co vubec cely dny dělaš,když nemaš praci??va

http://www.ticker.7910.org/an1cHgw0g410020MDQyODI0ZHwwMDAwMTExZGF8VGVyZXprYQ.gifhttp://http://
   Terezka se narodila 28.1. v 9.13.Važila 3250 a měřila 51 cm.6M-8,5 kg,69 cm,8 M-9,80kg,72 cm

Není tady

#99 17. 3. 2009 15:23

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

lavský napsal(a):

Děda také ne ....

To nebude ta správná práce :-)

... není na čase začít se o sebe starat sám? Bez mámy a dědy? Ve Tvém věku dumbom

Není tady

#100 17. 3. 2009 15:24

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Jo a ještě mě napadla jedna věc:
- to není o tom, postarat se JENOM sám o sebe...
... ale až JEDNOU budeš mít manželku a děti... budeš se muset postarat ještě o ně!!!

Manželka na mateřský Tě prostě živit nebude!

Takže na to mysli, až si budeš hledat práci...

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí