Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 23. 2. 2009 19:43

Iveta X
♥♥♥♥♥♥-

Re: Rozlučkový mejdan na konci 9. třídy

Jé, mě se líbí, jak každý vzpomíná na svůj rozlučkový večírek..... Jo to byly časy.
U dcery ve třídě je to tak, že tam chodí asi jedna třetina holek a dvě třetiny jsou kluci. Od první třídy na rodičáku učitelé povídají jen stížnosti, jak je to zlobivá a divoká třída díky tomu, že kluci převládají. I teď v 9. třídě se řešili bouchající petardy ve třídě, některý kluky odvedli policajti přímo z vyučování, jelikož stříkali na fasády graffity, řešila se z okna vyhozená, vodou naplněná PET lahev (z 2. patra na chodník), házení oloupaným pomerančem na zeď ve třídě atd. atd. Je jim skoro 15 let, ale chovají se pořád jako malý děti, takže nevím a nedokážu odhadnout, co by na té rozlučce někde daleko od lidí dokázali vyvést.  Po těch vašich příspěvcích váhám, kdyby šlo o partu holek..., ale tohle bude divočina.

Iveta X

Není tady

#52 23. 2. 2009 20:09

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Blossom napsal(a):

Před pár lety jsem stála před naprosto stejným dilematem, jako teď Iveta X: dcera se chystala na rozlučkový mejdan na konci 9.třídy, na tábořišti za městem, netajila se s tím, že tam bude alkohol a že tam pochopitelně nebudou učitelé ani jiný dozor dospělých. Byla jsem ráda aspoň, že mi to vůbec řekla, že se mi s tím otevřeně svěřila, že mi to netajila.
Taky jsem se třásla strachy, ale vymyslela jsem to takto: Dceři jsem důvěřovala (do té doby vždy dodržela, co jsme se dohodly), tak jsem ji pustila za těchto striktně domluvených podmínek:
1/budeš-li pít alkohol, vyber si předem, jaký druh , a toho se drž, NESMÍŠ TO MÍCHAT!
2/jdi tam hodně najedená a celou dobu to prokládej jídlem - nepij nalačno!
3/pochopitelně, pij s mírou, vím, že absolutně abstinovat nebudete nikdo, ale dávej si bacha a pij jen trochu, opatrně, nemáš vyzkoušeno, co to s tebou dělá!
4/po celou dobu školy tě spolužáci měli zafixovanou jako fajn holku. Pokud by ses tady opila a vyváděla, tak si tě budou už celý život pamatovat jako "tu, co se na závěrečném večírku děsně ožrala a zvracela v křoví" , pamatuj na to celý večer!
5/pustím tě tam jen za té podmínky, že mi přesně v 11 večer zavoláš a domluvíme se, pak, že pro tebe dojedu.

Taky jsem to tak měli, jen jsem přidala bod 6/ nikdy nepij pití od kterého jsi odešel .

Není tady

#53 23. 2. 2009 20:11

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

majkafa napsal(a):

Nic jsem mým dětem nezakazovala. Postavily se k tomu rozumně, nezklamaly naši důvěru.
Já bych to nějak zvlášť neřešila, není důvod se tím zabývat, natož tolik měsíců dopředu.

Nápodobně.

Není tady

#54 23. 2. 2009 20:12

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

Slavek17 napsal(a):

Souhlasím, že je nejhorší, když se někdo s alkoholem potká až na prvním mejdanu.
Proto bych se taky přikláněl ke kontrolovanému rozumnému přivykání už doma v rodině.
stolt

Když jim to nalejete jako rodiče, vezmete jim tím punc toho zakázaného, takže z toho pak nejsou takoví utržení...
lol

tummenupp moje děti se chlubily, že pijí jen za dohledu soc. prac. lol

Není tady

#55 23. 2. 2009 20:41

mashanka
Zablokovaný
Místo: Praha

My házeli  ze třetího vodou naplněné prezervativy - a to nám nebylo 15, to už jsme byli dospělí - asi ve třeťáku vissla

Upravil(a) mashanka (23. 2. 2009 20:42)

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#56 23. 2. 2009 20:43

shinden
Host

Iveta X napsal(a):

Jé, mě se líbí, jak každý vzpomíná na svůj rozlučkový večírek..... Jo to byly časy.
U dcery ve třídě je to tak, že tam chodí asi jedna třetina holek a dvě třetiny jsou kluci. Od první třídy na rodičáku učitelé povídají jen stížnosti, jak je to zlobivá a divoká třída díky tomu, že kluci převládají. I teď v 9. třídě se řešili bouchající petardy ve třídě, některý kluky odvedli policajti přímo z vyučování, jelikož stříkali na fasády graffity, řešila se z okna vyhozená, vodou naplněná PET lahev (z 2. patra na chodník), házení oloupaným pomerančem na zeď ve třídě atd. atd. Je jim skoro 15 let, ale chovají se pořád jako malý děti, takže nevím a nedokážu odhadnout, co by na té rozlučce někde daleko od lidí dokázali vyvést.  Po těch vašich příspěvcích váhám, kdyby šlo o partu holek..., ale tohle bude divočina.

Děti nemám, ale mít je, nepustil bych je, je-li to taková třída.

#57 23. 2. 2009 20:57

henrietta
♥♥♥♥---

Iveta X napsal(a):

No tak kromě toho odvedení policajty přímo z vyučování, dělali naši kluci úplně přesně to samé. S tou PET flaškou to byl hrozný průšvih, protože šla tou dobou zrovna kolem maminka s kočárkem, naštěstí ji to nezasáhlo, ale stěžovat si šla. Myslím, že kluky už pak nikdy nic podobného nenapadlo. Pomeranč na zeď je klasika. To graffity asi neprovozovali jen proto, že neměli na barvy.
Víš ono asi zvládnout třídu se 2/3 kluků nebude jednoduché, ale určitě je jednoduché říct, že je to zlobivá a divoká třída. Ostatně jako skoro každá jiná třída.

Není tady

#58 23. 2. 2009 20:58

misha88
♥♥♥♥♥♥♥

Tak já v 16 a 3měsících byla na 2 měsíce v cizině za prací, tehdy s 28 letou sestrou 'bez rodičů)...ale o rok později už sama...taktéž na dva měsíce, naši mě pustili....to jen o těch pouštěních přes noc...
...
ale jen rok zpátky , čili v 15 ti po devítce jsme rozlučku měli taky, bylo to v sousední vesnici, odkud byli 3 spolužáci, v místním kulturáčku zázemí, venku oheň  a kuřata, nějaký rodiče z té vesnice se tam ochomítali, někdo tam spal, jiní jeli domů )rodiče si je kolem půlnoci odvezli).
Ano,nějaký jedinec se opil,ale jinak všichni v pohodě, kluci jedno dvě piva, holky tak max. džus s vodkou ..prostě naprosto první experimenty s pitím , ale jen v této míře..
všichni jsme to v pohodě myslím přežili, nějak si nepamatuju, že by někdo měl problém s rodiči, že by ho nechtěli pustit.
Je to už sice přes 7 let, ale myslím že se puboši za tu dobu moc nezměnili.
Chce to podle mě důvěřovat ,doted bezproblémovým jedincům určitě. Domluvit se na nějakém tom času odvozu a všichni budou myslím spokojeni..

http://lbyf.lilypie.com/jGYVp1.png

https://lb4f.lilypie.com/wxkxp2.png

https://lbdf.lilypie.com/V2Y7p2.png

Není tady

#59 23. 2. 2009 21:20

x256987
Host

Pravda je, že tihle zlobivci a divočáci umí v podobných věcech obvykle líp chodit, i se navzájem pohlídat, aby se nikdo neudusil zvratky a tak. Nejděsivější situace nastávají, když se na maturiťáku rozhodne poprvé v životě opít nějaká třídní slušňačka.

I když - jeden z mých spolužáků ze základky, kalič téměř profesionální, se v sedmnácti utopil v řece, kolem které si krátil cestu z hospody...

#60 23. 2. 2009 22:03

Slavek17
♥♥♥♥♥♥-

Iveta X napsal(a):

Asi by teda bylo lepší, kdyby si holky udělaly separé svůj vlastní mejdan, bez kluků...  (když jsou to taková čísla!)
A kluci ať si blbnou, jak uznají za vhodné. Resp. jak jim jejich rodiče dopřejí.

Není tady

#61 23. 2. 2009 22:16

hhanca
♥♥♥♥♥♥-

Tak jestli můžu tak přidám i svůj příspěvek. Já když byla v devítce (už je to 6let) tak sme měli taky "rozlučák" a mě na něj naši nepustli! Nejprve mě to dost mrzelo, ale pak jsem byla i docela ráda. Ale hned vysvětlím proč mě nepustili určitě to není tím, že by mi nevěřili nebo že by mě nechtěli pouštět. Asi 2 měsíce před koncem školního roku jsme byli na výletě na 3dny na chatě. Po odjezdu z chaty volal chatař, že se na jistém pokoji našli drogy a že před příjezdem tam 100% nebyli, že vysával a atd. Takže asi tak. Naši se báli, že by se mi asi mohlo něco stát př. někdo mi něco hodí do pití a atd...  Určitě neměli strach, že bych experimentovala sama (nekouřím a nepiju alkohol ani teďka natož v 15ti). Nakonec to dopadlo tak, že se všichni dost opil, skakali v rybnice a atd atd...myslím, že jsem o nic nepřišla. Do teďka nechápu, co si tím chtěli dokazovat... takže toť moje zkušenost s rozlučkama smile

http://lb1f.lilypie.com/TikiPic.php/cW3AKDk.jpghttp://lb1f.lilypie.com/cW3Ap1.png

Není tady

#62 24. 2. 2009 7:23

helena
♥♥♥♥♥♥♥

učitelé povídají jen stížnosti, jak je to zlobivá a divoká třída
A) To budou samozřejmě říkat, protože učitelským ideálem je třída čisťounkých, tichých a chytrých holčiček http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png
B) Komu z nás se nestalo, že buď on sám, nebo jeho děti nebyli aspoň jednou za školu v té "nejhorší třídě na škole"? http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png

Asi v sedmé třídě měl můj spolužák šílenej průšvih. Byl to takovej ten tichej obrýlenej "intelektuál", který se žádných lumpáren neúčastnil, takže namísto házení houbou, honiček po třídě a dalších přestávkových relaxací hleděl zadumaně z okna a tiše si z něj plival... no a trefil čepici místního konstábla přesně do černýho... http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png z čehož plyne, že i to nejslušnější dítě se může dostat do maléru ani neví jak.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#63 24. 2. 2009 7:42

Vlaďka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: VČ
Web

Nečetla jsem to celé, ale rozlučku syn zvládl docela v pohodě. Měla jsem z toho taky hrůzu, ale přišel v pohodě. Vypil asi tři piva. Jasně že to není dobrý, ale lepší tři piva, než lahev vodky.
V prváku na Silvestra vypil nějaké víno a bylo mu pěkně zle. Ráno dostal sodu, žádné válení, pěkně makat a alkohol vypotit z těla. Připadala jsem si jako ras, ale od té doby, když někam vyrazil, přišel vždycky v pohodě. Bude mu teprve v létě 18.  Když jsme ho brali s sebou na ples, seděl s klukama a vypil jedno pivo, potom kolu. Kluci ho lákali na kapky, ale jemu to naštěstí nechutná. Vždycky mám strach, že se opije a něco se mu stane, ale už jednou se jim opil kamarád (slavil 18) do němoty a dokázali se o něj postarat. Prostě teď mu docela věřím, že mu je jasné, co ho čeká po "opici" a věřím, že mu to zatím nechutná.
No, napsala jsem to docela zmateně, ale prostě si myslím, že se těm dětem musí trochu věřit, i když máš hrůzu z toho, co se může stát.

Pes je jediné stvoření na světě, které vás miluje víc než sebe.

Není tady

#64 24. 2. 2009 8:55

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Na den rozlucky meho syna nikdy nezapomenu a nezapomene ani jeho trida.
Syn mel rozlucku z 9 tridou vedle ve vesnici v baraku,kde bydlival jeho spoluzak v tu dobu byl tento dum prazdny oni se odstehovali dum cekal na kupce.
Syn odchazel na rozlucak ve 2 hodiny odpoledni.Me rekl,ze se vrati ve 3 hodiny.Brala jsem to tak,ze prijde nad ranem.Mou duveru,ze by neprisel v tu dobu nikdy nezklamal.Vedela jsem,ze tam budou pit tak jsem mu pronesla kazani.
Ve 4 rano jsem seprobudila syn nikde.Zacali moje hororove myslenky,ze nekde lezi v pangejtu mrtvej otravenej alkoholem.Zacala jsem panikarit.Volala jsem mu na mobil,ktery vyzvanel on ho nebral.Pak jsem cekala do 6 do rana.Pak me to nedalo a sla jsem k rodicum jedne jeho spoluzacky jestli je jejich dcera doma.Nebyla,ale pani byla naprosto klidna rekla me,ze dcera ji rekla,ze prijde ve 3 odpoledne.To jsem zacala silet.Poprosila jsem sousedku jestli by me tam nevzala autem.Kdyz jsme tam prijeli do polorozpaleho baraku byla to hruza.Venku sedelo par holek s flaskou v ruce a s cigaretou.Ptala jsem se jich kde je muj syn byla jsem naprosto nepricetna.Sla jsem dovnitr do toho baraku tam lezelo pak kluku ve strepech.Muj syn prisel  s dalsiho poschodi.Zdalo se,ze byl i strizlivy.Vynadala jsem mu a nakazala mu,ze okamzite jede se mnou domu.Samozrejme,ze bylo plno kecu,ale jel.Rikala jsem mu,ze kdyby se me ozval na mobil tak nemuselo k tomuhle dojit.U mobilu mel vypnute zvuky.Myslim si,ze jeho spoluzaci nezapomenou na synovo hysterickou mamu,ale ja byla v tu dobu strachy bez sebe.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#65 24. 2. 2009 16:24

Daniela S.
♥♥♥♥♥--

A nedalo by se to rozdelit na (ne)smis tam jit a (ne)smis tam pit?
Ja se teda na povoleni ucasti na rozlucce neptala, protoze jsem nijak netouzila se toho chlastani zucastnit. Jo, a jsem jeden z tech, co opravdu poprve alkohol ochutnali po osmnactinach. Tusim na Silvestra, kdyz mi bylo 19, pul sklenicky sektu. Ja nevim, vazne je tak normalni, ze deti piji? Dokonce doma, sklenicka piva k obedu?

Není tady

#66 24. 2. 2009 16:30

Romča
♥♥♥♥♥♥-
Místo: ostravsko

Tak syn u některého oběda skleničku piva dostane - 15 let.
Jinak jsem už viděla na youtube synovy spolužáky jak si dávají do nosu a natáčí se , jedna skončila v nemocnici a jednoho bezvládného gumového si tatínek odvezl na kolečkách domů.
Já se poprve lízla v 16 - ti letech, alkohol mám pod kontrolou lol lol lol lol lol

Není tady

#67 24. 2. 2009 17:24

kalupinka
♥♥♥♥♥♥-

Tazatelku chápu...ona má asi dceru normálně vychovanou a pod běžnou rodičovskou kontrolou...ale někde vzadu jí bliká výstražné světýlko....něco by se mohlo stát, aniž by to ta holka chtěla a může spadnout do nezaviněného maléru. Jako každá máma umím docela dobře vymyslet zfleku situaci, kdy mé dítě půjde na jakoukoli akci a prostě se z ní nevrátí...Může dojít  k úrazu, omylu, nešťastné náhodě...a co si pak člověk na kom vezme...Občas čteme o dopravních nehodách, kde jeden spořádaně čeká na zastávce a druzí ho tam zmrzačí, kde se někdo v restauraci při večeři  jen trochu napije a pak utrpí úraz na schodech a ostatní ožralí pod obraz mu nepomohou, zkrátka, aby člověk měl jakousi jistotu, že se mu nic nestane, to snad aby trčel celé týdny jen a jen doma...Nemá cenu přehrávat si katastrofické scénáře, spíš je potřeba si uvědomit, že dítě by se mělo přiměřeně věku umět o sebe postarat. Jistě ani patnáctiletá holka nemá v plánu namazat se tak, že nebude o sobě vědět a nepovažuje za zlatý hřeb večera vyspat se bez ochrany s co největším počtem spolužáků...Samozřejmě nechat ji bez odvozu v nějaké pustině do rána...co když ostatní holky ten odvoz budou mít a jen ona ne....snad by stálo za úvahu té třídě podsunout...pokud mejdan, tak pořádnej v pěkným podniku s diskotékou, ne...ať to mají slavnostnější...a aby měli rodiče pocit...že ve městě je mohou kdykoli zkontrolovat a že ty děti domů vždycky dojdou...!

Není tady

#68 24. 2. 2009 20:41

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Romča napsal(a):

Jinak jsem už viděla na youtube synovy spolužáky jak si dávají do nosu a natáčí se , jedna skončila v nemocnici a jednoho bezvládného gumového si tatínek odvezl na kolečkách domů.
Já se poprve lízla v 16 - ti letech, alkohol mám pod kontrolou lol lol lol lol lol

Ja poprve ochutnala alkohol ve 2 tride a to i svoji 1 cigaretu.Dodneska nekourim a nepiju nechutna me to.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#69 25. 2. 2009 8:53

Romča
♥♥♥♥♥♥-
Místo: ostravsko

Tak ochutnávky jsem prováděla asi ve 3 třídě, taťka sbíral malé lahvičky s tvrdým alkoholem.Tak jsme prubovali , pak se to jen dolilo vodou a nebo šťávou lol lol lol lol

eremuruss napsal(a):

Romča napsal(a):

Ja poprve ochutnala alkohol ve 2 tride a to i svoji 1 cigaretu.Dodneska nekourim a nepiju nechutna me to.

Není tady

#70 28. 2. 2009 10:13

Tari
♥♥-----
Místo: Praha

my měli podobnou rozlučku, spojili jsme se dvě třídy, bylo to asi od tří odpoledne tak do půlnoci, někde na hřišti u rybníka. a musím říct, že ač byli hlavně kluci u nás ve třídě fakt pubertální paka, tak krom piva a cigaret a buřtíků tam nebylo nic horšího smile) navíc jsme museli druhej den do školy pro vysvědčení, tudíž starost, že bysme tam byli až do rána rodičům odpapdla a po půlnoci se to začínalo rozpouštět, někdo měl odvoz domů, kdo bydlel blízko šel sám.
strach samozřejmě chápu, ale nadruhou stranu, opít se, zkusit drogy, předávkovat se apod. může člověk kdekoli a kdykoli, ať je to někde v noci v lese nebo přes den pod mostem. nejsem rodič,  tak to vidím trochu jinak a asi víc volnomyšlenkářsky úměrně i mýmu mladýmu věku:)

Není tady

#71 28. 2. 2009 10:52

Nicolas
♥♥♥♥♥♥-
Web

Já si pamatuji, že z jednoho rozlučkového večírku na konci 8. třídy vzešlo něco, co nikdo tak moc nechtěl.
Spolužáci si zap.íchali a za 9 měsíců slečna porodila.

Tím chci říct, že pro každý případ je dobré vybavit slečnu (či hocha) prezervativy. To myslím vážně.
Večírkům zdar. Kondomům taky.

Není tady

#72 28. 2. 2009 13:15

pacicka
♥♥-----

mě rodiče takový mejdan striktně zakázali a to se konal bytě jedné ze spolužaček dokonce za přítomnosti její maminky, byla jsem podobný případ a jakém psala Blossom, byla jsem v 18 klasická panenka co sedí v koutě a čeká až jí najdoua vydrželo mi to dlouho , nalítla jsem pak  prvnímu pitomci co šel okolo, vzala si ho a udělala tak chybu jejíž následky si ponesu dlouho a dlouho

zákazy nikam nevedou

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí