|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|

Tulipánka napsal(a):
Podle mého názoru tenhle vztah může fungovat, pokud jsi na prvním místě ty a tvá rodina a tvůj muž to akceptuje. Jeho děti z předešlého vztahu jsou samozřejmě také důležité, ale muž si musí uvědomit, že jeho nová rodina jsi teď ty. Pokud se už teď podle toho chová, myslím, že nebude problém pořídit si další mimčo
.
tak s tím naprosto nesouhlasím. Toto je nejlepší cesta jak si rozložit novou rodinu. Jak se asi začne chovat dítě (to z 1. manželství), které ucítí že je někde na vedlejší koleji? Bude dělat naschvály a novou maminku nenávidět, protože dítěti "sebrala" tátu a oba dospělí mají nové dítě raději než jeho.
Pokud si někdo musí něco uvědomit, tak oba dva dospělí by měli vědět do čeho jdou, že to je trochu riziko. V takové situaci je schopnost tolerance a rovného přístupu k ratolestem přímo zásadní pro přežití vztahu.
Upravil(a) PetrHl (23. 2. 2009 12:05)
Není tady

Martinka1[b napsal(a):
Děti z prvního manželství do "nové" = současné rodiny toho rodiče PATŘÍ. Tečka.[/b]
Dokonce děti z býv. manželství jsou pro jejich otce před novou manželkou, co se týká systemického hlediska. Nová žena nejenže není "stejně důležitá", ona je až ZA NIMI (těmi dětmi z prvního manželství)... ona do rodiny (otec+děti) přistoupila až jako poslední. Jejich společné děti budou ještě za nimi.
Jak by ses cítila Ty, kdyby ses rozvedla, znovu vdala a měla další dítě s novým manželem. A ten manžel by trval na tom, že on pro Tebe musí být důležitější než Tvůj syn z prvního manželství... A taky Vaše společné dítě pro Tebe musí být důležitější než Tvůj syn z prvního manželství... vlastně by mohl chtít, abys svého syna z prvního manželství nechala vychovávat jeho otci a věnovala se jenom "nové" rodině... Co Ty na to?

Není tady
Není to náhodou totéž, když si my ženy (rozvedené s dětmi) najdeme partnera svobodného bezdětného? Vždycky jsou na začátku velké otazníky a až postupem času se pozná, jestli můžeme fungovat jako "normální" rodina. A zase je to jenom o všech zúčastněných, jak se přizpůsobí.
Není tady
Jak se asi začne chovat dítě (to z 1. manželství), které ucítí že je někde na vedlejší koleji?
No - v nejhorším možném případě třeba tak, jako ten americký chlapeček, co odprásknul taťkovu těhotnou přítelkyni...
Není tady
Promiňte, ale myslím, že se to tu moc dramatizuje.
Nikdy jsem nepsala, že by dítě z předchozího manželství mělo být otcem přehlížené (jak se hooodně často děje). Je to špatně. Takovému dítěti by samozřejmě otec měl věnovat svoji pozornost, měl by na něj přispívat v rámci svého příjmu (ať už se jedná o příspěvek na oblečení po vstupenku do ZOO).
Ale nezlobte se na mě, otec od rodiny odešel proto, že už s ní nechtěl být. Teď JE s novou rodinou. Tohle Je nová rodina a o tu by se měl v prvé řadě postarat.
V téhle nové rodině by měl ukládat děti k spánku, psát s nimi úkoly, vyzvedávat je ze školy, učit je novým věcem...
Tohle znamená, že nová rodina je důležitější. S nimi by měl trávit nejvíc času.
Třeba v přírodě nový vůdce smečky zabije mláďata svého předchůdce (myslím, že u vlků). Je to brutální, ale příroda je vždycky správně.
Není tady
Spíš mi přijde fér u svobodných lidí, kteří si nejsou jisti, jestli unesou a ustojí partnerovy děti, ať si hledají raději svobodný protějšek.
Není tady
Tulipánka napsal(a):
Nikdy jsem nepsala, že by dítě z předchozího manželství mělo být otcem přehlížené (jak se hooodně často děje). Je to špatně. Takovému dítěti by samozřejmě otec měl věnovat svoji pozornost, měl by na něj přispívat v rámci svého příjmu (ať už se jedná o příspěvek na oblečení po vstupenku do ZOO).
Ale nezlobte se na mě, otec od rodiny odešel proto, že už s ní nechtěl být. Teď JE s novou rodinou. Tohle Je nová rodina a o tu by se měl v prvé řadě postarat.
V téhle nové rodině by měl ukládat děti k spánku, psát s nimi úkoly, vyzvedávat je ze školy, učit je novým věcem...
Třeba v přírodě nový vůdce smečky zabije mláďata svého předchůdce (myslím, že u vlků). Je to brutální, ale příroda je vždycky správně.
Čoveče, ty mi někoho připomínáš 
, hele, a to mluvíš o nových vlastních dětech nebo jen o svých ?? U nás teda BM funguje jak popisuješ s jejíma dětma. Díky , vlastně můžu být ráda , že je při odchodu nezakous/ teda naše společné děti /.
Jenom trochu teda poopravím ..... nechtěl být s bývalou partnerkou ........... a končím. Radši 

Tulipánko, byl to fór nebo ne? 
Tulipánka napsal(a):
Aha, takže, když budeš mít dítě č.1 z předchozího vztahu a najdeš si nového přítele, se kterým budeš mít další dítě č.2 a on to první jednoduše nepobere, tak ho odstavíš na druhou kolej a budeš se víc věnovat "nové rodině". aSI JSEM
A ZCELA JSEM NEPOCHOPILA TVŮJ PŘÍSPĚVEK 
Není tady
Jde to. Vidím to v práci. Kolega má z prvního manželství děti dvě a z druhého jedno. A když si ke mě jde žádat o dovolenou vždy říká, zase jede trojčlená zvěř na dovolenou
. On tedy vždy říká: "já se rozešel s partnerkou, se kterou jsme si neměli už co říci,ale nikdy ne s mými dětmi" a myslím, že tím je řečno vše.
Není tady
Ale nezlobte se na mě, otec od rodiny odešel proto, že už s ní nechtěl být.
No, myslím, že neodchází OTEC od rodiny, ale MANŽEL od manželky.
Co bys udělala, kdyby tvůj nový manžel prohlásil "buď já, nebo tvoje dítě s předchozím mužem"? Taky bys ho nechala zakousnout? Nebo to radši udělala sama, aby si nový miláček neumazal tlamu od krve?
Není tady
Tulipánko, a jaký by byl ten zásadní rozdíl, kdybys mluvila o svých genetických biologických dětech z předchozího vztahu, a ne o partnerových genetických biologických dětech z jeho předchozího vztahu?
takže pokud bys měla jiného partnera než otce dítěte, tak necháš zakousnout své dítě...
Míšo, tak pozor na chlapy, radši je neber domu, aby ti nezakousli děti 
Není tady
Jak bylo správně napsáno:
ODCHÁZÍ MANŽEL OD MANŽELKY (nebo obráceně)... A NE OTEC (matka) OD DĚTÍ!!!
:-)
Děti jsou součástí rodičovy rodiny pořád, i když se 5x rozvede, po6-té ožení a bude mít třeba dětí 30...
Není tady
helena napsal(a):
Ale nezlobte se na mě, otec od rodiny odešel proto, že už s ní nechtěl být.
No, myslím, že neodchází OTEC od rodiny, ale MANŽEL od manželky.
Co bys udělala, kdyby tvůj nový manžel prohlásil "buď já, nebo tvoje dítě s předchozím mužem"? Taky bys ho nechala zakousnout? Nebo to radši udělala sama, aby si nový miláček neumazal tlamu od krve?

Není tady
Tulipánko,
kdepak jsi k tomuhle názoru - NOVÁ rodina je důležitější - přišla?
To je na terapii....
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Tulipánko,
kdepak jsi k tomuhle názoru - NOVÁ rodina je důležitější - přišla?
To je na terapii....
Možná je to špatné pochopení pojmu "nová rodina"...
"Nová rodina" jako manželství "mladých" oproti jejich rodičům... ano. Nový systém má přednost. (Ze systemického hlediska).
Ale všechny děti toho konkrétního člověka... ať je má s kýmkoliv a ať je zrovna v manželství s kýmkoliv... do jeho "nové" rodiny patří...
Možná si to Tulipánka spletla? 
Není tady

Tulipánka napsal(a):
nenene, Tulipánko, stále to samé, prostě nesouhlas. Je jedno jestli někdo odešel od rodiny nebo byl vyhozen, to 1. dítě je pořád jeho a měl by ho mít na stejné úrovni jako dítě s novou ženou.
Naopak, by pro tu novou ženu mělo být velkým varováním, když táta dělá rozdíly mezi dětmi, protože i jí se může stát že bude tím mužem opuštěna nebo jeho vyhodí. A jak by pak zkousávala že jejich dítko je pro tátu už vedlejším?
A příroda je sice vždycky správně. Co třeba ta fena, které mezi štěnata přidali opuštěná tygřátka je zardousila? Vlci nejsou jediná zvířata a člověk není zvíře
Není tady
PetrHl napsal(a):
Naopak, by pro tu novou ženu mělo být velkým varováním, když táta dělá rozdíly mezi dětmi, protože i jí se může stát že bude tím mužem opuštěna nebo jeho vyhodí. A jak by pak zkousávala že jejich dítko je pro tátu už vedlejším?
Tuli - přesně. Díky Petře :-)
Co když Tě (nedejbože) manžel opustí, bude mít novou ženu (a třeba další dítě)...
Budeš ráda, když Tebe a vaše společné dítě zavrhne? 
Protože přece "nová rodina je důležitější"... jenže bohužel Ty a Tvoje dítě bude už ta "stará" rodina... fakt to tak chceš?
A nebo jak už jsem psala dřív... když by ses znovu vdala... a nový manžel by Tvoje dítě nechtěl? "Tvoje dítě patří do staré rodiny, ať se o něj stará otec, já ho nechci"... "zardousila" bys ho? (Jako ty zvířátka, která jsou vždycky správně)... 
Není tady
Mně by bylo právě jako mámě hanba, že to "předchozí" dítě jaksi odnáší moje štěstí a moji spokojenost. Asi bych se naopak snažila aspoň trochu mu to rozšlápnutý hnízdo vystlat - i kdyby vlastníma peříčkama.
Není tady
helena napsal(a):
Mně by bylo právě jako mámě hanba, že to "předchozí" dítě jaksi odnáší moje štěstí a moji spokojenost. Asi bych se naopak snažila aspoň trochu mu to rozšlápnutý hnízdo vystlat - i kdyby vlastníma peříčkama.
To je hezky napsané
. Měla bych to stejně, pokud by nebyla přímo jejich máma proti. Jenže takové pochopení nemůžeš chtít od nové partnerky, která sama děti nemá, neprošla si tím. To je jen moje vlastní zkušenost.
Přidám se ke všem "kolegyním" u nichž to "jde".
Muž má 2 děti z min. manž. a mám 1 také ze svého. Spolu nemáme žádné..
Jste-li spolu a žijete-li spolu 6 let - tak už určitě mnohé víš...jak to vypadá o víkendech, o dovolené, atd.
Zpočátku jsem problémy měla. Chvíli mi trvalo, než jsem si to vysvětlila. Dnes už je to v pořádku, troufám si říct, že jsme spokojení všichni.
Není tady
No a k tomu "odstrčení" dětí z předchozího manželství bych řekla.
Pokud TO ten muž dovolí, tak už jen to je důvod, proč bych s ním žít nechtěla.
Není tady
Tulipánka napsal(a):
Taky musím nesouhlasit, jako většina ostatních. Pravda je, že je hodně nových partnerek nebo manželek, které si nepřejí, aby se jejich partner/manžel vídal často s dětmi, bral je na společné dovolené, prostě je chtějí sobecky odříznout a mít ho jen pro sebe, popř. jejich společné děti. Každý člověk, který má děti, by se o ně měl starat a je jedno, jestli s nimi žije a vídá je denně. Nedávej na misky vah děti s předešlého a současného vztahu. Ty jsou na stejné rovině. To, kde stojí partner, je jiná otázka, každioádně děti byna tom měli být stejně.
Přesně bylo napsáno: když muž odchází od rodiny, opouští manželku a ne děti! Zaplať pánbůh, že jsou ještě chlapi, kteří odešli od rodiny a o děti se starají stejně dobře, ne-li líp než předtím.
Není tady