|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
stefi napsal(a):
No spíš bych chtěla slyšet, jestli je někdo, kdo prožije takový vztah v klidu a šťastně, slyším spíš opačné reakce:(
Tak bohužel ode mě uslyšíš také jen ty negativní reakce....kdybych věděla, do čeho jdu, nelezu tam 
Není tady
Stejne jako ja,kdybych mohla vratit cas,a k tomu po20 letech moje zkusenosti,jedno vim urcite-NIKDY!
Není tady
ajaE napsal(a):
Stejne jako ja,kdybych mohla vratit cas,a k tomu po20 letech moje zkusenosti,jedno vim urcite-NIKDY!
Hlásím se do klubu, už taky nikdy! A čím je chlapec starší (a už je mu 25) tak to je horší a horší a podotýkám, že jsem přítele poznala, když už byl rozvedený .
Není tady
stefi napsal(a):
Alysso, děkuji moc za hezký příspěvek. Nezměnilo se u nás vlastně nic. Ze začátku mě to, že má dítě v podstatě ani nějak moc nevadilo, ale postupem času, jsem na to začala být tak trochu "alergická". Víš, třeba v tom, jak píšeš, že nemáte čas jen sami na sebe apod., že se prostě o něj musím dělit. Já děti zatím nemám, ale už mě tak nějak ty mateřský pudy přepadly:-). A začalo mě hlodat v hlavě, jestli pak prostě to placení alimentů, čas strávený s jeho dcerou apod. nebude vadit, že to budu brát, že je to na úkor našich dětí. Asi o tom moc přemýšlím. Máš pravdu, že všude je něco a kdo nemá takový problém, má zase určitě nějaký jiný problém.
Stefi, já Tě úplně chápu, taky jsem si častokrát říkala, jestli mi to za to stojí.. A stojí
S námi dokonce jedno z jeho dětí bydlí a je to taky jiný, než když děti jezdí jen na víkendy. Těžko říct, jak to budeme brát, až budeme mít svoje děti. Ale na druhou stranu, kdyby Ti vadilo, že tráví hodně času se svými dětmi, u jinýho partnera by Ti zase mohlo vadit, že tráví většinu času třeba nějakým koníčkem nebo v hospodě
Podle mě je nejtěžší se s tím opravdu "smířit" a brát to jako realitu. I chvíle s dětma můžou být fajn, když se podnikne něco, co baví všechny. A když nemám zrovna náladu, vyrazím s kamarádkama, prostě podniknu něco sama..
Není tady
Můžu poprosit Aprill, ajaE a Káču aby se víc rozepsali, co přesně to u nich obnáší.....Děkuji
Není tady
JO,jo Hhančo, budu ráda 
Není tady
Podle mého názoru tenhle vztah může fungovat, pokud jsi na prvním místě ty a tvá rodina a tvůj muž to akceptuje. Jeho děti z předešlého vztahu jsou samozřejmě také důležité, ale muž si musí uvědomit, že jeho nová rodina jsi teď ty. Pokud se už teď podle toho chová, myslím, že nebude problém pořídit si další mimčo
.
Není tady
Tulipánka napsal(a):
Podle mého názoru tenhle vztah může fungovat, pokud jsi na prvním místě ty a tvá rodina a tvůj muž to akceptuje. Jeho děti z předešlého vztahu jsou samozřejmě také důležité, ale muž si musí uvědomit, že jeho nová rodina jsi teď ty. Pokud se už teď podle toho chová, myslím, že nebude problém pořídit si další mimčo
.
Ahoj Tuli :-)
Zdravím Tě... dovolím si trošku nesouhlasit, ano, je pravda, že nová rodina je na prvním místě... ale mužovy děti tu byly dřív než jeho partnerka... tudíž nová partnerka je až PO těch dětech... musí si uvědomit, že chlap už má děti, které tu byly před ní a které jsou pro muže v určité rovině důležitější... Však víš, jak to myslím...
Tuhle reakci píšu víc pro Tebe než pro zakladatelku vlákna...
Žena pokud si bere muže s dětmi z předchozího manželství... si ho prostě bere i s těmi dětmi, které byly před ní a tudíž ona se ze systematického hlediska musí "zařadit" až za ně. To neznamená, že otec nemůže mít další manželku. Může, ale pokud ta nová manželka nebude "brát" jeho děti z předchozího manželství, tak je cosi špatně.
Tak to aspoň vnímám já.
Není tady
Marti,
máš trošičku
pravdu, ty děti z předešlého manželství tu byly první. Proto jsem psala, že jsou také důležité.
Ale muž již není součástí staré rodiny, rodinu tvoří matka a děti. Otec má novou rodinu a tudíž třeba na dovču by měl jet se svou novou rodinou a ne s dětmi z předešlého manželství a svou současnou rodinu nechat doma, protože na to už nezbyly peníze.
Tak jsem to myslela.
Kdybych viděla, že můj partner dává přednost svým dětem přede mnou (třeba do kina chodí častěji s nimi než se mnou), tak z toho vztahu vycouvám rychleji než nadzvukové letadlo
.
Není tady
Tulipánka napsal(a):
Marti,
máš trošičkupravdu, ty děti z předešlého manželství tu byly první. Proto jsem psala, že jsou také důležité.
Ale muž již není součástí staré rodiny, rodinu tvoří matka a děti. Otec má novou rodinu a tudíž třeba na dovču by měl jet se svou novou rodinou a ne s dětmi z předešlého manželství a svou současnou rodinu nechat doma, protože na to už nezbyly peníze.
Tak jsem to myslela.
Kdybych viděla, že můj partner dává přednost svým dětem přede mnou (třeba do kina chodí častěji s nimi než se mnou), tak z toho vztahu vycouvám rychleji než nadzvukové letadlo.
Víš, to by chtělo asi konstelaci, abychom viděli, jak to je :-)
Ale "nový" systém jsou rodiče + děti - ALE DĚTI I Z PŘEDEŠLÉHO MANŽELSTVÍ... ty do toho patří taky.
V "patchworkových" rodinách jsou vztahy určitě složitější, ale asi by dětem z prvního manželství bylo líto, kdyby táta vzal na dovču svoje nové dítě/nové děti, a ty "staré" nechal doma???
To by bylo lepší, aby jeli všichni a nebo nikdo ne? :-)
Samozřejmě že i naopak je to "špatně", když otec vezme jenom děti z prvního manželství a další dítě/děti nevezme. Ideální by bylo, aby vzal všechny děti :-)
"Dává přednost svým dětem přede mnou" - už ta formulace je zavádějící. Děti tu prostě BYLY před Tebou a Ty jsi ta druhá. V tomhle případě. Prostě to tak je.
Rozumná "druhá" manželka řekne "běžte a užijte si to"... Ale je jasný, že tohle je strašně těžký, obzvlášť pro tu "druhou" manželku... a pokud si na to ženská netroufne, není hanba do toho nejít.
Mám vlastní, i když malou zkušenost z minulosti, kdy jsem krátkou dobu chodila s rozvedeným chlapem s 2 tehdy relativně malými dětmi... Viděli jsme se jenom o víkendu a většinou i s dětmi... Tenkrát jsem to nezvládala, a nezvládala bych to pravděpodobně ani teď (ale kdo ví). Ale vím, jak snadno "druhá" žena propadne pocitu, že žárlí na děti... správné to určitě není.
Takže možná je lepší, že Ty ani já nemáme partnera, který by měl děti z předchozího manželství :-)
Protože, děti mají tátu na celý život, a nemůže přijít "cizí" ženská a ukrást jim tátu!!! :-)
Není tady
Marti,
myslím, že žádná metoda by mi nepomohla připustit, že děti z předešlého manželství jsou stejně důležité, jako nová rodina. Neunesla bych to.
Ale nebudeme tu "špinit" vlákno stefi.
Není tady
Tulipánka napsal(a):
Marti,
myslím, že žádná metoda by mi nepomohla připustit, že děti z předešlého manželství jsou stejně důležité, jako nová rodina. Neunesla bych to.
Děti z prvního manželství do "nové" = současné rodiny toho rodiče PATŘÍ. Tečka.
Dokonce děti z býv. manželství jsou pro jejich otce před novou manželkou, co se týká systemického hlediska. Nová žena nejenže není "stejně důležitá", ona je až ZA NIMI (těmi dětmi z prvního manželství)... ona do rodiny (otec+děti) přistoupila až jako poslední. Jejich společné děti budou ještě za nimi.
Jak by ses cítila Ty, kdyby ses rozvedla, znovu vdala a měla další dítě s novým manželem. A ten manžel by trval na tom, že on pro Tebe musí být důležitější než Tvůj syn z prvního manželství... A taky Vaše společné dítě pro Tebe musí být důležitější než Tvůj syn z prvního manželství... vlastně by mohl chtít, abys svého syna z prvního manželství nechala vychovávat jeho otci a věnovala se jenom "nové" rodině... Co Ty na to?
Není tady
Tulipánka napsal(a):
.
+napsala jsi :
Marti,
Tak to je síla, začínám chápat, že vlastně i kdyby ten otec chtěl, s dětmi jít např. do kina, tak nepůjde, protože chce mít doma klid. Díky, BI, vlastně mi to ted díky tobě zapadlo, jaký je můj BM slaboch a co je jeho nová partnerka zač. Že jí šlo o " novou rodinu " tvrdila pořád a vlastně ano, já jsem ta děsná bývalka , co má dvě děti s jejím partnerem a ty ukrajují rozpočet 
........... teda Tulipánko, jen Ti moc přeju, aby to jednou nezažil tvůj syn , a nebyl ten z předešlého manželství 
Stefi, může to fungovat, proč by nemohlo. Pokud jsi smířená s tím, že prostě dcera je a bude a bude ukrajovat čas, i ty finance, které tu tak často zminujete. Protože tvůj partner vždy bude její otec. A pokud je chlap opravdu chlap a i táta, tak pro něj nová rodina i děti z minulého vztahu jsou stejně důležité. Ale chápu víc než si myslíš, že to občas není jednoduché , a někdy i tzv. na pytel. Předpokládám, že jeho dceru znáš a tak víš sama nejlíp, jaké jsou vaše vztahy .........
A ted BI, víte, já poslední dobou tu čtu čím dál víc, jak jsou ty děti z předchozích vztahů vlastně problém, a to především pro ty nové partnery. A je mi z toho dost smutno , když čtu ukrajují z našeho rozpočtu / tím je tu myšleno výživné adt.... /
Pokud na to nemám, tak do vztahu kde jsou i děti nejdu Protože problémy mám se svými
, takže budou i s cizími
, doufám že chápete , jak je to myšleno . 
Upravil(a) Misa II (23. 2. 2009 0:22)
Tulipánka napsal(a):
Marti,
Takže mi chceš říct, že bys svý dítě zavrhla odsunula na druhou kolej, nebylo by stejně důležité jen kvůli tomu, že sis našla novýho chlapa a jste ted nová rodina ? To bys udělala ? Dokázala ? 
Upravil(a) Amriana (23. 2. 2009 0:33)
Není tady
Tulipánko- možná tvému prohlášení nerozumím, ale připadá mi přímo kudlankovské. To nejhorší ze samice vůbec...
Myslím, že všechny děti by měly mít k tátovi stejný přístup- jak v materiálních, tak v citových věcech. A maminka/tatínek navíc by měli být dalším pozitivním člověkem v systému. Ne rivalem!
Jakmile vstupujete do vztahu s tím, že děti z předešlého manželství jsou "problém" (raději bych, aby neexistovaly) a ne "bonus" (velká rodina, radost), tak do toho nechoďte.
Upravil(a) Nharte (23. 2. 2009 2:05)

Není tady
Muj otec se ženil jako vdovec se 4 dětmi. Vzal si ženu - kolegyni bezdětnou. Z toho jeho dvě dcery byly ovlyvnény babičkou proti nové ženě a dělali jí naschvály. Všichni jsme byly maloletí. Blo nutne prát, žehlit, vařit, učit se a ona neměla žádné zkušenosti s dětma. Ze začátku by muselo být pro ni peklo. A zvládlo se to víceméně v pochodě. To je pouze o tom co chceš nebo nechceš do vztahu investovat.
Není tady
Misa II napsal(a):
já poslední dobou tu čtu čím dál víc, jak jsou ty děti z předchozích vztahů vlastně problém, a to především pro ty nové partnery. A je mi z toho dost smutno , když čtu ukrajují z našeho rozpočtu / tím je tu myšleno výživné adt.... /
Pokud na to nemám, tak do vztahu kde jsou i děti nejdu Protože problémy mám se svými, takže budou i s cizími
, doufám že chápete , jak je to myšleno .
U mě nás není tento problém - finance a volný čas, který otec svému dítěti věnuje. Náš problém je ten, že jeho syn (25) touží po tom, aby se jeho původní rodina dala zpátky do hromady (matka si podala návrh na rozvod, protože měla nové partnera). Snaží se o to už 15 let. A čím je starší tím je mazanější a fikanější
.
S názorem Tulipánky nemůžu souhlasit, je to hodně hloupé a omezené
.
Není tady
...ano, bohužel, jakmile tyto děti z předešlých manželství poberou rozum, tak začnou ,,chytračit" a rozvracet. Za ty dlouhé roky jsem totálně zešedivěla, vlasy mi padaly ve velkém, třepala jsem se jako ratlík a když měly kopretiny přijet na víkend už v pátek jsem z nervů zvracela. Je mi zle, jen si na to vzpomenu....
Není tady
... myslím, že žádná metoda by mi nepomohla připustit, že děti z předešlého manželství jsou stejně důležité, jako nová rodina. Neunesla bych to....
Tulipánko - tenhle přístup jsem zažila... ale jako to dítě. Ne, nejsem ublížená, dneska už ne - ale pořád je mi líto, když si někdy vzpomenu, jak všechny ostatní děti důležité byly, jenom já ne. Víš, mám dojem, že dospělý člověk by se měl umět vyrovnat s partnerovou minulostí - přece jen to "unese" snáz, než to dítě.
Není tady
Stefi a proč myslíš, že by to nemělo fungovat? Obzvlášť když spolu jste buž 6 let. Když jste se poznali nastavili jste nějaká pravidla a mantinely, které doposud fungovaly, nebo snad ne? Pokud to nefungovalo pak to nebude fungovat ani v budoucnosti, pokud to bylo funkční pak by se na 99% nemělo nic měnit. Změnit to můžeš toliko Ty když do tohoto funkčního společenství přivedeš ty s partnerem nové dítě. Opravdu záleží zda to nové dítě nebudeš protěžovat oproti dcerce partnera, žárlit na jeho (partnerovi) akce s jeho dcerou a pod. Jeho dcera sice poroste a bude mít jiné nároky, ale ty budeš "vázána" na to Vaše společné štěstí, které, jak cítím z dotazu budeš "upředňosťňovat" či se o to snažit.
Není tady
Ahojte....bude to fungovat??? je to o lidech!!
já mám syna-hraje fotbal, skoro každý den trénink a 2x do měsíce turnaje, časově náročné, tomuto sportu se věnoval než jsme se rozvedli, můj přítel má 2 děti, sportoují rekreačně jen se svým otcem, matka na to není. Takže dost velký rozdíl. Ten můj z fotbalu moc nadšený není, protože jsem dost čast mimo domov.
Se mnou nejezdí,prý se nebude dívat na mého BM. Já se na jeho přítelkyni dívám a je mi to úplně jedno. Takže jezdím sama. kdysi mi řekl,že na dovču má jen pro sebe a děti. Když jsme byli u moře,tak jsem na syna na útratu dostala peníze. Ani palačinku mu nekoupil,prý jsem na něj peníze dostala.
Takže pokud bych vrátit čas, niky bych do vztahu se 2 dětmi nešla, s jedním ano. Taková je má zkušenost. Ale existují ji vyjímky, moje kámoška má manžela se 2 dětmi z minulosti a bere ji stejně jako své děti.
Vše je jen o lidech!!!
Není tady
Ne, ne, mě tu řešit nebudeme
. Já jen řekla svůj názor a jak to cítím já. Já mám nastavené hodnoty tak, že nejdůležitější jsou partneři a pak teprve jejich děti.
Můžete mě kamenovat, ale nikomu neubližuju a každý má nárok na svůj názor stejně, jako spolu mohou žít homosexuálové, protože to cítí jinak.
Tak je to když jsou děti v péči druhého z rodičů.
Je samozřejmě rozdíl, když si vezmu muže, který má děti z předešlého manželství ve své péči. To pak beru, že jeho děti ho potřebují, on má k nim povinnosti a děti jsou pro něj důležitější než nová manželka.
Není tady
Trochu je to asi
, ale vzpomněla jsem si na větu z jakési populární psychologické příručky od Pavla Říčana, kde napsal o rodině s dětmi, že: partner by měl být pro druhého tím "nejmilejším dítětem", čímž myslel, že pro zdravý rodinný vztah je dobré, aby mezi rodiči bylo silné pouto a aby nepreferovali své děti nad partnera, protože i ty děti potřebují pevnou jistotu v rodičích a je hodně důležité pro život, když vidí, že rodiče (i v tomto případě i nevlastní), tam je to horší, mají mezi sebou pevný vztah. Já sama, i kdybych chtěla, tak to nedokážu, pro mě jsou mé děti na 1. místě a jsem na ně značně fixovaná a jejich otce si nevážím a nemám ho ráda, nežiju s ním a bohužel to neumím asi ani dobře skrývat
A pro ně, zvlášť pro syna, to není dobré...I když mám pocit, že jeho otec je vskutku tak "specifický", že se idealizovat snad ani moc nedá
...
A mám zkušennost s "nevlastním" synkem, který je trochu už přerostlý - 28, je velice milý a sympatický, ale protože ho nevídám často, protože se mnou nevyrůstal, protože jsme skoro nic spolu neprožili, zůstává vztah max. na bázi - je to milý, chytrý, hezky a sympatický "chlapec" a chtěla bych mít, kdyby to ještě šlo s přítelem takového syna, ale....opravdu - není mým synem, stejně jako mé děti nejsou dětmi mého přítele, a vztah je holt jiný, a co si budeme povídat, krev není voda, a tak oba preferujeme svoje "dětičky"...Samozřejmě je to jiné, když se jedná o děti malé, ale ani po jejich dospění nic nekoční, resp. problémy nemusí končit - pokračuje to na vnoučatech: moje, tvoje..., ke kterým má kdo bližší vztah?
Prostě každý další vztah s dětmi z předchozích vztahů bývá ČASTO problematičtější.
Není tady
Jestli ve vztahu ti dva budou řešit otázku kdo je důležitější,jestli já milenka nebo jeho dítě tak je to o jejich nevyzrálosti.Vždyť proboha nejde srovnávat jabka a hrušky.
Je to opravdu jen o lidech a v lidech.Teď tady píšete o tom,jak děti partnera budou brát ze společ.koláče a mylíte tím tady spíš to přítomno nebo blízkou budoucnost.A zcela přitom zapomínáte taky na otázku dědicví třeba,které se bude "jednou" taky řešit a pro mnohé to bude velmi bolestivá otázka.
Jestli mám partnera ráda,mám zcela pochopitelně ráda i jeho děti.A budeme-li oba dva uvažovat v reálu,nemůže dojít k tomu,že jedno dítě bude ukrajovat nějak víc či méně ze společ.rozpočtu a nebudu přece řešit každou stokorunu či palačinku,kterou to či ono dítě dotane navíc.Pokud by se mělo jednat o tisíce je to zas o rozumné domluvě,pokud se nedomluvíme,tak sbohem.
Není tady