6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj vem!
obracím se na vás o radu.Máme doma 8měsíčního kocourka.Je to ná mazlíček.Posledních pár dní ale pořád mňouká.Tak jako neobvykle.Pořád chodí sem a tam jakoby něco hledal.Myslel jsem si jestli není nemocný,ale normálně jí a kdy si s ním hraji tak se chová jako jinkdy.Myslela jsem si jestli to není nějaké kočičí dospívání? Je něco takového? Můete mi prosím někdo poradit?děkuji a zdravím!
Není tady
Ahoj,
asi na něj jdou touhy, ná pinďa taky začal takhle mňoukat v 8 měsících, pak začal i hůř spát, mňoukat i v noci, a hodně koukal z okna nebo do blba, no prostě to nebyl on. Od kastrace je to zase on
A musím říct, e to naněm nenechalo ádné následky v negativním slova smyslu, pořád "loví", je aktivní, veselej, ádnej dekorativní poltář se z něj nestal, jak jsem občas někde čítávala.
Není tady
Fidorka napsal(a):
Ahoj,
asi na něj jdou touhy, ná pinďa taky začal takhle mňoukat v 8 měsících, pak začal i hůř spát, mňoukat i v noci, a hodně koukal z okna nebo do blba, no prostě to nebyl on. Od kastrace je to zase on
A musím říct, e to naněm nenechalo ádné následky v negativním slova smyslu, pořád "loví", je aktivní, veselej, ádnej dekorativní poltář se z něj nestal, jak jsem občas někde čítávala.
děkuji asi určitě to bude to samé.Zatím jsme ho nekastrovali,chytáme se a mu bude rok.Děkuji Fidorko
Upravil(a) Janina08 (22. 2. 2009 12:58)
Není tady
Janina08 napsal(a):
Fidorka napsal(a):
Ahoj,
A musím říct, e to naněm nenechalo ádné následky v negativním slova smyslu, pořád "loví", je aktivní, veselej, ádnej dekorativní poltář se z něj nestal, jak jsem občas někde čítávala.děkuji asi určitě to bude to samé.Zatím jsme ho nekastrovali,chytáme se a mu bude rok.Děkuji Fidorko
Jani, máme kocoury dva- byáky- gaučáky . Take zkueností s nima je dost a dost. Jestli máte kocourka v bytě, tak si myslím, e čekat, a bude mít rok nevydríte, protoe tak do tří týdnů- měsíce, Ti začne značkovat po bytě( stranej smrad, ale nemůe za to - příroda) a začne mít tendence zdrhat při kadé příleitosti a toulat se(nebezpečí e ho něco přejede, něco se mu stane). Osmiměsíční kocour je na kastraci zralej tak akorát - no uvidíte, zatím přeju pevný nervíky , protoe to vymňoukávání, nervozita, podráděnost atd se bude stupňovat.
Upravil(a) Amriana (22. 2. 2009 14:38)
Není tady
Jani,
přidávám se k Amrianě, my taky li hned, v 9 měsících to měl za sebou. Ber to tak, e jemu prodluuje trápení a sobě taky, protoe u mňoukání nezůstane, jak píe amri - riskuje značkování.
čekat do 1 roku je předsudek, nastudovala jsem si to opravdu pečlivě.
Rozhodně se neboj, bude fit u druhý den. Nejhůř jsem to nesla já
Není tady
Tak já dám na vás! dnes to doma s přítelem a Samíkem :-) probereme a pujdeme k doktorovi....díky moc!
Není tady
Jani, taky jsem nechala naeho GiGiho vykastrovat. Před vánocema. Pořád stál u dveří, mňoukal, byl protivný:-) Je teda fakt, e se se mnou den nebavil, protoe jsem to byla já, co ho odvedla k doktorovi. A druhý den mě vzal na milost:-)
Není tady
Tak u tomáme za sebou.Včera jsme byli na kastraci.mudla malej,kdy se probírl a snail se k nám přijít,tak ho to tělíčko moc neposlouchalo...ale dnes u se zdá být v pořádku.Jetě ne se to zahojí,tak bude asi troku opatrnej,ale jinak u se zajímá o hračky - myky a hraje si s nima.
Není tady
Janino, tak zapla pánbůh
vzpomínám na nai kastraci. Píďa dostal injekci a já se rozhodla s ním jetě počkat, dokud neusne. Drela jsem ho v náručí jako miminko a hladila mu koíek. Jene pinďovi se začala motat ika a ve snaze udret rovnováhu mi zdrápal rameno. Tak jsem ho uloila do přepravky, přikryla a dala mu do pacinek plyovou vosu, toho času oblíbenou. Pak usnul, ale měl stále otevřená očička, byl to smutný pohled.
Mnohem horí pohled na něj byl po kastraci. Doktor nám ho přinesl z dospávacího pokojíku, píďa mhouřil očička a tulil se jako nikdy. Měl počůraný bok, (často se po probuzení z narkozy pomočí) ale mě to nevadilo a mačkali jsem ho k sobě, pusinkovala, no já byla ráda e to má za sebou, prďola. Po příchodu domů se chudák motal po bytě, ne a ne si lehnout a pospat, naráel do věcí, netrefil se do futer, byl to smutný pohled. Tak jsme mu omyli ten počůraný bok (bylo vidět jak moc mu to vadí) a pak si brouček zalezl do pokojíčku pod postel a spal půl dne.
Po půldni přiel nový kocourek nic mu nebylo, měl hlad, chtěl si hrát, byl z toho venku. Jen nám (a speciálně mě) zůstal duevní otřes jak říkám - páníčci to snáí mnohem hůř!
Není tady
Nas Kuba byl kastrovany uz kdyz jsme ho prinesli z Utulku. Take me pravidelne budil ve 2 hod. a chtel ven. Ted jsme mu prinesli kastrovanou holku a je klid. Uz nebreci, ale Manu stale prohani. Ta mu da facku a je na par hodin klid. Je s nima legrace.
Není tady
Ahoj kočkomilové. Máme teda kočku, taky cca 8-9 měsíců, včera, kdy jsem přila dom, slyela jsem u po schodech nahoru ílené ječení, jak bývá slyet po nocích na ulici, kdy se kočky mrouskají. Nae Můrečka je také domácí, narodila se mamince domácí, nikdy ven nechodila, doma nepinila a nesmrdí..., ale včera jsem byla v oku. Řve jak tur, chodí jenom tak, jako kdyby se plazila po předních nokách, zadeček zvedá vysoko nahoru, ocas má zjeenej..., dcera snad říkala, e jí z ďubky teče nějaká bílá tekutina..., ale je aj jakási vystraená, chodí se schovávat po koutech... Zkouela jsem jí trochu pevněji zmáčknout ten zadek, jestli třeba ju tam něco nebolí, ale nereaguje jako na bolest, můe to být taky ono? A máte někdo zkuenost? Má se před kastrací nechat, aby měla aspoň jedny koata? Dik předem za rady...
Není tady
Ahoj Viktorko.Kočka se Ti klasicky mrouská ..má plodný období, jestli ted zdrhne, přitáhne koata .
Má 3 monosti : připustit ji a mít kočičí prcky, nebo nechat vykastrovat, nebo zajistit kočičí antikoncepci - je to injekce dostane ji u veterináře a působí asi 3 měsíce . je na Tobě co si vybere .
Není tady
Děkuju, Amriano, nemám potuchy, co je potřeba. Antikoncepci ne. Má mít ty koata, nebo ne? Já z lidského pohledu bych to viděla tak: jedny koata (pro zdraví) a pak kastrace. Kam s nima, bych věděla. Doma odrodit taky můu, odrodili jsme 12 koat, ale na domku, a vecky jsme udali..., troku jenom nemůu "strávit" tu kastraci bez koat, ale připoutím, e je moná. Nechcu mít doma z kočky "neastné monstrum"...
Není tady
Hele koata pro zdraví je spí takovej předsudek ..nebo spí zaitej stereotyp, e by se to mělo ..tchýně zrovna nedávno řeila kočičku -kastraci a ptala se na to veterináře a ten nám řekl, e pokud MY chceme aby ty koata byly tak můem ,ale kdy o ně nestojíme tak to číče neublíí být kastrovaná ani by je měla ..nic se jí nestane .
Není tady
Ok, dám na tebe. Jestli kastrace je nekodná, je pro nás řeením. Dr. mi k tomu asik taky něco řekne, e jo, i kdy, jsem nedůvěřivec, moná pozná mé váhání a nabídne nejdřív tu antikoncepci... (kvůli svému zisku, e jo). To ve zvířecí říi neberu..., myslím si toti, e kdy jsou zvířátka "přírodní", vyřeej si vecko nějak přirozeně, a tam antikoncepce zcela jistě nepatří...
Jsem ráda za tvoji odpověď, dcera, kdy ji uviděla, tak se i pousmála... a zamyslela nad tim, e ta "jejich kočička" fakt nejni jenom na hraní...
Není tady
viktorko..do zvířecí říe teda patří i člověk. a s tim přírodním řeením, co třeba cukrovka a zvířata co musí dostávat inzulin? pokud to chce řeit přírodně...nech kočku, at si ije tak jak ji velí její vnitřní hlas. ono není moc přírodní dret kočku pod zámkem na gauči a chtít po ní, at si vyřeí věci přírodně. pokud člověk zasáhl a to hodně do ivota zvířat a svou vůlí jim mění způsoby ivota, měl by jim pomoci zvládnout i tyhle věci. ono ani kastrace není přírodní,ne? antikoncepcí hormony dodává, kastrací zas odebere orgány, které je vyrábí...take to cos napsala moc nechápu
Není tady
hm, kočku přivedly děti, nevim a tak jednoznačně, co dělat. Ale tvůj pohled je mi velmi blízký, na začátku jsem řekla: pustíme ju ven, koata odrodíme, a pak ju dáme vykastrovat... to já jsem po svém přemýlela za kočku..., ale jetě tady jsou děcka, které ju přinesly a svým způsobem mají taky "silné hlasovací právo", ptz. jsou dospělí, zaslouili se o to, e je tady s náma a miluju je a ctím jejich názory...
Upravil(a) ViktorkaLove (21. 3. 2009 14:00)
Není tady
Já mám doma 6 koček, tedy 2 kocourky a 4 kočičky. Kočičky jsou kastrované, ale jedna nám před rokem stihla porodit 5 koat, to byla rána, já myslela, e jako prvorodička bude mít tak 3 a ona 5. 2 jsme natěstí udali, ale kočičky nám zbyly, tak ly na kastraci přesně v 9 měsících a ani chlup navíc, an nemrouskaly a taky se jim nic nestalo, jsou naprosto normální a veselé.
Není tady
Ros, moje kočičí dámy jsem nechávala vykastrovat vdy, kdy jim bylo tak 9-10 měsíců.
Pamatuji se, e nejstarí byla jetě kočičí výrostek a u jsem na ni volala veterinářku. Ne, e by se mrouskala, čili kňourala, ječela a válela se po zemi - ale protoe jsem si vimla, e urostlý kocour od vedle je u nás na dvoře pečenej-vařenej a od Mindičky se nehne ani na krok. Veterinářka se sice divila, e jí kočka připadá na zákrok jetě moc mladá, ale během zákroku zjistila, e kočku kastruje minutu po dvanácté, nebo Minda u byla ve velmi raném stadiu březosti. Kocour byl holt rychlejí, ne projevy říje
Není tady
To ví Kiaro, příroda si vdy najde cestičku.
Není tady
Ahoj, taky mám problém s tím, e kocour neustále mňouká. Nejdřív jsem myslela, e se nějak trápí, ale veho má dostatek. Na ty jeho "touhy" se mi zdá jetě malý,jsou mu cca 4 měsíce..Můete mi poradit? díky moc předem
Není tady
Holky, já tedy nevím... ale kdo je s kocourkem, kdy jste celý den v práci?
Není tady
Janina08 napsal(a):
Ahoj vem!
obracím se na vás o radu.Máme doma 8měsíčního kocourka.Je to ná mazlíček.Posledních pár dní ale pořád mňouká.Tak jako neobvykle.Pořád chodí sem a tam jakoby něco hledal.Myslel jsem si jestli není nemocný,ale normálně jí a kdy si s ním hraji tak se chová jako jinkdy.Myslela jsem si jestli to není nějaké kočičí dospívání? Je něco takového? Můete mi prosím někdo poradit?děkuji a zdravím!
Ná dělal to samé. Příčinou bylo odloučení od mámy. Tak jsme mu zajistili kamaráda a od té doby byl klid. Pokud ho ale máte u delí dobu, rozhodně bych zala na veterinu!
Není tady