Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 2. 2. 2006 11:55

Kralka
♥♥♥----
Místo: Ústecký kraj

Císařský řez

Ahojky, byl jste někdo na císaři??? Byl planovanej??? Jak to probíhalo??? Kojily jste potom normálně??? Jaká je jizva??? Co bolesti???
Měla jsem zlomenou pánev a řekli mi, že v budoucnu budu pravděpodobně rodit císařem, tak se ptám ... smile

Není tady

#2 2. 2. 2006 12:02

spunt
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha
Web

Re: Císařský řez

Já jsem rodila císařem a neplánovaně sad
To je těžké říct co tě čeká. Po porodu strávíš den na JIP, doporučuju mít v tašce všechny potřebné dokumenty a kartáček s pastou na zuby navrchu tašky, budou ti to vyndavat sestřičky a podávat. A taky mobil big_smile byly jsme na JIP tři a rodily jsme těsně po sobě, večer nám sestřičky na chvilku vypli mašinky (byly jsme všechny v poho) a mohly jsme si zavolat.
Jizva je těsně nad ochlupením a po dvou letech už není skoro vidět.
Ušetří tě to porodních bolestí, ale jinak budeš mít šestinedělí jako při normálním porodu.
A už jsi těhotná nebo to chceš vědět dopředu?
Jinak se zeptej na co chceš a ráda odpovím.

http://www.ticker.7910.org/as1cxJr0g411110MTAyZHwwMDAyMjNkfExlbmljY2UgamU.gif
http://www.ticker.7910.org/as1csEk0g410010MjkyZHwwMDAyNTdkfEppdHVzY2UgamU.gif

Stránky na téma: Poruchy pozornosti, hyperaktivita, hypoaktivita  http://www.adhd.denicek.eu/

Není tady

#3 2. 2. 2006 12:13

Kralka
♥♥♥----
Místo: Ústecký kraj

Jen jsem to chtěla vědět do předu ... A když si Miminko nosila, nedělalo Ti to žádný problém ???

Není tady

#4 2. 2. 2006 12:26

spunt
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Vůbec ne, i při plánovaném císaři mᚠnormální těhotenství.
Já jsem 8 dnů přenášela big_smile
Není se čeho bát, každý z porodů má své výhody i nevýhody, celkově to vyjde na stejno. Není to žádná výhoda rodit císařem, ani nevýhoda. Možná se ti tvorba mléka spustí o den déle a jinak nic.....

Stránky na téma: Poruchy pozornosti, hyperaktivita, hypoaktivita  http://www.adhd.denicek.eu/

Není tady

#5 2. 2. 2006 18:39

viktorie
♥♥♥----

To Spunt: muzu se taky ptat? ja sice nemam zadne problemy, ale protoze si muzu vybrat, zatim jsem vsemi 10 pro planovany cisarsky rez. S doktorem jsem domluvena a ten rika, ze budu v nemocnici 3 dny, a za nejakou dobu jizva nebude ani videt. Vetsina tehuli se velmi divi a preferuji normalni cestu, ale ja zatim jsem naklonena cisari. Prosim,  kdyby te napadlo neco, preci, co je proti cisari, napis mi. Moc dekuji, v.

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10501;116/st/20060420/n/Emma/k/b54b/age.png

Není tady

#6 2. 2. 2006 19:44

AndreaP.
Administrátor
Místo: Severní Morava

No, Viktorie, já teda nevím, ale který doktor ti řekl, že po císaři budeš v nemocnici 3 dny? To je přece nesmysl, právě po císaři jsi v nemocnici déle než u normálního porodu,  zhruba 7 dní. A další věc nechápu, a sice, proč jsi nakloněna císaři? Ono se ti to možná nezdá, ale přece jen je to operace a má svá rizika, i proto většina porodníků upřednostňuje normální porod. Jestli se bojíš porodních bolestí, no víš, ono po císaři to taky bolí, nemysli si sad A že nebude vidět jizva? No já teda nevím, jsem po porodu 19 měsíců, a jizva vidět je (samozřejmě, že ne v bikinách a tak).
Zažila jsem císař (neplánovaný) a z tvého příspěvku mám prostě rozporuplné pocity, rozhodně dobrovolně bych si ho asi nevybrala smile

Není tady

#7 2. 2. 2006 19:52

spunt
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Viktorie,napsala jsem ti mail, dej vědět jestli došel

Není tady

#8 2. 2. 2006 19:54

spunt
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Souhlasím s Andreou, nevybrala bych si ho dobrovolně. I když Kralko, není čeho se bát big_smile

Není tady

#9 2. 2. 2006 20:35

Iveta X
♥♥♥♥♥♥-

Proti porodu císařským řezem mluví to, že je doporučovaný pouze dvakrát a pak už je těhotenství pro ženu velkým rizikem, protože v místě řezu může prasknout děloha. Já rodila poprvé normálně a dvakrát císařem a jsem za ten první normální porod ráda. Mohla jsem mít tři děti a vyzkoušela jsem si oba způsoby. Těžko některý nazvat jako lepší. Já se cítila lépe po císaři. Normální porod jsem měla rychlý a lehký, ale tři týdny jsem byla mimo provoz, byla jsem děsně unavená a nemohla jsem vyjít ani do prvního patra. Po císaři jsem byla brzy v pohodě, ikdyž břicho ty první dny bolelo jako čert...

Iveta X

Není tady

#10 2. 2. 2006 21:50

Myšpulín
♥♥-----

Iveto, prosím tě, kudy  je vedená ta jizva při druhém císaři??? V té první jizvě??Doufám, že není vertikální!! Jinak já jsem měla neplánovaného císaře a doufám, že další porod( o mimi se už snažíme, to první má 10měsíců) bude přirozený. Mám strach z další narkózy- asi mi toho dali posledně nějak málo a já cítila víc než měla. Bolest mi nevadí, když jsem při vědomí a mám vše pod kontrolou. Tady to byl strašně nepříjemný pocit a to jsem měla normální celkovou narkózu. Před tím jsem z porodu neměla strach, teď se modlím, abych neměla císaře pod narkózou. Ale musim říct, že syn je v pořádku a bezva, takže to samozřejmě přebíjí všechna ostatní negativa. Co se dá dělat, kdyby to nešlo jinak.. Jinak na JIPce jsem byla 2 dny. Chodit jsem musela hned ráno po porodu, což byl horor. Dojít k umyvadlu a vyčistit si zuby byl nadlidský výkon. Kojení nešlo ani v porodnici, ani pak.Když mě pak vyndali cévku, tak jsem následujících 14 dní trpěla při močení jak zvíře! Jestli to není opravdu ze zdravotního hlediska nevyhnutelné, tak bych si císaře být tebou nevybírala.

Není tady

#11 2. 2. 2006 22:17

Iveta X
♥♥♥♥♥♥-

Myšpulín napsal(a):

Iveto, prosím tě, kudy  je vedená ta jizva při druhém císaři??? V té první jizvě??Doufám, že není vertikální!! Jinak já jsem měla neplánovaného císaře a doufám, že další porod( o mimi se už snažíme, to první má 10měsíců) bude přirozený. Mám strach z další narkózy- asi mi toho dali posledně nějak málo a já cítila víc než měla. Bolest mi nevadí, když jsem při vědomí a mám vše pod kontrolou. Tady to byl strašně nepříjemný pocit a to jsem měla normální celkovou narkózu. Před tím jsem z porodu neměla strach, teď se modlím, abych neměla císaře pod narkózou. Ale musim říct, že syn je v pořádku a bezva, takže to samozřejmě přebíjí všechna ostatní negativa. Co se dá dělat, kdyby to nešlo jinak.. Jinak na JIPce jsem byla 2 dny. Chodit jsem musela hned ráno po porodu, což byl horor. Dojít k umyvadlu a vyčistit si zuby byl nadlidský výkon. Kojení nešlo ani v porodnici, ani pak.Když mě pak vyndali cévku, tak jsem následujících 14 dní trpěla při močení jak zvíře! Jestli to není opravdu ze zdravotního hlediska nevyhnutelné, tak bych si císaře být tebou nevybírala.

Jizvu po druhém císaři vedli v tom stejném místě. Oba císaře jsem měla při celkový narkoze, ale při tom druhém jsem začátek operace cítila. Doktor mě na to upozornil, že je to kvůli miminku, aby na něj ta narkoza působila, co nejkratší dobu. Takže jsem cítila pálení po skalpelu a pak už jsem usnula. Taky jsem byla na JIP 2 dny a první den po císaři jsem šla do sprchy a na záchod. Dokonce jsem se mohla zajít podívat na syna na porodnici. Ležela jsem totiž na gyndě. Docela jsem to zvládala dobře, měla jsem z toho větší strach.

Iveta X

Není tady

#12 2. 2. 2006 23:15

spunt
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Já jsem rodila s epidurálem a bylo to v klidu, teda až na to že jsem ohodila tu plentu big_smile , Rodila jsem v poledne a druhý den ráno nám sestřičky podaly kartáčky a misky a čistily sme si zuby v posteli. Až v poledně mě sestřička odvedla do sprchy a pomohla obléknout.  Celou dobu mě hlídala. Pak jsem šla na normální pokoj.
Pro Myšpulín, dneska se vertikálně řeže už jen v akutních případech kdy je nutné udělat porod více než rychle kvůli miminku.

Není tady

#13 3. 2. 2006 9:19

viktorie
♥♥♥----

to Spunt,  bohuzel mi zatim zadny mail neprisel. Muzes to prosim poslat jeste jednou na maruna1@volny.cz? Dekuji,v.

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10501;116/st/20060420/n/Emma/k/b54b/age.png

Není tady

#14 3. 2. 2006 9:24

viktorie
♥♥♥----

Maminy, diky vsem za vase komenty ohledne cisare. Zatim mam do porodu jeste daleko, takze je cas premyslet. Myslim, ze si ve finale priroda povi sama, ale pokud to nebude do terminu, tak cisar vje v mem pripade velmi realny. Operace by nebyla v celkove narkoze pouze s epiduralem. V klinice, kde mam rodit pousti do 3 dnu pokud nejsou komplikace. Je to tady bezne pravdilo. Jen bych asi mela pripsat, ze to neni v CR. Ale vsechno se ukaze samo, miminko se muze nejak otocit a cisar bude nutny, nebo bude chtit na svet tak rychle, ze prirozeny porod bude opravdu prirozeny.  Porodu se nebojim, ale chtela bych pro mimi ten nejklidnejsi porod bez ohledu, jestli budu cipernejsi driv, nebo mi zustane jizva. Pokud mate jeste neco, prosim piste, tema porodu a ruznych zkusenosti  me zajima. Vsem preji krasny vikend, v.

Není tady

#15 3. 2. 2006 13:36

Petruša
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha-východ

Myšpulíne prosim tě, jakto že tě po císaři bolelo při čůrání? Tomu nerozumim. Holky máte také takové zkušenosti? Možná jsem hloupá, ale já myslela že po císaři ženská může na malou v pohodě. Ptám se pro to, že já měla hodně velkou porodní ránu (s problémy doteď - 22 měsíců po porodu) a musela jsem chodit čůrat do sprchy ještě skoro celé šestinedělí. díky za odpovědi

Není tady

#16 3. 2. 2006 14:15

Myšpulín
♥♥-----

Petro, já nevim proč. Jestli to bylo podrážděné po té cévce, nebo někdo mi tvrdil, že ten měchýř mohl být pohmožděný, jak se po operaci vracel do původního stavu.Každopádně já o tom nikomu neřekla, protože jsem se bála cévkování. Asi za 3 týdny se to upravilo.:-)

Není tady

#17 3. 2. 2006 14:25

Petruša
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha-východ

Díky moc. Takže tě bolel spíš měchýř (nebo břicho) než "spodek" ?

Není tady

#18 3. 2. 2006 15:07

VěrčaH
♥------
Místo: Plzeň

Ahoj Kralko, já mám za sebou oboje, ale nedokážu říct co bylo lepší. Oba dva způsoby mají svoje plus i mínus. Ale je fakt, že jsem měla přirozený porod celkem rychlý a v pohodě, žádný nástřih ani šití, takže se spíš přikláním k tomu přirozenému porodu. Císař jsem měla naplánovaný kvůli oční vadě a  4x mi napichovali páteř na lokální umrtvení než se jim to povedlo. 3x se trefili do nějakého nervu a cítila jsem brnění celé půlky těla. Cévka byla v pohodě, po vyndání jsem žádné problémy neměla, akorát nad jizvou (která mimochodem už vůbec není vidět) se mi udělala taková zatvrdlina a tý už se asi nezbavím. Z estetického hlediska nic moc, je to takovej pěknej špíček. Píšeš, že chceš pro miminko co nejpříjemnější porod, já si ještě pamatuju z kurzů pro nastávající maminky, že nám naopak říkali, že v případě přirozeného porodu si vlastně to miminko samo určuje, kdy už chce jít z bříška ven, protože ono je to, kdo spouší porod. Ale pokud ho najednou vyndají z dělohy při císaři je to pro ně prý horší. Nevím, já jsem akorát měla po císaři problémy se rozkojit, malý se pořád nechtěl přisát, ale taky jsme to překonali.

Věrča

Není tady

#19 3. 2. 2006 15:08

VěrčaH
♥------
Místo: Plzeň

Ještě doplněk, je to i pro Viktorii.

Věrča

Není tady

#20 3. 2. 2006 23:18

Lucy
♥♥♥♥♥♥-

Ahoj maminy i já rodila císařem a to dvakrát. Ten první (2002) byl neplánovanej a zkoušeli jsme to cca. 12 hodin. Musím ještě napsat že měřím 150cm a váhu mám cca. 45kg a rozměry mé pánve odpovídaly císařskému řezu. Ale doktoři byli chytří a prý že to zvádnu a ono to půjde. Mezi kontrakcema, které byly doprovázený bolestí mi ještě doktor vpálil abych nejančila že prý takový bolesti mít nemůžu a mužovi když přišel řekl aby si mě zklidnil nebo jim zbořim porodnici. Měla jsem epidural kterej měl zabrat prý na 4 hodiny avšak zabral na hodinku a něco. Tak mi dali další ale zároveň mi napíchli kapačku která vyvolávala rychlejší otevírání. No nebudu vám popisovat celý průběh ukončím to tím že po cca. 12 hodinách se rozhodli pro AKUTNÍ CÍSAŘSKÝ ŘEZ protože malej byl v zelenohnědýkašovitý vodě. Malej je v pohodě a druhý porod (2005) (rodila jsem samozřejmě jinde) byl už od začátku plánovaný císařák vzhledem k mé výšce a rozměrům pánve. Proběhlo to vše hladce věděla jsem kdy půjdu na sál nikdo mě nenutil tlačit prostě to bylo ve větší pohodě. Říznou do té samé jizvy a i se mi zdá že po tom druhém císaři se vše rychleji zahojilo a jizva skoro vůbec není vidět. Břicho sice pár dní bolí ale rozchodí se to. Já musela na nohy už druhý den po CŘ. Jeden den se leží na JIP pak mě přendali na pokoj a už nutili chodit do sprchy na záchod a taky jsme to rozcvičovali. S kojením to bylo ze začátku docela na dračku myslele jsem si že se nerozkojím a to u obou ale po císaři se to prý spouští déle a za 3-4 dny to šlo samo. V porodnici jsem si pobyla týden. Oba kluci jsou v pohodě ještě trochu pozitiva na závěr. I mi přijde že po tom druhým porodu jdou ty nabytý kila rychleji dolů ale je to asi tím že už jedno dítě mám a je to takovej větší kolotoč ale veselej kolotoč. lollollol Tak vám všem nastávajícím mamuškám přeji hodně štěstí a hlavně pohody a snad vám moc nevstávaly vlasy hrůzou chtěla jsem se jen svěřit protože s nějakou stížností ohledně toho prvního porodu císaře bych stejně asi nikde neuspěla.

Upravil(a) Lucy (3. 2. 2006 23:22)

Život je jen zavření a otevření očí, záleží jen na Tobě, co v tom krátkém okamžiku uvidíš.

Není tady

#21 4. 2. 2006 0:12

Myšpulín
♥♥-----

Petro, bolelo to podobně jako když mᚠzánět moč. měchýře, ale mnohem intenzivněji.
Lucy, díky za povzbuzení!!!! Tak já už se teda těšim na dalšího !!!:-)):-)):-))

Není tady

#22 4. 2. 2006 10:22

viktorie
♥♥♥----

Lucy, no to je priserne. Jak to ctu, ze dokrot rikal to rikal. Bohuzel v danou chvili jsi nemela ani silu se branit. Ale druhy porod ti to vsechno vynahradil. Ani ses nepokusila poslat dopis nemocnici po porodu? Ja si ted vzpominam na moji zkusenost, ktera je hodne vzdalena od porodu. O minulych vanocich jsem byla silne nachlazena s horeckami a jela jsem na pohotovost. Bohuzel byli svatky a vsechny lekarny byly zavrene, jen nemocnicni vydavala leky na predpis. Den predem jsem si predelavala karty do nove penezenky a bohuzel se mi stalo, si nevzit prukazdu zdr. pojisteni. Pouze jsem vedela nazev pojistovny, ale ne cislo. Musis jeste rict, ze jsem mela extra zdravotni pripojisteni firmou plus mezinarodni kartu s sebou. Doktor me privital s nohama na stole, sestra odmitala vyplnit cislo pojistovny do PC jen podle meho popisu, pry si nemuze vzpomenout jake je to cislo. I kdyz za sebou mela na nastence tabulku s pojistovnami. Zkratim, doktor me vyhodil, at se vratim s kartou, odmitl mi predepsat leky, takze jsem cekala dalsi dny na otevreni lekaren. Byl vulgarni. Chtela jsem si vysetreni zaplatit, ale nechtel se zdrzovat, protoze v cekarne bylo par romskych spoluobcanu, kteri se dozadovali svych prav na urgentni vysetreni. Bylo mi z toho velmi uzko, ale branit jsem nemela silu. Takze preji vsem tehulkam, aby meli stesti na same hodne pany doktory/ky a sestricky.

Není tady

#23 4. 2. 2006 11:02

Lucy
♥♥♥♥♥♥-

viktorie napsal(a):

Lucy, no to je priserne. Jak to ctu, ze dokrot rikal to rikal. Bohuzel v danou chvili jsi nemela ani silu se branit. Ale druhy porod ti to vsechno vynahradil. Ani ses nepokusila poslat dopis nemocnici po porodu? Ja si ted vzpominam na moji zkusenost, ktera je hodne vzdalena od porodu. O minulych vanocich jsem byla silne nachlazena s horeckami a jela jsem na pohotovost. Bohuzel byli svatky a vsechny lekarny byly zavrene, jen nemocnicni vydavala leky na predpis. Den predem jsem si predelavala karty do nove penezenky a bohuzel se mi stalo, si nevzit prukazdu zdr. pojisteni. Pouze jsem vedela nazev pojistovny, ale ne cislo. Musis jeste rict, ze jsem mela extra zdravotni pripojisteni firmou plus mezinarodni kartu s sebou. Doktor me privital s nohama na stole, sestra odmitala vyplnit cislo pojistovny do PC jen podle meho popisu, pry si nemuze vzpomenout jake je to cislo. I kdyz za sebou mela na nastence tabulku s pojistovnami. Zkratim, doktor me vyhodil, at se vratim s kartou, odmitl mi predepsat leky, takze jsem cekala dalsi dny na otevreni lekaren. Byl vulgarni. Chtela jsem si vysetreni zaplatit, ale nechtel se zdrzovat, protoze v cekarne bylo par romskych spoluobcanu, kteri se dozadovali svych prav na urgentni vysetreni. Bylo mi z toho velmi uzko, ale branit jsem nemela silu. Takze preji vsem tehulkam, aby meli stesti na same hodne pany doktory/ky a sestricky.

Dopis po prním porodu jsem dokonce napsala, ale neposlala jsem ho, myslím, že by to asi nemělo cenu....
no... zkusit jsem to možná měla. Mám ho schovaný a  až budu jednou stará babička tak si to ráda přečtu a zavzpomínám i když to zrovna dobrá vzpomínka není. To jak píšeš ty, jak se k tobě to naše slavné zdravotnictví zachovalo je HNUS. Hlavně kdyby potřeboval pomoct někdy ten důležitej doktor s nohama na stole( jak píšeš) tak by ho jistě vzali i bez blbý kartičky. Přeji všem babinetkám - maminkám hezký den.smilesmilesmile

Život je jen zavření a otevření očí, záleží jen na Tobě, co v tom krátkém okamžiku uvidíš.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí