29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Nevim,jestli to sem patri,ale zadne forum na finance jsem nenasla,tak to zkusim tady.
Chtela bych se zeptat na penzijni pripojisteni u CP, ale i jinde. Je toto pripojisteni se statnim prispevkem nejak chraneno (pojisteno)? Je tu garance, ze ty penize opravdu v duchodu uvidim? Manzel cetl nejaky clanek o penzijnich fondech, ze ktereho vyplyvalo, ze pokud se zmeni vlada a prestane podporovat toto pripojisteni´, ze je tam riziko vytunelovani a penize budou tatam. Bohuzel nemel moznost tomu clanku venovat cas, tak je to mozna zmatene napsane, ale vrta mi to hlavou, proto tento dotaz.
Není tady
možná četl o nové variantě penzijního pojištění , kdy by si lidé platili na důchod u soukromých penzijních fondů, např. nyní odvádí zaměstnavatel v rámci sociálního pojištění, něco strhávaj zaměstnanci z výplaty.. A v případě schválení soukromých by zaměstnavatel odvedl na státní důchody o 2% méně, zaměstnavatel také a místo toho by poslali na to soukromé pojištění ušetřené procenta + něco navíc. A bylo by to ošetřeno stejně, jako byli ošetřeny třeba kampeličky.. Po dovršení věku na důchod, by Správa důchodového pojištění převedla nárokovou dávku na důchod do toho penzijního fondu a ten by vyplácel celý důchod. Psali, že to bude výhodné pro mladé lidi, měl by pak být vyšší důchod, než státem garantovaný, ale je otázka, jestli to bude fungovat..
Součásné důchodové připojištění (kdy přispívá i stát) je vlastně pojistka.. Takže také, když pojišťovna to provozující zkrachuje, jsi v čudu..
Není tady
No každopádně to je zatím prý tak, že se 1 x za rok může přejít k jinému penzijnímu fondu včetně převodu všech peněz se započítaním let placení. Manžel tvrdí, že to tolik pojištěné snad není. Každopádně si to hodně lidí dává, protože ten výnos je pěkný. Otázka je, jestli nás to za těch xx let vytrhne, hodnota peněz už nebude taková. No ale každá koruna bude určitě dobrá.
Není tady
Penzijní fondy jsou většinou mezinárodní a s dlouhou tradicí, nepředpokládám, že by někdo dokázal vytunelovat Credit Suisse tak, aby ho to položilo.
Spíš bych tedy věřil soukromým fondům než státu. Pokud stát za třicet let mít nebude, tak prostě nic nedostaneš, i kdyby ses na hlavu postavila. Soukromé peníze u švýcarského fondu ale dostaneš asi vždycky.
Tak jako tak to budou peníze spíš na přilepšenou. Já beru penzijní připojištění jako takové donucení člověka k šetření. Alespoň ty peníze neprojíme a zbyde něco na stáří. Ne moc, ale hodit se to bude.
Není tady
Moje řeč. Kdo prostě neumí šetřit a dokáže si platit aspoň penzijko, tak aspoň že tak. Každopádně to při výběru udělá radost, někomu malou, někomu větší. A já si ještě říkám, že když se toho výběru nedožiju, tak to dostane ten, koho jsem tam napsala a za to jsem taky ráda
Není tady
Nepleťte si důchodové pojištění a penzijní připojištění a nekombinujte toto názvosloví.
Není tady
Já si šetřím taky na penzijko u ING a manžela už jsem taky donutila ... Dokonce nám začal přispívat i zaměstnavatel.
Není tady
Ono vláda teď chystá penzijní reformu a nakonec to vypadá tak, že zlomí i veto prezidenta. Proto by se měl každý so změnami oboznámit, ať si spočíta, co se mu více oplatí.
Není tady
Já v poslední době uvažuji nad investicí do zlata na https://www.zlatak.cz/. Co si o tom myslíte? Mě se tahle stránka docela líbí, navíc tam jsou nejlepší ceny https://www.zlatak.cz/investicni-zlato
Není tady
Nad penzijkem taky přemýšlím, ale vždycky když si někde přečtu rok, ve kterém bych měla jít do důchodu, nemám šanci se ho dožít, natož si ho snad užít Aneb zákony nade vše
Není tady