Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#126 19. 2. 2009 8:38

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Re: Jak vlastně funguje přání?

Jé Lupišu - ve stejnou chvíli stejná myšlénka tummenupp

"Každý něco miluje, třeba jenom chleba." Čögyam Trungpa rinpoče
"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton
“Vede-li tě skuhrající havran, dojdeš k mršině.“ Arabské přísloví

Není tady

#127 19. 2. 2009 9:18

majkafa
Host

Salvator napsal(a):

... Nejde o to, co je mi církev... vím, že udělala kus dobré práce a předělala barbary, kanibaly na jakž takž normální lidi...

Tahle věta mě taky včera praštila do očí. Btw - kdo jsou (byli) přesně barbaři? O co jsou (byli) horší kanibalové, než my?
A kdo je (jakž takž) normální? va
Jen jestli nám všechny ty církve a vůbec my sami a tak kolem a kolem neuškodili víc, než kdybychom byli bývali byli zůstali barbary a kanibaly, nebo opičkami nebo rybičkami. smile

#128 19. 2. 2009 9:25

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

Plán je tedy jeden a každý dostal ten svůj střípek, aby jej splnil. Intuice je tu k tomu, aby člověk poznal ten svůj střípek?

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#129 19. 2. 2009 9:28

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Otázka je, jestli je vůbec nějaký Plán - a pokud ano, jak moc se dodržuje? Rámcově? Přesně?
Mně se líbí představa, že každý život je cesta boží smile
A protože božské je něco, co nemá počtu i cest musí být bezpočet......

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#130 19. 2. 2009 9:33

majkafa
Host

Z titulu mé profese přímo nenávidím plánování. Mám dokonce jako pracovní pomůcku i křišťálovou kouli big_smile A je mi stejně na milú kedveš. smile
"Nejlepší" jsou plány na několik let dopředu a následné zdůvodňování, proč je skutečnost jiná, než jaký byl plán. vrrrrrrr
Raději si co nejvíc žiju tady a teď, plány neplány. Zítra tady už nemusím být a kdoví, jakým začátkem bude smrt. Bůhví. Bůh ví. smile
Jediná jistota, kterou máme, je přítomný okamžik.

Žije se mi líp, hezky, šťastně, když si užívám všeho, co mi přítomný okamžik dává a v tom ostatním se moc nevrtám. U toho zatím zůstanu. smile

Upravil(a) majkafa (19. 2. 2009 9:35)

#131 19. 2. 2009 9:38

Regina
♥♥♥♥♥♥♥
Web

K tomu chci napsat, jak jsem konečně  pochopila, o čem je život.  Když jsem se rozhodla  přijmout, že jednou je líp, jednou je hůř, ale že máme mít radost  , že jsem na světě. Že máme žít na plný pecky a neštetřit něco zítra (myslím m emoce, chuť, elán), už jsem to říkala mnohokrát: žít tak, jakoby to mělo být naposledy.
A pak ke mně začali chodit přátele, ta vytoužná práce,  dům, co se mění každým měsícem k mé představě....to jsou ty střípky, Kaliku, co  mi teď poskládaly tu nádhernou mozaiku, ten PLÁN. Už vím, co je můj plán, to je rodina a poznávání. Jupí, tak mi konečně secvaklo lol

Krása a zdraví Před svítáním je největší tma.

Není tady

#132 19. 2. 2009 9:42

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

Plán jsem myslel především plán transformace. Plán změny současného systému věcí...

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#133 19. 2. 2009 9:47

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

No.....mně teda připadá, že je to nouzovej plán - jestli vůbec nějakej.
Spíš se mi zdá, že je to bohapustá improvizace s tím, co máme k dispozici lol
O to větší bude nejspíš výsledné překvapení.....vissla
Jediné, co vidím, jako cílené, je vznik noosféry; vzniká nám přímo před nosem. Jestli to ovšem byl Plán.... roll
Spíš možná ten záměr smile
Ale jestli ho někdo vidíte, tak sem s tím - myslím ten Plán, jestli vidíte.

Není tady

#134 19. 2. 2009 10:53

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Turnov
Web

Ráda bych k tématu přispěla také kousek:
v jednu dobu jsem chtěla podnikat a být úspěšná. Chtěla jsem to opravdu moc, tak jsem si myslela, že když opravdu moc chci, tak se mi to splní. Ale ono stále nic neutral . A teprve ve chvíli, kdy jsem to nechtěla tak moc, možná, jak píše Lupina, když jsem se dostala do nějaké rovnováhy, tak se začalo dařit smile .
Jako začátečník nechci radit profesionálovi, tak píše jen své zkušenosti.

Žiju svůj život naplno bez strachů.

Není tady

#135 19. 2. 2009 10:55

Salvator
♥♥♥♥♥♥-

Crabat napsal(a):

Jasně, Salve. Tak jsme si dali navzájem příležitost se trochu perem rozmáchnout. smile Ale už bych v tom nepokračoval, někomu by se mohlo zdát, že tady zuří válka.
Já vím, jak to myslíš, ale nemohl jsem odolat pokušení, které ve mně vyvstávalo stále nutkavější a nutkavější, abych tu hladinu trochu rozčeřil. smile Za což se tedy ostatním omlouvám.

Když bych tady nemohl uvést ani svého milovaného Avalokitéšvaru, pardon Čanraziga,
tak to by ten svět už stál opravdu za pendrek.

Ale každopádně vám všem moc děkuji za inspiraci, padlo toho tady hodně a byly to podnětné myšlenky.
Jako bych naráz prostudoval deset knih.
Ještě to všechno budu muset vstřebat a vrátit se, aby mi neunikly jemné nuance jednotlivých úvah,
ale každopádně už vím, že mnohé z mých otázek tu byly zodpovězeny.

Tak díky a všem děvčatům posílám velikou: pussa Každému pak, kdo se této diskuse zůčastnil, či byl anebo teprve bude přítomen, pak držím oba palce: tummenupp tummenupp

Proč válka? Jen nějaká výměna názorů... na názorech stejně pramálo záleží, každý máme svou realitu, která je naprosto individuální a nesdělitelná, ačkoli založena na stejných zákonech.
Kdokoli z nás může tvrdit cokoli. Jediný způsob, jak pozná, že říká pravdu, je konfrontovat jeho tvrzení s JEHO VLASTNÍ REALITOU. Pokud se tyto dvě věci liší, pak dotyčný kecá. Pokud jsou v jednotě, pak mluví pravdu.
Problém je, že lidi konfrontují všechno svou vlastní relitou a zdá se jim, že ten druhý kecá... nevidí, že to, co ten druhý žije, může být třebas jeho normální životní každodenní zkušenost... o které oni nemají páru, protože to není součástí jejich reality... ale to je normální...

Kdo máš uši proto, abys slyšel, slyš...!

Není tady

#136 19. 2. 2009 11:13

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

ALe to je právě to, Salvátore! To je to nejhezčí na sdílení, na příbězíh, na Babinetu - třeba......že se člověk doví, co by jinak netušil - co se bližnímu honí hlavou. A to všechno dohromady pak tvoří takovou přejemnou síť smile
Je to jako sdílené dokumenty, není-liž pravda? smile
Jde jen o jedno: jestli se člověku ty jinakostě líbí, nebo jestli jes spíše straší smile

Není tady

#137 19. 2. 2009 11:19

Salvator
♥♥♥♥♥♥-

majkafa napsal(a):

Salvator napsal(a):

... Nejde o to, co je mi církev... vím, že udělala kus dobré práce a předělala barbary, kanibaly na jakž takž normální lidi...

Tahle věta mě taky včera praštila do očí. Btw - kdo jsou (byli) přesně barbaři? O co jsou (byli) horší kanibalové, než my?
A kdo je (jakž takž) normální? va
Jen jestli nám všechny ty církve a vůbec my sami a tak kolem a kolem neuškodili víc, než kdybychom byli bývali byli zůstali barbary a kanibaly, nebo opičkami nebo rybičkami. smile

Ne, Majko, nikdo není horší, nebo lepší. Z hlediska Plánu člověk podstupuje vývoj tím, že se rodí do říše zvířat a povstává z ní do říše Duší. Je to posun o nějaké tři dimenze nahoru. Tím, že se člověk-zvíře stává člověkem-duší, prosvětluje svou existencí všechny existenční roviny na Zemi. to je základní linie Plánu vývoje.
Snad není pochyb o tom, že člověk-zvíře, který zabíjí proto, aby nebyl zabit, loupí proto, aby přežil, je méně pokročilý, než distingvovaný umělec, který umí vnímat jemné nuance krásy a vyjádřit je hudbou nebo malbou???
Nemluvím o jistém druhu lidí, kteří hromadí moc a peníze, aby mohli zabíjet druhé... zde je jasně patrný stejný barbarský atavismus, jako u člověka-zvířete, byť se ho bude snažit zakrýt drahým oblečením a luxusními proprietami... Vše má svůj řád, i vývoj člověka. Ačkoliv musíme předpokládat, že jsme všichni stejní (duše jsou všechny stejně pokročilé), přesto jednotlivé inkarnace, ega, se diametrálně liší ve svém stupni pochopení a přijetí vlastní reality. To je holý fakt. Proto máme dnes vedle sebe vytříbené zasvěcence, umělce a opravdové vědce, opravdové služebníky světa, vedle lidí, kteří se chovají pořád, jakoby byli v době kamenné a stěží zápasí se svými pudy.

Nic není "normální" ani "nenormální" samo o sobě. Ovšem úroveň vývoje společnosti jako celku se pozná podle její vztahu k nejméně, ale taky k nejvíce pokročilým jedincům. Ve středověku pokročilé upalovali. dnes jim nechávají "upadávat kola u auta", nebo je šikanují, občas přejíždějí auty a hážou do Macechy, případně je pouze zastrašují a vyhrožují jim. Znám případy a proto vím o čem mluvím. Původem všeho je suma strachu lidí, kteří jsou u moci a bojí se, aby ji neztratili.

Vem si to takto: Když černošské kmeny v africe bojovali klacky a luky, mrtvých bylo podstatně méně. Když ale do prvotně pospolité společnosti vtrhlo dvacáté století, děti na ulicích střílejí Kalašnikovy do svých bližních. Myslíš, že je to v pořádku? Myslíš, že pokročilý člověk vezme do ruky zbraň a nechá se poštvat proti svému sousedu aby ho zabil??? Nikdy to neudělá, protože v jeho genech je navždy zapsáno, že vražda a nenávist je nesmysl, který není řešením... a je jedno, zda žijeme v době barbarské, nebo 21. století.

Věda si myslí, že vývoj je mezidruhová záležitost, ale není to pravda. Vývoj existuje jenom v rámci druhu. barbar se vyvíjí v člověka rozumného, člověk rozumný se vyvíjí v nadčlověka, v duši, v Mistra. Všechno v přírodě potvrzuje tuto skutečnost, stačí se dobře dívat.

Není tady

#138 19. 2. 2009 11:20

Salvator
♥♥♥♥♥♥-

lupina montana napsal(a):

ALe to je právě to, Salvátore! To je to nejhezčí na sdílení, na příbězíh, na Babinetu - třeba......že se člověk doví, co by jinak netušil - co se bližnímu honí hlavou. A to všechno dohromady pak tvoří takovou přejemnou síť smile
Je to jako sdílené dokumenty, není-liž pravda? smile
Jde jen o jedno: jestli se člověku ty jinakostě líbí, nebo jestli jes spíše straší smile

tummenuppgodlike

Není tady

#139 19. 2. 2009 11:22

Salvator
♥♥♥♥♥♥-

KALIK napsal(a):

Plán je tedy jeden a každý dostal ten svůj střípek, aby jej splnil. Intuice je tu k tomu, aby člověk poznal ten svůj střípek?

Řekl bych, že yes sir! Dohromady, když každý rozpozná ten svůj střípek a do důsledku jej realizuje, vznikne na Zemi něco jako ... snad ráj? Nevím, jak to popsat... vím, jak to bude vypadat, ale neumím to popsat...

Upravil(a) Salvator (19. 2. 2009 11:23)

Není tady

#140 19. 2. 2009 11:32

Salvator
♥♥♥♥♥♥-

lupina montana napsal(a):

Otázka je, jestli je vůbec nějaký Plán - a pokud ano, jak moc se dodržuje? Rámcově? Přesně?
Mně se líbí představa, že každý život je cesta boží smile
A protože božské je něco, co nemá počtu i cest musí být bezpočet......

Ty si umíš představit, aby něco existovalo bez plánu? Bez vize? Vždyť i každý blbý stát této země má svou vizi, formulovanou ústavou... Pokud jde o existenci Plánu, myslíš, že život je jenom nějaká náhoda, jak myslím Suchý nesmyslně zpívá v té své písni?
Plán neznamená, že se jede jako podle nějaké komunistické pětiletky. Je to vlastně vize. Vize Nejvyšší bytosti Země, která odpovídá za jeho realizaci. Má na to hodně, ale ne neomezeně času a realizuje jej pouze nenásilnou cestou nepřímého zasahování. Je to na dlouhé vysvětlování. Prostě, je to o to složitější, že nikdo nemůže omezit svobodnou vůli byť i nejposlednějšího ega. Naopak, Plán je postaven na svobodné seberealizaci, o to je kouzelnější a nádhernější. Jde o to, dovést bytosti k tomu, aby samy pochopily, že je výhodnější spolupracovat, než se prát. Jistě uznáš, že k tomu je nutné počkat tisíce let...
Cesta boží je cestou duše. Cesty ega nejsou cestami boží, dokud ego není ukázněno a nespolupracuje dobrovolně s duší. To je princip zápo*né zpětné vazby. Omezím sám sebe dobrovolně, ve prospěch celku.

Není tady

#141 19. 2. 2009 11:36

Salvator
♥♥♥♥♥♥-

KALIK napsal(a):

Plán jsem myslel především plán transformace. Plán změny současného systému věcí...

Globální plán je evoluční povahy. Ovšem v evoluci jsou místa, kde je transformace nutná, tehdy, když dále nelze jít, a evoluce se vyčerpá. Říká se tomu změna paradigmatu.
Změna současného systému věcí začíná od změny sama sebe. Přestat profitovat na tomto systému a vytvořit novou jednotku fungující na jiných principech, než na síle, moci, manipulaci a strachu.
Když bude nadpoloviční většina těch, kdo žijí na principech lásky a sdílení, systém se překlopí do nového stavu... jiná cesta není...

Není tady

#142 19. 2. 2009 11:43

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

Salvator napsal(a):

KALIK napsal(a):

Řekl bych, že yes sir! Dohromady, když každý rozpozná ten svůj střípek a do důsledku jej realizuje, vznikne na Zemi něco jako ... snad ráj? Nevím, jak to popsat... vím, jak to bude vypadat, ale neumím to popsat...

Je mi jasné, že k nějaké transformaci současného stavu musí zákonitě dojít a prý tahleta krize je toho začátkem, respektive tahleta krize jasně ukazuje příznaky nemoci, která je tu už od nepaměti. Jako rakovina, která se začíná ozývat bolestmi. Teď je na nás, jestli se začneme léčit, nebo podlehneme nemoci. Doufám v to první wink

Není tady

#143 19. 2. 2009 11:47

Crabat
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Krušné hory

Právě to jsem chtěl vyjádřit, Salve, když říkám, vím, jak to myslíš. Tedy mám na mysli: "Problém je, že lidi konfrontují všechno svou vlastní relitou a zdá se jim, že ten druhý kecá... nevidí, že to, co ten druhý žije, může být třebas jeho normální životní každodenní zkušenost... o které oni nemají páru, protože to není součástí jejich reality... ale to je normální..."

Protože vím, že to žiješ. A Ty to zase víš o mně. Takže ta moje oponentura byla spíše akademická, s touhou o nástin jiné zkušenosti Tobě, přičemž na oplátku se dozvím o zkušenosti Tvé, kterou zase já mohu zachytit alespoň okrajově, pokud se tu o ní rozhovoříš. Ono vlastně při tom vůbec nejde o předání zkušeností, protože ty jsou nesdělitelné, ale o předání jakéhosi obrazu.., nu ano, přesně to vlastně vystihuje Monroe - rutiny. To je ten správný výraz. Neboť tak se o té věci dozvíme maximum informací a navíc ze svého úhlu pohledu, protože si celou záležitost můžeme zpracovat po svém. A to je, oč v této diskusi šlo.

Slova a s nimi spojené celé větné významy jsou totiž zavádějící, ale to uvnitř, co dýchá a žije, doufá a tetelí se nadějí, je teprve skutečně pravdivé. A o tom tu byla řeč. Nu a jestliže by to mělo být přestat vidět skrze příliš vzrušenou debatu, tak jí raději ukončím. Ovšem tím neříkám, že již mě to nezajímá.., zajímá a moc!., ale zajímá mě především to, co je za slovy, ne slova sama. Tak asi tak. smile

Teď, když to po sobě čtu, zjišťuji, že jsem vlastně napsal úplně totéž, co Ty, akorát jinak formulované. smile

Crabat

Není tady

#144 19. 2. 2009 11:47

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

Salvator napsal(a):

KALIK napsal(a):

Globální plán je evoluční povahy. Ovšem v evoluci jsou místa, kde je transformace nutná, tehdy, když dále nelze jít, a evoluce se vyčerpá. Říká se tomu změna paradigmatu.
Změna současného systému věcí začíná od změny sama sebe. Přestat profitovat na tomto systému a vytvořit novou jednotku fungující na jiných principech, než na síle, moci, manipulaci a strachu.
Když bude nadpoloviční většina těch, kdo žijí na principech lásky a sdílení, systém se překlopí do nového stavu... jiná cesta není...

Jasně, každý musí nejdříve vlastní prací procitnout a uvědomit si, že svět musí fungovat jinak, než doposud fungoval (nefungoval). Tenhle současný systém vyhovuje některým lidem, protože se na něm můžou náramně obohacovat, ovšem je to vždy na úkor těch ostatních. Stát je ideální nástroj na takového obohacování určitých skupin obyvatelstva.

Až procitne většina lidí, je možná změna, ale obávám se, že mocní si budou chtít udržet svoje posty zuby nehty...

Není tady

#145 19. 2. 2009 12:07

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

Já se na to dívám, Kaliku, jako na Mojžíšovu cestu z Egypta. Čtyřicet let bloudili, než je Bůh dovedl do Země zaslíbené. A mezitím ta původní generace, která lpěla na předchozích představách a držela se moci zuby nehty, musela vymřít. Stářím a sešlostí věkem, žádné násilí, vždyť přeci byli vyvolení, ale bohužel - nepoučitelní.

Crabat

Není tady

#146 19. 2. 2009 12:16

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Salvator napsal(a):

Vem si to takto: Když černošské kmeny v africe bojovali klacky a luky, mrtvých bylo podstatně méně. Když ale do prvotně pospolité společnosti vtrhlo dvacáté století, děti na ulicích střílejí Kalašnikovy do svých bližních. Myslíš, že je to v pořádku? Myslíš, že pokročilý člověk vezme do ruky zbraň a nechá se poštvat proti svému sousedu aby ho zabil??? Nikdy to neudělá, protože v jeho genech je navždy zapsáno, že vražda a nenávist je nesmysl, který není řešením... a je jedno, zda žijeme v době barbarské, nebo 21. století.

Aha, no já byla po válce v Jugoslávii na chvíli v jedné dědině v Srbské Krajině. Baráky stejné nebo kvalitnější, jak u nás, náves, hospůdka, škola, pergoly obrostlé vínkem, udržované zahrádky, školka ... všechno rozstřílené do mrtě, co přežilo, bylo alespoň očazené, rozbité ... a nebyli to nějací "barbaři z Afriky", ale Evropané, lidé s námi genově spříznění a žijící v podstatě kousek od nás (vzato např. Africkými měřítky) - soused proti sousedovi, dokonce švagr proti švagrovi, proti dětem své sestry ... bylo to neskutečné, jak najednou mohlo lidem, kteří spolu x let žili stejně, jako jsme zvyklí žít my tady, jak mohlo těmto lidem rupnout v hlavě ... a nejen na tomto jednom místě... Kdo to neviděl, ten si tu hrůzu ani nedovede představit. To ti žádný film nebo dokument nezprostředkuje ...
A mimochodem, ty Kalašnikovy a další zbraně dal těm africkým dětem kdo?

"Každý něco miluje, třeba jenom chleba." Čögyam Trungpa rinpoče
"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton
“Vede-li tě skuhrající havran, dojdeš k mršině.“ Arabské přísloví

Není tady

#147 19. 2. 2009 12:20

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

Crabat napsal(a):

Já se na to dívám, Kaliku, jako na Mojžíšovu cestu z Egypta. Čtyřicet let bloudili, než je Bůh dovedl do Země zaslíbené. A mezitím ta původní generace, která lpěla na předchozích představách a držela se moci zuby nehty, musela vymřít. Stářím a sešlostí věkem, žádné násilí, vždyť přeci byli vyvolení, ale bohužel - nepoučitelní.

Což o to, 40 let to prý má trvat i nyní wink

Není tady

#148 19. 2. 2009 12:21

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

Salvator napsal(a):

To, myslím, hovoří za vše.

Crabat

Není tady

#149 19. 2. 2009 12:22

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

To jsem ani netušil, Kaliku, ale je to zajímavá paralela. smile

Crabat

Není tady

#150 19. 2. 2009 12:28

Regina
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Kaliku, připomněl jsi mi jednu zásadní změnu, kterou přineslo 20.století a vede k úplné změně, resp. se vrací ke staré formě, a tou je postavení ženy ve společnosti. Tím, jak jsme mohly začít studovat a pracovat a dostaly jsme se do veřejného života (školy, politika,ekonomie, zdravotnictví), můžeme pa neseme nový vhled na  vývoj společnosti. Mění se vazby, závislosti žen na mužích, muži musí překonávat tisíce let zažité principy chování k ženám jako k poddřadným služebnicím (nemyslím to  zle). Takže se mění vlastně úplně všechno.
My ženy se vymaňujeme z předsudků a dogmat typu "sedávej panenko v koutě", můžeme ovlivnit, jestli chceme děti, ovlivňujem naprosto vědomě výběr partnera (geneticky a ekonomicky) . Nechci to rozpitvávat, ale i to podle mě patří do velkého Plánu- naučit se znovu komunikovat mezi sebou bez omezování a diktatury, naučit se spolupracovat, realizovat své sny a vize a umět druhé v tom podpořit.

Krása a zdraví Před svítáním je největší tma.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí