|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
majkafa napsal(a):
Crabat napsal(a):
Tak specielně pro Tebe, Majky:
Když do jezera mysli noříš "románek",
zaševelí nad hladinou jen vánek,
zatímco si vlnky na povrchu hrají,
prostory tvé psýché mnohé tají,
náhle je v Tvém srdci "Péťa" jediný,
jak vyplouvá šťastně z vodní hlubiny.![]()
Dík.
Ale, víš, já nejsem na básničky.
Btw Roman je mé "životní" jméno muže, jméno mého milovaného kmotříčka, jméno mého nenarozeného bratříčka, jméno mé životní lásky. A přesto se můj syn takhle nejmenuje. Protože jsem to pokládala za nefér vůči mému BM.
A Péťa - tam mohlo být cokoliv jiného.
Maječko, jsi zaltíčko, vše je tak jednoduché viď, jen zbytečně nekombinovat...........
Není tady
A ještě tu máme, Salve, ty tři životní principy, jež cituješ?.. Myslíš, že se s nimi dá bezvýhradně souhlasit?..
1) Jistěže ke zmanipulování jedince není nic vhodnějšího. Je to základní myšlenka Církve.
2) To říkala všechna náboženství. Tak proč v Tobě vůči nim povstávají tak velké výhrady?..
3) A tohle je snad nejdiskutabilnější bod. Tedy z hlediska lidí bychom si asi neměli přát nic jiného, protože tohle dokonale opodstatňuje naši existenci. Opodstatňuje to však i existenci všech ostatních forem života. Takže kupříkladu ve jménu červů bychom jim měli ustoupit a živit jejich existenci, tak jako vyšší bytosti ustupují nám. Z tohoto principu kdybychom například kolonii těch malých potvor nechaly vyhynout, pak bychom karmicky zasloužili stejný osud. Já vím, zní to absurdně, ale celý ten princip je od základu trochu podivný.
Není tady

Crabat napsal(a):
Salve, já přeci chápu, že jsi nemluvil o přizpůsobení se církvi. Copak Tě neznám?.. Církev je Ti trnem v oku již nejméně patnáct set let.
Ale tou paralelou jsem chtěl naznačit, že s něčím můžeš bytostně nesouhlasit a přesto tě tam všechno vede. Respektive všechno naznačuje, že to je ten správný směr. A ve středověku skutečně leccos poukazovalo, že Církev je ten správný směr. Neber to z hlediska dnešního světa. Dneska víme, že ne! Ale vžij se do člověka tam. Pokud chtěl nalézt nějaký duchovní rozměr, mohl buďto zemřít na hranici anebo hledat skrze Víru. A to dokonce ještě jenom katolickou Víru! Jinak se smažil. Anebo zvolil opačnou cestu a raději nad duchovním rozměrem nepřemýšlel vůbec. Plnil si své povinnosti, makal a dřel do sytosti, v neděli pak jen prošel kostelem.
No a teď si to promítni do dnešního světa. Říkáš: "Možná že ONI mohli chybovat, nevěděli, co se může a co nikoli. Ovšem MY nemůžeme. My máme informace, tudíž nemáme žádnou výmluvu. Všechno ostatní je jenom ideologická spekulace a zahrávání si s vlastní karmou..." Hmm.., oni si tenkrát také mysleli, že mají informace, dokonce ty nejlepší - přímo od Pána. Ale co ti, kteří přijdou po nás?.. "Až se z jejich novověku budou dívat na náš středověk a budou říkat: nono-nono-nó!"
Takhle jsem to myslel. Co když ten Globální plán vývoje je jen dalším temným středověkem z hlediska těch, co teprve přijdou za pár staletí? Jo, jasně, také budeme mít ospravedlnění, že jsme mohli chybovat, protože jsme ještě nevěděli.., ale hernajs, Salve, copak je to tak těžké pochopit?.. A z tohoto úhlu jsem se ptal na onu ideu atd.
Je strašně jednoduché odpovědět: My víme, známe, my se nemýlíme! Ano, když tomu věříš, tak asi jo. Ale je to zase jen stejná Víra jako těch z doby gotické. Proč tedy mám spoléhat na to, že vy přeci víte, jak všechno bude probíhat a kudy jít, zatímco na svůj niterný kód, který mám vepsaný v srdci, se mám vyprdnout?..
Alebo sa človek mohol stať husitom... a nechať sa upáliť, ak nechel sám upaľovať.
Alebo bylinkárkou či liečiteľom a tiež sa nechať upáliť... alebo metafyzikom - platí dtto.
Není tady
Crabe,
no, já nevěřím vlastním očím... Nejde o to, co je mi církev... vím, že udělala kus dobré práce a předělala barbary, kanibaly na jakž takž normální lidi... Kvůli ní jsme tam, kde jsme nyní. Ale dovolit si tvrdit, že církev představuje "správný směr", to bych si netroufl ani náhodou... navíc, každé náboženství obsahuje nějaký hlavní proud a pak esoterní, skryté větve, které jsou poznání daleko blíže. U křesťanů je reprezentovali většinou jedinci, kteří dospěli určitého poznání, jako František z Asissi apod. Tito se snažili obrodit církev, byť ne moc úspěšně, protože lidi nemají rozlišení a jsou ve vleku autorit a vzorců.
Nemluvě o tom, že i ve starých dobách se šlo dobrat poznání v různých tajných společnostech, jako pytagorejci, zednáři, rosekruciáni... stačilo hledat...
Jo, měli informace, ale nedrželi se jich... Pán jim určitě nepřikazoval zabíjet, krást a loupit...
Esoterní poznání je stejné pořád, během věků, od Atlantidy, přes Sumer, Egypt, Řím, až do dneška. Není možné říkat, že to kdysi nebylo nebo to neměli... Měli to stejně, jako my dnes, jenom dnes je lepší informovanost... to jsem měl na mysli, když jsem říkal, že nemáme výmluvu...
Jo... a pokud jde o Globální plán vývoje, pokud o něm nevíš nic, pak je těžké se k němu vyjadřovat... a takové "co když..." prostě neberu.. Pravdou je, že plný rozsah plánu nezná nikdo, kromě Nejvyššího, Pána světa... Dílčí střípky Plánu zná každá Duše.
Tedy, už vůbec nejde říct, že MY víme, MY známe... což ovšem neplatí pro církev, v její nebetyčné drzosti... oni vědí všechno, a co náhodou nevědí, pak jenom proto, že jim to pánbíček nestihl náhodou sdělit....
Jo, a pokud jde o "niterný kód"... na toto téma jsem toho měl možnost poznat v životě dost, i na vlastní kůži. Je rozumné pochybovat o sobě a o tom, co chci já... pokud nejsem alespoň Duše, pak nevidím ani tisícinu procenta Plánu... Ovšem to neznamená, že nemohu vědět, kudy mám já osobně jít, abych nalezl lepší perspektivu... mohu, ale za sebe a pro sebe. Nikoliv pro tebe, milý Crabe...!
Jenom si dovolím upozornit... "podle ovoce poznáte je..." slovy Mistra...
Není tady

majkafa napsal(a):
pomněnka napsal(a):
Taishi,
dík, za tvoje slova.... já to všechno vím, moc dobře si to uvědomuju, ale taky vím, že jsem chtěla věci, které mi ostatní rozmluvili, nebo jsem je udělala proto, že se to tak prostě dělá..... a přitom jsem vnitřně chtěla něco jiného..... neposlechla jsem se, podlehla jsem okolí a jejich názorům, mínění a "dobrých" rad.... teď zpětně vím, že to byla chyba.... byla bych úplně někde jinde a možná i sama se sebou vyrovnanější. Píšu možná, protože si taky uvědomuju, že je to jen spekulace.... njn .... mám nějaký blbý den.... se mi to zhouplo někam do mínusu....Když si čtu tyhle tvé řádky, tolik mě těší a blaží, že já, beran, hlava tvrdohlavá jsem myslím VŽDY udělala jenom to, co jsem já chtěla. Že jsem nepodlehla okolí, mínění, "dobrým radám", neudělala nic proto, že se to tak musí, ale pouze proto, že jsem to chtěla. Byť jsem si párkrát rozbila pusinku, ale bylo to mé vlastní rozhodnutí. Tak je mi nějak hezky na dušičce.
Tak to je dobře, že moje písmenka ti pomůžou být spokojená sama se sebou 
Ale ne všechna moje rozhodnutí byla ovlivněna.... největší a pro mě nejdůležitější jsem si i přes můj nízký věk uhájila
a jsem tomu moc ráda
.... a že byl tlak veliký snad ze všech stran.
Noo, jsem se tu vypsala a hned je mi líp..... čék to pak vidí trošku jasněji ....díky vám 
Není tady
Crabat napsal(a):
A ještě tu máme, Salve, ty tři životní principy, jež cituješ?.. Myslíš, že se s nimi dá bezvýhradně souhlasit?..
1) Jistěže ke zmanipulování jedince není nic vhodnějšího. Je to základní myšlenka Církve.
2) To říkala všechna náboženství. Tak proč v Tobě vůči nim povstávají tak velké výhrady?..
3) A tohle je snad nejdiskutabilnější bod. Tedy z hlediska lidí bychom si asi neměli přát nic jiného, protože tohle dokonale opodstatňuje naši existenci. Opodstatňuje to však i existenci všech ostatních forem života. Takže kupříkladu ve jménu červů bychom jim měli ustoupit a živit jejich existenci, tak jako vyšší bytosti ustupují nám. Z tohoto principu kdybychom například kolonii těch malých potvor nechaly vyhynout, pak bychom karmicky zasloužili stejný osud. Já vím, zní to absurdně, ale celý ten princip je od základu trochu podivný.
No tak tohle nebudu raději vůbec komentovat, protože by to bylo jako házení hrachu na zeď... nebude držet... sorry...
Není tady
Salvator napsal(a):
Nemluvím o kalkulaci, mluvím o záměru. Nejdříve mám záměr realizovat projekt, pak hledám, zda k tomu přijdou prostředky. Když nepřijdou, pak to v této chvíli nemá být. Peníze taky nemusí přijít proto, že záměr není plně ve shodě s duší. Pak jde taky vydělat si peníze prací, obětovat svou energii abys získala energii ve formě peněz. Akce - reakce.
Když budeš dávat na nepravá místa a nepravým lidem, taky to nemusí být v souladu s duší. Na tom není nic přirozeného, rozdávat jenom proto, že máš. Peníze jsou inertní energie, jenom my lidé jim dáváme pozitivní nebo negativní význam, podle toho, jak s nimi nakládáme.
Hele, tak ty vaše Bhagavadghíty číst nemůžu
ale k tomuhle bych ráda připodotkla, že je to Salve tak, ale je to jaksi...půlka toho "tak". Jakože si řekneš, že je potřebí večeřet, tak se protáhneš, naostříš oštěp, a ZAMÍŘÍŠ na králíky.... 
A pak je ještě ta druhá půlka: že vykoukneš z barda, nebo kde už to jsi, mrkneš se, jak je tam hnusně, chvíli vobejduješ a pak se s povzdechem vydáš ven. A hledáš. A jak tak hledáš a nacházíš - nebo ne - může se občas záměr vyloupnout z prostředků...a naopak 
Jasně že tobě je bližší ten králíkovej způsob- jen říkám, že je ještě jeden. Podobá se to malinko tomu Markovu "nicneočekávání" 
A ještě bych připodotkla, že nepřát si může být stejně...chybné, jako přát si moc 
Není tady
Není nutno hledat složitosti, kde nejsou.

Není tady
Danielko, kuji. 
Jasně, Salve. Tak jsme si dali navzájem příležitost se trochu perem rozmáchnout.
Ale už bych v tom nepokračoval, někomu by se mohlo zdát, že tady zuří válka.
Já vím, jak to myslíš, ale nemohl jsem odolat pokušení, které ve mně vyvstávalo stále nutkavější a nutkavější, abych tu hladinu trochu rozčeřil.
Za což se tedy ostatním omlouvám.
Když bych tady nemohl uvést ani svého milovaného Avalokitéšvaru, pardon Čanraziga,
tak to by ten svět už stál opravdu za pendrek.
Ale každopádně vám všem moc děkuji za inspiraci, padlo toho tady hodně a byly to podnětné myšlenky.
Jako bych naráz prostudoval deset knih.
Ještě to všechno budu muset vstřebat a vrátit se, aby mi neunikly jemné nuance jednotlivých úvah,
ale každopádně už vím, že mnohé z mých otázek tu byly zodpovězeny.
Tak díky a všem děvčatům posílám velikou:
Každému pak, kdo se této diskuse zůčastnil, či byl anebo teprve bude přítomen, pak držím oba palce:

Není tady
Tak prosím o možnost pochopit, která bije!
Není tady
NO kromě hlubokomyslné diskuze mezi Salvem a Crabem asi o to, že pokud máš mít nějaká přání, pak v souladu s plánem si ani nemusíš nic přát. Pluješ si takhle v proudu, přichází k tobě co má, občas si něco pořešíš a vlastně jako v budhismu, když nemáš žádná očekávání vyhneš se utrpení. Potřebuju byt, auto, potřebuju větší byt a větší auto, potřebuju nový dům a nové auto... atd.
Není tady
Pavli, to bylo moc hezké vysvětlení.

Není tady
Pavlo JJ. Kolik věcí člověk má, tolikrát je otrokem. Pravdivé. Jsou to jenom věci. 
Nemusíš si to vztáhnout jen na věci, ale na vše co je nějak spjaté s naším chtěním - partnera, výhru ve sportce apod.
Není tady
Já vím. Je to o celém lpění na čemkoliv a komkoliv. 
Ale když to lpění je tak lidské. 
Upravil(a) majkafa (18. 2. 2009 22:41)

Salvator napsal(a):
Crabe,
no, já nevěřím vlastním očím... Nejde o to, co je mi církev... vím, že udělala kus dobré práce a předělala barbary, kanibaly na jakž takž normální lidi... Kvůli ní jsme tam, kde jsme nyní. Ale dovolit si tvrdit, že církev představuje "správný směr", to bych si netroufl ani náhodou... navíc, každé náboženství obsahuje nějaký hlavní proud a pak esoterní, skryté větve, které jsou poznání daleko blíže. U křesťanů je reprezentovali většinou jedinci, kteří dospěli určitého poznání, jako František z Asissi apod. Tito se snažili obrodit církev, byť ne moc úspěšně, protože lidi nemají rozlišení a jsou ve vleku autorit a vzorců.
Nemluvě o tom, že i ve starých dobách se šlo dobrat poznání v různých tajných společnostech, jako pytagorejci, zednáři, rosekruciáni... stačilo hledat...
Jo, a pokud jde o "niterný kód"... na toto téma jsem toho měl možnost poznat v životě dost, i na vlastní kůži. Je rozumné pochybovat o sobě a o tom, co chci já... pokud nejsem alespoň Duše, pak nevidím ani tisícinu procenta Plánu... Ovšem to neznamená, že nemohu vědět, kudy mám já osobně jít, abych nalezl lepší perspektivu... mohu, ale za sebe a pro sebe. Nikoliv pro tebe, milý Crabe...!
Jenom si dovolím upozornit... "podle ovoce poznáte je..." slovy Mistra...
Gnóza...? Súfizmus...?
Není tady
PavlaH napsal(a):
NO kromě hlubokomyslné diskuze mezi Salvem a Crabem asi o to, že pokud máš mít nějaká přání, pak v souladu s plánem si ani nemusíš nic přát. Pluješ si takhle v proudu, přichází k tobě co má, občas si něco pořešíš a vlastně jako v budhismu, když nemáš žádná očekávání vyhneš se utrpení. Potřebuju byt, auto, potřebuju větší byt a větší auto, potřebuju nový dům a nové auto... atd.
Tomu, komu se plní přání je velmi opatrný na to, co si přeje. Ten, kdo má potřebu stále více....vis výše, ten nemusí mít splněná mnohem důležitější přání.
Není tady
majkafa napsal(a):
Na tohle nemám. Snad někdy příště.
![]()
Chápu, že takový jsi, Crabe.
Já jsem zase taková, že na tohle nemám.
Ani na Pisatelovy sáhodlouhé příspěvky, ani Zklamči a dalších, co se možná rádi čtou, nebo možná to jen stručně (někteří ani srozumitetelně) neumí.
BI.
Vynech moje jméno ve svém slovníku.
Nejen ženy, ale i muži umí mluvit dlouze. Muži dlouze a zaujatě o věci, ženy o ničem, což je obrovskej rozdíl. 
Není tady
PavlaH napsal(a):
Ano, má přání byla a budou vždycky stejná : ať jsme zdraví, ať se máme rádi, ať máme střechu nad hlavou, ať mám přátele, ať mám práci, která mě naplňuje a baví- a všechno je tak , jak má. A to se mi plní neustále a jsem za to vděčná.
Tak pomalinku začínám odhalovat, co je záměr mé duše, jsem plná touhy poznávat nové věci, plná otázek a miluju nové zážitky, ráda se setkávám s lidmi- a toho všeho se mi také dostává.
Upravil(a) Regina (19. 2. 2009 8:32)
Není tady
Regina napsal(a):
Dnes si sedím na vedení, zeptám se karet. Zatím mi padla Obrácený Sokol, http://www.ranka.cz/medicina/2.htm, doma pomedituju s Oshem a s Archanděly a provedu to, co mi jde dobře: požádám o odpověď, o vysvětlení a osvětlení. Zatím ta slova ke mně nepronikla, nemají pro mě obsah- ten dostanou, až se s nimi ztotožním. Zatím jsem zmatená jak lesní včela.
Každopádně, mě se holub líbí takovej jakej je teď... Sorry za
, ale měla jsem potřebu to napsat 

Není tady
Aha....tak ty Pisateli prosím ale nepaušalizuj. Stavíš barikády - zbytečně, máme jich dost.
Není tady
Andýsku, díky!
Já se sobě líbím taky, jen to okolí mě ještě dokáže rozhodit.
Není tady
Selima napsal(a):
no, já nevěřím vlastním očím... Nejde o to, co je mi církev... vím, že udělala kus dobré práce a předělala barbary, kanibaly na jakž takž normální lidi...
No teď nevěřím vlastním očím já, prozměnu..... 
Takže Salve - norma jsme my, jo?? 
Není tady

Salvator napsal(a):
... Nejde o to, co je mi církev... vím, že udělala kus dobré práce a předělala barbary, kanibaly na jakž takž normální lidi...

Já nevím, ale možná byli "normálnější", než my, pokud je teda jasné, co normální je...
Každopádně mi připadá, že kam vkročila naše civilizace, tam většinou "sto i víc let tráva neroste" ... přičemž ti tví "barbaři a kanibalové" dokázali na rozdíl od nás žít po tisíce let v souladu se svým okolím. Takže mi z toho plyne, že jediné, co euroamerická kultura a potažmo církev dokázala, bylo zdecimovat jiné kultury, národy, sociálně-hospodářské systémy a životní prostředí... a dělá to dodnes.
Není tady