|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
PPavlaa napsal(a):
hirondel napsal(a):
PavlaH napsal(a):
omyl
O jakem omylu ted mluvis? Komu to patri?
asi to mělo být na jiné vlákno, tak to smázla ..
Tak jedine to je mozne vysvetleni k tomu opustenemu slovu omyl.Nevim totiz co tam bylo napsany predtim. 
Není tady
já taky ne, ale prostě si to myslím, jinak by to nepsala 
Není tady
pomněnka napsal(a):
A jak vlastně funguje to přání?
![]()
Tak,ze SLOVO k jeho vysloveni, jak jsme byli,jsme zvykli pouzivat ,nestaci.
Upravil(a) hirondel (14. 3. 2009 23:03)
Není tady
mně se přání plní, jen občas teda .. něják jinak, než jsem původně chtěla 
Není tady
PPavlaa napsal(a):
No,to proto. 

Není tady
hirondel napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
No,to proto.
tak se na mě nežul a radši mi řekni, co s tím 
Není tady
Nezul ,nezul a rekni co s tim. To se snadno rekne, ale hur dela. 
Obavam se Pavli ze neco takovyho rict jen tak proste neumim.
Prozatim pr. 978. 
Není tady
Hir, teda já čekala, že mě zachráníš, aby se to neopakovalo a ty todlencto .... 

Není tady
PPavlaa napsal(a):
Hir, teda já čekala, že mě zachráníš, aby se to neopakovalo a ty todlencto ....
Beeeee,uz bulim s Tebou. 
Není tady

Není tady

majkafa napsal(a):
Jak už jsem mockrát psala, má slova si mnozí vysvětlují úúplně jinak, než jak je myslím. Neboť to POUZE nedokážu napsat "líp".
A nedají si říct, a nedají, že je to POUZE nedostatek ve vyjádřování, neboť nejsem Ćeška. Ve slovenštině tento problém obvykle nemám.
A že je to taky chybící mimika při písemném kontaktu. Ale přesto do mě budou někteří furt šít.
Tak píš po slovensky... ako vidíš, nie je to tu problém - apsoň myslím. Ak ma nepochopí jeden človek - jeho problém, ak ma nepochopí celé vlákno -
to už môže byť aj chyba vo vysielači, nie?
Není tady

PavlaH napsal(a):
majkafa napsal(a):
Pro mě to je to samý. Na Slovensku nemáme slovo přehlížet. Možná prehliadať, ale to je u lékaře. Nu, jestli mě máš potřebu přesvědčovat, že jsem to myslela jinak, než jsem to doopravdy myslela (a to vím jen já, jak jsem to myslela), tak si posluž, když tě to baví.
Tyto debaty přes písmenka hrozně zkreslují, proto nebudu reagovat na zbytek tvého příspěvku o léčení, neboť ti to nedokážu vysvětlit tak, abys pochopila, jak jsem to myslela.
Víš, může to být i naopak. Jelikož je má psyché v pořádku, nemám žádné bolesti.Nemusím se věnovat tělesné bolesti a zkoumat, co je v nepořádku v duševnu. Protože je to mnohem prostší. Vím, co mám v nepořádku v duševnu a proto "ignoruju" tělesnou bolest, neboť vím, že souvisí s oním konkrétním nepořádkem v duševnu. A když ho "napravím", pkomine bolest tělesná. Proto NENÍ třeba zkoumat fyzično, pokud znám psychično.
Zkus to, příspěvek byl bez ironie. SLovensky docela běžně čtu, ale nepíšu, protže neznám gramatiku. Videla jsem slovo prehliadať i ve slovním spojení s problémy. takže odtud moje dedukce. Přesvědčovat tě nemíním, Sisyfos není můj vzor.
NO poslední odstavec mi přijde trochu zašmodrchaný ale ůže to být stejný pohled na totéž. Téma však bylo o přehlížení příspěvků. Vyhovuje mi spíš zůstat u této konkrétní věci, protože se tak mohu vyhnout zobecňování a případnému nedorozumnění.
Prehliadať v tomto zmysle neexistuje, resp. je bohemizmus, používa sa ignorovať. Naozaj nič ti nebráni písať po slovensky, Majka. Aspoň nič MIMO TEBA.
Není tady

Tulipánka napsal(a):
Majkafo,
jsem češka, dokonce jsem studovala češtinu a mám také problém se vyjádřit. Je to podle mě o citu pro jazyk, použít správný výraz pro myšlenku, a pokud jsi navíc "cizinka", tak celkem smekámBI
Taky jsem na tom stejně..... ale pokud zjistím, že někdo reagoval úplně jiným směrem na můj příspěvek, tak mu napíšu "Ne, tak jsem to nemyslela" a budu se snažit to napsat jinak, jinýmy výrazy atp..... aby se diskuze mohla vyvýjet tím správným směrem a dobrali jsme se jádru pudla 
Není tady
Děvčata,
dnes tu celý den nebudu, takže i když diskuze nedosáhla 1000 příspěvků, musím ji zavřít. Pokud chcete diskutovat v podobném duchu, vytvořte si prosím "chat".
Děkuji...
Není tady