Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#76 18. 2. 2009 16:16

majkafa
Host

Re: Jak vlastně funguje přání?

Na tohle nemám. Snad někdy příště. smile
Chápu, že takový jsi, Crabe.
Já jsem zase taková, že na tohle nemám.
Ani na Pisatelovy sáhodlouhé příspěvky, ani Zklamči a dalších, co se možná rádi čtou, nebo možná to jen stručně (někteří ani srozumitetelně) neumí.
BI.

Upravil(a) majkafa (18. 2. 2009 16:18)

#77 18. 2. 2009 16:21

Crabat
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Krušné hory

godlike Majkafa, Selima, godlike
Sorry za toho Avalokitéšvaru,
příště použiji výraz Čanrazig. big_smile

Crabat

Není tady

#78 18. 2. 2009 16:22

majkafa
Host

Dík. To je aspoň kratší a nezlámu si u toho oko. dumbomlol
Mohl bys třeba použít výraz Románek? Nebo Péťa? Sice furt nebudu rozumět, ale bude to takové lidštější. lol
Si představuju, co asi děláš v práci. To by byly dlouhé porady. lol
Jen mě to pobavilo. Chlap a táákhle ukecanej. Nu, i to se stává.

Upravil(a) majkafa (18. 2. 2009 16:24)

#79 18. 2. 2009 16:29

majkafa
Host

Nebo bys mohl použít Ávokčarp. Tomu rozumím.
Z dneška mám veselou historku, poslala jsem konfirmační dopis na inventarizaci závazků do Itálie a dnes nám přišla odpověď:
VE DERE ALLEO ATO, jestli jsem to dobře přečetla.
V účtárně jsme konstatovali, že je to stejné, jako by napsali - Dexempo šupoplex. lol

#80 18. 2. 2009 16:29

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Crabat, duše kresťanov sa, dúfam, poučili, a to, kde je momentálne napr. katolícka viera, podľa mňa jasne ukazuje, či alebo nakoľko je ako celok v súlade s vesmírnym plánom.
Druhá vec je, že podľ amňa bol inapr. križiacke výpravy čisté výplody ega a nemali s vierou ani Bohom veľa spoločného. Deti, ktoré nahnali na jednu križiackych výprav a ktoré do Jeruzalema ani nedošli, boli podľa mňa žiarivým príkladom nesúladu so zámerom. Čistých bojovníkov s čistými zámermi je podľa mňa v dejinách - a možno aj v mytológii - málo. A každé veľké náboženstvo má v niečom maslo na hlave, vrátane hinduistov a budhistov. stolt No možno sú duše, ktoré majú zakúsiť, aké to je mučiť a zabíjať a iné, ktoré si majú vyskúšať byť mučené a zabité. Čo už, keď sa rúbe les, lietajú triesky.

Upravil(a) Selima (18. 2. 2009 16:34)

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#81 18. 2. 2009 16:31

majkafa
Host

Nu, neviem, neviem, keď to teraz vedie PapaRatzi. smile

Upravil(a) majkafa (18. 2. 2009 16:31)

#82 18. 2. 2009 16:35

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Ja tiež neviem, či sa odhodlám čítať Crabatgítu. big_smile Môj čas tu na Zemi sa kráti a ja už nemám síl ako zamladi čítať hrubé bichle. cool
A mmch, nemyslím si, že by Najvyšší bol priamo zodpovedný za všetko, čo možno nájsť v Biblii. Respektíve my ani nevieme, čo všetko vlastne biblia pôvodne obsahovala a koľko z toho nám dovolili študovať.

Upravil(a) Selima (18. 2. 2009 16:38)

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#83 18. 2. 2009 16:38

pomněnka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ústecký kraj

Hmmm tak z přání jsme se dostali k záměru a z toho je mi tak nějak smutno grater Nejraději bych teď chtěla se znovu narodit a žít ten svůj život úplně jinak. Když se totiž ohlédnu, tak bych spoustu věcí udělala jinak a teď už je pozdě to měnit... už to je a nezměním to. Tak asi nejlepší teď bude v klidu a bez nějakých větších změn si to tady doklepat a těšit se, že příště se už poslechnu.

Jsme slepí a hluší k tomu nejkrásnějšímu co je ukryto v nás samých.

Není tady

#84 18. 2. 2009 16:41

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

stolt Mňa len občas zasvrbí tú recykláciu trochu urýchliť. rodna Som netrpezlivá, no.

Brita

Není tady

#85 18. 2. 2009 16:50

pomněnka
♥♥♥♥♥♥-

Jo stolt to já taky. Ne že bych chtěla změnit to co se stalo, to ne, ale, tak nějak mě "svrbí zadek" a myslím s, že už tady teď nemám co pořádného dělat, že jsem hozená do těch blbých kolejí a že už toho asi moc nemůžu změnit..... hmm

Není tady

#86 18. 2. 2009 16:50

Salvator
♥♥♥♥♥♥-

Crabat napsal(a):

No budu myslet především na tu nepružnost a přizpůsobení se.

Ale ono je to složitější, než by se na první pohled zdálo.
Vzpomeňme trochu historie:
V katolickém středověku bylo vlastně přizpůsobení se - stanout v souladu s Cirkví.
Neřku-li jet do Svaté země pobíjet nevěřící!
Takže čemu se to vlastně toužíme tolik přizpůsobit, když z hlediska momentálního názoru by takové "přizpůsobení" mohlo porušit všechny etické a mravní normy, tak, jak je právě vnímáme.

Tím nechci říci, že naše vnímání teď je to pravé ořechové.
Takže nakonec možná stejně dojdeme závěru, že to, co chce ten druhý, "pobíjet nevěřící"* je summa bonum všeho lidstva. (*Ty uvozovky zdůrazňuji!)
Ale jestliže z daného pohledu a úrovně poznání s tím nemohu souhlasit, potom do čeho se to vlastně mám vejít?
Obzvláště pokud nic jiného adekvátního mé představě tady momentálně není!
Mám se vzdát vlastní idey, abych nerušil ideu druhého a nestavěl se s ní tak do oposice?..
A jestliže idea toho druhého je zároveň i ideou ostatních lidí, vyplývá z toho, že moje je tím pádem nepodstatná?..

Takových úvah by bylo možné zde uvést stovky, ale o to tady nejde.
Chtěl jsem tím jenom vyjádřit, jak složitá tahle otázka ve skutečnosti je.

Crabe, Crabe...
nic není složité, jenom to složitým děláš... já jsem nemluvil o přizpůsobení se Církvi, jakékoli ideji. Mluvil jsem o přizpůsobení se Globálnímu plánu vývoje. Já myslím, že na některé otázky je zcela jednoduchá odpověď: JE v rámci Plánu zabít KOHOKOLI? Vzít mu COKOLI? Znásilnit, podvést, zotročit KOHOKOLI???
O čem to tedy, safra, mluvíš??? O jaké ideji? Když existuje nějaká ideje, která ZASAHUJE DO ŽIVOTNÍHO PROSTORU JINÉHO ČLOVĚKA, pak NENÍ V  souladu s Plánem.
Bruno nikomu neublížil, pouze vyslovil svůj názor. Za což církev hrubě zasáhla do jeho práva žít. Ve jménu čeho vlastně? Zdalipak jejich bůh někdy řekl, aby někoho zabili????
Říkám ti, že byť by zabili jednoho, jediného člověka ve jménu jakékoli ideje, pak taková ideje je PROKLETÁ. Již nikdy, nikdy nemůže být očištěna a musí být pohřbena jako nefunkční. Protože v praxi prokázala svou kvalitu nemrtvé zombie...
Není možné hlásat lásku a konat nenávist... tato schíza končí stavem, v němž vězí nyní celé lidstvo.
Opravdu... je to k smíchu, kdyby to nebylo tak tragické... jak žehnali domnělým čarodějnicím a snažili se spasit jejich duši (!!! tu duši, která žije v neustálé a věčné blaženosti, o které nemáme ani tušení!!!) zatímco jejich "hříšné tělo" ... prostě spálili zaživa!!!

Cituji zTvůrců křídel:
"Existují tři jednotlivé životní principy, které urychlují transformační zkušenost a pomáhají lidskému nástroji přiblížit se perspektivě Svrchované jednoty. Jsou to:
1.    Vztah k vesmíru skrze vděčnost
2.    Pozorování Zdroje ve všech věcech
3.    Živení života
Jestliže jedinci uplatňují tato pravidla, jejich životní zkušenosti odhalují hlubší smysl jejich zdánlivě náhodných událostí – v obecných a také v osobních souvislostech."

Konec citátu... Možná že ONI mohli chybovat, nevěděli, co se může a co nikoli. Ovšem MY nemůžeme. My máme informace, tudíž nemáme žádnou výmluvu. Všechno ostatní je jenom ideologická spekulace a zahrávání si s vlastní karmou...
To, že neznalost neomlouvá neplatí jen v právu, ale zejména z pohledu vyšších kosmických zákonů. Lidské právo lze uplatit, kosmcké nikoli. A to bez ohledu na to, jakou ideji vyznáváme. I kdyby miliardy lidí vyznávalo Á a já bych chtěl vyznávat BÉ, nikdo mi v tom nesmí bránit a nikomu já nesmím tlačit svou víru. Toť lapidárně vyjádřeno slovy: Pozorování Zdroje ve všech věcech...

Kdo máš uši proto, abys slyšel, slyš...!

Není tady

#87 18. 2. 2009 16:55

Salvator
♥♥♥♥♥♥-

Selima napsal(a):

S postupujúcim vekom nejako trochu nervózniem nad zámermi mojej duše. Keď som mala 20, mala som pocit, že na všetky zámery je dosť času a že stihnem úplne všetko(a možno zostane trochu času aj na egouška rodna ), ale dnes mám občas problém vyrovnať sa so zámerom, ktorý sa mi predbežne ukazuje. A neviem rozoznať, čo je ešte moja duša, čo ego a čo implantované postoje a očakávania. Viem sa úprimne pomodliť a sľúbiť, že prijmem všetko, čo je pre mňa nachystané, ale potom v reálnom živote mi to občas padne zaťažko. Niekedy mám dokonca chuť reklamovať a dušu s jej zámerom s poďakovaním vrátiť...

No vidíš.. to je docela běžná situace lidí. Nedbají v životě na to, co je doopravdy důležité a zabývají se nepodstatnými věcmi. Ale ono to jde hezky propojit, není nutno to oddělovat. Pokud máš v životě potíže, zaručeně je šum na tvé straně přijímače... Do poloviny života ti duše dá pokoj... vesměs... ale pak v druhé půlce vyžaduje plnění - a můžeš mít těžký problém...

Není tady

#88 18. 2. 2009 16:56

Vanda
Host

Crabat napsal(a):

Proto jsem neuváděl komunisty nebo fašisty,
protože u nich o žádném vyšším plánu nebylo možné hovořit.
Ale u katolické víry ano!
Ti lidé věřili z celého srdce, že jednají správně.

Tvoje psaní je pro mne tajemné a neuchopitelné, ale přesto: jak můžeš být jistý, že tahle víra je v souladu s dosažením harmonie, nebo třeba s vesmírnými zákony, vyššími principy? Třeba není, a to, že jí někdo slepě věřil a šel pro ni zabíjet, také ne...odpovědnost za svoje činy neseme každý sám, a ne nějaká víra... Pak se zdá, že mnohem zdravější než slepá víra jsou pochyby. O sobě, své cestě...

#89 18. 2. 2009 16:56

Taisha
♥♥♥♥♥--
Místo: střední Morava

pomněnka napsal(a):

Hmmm tak z přání jsme se dostali k záměru a z toho je mi tak nějak smutno grater Nejraději bych teď chtěla se znovu narodit a žít ten svůj život úplně jinak. Když se totiž ohlédnu, tak bych spoustu věcí udělala jinak a teď už je pozdě to měnit... už to je a nezměním to. Tak asi nejlepší teď bude v klidu a bez nějakých větších změn si to tady doklepat a těšit se, že příště se už poslechnu.

Hele pomněnko, že tě praštím!? lol

Dle mého názoru bys

1. měla být ráda, že máš umožněno žít lidský život, který je charakteristický PRÁVĚ TÍM sbíráním zkušeností,
2. ohlédnout se znamená uvědomit si, co všechno ses už během tohoto života stihla naučit a ještě máš možnost, poznávat, tedy žádné zničující sebezpytování, ale poplácat se po hrudi, kolik už máš zkušeností a moudrosti, že víš, jak už TY věci řešit jinak,
3. život je výzva, je to dobrovolný sestup Duše do materiálních podmínek + fyzického těla, a ty sis to vybrala - nebo si píšu s duchem? Nepíšu. Tak vidíš. big_smile

A propos - jestli si myslíš, že si v příštím životě budeš pamatovat něco z toho, co jsi zvládla, tak se mýlíš. V hlavě budeš mít úplně stejně "nezkušeně vymeteno", jako na začátku tohoto života, a to, co zvládneš v tomto životě, tě už příště nepotká... Naopak tě potká mnoho dalších jiných zkušeností, a je to jen o přístupu či úhlu pohledu, zda budeš opět vzdychat, že bys chtěla něco měnit, protože jsi to neudělala na první, druhou, třetí výbornou s hvězdičkou, ale žes to zvládla třeba až na po patnácté... No a?

Víš, jaká by to byla otrava, kdybychom všichni všechno zvládali, chápali, znali a dělali výborně? Děsná hmm.

Tak hlavu vzhůru smile.

Poznání je jedno, ale hloupost se násobí.

Není tady

#90 18. 2. 2009 16:57

Valaška
♥♥♥♥---
Místo: Valašské království

Ani nevíte, jak sa mi tohle téma zrovna dneska šiklo. Trošku jsem začala filozofovat nad životem chrousta a popletla si záměr s přáním. Nu což big_smile

Ale kupodivu mi teď zase zapadl další dílek puzzle do mé skládánky. I když sem si nabila, vždy to bylo k něčemu dobré a ujasnilo mi to další kroky na cestě přede mnou. Tož cestou, necestou, .... uvidím, co bude dál big_smile

http://lb1m.lilypie.com/TikiPic.php/iXAj06H.jpghttp://lb1m.lilypie.com/iXAjp2.png

Není tady

#91 18. 2. 2009 16:59

Vanda
Host

Salvátore, děkuju. Uffff

#92 18. 2. 2009 17:06

Salvator
♥♥♥♥♥♥-

pomněnka napsal(a):

Jo stolt to já taky. Ne že bych chtěla změnit to co se stalo, to ne, ale, tak nějak mě "svrbí zadek" a myslím s, že už tady teď nemám co pořádného dělat, že jsem hozená do těch blbých kolejí a že už toho asi moc nemůžu změnit..... hmm

ůžeš udělat jednu a to tu nejrozumnější věc: ZMĚNIT SAMA SEBE!

Není tady

#93 18. 2. 2009 17:08

pomněnka
♥♥♥♥♥♥-

Taishi,
dík, za tvoje slova.... já to všechno vím, moc dobře si to uvědomuju, ale taky vím, že jsem chtěla věci, které mi ostatní rozmluvili, nebo jsem je udělala proto, že se to tak prostě dělá..... a přitom jsem vnitřně chtěla něco jiného..... neposlechla jsem se, podlehla jsem okolí a jejich názorům, mínění a "dobrých" rad.... teď zpětně vím, že to byla chyba.... byla bych úplně někde jinde a možná i sama se sebou vyrovnanější. Píšu možná, protože si taky uvědomuju, že je to jen spekulace.... njn .... mám nějaký blbý den.... se mi to zhouplo někam do mínusu....

Není tady

#94 18. 2. 2009 17:10

pomněnka
♥♥♥♥♥♥-

Salvator napsal(a):

pomněnka napsal(a):

ůžeš udělat jednu a to tu nejrozumnější věc: ZMĚNIT SAMA SEBE!

No právě se na tom pracuje.... a jak se člověk mění (názory, pohledy), tak je v tom někdy guláš big_smile

Není tady

#95 18. 2. 2009 17:26

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

Tak specielně pro Tebe, Majky:

Když do jezera mysli noříš "románek",
zaševelí nad hladinou jen vánek,
zatímco si vlnky na povrchu hrají,
prostory tvé psýché mnohé tají,
náhle je v Tvém srdci "Péťa" jediný,
jak vyplouvá šťastně z vodní hlubiny.

big_smile tongue

Crabat

Není tady

#96 18. 2. 2009 17:34

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Salvator napsal(a):

Crabat napsal(a):

No budu myslet především na tu nepružnost a přizpůsobení se.

Ale ono je to složitější, než by se na první pohled zdálo.
Vzpomeňme trochu historie:
V katolickém středověku bylo vlastně přizpůsobení se - stanout v souladu s Cirkví.
Neřku-li jet do Svaté země pobíjet nevěřící!
Takže čemu se to vlastně toužíme tolik přizpůsobit, když z hlediska momentálního názoru by takové "přizpůsobení" mohlo porušit všechny etické a mravní normy, tak, jak je právě vnímáme.

Tím nechci říci, že naše vnímání teď je to pravé ořechové.
Takže nakonec možná stejně dojdeme závěru, že to, co chce ten druhý, "pobíjet nevěřící"* je summa bonum všeho lidstva. (*Ty uvozovky zdůrazňuji!)
Ale jestliže z daného pohledu a úrovně poznání s tím nemohu souhlasit, potom do čeho se to vlastně mám vejít?
Obzvláště pokud nic jiného adekvátního mé představě tady momentálně není!
Mám se vzdát vlastní idey, abych nerušil ideu druhého a nestavěl se s ní tak do oposice?..
A jestliže idea toho druhého je zároveň i ideou ostatních lidí, vyplývá z toho, že moje je tím pádem nepodstatná?..

Takových úvah by bylo možné zde uvést stovky, ale o to tady nejde.
Chtěl jsem tím jenom vyjádřit, jak složitá tahle otázka ve skutečnosti je.

Crabe, Crabe...
nic není složité, jenom to složitým děláš... já jsem nemluvil o přizpůsobení se Církvi, jakékoli ideji. Mluvil jsem o přizpůsobení se Globálnímu plánu vývoje. Já myslím, že na některé otázky je zcela jednoduchá odpověď: JE v rámci Plánu zabít KOHOKOLI? Vzít mu COKOLI? Znásilnit, podvést, zotročit KOHOKOLI???
O čem to tedy, safra, mluvíš??? O jaké ideji? Když existuje nějaká ideje, která ZASAHUJE DO ŽIVOTNÍHO PROSTORU JINÉHO ČLOVĚKA, pak NENÍ V  souladu s Plánem.
Bruno nikomu neublížil, pouze vyslovil svůj názor. Za což církev hrubě zasáhla do jeho práva žít. Ve jménu čeho vlastně? Zdalipak jejich bůh někdy řekl, aby někoho zabili????
Říkám ti, že byť by zabili jednoho, jediného člověka ve jménu jakékoli ideje, pak taková ideje je PROKLETÁ. Již nikdy, nikdy nemůže být očištěna a musí být pohřbena jako nefunkční. Protože v praxi prokázala svou kvalitu nemrtvé zombie...
Není možné hlásat lásku a konat nenávist... tato schíza končí stavem, v němž vězí nyní celé lidstvo.
Opravdu... je to k smíchu, kdyby to nebylo tak tragické... jak žehnali domnělým čarodějnicím a snažili se spasit jejich duši (!!! tu duši, která žije v neustálé a věčné blaženosti, o které nemáme ani tušení!!!) zatímco jejich "hříšné tělo" ... prostě spálili zaživa!!!

Cituji zTvůrců křídel:
"Existují tři jednotlivé životní principy, které urychlují transformační zkušenost a pomáhají lidskému nástroji přiblížit se perspektivě Svrchované jednoty. Jsou to:
1.    Vztah k vesmíru skrze vděčnost
2.    Pozorování Zdroje ve všech věcech
3.    Živení života
Jestliže jedinci uplatňují tato pravidla, jejich životní zkušenosti odhalují hlubší smysl jejich zdánlivě náhodných událostí – v obecných a také v osobních souvislostech."

Konec citátu... Možná že ONI mohli chybovat, nevěděli, co se může a co nikoli. Ovšem MY nemůžeme. My máme informace, tudíž nemáme žádnou výmluvu. Všechno ostatní je jenom ideologická spekulace a zahrávání si s vlastní karmou...
To, že neznalost neomlouvá neplatí jen v právu, ale zejména z pohledu vyšších kosmických zákonů. Lidské právo lze uplatit, kosmcké nikoli. A to bez ohledu na to, jakou ideji vyznáváme. I kdyby miliardy lidí vyznávalo Á a já bych chtěl vyznávat BÉ, nikdo mi v tom nesmí bránit a nikomu já nesmím tlačit svou víru. Toť lapidárně vyjádřeno slovy: Pozorování Zdroje ve všech věcech...

hjarta hjarta hjarta stolt godlike tummenupp hjarta hjarta

Brita

Není tady

#97 18. 2. 2009 18:14

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

pomněnko, nelituj, moje babička říkávala, kdyby byly v .iti ryby nepotřeba rybníka...
Stačí porposit o novou příležitost a ona přijde.

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#98 18. 2. 2009 18:22

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

Salve, já přeci chápu, že jsi nemluvil o přizpůsobení se církvi. Copak Tě neznám?.. Církev je Ti trnem v oku již nejméně patnáct set let. smile Ale tou paralelou jsem chtěl naznačit, že s něčím můžeš bytostně nesouhlasit a přesto tě tam všechno vede. Respektive všechno naznačuje, že to je ten správný směr. A ve středověku skutečně leccos poukazovalo, že Církev je ten správný směr. Neber to z hlediska dnešního světa. Dneska víme, že ne! Ale vžij se do člověka tam. Pokud chtěl nalézt nějaký duchovní rozměr, mohl buďto zemřít na hranici anebo hledat skrze Víru. A to dokonce ještě jenom katolickou Víru! Jinak se smažil. Anebo zvolil opačnou cestu a raději nad duchovním rozměrem nepřemýšlel vůbec. Plnil si své povinnosti, makal a dřel do sytosti, v neděli pak jen prošel kostelem.

No a teď si to promítni do dnešního světa. Říkáš: "Možná že ONI mohli chybovat, nevěděli, co se může a co nikoli. Ovšem MY nemůžeme. My máme informace, tudíž nemáme žádnou výmluvu. Všechno ostatní je jenom ideologická spekulace a zahrávání si s vlastní karmou..." Hmm.., oni si tenkrát také mysleli, že mají informace, dokonce ty nejlepší - přímo od Pána. Ale co ti, kteří přijdou po nás?.. "Až se z jejich novověku budou dívat na náš středověk a budou říkat: nono-nono-nó!" smile

Takhle jsem to myslel. Co když ten Globální plán vývoje je jen dalším temným středověkem z hlediska těch, co teprve přijdou za pár staletí? Jo, jasně, také budeme mít ospravedlnění, že jsme mohli chybovat, protože jsme ještě nevěděli.., ale hernajs, Salve, copak je to tak těžké pochopit?.. A z tohoto úhlu jsem se ptal na onu ideu atd.

Je strašně jednoduché odpovědět: My víme, známe, my se nemýlíme! Ano, když tomu věříš, tak asi jo. Ale je to zase jen stejná Víra jako těch z doby gotické. Proč tedy mám spoléhat na to, že vy přeci víte, jak všechno bude probíhat a kudy jít, zatímco na svůj niterný kód, který mám vepsaný v srdci, se mám vyprdnout?..

Crabat

Není tady

#99 18. 2. 2009 18:32

majkafa
Host

pomněnka napsal(a):

Taishi,
dík, za tvoje slova.... já to všechno vím, moc dobře si to uvědomuju, ale taky vím, že jsem chtěla věci, které mi ostatní rozmluvili, nebo jsem je udělala proto, že se to tak prostě dělá..... a přitom jsem vnitřně chtěla něco jiného..... neposlechla jsem se, podlehla jsem okolí a jejich názorům, mínění a "dobrých" rad.... teď zpětně vím, že to byla chyba.... byla bych úplně někde jinde a možná i sama se sebou vyrovnanější. Píšu možná, protože si taky uvědomuju, že je to jen spekulace.... njn .... mám nějaký blbý den.... se mi to zhouplo někam do mínusu....

Když si čtu tyhle tvé řádky, tolik mě těší a blaží, že já, beran, hlava tvrdohlavá jsem myslím VŽDY udělala jenom to, co jsem já chtěla. Že jsem nepodlehla okolí, mínění, "dobrým radám", neudělala nic proto, že se to tak musí, ale pouze proto, že jsem to chtěla. Byť jsem si párkrát rozbila pusinku, ale bylo to mé vlastní rozhodnutí. Tak je mi nějak hezky na dušičce.

#100 18. 2. 2009 18:34

majkafa
Host

Crabat napsal(a):

Tak specielně pro Tebe, Majky:

Když do jezera mysli noříš "románek",
zaševelí nad hladinou jen vánek,
zatímco si vlnky na povrchu hrají,
prostory tvé psýché mnohé tají,
náhle je v Tvém srdci "Péťa" jediný,
jak vyplouvá šťastně z vodní hlubiny.

big_smile tongue

lol Dík.
Ale, víš, já nejsem na básničky.
Btw Roman je mé "životní" jméno muže, jméno mého milovaného kmotříčka, jméno mého nenarozeného bratříčka, jméno mé životní lásky. A přesto se můj syn takhle nejmenuje. Protože jsem to pokládala za nefér vůči mému BM. smile
A Péťa - tam mohlo být cokoliv jiného.

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí