29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj Káťo, Tomu povídání z genetiky rozumím jako koza petrželi. Ale závěr si myslím, že je stejný jako jsem měla já. Dva měsíce před plánovaným těhotenstvím jsem jedla kys. listovou tzv. ac.folicum a mimo jiné jí jím pořád. To je základní prevence proti té mutaci. A až bys byla těhule, tak musíš na ten prvotrimestrální screening na genetiku. Ono to totiž není vůbec povinné, ale s tímhle nálezem to nutné je. Já jsem tam byla ve 13tt, vezmou Ti krev, udělají ultrazvuk a zjistí možnosti těch různých syndromů jako je downův atd. To mi vyšlo OK. No a pak okolo 20tt půjdeš na další screening, a to je 3D. Jinak co se týče těch injekcí. S touhle zprávou Tě pravděpodobně gynekolog pošle na hematologii a tam Ti řeknou další postup, který nastane, když přijdeš do jiného stavu. Naberou Ti spoustu ampulí krve a poví Ti, co dál. Takže třeba mně řekli, že když přijdu do jiného stavu, tak mi dají na první trimestr preventivní dávku injekcí fraxiparinu. No a když jsem zjistila, že jsem těhule, tak s potvrzením z gyndy jdeš na hematologii, kde se domluvíš jak dál. Takže papkej kys. listovou, nestresuj se, užívejte si s partnerem milování, no a pak to přijde.
Není tady
Ahoj Káti, potvrdili ti mutaci MTHFR na heterozygotu ještě něco A1298C:AC, ale obojí je na heterozygotu a jelikož neprokázali hyperhomocysteinémii (zvýšená hladina homocysteinu, což může být primárním znakem neplodnosti) , je to klinicky téměř nevýznamné
Jestli to dobře chápu, tak totéž našli i manželovi.
Jinak ti doporučuji rpeventivně dlabat už dopředu listovku a až se podaří otěhotnět, tak se objednáš do gennetu na UTZ a screening nekdy v tom 12-13 tt.
Jinak injekce nepíšou, ale tipla bych si, že jestli máš opatrnou gynekoložku, tak ti stejnak doporučí dostavit se ještě přímo na hematologii a nechat si udělat nový odběr během těhotenství (aby se hodnoty třeba nějak nezbláznily).
Já bych to brala jako dobrý výsledek
Není tady
Káto přeložit ti to by bylo na dlouhé povídání, ale shrnuto: našli vám trombofilní mutaci, o které sami tvrdí že není významná a má ji 10% všech lidí (což je DOST, to je ta prevalence). Můžeš mít mírně zvýšený sklon k trombozám, ale tenhle nález je velmi častý. Sami tam píšou že jediné co je třeba je abys brala listovku, jinak ani injekce ani nic jiného potřeba není.
Takže podtrženo sečteno, je to dobrý
Není tady
Holky taková rychlá odpověd a hned 3 najednou :-),mo Vám děkuju spadl mi kámen ze srdce fakt jsem doufala že dneska ty výsledky příjdou a ty 2 zbylé mutace se nepotvrdí,a naštěstí to tak je.Moc děkuju :-).
Není tady