6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Maminky a těhulky, jsem tu jetě s jedním dotazem
Není tu nějaká maminka, která má zkuenost s porodem doma nebo těhulka, která uvauje, e bude rodit doma?
Prosím, pokud je to moné, nepite jaká rizika domácí porod obnáí, vím o nich
Prosím hlavně o osobní zkuenost. Děkuji!!!
Není tady
http://sikora.blog.respekt.cz/c/52612/Detatko.html - moná ne úplně k tématu, Aluko, ale přečti si :-)
http://www.reflex.cz/Clanek19719.html
Není tady
Martinko, ač máma dvou dětí, podotýkám e obě jsem rodila v porodnici, porod doma bych si opravdu netroufla - toté radím zakladatelce tohoto vlákna, a neriskuje, neb nikdy neví, co se semele, tak jsem ani troku nepochopila význam tvého prvého odkazu. Vysvětlí mi ho?
Není tady
AndreaP. napsal(a):
Martinko, ač máma dvou dětí, podotýkám e obě jsem rodila v porodnici, porod doma bych si opravdu netroufla - toté radím zakladatelce tohoto vlákna, a neriskuje, neb nikdy neví, co se semele, tak jsem ani troku nepochopila význam tvého prvého odkazu. Vysvětlí mi ho?
Není co vysvětlovat. Je to popis (vymylený) POČETÍ dítěte, vztaeno k tomu, jak probíhají porody. Je dobrý si to přečíst pro zajímavost :-) Jinak jak jsem psala, je to off-topic.
Není tady
Aha, tak to jsem holt asi nepochopila, nepřipadá mi to jako zajímavost, ale spíe naopak, úplná ptákovina mimo realitu. Navíc jsem ani za mák nepochopila sebemení (aspoň mrňavou) souvislost s porody doma, ale budi. Joo, vím, e jsi psala, e je to mimo téma, jen prostě nahlas přemýlím. Je to jak z hororu.
Není tady
AndreaP. napsal(a):
Aha, tak to jsem holt asi nepochopila, nepřipadá mi to jako zajímavost, ale spíe naopak, úplná ptákovina mimo realitu. Navíc jsem ani za mák nepochopila sebemení (aspoň mrňavou) souvislost s porody doma, ale budi. Joo, vím, e jsi psala, e je to mimo téma, jen prostě nahlas přemýlím. Je to jak z hororu.
Porod doma - početí doma.
Porod v nemocnici - početí v nemocnici (viz ten článek).
(Pro vysvětlení - nikoli do diskuze: početí i porod byly tisíciletí přirozené pochody, které se zvládaly doma... ale rozebírat to nechci, kadý a si rodí podle svého)...
Upravil(a) Martinka1 (14. 2. 2009 15:30)
Není tady
Ali - já teda nemám zkuenost s porodem doma a ani nikoho neznám, kdo by doma rodil... jen snad můj taka se tak před 55 lety narodil.. ale to byla jetě jiná doba.
Řeknu jen svůj názor:
Já bych teda doma nerodila v ádném případě!!! mám strach i z porodu v nemocnici, kde jsou lékaři - nato doma.. brrrr...
Není tady
Holky, já teď ale nechci rodit doma, i kdy po tom popravdě řečeno touím a touila jsem u s Mathiáskem
Jak jsem psala Fidorce, o Mathiáska jsem málem přila a 20 dní na něj koukala přes sklo inkubátoru. A to u nechci nikdy zaít.
Ale četla jsem mnoho různých názorů, dost se o to zajímala a tak jsem chtěla slyet osobní zkuenost někoho, kdo si to proil.
Momentálně bych porod doma uskutečnila, pouze v případě, e by na nai lonici přímo navazoval operační sál
Ne váně...moc bych chtěla...ale nerisknu to. Ale pevně doufám, e se v naich porodnicích rozběhnou alternativní porody a já budu moci porodit třetí dítě "jinak" a přesto bezpečně.
Není tady
Martinko díky. To jsem jetě nečetla.
Není tady
Alusko, u nas doma jsem nerodila, rodila jsem alternativne v dome u sve porodni asistentky, ke ktere jsem dochazela cele tehotenstvi. A jsem moc stastna za toto rozhodnuti.
Není tady
Sunyato, děkuji. Mohu se zeptat...probíhal porod zcela bez komplikací? A pokud by komplikace nastaly, jak daleko jsi to měla do porodnice?
Není tady
Absolutne bez komplikaci. Nemocnici jsme meli 5 minut.
Není tady
Sunyato, díky. Muselo to být určitě moc krásné
A jetě jeden dotaz...rodila jsi tady v Čechách nebo v jiné zemi?
Není tady
Alusko, abych pravdu rekla....dela mi potize najit vystizna slova, ktera by popsaly tuto zkusenost. Bylo to naprosto uzasne, a beha mi mraz (moc prijemny) pokazde kdyz na to pomyslim, kdyz o tom se svym muzem mluvime nebo kdyz se podivam na fotky z porodu, na kterych vylozene "zarim".
Rodila jsem v USA.
Upravil(a) sunyata (14. 2. 2009 19:40)
Není tady
Sunyato, závidím Ti (samozřejmě v dobrém tuto zkuenost. Já zatím nemám odvahu k porodu doma, právě kvůli moným komplikacím a ani mi to můj zdravotní stav během těhotenství nedovoluje.
Ale plánujeme jetě třetí dítko, tak třeba jednou....
Není tady
Znám holčinu z Malty, rodila v neděli doma. Popis bude určo na BC.
Není tady
Alusko, ja jsem doma rodila, a musim rict, ze to bylo uzasny! Vic ti napisi do soukrome zpravy.
Není tady
Já teda doma ani za zlatý prase Nidky bych si neodpustila, kdyby se něco stalo a při zkuenostech z mého prvního porodu...
Není tady
Já do toho jako nechci rejpat, ale Aluka asi nechce vědět, jestli byste jí porod doma schválili nebo ne. Jen hledá osobní zkuenosti těch, kteří si porod doma zaili.
A jen tak mimochodem - kdy to tu tak odsuzujete, jak si můete být jistí, e vá eventuální porod nakonec nebude doma jenom proto, e se třeba bude jednat o překotný porod?
Není tady
Rustynka napsal(a):
Já do toho jako nechci rejpat, ale Aluka asi nechce vědět, jestli byste jí porod doma schválili nebo ne. Jen hledá osobní zkuenosti těch, kteří si porod doma zaili.
A jen tak mimochodem - kdy to tu tak odsuzujete, jak si můete být jistí, e vá eventuální porod nakonec nebude doma jenom proto, e se třeba bude jednat o překotný porod?
Není tady
Alusko,
ja jsem doma nerodila, ale jestli jeste nekdy budu, tak bych rada Musim rict, ze me ted zpetne trochu mrzi, ze jsem nerodila doma.
Hodne "domorodek" najdes na www.baby-cafe.cz , jsou tam i diskuse o moznych rizicich porodu doma, popisy domacich porodu atd. proste navody jak na to
Hlavne bych doporucila hodne zkusenou PA, ale to urcite vis. A taky pediatra, ktery je ochotny prevzit dite do sve pece hned po porodu, coz nekteri nejsou.
Hodne zdaru a stesti
B.
Upravil(a) bajaja (18. 2. 2009 17:38)
Není tady
Tak jsem tu chtěla dát stejný odkaz jako Bajaja
Po prvním porodu by mě to ani nenapadlo, po druhém, který byl jen s asistentkou, bez léků, ití apod. bych moná i uvaovala...
Není tady
Baji, díky moc za odkaz...něco takového jsem hledala
Není tady
Gia napsal(a):
Tak jsem tu chtěla dát stejný odkaz jako Bajaja
Po prvním porodu by mě to ani nenapadlo, po druhém, který byl jen s asistentkou, bez léků, ití apod. bych moná i uvaovala...
Gio,tak jetě jedno mimi a hurá do toho
Není tady