18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Oslovení mami, tati, hooooodně a moc zdrobňuji, nai neprotestují , obzvlá táta při tom oslovení zároveň s mým obejmutím jihne .
Manel říká "odpředsvatby" mojí mamče jménem, byla vdycky hodně moderní a vstřícná.
Nae dcera jí samozřejmě říká babi, i kdy i jí mamča navrhovala oslovování jménem.
A moje spoluačka přímo zakázala svým dětem učit jejich děti oslovení babičko
Nezvykla jsem si, kdy se někdo známý zeptá na mého manela: "a co taka, jak se má?" Se mnou prostě můj taka neije. Se mnou ije manel.
Není tady
Tercilo, to jsi naukla jiné zajímavé téma, a to, jak oslovujete svého manela, předevím před dětmi. Třeba mě přijde divné, kdy tchýně na svého manela volá "táto", ale asi to tak dělá větina lidí. Extrém ale byl, kdy manelova babička mluvila o dědečkovi jako o tátovi i s námi - tedy se svým vnukem a s vnukovou enou. Ráda bych, aby jsme se s manelem oslovovali i před dětmi jménem. Samozřejmě s dětmi budu o manelovi mluvit jako o tátovi.
Není tady
Sakuro, pokud je nae dítko doma, samozřejmě je volám oba např. k obědu tak, e dceru jménem a manela tako. Někdy samozřejmě i jeho jménem, ale prostě před dcerou je to při "společných akcích" táta. Připadá mi přirozenějí, kdy vnímá, e není doma se.... třeba Zdeňkem, ale s tátou. Pokud mluvím přímo k němu, samozřejmě ho oslovuji jménem, i kdy to dcera slyí.
Jména u nás a tak moc neletěla, babičkám i tetám jsem běně vykala. Povaovalo se to u nás na Slovácku za slunost. Můj táta dlouho vstřebával, e si nechávám od svých neteří a synovců říkat jménem - jemu to připadalo nepochopitelné ("oni si k tobě tohle dovolují?")
Není tady
Mamku jsem oslovovala mamino.kdyz jeste zila.A tatu tato.Pritelovo rodicum rikam kresnimi jmeny na coz si nemohu zvyknout.
Není tady
no, já děti zatím nemám, take pokud nejsme ve společnosti, kde se nehodí je oslovovat mami, tati, tak je jim říkám křestními jmény, ale jinak samozřejmě mami, tati.
Sestra svým dětem vysvětlila, e ona babičce říká mami, protoe je to její maminka, ale oni jí mají říkat babi.
Ze začátku nějak nemohly její dědičky pochopit, e jejich babička je mamka jejich maminky ale u si na to zvykly, e babička je maminčina mami a děda je maminčin taka
Upravil(a) Paila (7. 6. 2010 12:59)
Není tady
opravdu mně zajímá (nechci rýpat) v jaké společnosti se nehodí říkat rodičům mami a tati?
Je mi téměř 50, rodiče oslovuji stále mami a tati, pro děti je to děda a babička.
Upravil(a) selaviii (7. 6. 2010 9:11)
Není tady
selaviii napsal(a):
opravdu mně zajímá (nechci rýpat) v jaké společnosti se nehodí říkat rodičům mami a tati?
Je mi téměř 50, rodiče oslovuji stále mami a tati, pro děti je to děda a babička.
Např. v zaměstnání. Jednu dobu jsem byla mamčinou podřízenou a při pracovní schůzce opravdu není vhodné říkat mami.
Není tady
Paila napsal(a):
selaviii napsal(a):
Je mi téměř 50, rodiče oslovuji stále mami a tati, pro děti je to děda a babička.Např. v zaměstnání. Jednu dobu jsem byla mamčinou podřízenou a při pracovní schůzce opravdu není vhodné říkat mami.
Tahle monost mně nenapadla. Dík.
Není tady
Maminku oslovuju "mami", otce nemám. A říkala jsem "babi" a "dědý", dokud ili. Moji synové mi říkají mami, mamčo.
Není tady