|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Chtela bych se zeptat jestli nahodou nekdo nevite jak je to s prizpevkem na bydleni...uzavrela jsem nájemní smlouvu a v tom byte mam i trvale bydliste.Musela jsem zaplatit najem na rok dopredu...Ve smlouve je presne psano...najemne cini 48000 rocne,4000 kc mesicne.Bylo zaplaceno nájemcem pri podpisu teto smlouvy.Zaloha na jednotlive sluzby cini 3555 mesicne ,bude placena v hotovosti vzdy do 15 dne v mesici....
No neni mi jasne jestli mam teda narok na prizpevek na bydleni i kdyz jsem zaplatila tech 48000 za cely rok.Nevite nekdo ?
Není tady
Příspěvek na bydlení nezohledňuje se, kolik je výše nájmu. Na příspěvek na bydlení vzniká nárok, pokud má někdo nájemní smlouvu nebo je vlastníkem nemovitosti a současně tam má trvalý pobyt A PŘÍJEM VŠECH OSOB, KTERÉ V MÍSTĚ MAJÍ TRVALÝ POBYT NEPŘEVYŠUJE 1,6NÁSOBEK ŽIVOTNÍHO MINIMA. Pokud máš náj.smlouvu a trvalý pobyt v bytě k 1.v měsíci, požádat si můžeš, ale s běžným příjmem Ti nárok nevznikne ani omylem.
Také pozor, zda tam nemá trvalý pobyt například majitel bytu, musel by také dokládat příjem.
Když je tam jen jedna osoba, nesmí její příjem měsíčně překročit 7072,- Kč. Příjem se dokládá vždy za celé čtvrtletí /například žádáš od 1.1.2006, příjem dokládáš za 4.čtvrtletí 2005/. No a pokud jsi třeba na hranici tohoto příjmu, pak nejnižší dávka SSP je 50,- Kč. Čím blíže k hranici, tím nižší je ta dávka.
Není tady
Ja jsem na materske takze ten prizpevek bych mela mit urcite jde jen o to ze jsem zaplatila za rok dopredu a nevim jestli to nebude problem.Mam pak narok na ten prizpevek?
Není tady
Vůbec se nesleduje, jestli něco platíš, kdy a kolik. To je věc Tvá a vlastníka bytu. Jen je důležité, abys měla smlouvu nájemní a ne podnájemní.
Není tady
Jo dobre dekuju za radu:)Mam najemni takze pujdu zadat:)dik
Není tady
O příspěvek může žádat ten, kdo je vlastníkem nebo nájemcem bytu a má zde i trvalý pobyt a současně příjem do 1,6 ŽM. Příjem doloží všichni, kdo má v bytě trvalý pobyt. Není rozhodující zda je zaplaceno na rok dopředu, to je obvyklá dohoda s majitelem bytu, ale majitel bytu by měl tento příjem zdanit na FÚ.