27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Ačkoliv házím plněné papriky do rajské omáčky, jíme s knedlíkem, zkusila jsm ty podle Babici (Babicovy dobroty na Nově)
Podotýkám, e mnoho lidí na jeho stránkách to sepsulo jako vodový blivajs, ale chce to cit pro vaření ... Nakonec nám to chutnalo:
Do mletého masa přidáme nasekanou cibulku , osolíme, opepříme a přidáme syrovou propláchnutou rýi (tak asi 1/3 k masu),troku stouhanky... kdo chce múe přidat podle svýho vejce, majoránku atd...
Naplní se asi 6 zelených paprik. Do kastrolu dáme orestovat na olej rejský protlak- asi 3 střední konzervičky - asi jako plnou kompot. misku, zaleje se to asi 1/2 - 3/4 litru vody - papriky musí být jen potopené, kousek jich vykukovat. Vaříme poooomalinku na malém plamínku asi 40-50 minut. Ve finále máme chutný sosík, kterým papriky jen přelijeme. (mono přisolit). V ádném případě nečekejte litry omáčky k 30 knedlíkům...
Není tady
Mohlo to být dobré..., ale ty jeho "jídla" co tam vaří, to je opravdu někdy dost mizérie...
Není tady