29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
XYZ napsal(a):
Račice dračice napsal(a):
XYZ "Teď vůbec nevím, jaké moudro máš namysli"
Psala jsem to babě.jaze - takže moudro její matky je příliš zbytečně náročné....joo tak. Tím pádem to ale taky moc nechápu...vždyť moudro její matky právě naopak vzbuzuje velké sebevědomí, ne?? A kdyby šlo o někoho průměrného nebo podprůměrného, tak se stejně bude cítit sebejistě - když je větší z největších a nesmísi nechat srát na hlavu, ne??
vzbuzuje bohužel přespříliš velkou náročnost na vědomí a způsobuje frustraci, když nejsme dokonalí ještě víc, než ti nejdokonalejší..... (nejen před okolím, ale bohužel hlavně před sebou samým, protože jsme to moudro přijali nevědomky za své...)
A k tvé větě - kdyby šlo o někoho průměrného nebo podprůměrného.... (ale ne narcistického člověka...), tak vevnitř ucítí, že není největší z největších, jeho průměrné schopnosti to ani při sebevětší snaze nedokáží a pak bude frustrován - protože na základě tohoto moudra, tak nebude nikdy se sebou spokojen..... Je hlas, který nám něco vštěpil, ale je taky skutečný vnitřní hlas - který ví, co jsme, a že nemusíme s nikým soupeřit....
Tak a už jsem snad opravila všechny chyby
Upravil(a) Račice dračice (11. 2. 2009 11:51)
Není tady
XYZ napsal(a):
Tak teď jsem zjistila, že Čtyři dohody jsou všechny zapůjčené. Dyž já bych je nejradši hneed
Stojí ta knížka za to si ji koupit?
Myslím, že bola niekde k stiahnutiu aj na nete... ale ja som si ju kúpila. Vtedy som cítila takú potrebu.
Není tady
Tím pádem to ale taky moc nechápu...vždyť moudro její matky právě naopak vzbuzuje velké sebevědomí, ne?? A kdyby šlo o někoho průměrného nebo podprůměrného, tak se stejně bude cítit sebejistě - když je větší z největších a nesmísi nechat srát na hlavu, ne??
Prd a vořech - průměrný a nedejbože podprůměrný člověk = dítě bude při tomhle "moudru" tak akorát na mašli, protože se v něm bude třískat to, co říká maminka, s výroky okolí, které tak povzbudivé nebudou. A to, že mamince "nevyhovuje" mu tý sebejistoty nepřidá.
Naopak, je se mnou pro ty chvilky, kdy jsem v pohodě. Nesnáší, když brečím a omlouvám se.
Už jsem ti to psala - možná je to podvědomé. Když brečíš, omlouváš se (hlavně za to, co jsi neudělala) a celkově ze sebe děláš onuci, může mu to přinášet mnohem libější pocity, než si dovedeš představit...
Není tady
Selima napsal(a):
XYZ napsal(a):
Tak teď jsem zjistila, že Čtyři dohody jsou všechny zapůjčené. Dyž já bych je nejradši hneed
Myslím, že bola niekde k stiahnutiu aj na nete... ale ja som si ju kúpila. Vtedy som cítila takú potrebu.
a stála za to?
Není tady
XYZ napsal(a):
Selima napsal(a):
XYZ napsal(a):
a stála za to?
v elektronické podobě je zde:
http://www.vesmirni-lide.cz/knihy/dohody.htm
a stojí opravdu za přečtení
Není tady
Jája napsal(a):
XYZ napsal(a):
Selima napsal(a):
Myslím, že bola niekde k stiahnutiu aj na nete... ale ja som si ju kúpila. Vtedy som cítila takú potrebu.a stála za to?
v elektronické podobě je zde:
http://www.vesmirni-lide.cz/knihy/dohody.htm
a stojí opravdu za přečtení
Ježiš děkuju moc!!!!!!!!!
Není tady
Mne stála. Pre mňa bola vtedy veľmi objavná a prelomová, nielen pre partnerské vzťahy, ale pre komunikáciu a myslenie všeobecne.
Není tady
tak už jsem se začetla...
Pokud se haníme opravdu ošklivě, pak budeme dokonce tolerovat někoho, kdo nás bude bít, pokořovat a kdo s námi bude zacházet jako se špinavým hadrem. Proč? Protože si v našem systému víry řekneme: „Zasloužím si to. Ten člověk mi prokazuje přízeň, že se mnou je. Nejsem hoden lásky a úcty. Nejsem dostatečně dobrý.“
Máme potřebu být přijímáni a milováni, ale nedokážeme přijímat a milovat sami sebe.
I kdyby byla Kniha zákona špatná, cítíte se s ní bezpečně.
Člověk je jediným tvorem na zemi, který platí tisíckrát za tutéž chybu. Zvířata platí za každou chybu, které se dopustí, pouze jednou.
Není tady
Jojo, XYZ, pro mě to byla 2. kniha v mém osvícení (dokonce mi byla doporučena psychiatričkou...). Ale první krok jsem udělala s knihou "miluj svůj život"....
Jo, a podle mě stojí za to mít ty knihy doma...když jsem v nepohodě, nebo na mě lezou chmury a já se zas nemám chvilkově ráda....najdu si v těch knížkách "pomoc", chvilku se začtu a hned se mi vrátí to sebeláskyplné naladění Přeji, ať ti to taky hodně dá....
Není tady
Jojo, XYZ, pro mě to byla 2. kniha v mém osvícení (dokonce mi byla doporučena psychiatričkou...). Ale první krok jsem udělala s knihou "miluj svůj život"....
Jo, a podle mě stojí za to mít ty knihy doma...když jsem v nepohodě, nebo na mě lezou chmury a já se zas nemám chvilkově ráda....najdu si v těch knížkách "pomoc", chvilku se začtu a hned se mi vrátí to sebeláskyplné naladěníPřeji, ať ti to taky hodně dá....
Miluj svůj život mám taky už v seznamu knížek, které si chci půjčit akorát nevím, jak se na mě v té knihovně budou dívat...s takovými knihami...
Není tady
XYZ napsal(a):
Miluj svůj život mám taky už v seznamu knížek, které si chci půjčit
akorát nevím, jak se na mě v té knihovně budou dívat...s takovými knihami...
víš....že tahle věta taky hovoří o tvém nízkém hodnocení sama sebe ? ...
Upravil(a) Račice dračice (11. 2. 2009 13:35)
Není tady
XYZ napsal(a):
![]()
víš....že tahle věta taky hovoří o tvém nízkém hodnocení sama sebe ? ...
proč? tak názvy těch knížek, které by mě toho měly zbavit, mluví za vše...
Není tady
Ještě není špatná
"Jak mít rád sám sebe, čtyři kroky ke šťastnějšímu já" od Daphne Rose Kingma.
Není tady
XYZ napsal(a):
XYZ napsal(a):
![]()
víš....že tahle věta taky hovoří o tvém nízkém hodnocení sama sebe ? ...proč? tak názvy těch knížek, které by mě toho měly zbavit, mluví za vše...
protože není nic hrozného, ani zahanbujícího, na tom začít na sobě pracovat kdykoliv....už to, že půjdeš s takovou vidinou: " prostě začínám něco měnit, na tom není nic ostudného ani teď", posílíš své sebevědomí.....nemusíš začínat až od první přečtené stránky nějaké knihy....začni teď hned.....se vším, ve všem....
Když tě taková myšlenka napadne (jako teď to - jak se na mě budou dívat...), zkus ji převrátit v něco obdobného:" no, co, učený z nebe nespadl", a zkus jít už do knihovny "s aspoň mírně odhodlanou vztyčenou hlavou"...
Zkus nečekat na knihu, jako věční dietáři na druhý den, po tom, co se nadlábnou a řeknou, od zítřka fakt začínám hubnout....
Ale možná je to pro tebe zatím příliš, měla jsem ti potřebu to prostě napsat....třeba to přijmeš ale až na základě té knihy.... ale z mé zkušenosti, je se vším lepší , (když už to máš v hlavě a chceš), začít od tohoto okamžiku...
tak hodně štěstí....
Upravil(a) Račice dračice (11. 2. 2009 13:54)
Není tady
děkuju.
Není tady
XYZ - čti ty čtyři dohody...
a nevytvářej si doměnky ("jak se budou na mně koukat v knihovně") - teda já naopak, když někoho s těmahle knížkama uvidim, tak si řeknu, jak je fajn, že "hledá"
třeba u nás v knihovně si takové knihy půjčuju pravidelně a teda nenapadlo mě o tom vůbec přemýšlet, teda je fakt, že tuhle jsem se zarazila nad mou kombinací knih že možná vypadám jak pošuk - něco o astrologii, něco z psychologie a do toho nějakej historickej slaďák
Není tady
Jája napsal(a):
XYZ - čti ty čtyři dohody...
a nevytvářej si doměnky ("jak se budou na mně koukat v knihovně") - teda já naopak, když někoho s těmahle knížkama uvidim, tak si řeknu, jak je fajn, že "hledá"
třeba u nás v knihovně si takové knihy půjčuju pravidelně a teda nenapadlo mě o tom vůbec přemýšlet, teda je fakt, že tuhle jsem se zarazila nad mou kombinací knihže možná vypadám jak pošuk - něco o astrologii, něco z psychologie a do toho nějakej historickej slaďák
Jojo, čtu čtu zatím jsm přečetla první.
Není tady
AD zkušenost předků - se možá hodi pro jinou dobu a ne pro ted, to sis uvědomila? Uvědomila sis, že předkové nám dávají, co podle svého uvažení považují za nejdůležitější, ale že se také mohou mýlit?
Není tady
PavlaH napsal(a):
AD zkušenost předků - se možá hodi pro jinou dobu a ne pro ted, to sis uvědomila? Uvědomila sis, že předkové nám dávají, co podle svého uvažení považují za nejdůležitější, ale že se také mohou mýlit?
Já měla za to, že je to léty prověřené...proto jou morální pravidla stejná už tisíce let.
Není tady
Měla jsi za to, ale ono to tak nefunguje... Aspon ty, se kterými ted sama bojuješ, protože ti nevyhovují...
Není tady
PavlaH napsal(a):
Měla jsi za to, ale ono to tak nefunguje... Aspon ty, se kterými ted sama bojuješ, protože ti nevyhovují...
A která to jsou?
Není tady
Tys je doposavad nepostřehla? Jejda, to není ironie, xyz, to jsem jen trochu v šoku. Třeba pravidla lži. Třeba tvoje problémy jsou také odrazem toho, co by se mělo a jak se to neděje... Třeba jak má vypadat vztah... mám pokračovat?
Není tady
PavlaH napsal(a):
Tys je doposavad nepostřehla? Jejda, to není ironie, xyz, to jsem jen trochu v šoku. Třeba pravidla lži. Třeba tvoje problémy jsou také odrazem toho, co by se mělo a jak se to neděje... Třeba jak má vypadat vztah... mám pokračovat?
To se mám snažit oprostit se od toho, že lež je špatná? Od toho, že nevěra je špatná? A vztah..copak mi tady lidi neradí, ať si najdu někoho jiného, s kým budu mít vztah tak, jak má být? Ať čtu knížky a jsem sebevědomá tak, jak mám být? Ať nejsem žárlivá tak, jak nemám být?
A jak vy všichni potom víte, jaká bych správně měla být, pokud vůbec nejde obecně říct, jak by co mělo být..?
Upravil(a) XYZ (11. 2. 2009 14:47)
Není tady
A co Čtyři dohody? Sníme každý svůj sen, neberme ostatní osobně, to, co říkají, je jenom jejich záležitostí...A jeho knížka, jeho pojetí života není jenom ten JEHO sen, tkerý my ostatní nemáme brát osobně..? Tomuhle nějak nerozumím...
Není tady
XYZ napsal(a):
To se mám snažit oprostit se od toho, že lež je špatná? Od toho, že nevěra je špatná? A vztah..copak mi tady lidi neradí, ať si najdu někoho jiného, s kým budu mít vztah tak, jak má být? Ať čtu knížky a jsem sebevědomá tak, jak mám být? Ať nejsem žárlivá tak, jak nemám být?
A jak vy všichni potom víte, jaká bych správně měla být, pokud vůbec nejde obecně říct, jak by co mělo být..?
Rozdělování věcí na "dobré" a "špatné" je výmysl lidí... příroda nevytvořila nic "dobrého" a "špatného" :-) Je to výmysl lidí, myšlení...
Určitě znáš přísloví: "všechno špatné je k něčemu dobré"... přelož si to tak, že nic není JENOM dobré nebo JENOM špatné, a i když si myslíš že nějaká záležitost (třeba lež nebo nevěra) je špatná... tak třeba za nějakou dobu zjistíš, že to bylo to nejlepší, co Tě mohlo potkat :-)
Jak by "mělo" být... to musíš CÍTIT... pocity, city, to je v podstatě jediné měřítko, podle něhož se můžeme řídit...
No a protože je to docela těžký a ne každý člověk umí cítit a řídit se podle toho... tak si lidi udělali umělé zákony = morálku... ale to je pro lidi, kteří sami neví, co je pro ně správné... tak je pro ně celkem dobré a potřebné, aby se podle toho řídili.
Lidi, kteří cítí, kteří už "ví" jak to - u nich osobně - je a má být... už tyhle zvnějšku danou morálku nepotřebují...
Což neplatí pro zákony které vydávají zákonodárci, pokud nebudeš dodržovat tyhle zákony, tak Tě zavřou.
Není tady