Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#176 11. 2. 2009 10:03

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Re: nevolnost ze žárlivosti?

akorát mi občas ujedou nervy a pak jsem v takových stavech, jaké jsem tu popisovala...
No já nevím... vztah snad máme hlavně proto, abychom se cítili dobře, ne proto, že si potřebujeme něco dokázat - a v rámci toho dokazování si přistupovat i na to, že nás to bolí... jen když to máme.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#177 11. 2. 2009 10:13

Račice dračice
♥♥♥♥♥♥-

XYZ napsal(a):

Heřmanka napsal(a):

Žebříček hodnot? O ten jsem se pokoušela nedávno. A pořád ne a ne přijít na to, jestli na prvním místě je on nebo sebezáchova.

Nečetla jsem následné příspěvky od ostatních, takže se možná budu opakovat.... ale z této věty cítím, že je v Tvých problémech jednoznačně zakopaný pes....
Jestli nemůžeš přijít na to, jestli je na prvním místě on nebo sebezáchova, máš problém....
Tvůj život tedy stojí na něm...a tomu podřizuješ ten svůj....
Zbav se závislosti na něm - ostatně, to už tu psala asi drtivá většina....

18.12.2009 přišel na svět náš Ondrášek dudlik hjarta

"Chcete-li být šťastny s mužem, musíte mít pro něho spoustu pochopení a trošku lásky,
  chcete-li být šťastni s ženou, musíte ji zahrnout spoustou lásky a vůbec se nesnažit
  o pochopení"   MAUROIS

Není tady

#178 11. 2. 2009 10:13

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

On by mi nikdy neublížil, to vím. Hrozně to odsuzuje.

Neber to osobně. Nechci ti vnucovat, že by tě partner uhodil. Každý násilník, násilí odsuzuje. Protože on je přeci jiný, on neubližuje. V jeho případě si to ta obět zasloužila...

Ať jsi brzy v pohodě.

"Osud zkouší nejvíce ty, které má nejvíce rád, aby z nich něco bylo."

Není tady

#179 11. 2. 2009 10:13

XYZ
♥♥♥♥♥--
Místo: Severní Morava

Konvalinka napsal(a):

Má milá,

už jsem ti psala dříve, a přemýšlím jak to tak nějak napsat hezky. Já nevím, mám čím dál větší pocit, že prostě on pro tebe není to pravé ořechové. Uplatňuje nad tebou svou moc, má tě docela pěkně na lopatě, moc dobře to má spočítané, že na něm visíš, a ty jsi z toho taková celá vystreslá, že už bereš antidepresiva, i přesto, jak jsi mladá a pořád se vlastně dokola trápíte a přetlačujete o své pozice.

Asi to co ti píše selima a baba jaga. Měla bys být chvíli sama, vidět to trochu z jiné perspektivy, teď se v tom plácáte oba.... nechceš si trochu od toho všeho odpočinout ? To je vlastně permanentní kolotoč nervů a výkyvů, nahoru dolů.... a přitom jste spolu chviličku, měli byste po sobě šílet touhou.... a ne pořád něco vyjasňovat.

Myslím, že seš úplně normální holka, co se chce jen trochu cítit jistě v kramflecích. žádnej psychouš. Normálně se potřebuješ uklidnit, ale to se Ti s nim asi nepodaří, připadá mi, jako kdyby tě pořád systematicky znejisťoval. Já myslím, že by určitě mohl být s tebou někdo, kdo by tě těšil, bavil, se kterým by byla legrace a dával ti větší pocit bezpečí. ale to je jenom můj názor. pa pa.

sad
On mě těší, baví, legrace s ním je a pocit ochrany mi taky dává...ale...jenom někdy. To jsou přesně ty moje vlny. Někdy bych ho sežrala láskou a štěstím. Jindy mám z toho depresi. Ale nevím, jestli je to jeho manipulátorským chováním, jak říkáš, nebo mojí blbostí, nebo obojím...

You cannot know wine by the barrel.

Není tady

#180 11. 2. 2009 10:20

XYZ
♥♥♥♥♥--

Račice dračice napsal(a):

XYZ napsal(a):

Heřmanka napsal(a):

Žebříček hodnot? O ten jsem se pokoušela nedávno. A pořád ne a ne přijít na to, jestli na prvním místě je on nebo sebezáchova.

Nečetla jsem následné příspěvky od ostatních, takže se možná budu opakovat.... ale z této věty cítím, že je v Tvých problémech jednoznačně zakopaný pes....
Jestli nemůžeš přijít na to, jestli je na prvním místě on nebo sebezáchova, máš problém....

Jde se té závislosti zbavit ještě ve vztahu s ním? Aniž bychom se museli rozcházet??

Není tady

#181 11. 2. 2009 10:33

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

XYZ. Chceš vědět, čím jsi užitečná? Tím, že jsi založila toto vlákno. Opravdu. Není to jen klišé psané ode mne. Poplácání po rameni. Protože je to i můj problém. Není to závislost na partnerovi jako taková. Ale závislost jiná a je to taky o sebevědomí,  o tom překodovat umnitř mě nějak software. Taky se s tím teď potýkám.
A není náhodou, že toto vlákno vzniklo. Takže vidíš, jsi dobrá a užitečná. Alespoň pro mne ano par

Není tady

#182 11. 2. 2009 10:38

XYZ
♥♥♥♥♥--

Klubko napsal(a):

XYZ. Chceš vědět, čím jsi užitečná? Tím, že jsi založila toto vlákno. Opravdu. Není to jen klišé psané ode mne. Poplácání po rameni. Protože je to i můj problém. Není to závislost na partnerovi jako taková. Ale závislost jiná a je to taky o sebevědomí,  o tom překodovat umnitř mě nějak software. Taky se s tím teď potýkám.
A není náhodou, že toto vlákno vzniklo. Takže vidíš, jsi dobrá a užitečná. Alespoň pro mne ano par

parpussa

Není tady

#183 11. 2. 2009 10:41

helena
♥♥♥♥♥♥♥

To jsou přesně ty moje vlny. Někdy bych ho sežrala láskou a štěstím. Jindy mám z toho depresi.
A nejsou takhle náhodou jeho vlny? Zkus se zamyslet nad tím, co tě ze stadia "sežrání láskou" shodí na dno, jaký podíl na tom má on. Jestli ti náhodou nějakým způsobem tu hlavičku pod vodu nestrká - a proč. Že by tě potřeboval vidět zmáčenou a napůl udušenou, aby mohl mít pocit psa záchranáře? Ne jím prostě být.

Není tady

#184 11. 2. 2009 10:46

Račice dračice
♥♥♥♥♥♥-

baba.jaga napsal(a):

XYZ napsal(a):

baba.jaga napsal(a):

Mne moje matka rikala, ze jsem vetsi z nejvetsich a ze si nesmim nechat sr*at na hlavu.

hm, tak tohle se mi moc nelíbí...

Nemusis to brat doslova. Jen jsem chtela pouzkazat na to, ze ne kazda matka (potazmo spolecnost vstipuje do hlavy to, co tvoje matka). A jinak mne se to zivotni moudro libi.

Víš, babo.jago, mě to přijde ale jako druhý extrém - jedna matka (jako u xyz nechala možná laťku hooodně dole a ta tvá (aspoň dle mého mínění) ji zasadila (podle mě) až nebezpečně hodně vysoko.... smile 
Mě by se např. líbilo životní moudro - když se odrazím od toho Tvého... - "Nejsem o nic lepší ani horší než ostaní a když nad někým vynikám, mám pokoru k životu druhého...jo, a nikdy si nesmím nechat sr*at na hlavu, to se mi líbí taky."  (Tohle mi přijde jako zdravej střed smile
Moudro Tvé matky je příliš zbytečně náročné - já si myslím, že vyrostlá z tohodle moudra se musíš občas "nenávidět" za to, že v něčem nevynikáš, nebo to neumíš ještě líp než ostaní - třeba tvůj přítel - ale nebudu se přít o tom, že je motivační....ale taky do extrému....
Si představ, že bys nedosahovala takové inteligence, jakou máš a vštěpovala by to matka průměrnému či podprůměrnému jedinci...ten by si to šel nejspíš brzy hodit... smile

Upravil(a) Račice dračice (11. 2. 2009 10:48)

"Chcete-li být šťastny s mužem, musíte mít pro něho spoustu pochopení a trošku lásky,
  chcete-li být šťastni s ženou, musíte ji zahrnout spoustou lásky a vůbec se nesnažit
  o pochopení"   MAUROIS

Není tady

#185 11. 2. 2009 10:47

XYZ
♥♥♥♥♥--

helena napsal(a):

To jsou přesně ty moje vlny. Někdy bych ho sežrala láskou a štěstím. Jindy mám z toho depresi.
A nejsou takhle náhodou jeho vlny? Zkus se zamyslet nad tím, co tě ze stadia "sežrání láskou" shodí na dno, jaký podíl na tom má on. Jestli ti náhodou nějakým způsobem tu hlavičku pod vodu nestrká - a proč. Že by tě potřeboval vidět zmáčenou a napůl udušenou, aby mohl mít pocit psa záchranáře? Ne jím prostě být.

No ono to většinou odstartuje něco, co on ani neočekává, že by to mohlo odstartovat...řekne něco nevhodně, nějak se prořekne nebo tak.

Není tady

#186 11. 2. 2009 10:48

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Račice, napsala jsi to krásně. Přesný výstih, tleskám. tummenupp

Není tady

#187 11. 2. 2009 10:49

XYZ
♥♥♥♥♥--

baba.jaga napsal(a):

XYZ napsal(a):

hm, tak tohle se mi moc nelíbí...

Nemusis to brat doslova. Jen jsem chtela pouzkazat na to, ze ne kazda matka (potazmo spolecnost vstipuje do hlavy to, co tvoje matka). A jinak mne se to zivotni moudro libi.

Víš, babo.jago, mě to přijde ale jako druhý extrém - jedna matka (jako u xyz nechala možná laťku hooodně dole a ta tvá (aspoň dle mého mínění) ji zasadila (podle mě) až nebezpečně hodně vysoko.... smile 
Mě by se např. líbilo životní moudro - když se odrazím od toho Tvého... - "Nejsem o nic lepší ani horší než ostaní a když nad někým vynikám, mám pokoru k životu druhého...jo, a nikdy si nesmím nechat sr*at na hlavu, to se mi líbí taky."  (Tohle mi přijde jako zdravej střed smile
Moudro Tvé matky je příliš zbytečně náročné - já si myslím, že vyrostlá z tohodle moudra se musíš občas "nenávidět" za to, že v něčem nevynikáš, nebo to neumíš ještě líp než ostaní - třeba tvůj přítel - ale nebudu se přít o tom, že je motivační....ale taky do extrému....
Si představ, že bys nedosahovala takové inteligence, jakou máš a vštěpovala by to matka průměrnému či podprůměrnému jedinci...ten by si to šel nejspíš brzy hodit... smile

Teď vůbec nevím, jaké moudro máš namysli

Upravil(a) XYZ (11. 2. 2009 10:50)

Není tady

#188 11. 2. 2009 10:53

XYZ
♥♥♥♥♥--

Tak teď jsem zjistila, že Čtyři dohody jsou všechny zapůjčené. Dyž já bych je nejradši hneed gloria Stojí ta knížka za to si ji koupit?

Není tady

#189 11. 2. 2009 10:54

helena
♥♥♥♥♥♥♥

No ono to většinou odstartuje něco, co on ani neočekává, že by to mohlo odstartovat...řekne něco nevhodně, nějak se prořekne nebo tak.
Neočekává??? Co když ano? Aniž bych mu něco chtěla podsouvat - zatímco nevhodně plácáme občas každý, prořeknutí se bývá často (i nevědomě) záměrné. Když něco chci neříct, dávám si pozor na pusinku.

Není tady

#190 11. 2. 2009 11:05

XYZ
♥♥♥♥♥--

helena napsal(a):

Neočekává??? Co když ano? Aniž bych mu něco chtěla podsouvat - zatímco nevhodně plácáme občas každý, prořeknutí se bývá často (i nevědomě) záměrné. Když něco chci neříct, dávám si pozor na pusinku.

tak když je něco nevědomé, tak to není záměrné, ne??

Není tady

#191 11. 2. 2009 11:07

Račice dračice
♥♥♥♥♥♥-

XYZ napsal(a):

XYZ napsal(a):

Jde se té závislosti zbavit ještě ve vztahu s ním? Aniž bychom se museli rozcházet??

Jde, ale jde to hůř.....a výsledek může být taky ten,že pokud se ti to povede, už si nebudete "mít co říct"...
Mě přijde, že on jako manipulující, a ty jako závislá oběť, k sobě jdete....
Kdyby ses z té role závislé oběti vymanila, pak by se mu vlastně ten vztah s tebou nemusel líbit ....
Vždyť koukej - on je s tebou skoro 2 roky a protože s tebou ještě je, tak mu to takhle vyhovuje....posiluješ svým vzlykáním, závislostí, omluvami, jeho moc..... když nebudeš závislá, možná mu to (pokud je doopravdy manipulátor) bude chybět...
Ale taky může udělat posun zároveň s Tebou, a na základě posílení Tvého sebevědomí, on vlastně ze svého jednání odstraní tu svou nadvládu nad Tebeou. A zjistí, že budete mít vztah oboustranně v pohodě.... co víc, zjistí, že je to tak fajn....
Do té doby, ale než uděláš změnu na sobě, se prostě nepohneš, budeš dál zobat AD a tvůj stav bude stejný, ne-li horší.... to tě nestraším, ale je to bohužel tak....

Upravil(a) Račice dračice (11. 2. 2009 11:31)

o pochopení"   MAUROIS

Není tady

#192 11. 2. 2009 11:10

Račice dračice
♥♥♥♥♥♥-

XYZ "Teď vůbec nevím, jaké moudro máš namysli"

Psala jsem to babě.jaze - takže moudro její matky je příliš zbytečně náročné....

o pochopení"   MAUROIS

Není tady

#193 11. 2. 2009 11:11

helena
♥♥♥♥♥♥♥

tak když je něco nevědomé, tak to není záměrné, ne??
Ale je... možná jsem spíš měla napsat "podvědomé". Člověk ví, že by měl o něčem držet zobák - ale ta touha vyvolat pro něho kýžený výsledek je silnější, než rozum (někdy).

Není tady

#194 11. 2. 2009 11:21

Račice dračice
♥♥♥♥♥♥-

Klubko napsal(a):

Račice, napsala jsi to krásně. Přesný výstih, tleskám. tummenupp

Děkuji smile , bohužel takto zjištěno po vlastní zkušenosti...

o pochopení"   MAUROIS

Není tady

#195 11. 2. 2009 11:25

XYZ
♥♥♥♥♥--

XYZ napsal(a):

Jde, ale jde to hůř.....a výsledek může být taky ten,že pokud se ti to povede, už si nebudete "mít co říct"...
Mě přijde, že on jako manipulující, a ty jako závislá oběť, k sobě jdete....
Kdyby ses z té role závislé oběti vymanila, pak by se mu vlastně ten vztah s tebou nemusel líbit ....
Vždyť koukej - on je s tebou skoro 2 roky a protože s tebou ještě je, tak mu to takhle vyhovuje....posiluješ svým vzlykáním, závislostí, omluvami, jeho moc..... když nebudeš závislá, možná mu to (pokud je doopravdy manipulátor) bude chybět...
Ale taky může udělat posun zároveň s Tebou, a na základě posílení Tvého sebevědomí, on vlastně ze svého jednání odstraní tu svou nadvládu nad Tebeou. A zjistí, že budete mít vztah oboustranně v pohodě....
Do té doby, ale než uděláš změnu na sobě, se prostě nepohneš, budeš dál zobat AD a tvůj stav bude stejný, ne-li horší.... to tě nestraším, ale je to bohužel tak....

Neřekla bych, že mu to tak vyhovuje. Naopak, je se mnou pro ty chvilky, kdy jsem v pohodě. Nesnáší, když brečím a omlouvám se.

Není tady

#196 11. 2. 2009 11:25

XYZ
♥♥♥♥♥--

Psala jsem to babě.jaze - takže moudro její matky je příliš zbytečně náročné....

joo tak. Tím pádem to ale taky moc nechápu...vždyť moudro její matky právě naopak vzbuzuje velké sebevědomí, ne?? A kdyby šlo o někoho průměrného nebo podprůměrného, tak se stejně bude cítit sebejistě - když je větší z největších a nesmísi nechat srát na hlavu, ne??

Upravil(a) XYZ (11. 2. 2009 11:28)

Není tady

#197 11. 2. 2009 11:41

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

XYZ napsal(a):

Díky za tip, obojí zkusím pussa

Ublížiť sa dá aj inak ako jendou po papuli... Mylsím, že on ti svojím spôsobom ubližuje - prehlbuje tvoje úzkosti - ale neviem, nakoľko je to od neho vedomé, podvedomé a nakoľko je to TVOJE...

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#198 11. 2. 2009 11:42

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha

XYZ napsal(a):

joo tak. Tím pádem to ale taky moc nechápu...vždyť moudro její matky právě naopak vzbuzuje velké sebevědomí, ne?? A kdyby šlo o někoho průměrného nebo podprůměrného, tak se stejně bude cítit sebejistě - když je větší z největších a nesmísi nechat srát na hlavu, ne??

Ty jsi jeden extrém a ona druhý... cesta je někde uprostřed.

Není tady

#199 11. 2. 2009 11:43

XYZ
♥♥♥♥♥--

Selima napsal(a):

XYZ napsal(a):

Díky za tip, obojí zkusím pussa

Ublížiť sa dá aj inak ako jendou po papuli... Mylsím, že on ti svojím spôsobom ubližuje - prehlbuje tvoje úzkosti - ale neviem, nakoľko je to od neho vedomé, podvedomé a nakoľko je to TVOJE...

tak to jsme na tom stejně

Není tady

#200 11. 2. 2009 11:44

Račice dračice
♥♥♥♥♥♥-

XYZ napsal(a):

XYZ napsal(a):

Neřekla bych, že mu to tak vyhovuje. Naopak, je se mnou pro ty chvilky, kdy jsem v pohodě. Nesnáší, když brečím a omlouvám se.

To je vědomá část, ale na té podvědomé úrovni mu to může vyhovovat... aniž by si to uvědomoval...protože, kdyby mu to vadilo i na té podvědomé úrovni, pochybuji, že by to tak dlouho s tebou vydržel....
Jak to zjistíš, jak je to doopravdy ? Jen posílením tvého sebevědomí, a že jako prioritu číslo jedna si dáš sebe - sebezáchovu, tvé psychické zdraví, s tím související již fyzické zdraví....a nic, co by ti v tomhle směru mohlo uškodit, nebudeš akceptovat. Prostě to bude tvá priorita....za jakoukoliv cenu (myslím tím, i ztráty přítele...)
A jestli je to tak, že mu vyhovuje ta holka, která je v pohodě a usměvavá, bude štěstím bez sebe a ani on ti nezavdá už žádnou příčinu k tomu, aby jsi se musela snižovat....
Opravdu jediný způsob jak to zjistíš....a jak nalezneš klid...

o pochopení"   MAUROIS

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí