|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Amriana napsal(a):
XYZ napsal(a):
Martinka1 napsal(a):
Z toho co píšeš mám pocit, že váš vztah v pořádku není...
Řekla bych, že pokud ví, že Tě má jistou (jak jsi sama napsala, nedokážeš si představit, že byste se rozešli)... tak nemá důvod se snažit a bude si dělat co chce... totiž to, co mu dovolíš... resp. co si necháš líbit.
Nenechat si líbit - dát mu hranice, resp. najít v sobě hranice a říct mu je... a pokud bude hranice překračovat, tak se s ním ROZEJÍT.No nějaké jakž-takž hranice to má, už je pokrok to, že jsem ze začátku říkala, že budeme mít klidně volný vztah radši než žáný vztah, a pak mi jednou došla trpělivost a "přešli jsem do statutu normální pevný vztah". Vzal to bez problémů. A teď s tím ultimátem - taky ustoupil. Jinak ale je to spíš "No tak se mnou nechoď, když se ti to nelíbí. JÁ se ale rozejít nechci." Taky jsem mu řekla, ať si ze svého slovníku vymaže větu "No tak se mnou nechoď", pokud ji nemyslí jako pokyn k rozchodu. Pak ale zas třeba přijde stav, kdy řeknu "dělej is se mnou co chceš, jenom buď se mnou", což je - evidentně - hrozitánská blbost z mé strany, a pak už se to blbě bere zpátky...
A jééje .. a vymazal tu větu nebo ne ?
on to ani nebere vážně, říká, že nechce, abych ve vztahu s ním trpěla
, ale někde v podvědomí se mu to asi zarylo...
Není tady
solkla napsal(a):
Za větu "dělej si se mnou co chceš, jenom buď se mnou" bych Ti potápěla hlavu do lavoru se studenou vodou!!!!
Holka, holka ach jo
No ..a do průvanu ... 
Není tady
XYZ napsal(a):
Amriana napsal(a):
XYZ napsal(a):
No nějaké jakž-takž hranice to má, už je pokrok to, že jsem ze začátku říkala, že budeme mít klidně volný vztah radši než žáný vztah, a pak mi jednou došla trpělivost a "přešli jsem do statutu normální pevný vztah". Vzal to bez problémů. A teď s tím ultimátem - taky ustoupil. Jinak ale je to spíš "No tak se mnou nechoď, když se ti to nelíbí. JÁ se ale rozejít nechci." Taky jsem mu řekla, ať si ze svého slovníku vymaže větu "No tak se mnou nechoď", pokud ji nemyslí jako pokyn k rozchodu. Pak ale zas třeba přijde stav, kdy řeknu "dělej is se mnou co chceš, jenom buď se mnou", což je - evidentně - hrozitánská blbost z mé strany, a pak už se to blbě bere zpátky...A jééje .. a vymazal tu větu nebo ne ?
on to ani nebere vážně, říká, že nechce, abych ve vztahu s ním trpěla
, ale někde v podvědomí se mu to asi zarylo...
Teď jsou tu jen dvě možnosti ..buď ví, že stejně nic neuděláš a ví, že si smí dovolit Ti tohle říct, nebo prostě Ti říká : holka ber mě takhle nebo vůbec ..vrátka máš otevřený .. a když zůstaneš, tak víš do čeho jdeš ... no je otázka, co je správně ...
Není tady
solkla napsal(a):
XYZ napsal(a):
solkla napsal(a):
Děkuju za odpověď, myslela jsem to ale trochu jinak. Co kdyby on už to nechtěl vrátit ani kdyby ses plazila a vzala to zpět? Prostě opravdu konec? Co by jsi dělala?
To netuším. Vím, že bych se sesypala, ale netuším, co by bylo dál.
Tak teď mi pomoz se v tom vyznat.
Máš přítele, miluješ ho a chceš si ho udržet, jsi jedinečný člověk, studuješ, nebo jsi něco vystudovala, určitě jsi hezká holka, tak PROČ děláš věci, díky kterým ses pasovala ve svém vztahu s přítelem na závislou, ubrečenou stíhačku, která prohledává zprávy, vyslýchá a potom brečí a všechno by příteli odpustila? Sakra holka, seber se, protože o něj fakt příjdeš! Opakuj si: jsem skvělá, jedinečná, krásná, šikovná, nezávislá, veselá...................
Proč? Možná proto, že ať jsem já jakákoliv, on bude vždycky výš...jooo, já vím, já vím, nemám se s ním poměřovat, jak všichni říkají...jooo asi máš pravdu, ale pak si opakuju "jsem skvělá, jedinečná, krásná, šikovná, nezávislá, veselá..bože, to jsou kecy..já??" co mám dělat? mám si to opakovat jak otčenáš? a autosugescí to fakt přijde??
Není tady
http://www.nasloucham.cz/skupinova-setk … kupina.php jvůli tobě hledám, cena vypadá závratně, ale na počet setkání.... zkus to, zkus si najít něco u tebe poblíž....
Není tady

XYZ napsal(a):
baba.jaga napsal(a):
Martinka1 napsal(a):
... chlap by měl ženskou dobývat... vědět, že ji nemá jistou (k tomu je samozřejmě potřeba spolupráce té ženy :-)
Pokud chlap ví, že si může dělat co chce a ženská ho stejně neopustí... tak si to prostě dělat bude. A ví, že se z toho vždycky nějak vykroutí.
Otázka je, co ještě chceš překousnout a co už je v jeho chování nepřípustné natolik, že mu dáš kopačky.Martinko, dobyvat by mel ten, kdo ma o toho druheho vetsi zajem. Proc to musi byt zrovna zenska? Pokud se XYZ se tohle chovani libi, tak proc ne. Myslis, ze bude stastna predstirat neco, co neni? Treba hrat si na nedostupnou, chladnou apod.
Jak dlouho ji muze tohle vydrzet?
@XYZ, nechtela by sis najit nekoho vice normalniho? Sorry, ale prijde mi, ze tebou slusne manipuluje.
Jo, jeste prosim o upresneni, v cem konkretne je chytry? Ktera oblast IQ tam vynika?a) to je fakt, přetvařovat se neumím ani trochu.
b) Nemáš náhodou ty v podpisu, že nikdo není normální nebo tak něco??Manipuluje? Pokud jo, tak to nemá v úmyslu. Spíš se snaží - dost blbě - se vykrucovat a nedát najevo pravdu, a pak si třeba sám nepamatuje, co kdy říkal, protože lež se pamatuje dost špatně...nevím, no.
c) Spíš co se týče vědomostí, on se vyzná snad ve všem, pravda, občas to zavání takovým tím broukopytlíkovstvím, ale to ai tak z 1%, těch zbývajících 99% má fakt svou zásluhou, má extrémní orientaci ve všem možném..
Mam to v podpisu, ale to mi nevadi ti prat nekoho vic "normalniho" pro tebe. Jinak si muzeme podat ruce, mam taky extremne chytreho chlapa, vsechno vi, ve vsem se vyzna, rychle uvazovani, rozhodovani atd. Patri mezi TOP 10 IQ populace. Nicmene nebudem si namlouvat ze ty znalosti jsou opravdu 100%, kolikrat se mi stalo, ze to co rikal, se ukazalo jako nepravdiva informace.
Jinak ty ses co zac? Jak moc mate spolecne zajmy, obor, specialize?
Jinak ti povim, ze on by s nekym stejne chytrym moc nevydrzel, urcite je rad, ze te ma ;-)
Není tady
PavlaH napsal(a):
Jé, ty máš zkušenost s Pan?
ti nakopala perdelinku co?
Ale vážně, pokud v tobě ůstala tahle slova, přiznej sama sobě, co v nich bylo pravda?
Nedávno jsem četla úžasný příklad od Šmolky, co je normální. Jak loupeš banán? Shora? Od stopky? CO je správně? CO je normální? A vo vo vo tom to je. Normální může být oboje, dokonce i loupání zprostředka (jak jsem dělávala, co by malá) - pokud to tak někomu vyhovuje.
jójó, nakopala
co v nich bylo pravda? nevím, podle mě morálka JE, je to dané, nevím proč, ale je to tak...asi začnu věřit v Boha - to bych měla argument: proč? protože to, co je správné, nám předepsal Bůh. Ne ale fakt, nevím proč, ale cítím to tak, a to je snad normální, ne..?
Není tady

XYZ napsal(a):
Heřmanka napsal(a):
ty jsi nechtěla ustoupit z věci.....že mu přestaneš lézt do jeho věcí ???????....no promin, to bych s tebou skončila hned ! bez pardonu ! bez ohledu na cokoli jiného...
Ano, to mu doporučovalo více lidí
Nechtěla jsem ustoupit z toho, že mu přestanu lézt do věcí, pokud on bude v těch věcech mít to, co tam má...On dodržel, já dodržela, akorát že teď on to tam klidně může mít zase zpátky, což ale já nezjistím, ptž mu tam nelezu.
Počuj, pokiaľ v tých veciach nemá semtex alebno mŕtvoly, tak by si sa ich nemala dotýkať(no, ak má semtex, tak dupľom nie...).
Není tady
XYZ napsal(a):
solkla napsal(a):
XYZ napsal(a):
To netuším. Vím, že bych se sesypala, ale netuším, co by bylo dál.Tak teď mi pomoz se v tom vyznat.
Máš přítele, miluješ ho a chceš si ho udržet, jsi jedinečný člověk, studuješ, nebo jsi něco vystudovala, určitě jsi hezká holka, tak PROČ děláš věci, díky kterým ses pasovala ve svém vztahu s přítelem na závislou, ubrečenou stíhačku, která prohledává zprávy, vyslýchá a potom brečí a všechno by příteli odpustila? Sakra holka, seber se, protože o něj fakt příjdeš! Opakuj si: jsem skvělá, jedinečná, krásná, šikovná, nezávislá, veselá...................Proč? Možná proto, že ať jsem já jakákoliv, on bude vždycky výš...jooo, já vím, já vím, nemám se s ním poměřovat, jak všichni říkají...jooo asi máš pravdu, ale pak si opakuju "jsem skvělá, jedinečná, krásná, šikovná, nezávislá, veselá..bože, to jsou kecy..já??" co mám dělat? mám si to opakovat jak otčenáš? a autosugescí to fakt přijde??
Přijde ... a navíc budeš mít chuť si to sama dokázat, že seš .. stačí maličkosti .. nějakej cílek, kterej zvládneš a zvedne Ti sebevědomí ..
Jo a on nebude, není výš .. je to partner .. pročpak z něj děláš nadčlověka ?
Není tady
baba.jaga napsal(a):
Ja byt chlap, tak zenska, co mi prohledava mobily, leti okamzite....
Tak co vlastně?? Je on ten "málo normální" a manipulátor, nebo je chyba ve mně, že jsem si dovolila vlézt do sourkomí člověka, s nímž velkou část soukromí sdílím právě já?
Není tady
solkla napsal(a):
Za větu "dělej si se mnou co chceš, jenom buď se mnou" bych Ti potápěla hlavu do lavoru se studenou vodou!!!!
Holka, holka ach jo
ok

Není tady
XYZ - jo to je teorie. Teorie mívají racionální základ, ale život se jimi neřídí. Vem si třeba Sophiinu volbu, z hlediska morálky neúnosné, z hlediska přežití....
Je určitě dobře mít v sobě jistá etická pravidla, ale je určitě dobře, když se jich v určitou chvíli zřeknu a nenechám se jimi svázat.
Připomenu se, už jsi přišla na tu životní jistotu, kterou máme?
Není tady

XYZ napsal(a):
baba.jaga napsal(a):
Ja byt chlap, tak zenska, co mi prohledava mobily, leti okamzite....
Tak co vlastně?? Je on ten "málo normální" a manipulátor, nebo je chyba ve mně, že jsem si dovolila vlézt do sourkomí člověka, s nímž velkou část soukromí sdílím právě já?
Ale to se nevylucuje. Kazdy jste udelali chyby.
Není tady
JO a ještě XYZ si zkus najít autora těch pravidel, které máš v sobě tak uloženy... kdopak ti je vtiskl do hlavinky...
Není tady
XYZ napsal(a):
solkla napsal(a):
XYZ napsal(a):
To netuším. Vím, že bych se sesypala, ale netuším, co by bylo dál.Tak teď mi pomoz se v tom vyznat.
Máš přítele, miluješ ho a chceš si ho udržet, jsi jedinečný člověk, studuješ, nebo jsi něco vystudovala, určitě jsi hezká holka, tak PROČ děláš věci, díky kterým ses pasovala ve svém vztahu s přítelem na závislou, ubrečenou stíhačku, která prohledává zprávy, vyslýchá a potom brečí a všechno by příteli odpustila? Sakra holka, seber se, protože o něj fakt příjdeš! Opakuj si: jsem skvělá, jedinečná, krásná, šikovná, nezávislá, veselá...................Proč? Možná proto, že ať jsem já jakákoliv, on bude vždycky výš...jooo, já vím, já vím, nemám se s ním poměřovat, jak všichni říkají...jooo asi máš pravdu, ale pak si opakuju "jsem skvělá, jedinečná, krásná, šikovná, nezávislá, veselá..bože, to jsou kecy..já??" co mám dělat? mám si to opakovat jak otčenáš? a autosugescí to fakt přijde??
Ale Ty VÍŠ co máš dělat, a VÍŠ že to co děláš je špatně. Je to v Tobě, ve Tvém sebevědomí. Zatím s tím nehceš nebo nejsi schopna nic dělat, psycholog ani přítel ani babinet Ti to nezlepší, jsou to berličky, protože se Ti ještě z nějakého důvodu nechce řešit sebe. Bojíš se, chápu, všichni se bojíme, možná až příjdeš o tohodle přítele /a jestli takhle budeš pokračovat tak bych řekla že příjdeš/, tak Tě to nakopne no.
Není tady
PavlaH napsal(a):
XYZ - jo to je teorie. Teorie mívají racionální základ, ale život se jimi neřídí. Vem si třeba Sophiinu volbu, z hlediska morálky neúnosné, z hlediska přežití....
Je určitě dobře mít v sobě jistá etická pravidla, ale je určitě dobře, když se jich v určitou chvíli zřeknu a nenechám se jimi svázat.
Připomenu se, už jsi přišla na tu životní jistotu, kterou máme?
Plha se hlásí já vím já vím já vííííím ...můžuuu ?
Prosíííím já víííím .... 

Není tady
baba.jaga napsal(a):
@XYZ: co je na nem tak vyjimecneho?
To bys ho musela znát...nevím o jediném člověku, který ho zná a nepovažuje ho zaa naprosto výjimečného člověka... Je strašně chytrý, zábavný, vyzná se ve spoustě věcí, bezprostřední, veselý, mám s ním plnou stejných názorů na některé lidi, vlastnosti, výchovu dětí, jdeme tak nějak podobnou cestou (co se týče zájmů), dokáže mě podržet, mám s ním pocit bezpečí, no a v neposlední řadě mě samozřejmě hrozně přitahuje
Není tady
Amriano, prosím ne, fakt se moc snažím, aby XYZ mohla pochopit. Prosím....
Není tady
solkla napsal(a):
XYZ napsal(a):
solkla napsal(a):
Tak teď mi pomoz se v tom vyznat.
Ale Ty VÍŠ co máš dělat, a VÍŠ že to co děláš je špatně. Je to v Tobě, ve Tvém sebevědomí. Zatím s tím nehceš nebo nejsi schopna nic dělat, psycholog ani přítel ani babinet Ti to nezlepší, jsou to berličky, protože se Ti ještě z nějakého důvodu nechce řešit sebe. Bojíš se, chápu, všichni se bojíme, možná až příjdeš o tohodle přítele /a jestli takhle budeš pokračovat tak bych řekla že příjdeš/, tak Tě to nakopne no.
tak tohle podepíšu ... stačí jen aby někomu z nich došla trpělivost .. a by se sáhlo na tu hranici co už nedovolím ..sama sobě, ani tomu druhýmu ..že takhle už ne ...
Není tady
XYZ napsal(a):
Proč? Možná proto, že ať jsem já jakákoliv, on bude vždycky výš...jooo, já vím, já vím, nemám se s ním poměřovat, jak všichni říkají...jooo asi máš pravdu, ale pak si opakuju "jsem skvělá, jedinečná, krásná, šikovná, nezávislá, veselá..bože, to jsou kecy..já??" co mám dělat? mám si to opakovat jak otčenáš? a autosugescí to fakt přijde??
To mi někoho připomíná... Lavský 
Samozřejmě že nemá cenu se s někým poměřovat, každý člověk bude v něčem lepší než Ty - ale zase v něčem horší!!!
Jsi JINÁ než Tvůj přítel, ale není to tak, že on je výš.
Umí rodit děti? Kojit??? Fakt ne? Tak třeba v tomhle jsi "výš" Ty...
Nejde o to se přesvědčit (autosugescí) ale uvědomit si to.
Není tady
PavlaH napsal(a):
Amriano, prosím ne, fakt se moc snažím, aby XYZ mohla pochopit. Prosím....
No tak dobře no
..tak ne ... slibuju ... 
Není tady
XYZ napsal(a):
baba.jaga napsal(a):
To bys ho musela znát...nevím o jediném člověku, který ho zná a nepovažuje ho zaa naprosto výjimečného člověka... Je strašně chytrý, zábavný, vyzná se ve spoustě věcí, bezprostřední, veselý, mám s ním plnou stejných názorů na některé lidi, vlastnosti, výchovu dětí, jdeme tak nějak podobnou cestou (co se týče zájmů), dokáže mě podržet, mám s ním pocit bezpečí, no a v neposlední řadě mě samozřejmě hrozně přitahuje
To bych radši byla s někým normálním, s kým se dá žít, než s tím "úžasným" se kterým se žít nedá 
Není tady

XYZ napsal(a):
baba.jaga napsal(a):
Nemusim, ja uz jednoho takoveho znam ;-)))
Vas vekovy rozdil me zajima, socialni status (on je profesor na VS?, popripade co uci)
Potom me zajima, jak dlouho jste spolu a potom jestli jsi nekdy byla bez partnera.
Není tady
XYZ napsal(a):
baba.jaga napsal(a):
A tenhle bezvadnej člověk si vybral tebe, protože si myslí, že seš úžasná ...
Jenže si ho strašně stavíš na piedestal .. hele je to jen chlap .. jen chlap jen mužskej ... hele , že se taky potí a občas mu smrděj ponožky ? 
Není tady

Martinka1 napsal(a):
Umí rodit děti? Kojit??? Fakt ne? Tak třeba v tomhle jsi "výš" Ty...
Nejde o to se přesvědčit (autosugescí) ale uvědomit si to.
tohle jsi Marti prestrelila, jakoby schopnost rodit deti byla totez jako vseobecne znalosti a prehled. To druhe totiz je potreba porad rozvijet a pracovat na tom na rozdil od te prvni vicemene vrozene schopnosti.
Není tady