|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Želvička17 napsal(a):
Tohle mi vůbec nepřipadá jako psychická porucha a už vůbec nevidím důvod brát antidepresiva. Ale psychoterapie, nemyslím skupinová, individuální, tak to bych zase doporučila já. Naučit se sebeúctě, sebeovládání, zdravému sebevědomí. Tohle je docela hezky začarovaný kruh to co žiješ.
Tak mám je rok předepsané nezávisle od dvou psychiatrů, doporučil mi je i praktický i psycholog. A poctivě je beru. Ne že bych se v nich až tak extra vyznala. Já měl za to, že je brát mám.
Začarovaný kruh to je.
Není tady
Amriana napsal(a):
XYZ napsal(a):
Amriana napsal(a):
Uvědomuješ si že tohle může bejt důvod, proč ho nakonec od sebe vyženeš i kdyby nechtěl ? Tohle si nechá líbit bábovka a ne chlap ..podle mě dost riskuješ, že Ti zdrhne ...Uvědomuju. Velice dobře. Však taky teď neprohledávám. Ale jsem z toho táákhle vyklepaná. www.uzkost.cz - přečti si o obsedantně-kompulzivní poruše...tak PŘESNĚ TAKHLE mi to nedá.
Znám ten termín a svým způsobem vlastně vím , že je to boj kterej musíš denně svádět sama se sebou. Jenže taky vím, že právě tomuhle pomáhá furt donekonečna třeba odpověďma na otázky opakovat proč ne ..aby člověk nepodlehl .. proto se tě ptám .. protože čím víckrát mi odpovíš, tím víc si budeš fixovat ty důvody že ne ne ne ...
ehh promiň, asi mi uniklo, na co že mám odpovídat?
Není tady
Želvička17 napsal(a):
XYZ napsal(a):
PavlaH napsal(a):
Víš, kde je chyba holka? Ve tvém velmi nízkém sebe-vědomí, máš ty vůbec nějakou úctu sama k sobě? Najdi mi jednu věc, která je v živote skutečně ale doopravdy jistá..... přemýšlej....
No když jsem v pohodě, tak jakous takous úctu sama k sobě mám, ale taky jí není moc. Připadám si tak nějak "v jeho stínu", i dkyž vím, že je to blbost (teda nevím to, ale všichni to říkají, od přátel přes psychologa až po přítele samotného), on je nejchytřejší člověk, kterého jsem kdy v životě potkala...
A Tebe si vybral proč ten nejchytřejší člověk, o tom jsi nepřemýšlela?
Jo, taky mi to neleze do hlavy 
Není tady

Stalo se mi jednou to samý - panický strach při každé manželovo služebce, že se zabije v autě - totálně ochromená, nemohla jsem pracovat, na nic se soustředit, nic... do toho může vlítnout každej...
U tebe je ale hodně vidět ten nedostatek sebevědomí, navíc proč se trápíš ještě tím, že lezeš příteli do věcí, tím se přeci nic nevyřeší. Když bude chtít podvádět, tak bude, to neovlivníš....
Navíc on vidí, jak na něm visíš, jak ho máš přitahovat, jak si Tě má vážit....?

Není tady
XYZ napsal(a):
všechno bude v pořádku...
Z toho co píšeš mám pocit, že váš vztah v pořádku není...
Řekla bych, že pokud ví, že Tě má jistou (jak jsi sama napsala, nedokážeš si představit, že byste se rozešli)... tak nemá důvod se snažit a bude si dělat co chce... totiž to, co mu dovolíš... resp. co si necháš líbit.
Nenechat si líbit - dát mu hranice, resp. najít v sobě hranice a říct mu je... a pokud bude hranice překračovat, tak se s ním ROZEJÍT.
Není tady
... chlap by měl ženskou dobývat... vědět, že ji nemá jistou (k tomu je samozřejmě potřeba spolupráce té ženy :-)
Pokud chlap ví, že si může dělat co chce a ženská ho stejně neopustí... tak si to prostě dělat bude. A ví, že se z toho vždycky nějak vykroutí.
Otázka je, co ještě chceš překousnout a co už je v jeho chování nepřípustné natolik, že mu dáš kopačky.
Není tady
PavlaH napsal(a):
Tu psychoterapii by ti eventuelně mohl doporučit psycholog, za optání nic nedáš. Potřebuješ zamakat nasobě, protože si partnera stavíš na piedestal, celkově to máš postaveno hodně divně na můj vkus a bojíš se vrtnout do skutečně důležitých věcí a postojů a hodnot. Hlavně sama do sebe. Řešíš tu furt chlapa, ikdyž tak schovaně za sebe.
TObě by mohl pomoct i Pandořin projekt. Každopádně psychoterapie a sebepoznávání, to je asi to pravé. Když si vemu, jak jsme se střetly v nedávné diskuzi... mít představu o tom, jak by se měly věci dít je hezké, jenže ony většinou žijí svým vlastním životem.
Zkus v knihovně knihu Michaela Ruíze 4 dohody. Třeba tě taky osloví.
No s Pandorou jsem se taky už kdysi chytla..vlastně úplně na to samé téma - ona tvrdila, že nemůžu ani říct, jak by se věci měly dít...že neexistuje morálka atd. Takže těžko říct... Jinak díky, psychologa se zeptám a do knihovny jdu zítra 
Není tady
vendulinda napsal(a):
XYZ napsal(a):
vendulinda napsal(a):
Mám diagnostikovanou úzkostnou poruchu, blížím se obsedantně-kompulzivní poruše.
Ta úzkostná nemá daleko k PP. Teda aspoň u mě to tady tím začlo....Fuj jsem ráda, že jsem se toho zbavila. Jenže toho se zbavíš fakt jen tím, že se zaměříš na sebe. Akorát se zbytečně trápíšAha, a jak ses toho zbavila ty a jak ldouho to trvalo? Díky za odpověď.
No dost dlouho...........s obsedantně kompulzivní poruchou mám též bohaté zkušenosti, ono se to na mě před pár lety nějak dost sesypalo, a neřešila jsem to nejdřív, protože jsem si samozřejmě myslela, že to zvládnu, borka, sama. Jenže se to začlo nabalovat a pak jsem nebyla schopna dojít ani do práce. Brala jsem AD myslím tak rok a půl a pak jsem úplně změnila svůj život. Změnila jsem práci, pak se mi narodilo dítě, začla jsem studovat Vš, prostě jsem si uvědomila, že musím věci dělat pro sebe, ne pro ostatní
. Takže samo braní AD ti jistě nepomůže, i když přiznávám, že bez nich to v takovém těžkém stavu těžko zvládneš. Ještě jsem chtěla napsat, že se ti to může vracet, i o mě se to občas pokouší, ale už vím jak na to. Umím autogenní tréning, ten mi pomáhá velmi;)
Joo autogenní tréning mi doporučoval praktický, ale když jsem se na to ptala psychologa, řekl mi, že si nemyslí, že by to pro mě bylo to pravé, ale zkusím se ho zeptat znova. Asi si to všechno sepíšu, co mi tady radíte 
Není tady
solkla napsal(a):
Děkuju za odpověď, myslela jsem to ale trochu jinak. Co kdyby on už to nechtěl vrátit ani kdyby ses plazila a vzala to zpět? Prostě opravdu konec? Co by jsi dělala?
To netuším. Vím, že bych se sesypala, ale netuším, co by bylo dál.
Není tady
XYZ napsal(a):
Amriana napsal(a):
XYZ napsal(a):
Uvědomuju. Velice dobře. Však taky teď neprohledávám. Ale jsem z toho táákhle vyklepaná. www.uzkost.cz - přečti si o obsedantně-kompulzivní poruše...tak PŘESNĚ TAKHLE mi to nedá.Znám ten termín a svým způsobem vlastně vím , že je to boj kterej musíš denně svádět sama se sebou. Jenže taky vím, že právě tomuhle pomáhá furt donekonečna třeba odpověďma na otázky opakovat proč ne ..aby člověk nepodlehl .. proto se tě ptám .. protože čím víckrát mi odpovíš, tím víc si budeš fixovat ty důvody že ne ne ne ...
ehh promiň, asi mi uniklo, na co že mám odpovídat?
Na cokoliv mě, holkám, sobě protože jakákoliv otázka na kterou si sama najdeš odpověď je cená ne tím, že Ti někdo něco radí, ale tím že sis na to přišla sama ..takže proto jsem napsala, že třeba já se tě budu spíš ptát .. omlouvám se že jsem to nenapsala srozumitelněji ...
Není tady
Želvička17 napsal(a):
Stalo se mi jednou to samý - panický strach při každé manželovo služebce, že se zabije v autě - totálně ochromená, nemohla jsem pracovat, na nic se soustředit, nic... do toho může vlítnout každej...
U tebe je ale hodně vidět ten nedostatek sebevědomí, navíc proč se trápíš ještě tím, že lezeš příteli do věcí, tím se přeci nic nevyřeší. Když bude chtít podvádět, tak bude, to neovlivníš....
Navíc on vidí, jak na něm visíš, jak ho máš přitahovat, jak si Tě má vážit....?
Co mám na to říct? 
Není tady
XYZ napsal(a):
Želvička17 napsal(a):
XYZ napsal(a):
No když jsem v pohodě, tak jakous takous úctu sama k sobě mám, ale taky jí není moc. Připadám si tak nějak "v jeho stínu", i dkyž vím, že je to blbost (teda nevím to, ale všichni to říkají, od přátel přes psychologa až po přítele samotného), on je nejchytřejší člověk, kterého jsem kdy v životě potkala...
A Tebe si vybral proč ten nejchytřejší člověk, o tom jsi nepřemýšlela?
Jo, taky mi to neleze do hlavy
Protože s Tebou chce bejt a jsi pro něj úžasná ne ? Ty truhlíku, myslíš, že by s Tebou byl, kdyby nechtěl ? Tak si ho neodháněj ..přecik.
Upravil(a) Amriana (10. 2. 2009 21:43)
Není tady

XYZ napsal(a):
Želvička17 napsal(a):
Navíc on vidí, jak na něm visíš, jak ho máš přitahovat, jak si Tě má vážit....?Co mám na to říct?
Mně neříkej nic
Jen o tom zkus trošku přemýšlet.... o všem, co tady holky píšou... a něco si z toho vybrat pro sebe 

Není tady

Martinka1 napsal(a):
... chlap by měl ženskou dobývat... vědět, že ji nemá jistou (k tomu je samozřejmě potřeba spolupráce té ženy :-)
Pokud chlap ví, že si může dělat co chce a ženská ho stejně neopustí... tak si to prostě dělat bude. A ví, že se z toho vždycky nějak vykroutí.
Otázka je, co ještě chceš překousnout a co už je v jeho chování nepřípustné natolik, že mu dáš kopačky.
Martinko, dobyvat by mel ten, kdo ma o toho druheho vetsi zajem. Proc to musi byt zrovna zenska? Pokud se XYZ se tohle chovani libi, tak proc ne. Myslis, ze bude stastna predstirat neco, co neni? Treba hrat si na nedostupnou, chladnou apod.
Jak dlouho ji muze tohle vydrzet?
@XYZ, nechtela by sis najit nekoho vice normalniho? Sorry, ale prijde mi, ze tebou slusne manipuluje.
Jo, jeste prosim o upresneni, v cem konkretne je chytry? Ktera oblast IQ tam vynika?
Není tady
Martinka1 napsal(a):
XYZ napsal(a):
Řekla bych, že pokud ví, že Tě má jistou (jak jsi sama napsala, nedokážeš si představit, že byste se rozešli)... tak nemá důvod se snažit a bude si dělat co chce... totiž to, co mu dovolíš... resp. co si necháš líbit.
Nenechat si líbit - dát mu hranice, resp. najít v sobě hranice a říct mu je... a pokud bude hranice překračovat, tak se s ním ROZEJÍT.
No nějaké jakž-takž hranice to má, už je pokrok to, že jsem ze začátku říkala, že budeme mít klidně volný vztah radši než žáný vztah, a pak mi jednou došla trpělivost a "přešli jsem do statutu normální pevný vztah". Vzal to bez problémů. A teď s tím ultimátem - taky ustoupil. Jinak ale je to spíš "No tak se mnou nechoď, když se ti to nelíbí. JÁ se ale rozejít nechci." Taky jsem mu řekla, ať si ze svého slovníku vymaže větu "No tak se mnou nechoď", pokud ji nemyslí jako pokyn k rozchodu. Pak ale zas třeba přijde stav, kdy řeknu "dělej is se mnou co chceš, jenom buď se mnou", což je - evidentně - hrozitánská blbost z mé strany, a pak už se to blbě bere zpátky...
Není tady
XYZ napsal(a):
Martinka1 napsal(a):
XYZ napsal(a):
Nenechat si líbit - dát mu hranice, resp. najít v sobě hranice a říct mu je... a pokud bude hranice překračovat, tak se s ním ROZEJÍT.No nějaké jakž-takž hranice to má, už je pokrok to, že jsem ze začátku říkala, že budeme mít klidně volný vztah radši než žáný vztah, a pak mi jednou došla trpělivost a "přešli jsem do statutu normální pevný vztah". Vzal to bez problémů. A teď s tím ultimátem - taky ustoupil. Jinak ale je to spíš "No tak se mnou nechoď, když se ti to nelíbí. JÁ se ale rozejít nechci." Taky jsem mu řekla, ať si ze svého slovníku vymaže větu "No tak se mnou nechoď", pokud ji nemyslí jako pokyn k rozchodu. Pak ale zas třeba přijde stav, kdy řeknu "dělej is se mnou co chceš, jenom buď se mnou", což je - evidentně - hrozitánská blbost z mé strany, a pak už se to blbě bere zpátky...
A jééje .. a vymazal tu větu nebo ne ?
Není tady
Martinka1 napsal(a):
První část - nevím, jak to udělat.
Druhá část - to nevím 
Není tady
XYZ napsal(a):
solkla napsal(a):
Děkuju za odpověď, myslela jsem to ale trochu jinak. Co kdyby on už to nechtěl vrátit ani kdyby ses plazila a vzala to zpět? Prostě opravdu konec? Co by jsi dělala?
To netuším. Vím, že bych se sesypala, ale netuším, co by bylo dál.
Tak teď mi pomoz se v tom vyznat.
Máš přítele, miluješ ho a chceš si ho udržet, jsi jedinečný člověk, studuješ, nebo jsi něco vystudovala, určitě jsi hezká holka, tak PROČ děláš věci, díky kterým ses pasovala ve svém vztahu s přítelem na závislou, ubrečenou stíhačku, která prohledává zprávy, vyslýchá a potom brečí a všechno by příteli odpustila? Sakra holka, seber se, protože o něj fakt příjdeš! Opakuj si: jsem skvělá, jedinečná, krásná, šikovná, nezávislá, veselá...................
Není tady
Amriana napsal(a):
XYZ napsal(a):
Želvička17 napsal(a):
A Tebe si vybral proč ten nejchytřejší člověk, o tom jsi nepřemýšlela?Jo, taky mi to neleze do hlavy
Protože s Tebou chce bejt a jsi pro něj úžasná ne ? Ty truhlíku, myslíš, že by s Tebou byl, kdyby nechtěl ? Tak si ho neodháněj ..přecik.
No to on říká tež
já vím, jsem blb, že si to kazim 
Není tady
Jé, ty máš zkušenost s Pan? 

ti nakopala perdelinku co? 

Ale vážně, pokud v tobě ůstala tahle slova, přiznej sama sobě, co v nich bylo pravda?
Nedávno jsem četla úžasný příklad od Šmolky, co je normální. Jak loupeš banán? Shora? Od stopky? CO je správně? CO je normální? A vo vo vo tom to je. Normální může být oboje, dokonce i loupání zprostředka (jak jsem dělávala, co by malá) - pokud to tak někomu vyhovuje.
Není tady
XYZ napsal(a):
Martinka1 napsal(a):
Otázka je, co ještě chceš překousnout a co už je v jeho chování nepřípustné natolik, že mu dáš kopačky.První část - nevím, jak to udělat.
Druhá část - to nevím
Ale jooo víš ... já myslím, že víš. Přiznej si to, že víš
jenom bys to chtěla jinak .. po Tvým ...
Není tady

Ja byt chlap, tak zenska, co mi prohledava mobily, leti okamzite....
Není tady
Za větu "dělej si se mnou co chceš, jenom buď se mnou" bych Ti potápěla hlavu do lavoru se studenou vodou!!!!
Holka, holka ach jo
Není tady

@XYZ: co je na nem tak vyjimecneho?
Není tady
baba.jaga napsal(a):
Martinka1 napsal(a):
Otázka je, co ještě chceš překousnout a co už je v jeho chování nepřípustné natolik, že mu dáš kopačky.Martinko, dobyvat by mel ten, kdo ma o toho druheho vetsi zajem. Proc to musi byt zrovna zenska? Pokud se XYZ se tohle chovani libi, tak proc ne. Myslis, ze bude stastna predstirat neco, co neni? Treba hrat si na nedostupnou, chladnou apod.
Jak dlouho ji muze tohle vydrzet?
@XYZ, nechtela by sis najit nekoho vice normalniho? Sorry, ale prijde mi, ze tebou slusne manipuluje.
Jo, jeste prosim o upresneni, v cem konkretne je chytry? Ktera oblast IQ tam vynika?
a) to je fakt, přetvařovat se neumím ani trochu.
b) Nemáš náhodou ty v podpisu, že nikdo není normální nebo tak něco??
Manipuluje? Pokud jo, tak to nemá v úmyslu. Spíš se snaží - dost blbě - se vykrucovat a nedát najevo pravdu, a pak si třeba sám nepamatuje, co kdy říkal, protože lež se pamatuje dost špatně...nevím, no.
c) Spíš co se týče vědomostí, on se vyzná snad ve všem, pravda, občas to zavání takovým tím broukopytlíkovstvím, ale to ai tak z 1%, těch zbývajících 99% má fakt svou zásluhou, má extrémní orientaci ve všem možném..
Není tady