6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Heřmanka napsal(a):
XYZ napsal(a):
Heřmanka napsal(a):
jaká historka by se opakovala ? jeho nevěra ?...no za mě, nejdůležitější je si stanovit žebříček hodnot a pak je řešení snadné...řešení všeho...
Žebříček hodnot? O ten jsem se pokoušela nedávno. A pořád ne a ne přijít na to, jestli na prvním místě je on nebo sebezáchova.
tak spíš jsem myslela duševních vlastností...když už chceš řešit jeho...to, co jsi nebo nejsi ochotna tolerovat a co je ti jasné, že požaduješ a tak...
no, to je těžké...
Není tady
XYZ napsal(a):
Fidorka napsal(a):
vendulinda napsal(a):
Fidorko, tak já nevím, třeba to možný je, že to má ze žárlení, mě to akorát nejde do hlavy, nedovedu si představit, že někdo tak moc žárlí, že z toho má PP, ale možný je všechno.
já znám člověka, který tak strašně závidí, že z toho má PP Emoce jako emoce.
Primárně bych se snažila zjistit proč vůbec tak strašlivě žárlím (závidím, pracuju, bičuju se, nezdravě prožívám to či ono) a snažila se to pochopit a strávit.
Můj kamarád například taky hrozně žárlil a nakonec i opodstatněně, parnterka mu zahnula, ale on v tom vztahu dál pokračoval, dokonce si ji pak i vzal, byl na ní jednoduše závislý a za rok nebo dva se z toho zhroutil, jinak to ani nemohlo dopadnout, říkám si. Nakonec po dvouleté intenzivní terapii pochopil, že je to o jeho vztahu k matce, táhl si s sebou balvánek už z úplně raného dětství, nechci zacházet do detailů. Teprve poté co tohle zpracoval, začal mít zdravé vztahy a dneska je šťastnej, nezávislej, nemajetnickej, váží si sám sebe, už by se masochisticky nevěznil ve vztahu, který má porušené základy a přináší mu nejistotu a obavy z budoucna, pot, třas a bušení srdce.Proč? Protože jednou na jisté akci jsem potkala jeho babičku, která mě měla za úúúúúplně jinou slečnu, o které já věděla, že je JEN spolubydlící, a od té doby jsem začala šmátrat a šmátrat...vyklubala se z ní bývalá přítelkyně, která možná nebyla až tak moc bývalá (ač jen po sexuální stránce, i když spolu předtím chodili, měli vztah založený čistě na sexu a rád měl někoho úplně jiného, viz jiný příspěvek, ta tajná vdaná...). Od té doby jakýkoliv sebemenší impuls přijde, hned začnu podezírat a prohledávat...
Uvědomuješ si že tohle může bejt důvod, proč ho nakonec od sebe vyženeš i kdyby nechtěl ? Tohle si nechá líbit bábovka a ne chlap ..podle mě dost riskuješ, že Ti zdrhne ...
Upravil(a) Amriana (10. 2. 2009 21:04)
Není tady
Víš, kde je chyba holka? Ve tvém velmi nízkém sebe-vědomí, máš ty vůbec nějakou úctu sama k sobě? Najdi mi jednu věc, která je v živote skutečně ale doopravdy jistá..... přemýšlej....
Není tady
Heřmanka napsal(a):
ty jsi nechtěla ustoupit z věci.....že mu přestaneš lézt do jeho věcí ???????....no promin, to bych s tebou skončila hned ! bez pardonu ! bez ohledu na cokoli jiného...
Ano, to mu doporučovalo více lidí
Nechtěla jsem ustoupit z toho, že mu přestanu lézt do věcí, pokud on bude v těch věcech mít to, co tam má...On dodržel, já dodržela, akorát že teď on to tam klidně může mít zase zpátky, což ale já nezjistím, ptž mu tam nelezu.
Není tady
AD psycholog, napiš si to na papír, řekni mu momentální stav i to že tě tyhle myšlenky sem tam přepadnou.
Zkus nějakou skupinovou terapii. Zjistíš, že s takovými pocity nejsi sama a možná se inspiruješ u lidí s podobným prožíváním. Prosím, zkus na sobě zapracovat. Zkus se podívat na svoji rodinu, jestli podobné chování se u vás v rodině objevilo.
Není tady
Martinka1 napsal(a):
XYZ napsal(a):
takže nakonec on ustoupil a já mu slíbila, že zato mu do těch věcí nebudu lézt...Což teď ale nezvládám, protože mám pocit, že nemám žádnou kontrolu
Jenže ona je to pravda. Nad vztahem (resp. nad druhým člověkem a jeho chováním) nemůžeš mít žádnou kontrolu... Tu můžeš mít jenom sama nad sebou.
Tak tu mám ,tu nepotřebuju, znám se a vím, co dělám a mám pořád stejné a pevné zásady, což o něm se říct nedá, někdy vybočí o 180 stupňů a pak řekne - já už si nepamatuju proč, nevím, neřeš to. Když se pokouší to vysvětlit, třikrát se popře a nakonec zuřivě řekne - ježiš já nevím, proč to pořád řešíš?!
Není tady
No a co měl ve svých věcech tak závadného?
Není tady
vendulinda napsal(a):
Mám diagnostikovanou úzkostnou poruchu, blížím se obsedantně-kompulzivní poruše.
Ta úzkostná nemá daleko k PP. Teda aspoň u mě to tady tím začlo....Fuj jsem ráda, že jsem se toho zbavila. Jenže toho se zbavíš fakt jen tím, že se zaměříš na sebe. Akorát se zbytečně trápíš
Aha, a jak ses toho zbavila ty a jak ldouho to trvalo? Díky za odpověď.
Není tady
XYZ napsal(a):
Martinka1 napsal(a):
XYZ napsal(a):
takže nakonec on ustoupil a já mu slíbila, že zato mu do těch věcí nebudu lézt...Což teď ale nezvládám, protože mám pocit, že nemám žádnou kontrolu
Jenže ona je to pravda. Nad vztahem (resp. nad druhým člověkem a jeho chováním) nemůžeš mít žádnou kontrolu... Tu můžeš mít jenom sama nad sebou.
Tak tu mám ,tu nepotřebuju, znám se a vím, co dělám a mám pořád stejné a pevné zásady, což o něm se říct nedá, někdy vybočí o 180 stupňů a pak řekne - já už si nepamatuju proč, nevím, neřeš to. Když se pokouší to vysvětlit, třikrát se popře a nakonec zuřivě řekne - ježiš já nevím, proč to pořád řešíš?!
Nemáš .. věř mi, že nemáš, jinak bys nepotřebovala hledat jistoty o tom, jak to má on a přemýšlet o tom jestli mu zvládneš lízt do věcí nebo ne ... přehnaně řešit, rozebírat ..to je hrob pro vztah ...
Není tady
Amriana napsal(a):
XYZ napsal(a):
Fidorka napsal(a):
já znám člověka, který tak strašně závidí, že z toho má PP Emoce jako emoce.
Primárně bych se snažila zjistit proč vůbec tak strašlivě žárlím (závidím, pracuju, bičuju se, nezdravě prožívám to či ono) a snažila se to pochopit a strávit.
Můj kamarád například taky hrozně žárlil a nakonec i opodstatněně, parnterka mu zahnula, ale on v tom vztahu dál pokračoval, dokonce si ji pak i vzal, byl na ní jednoduše závislý a za rok nebo dva se z toho zhroutil, jinak to ani nemohlo dopadnout, říkám si. Nakonec po dvouleté intenzivní terapii pochopil, že je to o jeho vztahu k matce, táhl si s sebou balvánek už z úplně raného dětství, nechci zacházet do detailů. Teprve poté co tohle zpracoval, začal mít zdravé vztahy a dneska je šťastnej, nezávislej, nemajetnickej, váží si sám sebe, už by se masochisticky nevěznil ve vztahu, který má porušené základy a přináší mu nejistotu a obavy z budoucna, pot, třas a bušení srdce.Proč? Protože jednou na jisté akci jsem potkala jeho babičku, která mě měla za úúúúúplně jinou slečnu, o které já věděla, že je JEN spolubydlící, a od té doby jsem začala šmátrat a šmátrat...vyklubala se z ní bývalá přítelkyně, která možná nebyla až tak moc bývalá (ač jen po sexuální stránce, i když spolu předtím chodili, měli vztah založený čistě na sexu a rád měl někoho úplně jiného, viz jiný příspěvek, ta tajná vdaná...). Od té doby jakýkoliv sebemenší impuls přijde, hned začnu podezírat a prohledávat...
Uvědomuješ si že tohle může bejt důvod, proč ho nakonec od sebe vyženeš i kdyby nechtěl ? Tohle si nechá líbit bábovka a ne chlap ..podle mě dost riskuješ, že Ti zdrhne ...
Uvědomuju. Velice dobře. Však taky teď neprohledávám. Ale jsem z toho táákhle vyklepaná. www.uzkost.cz - přečti si o obsedantně-kompulzivní poruše...tak PŘESNĚ TAKHLE mi to nedá.
Není tady
XYZ napsal(a):
Martinka1 napsal(a):
XYZ napsal(a):
A nějaký konkrétní příklad, toho vybočení o 180 stupňů? Proč Ti to vadí?
Není tady
Tohle mi vůbec nepřipadá jako psychická porucha a už vůbec nevidím důvod brát antidepresiva. Ale psychoterapie, nemyslím skupinová, individuální, tak to bych zase doporučila já. Naučit se sebeúctě, sebeovládání, zdravému sebevědomí. Tohle je docela hezky začarovaný kruh to co žiješ.
Není tady
PavlaH napsal(a):
Víš, kde je chyba holka? Ve tvém velmi nízkém sebe-vědomí, máš ty vůbec nějakou úctu sama k sobě? Najdi mi jednu věc, která je v živote skutečně ale doopravdy jistá..... přemýšlej....
No když jsem v pohodě, tak jakous takous úctu sama k sobě mám, ale taky jí není moc. Připadám si tak nějak "v jeho stínu", i dkyž vím, že je to blbost (teda nevím to, ale všichni to říkají, od přátel přes psychologa až po přítele samotného), on je nejchytřejší člověk, kterého jsem kdy v životě potkala...
Není tady
XYZ napsal(a):
Amriana napsal(a):
XYZ napsal(a):
Proč? Protože jednou na jisté akci jsem potkala jeho babičku, která mě měla za úúúúúplně jinou slečnu, o které já věděla, že je JEN spolubydlící, a od té doby jsem začala šmátrat a šmátrat...vyklubala se z ní bývalá přítelkyně, která možná nebyla až tak moc bývalá (ač jen po sexuální stránce, i když spolu předtím chodili, měli vztah založený čistě na sexu a rád měl někoho úplně jiného, viz jiný příspěvek, ta tajná vdaná...). Od té doby jakýkoliv sebemenší impuls přijde, hned začnu podezírat a prohledávat...Uvědomuješ si že tohle může bejt důvod, proč ho nakonec od sebe vyženeš i kdyby nechtěl ? Tohle si nechá líbit bábovka a ne chlap ..podle mě dost riskuješ, že Ti zdrhne ...
Uvědomuju. Velice dobře. Však taky teď neprohledávám. Ale jsem z toho táákhle vyklepaná. www.uzkost.cz - přečti si o obsedantně-kompulzivní poruše...tak PŘESNĚ TAKHLE mi to nedá.
Znám ten termín a svým způsobem vlastně vím , že je to boj kterej musíš denně svádět sama se sebou. Jenže taky vím, že právě tomuhle pomáhá furt donekonečna třeba odpověďma na otázky opakovat proč ne ..aby člověk nepodlehl .. proto se tě ptám .. protože čím víckrát mi odpovíš, tím víc si budeš fixovat ty důvody že ne ne ne ...
Není tady
XYZ napsal(a):
PavlaH napsal(a):
No když jsem v pohodě, tak jakous takous úctu sama k sobě mám, ale taky jí není moc. Připadám si tak nějak "v jeho stínu", i dkyž vím, že je to blbost (teda nevím to, ale všichni to říkají, od přátel přes psychologa až po přítele samotného), on je nejchytřejší člověk, kterého jsem kdy v životě potkala...
A Tebe si vybral proč ten nejchytřejší člověk, o tom jsi nepřemýšlela?
Není tady
PavlaH napsal(a):
AD psycholog, napiš si to na papír, řekni mu momentální stav i to že tě tyhle myšlenky sem tam přepadnou.
Zkus nějakou skupinovou terapii. Zjistíš, že s takovými pocity nejsi sama a možná se inspiruješ u lidí s podobným prožíváním. Prosím, zkus na sobě zapracovat. Zkus se podívat na svoji rodinu, jestli podobné chování se u vás v rodině objevilo.
Jj, taky mě to dneska napadlo, že bych mu třeba i zkopírovala tuhle diskusi...
A o tu skupinovou terapii mám požádat přes psychologa? Nebo to je záležitost mimo, stejně jako jiné věci, tkeré jsi mi doporučila? JDe mi o finanční stránku, nejsem na tom zrovna nejlépe.
Není tady
Martinka1 napsal(a):
No a co měl ve svých věcech tak závadného?
Fotky svých kamarádek a bývalých, resp. ne jich, ale jejich částí, resp. ne jejich částí ale jejich jedné části
+ smsky v mobilu od jeho studentky, o které mi tvrdil, že si vykají a nejsou vůbec v kontaktu - "zlato těším se na tebe jako nikdy"
Není tady
Tu psychoterapii by ti eventuelně mohl doporučit psycholog, za optání nic nedáš. Potřebuješ zamakat nasobě, protože si partnera stavíš na piedestal, celkově to máš postaveno hodně divně na můj vkus a bojíš se vrtnout do skutečně důležitých věcí a postojů a hodnot. Hlavně sama do sebe. Řešíš tu furt chlapa, ikdyž tak schovaně za sebe.
TObě by mohl pomoct i Pandořin projekt. Každopádně psychoterapie a sebepoznávání, to je asi to pravé. Když si vemu, jak jsme se střetly v nedávné diskuzi... mít představu o tom, jak by se měly věci dít je hezké, jenže ony většinou žijí svým vlastním životem.
Zkus v knihovně knihu Michaela Ruíze 4 dohody. Třeba tě taky osloví.
Není tady
XYZ napsal(a):
vendulinda napsal(a):
Mám diagnostikovanou úzkostnou poruchu, blížím se obsedantně-kompulzivní poruše.
Ta úzkostná nemá daleko k PP. Teda aspoň u mě to tady tím začlo....Fuj jsem ráda, že jsem se toho zbavila. Jenže toho se zbavíš fakt jen tím, že se zaměříš na sebe. Akorát se zbytečně trápíšAha, a jak ses toho zbavila ty a jak ldouho to trvalo? Díky za odpověď.
No dost dlouho...........s obsedantně kompulzivní poruchou mám též bohaté zkušenosti, ono se to na mě před pár lety nějak dost sesypalo, a neřešila jsem to nejdřív, protože jsem si samozřejmě myslela, že to zvládnu, borka, sama. Jenže se to začlo nabalovat a pak jsem nebyla schopna dojít ani do práce. Brala jsem AD myslím tak rok a půl a pak jsem úplně změnila svůj život. Změnila jsem práci, pak se mi narodilo dítě, začla jsem studovat Vš, prostě jsem si uvědomila, že musím věci dělat pro sebe, ne pro ostatní. Takže samo braní AD ti jistě nepomůže, i když přiznávám, že bez nich to v takovém těžkém stavu těžko zvládneš. Ještě jsem chtěla napsat, že se ti to může vracet, i o mě se to občas pokouší, ale už vím jak na to. Umím autogenní tréning, ten mi pomáhá velmi;)
Není tady
Amriana napsal(a):
XYZ napsal(a):
Martinka1 napsal(a):
Jenže ona je to pravda. Nad vztahem (resp. nad druhým člověkem a jeho chováním) nemůžeš mít žádnou kontrolu... Tu můžeš mít jenom sama nad sebou.Tak tu mám ,tu nepotřebuju, znám se a vím, co dělám a mám pořád stejné a pevné zásady, což o něm se říct nedá, někdy vybočí o 180 stupňů a pak řekne - já už si nepamatuju proč, nevím, neřeš to. Když se pokouší to vysvětlit, třikrát se popře a nakonec zuřivě řekne - ježiš já nevím, proč to pořád řešíš?!
Nemáš .. věř mi, že nemáš, jinak bys nepotřebovala hledat jistoty o tom, jak to má on a přemýšlet o tom jestli mu zvládneš lízt do věcí nebo ne ... přehnaně řešit, rozebírat ..to je hrob pro vztah ...
hm, to máš asi pravdu to je další věc, na jedné straně nedokážu neřešit, protože mě vytáčí nevyřešené věci, na druhé straně vím, že řešení zase vytáčí jeho a že ho tím štvu...takže obvykle je průběh takový, že řeším řeším, pak se hádáme, já pořád řeším, pak se rozbrečím, on mě začne ukidňovat a nakonec se já jemu začnu omlouvat...
Není tady
XYZ napsal(a):
Amriana napsal(a):
XYZ napsal(a):
Tak tu mám ,tu nepotřebuju, znám se a vím, co dělám a mám pořád stejné a pevné zásady, což o něm se říct nedá, někdy vybočí o 180 stupňů a pak řekne - já už si nepamatuju proč, nevím, neřeš to. Když se pokouší to vysvětlit, třikrát se popře a nakonec zuřivě řekne - ježiš já nevím, proč to pořád řešíš?!Nemáš .. věř mi, že nemáš, jinak bys nepotřebovala hledat jistoty o tom, jak to má on a přemýšlet o tom jestli mu zvládneš lízt do věcí nebo ne ... přehnaně řešit, rozebírat ..to je hrob pro vztah ...
hm, to máš asi pravdu to je další věc, na jedné straně nedokážu neřešit, protože mě vytáčí nevyřešené věci, na druhé straně vím, že řešení zase vytáčí jeho a že ho tím štvu...takže obvykle je průběh takový, že řeším řeším, pak se hádáme, já pořád řeším, pak se rozbrečím, on mě začne ukidňovat a nakonec se já jemu začnu omlouvat...
Prostě takovej kolotoč viď ? Furt dokola .. hele já bych řekla , že první krok - něco je špatně máš za sebou. Teď jen co dál...
Není tady
Děkuju za odpověď, myslela jsem to ale trochu jinak. Co kdyby on už to nechtěl vrátit ani kdyby ses plazila a vzala to zpět? Prostě opravdu konec? Co by jsi dělala?
Jak píšeš, že by jsi mu zkopírovala tuhle diskusi, myslím, že to je jeden ze způsobů "řešení něčeho co by umořilo osla". Jak myslíš, že by na to reagoval? A proč by vlastně měl vědět, že jsi tak strašně zranitelná?
Není tady
solklo myslím že kopie diskuze měla být pro psychologa...
Není tady
PavlaH napsal(a):
solklo myslím že kopie diskuze měla být pro psychologa...
Omluva XYZ, díky Pavli, kopie pro psychologa jo, já to pochopila jako pro přítele - polepším se při čtení
Není tady
Martinka1 napsal(a):
XYZ napsal(a):
Martinka1 napsal(a):
Jenže ona je to pravda. Nad vztahem (resp. nad druhým člověkem a jeho chováním) nemůžeš mít žádnou kontrolu... Tu můžeš mít jenom sama nad sebou.Tak tu mám ,tu nepotřebuju, znám se a vím, co dělám a mám pořád stejné a pevné zásady, což o něm se říct nedá, někdy vybočí o 180 stupňů a pak řekne - já už si nepamatuju proč, nevím, neřeš to. Když se pokouší to vysvětlit, třikrát se popře a nakonec zuřivě řekne - ježiš já nevím, proč to pořád řešíš?!
A nějaký konkrétní příklad, toho vybočení o 180 stupňů? Proč Ti to vadí?
Tak třeba když jednu dobu se bavíme o budoucnosti a zjistíme, že máme úplně stejnou představu, nebo teda ne úplně stejnou, ale podobnou, tkerá do sebe krásně zapadá, a po nějaké době řekne něco ve stylu "ty chceš mít kolem 26 let dítě?? tak to asi s někým jiným" apod. Nebo třeba teď mi napsal 2 smsky, které mi osobně nedávaly hlavu a patu, teda myslím jako ve vztahu ke mně, vypadaly, že jsou určené někomu jinému a omylem poslané mi, vypadalo to jako reakce na něco, co jsem nidky nenapsala...pak mi řekl, že byl opilý a na nic si nepamatuje, že vůbec neví, co psal, ale po chvíli mi zase řekl, že jednu moji smsku smazal hned jak jsem mu ji poslaal a on si ji přečetl, přičemž jsem mu ji psala kolem dvou ráno, a z té doby, jak tvrdil, si nic nepamatuje..Nebo jsem se ho ptala na jednu holku, jestli spolu jsou v kontaktu a tykají si, a on že ne a pak jsem zjistila, že to není pravda...Nebo když jsem mu poprvé vlezla do zpráv - první reakce: to je rok stará zpráva. Druhá reakce: jéé no to jsem blázen, jak se tam to datum dostalo???? Třetí reakce: noo to bylo asi posláno omylem. Čtvrtá reakce: No ale to jsme si psali jenom tak, to bylo čistě virtuální. Pátá reakce: JAKS MI VŮBEC MOHLA LÉZT DO VĚCÍ?! A co je ti po tom, co já s kým kdy dělám? Já si můžu dělat co chci. Šestá reakce: Miláčku, zlatíčko, co ti je?? Tobě je špatně?? Proč ti tak buší srdce?? Lásko já se o tebe bojím, mám ti přinést vodu? No tak pojď, přitul se, všechno bude v pořádku...
Není tady