Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 10. 2. 2009 14:48

vendulinda
♥♥♥----
Místo: ta naše Morava :-)

Re: nevolnost ze žárlivosti?

Fidorko, tak já nevím, třeba to možný je, že to má ze žárlení, mě to akorát nejde do hlavy, nedovedu si představit, že někdo tak moc žárlí, že z toho má PP, ale možný je všechno.

Není tady

#27 10. 2. 2009 14:55

mashanka
Zablokovaný
Místo: Praha

panický člověk má paniku ze všeho

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#28 10. 2. 2009 14:59

Račice dračice
♥♥♥♥♥♥-

mashanka napsal(a):

panický člověk má paniku ze všeho

nečetla jsem předešlé příspěvky, ale obecně to není pravda...ne u všech panických...někdo může mít panické příznaky jen na určité typy zátěží... takže tohle je podle mě hodně zjednodušená (a řekla bych mylná) představa....

Upravil(a) Račice dračice (10. 2. 2009 15:00)

18.12.2009 přišel na svět náš Ondrášek dudlik hjarta

"Chcete-li být šťastny s mužem, musíte mít pro něho spoustu pochopení a trošku lásky,
  chcete-li být šťastni s ženou, musíte ji zahrnout spoustou lásky a vůbec se nesnažit
  o pochopení"   MAUROIS

Není tady

#29 10. 2. 2009 15:04

mashanka
Zablokovaný

to je pravda, může, ale častěji reaguje více, či méně neadekvátně ve většině situací.
Ale to je jedno - podle mě tady o panickou poruchu nejde - kdyby ano, zažívala by totéž prakticky s každým partnerem. Ona to má jen s tímto konkrétním, což je pravděpodobně důsledek situace v tomto konkrétním vztahu

Není tady

#30 10. 2. 2009 15:04

Račice dračice
♥♥♥♥♥♥-

A co si myslím, že je příčinou nevolnosti ze žárlivosti - nevyřešený problém ve smyslu sebeocenění...

"Chcete-li být šťastny s mužem, musíte mít pro něho spoustu pochopení a trošku lásky,
  chcete-li být šťastni s ženou, musíte ji zahrnout spoustou lásky a vůbec se nesnažit
  o pochopení"   MAUROIS

Není tady

#31 10. 2. 2009 15:07

Račice dračice
♥♥♥♥♥♥-

mashanka napsal(a):

to je pravda, může, ale častěji reaguje více, či méně neadekvátně ve většině situací.
Ale to je jedno - podle mě tady o panickou poruchu nejde - kdyby ano, zažívala by totéž prakticky s každým partnerem. Ona to má jen s tímto konkrétním, což je pravděpodobně důsledek situace v tomto konkrétním vztahu

OK, je to asi případ od případu, jsem taky panikářka a v leckterých situacích lidi panikaří a já naopak ne.... v jiných, u nich nepochopitelných pro paniku, mě se spouští ataka....ale to je jedno....
každopádně, taky si nemyslím, že XYZ trpí panickou poruchou, spíš nějakým nevyřešeným blokem, který si neuvědomuje...

o pochopení"   MAUROIS

Není tady

#32 10. 2. 2009 15:10

mashanka
Zablokovaný

Račice dračice napsal(a):

A co si myslím, že je příčinou nevolnosti ze žárlivosti - nevyřešený problém ve smyslu sebeocenění...

to, co si o tom myslím, jsem napsala výš - že ona ví, že je s ní jen proto, že se bojí, aby se nesložila

Upravil(a) mashanka (10. 2. 2009 15:11)

Není tady

#33 10. 2. 2009 15:12

Fidorka
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: mater urbium
Web

vendulinda napsal(a):

Fidorko, tak já nevím, třeba to možný je, že to má ze žárlení, mě to akorát nejde do hlavy, nedovedu si představit, že někdo tak moc žárlí, že z toho má PP, ale možný je všechno.

já znám člověka, který tak strašně závidí, že z toho má PP smile Emoce jako emoce.

Primárně bych se snažila zjistit proč vůbec tak strašlivě žárlím (závidím, pracuju, bičuju se, nezdravě prožívám to či ono) a snažila se to pochopit a strávit.
Můj kamarád například taky hrozně žárlil a nakonec i opodstatněně, parnterka mu zahnula, ale on v tom vztahu dál pokračoval, dokonce si ji pak i vzal, byl na ní jednoduše závislý a za rok nebo dva se z toho zhroutil, jinak to ani nemohlo dopadnout, říkám si. Nakonec po dvouleté intenzivní terapii  pochopil, že je to o jeho vztahu k matce, táhl si s sebou balvánek už z úplně raného dětství, nechci zacházet do detailů. Teprve poté co tohle zpracoval, začal mít zdravé vztahy a dneska je šťastnej, nezávislej, nemajetnickej, váží si sám sebe, už by se masochisticky nevěznil ve vztahu, který má porušené základy a přináší mu nejistotu a obavy z budoucna, pot, třas a bušení srdce.

Není tady

#34 10. 2. 2009 15:19

Nedoma
♥♥♥♥♥--
Místo: Brno

No já nevím, normálně jsem to taky zažil, bylo mi fakt zle a to tvrdila, že se vůbec nic neděje, no dělo, a rozpor byl v tom, že jsem měl střídavě chuť ji poslat dál a nejdál a hnedle zase záchvat něčeho jako láska. Na AD to ale bylo až přestala lhát. Tím neříkám, že je to tvůj případ.

Není tady

#35 10. 2. 2009 17:01

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Ja by som to asi riešila, ten BLOK - lebo blok tam určite nejaký je, resp. nezvládnuteľná/nezvládnutá trauma. Pripadáš mi na ňom až nezdravo závislá(ono, asi každá závislosť je nezdravá) a škodí to aj tvojmu psych. zdraviu a rovnováhe, nielen fyzičke... Je škodlivé, keď niečo, čo nevieš ovplyvniť, natoľko ovláda tvoj život. Určtie by som to povedala psychológovi alebo psychiatrovi, rodinné konštelácie môžem odporúčať, ale naozaj asi až potom, čo sa trochu upokoja aspoň fyzické prejavy problému.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#36 10. 2. 2009 17:13

solkla
♥♥♥----

XYZ napsal(a):

tak teď to zkusím já. Možnost a) Asi bych se sesypala, on by mě nějak uchlácholil, a byla bych uchlácholená, že i přes nevěru s ním zůstanu, ptž bez něho být nechci. b) Asi bych se sesypala, ale pak se nějak posbírala a snažila se nenechat se vyvést z míry, a rozešla bych se s ním. Pokud on sám by se mi v tom nesnažil zabránit, po týdnu bych přilezla i po čtyřech a prosila ho, ať se dáme zase zpátky dohromady.
Ať už a) nebo b), všechno by se dalo do pořádku, já bych zase žila ve svých vlnách, konkrétně ve vlně nahoře, prožívala bych si svoje eurofie z toho, jak ho miluju a jak jsme se dokázali přenést přes problém...a po nějaké době by se to opakovalo. Tatáž historka.

Když sjem jednou svému psychologovi řekla, že si neumím ani představit, co by se stalo, kdybchom se opravdu rozešli, řekl mi: No tak si to nepředstavujete. Proč si vyvolávat představu něčeho, co ve vás vyvolává takové nepříjemné pocity.

zopakuju: - ve variantě a) i b) jsi nastínila jak se dáte v každém případě zpátky dohromady. Když opomenu to, co mě teda zvedá ze židle - po týdnu bych přilezla i po čtyřech a prsosila ho - tak mi tam chybí varianta, že se opravdu rozejdete a nebude to chtít vrátit ani když se budeš plazit. Co by jsi potom dělala? Proč máš pocit, že on a nikdo jiný? V čem je skvělý že bez něj být nechceš? Dík za odpovědi

Veď mě,dobrotivé světlo,nepropustnou tmou,veď mě do bezpečí.Již se snáší černá noc a já bloudím ztracený,veď mě do bezpečí. Dosud jsem nepoznal úzkost a nikdy jsem nežádal,abys mě chránilo.Vždy jsem kráčel vlastní cestou,avšak nyní prosím,veď mě do bezpečí.Kéž s novým jitrem přivítá mě úsměv andělů,které jsem kdysi miloval a na něž jsem zapomněl. (John Henry Newman: Veď mě, dobrotivé světlo)

Není tady

#37 10. 2. 2009 17:25

Heřmanka
♥♥♥♥♥♥-

helena napsal(a):

protože si pořád nedokážu být jistá, jestli je mi věrný
Ale tím si přece nikdy jistá být nemůžeš - snad jedině, kdyby ležel v kómatu na JIPce

jsi nečetla...Svět podle Garpa ...??? i v "komatu na jipce" to jde big_smilebig_smilebig_smilebig_smile...tedy dle autora wink lolkapitulationofftopic

Není tady

#38 10. 2. 2009 20:12

XYZ
♥♥♥♥♥--
Místo: Severní Morava

Heřmanka napsal(a):

jaká historka by se opakovala ? jeho nevěra ?...no za mě, nejdůležitější je si stanovit žebříček hodnot a pak je řešení snadné...řešení všeho...

Žebříček hodnot? O ten jsem se pokoušela nedávno. A pořád ne a ne přijít na to, jestli na prvním místě je on nebo sebezáchova.

You cannot know wine by the barrel.

Není tady

#39 10. 2. 2009 20:16

XYZ
♥♥♥♥♥--

helena napsal(a):

protože si pořád nedokážu být jistá, jestli je mi věrný
Ale tím si přece nikdy jistá být nemůžeš - snad jedině, kdyby ležel v kómatu na JIPce http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png Musíš se smířit s tím, že některé události jsou neovlivnitelné, dokonce i ty, které se tě osobně týkají, bohužel.
řekl mi: No tak si to nepředstavujete. Proč si vyvolávat představu něčeho, co ve vás vyvolává takové nepříjemné pocity.

Podle mě měl pravdu - zbytečně se tejrat tím "co by kdyby" je snad mírná forma masochismu http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png Jasně, člověk by měl být nějak připravený na různé maléry, které ho můžou v životě potkat, ale to neznamená, že si je detailně představuje před spaním...

Tak to máš svatou pravdu. Akorát to smiřování se - není nejlehčí smile
Ale s tím kómatem...myslím si, že existuje spousta párů, které si jsou jisté, že je ten druhý nepodvádí..ptž třeba znají povahu toho druhého a ví, že by toho nebyl schopen, nebo že to ten druhý bytostně odsuzuje..anebo je to prostě ani nenapadne na to pomýšlet, protože absolutně nic tomu nenasvědčuje...

Není tady

#40 10. 2. 2009 20:21

XYZ
♥♥♥♥♥--

PavlaH napsal(a):

XYZ - akutní krize, myslím záchvat depky, či zrovna rozhádanost ve vztahu. Mohlo by tě to dostat úplně někam jinam, myslím, jako když jednáš v afektu, to taky nebývají ta praví řešení. Jinak držím palce. A o tomhle jsi s psychologem mluvila?

Bavili jsme se o tom, že podle něho veškeré naše hádky mají stejného jmenovatele - skutečnost, že každý vnímáme náš vztah jinak: já nás vnímám jako 2, přítel nás vnímá jako 1+1.
Jinak...to je na tom to nejhorší, že já když mám zrovna dobrou náladu a ta vlna je nahoře, tak nemám vůbec potřebu s ním něco řešit. Zeptá se: tak co proběhlo od té doby, kdy jsme se naposledy viděli? A já mu s úsměvem řeknu - noo, jako vždy:rodna:, málem jsme se dvakrát rozešli a teď už je to v pohodě big_smile

Není tady

#41 10. 2. 2009 20:23

XYZ
♥♥♥♥♥--

vendulinda napsal(a):

Teda to se mi nezdá, že bys měla panickou poruchu - já ji měla před několika lety jisto jistě a s tímhle se to úplně nedá srovnat, ale nevím...no, spíš je to něco jinýho.... Panická porucha vzniká z nějakýho nervovýho přetížení, trvalého stresu ...

Mám diagnostikovanou úzkostnou poruchu, blížím se obsedantně-kompulzivní poruše.

Není tady

#42 10. 2. 2009 20:37

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

XYZ - doporučila bych ti nějaké sebepoznávání, ted jsem propadla arteterapii, dokáže v člověku krásně srovnat žebříčky hodnot.Nebo ty konstelace..

A mít na prvním místě druhého člověka je dost průser. Vem si, bez druhého jsi jen polovic - trochu na palici. Jako křeslo - bez člověka, který do něj sedá je tak trochu k ničemu, vid? wink Ty jsi a věčně budeš sama, nikdo se do tvé kůže nemůže zcela a úplně ponořit. CHápeš mě?

Zkus si z psychologem promluvit i o tom, co tu ted řešíš, protože to může být další nitka, která ti může pomoci.
Je moc dobře, že to konečně ventiluješ ven a je jedno jak se tomu odbornými názvy nadává. Ty s tím ještě můžeš něco udělat... uvědom si to.

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#43 10. 2. 2009 20:39

Heřmanka
♥♥♥♥♥♥-

XYZ napsal(a):

Heřmanka napsal(a):

jaká historka by se opakovala ? jeho nevěra ?...no za mě, nejdůležitější je si stanovit žebříček hodnot a pak je řešení snadné...řešení všeho...

Žebříček hodnot? O ten jsem se pokoušela nedávno. A pořád ne a ne přijít na to, jestli na prvním místě je on nebo sebezáchova.

tak spíš jsem myslela duševních vlastností...když už chceš řešit jeho...to, co jsi nebo nejsi ochotna tolerovat a co je ti jasné, že požaduješ a tak...

Není tady

#44 10. 2. 2009 20:40

XYZ
♥♥♥♥♥--

mashanka napsal(a):

XYZ napsal(a):

mashanka napsal(a):

Dám ti radu. Představ si do detailů, co konkrétního by se stalo, kdybys zjistila, že je ti nevěrný. Asi byste se rozešli, chvíli bys prožívala smutek a ponížení, časem bys potkala někoho jiného................ myslím, že by nešlo o život.
Je zbytečné se bát věcí, které nemůžeme ovlivnit a které nás navíc neohrožují a životě. Naopak - je třeba se svému strachu podívat do očí

Jak hezky jsi odpověděla za mě smile tak teď to zkusím já. Možnost a) Asi bych se sesypala, on by mě nějak uchlácholil, a byla bych uchlácholená, že i přes nevěru s ním zůstanu, ptž bez něho být nechci. b) Asi bych se sesypala, ale pak se nějak posbírala a snažila se nenechat se vyvést z míry, a rozešla bych se s ním. Pokud on sám by se mi v tom nesnažil zabránit, po týdnu bych přilezla i po čtyřech a prosila ho, ať se dáme zase zpátky dohromady.
Ať už a) nebo b), všechno by se dalo do pořádku, já bych zase žila ve svých vlnách, konkrétně ve vlně nahoře, prožívala bych si svoje eurofie z toho, jak ho miluju a jak jsme se dokázali přenést přes problém...a po nějaké době by se to opakovalo. Tatáž historka.

Když sjem jednou svému psychologovi řekla, že si neumím ani představit, co by se stalo, kdybchom se opravdu rozešli, řekl mi: No tak si to nepředstavujete. Proč si vyvolávat představu něčeho, co ve vás vyvolává takové nepříjemné pocity.

Proč vyvolávat představy ? No přece, abys zjistila, že by to ve skutečnosti tak zlé nebylo.

Jinak, zdá se, že umíš racionálně uvažovat, jen nechápu, proč by ses nechala TY chlácholit proto, že ON tě podvedl - to mi nějak hlava nebere - proč by to nebyl on, kdo dolejzá.
Zdá se, z toho, jak o tom píšeš, že podvědomě nebo i vědomě, jen si to nechceš přiznat, moc dobře víš, že on je z tebou jen proto, že se bojí, aby ses nesesypala. A proto si také uvědomuješ, že stačí, aby se objevil někdo, kdo ho zaujme a půjde falešný soucit stranou a bude konec.

Také by mě zajímalo, proč nechceš žít bez něj. Než jste se seznámili, žila jsi přece také bez něj a vůbec ti nechyběl. Takže žít bez něj jde.
Zkus si jednoduše odpovědět na všechny jednoduché otázky. Asi v něm hledáš něco, o čem si myslíš, že tobě chybí. Ale kdybys to hledala v sobě, možná bys to našla a jeho bys už nepotřebovala.

A také se zkus zamyslet nad tím, co jemu dává vztah s tebou - pocit opatrovníka ?

1) protože on si vždycky dokáže všechno krásně zdůvodnit, takže nikdy není on ten, na kterém by byla chyba, teda aspoň podle něj. A já mám bohužel tu povahu, že "dolízám", i když jsem nic neudělala, abych to urovnala.
2) ne, ale bývaly doby, kdy to tak bylo, a to v době, kdy byl pryč. Podle mě se nechtěl rozejít na dálku. Později sjem zjistila, že v té době měl jinou ženu (kterou znal ještě přede mnou) a která mu řekla, že se kvůli němu rozvede, když si ji vezme...takže měl uvažovat mezi námi dvěma, a nakonec si vybral mě, čímž spolu po letech (přerušovaných a tajných) skončili. Nedávno jsme právě měli takovou krizi, že jsme si vzájemně dali ultimátum - z mé strany: buď on přestane s jistou věcí, která se mi nelíbí, nebo rozchod; z jeho strany: přestanu mu lozit do věcí, nebo  rozchod. Vzhledem k tomu, že ani jeden jsme nechtěli ustoupit, tak z toho jasně plynula ta část "nebo rozchod". Takže jsem mu vrátila klče, oblíkla se a chtla jít domů, on přede mnou zamkl, nechtěl mě pustit ven...nakonec řekl, že on se rozcházet nechce a řekl mi, že mu na mně záleží atd. ...takže nakonec on ustoupil a já mu slíbila, že zato mu do těch věcí nebudu lézt...Což teď ale nezvládám, protože mám pocit, že nemám žádnou kontrolu sad mimochodem taky několikrát jsem měla "ubrečené" stavy, kdy jsem se ho ptala, jstli mu náš vztah vůbec něco dává, proč se mnou je a jestli ke mně doopravdy něco cítí...a vyjmenoval mi všechny důvody, proč se mnou je, akorát by chtěl, abych byla usměvavá, veselá a v pohodě (což někdy jsem..no a někdy to právě vůbe nejde)...
3) rozhodně nemůžu říct, že když jsme se neznali, byla jsem šťasná, naopak. Byla jsem zamilovaná do někoho, koho jsem nemohla mít, a dlooooouhou dobu jsme vůbec nebyli v kontaktu, a přesto jsem tím pořád trpěla...pak se objevil můj přítel, seznámili jsem se a ještě jsem ani neuvažovala nad tím, že by to mohla být zamilovanost, ale od té doby jsem asi po roce přestala před usnutím brečet. Když jsme polu začali chodit, došlo mi, že toho předtím jsem milovala neskutečně moc, ale nidky jsem ho nepoznala tak, jako svého nynějšího přítele, že nic, co jsem kdy ke komu cítila dříve se tomuhle nedá vyrovnat.

Není tady

#45 10. 2. 2009 20:47

XYZ
♥♥♥♥♥--

Fidorka napsal(a):

vendulinda napsal(a):

já znám člověka, který tak strašně závidí, že z toho má PP smile Emoce jako emoce.

Primárně bych se snažila zjistit proč vůbec tak strašlivě žárlím (závidím, pracuju, bičuju se, nezdravě prožívám to či ono) a snažila se to pochopit a strávit.
Můj kamarád například taky hrozně žárlil a nakonec i opodstatněně, parnterka mu zahnula, ale on v tom vztahu dál pokračoval, dokonce si ji pak i vzal, byl na ní jednoduše závislý a za rok nebo dva se z toho zhroutil, jinak to ani nemohlo dopadnout, říkám si. Nakonec po dvouleté intenzivní terapii  pochopil, že je to o jeho vztahu k matce, táhl si s sebou balvánek už z úplně raného dětství, nechci zacházet do detailů. Teprve poté co tohle zpracoval, začal mít zdravé vztahy a dneska je šťastnej, nezávislej, nemajetnickej, váží si sám sebe, už by se masochisticky nevěznil ve vztahu, který má porušené základy a přináší mu nejistotu a obavy z budoucna, pot, třas a bušení srdce.

Proč? Protože jednou na jisté akci jsem potkala jeho babičku, která mě měla za úúúúúplně jinou slečnu, o které já věděla, že je JEN spolubydlící, a od té doby jsem začala šmátrat a šmátrat...vyklubala se z ní bývalá přítelkyně, která možná nebyla až tak moc bývalá (ač jen po sexuální stránce, i když spolu předtím chodili, měli vztah založený čistě na sexu a rád měl někoho úplně jiného, viz jiný příspěvek, ta tajná vdaná...). Od té doby jakýkoliv sebemenší impuls přijde, hned začnu podezírat a prohledávat...

Není tady

#46 10. 2. 2009 20:47

Heřmanka
♥♥♥♥♥♥-

ty jsi nechtěla ustoupit z věci.....že mu přestaneš lézt do jeho věcí ???????....no promin, to bych s tebou skončila hned ! bez pardonu ! bez ohledu na cokoli jiného...

Není tady

#47 10. 2. 2009 20:53

XYZ
♥♥♥♥♥--

solkla napsal(a):

XYZ napsal(a):

tak teď to zkusím já. Možnost a) Asi bych se sesypala, on by mě nějak uchlácholil, a byla bych uchlácholená, že i přes nevěru s ním zůstanu, ptž bez něho být nechci. b) Asi bych se sesypala, ale pak se nějak posbírala a snažila se nenechat se vyvést z míry, a rozešla bych se s ním. Pokud on sám by se mi v tom nesnažil zabránit, po týdnu bych přilezla i po čtyřech a prosila ho, ať se dáme zase zpátky dohromady.

zopakuju: - ve variantě a) i b) jsi nastínila jak se dáte v každém případě zpátky dohromady. Když opomenu to, co mě teda zvedá ze židle - po týdnu bych přilezla i po čtyřech a prsosila ho - tak mi tam chybí varianta, že se opravdu rozejdete a nebude to chtít vrátit ani když se budeš plazit. Co by jsi potom dělala? Proč máš pocit, že on a nikdo jiný? V čem je skvělý že bez něj být nechceš? Dík za odpovědi

Proč tam tahle varianta chybí? Protože vím, že on se rozejít nechce. A já taky ne, jenom bych chtěla udělat radikální řez, abych měla pocit, že "tohle dokážu", ale jakmile bych přišla domů  věděla, že je po všem, konec, že už spolu nejsme, nedokázala bych to zvládnout a dříve či později (spíš dříve, jak se znám) bych to vzala zpět.

A v čem je tak skvělý?? Je milion věcí, tkeré bych tady mohla vyjmenovat, ale přijde mi to zbytečné, ty máš partnera, kterého miluješ? Taky máš asi důvody, ne? A jen kvůlu hezkým očím to asi nebude.

Není tady

#48 10. 2. 2009 20:57

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

XYZ napsal(a):

takže nakonec on ustoupil a já mu slíbila, že zato mu do těch věcí nebudu lézt...Což teď ale nezvládám, protože mám pocit, že nemám žádnou kontrolu sad

Jenže ona je to pravda. Nad vztahem (resp. nad druhým člověkem a jeho chováním) nemůžeš mít žádnou kontrolu... Tu můžeš mít jenom sama nad sebou.

Není tady

#49 10. 2. 2009 20:58

XYZ
♥♥♥♥♥--

PavlaH napsal(a):

XYZ - doporučila bych ti nějaké sebepoznávání, ted jsem propadla arteterapii, dokáže v člověku krásně srovnat žebříčky hodnot.Nebo ty konstelace..

A mít na prvním místě druhého člověka je dost průser. Vem si, bez druhého jsi jen polovic - trochu na palici. Jako křeslo - bez člověka, který do něj sedá je tak trochu k ničemu, vid? wink Ty jsi a věčně budeš sama, nikdo se do tvé kůže nemůže zcela a úplně ponořit. CHápeš mě?

Zkus si z psychologem promluvit i o tom, co tu ted řešíš, protože to může být další nitka, která ti může pomoci.
Je moc dobře, že to konečně ventiluješ ven a je jedno jak se tomu odbornými názvy nadává. Ty s tím ještě můžeš něco udělat... uvědom si to.

Díky za tipy.
Psycholog to ví, jenže...zrádnost psychologa je v tom, že už při posledním sezení se domlouváš na další. A co já vím, jak se třeba zrovna, já nevim, 6.března budu cítit? Třeba bych ho potřebovala víc 29.února nebo třeba už den po tomhle sezení, nebo třeba 5.března...a jakmile se onoho 6. cítím dobře, nemám vůbec potřebu s ním něco takového řešit, protože mám pocit, že je všechno v pořádku...a nakonec se zapovídáme o něčem úplně jiném, jako teď posledně, byla jsem u něho v pátek a to jsem ještě byla v pohodě

Není tady

#50 10. 2. 2009 20:59

vendulinda
♥♥♥----
Místo: ta naše Morava :-)

Mám diagnostikovanou úzkostnou poruchu, blížím se obsedantně-kompulzivní poruše.

Ta úzkostná nemá daleko k PP. Teda aspoň u mě to tady tím začlo....Fuj jsem ráda, že jsem se toho zbavila. Jenže toho se zbavíš fakt jen tím, že se zaměříš na sebe. Akorát se zbytečně trápíš

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí