6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
JOjo xyz tohle určo prober, je to dost důleité....
A prorok je jen pár stránek, ale dost výivných aspon si vygůgli strany...
Není tady
PavlaH napsal(a):
JOjo xyz tohle určo prober, je to dost důleité....
A prorok je jen pár stránek, ale dost výivných aspon si vygůgli strany...
Přemluvilas mě
Není tady
Hele neodpustím si, i kdy původně jsem chtěla. Říká: " nejsme zvířata" - ale jsme děvenko, nebo oni příroďáci něco předělali?
Není tady
XYZ napsal(a):
Račice dračice napsal(a):
XYZ napsal(a):
já jsem asi z Marsu....
Nejsi
ale tohle nemá cenu vysvětlovat..... - jestli myslí, e jsi z Marsu, právě z toho, e píem, e za vechno si můeme sami..... (to toti spí patří do sekce duchovní) (ví co, tohle, jak je myleno, ti hezky vysvětlí v knize "Miluj svůj ivot".....) Neviď v tom nic nadplanetárního.... a prostě na to (moná jen zatím) zapomeň....Dobře, jsme zodpovědní za své činy, ale ne za činy druhých, pokud třeba má nějaký psychopat nenávist ke své matce a potamo ke vem enám, vyleze v amoku na ulici a zardousí první enskou, která mu přijde do cesty, pak asi tato ena opravdu nemůe za nic. Nebo kauza Kuřim? Co e ti kluci udělali, e s nimi bylo takhle zacházeno? Snad to nebyli převtělený Hitler a Stalin, jak říká Martinka?! Nebo kdy si pedofil na hřiti vybere první lepí holčičku, co to pak znamená?? Provinila se tím, e měla příli krásné vlásky a květovanou sukýnku?? Vdy to je úchylné, proboha, nemůu si pomoct
XYZ, stoprocentně s tebou souhlasím, e takovéto pojímání viny (typu - ti týraní kluci z Kuřimi si asi za to stejně mohli sami, moná byli v minulém ivotě Stalin a Hitler) je úchylné. Podle mě je to víc ne úchylné, přímo nechutně zrůdné.
Párkrát tu prolétly zmínky o konstelacích, docela mě to dřív zajímalo. Ale jestli je tam pojetí světa vysvětlováno TAKTO, tak tedy děkuji,nechci.
Martinko, přeju ti, aby se tobě, tvým dětem, tvým blízkým nikdy nic zlého nestalo. Bez ironie. Protoe si neumím představit horí procitnutí z toho tvého bludu. Protoe po takovém netěstí v rodině by sis opět podle svého přesvědčení musela říct - vdy si to přeci zaslouili, protoe to moná byli převtělení Hitler nebo Stalin...
PavlaH napsal(a):
Hele neodpustím si, i kdy původně jsem chtěla. Říká: " nejsme zvířata" - ale jsme děvenko, nebo oni příroďáci něco předělali?
Jsme ivočichové
Není tady
XYZ napsal(a):
PavlaH napsal(a):
XYZ - snad u jsi pochopila, e morání pravidla nestanovil Bůh, ale člověk. Snad to měl být proto, aby se mu líp ilo. Také si myslím, e ta pravidla jsou třeba shrnuta v desateru. CO ale odmítám připustit, e jsou černobílá. A to jsi ted také doufám pochopila. Zkus si na netu najít knihu Chalíla Dibrána Prorok. Jsou to také jistým způsobem morální pravidla, a přitom velmi volná a dobrovolná.
Děláme ti v tom borčus, co?Já jsem netrvrdila, e je stanovil Bůh. Nejsem věřící. Přesně toté si myslím, e je stanovil člověk, aby se mu lépe ilo, a jsou tedy léty prověřená, jak se ije tak, abychom se vzájemně respektovali a nějak v té lidské společnosti navzájem přeili, protoe nejsme zvířata.
Co se týče kníky, díky za tip, ale teĎ jsem is z knihovny přinesla pět jiných, tak snad časem
Was heisst hier "Léty prověřená"? Čiste matematicky brané ili žudia oveža dlhie v matriarcháte s prípadným mnohomustvom a neistými otcami potomkov ne v monogamnom patriarcháte. Prečo sa k tomu nevráti? Je to preverené státisíckami rokov. Pozri, čo vyhovovalo v stredoveku, u nebude vyhovova teraz - preverené, nepreverené, pokrok nezastaví...
Není tady
Blosoom - tady jde o nepochopení. Konstelace vůbec nemají s převtělováním nic společného. Abych vysvětlila. Budhismus například pracuje s pojmem karma, a ten se tu i objevil. Sice v poněkud přehnaném přirovníní ale objevil. Smíchaly se tu různé= otázky, různé pokročilosti poznání.
XYZ má pravdu
Není tady
Blossom napsal(a):
XYZ napsal(a):
Nejsi
ale tohle nemá cenu vysvětlovat..... - jestli myslí, e jsi z Marsu, právě z toho, e píem, e za vechno si můeme sami..... (to toti spí patří do sekce duchovní) (ví co, tohle, jak je myleno, ti hezky vysvětlí v knize "Miluj svůj ivot".....) Neviď v tom nic nadplanetárního.... a prostě na to (moná jen zatím) zapomeň....Dobře, jsme zodpovědní za své činy, ale ne za činy druhých, pokud třeba má nějaký psychopat nenávist ke své matce a potamo ke vem enám, vyleze v amoku na ulici a zardousí první enskou, která mu přijde do cesty, pak asi tato ena opravdu nemůe za nic. Nebo kauza Kuřim? Co e ti kluci udělali, e s nimi bylo takhle zacházeno? Snad to nebyli převtělený Hitler a Stalin, jak říká Martinka?! Nebo kdy si pedofil na hřiti vybere první lepí holčičku, co to pak znamená?? Provinila se tím, e měla příli krásné vlásky a květovanou sukýnku?? Vdy to je úchylné, proboha, nemůu si pomoct
XYZ, stoprocentně s tebou souhlasím, e takovéto pojímání viny (typu - ti týraní kluci z Kuřimi si asi za to stejně mohli sami, moná byli v minulém ivotě Stalin a Hitler) je úchylné. Podle mě je to víc ne úchylné, přímo nechutně zrůdné.
Párkrát tu prolétly zmínky o konstelacích, docela mě to dřív zajímalo. Ale jestli je tam pojetí světa vysvětlováno TAKTO, tak tedy děkuji,nechci.
Martinko, přeju ti, aby se tobě, tvým dětem, tvým blízkým nikdy nic zlého nestalo. Bez ironie. Protoe si neumím představit horí procitnutí z toho tvého bludu. Protoe po takovém netěstí v rodině by sis opět podle svého přesvědčení musela říct - vdy si to přeci zaslouili, protoe to moná byli převtělení Hitler nebo Stalin...
No, to nie je o "zásluhách", vine a treste, ale skôr o príčinách a následkoch. A dá sa to pochopi a poja, len keď sa vypnú emócie, čo niekedy ide ako a niekedy vôbec(ak sa to týka teba osobne alebo tvojej rodiny). Ale to neznamená, e na tom niečo nie je. A kontelácie sú o hžadaní príčin a následkov a o pochopení ich fungovania a zbavení sa zloby, bezmocnosti, smútku a iných negatívnych emócií. Ale ak sa ti ije lepie s nimi, nikto ti ich, pravda, neberie.
Není tady
Selima napsal(a):
Blossom napsal(a):
XYZ napsal(a):
Dobře, jsme zodpovědní za své činy, ale ne za činy druhých, pokud třeba má nějaký psychopat nenávist ke své matce a potamo ke vem enám, vyleze v amoku na ulici a zardousí první enskou, která mu přijde do cesty, pak asi tato ena opravdu nemůe za nic. Nebo kauza Kuřim? Co e ti kluci udělali, e s nimi bylo takhle zacházeno? Snad to nebyli převtělený Hitler a Stalin, jak říká Martinka?! Nebo kdy si pedofil na hřiti vybere první lepí holčičku, co to pak znamená?? Provinila se tím, e měla příli krásné vlásky a květovanou sukýnku?? Vdy to je úchylné, proboha, nemůu si pomoct
Martinko, přeju ti, aby se tobě, tvým dětem, tvým blízkým nikdy nic zlého nestalo. Bez ironie. Protoe si neumím představit horí procitnutí z toho tvého bludu. Protoe po takovém netěstí v rodině by sis opět podle svého přesvědčení musela říct - vdy si to přeci zaslouili, protoe to moná byli převtělení Hitler nebo Stalin...No, to nie je o "zásluhách", vine a treste, ale skôr o príčinách a následkoch. A dá sa to pochopi a poja, len keď sa vypnú emócie, čo niekedy ide ako a niekedy vôbec(ak sa to týka teba osobne alebo tvojej rodiny). Ale to neznamená, e na tom niečo nie je. A kontelácie sú o hžadaní príčin a následkov a o pochopení ich fungovania a zbavení sa zloby, bezmocnosti, smútku a iných negatívnych emócií. Ale ak sa ti ije lepie s nimi, nikto ti ich, pravda, neberie.
Přesně, jak píe Sel....
Nikde, jsem nepsala, e si myslím, e ena, která zemře pod rukou psychopata, který nenávidí eny, můe za to, e tento čin spáchal - byl to samozřejmě jen důsledek jeho nenávisti k enám. Nemyslím, si, e oná ena musela být nutně v minulosti Hitlerem či já nevím, kým....... Ale věřím v to, e tato ena měla určité vnitřní nastavení "oběti" (a u z nastavení současného ivota, nebo z karmy, kterou kadý vláčíme z minulých ivotů - taky na ně věřím, ale nevidím, to zas tak striktně jako Martinka ....) - take - mohla se za nějaké své konání nenávidět, mohla být znechucena svým ivotem, mohla být se svým ivotem naprosto nespokojená - a proto se tito dva potkali, přitáhli...jako obě a násilník....
Neberme to, jako, e si to ta ena zaslouí, e se nad takovým činem nezastavím, neprokleju, jak je to nespravedlivé,e mi takové eny nebude líto, ano, bude,bude mi líto i její rodiny.... ale věřím právě na příčinu vnitřního nastavení a důsledek, který to můe vyvolat....Tím nikdy nebudu obhajovat jeho čin a nebudu si myslet, e za jeho vrady mohla ona.....ale e měla v sobě, ve svém vnitřním nastavení něco, co ho mohlo k ní přitáhnout...
Nevím, jestli je to pochopitelnějí, ale v tohle já určitě věřím a sama to mám z různých situací potvrzené sama na sobě. (příklad - byla jsem bez sebevědomí, matka mě naučila se objetovávat...a já se svým vnitřním nastavením jsem se zamilovala do mue, který byl gambler....a obětovala se ...věřím, e cítil, e se "umím" obětovat na pokraj svých sil, proto jsem ho potkala. A věřím, e to byla lekce v tom, abych si to uvědomila...právě proto jsem si takového přítele přitáhla....stejně jako on se neuměl jinak chovat k enám, ne tak, jak se choval ke mně....)
Upravil(a) Račice dračice (12. 2. 2009 11:53)
Není tady
Nikde, jsem nepsala, e si myslím, e ena, která zemře pod rukou psychopata, který nenávidí eny, můe za to, e tento čin spáchal - byl to samozřejmě jen důsledek jeho nenávisti k enám. Nemyslím, si, e oná ena musela být nutně v minulosti Hitlerem či já nevím, kým....... Ale věřím v to, e tato ena měla určité vnitřní nastavení "oběti" (a u z nastavení současného ivota, nebo z karmy, kterou kadý vláčíme z minulých ivotů - taky na ně věřím, ale nevidím, to zas tak striktně jako Martinka ....) - take - mohla se za nějaké své konání nenávidět, mohla být znechucena svým ivotem, mohla být se svým ivotem naprosto nespokojená - a proto se tito dva potkali, přitáhli...jako obě a násilník....
Ale na situaciu, ked manik vystriela na strednej skole kohokolvek koho stretne, ti to nesedi
Alebo mi snad chces povedat, ze mali vsetci debilne nastavenu karmu? (mali si na nu zavolat revizneho technika z Prazskej plynarenskej )
Není tady
XYZ napsal(a):
PavlaH napsal(a):
Jsme ivočichové
- Slovo ivočich je uívané převáně v odborném stylu. V obecné mluvě se obvykle uívá slovo zvíře, případně zvířátko. Obsah těchto slov není ostře vymezen, běně se jím označují větí ivočichové, zřídka jím můe být označen i například hmyz. Zvířata ijící ve volné přírodě se označují slovem zvěř, jejich maso zvěřina.
- Zvíře je obecné označení pro ivého tvora pocházejícího z ivočiné říe - ivočich.
- Savci jsou teplokrevní ivočichové
- spadá mezi ně člověk
tj: clovek je zviera i zivocich, kedze su to rozne pomenovania pre to iste
--
Člověk se od zvířat lií pouze tím, e nepouívá jazyk k čitění genitálií.
- Arnold Rimmer
Není tady
Oxi napsal(a):
Ale na situaciu, ked manik vystriela na strednej skole kohokolvek koho stretne, ti to nesedi
Alebo mi snad chces povedat, ze mali vsetci debilne nastavenu karmu? (mali si na nu zavolat revizneho technika z Prazskej plynarenskej )
Sedí... ( je to váné téma, tak nechci, aby si někdo myslel, e si z toho dělám srandu)... ale ty zná někoho, kdo by zde na tomto světě měl vechno vyřeeno.. ? Někdo prostě má vyřeeno víc, někdo míň...Hele, Oxi, sedí, nesedí, je mi vech takových líto a tyhle zprávy, a u v televizi, či novinách, nemusím....ale cítím to, jak jsem psala.... můu si to ponechat e Nemusím měnit názor, kdy to tak cítím, jestli dovolí .
Upravil(a) Račice dračice (12. 2. 2009 11:36)
Není tady
Oxi napsal(a):
Čo my vieme o tom, kto ho na tej kole nas.r.a.l a čím... Keby zabíjali mylienky, tak by za mnou v niektorých obdobiach zostávali kopce mŕtvol. Naastie nevlastním zbraň a neijem v krajine, kde si ju môe kúpi kadý pako(to by nás ani vás nebolo tožko milionov...).
Upravil(a) Selima (12. 2. 2009 13:03)
Není tady
Oxi napsal(a):
--
- Arnold Rimmer
Ani toto u neplatí, pozri si niektoré p.o.r.n.á...
Není tady
XYZ napsal(a):
On by mi nikdy neublíil, to vím. Hrozně to odsuzuje.
Díky za tip, obojí zkusím
Jo, hrozně to odsuzuje, take by to NIKDY NIKDY neudělal. Mno já bych na to nespoléhal.
Upravil(a) Nedoma (12. 2. 2009 16:04)
Není tady
Selima napsal(a):
Oxi napsal(a):
--
- Arnold RimmerAni toto u neplatí, pozri si niektoré p.o.r.n.á...
Nemyslel von SVŮJ jazyk k čitění SVÝCH g.?
Není tady
Neslovíčkarme tu...
Upravil(a) Selima (12. 2. 2009 14:08)
Není tady