Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#276 11. 2. 2009 19:59

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

Re: nevolnost ze žárlivosti?

JOjo xyz tohle určo prober, je to dost důležité....

A prorok je jen pár stránek, ale dost výživných big_smile aspon si vygůgli strany... wink

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#277 11. 2. 2009 20:07

XYZ
♥♥♥♥♥--
Místo: Severní Morava

PavlaH napsal(a):

JOjo xyz tohle určo prober, je to dost důležité....

A prorok je jen pár stránek, ale dost výživných big_smile aspon si vygůgli strany... wink

Přemluvilas mě smile

You cannot know wine by the barrel.

Není tady

#278 11. 2. 2009 20:10

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥

Hele neodpustím si, i když původně jsem chtěla. Říkáš: " nejsme zvířata" - ale jsme děvenko, nebo oni příroďáci něco předělali? wink big_smilebig_smilebig_smilebig_smile

Není tady

#279 11. 2. 2009 20:22

Blossom
Host

XYZ napsal(a):

Račice dračice napsal(a):

XYZ napsal(a):

vavavavavava já jsem asi z Marsu....

Nejsi big_smile big_smile big_smile

ale tohle nemá cenu vysvětlovat..... - jestli myslíš, že jsi z Marsu, právě z toho, že píšem, že za všechno si můžeme sami..... (to totiž spíš patří do sekce duchovní) big_smile(víš co, tohle, jak je myšleno, ti hezky vysvětlí v knize "Miluj svůj život".....)  Neviď v tom nic nadplanetárního.... big_smile a prostě na to (možná jen zatím) zapomeň....smile wink big_smile

Dobře, jsme zodpovědní za své činy, ale ne za činy druhých, pokud třeba má nějaký psychopat nenávist ke své matce a potažmo ke všem ženám, vyleze v amoku na ulici a zardousí první ženskou, která mu přijde do cesty, pak asi tato žena opravdu nemůže za nic. Nebo kauza Kuřim? Co že ti kluci udělali, že s nimi bylo takhle zacházeno? Snad to nebyli převtělený Hitler a Stalin, jak říká Martinka?! Nebo když si pedofil na hřišti vybere první lepší holčičku, co to pak znamená?? Provinila se tím, že  měla příliš krásné vlásky a květovanou sukýnku?? Vždy to je úchylné, proboha, nemůžu si pomoct

XYZ, stoprocentně s tebou souhlasím, že takovéto pojímání viny (typu - ti týraní kluci z Kuřimi si asi za to stejně mohli sami, možná byli v minulém životě Stalin a Hitler) je úchylné. Podle mě je to víc než úchylné, přímo nechutně zrůdné.

Párkrát tu prolétly zmínky o konstelacích, docela mě to dřív zajímalo. Ale jestli je tam pojetí světa vysvětlováno TAKTO, tak tedy děkuji,nechci.
Martinko, přeju ti, aby se tobě, tvým dětem, tvým blízkým nikdy nic zlého nestalo. Bez ironie. Protože si neumím představit horší procitnutí z toho tvého bludu. Protože po takovém neštěstí v rodině  by sis opět podle svého přesvědčení musela říct - vždy si to přeci zasloužili, protože to možná byli převtělení Hitler nebo Stalin...

#280 11. 2. 2009 20:24

XYZ
♥♥♥♥♥--
Místo: Severní Morava

PavlaH napsal(a):

Hele neodpustím si, i když původně jsem chtěla. Říkáš: " nejsme zvířata" - ale jsme děvenko, nebo oni příroďáci něco předělali? wink big_smilebig_smilebig_smilebig_smile

Jsme živočichové

You cannot know wine by the barrel.

Není tady

#281 11. 2. 2009 20:27

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

XYZ napsal(a):

PavlaH napsal(a):

XYZ - snad už jsi pochopila, že morání pravidla nestanovil Bůh, ale člověk. Snad to měl být proto, aby se mu líp žilo. Také si myslím, že ta pravidla jsou třeba shrnuta v desateru. CO ale odmítám připustit, že jsou černobílá. A to jsi ted také doufám pochopila. Zkus si na netu najít knihu Chalíla Džibrána Prorok. Jsou to také jistým způsobem morální pravidla, a přitom velmi volná a dobrovolná.

Děláme ti v tom borčus, co? wink

Já jsem netrvrdila, že je stanovil Bůh. Nejsem věřící. Přesně totéž si myslím, že je stanovil člověk, aby se mu lépe žilo, a jsou tedy léty prověřená, jak se žije tak, abychom se vzájemně respektovali a nějak v té lidské společnosti navzájem přežili, protože nejsme zvířata.

Co se týče knížky, díky za tip, ale teĎ jsem is z knihovny přinesla pět jiných, tak snad časem smile

Was heisst hier "Léty prověřená"? Čiste matematicky brané žili žudia oveža dlhšie v matriarcháte s prípadným mnohomužstvom a neistými otcami potomkov než v monogamnom patriarcháte. Prečo sa k tomu nevráti? Je to preverené státisíckami rokov. vissla Pozri, čo vyhovovalo v stredoveku, už nebude vyhovova teraz - preverené, nepreverené, pokrok nezastavíš...

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#282 11. 2. 2009 20:27

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥

Blosoom - tady jde o nepochopení. Konstelace vůbec nemají s převtělováním nic společného. Abych vysvětlila. Budhismus například pracuje s pojmem karma, a ten se tu i objevil. Sice v poněkud přehnaném přirovníní ale objevil. Smíchaly se tu různé= otázky, různé pokročilosti poznání.

XYZ  tummenupp  mᚠpravdu big_smilebig_smilebig_smile

Není tady

#283 11. 2. 2009 20:32

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Blossom napsal(a):

XYZ napsal(a):

Nejsi big_smile big_smile big_smile

ale tohle nemá cenu vysvětlovat..... - jestli myslíš, že jsi z Marsu, právě z toho, že píšem, že za všechno si můžeme sami..... (to totiž spíš patří do sekce duchovní) big_smile(víš co, tohle, jak je myšleno, ti hezky vysvětlí v knize "Miluj svůj život".....)  Neviď v tom nic nadplanetárního.... big_smile a prostě na to (možná jen zatím) zapomeň....smile wink big_smile

Dobře, jsme zodpovědní za své činy, ale ne za činy druhých, pokud třeba má nějaký psychopat nenávist ke své matce a potažmo ke všem ženám, vyleze v amoku na ulici a zardousí první ženskou, která mu přijde do cesty, pak asi tato žena opravdu nemůže za nic. Nebo kauza Kuřim? Co že ti kluci udělali, že s nimi bylo takhle zacházeno? Snad to nebyli převtělený Hitler a Stalin, jak říká Martinka?! Nebo když si pedofil na hřišti vybere první lepší holčičku, co to pak znamená?? Provinila se tím, že  měla příliš krásné vlásky a květovanou sukýnku?? Vždy to je úchylné, proboha, nemůžu si pomoct

XYZ, stoprocentně s tebou souhlasím, že takovéto pojímání viny (typu - ti týraní kluci z Kuřimi si asi za to stejně mohli sami, možná byli v minulém životě Stalin a Hitler) je úchylné. Podle mě je to víc než úchylné, přímo nechutně zrůdné.

Párkrát tu prolétly zmínky o konstelacích, docela mě to dřív zajímalo. Ale jestli je tam pojetí světa vysvětlováno TAKTO, tak tedy děkuji,nechci.
Martinko, přeju ti, aby se tobě, tvým dětem, tvým blízkým nikdy nic zlého nestalo. Bez ironie. Protože si neumím představit horší procitnutí z toho tvého bludu. Protože po takovém neštěstí v rodině  by sis opět podle svého přesvědčení musela říct - vždy si to přeci zasloužili, protože to možná byli převtělení Hitler nebo Stalin...

No, to nie je o "zásluhách", vine a treste, ale skôr o príčinách a následkoch. A dá sa to pochopi a poja, len keď sa vypnú emócie, čo niekedy ide ažko a niekedy vôbec(ak sa to týka teba osobne alebo tvojej rodiny). Ale to neznamená, že na tom niečo nie je. A konštelácie sú o hžadaní príčin a následkov a o pochopení ich fungovania a zbavení sa zloby, bezmocnosti, smútku a iných negatívnych emócií. Ale ak sa ti žije lepšie s nimi, nikto ti ich, pravda, neberie. wink

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#284 12. 2. 2009 10:57

Račice dračice
♥♥♥♥♥♥-

Selima napsal(a):

Blossom napsal(a):

XYZ napsal(a):

No, to nie je o "zásluhách", vine a treste, ale skôr o príčinách a následkoch. A dá sa to pochopi a poja, len keď sa vypnú emócie, čo niekedy ide ažko a niekedy vôbec(ak sa to týka teba osobne alebo tvojej rodiny). Ale to neznamená, že na tom niečo nie je. A konštelácie sú o hžadaní príčin a následkov a o pochopení ich fungovania a zbavení sa zloby, bezmocnosti, smútku a iných negatívnych emócií. Ale ak sa ti žije lepšie s nimi, nikto ti ich, pravda, neberie. wink

Přesně, jak píše Sel....

Nikde, jsem nepsala, že si myslím, že žena, která zemře pod rukou psychopata, který nenávidí ženy, může za to, že tento čin spáchal - byl to samozřejmě jen důsledek jeho nenávisti k ženám. Nemyslím, si, že oná žena musela být nutně v minulosti Hitlerem či já nevím, kým.......  Ale věřím v to, že tato žena měla určité vnitřní nastavení "oběti" (a už z nastavení současného života, nebo z karmy, kterou každý vláčíme z minulých životů - taky na ně věřím, ale nevidím, to zas tak striktně jako Martinka ....) - takže - mohla se za nějaké své konání nenávidět, mohla být znechucena svým životem, mohla být se svým životem naprosto nespokojená - a proto se tito dva potkali, přitáhli...jako obě a násilník....
Neberme to, jako, že si to ta žena zaslouží, že se nad takovým činem nezastavím, neprokleju, jak je to nespravedlivé,že mi takové ženy nebude líto, ano, bude,bude mi líto i její rodiny....  ale věřím právě na příčinu vnitřního nastavení a důsledek, který to může vyvolat....Tím nikdy nebudu obhajovat jeho čin a nebudu si myslet, že za jeho vraždy mohla ona.....ale že měla v sobě, ve svém vnitřním nastavení něco, co ho mohlo k ní přitáhnout...
Nevím, jestli je to pochopitelnější, ale v tohle já určitě věřím a sama to mám z různých situací potvrzené sama na sobě. (příklad - byla jsem bez sebevědomí, matka mě naučila se objetovávat...a já se svým vnitřním nastavením jsem se zamilovala do muže, který byl gambler....a obětovala se ...věřím, že cítil, že se "umím" obětovat na pokraj svých sil, proto jsem ho potkala. A věřím, že to byla lekce v tom, abych si to uvědomila...právě proto jsem si takového přítele přitáhla....stejně jako on se neuměl jinak chovat k ženám, než tak, jak se choval ke mně....)

Upravil(a) Račice dračice (12. 2. 2009 11:53)

18.12.2009 přišel na svět nᚠOndrášek dudlik hjarta

"Chcete-li být šastny s mužem, musíte mít pro něho spoustu pochopení a trošku lásky,
  chcete-li být šastni s ženou, musíte ji zahrnout spoustou lásky a vůbec se nesnažit
  o pochopení"   MAUROIS

Není tady

#285 12. 2. 2009 11:01

Oxi
♥♥♥♥♥♥♥

Nikde, jsem nepsala, že si myslím, že žena, která zemře pod rukou psychopata, který nenávidí ženy, může za to, že tento čin spáchal - byl to samozřejmě jen důsledek jeho nenávisti k ženám. Nemyslím, si, že oná žena musela být nutně v minulosti Hitlerem či já nevím, kým.......  Ale věřím v to, že tato žena měla určité vnitřní nastavení "oběti" (a už z nastavení současného života, nebo z karmy, kterou každý vláčíme z minulých životů - taky na ně věřím, ale nevidím, to zas tak striktně jako Martinka ....) - takže - mohla se za nějaké své konání nenávidět, mohla být znechucena svým životem, mohla být se svým životem naprosto nespokojená - a proto se tito dva potkali, přitáhli...jako obě a násilník....

Ale na situaciu, ked manik vystriela na strednej skole kohokolvek koho stretne, ti to nesedi wink
Alebo mi snad chces povedat, ze mali vsetci debilne nastavenu karmu? (mali si na nu zavolat revizneho technika z Prazskej plynarenskej lol)

http://www.kolobok.us/smiles/artists/snoozer/koo-koo.gif ... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't.  ... http://www.xko.sk/emoticons/bbq.gif

Není tady

#286 12. 2. 2009 11:18

Oxi
♥♥♥♥♥♥♥

XYZ napsal(a):

PavlaH napsal(a):

Jsme živočichové

- Slovo živočich je užívané převážně v odborném stylu. V obecné mluvě se obvykle užívá slovo zvíře, případně zvířátko. Obsah těchto slov není ostře vymezen, běžně se jím označují větší živočichové, zřídka jím může být označen i například hmyz. Zvířata žijící ve volné přírodě se označují slovem zvěř, jejich maso zvěřina.
- Zvíře je obecné označení pro živého tvora pocházejícího z živočišné říše - živočich.
  - Savci jsou teplokrevní živočichové
    - spadá mezi ně člověk
tj: clovek je zviera i zivocich, kedze su to rozne pomenovania pre to iste wink

--

„Člověk se od zvířat liší pouze tím, že nepoužívá jazyk k čištění genitálií.“
- Arnold Rimmer

http://www.kolobok.us/smiles/artists/snoozer/koo-koo.gif ... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't.  ... http://www.xko.sk/emoticons/bbq.gif

Není tady

#287 12. 2. 2009 11:35

Račice dračice
♥♥♥♥♥♥-

Oxi napsal(a):

Ale na situaciu, ked manik vystriela na strednej skole kohokolvek koho stretne, ti to nesedi wink
Alebo mi snad chces povedat, ze mali vsetci debilne nastavenu karmu? (mali si na nu zavolat revizneho technika z Prazskej plynarenskej lol)

Sedí... ( kapitulation je to vážné téma, tak nechci, aby si někdo myslel, že si z toho dělám srandu)... ale ty znᚠněkoho, kdo by zde na tomto světě měl všechno vyřešeno.. ?   Někdo prostě má vyřešeno víc, někdo míň...Hele, Oxi, sedí, nesedí, je mi všech takových líto a tyhle zprávy, a už v televizi, či novinách, nemusím....ale cítím to, jak jsem psala....  můžu si to ponechat že smile Nemusím měnit názor, když to tak cítím, jestli dovolíš smile .

Upravil(a) Račice dračice (12. 2. 2009 11:36)

18.12.2009 přišel na svět nᚠOndrášek dudlik hjarta

"Chcete-li být šastny s mužem, musíte mít pro něho spoustu pochopení a trošku lásky,
  chcete-li být šastni s ženou, musíte ji zahrnout spoustou lásky a vůbec se nesnažit
  o pochopení"   MAUROIS

Není tady

#288 12. 2. 2009 13:01

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Oxi napsal(a):

Čo my vieme o tom, kto ho na tej škole nas.r.a.l a čím... wink Keby zabíjali myšlienky, tak by za mnou v niektorých obdobiach zostávali kopce mŕtvol. Našastie nevlastním zbraň a nežijem v krajine, kde si ju môže kúpi každý pako(to by nás ani vás nebolo tožko milionov...).

Upravil(a) Selima (12. 2. 2009 13:03)

Brita

Není tady

#289 12. 2. 2009 13:02

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Oxi napsal(a):

--

- Arnold Rimmer

Ani toto už neplatí, pozri si niektoré p.o.r.n.á... lol

Brita

Není tady

#290 12. 2. 2009 13:04

Nedoma
♥♥♥♥♥--
Místo: Brno

XYZ napsal(a):

On by mi nikdy neublížil, to vím. Hrozně to odsuzuje.

Díky za tip, obojí zkusím pussa

Jo, hrozně to odsuzuje, takže by to NIKDY NIKDY neudělal. Mno já bych na to nespoléhal.

Upravil(a) Nedoma (12. 2. 2009 16:04)

Není tady

#291 12. 2. 2009 13:06

Nedoma
♥♥♥♥♥--
Místo: Brno

Selima napsal(a):

Oxi napsal(a):

--

- Arnold Rimmer

Ani toto už neplatí, pozri si niektoré p.o.r.n.á... lol

Nemyslel von SVŮJ jazyk k čištění SVÝCH g.? wink

Není tady

#292 12. 2. 2009 14:08

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Neslovíčkarme tu... wink

Upravil(a) Selima (12. 2. 2009 14:08)

Brita

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí